VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaRosin presa, diy ili gotova gde i kako nabaviti
LEGACY

Rosin presa, diy ili gotova gde i kako nabaviti

32 odgovora2,358 pregleda
daktilografAMBASADOR

okt 2022.

Pozdrav, video sam par puta da ima rosin entuzijasta na forumu, pa me zanima da li neko ima presu i gde je nabavio i ima li neki savet? Video sam da ima dve opcije, komplet presa spremna za upotrebu i diy grejne ploce koje treba staviti u ram i koristiti sopstvenu presu. Druga opcija mi deluje gotivnija jer ploce kostaju oko 250e i mogu da se koriste u kombinaciji sa hidraulicnom dizalicom od 12tona koja kosta oko 30-40e tu jos treba napraviti ram, ali sve ukupno ne prelazi 350e, dok je najjeftinija presa od 7 tona koju sam nasao 440e + postarina. Ova gotova presa je 12x6cm a diy je 15x7.5 sto opet ima svoje prednosti i mane, koliko sam ja uspeo da shvatim potrebno je da kada se presuje cvet dobije 600-800 psi sto je u oba slucaja dostizno, ali zato sam otpisao manje prese od 600kg do 3ton jer se ne uklapaju u taj proracun. Ako neko ima prakticnog iskustva voleo bi da cujem misljenja iz prve ruke jer do sada nikada nisam pravio rosin, ako se izuzme metoda "pegla za kosu". Takodje ako ima neka jeftinija opcija a da ne znam he he.
sone1ZMAJ

okt 2022.

:D

okt 2022.

Tu peglu stisnuti sa nekom stegom i bit e jos vise gotovog proizvoda
daktilografAMBASADOR

nov 2022.

Na kraju sam odlucio da se okusam u pravljenju prese, sa aliexpresa sam narucio pdi (temp kontroler) sa relejom od 40amp i grejne ketridze od 150w (4 komada 0.8x10cm). To je bilo 40e sa postarinom, dok to cekam oticicu da narucim aluminijumske ploce, planiram ploce 12x6cm visine 2.5cm i takodje mi treba dizalica od 12 tona kao i profili za ram koji ce sve to da nosi. Kako sta budem pravio i nabavljao okacicu uputstva i cenu pa da vidimo kakav ce to posao da radi i koliko ce da kosta do kraja.

nov 2022.

Nije lose ponekad prelistat malo forum.. https://www.vutra.org/threads/live-rosin-home-made-amaterski-tutorijal-kako-napraviti.17292/
daktilografAMBASADOR

nov 2022.

Hah znao sam od ranije da treba da postoji ta tema i zapravo sam je nasao pre nego sto sam ovo postavio, ali nisam prelistao jer mi je izgledala irelevantno sa prvom stranom, ebiga. Ovo moze da se prebaci u DIY presa, jer izgleda da to uopste nije toliko nepristupacno. Aluminijumske ploce kostale su 14e sa postarinom, treba jos i obrada da se uradi ali to cu kada stigne pdi (on bi trebao uskoro) a malo duze ce se cekati na ketridze. Ali sve u svemu, mislim da korektna presa moze da se napravi za manje od 200e. Nisam jos uspeo da odaberem dizalicu ali povrsno sam bacio pogled i cene su od 30-50e za to sto meni treba.

maj 2023.

Prvo, va~no je imati na umu da postoje razli ite vrste rosin prese, uklju ujui hidrauli ne, elektri ne i ru ne prese. Svaka vrsta ima svoje prednosti i mane, pa preporu ujem da istra~ite sve opcije pre nego ato donesete odluku. Drugo, ako odlu ite da kupite DIY rosin prese, budite sigurni da imate dovoljno iskustva i znanja za izradu prese i njenog rama. Takoe, budite sigurni da odaberete kvalitetne grejne plo e koje e biti u stanju da generiau dovoljno toplote da bi se oslobodio rosin. Tree, va~no je obratiti pa~nju na veli inu plo a za presovanje, jer vee plo e omoguavaju presovanje vee koli ine materijala u jednom prolazu. Kona no, pre kupovine bilo koje rosin prese, preporu ujem da pro itate recenzije proizvoda od strane drugih korisnika i pa~ljivo prou ite specifikacije prese kako biste bili sigurni da odgovara vaaim potrebama. DIY grijae plo e mogu biti isplativa opcija za izradu vlastite prese, ali je va~no osigurati da su plo e dobrog kvaliteta i prikladne za posao. Takoe ete morati da se uverite da je okvir presa koji ste napravili dovoljno jak da izdr~i pritisak potreban za vaenje kolofonija iz cvea. Kada je u pitanju pritisak, idealan raspon se obi no smatra izmeu 600-800 psi, ali to mo~e varirati ovisno o naprezanju i kvaliteti cvijea koje se preaa. Manja presa mo~da nee pru~iti dovoljan pritisak za postizanje ~eljenih rezultata, pa je va~no odabrati presu koja mo~e pru~iti potrebnu silu. Ako tra~ite jeftiniju opciju, mo~da ete htjeti razmisliti o koriatenim preaama ili alternativnim metodama za izradu kolofonija, kao ato je koriatenje pegle za kosu ili pergament papira i obi nog gla ala. Meutim, imajte na umu da ove metode mo~da nee proizvesti isti kvalitet ili koli inu kolofonija kao namjenska presa. A kao 11. procitaj pravilnik foruma!
SuperflyAMBASADOR

jan 2025.

Ekipa meni u Zagreb doalo iz njema ke danas ukupno 18 kila-Preaa 10 tona hidrauli ka-Dual temp kotrole-kontrola temperature svake ploe i sve stvari koje su potrebne za ekstrakciju. Od bagova 90...120 mikrona pa preko grijanog no~a, parchemint papera. Ako se postavlja pitanja mo~e strpiti do ve eras rado sve pojasnim. Strpljen spaaen. I to jebena stvar , 10 toni radi rosin i od budova. Eto pa tipkamo se i aaljem fotku koju..ako je po pravilima..baa sada nmoram u tri znate ve ata moram jbga van a ide mi se akutija doala a biomasa spremna -:)
SuperflyAMBASADOR

jan 2025.

Cjeli svijet govori Rosin! kolofonij je za gudala itd.... A osim toga tako dobru stvar nazvati tako ru~nim imenom... -:)
rasmcAMBASADOR

jan 2025.

DIY presa za Rosin made by rasmc Kad sam otkrio preaanje cvjetova zavraio sam eru BHO ekstrakcije koja je isto dobar proizvod , ja bi rekao ak i bolji, ali smola bez otapala je bila interesantnija radi zdravlja i sve je prirodnije odraeno. Malo zapresaa i pali :) Materijal za presu mi je bio djelomi no dostupan(}eljezni profil, ALU plo a, termostat) dok sam grija e jedine morao kupiti. Alati su mi dostupni i sve sam sam odradio, jedino sam morao za aluminijske plo e morao tra~iti pomo prijatelja koji radi na CNCu da mi izdubi sredinu plo a da smjestim grija e. Ima i drugih na ina ali ja sam to osmislio ovako. Varenje konstrukcije treba prilagoditi prema dizalici koju imate Grija e plo e Grija i Obrada plo a Termostat sa sondom Temp.sondu sam ubuaio u gornju plo u. Grija e gasi termostat kad dosegnu namjeatenu temperaturu. Ovo drvo slu~i da se temperatura ne prenosi na konstrukciju . Na nosa donjeg grijaca bi trebalo zavariti neku ru kicu za lakae spuatanje klipa pumpe. To sam tek kasnije skontao i nikako da napravim. Doi e i to jedan dan:) Spajanje nije problem, ako kome treba pomo nek se javi!

jan 2025.

Bravo doktore, ovo sam ekao, sada mi izgleda mnogo realnija pri a za uraditi, vrh vrh, svaka ast!

jan 2025.

@rasmc Moram sutra da uslikam i postavim imam kod kuce staru peglu za lepljenje kamionskih guma izgleda sli no ovome, kakvo je tvoje mialjenje o tome ako znaa o emu se radi?
rasmcAMBASADOR

jan 2025.

Slikaj pa da vidimo. Ne znam baa kako izgleda ali ajde da vidimo. To je pneumatska pretpostavljam!? Edit: Ako kome treba joa slika nekih detalja oko prese slobodno pitajte. Kad budem sljedei put presao poslikat cu da vidite kako i to ide. Ovo gore sliku presanja sam imao od prije.
SuperflyAMBASADOR

jan 2025.

rasmc->Majstore-na~alost ja sam antitalenat za iata DIY, zadnji put sam popravljao toster, ukop ao ga u struju a volio bih jako bih voleo da nisam. }ena vriati kad uzmem bilo kakv alat, Sa razlogom doduae... Bravo stari Ide raspakiravanje kupovne preae 10Tona bacim neke slike kasnije ako nekog zanima i svo drugog materijala iz `vabije doalo za 4 dana ostao sam paf-naru im u petak popodne tu je u ponedeljak popodne,,,,,gledam u kutiju-pripremio prostor i dnevnik sve u da piaem i du~inu stiskanja i tetmeprature....wish me luck people:let::let::let::puuuh::::ludak:: prvo u da smotam (joa) jedan da se scooliram......:mario::...a dugo sam htio ulje od aita ali ovo je bolje...bar meni osobno...u NL jeu kofi aopvima 100eur gram-NA SLICI ISPOD PRE`A A GORE EXTRACTION BAGS I PARCHEMINT PAPER I PAR PIZDARIJA I POKLON METALNA LULA OD bLACK lEAFA NA POKLON COOL- rosina a skoro jedva mo~e da ga se nae i kad dobijea nije kvaliteta prebrzo se radi jer se sve proda e pa sada domaa rakija od ljute trave :rolleyes: Sada napadam kutijetinu dragu srcu mom.:rasta: Trbalo mi 15 dana da povatam konce ato gde i kako se rradi ato treba da se kupi ali sam se bojao carine iako je unutar EU-pria mi frend koji na poati radi da kada ne znaju ata je onda te carina zove i pita koji je to kujac a ja sam imao spreman odgvor-raditi u rosin od CBD kojeg ima u mojoj dr~avi cjeli biznis pun kufer CBD cvijea ali nitko sa carine niata nisu ni otvarali (onda sam vidioda je proalo u 6i15 ujutru kad se kafica pije i okice otvaraju) pa sam mo~da imao malo sree sa organima da ne ka~em ega.:mario:::mario::Tu je kutija sad u da ju napadnem iskreno cure mi sline ou da im majku budovima sative istisnem u rosin i napuaim se kao Concorde and then some...:rasta::rasta:-Hebote cjeli ~ivot ou ulje a ne ~elim solventeto jest kako sam spretan digo bi sve u zrak pa napokon i to ka~u profi materijal, stisnea, malo na pljugu i bye bye a koliko sam shvatio kad ide kao edible pretvori se u jetri u Delta 10 mislim da se tako zove koji puca jaeeeee pa eto....evo kutijetine 20 kila i grijani no~i za baratanje ima toga joa ali kako ide tako u rokat fotke sve do finalnog proizvoda... Eto napokon otvorena kutija -trebao sam ju er ali sam bio mrtav pa reko bolje na miru danas...:puuuh:::puuuh:::puuuh::-t
SuperflyAMBASADOR

jan 2025.

Joa malo detalja- kontrolna plo a-maaina stigla u super stanju na prvi pogled djeluje ozbiljno bez previae sranja a ima ono ato ~elim -Polugu kojom TI odreujea snagu i vrijeme preaanja a ne maaina pa steknea feeling ili moraa prestati hitno a maaina joa programirana za 5 sekundi du~e. Kontrolna se plo a ini OK-svia mi se ukupan dojam i ozbiljnost izrade. Malo sam sitni av pa sam tra~io kvarove i loae strane ali zasada nisam naaao neki kontra-ato ne zna i da ih nee biti kada krenem raditi. Jako puno ovisi o kvaliteti budova koji su notorno najte~i za dobiti rosin (Elem 10 Tona) puno je lakae od aita ili svje~eg par dana suaenih cvjetova aaljite mi cvijee djeco cvjea...majke mi poeti u growati samo jer je teako na i uvijek travu koja nije presuha a duvam 40 godina ali moraa imati sree koga poznaa. Ako po nem growat radim Durban Poison i .G. KushBTW cijena maaine 500E-ostale pizadrije oko 80 i shipping Hamburg-ZGB 80 eir total--A @Admin please mo~ete li moje slike sve zajedno staviti ne radim to namjerno nego nisam nikada lupao fotke tu, sorry for the incnovenience :thumb: }ao mi je ako sam zeznuo sa slikama-kako otvaram tako fotografiram pa bacam fotografije ali ne uspijem uvijek dodati joa fotografija u neki star i post-pokuaavam napraviti live prezentaciju..eto pa nemoj zamjeriti neato...;)
ĆyroZMAJ

jan 2025.

Dobar si kad si kupio presu za presat ulicarku :D i imas edit opciju, da ne spammas temu post za postom ;)
SuperflyAMBASADOR

jan 2025.

Ja bih da dodam kako oni koji nisu baa majstori u DIY mogu da kupe hebeno dobre prese baa dedicated za rosin sa finim podeaavanjem temperature ali to je za likove kao ja koji kad uzmu toolbox u ruke ~ena vadi sekiru i ka~e e ne ea opet da sjbea stan seti se zadnji puta ata si sjebao...tako da isto eto ima i komercijalnih opcija a obzirom cene padaju mislim da ce uskoro da budu ista cena DIY ili kupovna jedino sto je DIY stealth a ovo nije ali dok god postoji legalan CBD da se kupi tamoo di ~ivia mo~ea da ka~ea da ea da preaaa CBD zvog svog zdeavlja jer je CBD ulje skupo do neba i mogu se hebati organi :banana_rasta::banana_rasta::banana_rasta: PS-Tko ~eli viae da sazna o rosinu i preaama za isi i SVE drugo vezano za solventless production mo~e oti i na skoro najvei sajt za rosin j+koji se zove FC-Fuck combustion ::sex:: Nisam ja majkemitakosezovesajt https://fuckcombustion.com/threads/who-has-the-best-live-hash-rosin.56032/ Sorry na neredu sa slikama jebiga velike su -U inilo mi da se ne mo~e dodati tekst kad edit radia nego samo sliku. Nisam htio spammati nego sam malo i uzbuen nakon 40 godina duvanja da u moi kui ulje da si radim tojest rosin, ili gluplje nazvanog kolofonij dok je na svim stranim jezzicima ve dogovoreno da se rosin baa tako i zove da ga se razlikuje od onog kolofonija koji ide na guda ke instrumente. Nitko ne voli pametnjakovia koji baca post za postom ali jednom rukom slikam, drugom raspakiravam a treom nogom si poma~em da ne rastepem k'o sa Kawasakija negde izmeu TV a, preae na podu i vitrine sa druge strane a ~enica i tako nadrkana zbog preae gleda TV u sobi nakon ato sam ju uvjerio da me ne prati murja i da nee upasti kao SWAT ujutro u 3 h zato jer sam naru io preau......druk ije je priala prije 25 godina kad smo se ~enili onda ju nije smetako da duvam ali sada kokodae....jbga....predugo sam ja u igri da bi se mjenjao zbog ikoga. Znala je i rekao sam joj da nikad neu prestat duvat kad smo se ~enili eli ona nema frke. E pa dr~i se svoje rjie i ~eno. Za mene e odgovor uvijek biti 420 a ne 42 kao ato neki tvrde u svojim knjigama- Ali odlutah. Ne u viae svinjac raditi:) -S druge strane ne ~elim skupljati negativne bodove iti ii na ladjene ili neke druge disciplinske mere pa da ne mogu onda viae ni da komentiram -pa eto ato se brao i sestre videli i pro itali to je to-nema viae. Nisam bio prokleto dugo na forumu i da-pogreaio sam u svojoj 60 oj godini nisam djete PC-a- i ne da mi se biti u paranoji jesam li lupio dupli post ili nisam-ja u dalje da itam a tko neato viae bude ~eleo da sazna imam inbox. Mislim mo~ete vi mene da stavite na laenje ja sam samo hteo da informiaem ekipu. Jest dvaput sam postao dva ili tri puta-viae se ni sam ne snalazim. `tono se ka~e honest mistake. S druge strane ne volim kada mi netko preti ladjenjem tipa "ti baa oea a laenje"->Not cool. ::nono:: Peace B4 I vanish into thin air :let: @yro Ali nije za uli arku, nije kume hvala Bogu-ne bih davao te pare za to iako naravno sa 10Tona i od ul arke mo~e da napravi neato puno bolje-imam frendove growere -i iako sad imam budove-materijal je odli na sativa sa super duim i gustim vrhovima -dovoljno gusta da skrai plasti ni grinder od frenda a metalni jammed-zapeo samo joj fali malo vlage a to joj dodajem sada sa Boosterima vlage. Za nekih 15 dana e drug da ima harvest Amnesie, Bubble gum i White widow-eh pa ima dogovr sa njime i takve stvari treba da idu za rosin a kad nema opet mo~e i budove....:) uvaj se care... Addendum 1 ->Usput budi re eno, dosta itam o Rosinu, proizvodnji istoga i to na viae jezika jer sam prevodilac/prevoditelj pa na viae jezika lakae doea do viae informacija. Rosin zahteva viae truda, fokusa , koncentracije da dobar ispadne da joa itam iako je maaina spremna. A sada se ganja razmrvljena oprezno ali ne-nikako ne- mjevena u grinderu malo da lakae u extraction bag stane idem na 90 (120 je mikrona prokleto teako nai jer je najpopularniji a ganja je sad u pred preaanju ali na parchemint raw paperu sa silikonskom prevlakom da se ne gubi H2O iz budova to jest minumum ali dobro je da se stisne da se lakae stavi u extraction bag i manja je mogunost da pukne bag ako dobro "predpreaanu" biljnu masu stavia u extraction bag jer su eventualni picks granje i bilo ato ve stlaeni izmeu dve kjige i parchemint papira ispod jako teakog tega od 103 kile -izmeu dva toma encikopedije pod mojim dupetom :joint2: dok sedim i piaem -prodaju i za to neku maainu ali ponekad treba ovek glavu da koristi da ne troai na gluposti-pun intended-sad je ~enica zaspala sad sam miran a bli~i se pono da tranformiram ganju u med .....(poetic licence) Addednum 2 - > vidim da si otiaao ali itatit ea ve...Ako ea ikad da kupujea ti ili netko od ekipe ovu preau mogu zasada da ju odgovorno preporuim-te~ina 20 kila ima pametne detalje za fiksirati noge preae-ima dovoljno te~ine za neometan rad a opet lagana je da mo~e biti portativna-prenosiva. Prije su ljudi iali brusiti no~eve po kuama a ja preau pod ruku pa preaam po kuama za 5% ukupno dobivenog rosina.eyessss: Mora deda da ~ivi od ne ega :djede:-`to je psihologija-Kada sam ekao preau mislio sam im doe poatar ja preaam ali ne mo~e tako. Ima previae detalja na koje mora da se pazi a ja mogu da motam dok hodam, znam sve o konzumaciji THC-a ili barem dovoljno ali nikad nisam preaao rosin-Imam samo 15 grama ve eras i ne~elim da ujebem pa polako ali ako bude sree dolazi fotografija finalnog proizvoda....::lulamira::

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se