VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaPretjerivanje sa travom
LEGACY

Pretjerivanje sa travom

201 odgovora27,215 pregleda

jan 2013.

pozdrav... novi sam tu na forumu, pa sorry ako sam zajebo sa mjestom za ovu temu... uglavnom... jedan sam od onih koji baa vole uzivati u marihuani, i koji puse koliko god imaju... zbog toga dolazi do jedne pojave u organizmu koju mogu osjetiti a tesko da mogu opisati, ali eto pokusat cu. I volio bi za komentar onih kojima se to isto desava.. - Kada se ubere viaemjesecni trud sa stabljika, sve se lijepo pakuje u vreice, vakuumira, i odlaze kako bi se imalo pusiti tokom cijele godine... nerijetko trave bude i viaka, pa puaim vise nego sto bi trebao (vise nego sto pusim inace)... i kada npr. jedan citav dan nemam nikakvih obaveza, samo sjedim na vikendici, palim jedan za drugim... poslije nekoliko buksni, odvalim se ko p***a, i nakon nekog vremena popusti (logicno)... onda se opet napusim, i ono opet popusti... i poslije toga se vise ne mogu napusiti.... znaci ako sam napusen od 10 u jutro do 4 poslije podne, to je game over za taj dan... sve poslije toga je bacanje trave, jer jednostavno ne osjecam da sam napusen... popusim gram - nista... poslije 20 min opet gram - i opet nista... jednostavno... kao da postanem imun na travu :/ ovo mi baa puno smeta jer me na neki nacin ogranicava.. ne mogu biti 24 sata "online", sto ponekad zazelim :( problem sam pokusavao rijesiti na vise nacina... 1. glavom kroz zid - tj pusiti jos vecu kolicinu te iste trave - ne djeluje 2. pusiti drugu vrstu trave (~iva hemija koja mi odre~e noge kada pusim cist) - ni to ne djeluje poslije prepusenog dana 3. speed - nista 4. jedini nacin koji djeluje - ne pusiti vise - ocistiti se, barem 24 sata.. i onda sam opet dobar, opet se mogu napusiti :dada jel se jos nekome ovo isto desava? ekipa je vec pocela misliti da nisam normalan, jer popusim sam za njih sve :S (nemojte zamjeriti ako sam negdje sisao sa teme, znate i sami razlog)
M a n d o rAMBASADOR

jan 2013.

pa poslje cijelodnevnog puaenja na viksi pa dola~enja sebi pa opet napuaavanja pa dola~enja sebi pa ti bi joa....:ludak ovo pod 3. ti netreba....

jan 2013.

hahaha pa zasto nebi kada ima trave da budes napusen 24 sata na dan... xD a i ima cesto situacija kada se sa ekipom pusi citav dan... ii onda na vecer treba izaci u grad, a ne mozes se napusit..... :@ ne znam jel postoji ista gore od toga da imas travu a ne mozes se napusiti :S a to pod 3, je cisto onako da me digne, kad me vise nista ne moze dignut' :/ jel neko zna zasto dolazi do ove pojave? na koji nacin tijelo postane imuno na thc?
nox1cousENTUZIJASTA

jan 2013.

Pa najvjerovatnije ti je do tolerancije koja se brzo podigne. Ti cim krenes sa pusenjem dignes si razinu thca u krvi i kad ju stalno drzis visoko tjelo se navikne na to(podigne ti se razina tolerancije). Zato uvijek najvise osjecamo onaj prvi val, kad zapalis prvu frulu taj dan ili prvi bong hit. We all know that feeling :D
Z&NZMAJ

jan 2013.

Poato ti se ne ~uri saznati razlog, predla~em ti da prou ia ovaj sajt, jer ima puno informacija koje e ti pomoi u otkrivanju razloga. Ukratko, postoje receptori u tijelu koji, kako im ime ka~e, primaju THC na sebe. Broj tih receptora je ograni en, naravno. Kad se zasite, upravo radia to ato si napisao-bacaa travu. 1. Ve si i sam zaklju io da je krivo :) 2. ovo poma~e kad se ne pretjeruje prvo sa jednom, pa onda pokuaava popraviti :) 3. Pro itati pravilnik molim! 4. Odgovor na prvo :)
DJFlyHighLEGENDA

jan 2013.

majstore, ajd nemoj pusiti tjedan-dva... pa ces vidjet kako se neces napusiti :nana: i to je sasvim normalno... da se ne napusis vise toliko jer pusis svaki dan... pa meni se zna desit da se napusim sve fino ljepo da nemogu gledat i za 30min rolam novog... stvorili smo veliki prag tolerancije puseci svakodnevno i na velike kolicne... treba malo pauzu pa ces vidjet kako ces se od 0.3 napusit, a ne po gram sta stavljas... i da znas da te potpuno razumijem, svi koji puse on a daily day basis know what you'r talking about ! peace out !

jan 2013.

nista neobicno, dolazi do odredjene forme habituacije (nastupa kada se neka situacija/stanje ponovi toliko puta, da smo ve naviknuti na njen ishod do te mere da ne osecamo viae isti) jedino ne kontam cemu preterivanje... neminovno je da dodje do habituacije
BizzzoZMAJ

jan 2013.

Treba znati uzivati u travi...
BladeZMAJ

jan 2013.

Upravo to ! Treba znat u~ivati ....tipican primjer ljudi zbog kojih smatram da balkan nije spreman za legalnu vuju
Z&NZMAJ

jan 2013.

Opet on :ohno: Ajde bogati, kao da je ovo jedino mjesto na planeti gdje ljudi pretjeruju sa bilo ime! Nemoj viae, molim te...
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Ane :icon_lol: bar nismo nacija tabletomana :icon_biggrin:, kamo sree kad bi svi preali na vutra i to nam bio glavni problem. :sun2:

jan 2013.

ok.. zlo&naopako..to trece nisam proimjetio.. sorry zbog toga, nece se ponovit'... da, za sada mi je malo jasnije ovo sve, izgleda da mi nema pomoci osim da prestanem neki period... i nekima za informaciju... mozda bas oni kojima se to desava znaju uzivati u travi ;) hvala na odgovorima.
weedoyeLEGENDA

jan 2013.

ne pusi dan-dva, pij dosta vode, znoji se i treci dan si ko nov!
MarcoPoloLEGENDA

jan 2013.

imam ja jednog susjeda koji ode svako jutro na kavu i lagano procita novine i pa usput popije gajbu pive :-) inace bio je vrsni automehanicar...sad vise nije

jan 2013.

treba biti umjeren u svemu i nemas problema,bilo to hrana,cuga,pljuga...
loopAMBASADOR

jan 2013.

evo ti ga pravi odgovor... i ja sam 'daily toker' i kazem sledece- ako sedim kuci gde mi je sve potaman,mogu paliti spravu za spravom i na kraju da dozivim bas gore pomenuto... prosto,opusti se covek,svoj je na svome,pa ni ne izvali koliko se u stvari prebio.. ali napolju.... po mogucnosti u VRLO nezgodnim situacijama,sa MNOGO osvrtanja i paranoisanja na svaki zvuk.... pa da vidis kad se sudare adrenalin i THC---od 2 dima se raznesem,nema me sledeca 2 sata. habituacija-prava rec.. na sve se covek navikne,pogotovu kad se 'raspojasa' na gajbi kad je sam/a
GewindENTUZIJASTA

jan 2013.

Heheheh pa, u samom naslovu teme si sebi dao odgovor ;) =) Ja sam znao rei da me poslije sedme/osme d~oje sve idue po nu vraati u normalu xD ... Sad puaim rijee (nemam viae vremena toliko) pa mi jako lijepo sjedaju ^^

jan 2013.

da.. da .. jasno mi je... i ja bi najvise volio kada bi imao neki posao.. da radim npr. 10sati... da 10 sati ne smijem zapalit... pa da se udarim svaku vecer.. i svaki put kada zapalim :) ali eto... sta je tu je... prilagodit cemo se okolnostima :) a sto se tice kombinacije thc + adrenalin..... HAHAHAHAHAH ljudi to morate probati, posebno oni koji se bave nekim adrenalinskim sportom... ja sam citavo ljeto isto radio svaki dan... inace vozim MTB (downhill)... pa se na vrhu staze navarim... i onda spust.. poslije 4 min spusta..... desava se komaaa !!!!! :OOOOOOOOOOOOOOOO morate probati, bilo koju vrstu extremnih sportova :)
BoRaiChoAMBASADOR

jan 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=h1C0wJrZ8Rc
artisticLEGENDA

jan 2013.

meni takoer ako puaim preko dana...ako zapalim 2-3 pljuge...sve dalje je bacanje vutre jer nema neki u inak...osim ako zapalim ujutro, popodne i nave er, ali ako zaredom onda je to to hehehe :D

jan 2013.

Promjene se najbolje osjecaju ako su nagle, ako iz tople sobe izadjete vani u snijeg u potkosulji i gacama. Ako se obucete toplo, dugi donji ves, pernata jakna, gojzerice promjena ce biti blaga i nakon nekog vremena priviknete se na vanjsku temperaturu, kretanjem cete povecati temperaturu organizma te ce vam biti toplo, a to ne znaci da vani nije hladno. Ovo je najslikovitije sto ja, trenutno, mogu opisati pojavu, kako je nazvaste "pretjerivanje sa travom" Pretjerivati sa travom mozemo samo ukoliko smo opsesivni njom, a po pisanju mnogi vec jesu. Ustanete ujutro, navece ste legli napuseni, skuvate kafu, pa uz kafu zapalite jedan, pa zaredate po citav dan pusiti i citav dan ste napuseni. Zaboga miloga, otkud znate da li vas radi ili ne radi. Ubijedjen sam da vas jako dobro sljaka, samo ste se vi prilagodili tom sljakanju, pa vam postane prirodno, s vremenom, mada ima izuzetaka kojima duh odluta svojim putem, pa ga ne tangira ni trava ni java.
boli me ufoENTUZIJASTA

jan 2013.

ju er mi se dogodila udna stvar..baa sam cijeli dan neku slabinu osje ao...dan prije i onaj prije njega sam se napio, tako da sam bio mamuran i slab u organizmu + s druatvom sam ju er nave er zapalio 4 pljuge kroz par sati - ali tako me lupilo ko nikad prije. skroz sam problijedio i kad sam se probao ustat - samo sam se sruaio nas pod jer mi se vrtilo u glavi. po elo me trest i baa sam se sruaio na pod i...i onda joa povra anje... prepuaio sam se na slab organizam i tako me lupilo da sam pao u "komu"... sad jedva funkcioniram..joa mi je udno u glavi...

jan 2013.

ma sta te boli uvo, ce da prodje, malo strpljenja ;)
Pablo EscobarENTUZIJASTA

jan 2013.

Preporucio bi ti kao netko gore da probaa 1-2 bez trave ja ti preporucujem vise od 2 jer znam iz vlastitog iskustva jer je bilo jedno vrijeme da smo ja i drustvo rokali po 2 g dnevno i svaki dan bi sve manje i manje bio napusen teze bi me uhvatilo i sve slicno kako si ti rekao postao si imun tako sam i ja nekako onda je doalo vrijeme da sam malo rijee duvo (ponestalo keaa) i nakon toga je nastupila stanka od vise od 2 tjedna i nakon toga sam iso zapalit ne sjecam se bas najbolje ali nakog prvog kruga znaci 5-7 dimova ja sam se slozio nisam mogo stajat jednostavno sam moro leci tako da ti savjetujem da probas malo bez nje da budes naaajmanje 2 tjedna! I da pijes mljeko da izbaci sve lose iz tebe nai neku drugu zanimaciju umjesto vutre i toe je to samo si daj vise od 2 tjedna i mislim da ce bit sve u redu vec ak se zelis naduvat kao i prije,a ako neuspijes sa svime tim vrijeme ti je za hash :D
SenzaPietaPOZNAVALAC

jan 2013.

Slazem se sa ovim u potpunosti:spliff:
M a n d o rAMBASADOR

jan 2013.

ja puaim svaki dan(zalomi mi se kriza dva,tri dana max) i nemam ovih problema,a puaim tako da jednostavno ekam da me ova prije nove pljuge lagano popusti,ovak zaredavat par kom pa i u druatvu ne prakticiram jer ono teako zakucavanje me odmah tera kui u krpe,no bilo je situacija,7,8 kom,ak se sjeate onih dana kad se uzelo 50g umjesto 5g,pa se nije ialo kui dok se nije kesa rijeaila,tako da pauza samo pauza od dan dva,tri bi mogla rijeait nenapuaenost......pogotovo poslije dan dva pa ujutro kavica pa se zalomi aipka,najai dio napuaavanja,kad prvu zapalia......

feb 2013.

bitno da tebi nije nia

feb 2013.

Ja sam nov ovde,inace dok sam pusi dve pakle i pio pola litre vonjaka trava nije ni imala efekat pusio sam po nekoliko komada za redom i samo su me pluca ubijala kada sam video da sve to uzalud ostavio sam cigare vise ne pijem ali zato kada uznem dzoks osecam se super...Naravno uzivam samo par puta nedeljno nema se za vise :joint:

feb 2013.

Prva pljuga ujutro u 8 uz kavu obavezno (nejde kava bez pljuge kad si nepuaa ). Druga pljuga kad sjednem na radno mjesto i krenem (radno mjesto kombi vozilo). Trea pljuga u pauzi u pola 12 (veinom zimi na parkingu u kombiju, ljeti na nekoj klupici na zraku). etvrta pljuga doma oko pol 4 kad se doe s posla (poslje jela naravno). Peta pljuga uz dnevnik u pola osam (to je ona pljuga budilica, jer se poslje etvrte odrijema sat, dva, tri). `esta pljuga je negdje oko ponoi (to je jedina pljuga za razonodu dok su ostale obavezne). Sedma pljuga, prije polaska u krevet (upravo sad, pa za par sati na posao). Ponekad se presko i poneka, a ponekad se doda joa poneka, al uglavnom to je to, umjereno i uvjek puca (mora pucati kad je majstor odgoji). Zna i bit svega je ne pretjeravati, emu puaiti u 20 minuta dvije pljuge kad si ve napuaen. U svemu treba imati neku granicu i onda e sve to imati bolji efekt, pa i neki smisao na kraju krajeva.
DomarPOZNAVALAC

feb 2013.

nebi se tolko jbg naviko da se placa svaki gram ko mi obicni smrtnici,valja to regulirat, kroz mjesec periodicno povecavat i smanjivat doze kontrolirat se, lako je posto THC nije supstanca koja stvara fizicku ovisnost kao alkohol, ja sam recimo imo problema sa majstorom piaomi njegovim budnjem zbog zize i tu sam reko dosta i poco kontrolirat uzimanje, i do te mjere da sam prije pet grama tjedno pusio a sad smanjio toleranciju i to jako brzo da mi je gram tjedno, a opet napusen svaki dan, cesto covjek misli da je trjezan a zapravo ufutan i rola drugu nemoj, imaj svoje vrjeme kad ces se opustit i zapalit al brate mjerom, jer je sladje kad se covjek jednom u danu fino napusi na par sati a ostatak dana, treznovat hh, a i ostatku koji svoju travu kupuje puno je lakse kad umjesto skoro 100eura mjesecno popusi 30eura, a znam da vas tu ima koji duvaju i puno vise od 5g tjedno i tako bacaju na zizu lovu a garantiram vam da kad bi bili pametniji napusili bi se i za puno manje...

apr 2013.

Ja pusim vec evo godinu aktivno (za mene je aktivno svake sedmice 2-3 jointa).. Meutim prije dva dana sam izgleda prvi put bio pravo high..Ne stidim se ovoga sto pricam,jer fkt nisam do sada nikada imao osjecaj u ovih godinu dana da sam toliko usporen,da se osjecam kao da sam jedini na svijetu dok hodam ulicom,skroz u drugoj dimenziji i milion tih stvari koje idu uz to,nadam se da me razumijete.. Sada se pitam da li je to bilo pretjerivanje ili je bila neka "kvalitetna roba" s obzirom da je efekt uslijedo tek pola sata nakon sto sam ispusio 2 jointa..Kako god bilo je odli no iskustvo,nadam se da e se opet ponoviti..
bozgaLEGENDA

maj 2013.

A oe ve sve je re eno, nemoj par dana zapalit' pa se odvali poateno. Nema smisla silovati. Eo ja sam prije isto tako svaki dan u velikim koli inima, pa sam malo promijenio briju. Stavljam ful malo u gens i svaki put budem high. Meni gram mo~e i po tjedan dana trajati. Volim nave er zapalit jednu - dvije light pljuge i to mi je u~ivancija. Stalno bit high viae ne ~elim niti mogu. Pa se onda udia ato te viae ne puca kad cijeli dan silujea... Znam kako je to, to je bacanje trave. Rae zapali par puta tjedno i poateno izbrij, nego svaki dan neumjereno. Use it don't abuse it. :sun2:

maj 2013.

pa znam taj osjecaj...al nevalja ti cijeli dan pusit,najbolje ti je onak navecer zapalit kad si gotov sa svim poslovima i chillat ;)

maj 2013.

volim da utrnem

sep 2013.

Ja mislim da je to zbog koncentracije...Kanabis uzima veliki deo koncentracije...Dok imas koncentraciju bices navaren,nakon nekoliko dzointa koncentracija opadne i samo ti se spava i izvuces jos jedan ali nema koncentracije za dalji rad mozga tako da nemas onaj lep osecaj...Pa bi morao naravno da se lepo ispavas pa da zapalis o5 i uzivas :D

nov 2013.

ja imam 2 cigarete i od njih napravim nekih 5,6 komada na dan jer sam doaao do zaklju ka da se jako trujem. nai na dan nekih 3 g trave i 2 cigarete, omjer ono 80t/20d. bilo je kalkuliranje, atedit travu pa se trovat duvanom ili troaiti travu kao lud ali barem zdravije :-) trave se nadje uvjek tako da je o ito koja je opcija ostala :-) neam pojma

nov 2013.

3g dnevno je svakako pretjerivanje...0,3g u pljugu je skolski znaci 1g tri pljuge iako meni 1g vozi po 3-4 dana 3g dobre ganje fuuuu dosta za cijeli godisnji..Pljugica dnevno..kao nagrada poslije ludog dana. Znao sam spaliti 250g za 4 tjedna a evo sa jednom dnevno sam u magli vise i kvalitetnije nego prije dok sam motao pljugu umjesto cigarete ..uz jutarnju kavu bar tri komada...ludost
golub miraLEGENDA

nov 2013.

^ sla~em se sa opa cupa, tak sam i ja dok sam kupovao, sad kak imam svoje otiao sam na 6 pljugi minimalno, a kad doe ekipa ide jedna na drugu. Moram podhitno stvari vratiti u normalu barem na dvije dnevno, joj,joj
weedoyeLEGENDA

nov 2013.

I ja preterujem sa travom. Od 12 ujutru do 14-15h spalim 2-3 sprave, uvece posle 21h sprzim jos 4-5, i sto vise pusim sve me manje radi. Uskoro cu morati da prekinem na neko vreme da se tolerancija spusti. Ko sto kaze Opa manje pusim a vise sam napusen i potpuno je pravu. Ebiga ljudski organizam nije napravljen da stalno bude naduvan. Malo kenjam al ebiga. Nego jel sam rekao da preterujem sa travom? :)

nov 2013.

To je normalno.. ja sam primjetio kad pusim npr. zapalim jednu negdje tamo poslje rucka i onda se nadmin i koliko god poslje toga pusio uvjek isto tako mi je uvijek kako me prva pogodi tako mi cijeli dan jedino ove sta dodatno popusis ce te jos mozda malo duze drzat i to je to... najbolje pusit malo po malo neisplati se prepusavat to znam iz iskustva ;)
viletteENTUZIJASTA

nov 2013.

I ja se slazem, sta se manje duva vise si napusen.

mar 2014.

Haha :D znam osecaj pusili smo ja i ortaci neki orange bud urnisali se nije bilo humano sutra neki brid kao ovi aeaeja hajde popusio pola cistaka nisu mi ni oci bile crvene :( a ovi sto nisu dan pre pusili ubili se i smejali ko svinje

mar 2014.

ja i ti se culi i ja ti citirao tacku pravilnika, evo sad cu i da boldujem deo koji mozda opet "nisi video": "15. Maloljetnicima je zabranjeno u estvovanje u diskusijama na forumu. Svatko tko tvrdi ili se dozna da je maloljetan bit e upozoren i banovan s foruma."
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC

feb 2015.

Jel moguce da kroz generacije ljudsko telo prestane da oseca thc ako ga smatra otrovom pa postane imuno. Ili kroz dugo godina. Ja npr pusim od sestog razreda osnovne skole pa me zanima dal je moguce pod stare dane to da se dogodi. Ili moji potomci ako nastave mojim putem dal ce se to dogoditi u jednom trenutku? Kao neka evolucija..
revolucionarENTUZIJASTA

feb 2015.

Cisto sumnjam u to jer trava se pusi vec par stotina ili par tisuca godina bas sam nekidan citao neki clanak da su nasli neki stek vuve star 2500 godina pa sad razmisli kolko drugo se pusi marica tako da mislim da bi mi vec bili imuni na to al to je samo moje razmisljanje... islim to mi je logicki nekako ako sam u krivu neka me netko od starijih i iskusnijih ispravi

feb 2015.

ljudsko tijelo ne smatra THC otrovom, nemamo bezveze kanabinoidne receptore u mozgu...
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC

feb 2015.

Znam da ima dugu istoriju ali dal su se oni lesili po ceo dan ko mi i mozda nisu svi duvali nego samo neki samani ili tako mesto, zato sam posumnjao.
revolucionarENTUZIJASTA

feb 2015.

ma ne brini ti za svoje narastaje heheh jer ako je doslo do sadasnjih generacija ici ce to i dalje kao sto sam rekao na maricu nikad neces bit imun u potpunosti ni ti kao ni nitko drugi ;) zato paliju u ruke i uzivaj:spliff:
WeedBroAMBASADOR

feb 2015.

@Oduvana Protuva ala si me nasmejao sad :D:makaze:
savagestrainAMBASADOR

feb 2015.

Ma nije dobro pretjerivati, nakon toga vise ne postane ni hobi nego navika, a onda nema ni smisla zapaliti.... Mislim, sve ovisi od osobe do osobe, ako zapalim i samo osjetim da su mi oci umorne, padnem u depru jer sam opet bacio nesto sta mi je drugi dan moglo totalno napraviti drugu stvar... Naravno, sta se tice iskusnih growera sa povecim stashem, to uopce nije dio jednadzbe, ali kada krpas svaki drugi treci dan za bata, e onda se vec osjeti razlika...
nerpZMAJ

feb 2015.

Sori sto dizem temu, ali nekako mi je najprikaldnija u vezi mog prvog iskustva sa kanabisom od pre neki dan. Prvo da kazem da sam duvanski pusac 20 i kusur godina. I pre neki dan po prvi put u zivotu sam hteo da probam ali samo pod uslovom da ima vise indike jer od nje mislim da pravim ulje za majku. , i da bude direkt od odgajivaca, znaci provereno.. I dobih White Widow hedice! Citao sam na forumu da sadrze vise indike u sebi, sto kontam da bi i meni mozda pomoglo zbog problema sa spavanjem.. Zamolio sam drugara koji duva da bude kraj mene i da mi pokaze kako se pravi dzoint. Pokazao on meni to, smotao mi 2 savrsena komada, i ja krenem da pusim prvi dzoint kao cigaretu. Nakon 6 povucenih dimova (lepo povucenih i sa zadrzavanjem u plucima) on me je stopirao i rekao da prestanem. Video je koliko je sati.. U prvih deset minuta sam kasljao kao da pusim seno, a i ukus je bio zemljastican, ne znam kako da opisem, nije bio toliko smrdljiv koliko kao miris zemlje. Na svu srecu, poslusao sam ga da odmah prestanem, ali nakon 10 minuta je nastao totalni haos u mom telu! Taj dan sam dobro nazebao od stajanja sa majstorima napolju na 3c, i ispijanja hladnog piva na prazan stomak.. pa me terao proliv, sto je dejstvo ove biljke pojacalo do maksimuma. Ja nisam izlazio iz WC-a, a na kraju sam i povracao. Mislio sam da cu da umrem, a high je bio 5x jaci nego sto sam se ikada napio u zivotu (a i kada sam se napijao, uvek je bila klapna u glavi koja mi je govorila kad da stanem i nikad se nisam napio da ne znam ravno hodati ili sl.).Ovo je bilo ne znam koliko puta jace oduzimanje.. Elem, usta su mi bila suva kao sahara, srce je tuklo, osetio sam stezanje u vratu i po svim arterijama u telu, stezanje u grudima, zacepljivanje nosa... Cigaretu nisam imao zelju da zapalim jer bi mi bilo jos vise muka. Keks koji sam uzeo je imao ukus kao da ga drobim u suvoj piljevini umesto u ustima. Nakon sat i po je dejstvo malkice proslo i legao sam da spavam, odspavao 9 sati bez okretanja. Sutradan poslepodne uzmem 3 dima samo i bilo mi je ok, tj. uhvatilo jeste ali mogao sam da hodam i da pricam. 3. dan sam uzeo samo pred spavanje 4 dima i legao i zasapao, sto je i poenta cele price, da se skinem sa tableta. Sve nuspojave opsiane gore su bile prisutne ali u daleko manjoj meri i mogao sam da ih kontrolisem, ... i pojavila se neverovatna glad u meni , pa sam uzeo da cepam sarme :) Proslu noc nisam nista uzeo, zaspao sam normalno bez ikakve pomoci, nakon ne znam koliko vremena..

feb 2015.

:respect: Uduv'o si se kao zmaj.Keksi znadu biti takvi,ato jes jes. Sretno dalje.
TarzanZMAJ

feb 2015.

napusio sam se i ja par puta tako ko pocetnik, pa ogladnis i meso nemozes ni pomirisat a ne usta stavit, a inace sam teski mesojed hehe? :zvezda::

feb 2015.

Opralo te dobrano,mada obi no onima koji prvi puta probaju uglavnom prvi puta ne bude skoro niata,tek drugi tre i puta osjete pravo djelovanje trave...ti si imao vatreno kratenje,ato ka~e Venlo,uduvo si se ko zmaj...nai si dozu koja e ti pasati za tvoje potrebe i to je to,nemaa brige,ovo se omaklo jer si suknio moma ki. ;)
StipeZMAJ

feb 2015.

Isto to se i meni desilo sa mojom WW prvi put :) WW je cisti hibrid 50:50 (barem bi trebao bit) i obicno se tako i ponasa, prvo te izvalja sativa i napravi kaos u glavi i onda te zakuca za krevet. Ako pretjeras zna bit dosta neugodna sto si i sam vidio, ali ako nadjes svoju dozu, onda je jako ugodna :D
nerpZMAJ

feb 2015.

Do WCa, do kojeg inace (realno) ima 5 koraka... samo se pridrzavao za kuhinjske elemente i zidove da ne padnem, ma lepio sam se za zid kao spajdermen :)
StipeZMAJ

feb 2015.

U tim situacijama je najbolji krevet i neka tocka na koju fiksiras pogled, tipa TV ili laptop. I hrpa slatkog.
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Vodeeeeeeeeeee. Vodeeeeeeeeeeeeeeeee. Sto vise vode. Hidracija. Pomaze i secer :D U svakom slucaju kad citam sta ti se desilo cisto mi bude krivo. :D

feb 2015.

taj sam svako vece :)
bakalulaLEGENDA

feb 2015.

Ja viae uope ne puaim dok si prvo ne priredim kriglu s Oktoberfesta i unutra vode/soka litru i neato slatko da me trzne kad me oduzme :D

feb 2015.

meni nije krivo,pa lik je u isto vrijeme puatao na sve rupe. :lol:
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Ma da mi se to hoe desiti otiaao bi platiti misu kod popa Andrije iste sekunde. Znas kako kazu, kao u crkvu :D

mar 2015.

Pozdrav. Ekipa s kojom duvam nema sli na iskustva, pa sam mislio da vidim ima li neko na forumu da mu se dogaa ato i meni. Puaim travu redovno pet mjeseci, gotovo svaki dan (najvea pauza od dva ili tri dana). U po etku je to bio jedan a kasnije tri do etiri d~ointa. Kad sam tek po eo puaiti dobro me je pucalo, smijao sam se kao lud i nisam znao gdje se nalazim. Kasnije sam se navikao a onda mi je sve postalo uobi ajeno, puaio sam i redovno iaao u akolu, obavljao svakodnevne aktivnosti, ina e rano ustajem i sve sti~em. Onda su me po eli pucat loai tripovi, ne kad sam naduvan, nego jedno jutro kad sam ustao. Nisam kontao da je od trave i mislio sam da se bojim s razlogom. Onda sam se po eo svega bojati, nisam smio ostati sam, tripujem da sam bolestan, da u se sruaiti i tako dalje. Negdje sam pro itao da kod osjetljivih osoba velike koli ine marihuane hoe dovesti do te~ih psihoza. Sad polako smanjujem, ne puaim svaki dan, nego jednom sedmi no, pa u napravit neku du~u pauzu. Ima li neko sli nih iskustava? Da je zabrinut, da mu se svakakve misli roje po glavi, da razmialja smao o ru~nim stvarima i tako dalje? I hoe li proi uopate? XD

mar 2015.

Nee proi dok ne po mea razmialjati i lijepim stvarima.

mar 2015.

A koliko godina imas Carax ?
mlstPOZNAVALAC

mar 2015.

Stigla inspekcija :D

mar 2015.

20 :D

mar 2015.

evo onda jedna za tebe aSEgNQnHaRs i kako uz te vibre mozes biti u bad tripu:sun2:
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

upravo tako kako je bizzzo rekao :)

mar 2015.

Ima toga brate, flesevi, paranoje, ja poslednjih godinu i po pusim bez prekida, i upadao sam cesto u lose tripove, drhtavica, hladan znoj bukvalno prska iz stopala i pazuha, reziranje nekih opasnih situacija u glavi bez ikakvog razloga, sve to pocinje polako, sto se covjek vise prepusti pusenju, pocne manje da se krece, a vise da kulira i razmislja i u svim tim satima razmisljanja covjek ode u podsvjest, a svima nam je na neki nacin mozak zatrovan, ja sam npr u srednjoj skoli bio najnabildovaniji i vazio za tucarosa jer sam se i tukao cesto, ali nikad zbog sebe, nego zbog pogresnog drustva koje je bilo dio razmazenog gradskog krema. Nakon zavrsetka srednje poceo sam mnogo cesce da pusim i udaljio se iz starog okruzenja, poceo drugacije da razmisljam, prestao da bildujem, smrsao, a nekad vazio za zestokog lika, ali sam se potpuno promjenio, to jest ocistio od kompleksa koje sam vukao iz srednje skole. I odjednom pocinje iscudjavanje svih ljudi oko mene, a najvise od par clanova familije, kako si smrsao, kako si jadan, sta je sa tobom, jesi li na heroinu, sto si propao? To je bio dio reakcija okoline na novog mene, prvo nisam obracao paznju jer sam se, bar sam mislio tako, ocistio od kompleksa. Ali ne, neprekidnim zaprepastavanjem okoline na moj novi lajfstajl, sam poceo da mislim da mi fali nesto, i poceo sam da se osjecam slabasno, nemocno, nesigurno, a par godina bio lik od koga su svi strecali, ali kao da su jedva cekali da me sjebu tako omrsavljenog, non-stop napusenog i dobrocudnog, alj do tad potpumo zadovoljnog. I pocinju problemi, sve cesce su mi kroz misli prolazile zamisljene situacije frke zbog mrkih pogleda, tuca bez pravih razloga, neuspjelih startovanja riba, sve je to pocelo non stop da mi se vrti po glavi i samopouzdanje mi se potpuno raspalo, oblivao me znon za svaku sitnicu, drhtavica bez razloga, cak par nedelja nije pred ribom mogao da se digne, a jebo sam i 10 puta na noc, dje god da krenem pomislim na neku opasnu mogucu situaciju i oblije me znoj, i to je trajalo 2, 3 mjeseca. Neprestalno sam se borio, skapirao da sam opet kao nekad u srednjoj skoli dao vaznu ulugu tudjem misljenju i pustio da povjerujem da drugi bolje od mene znaju sta je sreca za mene. Pa sam poceo vedrije da razmisljam, i da provodim vrijeme sa blagim, sirokoumnim, prijatnjim ljudima, STVARIMA KOJE SU ME UBIJALE U PERIODU ANKSIOZNOSTI SAM MAKSIMALNO SMANJIO VAZNOST I TRUDIO SE DA 100% VJERUJEM U SEBE BEZ KOMPLEKSA I U SEBE KAO COVJEKA KOJI NIKOME NE ZELI DA NARUSI MIR, KOJI KE PREVAZISAO SREDNJOSKOLSKE TUCE I SVAKI PROBLEM BI JTIO MIRNO DA RIJESI I SAMO TRAZI SVOJ MIR SA SVETOM BILJKOM. Pa sam opet sam za sebe poceo da treniram, smanjio sa 10ak na 3 dzoka dnevno(vise pusim sam nego sa ekipom), poceo da repujem jer tu muzikh pratim citav zivot(mada sam se stidio toga dok sam bio popularan srednjoskolac u primitivnoj sredini koja se sepuri u armaniju) znacj poceli su fristajlovi po citav dan, gledanje smijesnih klipova i filmova, poceo sam da setam nasmijan, zaboravio sam da postoji to da me neko mozda mrko gleda i tako sam se polako vratio u normalu, javi se i sad neki znak anksioznosti, ali puuuuno rijedje. Tako da brate to ti je borba protiv podsvjesti, samo vedro razmisljaj i vjeruj u sebe! Nemoju nikom da naudis pa nece niko ni tebi, nema razloga za strah kad si cist! Potrudio sam se da ti opisem svoje momente ludila i kako sam prevazisao, nadam se da ce biti od pomoci :)
DzparanojaLEGENDA

mar 2015.

Znao sam i ja za sebe da pomislim da sam fucked up u vugla,al kad procitam ove teme i ovakva iskustva.... zakljucujem.... ne da nijesam fucked up,nego da sam zdravina ipo,krilati at :D
wuvuzelaAMBASADOR

mar 2015.

stvarno ne znam kako mozete pretjerati ? Ne kontam ? Bude situacija kad se prepadnem ,ali takve i ganjam situacije :D

mar 2015.

Sve ja sad ovo citam,i sjetim se,kako je meni ovako dobro bilo kao vama prije najmanje 15 godina. Glavu bi sad stavio na panj da imam tripove kao vi sad koji idete (jos uvijek) u skolu... Meni fale takvi tripovi. I sad kad citam sve ovo,skontam koliko sam ja brate mator... Puuu hebem ti zivot. :-)

mar 2015.

Citiracu samo ovaj dio jer me najvise podsjeca na moje trenutno stanje. Iako sam lajkovao citav post,.sa pojedinim se stvarima ne slazem. Nadam se da si procitao knjigu, "Hologafski Svemir". Kompletna tvoja prica me vuce bas na teoriju iz te knjige. :)
DzparanojaLEGENDA

mar 2015.

Pffffiiiiii sta se radi na estradiiii,ovo je nevjerovatno!! Kakve bre tjeskobe,kakvo zagledavanje u sebe....ocemo da otkacimo potpuno,iako na mladima,navodno,svijet ostaje. E pa,omladina je u qrcu. Nasi stari,bolji su od nas,jaci su od nas. Ovako nesto da ispricas mom djedu samo bi ti rekao "ne bleji avetinjo" ;) I dao bi ti kramp i lopatu.....postanes lopov,brukas kucu i pleme,dobijes kolac po bubrezima,i svaki lopovluk ti se izbija iz glave....pocnes da vilenis,da se "zagledavas" u sebe,i da trazis svoje nesavrsenosti i mane....ide kosa u ruke,i udri....ljuljaj do bola,nemas kad da razmisljas o ludorijama. Batina je iz raja izasla,i rad zaista oslobadja... ova patetika me poludje,slusat je ne mogu vise. Seljak ne boluje od ovih sranja,grad definitivno unistava covjeka. Nikad vise necu zaci u ovu temu,ovdje se ne pretjeruje travom,vec patetikom i umisljenoscu Sale,ako si 82 godiste,u fullu si,i nijesi star ;)

mar 2015.

To je to doktoreeee, dok sam ljetos radio 2 posla samo su mi san i burek bili u glavu
BladerZMAJ

mar 2015.

Hehehehe... Sale nisam procita tu knjigu ,mo~da sam gleda na rubu znanosti o tome ,ali to je vise manje u svim civilizacijama na neki na in opisan kao razvoj ovjeka. Grad definitivno ima loau vibru. Evo ja sam sad taman doaa sa aetnje kroz aumu negdi mo~da 10 -15 km,malo u aparoge. Joa te vjetar ispere. Odma se ovjek bolje osje a,ko da resetira. I istina je da kad radia 15 sati da nemaa baa vremena da razmisljas o sranjima ali to ne zna i da ne ue negdi,jer su zato ljudi i odlazili na osame da se suo e. Kad si sam nema ko da te tjeai ni da ti izbacuje dijagnoze i "rijeaenja". Moja poanta je bila da naglasim da kad se jave emocije koje nam stvaraju neugodu, one mogu biti i pravilnim stavom esto i jesu poticaj za promjenom, i da se razgradnjom mo~e dobiti vrhunska zemlja, a kasnije i masu headova:gled: Zna i nai neki kvalitetan kreativan hobi i samo hrabro. `ta te ne ubije te oja a...:makaze: I pusit malo dozirano i ne odlu ivat napuaen. Sam sebi re i o tome u mislit kad budem normalan.

mar 2015.

da da... spucam ceo mali cist, sednem u kola i tripujem da se vozim po la kao vinsent vega
MOSKRI_FenomenENTUZIJASTA

apr 2015.

slazem se s vecinu recenog! pusim otprilike 6 godina i bilo je stvarno svakakvih periioda od toga da sam dnevno znao popusiti sam i po 20 ointova.al jednostavno ostario sam i shvatio da nema kruha od tog nijedan oint ti nista ne napravi i imas osjecaj da nisi napusen . probajte si postaviti zadatke sami sa sobom u glavi(npr. ja si postavim dnevni cilj prvo napravim sve sto trebam ucim,odem u teretanu bla bla bla..i na kraju dana ako imas dobre vutre koju si sam uzgojio vjeruj mi 0,3 u pljugu i u svemiru si.postavis si stvari u zivotu kao da je gens luksuz tj nagrada i bice i tebi bolje..ma po meni netreba niti 0,3 sve iznad toga ako pusis sam je forsiranje tj silovanje biljke.
wuvuzelaAMBASADOR

apr 2015.

Nekom je pretjerivanje uzivanje ,a nekom uzivanje doziranje :)
SiDAMBASADOR

apr 2015.

jel znaa kako radi princip 420.... eto, ako ne znaa, prou i ga i primjeni ga... najjednostavniji odgovor na pitanje u 3 re enice.!
wuvuzelaAMBASADOR

apr 2015.

@SiD Meni se obracas prijatelju ? Kakav crni princip i pravila ,necu nikakvih pravila oko ove svete biljke :rasta:
MOSKRI_FenomenENTUZIJASTA

apr 2015.

nekom je uzivanje pretjerivanje..svima je!! samo kad tad shvatis da je retardirano jer se nemozes napusiti.to su muke 15 pljugi zapalis jos nisi napusen..isto je sa svime oko nas jel bi se mogo nacugat da 2 mjeseca pijes svaki dan? naravno da bi ti trebalo 5x vise alkohola.razvija se tolerancija.nekazem da nevolim ja zapalit par pljugi vise al malo se treba kontrolirati. radje da se 1/2 dnevno ubijem tako da odletim u svemir od jedne pljugice nego da pusim cijeli dan i ni sam nisam siguran jel sam napusen a takvu chibicu pusim da ti nemrem bit dobro od 0,2 :) al ima i alternativno rijesenje za sve a to je bong! svaki put kad pusim na bong je ko prvi put doslovno jace od 80% droga je bong po meni jedino tripovi su jaci :D
wuvuzelaAMBASADOR

apr 2015.

Odosmo predaleko od teme ,a i jest bezveze tema :) Nego ja kad nemam bonga ja pusim shit na konzervu tako da sam OK sto se tice pretjerivanja ,uvjek me pukne u svemir :D
SiDAMBASADOR

apr 2015.

ne, ne obraam se tebi, odgovaram na autorov post, a principi i pravila su tu iz nekog razloga, ne vezano za ovo ato si ti napisao,... i btw. ovo me zaboljelo, biljka jeste sveta, ali ne tebi i onima koji je puae i osjeaju se "svetima" , na~alost... to ato ti mislia da je tebi ta biljka sveta, to je i viae nego smijeano... skoncentriraj se i pitaj se zaato ju puaia---- da li je to fanazitam, ili je samo preseravanje? nema tu nikakve svetosti... hehe, ,... no hard feelings tho'
wuvuzelaAMBASADOR

apr 2015.

Ode ovo u neke druge dimenzije @SiD ali da odgovorim kratko : Kako kome ,nismo svi isti :)
DzparanojaLEGENDA

apr 2015.

`ta je ovaj princip 420, ~ivo me interesuje??? Iako sam rekao da neu viae da navraam u ovu temu,ovo me je zaintrigiralo :)

apr 2015.

@Dzaparanoja mo~da ti ovo malo pomogne http://www.reddit.com/r/trees/comments/202chx/a_stoner_reveals_the_420_code_7/
DzparanojaLEGENDA

apr 2015.

Ooo pa hvala ti Farmeru :) Nista od ovoga nijesam znao....postojanje etike i sistema vrijednosti....ama sve,sve je tu i sve mi je sada jasno:) Ja sam uvijek konzumaciju marihuane do~ivljavao kao in duhovnosti, a stanje high-a kao najuzviaenije stanje katarze. Samospoznaja kroz filosofiju,razmisljanje o mikro i makro kosmosu,sve sam to volio upraznjavati nadimljen....ali sam se uvihek osjecao usamljenim,jer u mom drustvu nema nikog kao ja. Njima je vutra samo za raznorazne kerefeke...meni ne,ja volim da razmisljam. Imam jednog slicnog meni ali nijesmo cesto zajedno,pa je meni i dalje najviai uzitak kad puaim sam, a onda odem da se druzim sa nekim ozbiljnijim tipom. Uglavnom,sjajno....postojanje pravila je sjajno,ono samo je sjajno,i sjajno je znati da ovjek (ja) NIJE SAM ;)
SiDAMBASADOR

apr 2015.

20 dana puaia, 4 dana pauze.... i vidjet ea.... prosto ko pasulj ;)

maj 2015.

#E da tako je i meni bilo udno ~elio sam se bas ono izbit(cuj rijec) jos sam bio mamuran zapalim 1. istak ono super mi je bilo vise manje 2.ista stvar i nakon 3.bacanje ono znas da se neces toliko napusit al je gust uzivat u svakom gensu.
Cvele11ENTUZIJASTA

sep 2015.

Vidim da vas dosta prica gluposti, neki spominju da se izbaci sve lose iz tjela? Sta je marihuana lose? Da sam sjedis cjeli dan bez pljuge poludio bi.. znaci treba se necim bavit i imat obaveze bez obzira na marihuanu, to je normalno tako da nekad mislim da sam na krivom forumu, organizaciji ... a pretjerivanje je neznam ak ih spalis 10 pa nadalje a svakih 2 sata da zapalim pljugu mogu i delat i svirat i kaj god hocu, inace sam konobar :D

sep 2015.

Da si neurokirurg pitao bih te ;)
Cvele11ENTUZIJASTA

sep 2015.

Sve je onako kako zelis da bude ;)

sep 2015.

Nije, nego onak kak si napravia tak e ti biti. Ja ~elim da imam milijune pa nije tako jbg :(
Cvele11ENTUZIJASTA

sep 2015.

Zoves se no joke i uvjek me hebes... -.- samo psiha i moras bit kralj svog uma, kuzimo se al me moras :banana_rasta:
wuvuzelaAMBASADOR

sep 2015.

Nisam neurohirurg,ni doktor,ali sam danas prezivio napusen, kod zajedno sa mnom napusenog vrhunskog oralnog hirurga. jest da nas je zdrobio zub ciji je korjen isao na L znaci stajalista sam da ne mozes pretjerati nikad

sep 2015.

Da ne pretjeramo sa spikom, kako se ne moze pretjerati :) Da se ne lazemo, svi mi to volimo, sve je to bajno i krasno. Naduvas se i stvaras sebi svoj sopstveni svemir, spoznajes, shvatas, dolazis do ideja, i koliko god imao godina, snjom mozes uvijek da dogradis svoju licnost, naravno u pozitivnom smislu. Divno. Medjutim postoji i onaj drugi svijet. Nazovimo ga " stvarnost ", mada je i stvarnost individualan pojam i za svakog pojedinca je stvarnost ono sto on zeli da vidi kao stvarnost ali ipak je bitno drzati balans izmedju ta dva svijeta. Ljudi smo i snosimo odgovornosti za nas i ljude oko nas. Moramo ici na posao, zaradjivati za zivot, djecu, porodicu, za nas same uostalom i za taj luksuz koji nam omogucava da stvaramo sopstveni svemir. Suprug i ja pusimo uglavnom svaki dan. Stim da nikada ili jako rijetko zapalimo preko dana. Uglavnom obavimo sve sto nas slijeduje kao odgovorne ljude, zaposlenike, roditelje, prijatelje. Posao, djeca, skola, vrtic, spremanje rucka, spremanje stana, kupovina i sl. pa tek onda relaksiranje i ulazak u nas svijet. Sve to jesu pravila koja su nam nametnuta kroz drustvo, ali bitno je takodje pokazati odgovornost i obavezu prema zivotu koji zivimo. Makar ja tako mislim. Ta dva svijeta su dvije krajnosti izmedju koji se prosto mora naci balans u suprotnom ce jedan svijet trpjeti :) Kastaneda to dobro prenosi u svojim knjigama, posebno u knjizi " odvojena stvarnost " , Gdje Don Juan zivi iskljucivo svoj " imaginarni " svijet, ne preuzima odgovornost i obaveze prema drustvu i okolini a Kastaneda je tada jos uvijek taj koji zeli da drzi balans. Zelim da kazem, nije bitno koliko duvamo i da li cemo postati imuni na vutru, bitno je prihvatiti da nas duvanje ipak pomalo koci da budemo potpuno prisutni u stvarnosti i bitno je znati da li to zelimo ili ne. Sve je licni izbor svakog pojedinca, ja licno sam za Balansiranje. Toliko&Peace :)
wuvuzelaAMBASADOR

sep 2015.

Balans je cudo ,pogotovo balans kad se pretjera s travom :banana_rasta:
3kokosa2ISTRAŽIVAČ

sep 2015.

naslov teme me podsjetio na staru poslovicu iz mog kraja: "kad nemoa viae, onda joa jedan"
Rope73ZMAJ

sep 2015.

"Ovaj mi je dosta al' motaj next..." :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se