LEGACY
Budj
61 odgovora11,921 pregleda
20 REP40%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#1
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrav, ne znam da li pisem temu na pravom mestu, molim moderatore da je premeste ako gresim :)
Skoro sam uze neku domaju, nesto ispusio, ostalo ostavio sa strane, kao dobrodoslicu drugu iz vojske, prvi put u teglici, ne znam sta mi bilo. Medjutim, bila je nedovoljno isusena, a ja iskreno zaboravio na nju, i danas kad izvadio ima sta i da vidim, uhvatila je plesan.:icon_sad:
Nadam se da vidite slike, koliko vidim ovo je kao budj na hleb, da li ima nekog spasa? za sada cu je staviti na svetlost koliko budem mogao, mozda se povuce budj. Znam da pusenje moze da izazove probleme, premalo za hash, a da je potopim u neki alkohol? Ima li spasa, ne baca mi se ? :(
E da, ove dve velike mrlje na 2. slici na 1. i 2. hedu nisu takve, ja ih ne vidim uopste van slike, nzm zasto je tako ispalo na slici :S I mirisa na budju nema, mozda vrlo malo ne mogu da procenim bas najbolje jer je i sama gandza kad sam je uzeo po malo cudno mirisala.
Sekach
AMBASADOR2.134 REP18%
→ Legenda
SekachAMBASADOR
sep 2011.
sep 2011.#2
Ja osobno ne bi riskirao s time...radije baciti i zaliti nego se otrovati pa ne stici zazaliti...
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#3
da, bas si ga sje***, lose izgleda, sumnjam da je upotrebljivo, eventualno da ga dobro osusis pa rucno poskidas sve sto mozes, mozda se unutar heda moze naci nesto malo ispravnog, al' ko sto Sekach kaze...
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#4
ma nikako, to baci, nemoj ni prismrdit da ne dobijea neku plunu bolest ili salmonelu ili neato sli
no...
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2011.
okt 2011.#5
e, di nadje bas salmonelu, to stvarno tesko da moze (od svega eventualno drugog), ne kazem da treba da izduva to budjavo, mora da je grozan dim, al' sta god da ima unutra na temperaturi zara verovatno ode u tri lepe (proceseom termicke obrade bakterije se unistavaju, mislim)
crookrutni
ENTUZIJASTA263 REP16%
→ Poznavalac
crookrutniENTUZIJASTA
okt 2011.
okt 2011.#6
Hm , vlaga , bakterije , smrad , loaa kvaliteta , gadan okus , negorivost itd . Ne poma~e niti topljenje u 75% alkohola , niti destilacija , pravljenja ulja . Stari baci i nemoj ~alit . Bie joa toga .
20 REP40%
→ Istraživač
okt 2011.
okt 2011.#8
Pozdrav svima i hvala vam.
Nsam bio kuci 2 dana, bio sam ostavio ovo da se susi na sigurnom, ono sto sam primetio je da je se pola ovih loptica na vrhu (zaboravio sam kako se zovu) nestalo, a mirisa na budj nema. Razmisljao sam o pusenju u luli, tu bi kao "one hit" trebalo da sagori sve, ali ipak su spore zeznuta stvar i necu s tim rizikovati.
Nasao sam nesto na netu kako su ljudi stavljali u frizider ili zamrzivac na neko vreme i posle od toga pravili hash, kolacice i slicno, i kao niko od njih nije imao problema.
Mislim da cu verovatno da rizikujem da ostavim u hladnom, pa posle u kolac ili nesto slicno, sta bude bilo moguce :D
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
ChasedByDevil
ENTUZIJASTA353 REP38%
→ Poznavalac
Monk
ENTUZIJASTA361 REP40%
→ Poznavalac
MonkENTUZIJASTA
okt 2011.
okt 2011.#12
Blade, metalmaniac i chasedbydevil definitivno like :icon_lol:
ukizadunje - bac to jbt
ZeleniSaPetListova
ISTRAŽIVAČ84 REP23%
→ Entuzijasta
ZeleniSaPetListovaISTRAŽIVAČ
okt 2011.
okt 2011.#13
Matori ja bi ti preporucio da bacis to , nije vredno pusenja. Gledaj na zdravlje prvo :) Ako zelis variti travu u buducnosti , duvaj zdravu travu :)
Inace od budji mogu izazvati razno razne gljivice,pa moze cak dovesti i do smrti.
PaKa
ISTRAŽIVAČ138 REP59%
→ Entuzijasta
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
nov 2011.
nov 2011.#15
nije bitno koliko, plijesan se uhvati i za dan-dva ako je vla~no...
imenjak
ENTUZIJASTA577 REP94%
→ Poznavalac
imenjakENTUZIJASTA
nov 2011.
nov 2011.#16
bacaj to
ovje
e nije vrijedno pokupit kojekakve boleatine...
ovo kod tebe i nije velka koli
ina nit niata, jest ateta, al ata se mo~e..
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
nov 2011.
nov 2011.#17
Spore pljesni su doslovno ubijale ljude PROKLETSTVO TUTANKAMONOVE GROBNICE
pcpadobranac
ISTRAŽIVAČ128 REP52%
→ Entuzijasta
pcpadobranacISTRAŽIVAČ
okt 2015.
okt 2015.#18
Hi svima, biljka je skinuta I na u~as primetih budj I neko truljenje u za
etku uz stabljiku ka hedovima. Odkida0 sam kolko sam mogao I oka
io gran
icu po gran
icu pod krov. Molim sve one koji imaju neato pametno da mi ka~u da pomognu. Da li mo~e ne
im da se zaustavi budj na ubranoj biljci!!!!! Ima vazduha promaja je ...
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#19
Ukloni sve grane i gran
ice sa hedova. Uzmi akarice i pincetu, dobro poaiaaj i po
upkaj sve zahvaeno i onda te hedove raairi na komad kartona. To bi trebalo pomoi ;)
pcpadobranac
ISTRAŽIVAČ128 REP52%
→ Entuzijasta
pcpadobranacISTRAŽIVAČ
okt 2015.
okt 2015.#20
Pomoglo... Kralju! Posle dva dana nema nove budji nadam se da je to to nee se vise ni stvarati zlo odvratno!!!! Hvala!
* * *
pwrsd
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
Minja3LEGENDA
okt 2015.
okt 2015.#21
uvanje osuaene marihuane
Konzervacija se radi uz pomo gvozdenih opiljaka i aktivnog ( medicinskog ) uglja .
U staklenu teglu se uz biljni materijal koji je prosuaen toliko da se mrvi , stavi se zamotuljak od gaze sa supenom kaaikom opiljaka i pola kaaike aktivnog uglja . Gvo~e oksidacijom potroai kiseonik a ugalj upije preostalu vlagu . To mo~e da stvori i vakum u tegli i tako zaatien biljni materijal mo~e da stoji godinama . (i manje )
Ovo je ruska metoda konzervacije suaenog voa, povra,
ajeva, testenina i sli
no , za sve ato ne prima konzervanse tipa aeer ,so itd..
Umesto gaze ( kupuje se u apoteci ) mo~e da se iskoristi oprana i osuaena (provobitno) vla~na maramica za bebe . Ona ima guae tkanje pa nee doi do prosipanja opiljaka i meaanja sa biljkama.
Va~no je da se to lepo umota , jedan ili dva sloja preko opiljjaka i uglja. i pri
vrsti koncem .. ne mora neato specijalno ako se pa~ljivo rukuje s tim . Ne treba umotavati u viae slojeva da bi materijal mogao nesmetano da radi . Ugalj i opiljke odvojiti jednim slojem gaze , i postaviti na dno tegle , tako e najmanje biti pomerani i mala je aansa da se prospu. Ko je kreativan mo~e da saaije d~epi od gaze i stavi dugmence i onda je safe 100 %.
Gvozdene opiljke mo~ete nai kod majstora metalostrugara i sli
no ...
Aktivni medicinski ugalj se kupuje u apoteci i slu~i za
iaenje organa za varenje .. "aktivno" vezuje toksine... pakovanje je neato malo ... 30 grama ili deset briketa .. ( nisam sigurna da li mo~e da se koristi umur , ali baa ako ne mo~ete da naete medicinski ugalj, mo~da mo~e kao alternativa)
Za admine - mo~da neko premesti ovu korisnu informaciju na vidno mesto , jer ovih dana ovo je veliki problem , kako sa
uvati ~etvu od bue .
Pozdrav svima :)
Barbarossa
ZMAJ120.253 REP
BarbarossaZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#22
mo~da je ovo trebalo da stavia u recimo: https://www.vutra.org/threads/susenje-i-curing-metoda.1424/
I moje li
no mialjenje je da ako je ve stiglo do tegle bez bui, dalje nema glavobolje. ;)
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#23
a sto u teglu stavljati "materijal koji se mrvi", to je onda vec presusen "materijal"... i kako tako suv "materijal" uopste moze da se ubudja... ja u tegle ne turam nista sem "materijala" ;) a gvozdeni opiljci, hvala lepo
5 REP10%
→ Istraživač
jul 2016.
jul 2016.#24
Pozdrav drustvo, nov sam (valjda) ovde, i ovo je tema koja me zainteresovala s obzirom da imam slican problem, pa da ne otvaram novu. Vec duze vreme uzimam od proverenog lika, licna upotreba i on za sebe i ja za sebe, uvek me ispostuje i kvalitet je svaki put vrh, em masno em puno THC-a em ima tako jak ubodni miris da prosto uzivam da je omirisem kad otvorim teglicu. Medjutim, pretposlednja (tu i tamo) i poslednja tura koju sam uzeo nije tako sjajna. Problem je u tome sto je ocigledno malo pre vremena on stavio u svoju teglu pa je sva ta vlaga napravila miris budji koji me zivcira jer ono stvarno smrdi. Dakle ne mirise, smrdi. Na hedovima ima mozda na 2 mesta jaaako mala povrsina koja je bele boje i za koju pretpostavljam da je budj, ali smatram da nije opasno jer je precnik ni pola milimetra. Odmah sam mu javio kakvo je stanje, odnosno pitao da li je isto jer ima bas ruzan miris, na sta rece da jestei da ce da proveri teglu kod kuce. Mene sad muci to sto ne znam kako da odstranim taj smrad. Drzao sam hedove na prozoru jedno 2 sata, kad sam skinuo spolja su bili suvi, crispy i nakon toga sam jeedva osetio taj smrad, tacnije nije se osecalo uopste. Vratio sam u teglicu i posle 30 min miris se vratio, doduse slabiji, ali se pomalo oseca. Ne sumnjam da gubi na kvalitetu jer je prosla tura koju sam uzeo, pri kraju pocela i kod mene da budja (isto veoma malo) i da pusta taj miris ali i dalje je odvajala od zivota, a sto se ukusa tice bio je isti kao i kad je tura vrhunska i mirisljava, sto govori da ipak jeste ista roba a i kada iz visine pomirisem osetim jedva onaj pravi miris kako inace mirise, ali cim se priblizim osetim budj :) Sada cu upravo da probam i novu pa da javim utiske, ali s obzirom da sam triper i volim da mi hedovi budu cakum pakum, zelim da pitam postoji li neki nacin da odstranim taj smrad i da li postoji opasnost da se budj rasiri nekako? Sada hedovi nisu vlazni kao kad su stigli, taman su, ali smrad je i dalje tu. Razmisljao sam o parcetu kore od jabuke/pomorandze, ali nisam ljubitelj te metode, mada ako nema druge onda cu tako. Dakle... molim za pomoc drugari?
5 REP10%
→ Istraživač
jul 2016.
jul 2016.#25
Pozdrav drustvo, izvinjavam se zbog male greske u postu malo sam bio, rasejan, pa da napisem ponovo, ukratko :) Jako dobra trava, punomasna, dosta thc-a, miris koji obara sa nogu. Do poslednje dve ture gde je ocigledno nedovoljno prosusena stavljena u tegle. Budj jedva da se nazire na par batova, ali smrdi na budj, dakle ne mirise, smrdi. Stavio sam na prozor, za 2 sata spolja je bilo skroz suvo i onako "crispy" i bez ikakvog mirisa pa sam vratio u teglicu al posle 30 minuta opet se nazire smrad, doduse manje ali opet. A mirisa kakvog treba da bude nema nigde... nazire se tek onako malo kad iz visine pomirisem, ali jedva... kad priblizim oseti se budj. Probao sam, kvalitet je i dalje isti, zagasim na pola, ali s obzirom da sam mahom perfekcionista, volim da mi batovi budu cakum pakum. Poskidao sam grancice koliko sam mogao, i sad razmisljam da stavim malo kore od pomorandze/jabuke posto verujem da onaj dobar miris necu moci da povratim... I ne znam da li ce nastaviti da budja, i kako da sprecim? Imate li neki predlog? Hvala.
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#26
a cuj, kora moze samo da ti podigne vlaznost, samim tim ponovo pokrene budjanje. mozda da probas odraditi water curing sa tim hedovima, ne znam o kojoj kolicini se radi i da li ti se isplati smarati se sa tim al verujem da bi pomoglo
5 REP10%
→ Istraživač
jul 2016.
jul 2016.#27
Mala kolicina je u pitanju, jedno 6, 7 grama, a vidim da za water cooling treba 10ak dana, tako da se ne isplati cimati se. Jbg, bitno da moze da se pusi i da je sa te strane sve u redu. Pa.. do sledece ture, nadam se da ce biti bolje..
Hvala na predlogu u svakom slucaju.
16 REP32%
→ Istraživač
avg 2016.
avg 2016.#28
Poz svima, posle duzeg vremena poceo da citam forum jer u narednih pola godine planiram indoor, a u lurkanju naleteh na ovu temu, pa da podelim licno iskustvo i jednu cinjenicu:
Duvan gori na 800 stepeni, verujem da ganja nista manje tako da budj i spore nema sanse da prezive i izazovu zarazu, a iz prve ruke tvrdim, radi, lupa i ganja i budj - drugar zakopao vecu kolicinu(lose spakovanu), posle nekog vremena odvadio, osusio, dao da se pusi, osim sto samara thc smejalica bogami cule se stvari koje nisu bile realne, glasovi, eho i svasta jos nesto.
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
amneziaHazeZMAJ
sep 2016.
sep 2016.#29
gori na 800 al rizla je duga bu je npr odma kod flopa cim povuces prvo ude bu u tebe pa onda zapaljena vutra....
huana.meri
ZMAJ24.920 REP
huana.meriZMAJ
sep 2016.
sep 2016.#30
nekoliko sam puta imao jako loaa iskustva sa
ibom koja je malo zabuila, po
ela, stajala dugo, jako puno ljudi puai a jako malo uope iata zan o bui..
dok mi se nije dogodilo jednom dok sam bio na loaim cvitovima, da sam se razbolio, plua bole, malaksavost, a ljetni period, i nisam gradski boy, skroz sam po vani,izgreban, krpelji, nemam alergija, ne cijepim se, sve prehodam....skra
eno divljak, i nemogu ni
emu da pripiaem bolest nego buavoj ~i~i, nakon 2 dana pljuganja se razbolio...izbio sam to smee iz sebe za 5 dana, pio sam propolis 6 puta dnevno, mislio sam da je pluna upala il nea gore, no nakon 2 dana muke sam krenuo s propolisom i medom na ~estoko, poja
o sam propolis na 3struku dozu svako konzum., eto samo iskustvo, a tko se nevoli nek lo~i buavo, ja ka~em jako opasno.
crnisin11
AMBASADOR3.736 REP64%
→ Legenda
sep 2011.
1 / 32
sep 2011.
sep 2017.