VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaKoliko treba konzumirati...
LEGACY

Koliko treba konzumirati...

38 odgovora6,418 pregleda
anonimalac123ENTUZIJASTA

okt 2017.

Ovako jedno pitanje, posto sam nov, cak i pusim nedavno, msm probao sam. Procitao sam da kod nekih osoba trava moze da izazove psihicku zavisnost, ali ne mora da znaci to je kao "retka sansa i ima ih oko 9% od svih korisnika trave" ali ja znam neke licno koji su zavisni ili se tripuju da su zavisni, ne mogu stvarno reci. Cuo sam da isto zavisi koliko je jak karakter. Pa me zanima koliko bi ja mogao da pusim mesecno/nedeljno a da ne postanem psihicki zavisan. Sad za one: Znam da dosta ljudi ne veruju u zavisnost trave, ali isto toliko znam i da ljudi veruju i ako je koriste. Ocu da kazem da znam dosta ljudi koji puse travu u mom gradu. Neki kazu da je zavisno a neki kazu da je to cista glupost. Mislim ne zelim ovde da bude neka rasprava je l' zavisno ili ne, samo ne zelim da rizikujem jel to glupost ili ne, bolje mi je ako imam neko pravilo. :D Znaci zanima me: Koliko puta mogu da pusim nedeljno/mesecno/godisnje travu a da mi ne preti psihicka zavisnost/

okt 2017.

To ti nitko nemo~e rei koliko ti je dovoljno. U toj po etni koj fazi definitivno i nema potrebe za nekom koli inom jer ti je tolerancija na kanabinoide prili no niska i par dimova tebe e sastaviti ko mene obiteljska toljaga. S vremenom organizam razvija odreenu toleranciju na kanabinoide, pa e ti i trebati viae da bi imao isti feeling kao ato imaa od par dimova frule sad u po etcima. `to bi se reklo joa ti plua nisu ba~darena. Opet ta tolerancija o kojoj govorimo varira od osobe do osobe, jer svi smo mi razli iti, tako da ea najbolje sam znati procijeniti koliko ti je dosta. Psihi ka ovisnost, ehhh da, to je opet stvar ato se i psihi ka ovisnost mo~e definirati na viae na ina, odnosno ima viae oblika pihi ke ovisnosti. Definitivno ti mogu potvrditi da to ne postoji. To ato ovjek ne zapali nekad pa pomisli nea u smislu "eh ato bi sad jednu zapalio" struka odmah kategorizira kao psihi ku ovisnost, dok zapravo prava psihi ka ovisnost poti e fizi ku i ovjek postaje nesposoban za svakodnevne du~nosti, ato definitivno sa travicom ne ea do~ivjeti. To je ono ato mediji u tandemu sa strukom nameu nama obi nim smrtnicima sve u korist farmaceuta. Pusti budalaatine, stereotipe i predrasude, zapuaia si jednoga i libo te taki ;)
anonimalac123ENTUZIJASTA

okt 2017.

Mislio sam da svake subote uzmem jedan joint da podelim sa drugom(posto smo oboje pocetnici) to je sta znam pola paketa, posto ovde jedan paket su 2 jointa, pa malo da ustedimo i eto svaki vikend malo da se i opustimo. Pa sad necemo stalno svaki vikend vec i da preskocimo koj, recimo ako drug ne moze onda nista ili ako ne mogu onda nista. Za sad cemo tako, ali me zanima samo gde je umerena granica

okt 2017.

Meni je umjerena granica taj vaa paket u pljugu i :joint2:, a tebi e vjerovatno biti dovoljno vikendom se uduvat s pljugom dvije. U svakom slu aju mnogo bolje od alkohola :thumb:. `to se ti e ovisnosti nemaa brige, samo opuateno, manje misliti ata bi bilo kad bi bilo i da vidia veselja i pozitive ;)

okt 2017.

to ti je ladna ladovina, nemas se cega brinuti ako konzumiras rekreativno par puta sedmicno. kad krenes par puta svakog dana onda si malo presao "umerenu granicu", al sto kaze joke po meni je i to bolje nego par piva il zestina svakog dana :) dok god ne razmisljas samo o naduvanosti nisi ni blizu neke "zavisnosti", ma koliko da ja u nju ne verujem
TriptankLEGENDA

okt 2017.

Najbolje ti se naduvat kad si veseo i dobro raspolo~en, kad obavia masu obaveza u toku dana pa zapalit nave er za opuatanje, u dobrom druatvu na nekoj ~urci... Bit je u tome da ti trava poja ava osjeaje- ako si u depri velika je vjerovatnost da e te vutra bacit u joa veu depru, ako duvaa kad si veseo bit ea joa veseliji , a ako nisi sam uzgojio sortu koja ti paae nego duvaa uli nu svaki ket te mo~e radit malo druga ije..Za vutru nekad vrijedi pravilo manje je bolje, ja recimo ne volim osjeaj prenaduvane zatupljenosti, radije zapalim pljugu od 0,2 nego 0,5. esto mi se dogodi da popuaim malu pljugicu nabrzinu pa me opere tek nakon 10-ak minuta. Samo umjereno i nema frke. Po mom iskustvu vutra mo~e izazvat blagu psihi ku ovisnost ako se zloupotrebljava, npr.ako duvaa svaki dan par mjeseci i prestanea- mogao bi osjetiti neke nelagode prvih 10-15 dana apstinencije tipa teako utonuti u san, nervoza, viaak energije...Toliko od mene :)
anonimalac123ENTUZIJASTA

okt 2017.

To je to sta me zanima, hvala :D
Minja3LEGENDA

okt 2017.

Propaganda koja ide uz zakonsku regluativu airila je te la~ne informacije o kanabisu ... ta pesmica ka~e da se trave ovek brzo zasiti i obavezno prelazi na te~e droge , svrstavajui i travu u drogu ... blablabla Neu da piaem o svom "sta~u" i travi - jer mi to nije problem .. Dimim ponekad , u druatvu ili sama i uvek je druga ije . Ovog leta nisam imala svoje zalihe i nije mi bilo frka ..nema, pa dobro .. bie ... ono ato hou da ka~em - je da me izluuje to ato ne mogu da prestanem da puaim duvan ...TO IZAZIVA ZAVISNOST JER TE VU E DA ZAPALI` ILI ODE` U PRODAVNICU U GLUVO DOBA SAMO ZA CIGARE ...A ZA LEBA BI TE MRZELO .. e to je zavisnost ... Godinama sam prestajala po nekoliko meseci ili po par godina , pa onda opet zapalim ... puaim po jednu dnevno , dve .. pa kao sad .. stigla sam do etri pet dnevno , svaki dan i ne mogu da smanjim tj da ne zapalim ujutru uz kafu . Kod vutre je to ceremonija .. neko radosno ia ekivanje celog dogaaja .. a ne ko cigare , puaia a i ne znaa ato puaia i sve vreme oea da ne puaia ... `to bi se reklo na ispovesti - da dimim vutru - al se ne kajem ... :) ato za cigare nije slu aj ... A ti si uvek taj koji odlu uje - nikad nemoj da pratia ortake ako krenu da preteruju .. prosto nema svrhe .. gledaj sebe i uvaj se . Pozz
TriptankLEGENDA

okt 2017.

Istina, ja pauze od duvanja radim esto, istim se po 2 tjedna nakon 5-6 mjeseci duvanja, a bez cigare sam izdr~o jedva 2 dana i puco sam na ~ivce lagano.
Space_LuluLEGENDA

okt 2017.

Nema ta nog odgovora, ja bih ti dala preporuku da ne idea na eae od 1-2 nedeljno, i da zavisno od intenziteta upotrebe pravia ponekad i pauzu. Protivnici kanabisa na~alost imaju vrlo strog stav koji je odprilike: sve ato ima veze sa kanabisom je loae. I ne znam da li je to uzrok, ali sa druge strane mnogi koji podr~avaju kanabis imaju stav: sve ato ima veze sa kanabisom je dobro. A istina je negde izmeu... Kanabis mo~e da izazove i (indirektnu) psihi ku zavisnost. Ali, to je mo~da i dobra stvar kanabisa. Jer ti omoguava da uvidia gde si "slab". Ne znam da li direktno izaziva fizi ku zavisnost, ali ima dosta iskustava "skidanja" sa kanabisa posle dugotrajne upotrebe (dnevno, mesecima) gde su imali i odreene fizi ke efekte. `to se ti e ta nih informacija o zavisnosti i dugotrajnom uticaju kanabisa, sve je to pod znakom pitanja. Jednostavno nije dovoljno vraeno ozbiljnih (i objektivnih) ispitivanja, tako da (u svakom slu aju) treba biti oprezan i voditi ra una. `to bi moglo da se ka~e i za upotrebu bilo koje druge supstance: cigarete, alkohol, so, seer, braano, mast, itd.

okt 2017.

Zna i,svaki dan od 1-3 jointa,ovisno o danu u tjednu,mala rizla :razvaljen:: Po eo i na poslu. U 3-oj smjeni prvo pljuga,pa kad malo stane filmanje,na pos'o :zvezda:: Promjenih radno mjesto,ne pada mi na pamet dim :whato:: Zapalim pa izginim,,aaa ne :D Ne duvam viae na poslu. Jednom tjedno,budite oprezni dok duvate ;) Za po etak dovoljno a kasnije,dobro doaao u : Dnevnik NEkonzumacije

okt 2017.

lulu, nema tu mnogo znakova pitanja. jasno je da kanabis ne sadrzi alkaloide (nego kanabinoide, od kojih najveci broj cak nije psihoaktivan) pa samim tim ne moze doci ni do fizicke zavisnosti. sto se tice psihicke, po meni je tu u pitanju vise neko neodgovorno umisljeno razmazeno dokono prenemaganje. onaj ko je dokon, cepa frule svaki dan i nista ne radi u zivotu sem sto se naduvava i bleji, kad ostane bez vutre naravno da pozeli istu kako bi se naduvao, blejao i po obicaju ne radio nista. i onda kao u krizi je, nema duvke pa nervozira. ma daj, nek se dohvati nekog posla pa nece ni primetiti da "krizira". al lakse je ici od frenda do frenda i grebati se o duvku jer jadan" krizira" koliko god da nema objektivnog razloga za tako nesto. duvam vec uveliko dvocifren broj godina i kad god bih prestao iz bilo kog razloga nisam osecao nikakvu "jao jadan ja" krizu. ne duvam kad radim al ni ne kriziram, nisam radno nesposoban. znaci sve je to sarena laza sa krizama od vutre, al nekom se takva uloga verovatno svidja, da glumi pacenika koji krizira. ne kazem da nije moguce da se jave "nuspojave" tj. neugode koje triptanik spominje, al i to je od coveka do coveka i ne predstavlja smak sveta da bi se oko toga dramilo. zna se tako nesto desiti u zivotu i kad nije vutra tj. prestanak duvke u pitanju. sve je to u glavi, a ona vam je na ramenima pa vodite racuna sta radite sa njom jer ce se tako i ona postaviti prema vama :)

okt 2017.

brat No Joke je sve pojasnio.. na tebi je jedino da se ne bacia u tamo neku, ajmo rei.. "situaciju" gdje samo mislia o vutri i prenapuaavanju, vodi brigu i imaj odgovornost o stvarima, tipa akola, posao.. i tkd.. ne zanemaruj to.. jednostavno nemoj da ti bude sad vutra prvom mjestu.. to kada savladaa.. nemaa brige o "ovisnosti".. ne znam koliko godina imaa, ali kod po etnika, pogotovo tinejd~eri.. im se bace u taj, ajmo rei "cannabis trend" i aenje.. zanemaruju sve ~ivo... i samo im je vutra na prvom mjestu i gledaju gdje e paket po paket otii kupiti.. i onda nije ni udno ato veliki broj takvih kandidata padne u depresije iz razloga ato zanemare akolu, studij.. kako god.. i naravno nije im tu vutra kriva, nego oni sami sebi, jer da su prvo vodili brigu o akoli, poslu, studiju i tkd.. ne bi pali u takav o aj.. treba znati pronai onu zlatnu sredinu..
TriptankLEGENDA

okt 2017.

Jednostavno je- konzumiraa koliko ti je dovoljno da si uljepaaa ili olakaaa ~ivot, im krenu negativni efekti vezani za tebe ili okolinu (gubitak motivacije, zapostavljanje sebe ili bli~njih, nagomilane obaveze...) onda valja malo prestat i usredoto it se na bitne stvari. rekreativno duvanje vutre nikome ne bi trebalo biti top prioritet u ~ivotu, jer kad se tako pojedinac postavi onda stvari naglo krenu nizbrdo.
Space_LuluLEGENDA

okt 2017.

@PowerSeed Sla~em se za psihi ku, zato govorim da je "indirektna" jer ne poti e direktno od kanabisa ve od efekta koji on pru~a (ako zanemarimo kada neko iz zdravstvenih razloga mora da konzumira). I to je to ato ti navodia kao primer, dosta ljudi koristi kanabis (i ostale supstance) u takve svrhe. Ali isto tako to mo~e biti i pozitivna stvar, jer e se "psihi ka zavisnost" za kanabisom javiti kada ~elia neato da izbegnea ili zamaskiraa. I to ti mo~da da neki bolji uvid u sebe. `to se ti e fizi kih, ne mogu da se slo~im. Mo~e se nai dosta slu ajeva po internetu ljudi koje su imali fizi ke sipmtome, i ja mogu da potvrdim iz li nog iskustva. Naravno, to ne mora da zna i da uvek i kod svakog dolazi do fizi kih simptoma, ali svakako se deaava u dovoljnom broju slu ajeva da ne bude odba eno kao statisti ka greaka.

okt 2017.

kako se konkretno manifestuje ta fizicka zavisnost i koliko traje, ne znam nikog da mi se na to zalio tako da ni ne znam simptome
dedaZMAJ

okt 2017.

Kao da gore ~ile? Bole kosti? Treanja? Ma daj molim te, ne sla~em se!

okt 2017.

Zapalili zeko i kanarinac. Pita zeko : - Osjecas li sta? - Ni'ta! Ni kjijca, ni kjun, ni nogice...! Ni'ta! E onda zagasis, pa pomalo kasnije..;)
anonimalac123ENTUZIJASTA

okt 2017.

Ovako vidim da je ovo preslo u raspravu pa bi molio administratora/moda da zakljuca temu. (18 godina imam za one koji su pitali ili ne znaju) Imam na sve odgovore sad. Naravno da mi vutra nije prioritet, nece nikad ni biti, prvo jer ja nisam u tom trendu ajde da duvamo, vec ocu da duvam sa drustvom i to subotom ili petkom jer je to jedini dan kad mogu (radnim danima imam skolu i obaveze). Kao sto sam rekao pitao sam za umerenu granicu duvanja i to je ok 1 nedeljno, a verovatno necemo ni da duvamo 1 nedeljno maximum 2-3 puta mesecno, ili sta znate mozda prestanemo svi, smorimo se... tek smo usli.. Isto nikako nebi davao 500 dinara tj za 1 paket sa ulice da duvam svaki dan, em nemam para za to (imam za svaki drugi/treci dan ali imam vaznije stvari u zivotu da trosim pare nego to) em nemam vremena, em ne zelim da budem primecen od strane majke, sestre.

okt 2017.

Da, klju aj ovo dok Svemirka Lulu ne izvali joa neku veu glupost o fizi koj krizi na vutri, tipa gr evi je lomili, proljev ina na najja e, ruke se tresu a zubi ispadaju sami od sebe jedan za drugim :lol:.

🔒 Ova tema je zaključana