VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaEkstrakcija s izopropilnim alkoholom?
LEGACY

Ekstrakcija s izopropilnim alkoholom?

31 odgovora5,751 pregleda
bozgaLEGENDA

okt 2008.

Da li je netko probao tak raditi haaia? I kako je ispalo? Naime koliko sam shvatio, to je ful jednostavno. Pomijeaati ostatke trave od ~etve zajedno sa izoproplilim alkoholom, filtrirati te ostaviti da alkohol ispari... To je sve, a finalni produkt izgleda stvarno brutalno... Info? peace
mr. GuchoAMBASADOR

okt 2008.

ata filtrirat? to je za ulje ako se ne varam, jer akoholom plinom bla bla bla se pravi ulje, hash s onom ledenom vodom, najakae, jedino ako ti je da te panduri ne bustaju pa onda uvali 5 budova u alkohol, izvadi 4 i u 1 strpaa sve od tih 4+1 :D 5x marry nisam joa gledao, ali mogla bi postojat i aema da se stavi vutra u vodu da se maknu teake stvari iz dima, ali na toploj vodi se thc nebi trebao topit i skidat treba provjerit sve to. ugl, s time tvojim se radi ulje
bozgaLEGENDA

okt 2008.

S butanom se radi ulje, a s izopropilnim alkoholom - "iso hash". Uglavnom, u staklenku se stavi biljni materijal (listovi, granje, mali vrhii) i onda se to zalije s alhoholom. Nakon pola minute mukanja, kroz filter za kavu se procijedi alkohol. Taj procijeeni alkohol se stavi na neki tanjur i stavi se na toplo da br~e ishlapi. im je iai alhohol, tim bolje. Ono ato ostane na tanjuru se ostru~e i to je ista smola. Kad se to osuai, "iso hash" je poput ipsa - mrvi se, nije kao haaia koji se dobiva hladnom vodom ili bubblebagsima. Zanima me ako je netko to radio, kako je ispalo - kakav je okus, kakav je high i sl. peace
Travar 17ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

h
mr. GuchoAMBASADOR

feb 2009.

radio sam to u par navrata, mjeaao s sally ali zadnji put je bila ista vutra, isto ti je samo ata joint bude manji s istom koli inom... isto ti je stavio ti sve to u joint ili extract pa onda treba uradit sljedee: kad se ubere napravit water curring i onda nakon toga sve to exractirat i onda bi bilo obma, skoro pure thc

mar 2009.

To se vrsi maceracijom odnosno metodm extrakcije na sobnoj temperaturi uzmu se suhi dijelovi biljke (koje smo predhodno osusili na prinudan naci ili uz pomoc fena a moze i hiogrskopnim supstancama hloformom ili silika gelom) Kao rastvarac koristimo izopropanol Eh prvo cemo te osusene dijelove usitnit na nekoliko dijelova (tacno se navodi stepen usitljnosti ) sto je sitnije to je bolje al imaj te na umu da to mora ostat na cijedilu ili filteru Usitnjene dijelove prvo nakvasiti sa izopropanolom (moze i alkohol con 92 % ili razrijedjeni 72 % a mozete i vodkom i lozovacom naravno koncentracija alkohola je manja) i osatvit 5 minuta da nabubri tj. da se celija droge vrati u prvobitno stanje i da se lakse vrsi extrakcija jer sad je izopropanol sastavni dio biljke a ne voda Kada smo to uradili onda nabubrene sitno usitnjene dijelove biljke stavljamo u pogodnu posudu (posto se radi o lako isparljivom alkoholu flasa sa zatvaracem po mogucnosti sa slifovanim cepom) i naspermo 10 puta vise rastvaraca u odnosu na biljku (po kol) Maceracija sto duze traje to je bolje (famakopeja propisuje 6 dana al posto se radi o alkoholu vrijeme je smanjeno) optimalno 24 sata uz cesce muckaljne odnosno mjensanje da bi se otklonio difuzioni sloj Mislim za pola minute kako si ti naveo mozes samo prljavstinu skinut Nakon zavrsene maceracije tecnost propustit kroz cijedilo
DinkoCentarISTRAŽIVAČ

mar 2009.

http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_info.shtml
rasta-mareISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Moze sa alkoholom medicinskim(oko 90%). Prosto uzmes kolicinu izmrvljene trave stavis u jednu posudu.....primer.....100g trave staviti u zensku carapu(da ne moze ni mrva trave da prodje),najbolje za ovaj experiment uzeti jednu teglu staklenu za zimncicu:) u nju staviti carapu dobro zavezanu sa travom, preliti alkoholom do vrha tegle(oko 1L),zavrnuti teglu izmuckati dobro i ostaviti u tamnom najbolje 7 dana da se sto bolje rastvori sav THC....posle 7 dana uzeti teglu i baciti carapu,a tecnost(koja bi trebala da bude tamno zelene do crne boje) presuti u neku posudu i cekati da ispari...moze se i ubrzati proces isparavanja,tako sto tecnost stavimo dzezvu u koju sipamo vodu....tako da alkohol moze izvetriti na pari,,,,,sve sto ostane zove se KLIF,najslicnije shitu samo je tamnije i malo tecniji,,,moze se isto da bi dobili malo gusci KLIF, dok isparava alkohol dodati jako malo izmrvljene trave,to se posle izmesa i dobije se nesto kao plastelin crne boje....radi kao indijski shit....zakucava i dobar je pred spavanje.....:)

mar 2009.

Koliko stoji klif na trzistu reci mu u evrima da s***** poso ovim dilerima
3ananasa2ENTUZIJASTA

mar 2009.

zanima me di da nabavim izopropilni alkohol jel zna neko neki sajt di se mo~e naru it , jel itam da ga i nema baa u apotekama , pogotovo ak si u manjem mjestu ko ja , a neda mi se potezat baa do zg samo zbog toga ajd ak neko zna jel ima mo~da u os-u ili sb-u negdje to je najdalje ato bi iao zbog toga :)
rasta-mareISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Ne znam brate cene ni trave u Srbiji ,a kamoli proizvode koje sam pravim...poslednji put sam kupovao KLIF u BG-u pre oko 5god.cena je bila ista kao i shita,oko 10e gram....:sick: Jel imas neku ambulantu u mestu gde zivis......trazi tamo,mozda ti daju ili prodaju....a svaka apoteka bi trebala da ima.....:lock:
3ananasa2ENTUZIJASTA

mar 2009.

ti mozda govoria za medicinski alkohol al izopropilni ipak malo te~e , napravio sam ovo ato si ti reko sa medicinskim ( isto da probam bilo mi dosadno i imo nekog starog liaa) al nije bio 96-98% nego 70% , al ipak je ispalo ok s obzirom od ega sam radio (i da sam radio sa 70%), nekog u~asnog liaa koje je jako loae bilo nije ni imalo kristala ni pistilica (jako malo), tak da sljedeci put kad budem radio uzet u neko bolje kvalitetnije liae , tj trimingse , i bie ok sigurno i sljedei put u radit sa izopropilnim alk jer stvarno mrzim puait to liae a ovo je ispalo bolje nego ato sam o ekivo , dobio sam neki crni plastelin koji se pretvara u skoro tekue stanje podgrijavanjem :D , neato izmeu ulja i aita jel bolje izmrvit u prah liae kad se radi ili ipak malo vee komadie? meni se ini da je bolje stavit malo vee jer ih je onda lakae procjedit i neproe tolko liaa ve viae kristalia , a svakako se to sve u alkoholu otopi al ovako mi lakae procjedit ak su vei! sve u svemu svia mi se ova extrakcija i svakako u ju koristit u budunosti!
EXARPPOZNAVALAC

mar 2009.

Hladni aceton je najbrzi, najmanje smeca izvlaci. Ima extrakcija na podforumu Biljke.
3ananasa2ENTUZIJASTA

mar 2009.

e to mi je koristan info , svaka ast ! zna i mo~e i s acetonom na kolko aceton treba ohladit otprilike ajd da te odma pitam zast si tamo na foliju extrakt stavio ja bi to na vatrostalnu zdjelu roknio i blizu radijatora da ispari to , ili da ipak na balkon to nekako isfuram nebi baa da svi gledaju moje extrakte :D i jel se ljepi jako jel tesko skinit sa povrsine koje isparava i kakvu si tkaninu koristio u gajdu , jel bitna granulacija materijala kroz koji se filtrira kao recimo kad se pravi haa , nadam se da si sku~io ovo zadnje pitanjce? poz

okt 2018.

Gotov iso hash....zivjela:vutra:
kalel1892ISTRAŽIVAČ

jan 2019.

nice. :d

feb 2019.

Jos jedna tura zavrsena:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se