VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaIzrada ulja od hedova prepunih sjemenki ?
LEGACY

Izrada ulja od hedova prepunih sjemenki ?

48 odgovora5,882 pregleda
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Pozdrav travoljupci.Da ne otvaram dvije teme ukratko u se i predstaviti,red je :). Istinski sam obo~avaoc marihuane.Volim prirodu,sport,dru~enja,radit nesto kreativno dok sam napuaen itd ... Maru sam prvi put zapalio kad mi je bilo otprilike 21 godina bilo je to prije neke 4-5 godina kad sam se uselio kod frendova koji su vec odavno puaili.Ne znam zaato je ranije nisam probao.Nisam imao predrasude ni niata,imao sam priliku ali jednostavno nije me zanimala.I tako ja uselim kod njih i zapalim s njima.Ne sjeam se kako mi je bilo taj prvi put ali u iducih pola godine kolko sam puaio s njima svakodnevno , razvaljivalo me tolko jako da bih morao ii u krevet iako je ekipa joa tu i tek je po ela igra.EEhhhhhh to su bili lijepi dani.Volio bih da,me i danas tako udara :ohno: .... Zavolio sam marihuanu zbog njenog opuatajueg djelovanja na psihu ali i na tijelo.Odli na je kod nesanice i za dobar odmor. Ove godine sam se odlu io na outdoor grow i tako sam naaao ovaj sajt trazei upute i savjete.Proklijao sam sjemenke u vati i posadio u aae od pola litre .Nakon toga iale su u zemlju na sajt polovicom petog meseca.Sjemenke su bile iz trave koju sam kupovao "na ulici".Bila je to trava loae kvalitete u 90% slu ajeva ato je bio jedan od razloga za zapo eti vlastiti grow.Iako sam ja po eo lagano upkati hedove krajem osmog mjeseca slu~beno branje je bilo sredinom 10 mjeseca.Zahvaljujui dobrim ljudima na ovom forumu sad u~ivam plodove svoga rada.Kad se samo sjetim onog filinga prije nego ato u probati svoj prvi hed.Bio sam uzbuen kao malo djete kad dobije igra ku svojih maatanja. Hvala svim aktivnim lanovima vutre !!! Jedna od mojih pokojnih biljoza je totalno opraaena i puuuuuuna sjemenki.Mu~jak je bio udaljen od nje 1-2 metra.Bio sam odsutan 2 mjeseca a prije polaska jedna se pokazala ~enka a druga ostala nepoznata.Bilo mi je ~ao upati pa sam odlu io riskirati i ostaviti.Kad sam se vratio i vidio nered koji je napravio taj mudonja doalo mi je da zapla em.Sreom samo je ta jedna opraaena .Imao sam ih joa nekoliko koje nisu bile opraaene.Najvea je bila preko 3 metra visoka. Budui da su hedovi od te jedne stabljike puni sjemenki zanima me isplati li se od nje napraviti ulje.Puaio sam je i onako nije baa loaa ali budui da imam dovoljno za puaenje okuaao bih se u izradi ulja. Koja je vrsta,ne znam.Uglavnom hibrid neki.Po radu heda i izgledu stabljike rekao bih da je odnos sativa:indica nekih 60:40 u korist sative. Kvaliteta prilikom puaenja nije loaa ali opet daleko je to od onih najpotetnijih vrsta i primjeraka.Uglavnom da je zapali neki rekreativni puaa koji zapali jednom mjese no njemu bi bila super. Nadam se da sam vam bar malo predo io o kakvoj kvaliteti trave se radi pa bih vas molio vaae mialjenje po pitanju izrade ulja od toga. Od ulja ne o ekujem i ne tra~im da bude vrhunske kvalitete.Bio bih zadovoljan s uljem kojeg npr.malo nama~ea na cigaretu i da te udari fino kad ga zapalia kao neka dobra vutra. Isplati li se pokuaati ili mi ve sad netko mo~e rei da od toga nema koristi ??????
He-ManLEGENDA

nov 2011.

Mo~ea slobodno, ali ne znam koliko ti se "isplati" raditi ulje budui da je solvent prili no skup. (Izopropilni alkohol) Druga opcija ti je ice-hash.
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Nije bitno koliko e me novca koatati,kupit u i kuhalo s termometrom i alkohol ako bi bilo od toga koristi u smislu da imam solidno ulje koje kad se konzumira puaenjem udara kao neka dobra vutra. Zato sam i pokrenuo temu,vjerojatno nitko na forumu nema takvo iskustvo ali slobodno piaite i svoje pretpostavke i logi ke zaklju ke ima li smisla ova moja ideja.
He-ManLEGENDA

nov 2011.

Pazi, ne mo~ea ti nikako promjeniti koli inu THC-a u "jedinici smole" jer ona je konstantna. Ali s ekstrakcijom kada dobijea ulje ili hashis tada ti je ta koli ina THC-a koncentrirana u manjoj koli ini materije (hash, ulje),... pa tako onda mo~ea "viae THC-a" staviti u frulu.
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

A mislim da cu pokusat napravit to ulje. Ako je vutra solidna za puaenje onda mora i ulje bit dobro ako se pravilno uradi.Valjda ...
joza beracISTRAŽIVAČ

nov 2011.

pozz popaljivac Evo da i tu napisem koju, vidio sam i tvoju temu ali sam znao da ces tamo procitat :) Ma sve sta neces popusit probaj pretvorit u ulje , koliko ces dobit to nitko nezna. Bolje je iz nicega dobiti nesto ulja nego baciti u smece. ali eto okvirno kako je meni ispalo 110g lisca + 2L alkohola se dobije prosjecno 1,7 ml ulja lisce je od zenskih biljki i to znaci sve sto sam "trimao" tj. odrezao visak sa headova i ostalih grana. Naravno da mozes uz lisce ubaciti i koji head za kolicinu.
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Joa sam na neato zaboravio.Jel moraju hedovi bit svje~e pobrani ili mogu bit posuaeni ? Moji su ubrani prije mjesec dana.Posuaeni po propisu i sad su u teglama na kjuranju ve neko vrijeme.Iako tu sjemenjaru ne planiram puait kjuram i nju jer imam tegli viaka :D

nov 2011.

ja bi si na tvom mjestu dao truda oko izrade finog haaa, u~ivao bi u tom. mislim da za ulje trebaa puno jako dobrog staffa... :banana_rasta:
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Koju metodu izrade haaa preporu ujea ?
Z&NZMAJ

nov 2011.

Google, YouTube, a ima i na vutri ve tutorijala koliko hoea :icon_wink: Ako ima puno menki, ali baa ono, puno :icon_lol: , ja bi ih odvojio prvo. Nisu baa za baciti. :ridinghorse::cow_yellow:
mazarLEGENDA

nov 2011.

Samo onih tjedan dana suaenja na tavanu ti je dovoljno, nije ih nu~no kjurati.
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

zlo&naopako - upoznat sam sa na inima izrade haaa,pogledao sam dosta materijala.Sjemenki ima stavrno puno.Pretpostavimo da imam na hrpi te hedove u kojima su sjemenke.Otprilike kad bih o istio sve sjemenke iz hedovine sigurno bi ta hrpa nakon toga bila za 30-40 % manja nego je sad.Eto,onda mo~ea pretpostavit kolko je tu sjemenki.Naravno da u ove vee i naoko bolje sjemenke odvojiti i sa uvati ali za svo sjeme o istiti trebalo bi puno ~ivaca i vremena.Neznam koliko imam te hedovine u gramima,ali ona tegla od marmelade je puna do vrha.(hedovi su nabijeni u teglu kolko se god moglo nabit i taman bude puna tegla).Tegla je zapremnine 1 litar bar ja mislim. Ovakva... Vagu nemam,neznam grama~u ali ima toga koli inski dosta.

nov 2011.

Moje mialjenje je da izmeljea sve i stabljike i liae i sjemenke i to sve prokuhaa u vodi i nakon toga stavia u mlijeko i lagano kuhaa nekih 20 minuta.... iskoristio si apsulutno sve od biljke i dobio si , po meni, genijalnu stvar. pijea mljeko a pere te strava.... za ulje je potrebna kvalitetna pljuga i alkohol kosta puno i idu samo hedovi koliko sam upoznat, a s ovim iskoristia apsulutno sve od biljke.
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

ULJE ili HASH ??? cevolaen - Probao sam to mlijeko.Nisam bio oduaevljen radom.Skoro pa nisam niata ni osjetio.Jedini filing je bio lagani relax i opustanje mozdanih vijuga,ali nista intezivno.Tako da to mlijeko smatram bacanjem vutre. Ne isklju ujem ni vlastitu pogreaku dok sam to kuhao.Mo~da je bila previsoka temp.pa sam uprskao stvar i zato nije djelovalo a mo~da sam zaspao prije nego je po elo djelovati.Zna i.kad sam popio takvo mlijeko ekao sam joa neka 2 sata da po ne djelovati ali nisam baa primjetio neki efekt.Budui da je ve bilo kasno i vrijeme za spavanje otiaao sam u krevet.Mo~da je tek po elo djelovati nakon ato sam zaspao,mo~da sam trebao joa sa ekati...Ne ,znam.uglavnom to je moje jedino iskustvo s kuhanjem mlijeka i marihuane zajedno i moram priznat da sam bio razo aran.Hedovina je bilasvje~e ubrana,masna i puna kristala.Stavio sam punu aaku hedovine na 2-3 dcl mlijeka. Kad sam otvarao temu mislio sam isklju ivo radit ulje.Hash mi nije uope pao na pamet.Ovi vaai prijedlozi da radim hash su me takoer zainteresirali.Budui da nemam iskustva u izradi hasha ni ulja a takoer nisam to dvoje nikad ni konzumirao, molim vas recite ato bi vi radije napravili.Pretpostavimo da sve potrebno imate.Zna i imate tu moju hedovinu,imate sve uvjete za izradu hasha ali i za izradu ulja.Rekao sam ve da nisam nikad puaio ni hash ni ulje(ako izradim ulje ne moram ga ga isklju ivo samo puaenjem konzumirati,mo~e i oralno ili na drugi neki na in,samo je bitno da je potentno i da djeluje). Meni je dakle cilj od ove hedovine napravit ato bolju i potentniju materiju koja sadr~i ato veu koncentraciju THC-a i da ima ato ja e djelovanje kad se konzumira bilo da je to stond ili high,nebitno je.Nije va~na ni te~ina postupka ni potrebna sredstva samo ~elim dobit dobar kvalitet.Da ostvarim taj cilj mislim da je logi no da ulje napravim jer kad se hash radi u hedovini ostane velik dio THC-a s samo se odvoje oni kristali koji otpadnu mjeaanjem u ledenoj vodi. Kod izrade ulja po mom mialjenju bolje u iskoristit tu hedovinu nego u slu aju hasha.Ovo su samo moji zaklju ci i treba mi pomo,sva mialjenja i komentari su po~eljni.`to bi radili da ste na mom mjestu.ULJE ili HASH ????
joza beracISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Evo ti moje misljenje ulje - treba alkohol i malo se zajebavat sa kuhanjem - dosta skupo , ulje mozes lizat ili pusit , teze ce te netko otkriti hash - trebas led, vrecice i vremena - jeftinija varijanta ali samo ga mozes pusit U principu i od jednog i drugog dobis cisti THC koji ti trazis samo je stanje konzumiranja drukcije :icon_lol:
SekachAMBASADOR

nov 2011.

Hash se moze koristiti za puno vise toga od samog pusenja... Moze se koristiti kao dodatak maslacu nakon cega dobiva puno primjena... Moze se ubaciti u mlijeko... Takoder se moze ubaciti u bilo koje jelo(najcesce kolace) i tako pojacati dozivljaj...
mazarLEGENDA

nov 2011.

A mo~ea i ulje na taj na in koristiti
bozgaLEGENDA

nov 2011.

Isplati se, izvadi sjemenke van i napravi ulje ili haa!
NoTrippinAMBASADOR

nov 2011.

I nemoj bacat te sjemenke ata izvadia, stavi ih sa strane pa imaa ata za grickat ili posut po salati, ili samo umo ia ~licu u med i proea po sjemenkama, neato jako fino:chef2:
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Pozdrav svima, Odlu io sam napraviti hash.Sku~io sam uglavnom ato je bit pa sam to namjeravao napraviti ovako. 1.sve hedove po istiti od sjemenki 2.hedove odvojiti od gran ica ato je viae mogue 3.malo rukom usitniti hedove 4.nakon toga hedove ubaciti u shaker(za mljevenje voa i pravljenje frapea) i naliti vode 5.sve to usitniti 6.tu smjesu vode i hedova koju smo dobili preliti u drugu posudu i ubaciti u zamrziva 7.kad se to skroz zamrzne izvadit i ubacit u 2 plasti ne vreice 8.onda sve to omotati u neku krpu i dobro istui velikim ekiem dok se skroz ne smrvi u ledeni prah 9.nakon toga taj prah iz vreice istresemo u SHAKER malo vode dodat po potrebi i mijeaat 20 min (dodavat leda ako treba) 10.onda to sve nakon ato se otopi procijediti po ~elji i sacekat da se natalo~i u posudi... 11.vodu cu isisati pomou aprice ili slamke,sna u se ve nekako kasnije cu ga kad se malo prosuai vjerojatno zamotati u najlon i papir i u toster ubacit..... Onda,kako vam izgleda ,je li ovo ispravno ?
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

vidim da nikog ne interesuje ali privest u ovu temu kraju kad sam ve zapo eo.Hedove od opraaene stabljike sam o istio od sjemenki kolko sam god mogao.Odvojio ih od gran ica i sve smrvio u teglu.Otprilike sam je napunio do pola.To mi se u inilo premalo materijala pa sam preostalu polovicu tegle napunio hedovima od jedne druge stabljike,sativa neka solidne kvalitete bez sjemenki.Na kraju sam imao punu teglu smrvljene hedovine.To sam prebacio u taperwer kutijicu,nalio ledene vode,potopio taj materijal u vodu i ubacio u dubinski na zamrzavanje.Kad se to zamrzne ve eras uzet cu to i smrvit da dobijem suhi led.Sve ubacit u Shaker,dodati malo vode miksati.Nakon toga sve to procijediti kroz malo vee sito da se rijeaim ovih krupnijih mrvica.Nakon toga joa jednom sve procijediti kroz krpicu koju dobijemo za iaenje nao ala,(nemam filtar za kavu pri ruci ali svejedno isto je to.To ato ostane bit e moj prvi hash.Kasnije u ga obraditi po ~elji.vidjet u kakav e ispast.Javim vam kakav je rad .Pozdrav do idueg javljanja.
oprezENTUZIJASTA

nov 2011.

Samo ti pici, ubaci jos koju sliku i to je to. Evo, mene zanima kako ce ispasti :P
DJFlyHighLEGENDA

nov 2011.

neznam ovo za hash da ga ubacujes u toster, naprotiv. trebo bi ga ubacit u zamrzivac ili duboko da se stvrdne i poprimi jaci oblik, pa kasnije lako otkines komad sta ces pusit pa zagrijes za oblikovanje, jer treba dobit svoj kruti oblik. sve u svemu mora dobro ti ispast :D sretno!
POPALJIVAČISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Hash je sino napravljen.Od pune tegle smrvljenih hedova dobio sam otprilike pola kutije aibica hasha,vjerojatno malo viae od toga.Upravo sam zapalio i mogu vam re da sam se nakon dugo dugo vremena kvalitetno napuaio.Rad bih opisao kao neki high,popravljeno raspolo~enje,razbuuje ali i zaljepi za kau ,nije vam do akcije viae za gledanje filma nekog.Evo dok ovo piaem imam onakav osjeaj kao kad ste u nekom ferariju i lijepi vas za sjedalo a u glavi high.Eto tema se mo~e zaklju at ato se mene ti e.Pozdrav!
MalawiENTUZIJASTA

dec 2011.

Drago mi je da si napravio fini hash ali meni je iskreno ~ao ato nisi ipak radio ulje, kad se ovjek potrudi od takve ~i~e se napravi sasvim solidno ulje ili QWISO. ali abbkbb

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se