VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaPomoć oko naručivanja sjemena
LEGACY

Pomoć oko naručivanja sjemena

17 odgovora1,247 pregleda
Molim Vas, pokuaao sam da naru im sjemena preko Hempatie meutim nije mogua isporuka za BiH. Da li ima neko iz Hrvatske ko bi ~elio da pomogne.
DjedMrazENTUZIJASTA

apr 2024.

to je jednostavno ., no vori., samo si pronadi najblize mjesto odmah preko granice na hrv strani jel ..;) koji ima postanski ured te si tamo naruci , ta opcija se naziva poste restante , izguglaj si pojam ..imas opciju search gore desno na ekranu te malo upisuj pojmove i sve vec pise...sretan grow

apr 2024.

Jel u Hrvatskoj zabranjeno imati semenke ili i tamo postoji strah od pada paketa u ruke policije?
DjedMrazENTUZIJASTA

apr 2024.

sjemenke se prodaju kao suvenir , svaka zloupotreba je kaznjiva , pise na poledini pakiranja !!
RAOZA.ZMAJ

apr 2024.

@Aleksandar Malešević Ako misliš pomoć iz HR u vidu da ti neko kupi te pošalje i slično to teže ide, a na taj način se krši tačka 14. iz pravilnika foruma. Ja ti mogu pomoći u vidu nekih smjernica, a prije svega iskustva jer živim u BiH te kupujem sjeme iz Hempatie. Hempatia samo šalje u EU. Ako si van EU kao što kažeš možeš se dogovorit snjima na e-mail: [email protected] da ti pošalju u tebi najbližu Hrvatsku poštu. Evo ovdje sam detaljno sve napisao za naručivanje sjemenki van EU. (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija) :) U Tvom slučaju ti si iz Bosne i Hercegovine. Dakle opcija poste restant i riješen problem. Naprimjer: Najbliža pošta ti je ova: Ovako popuniti trebaš: Moje iskustvo odlaska iz BiH po sjeme i opremu iz Hempatie. Klikni na link: https://www.vutra.org/threads/kupovina-semenki-bez-opisa-pakovanja-i-relevantnih-podataka.1870/page-127#post-778363 Ako je sjeme neko već na popustu kod neće radit. Kod radi samo za sjeme koje nije na popustu te praviš narudžbu posebno npr: [*]1 order za sjeme koje je na popustu, [*]1 order za sjeme koje nije na popustu (da bi iskoristio 15% popust sa kodom: VUTRA15), [*]1 order za opremu ako ćeš uzimati (zemlja, lampe, đubrivo). Oni to sve spakuju u jednu narudžbu. Samo naspomeni za sjeme i opremu da odvoje račun. Ako sa sjemenom uzimaš i opremu račun od sjemena baciš sjeme zaštekaš. Jer ako bi te na carini pitali imaš šta za prijavite kažeš da nemaš, ako bi htjeli pogledat gepek, a u gepeku kutija sa opremom imaš račun od iste na kojoj ne piše da si sjeme kupovao oni kad vide da račun ne prelazi 308€ (600KM) ne podleže paket carini i ideš dalje bez zadržavanja. Osobno išao sam 5x i od 5x pitali su me 4x imam li šta za prijavit rekao sam da nemam i samo me puste (kad se vraćam sa opremom). Ovdje možeš dosta pročitat vezano za naručivanje sjemenki od različitih seeds banki, te razna iskustva od kolega sa foruma. Ako Hempatia ne šalje imaju banke koje šalju u ovim likovima ispod ćeš pronaći neku od njih. https://www.vutra.org/threads/kupovina-semenki-bez-opisa-pakovanja-i-relevantnih-podataka.1870/page-126#post-773705 https://www.vutra.org/threads/naru%C4%8Divanje-sjemenki-zabranjeno-reklamiranje.1759/page-122 Kao što kolega kaže piše i na pakovanju. :vutra:

apr 2024.

Sorry sto se uvaljujem u razgovor ali evo malo bi htio da mi neko pojasni sto se tice sjemenki u Hrvatskoj. Dakle po ovome izgleda da mogu sjemenke kao suvenir legalno dobit postom ali ne smijem sadit. E sad, sta ce se na kraju dogodit ako mi na carini otvore paket i nadu te sjemenke, oce samo zapljenit ili cu nahebat pa dobit novčanu ili zatvorsku kaznu radi sjemenki? Iz hrvatske sam pa jel narucivat na adresu na kojoj zivim il vidit da u posti preuzmem? Sry ako su glupa pitanja al malo mi mozak puca vec od istrazivanja XD
GroffAMBASADOR

apr 2024.

@jasamstrejt, u HR nemaa problema ako naru ia od Hempatie. Imaa mogunost plaanja pouzeem, dostava kurirskom slu~bom. Nema carinskog pregleda. Iako zakon prije i uzgoj mi ipak uzgajamo.
lifeisgreen24ISTRAŽIVAČ

jan 2025.

Ja sam isto imao nedoumica isto kao @@jasamstrejt ali eto ipak citanjem iskustva drugih ovdje vidio sam da to nije toliki bauk koliko mi se cinilo pa sada sam u fazi planiranja i nabave opreme

jan 2025.

@jasamstrejt ,u Hrvatskoj su sjemenke legalne,poštom slobodno naruči,ja imam 50ak naruđbi garant,nikad problema. Sad je akcija i naručim 3,4 paketa po 3 sjemenki,ne pretjerujem. Gledaš da pređeš 50€,imaš besplatnu dostavu. Odaberi da plačaš pouzeču i odaberi si GLS,oni su bolji što se dostave tiče ... Iz GLSa dostavljač te uvijek zove na mobitel,a neka stignu za 2 dana,ovisi kako se pogodi,kad naručiš.... Gdje bi došli kad bi to tražili,mada dok nisu u zemlji posađene,nitko ti ništa ne može,a to što naručuješ na adresu gdje je grow,opet gdje bi došli i koliko bi inspektora trebalo biti,da bi to sve provjerili!

jan 2025.

Hjklp

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se