VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaMaterijal za motanje frula kao zamjena za duhan
LEGACY

Materijal za motanje frula kao zamjena za duhan

403 odgovora65,379 pregleda
BeyondLEGENDA

maj 2010.

Dakle poato ja ne podnaaam baa najbolje duhan i bude mi loae od njega, u potrazi za zamjenu s im da motam jointove otkrio sam mentu/metvicu ( aj, doma a suaena menta je bila u pitanju)... radi posao sasvim solidno... gori dobro, dim nije te~ak i okus mi se svia, za moj ukus utjecaj mentola nije pretjeran, a i nekak ugodno djeluje na diane puteve zbog njega. Mislim da je ovo ata sam ja imao bila standardna metvica za aj koja ima najviae mentola u sebi od svih ostalih vrsta metvice (iako, ka~em za moj ukus nije pretjerano dok se puai), ali bilo bi dobro probat i s ostalim vrstama jer ima i onih sa manje mentola. Biljka raste kod nas kao korov i nije ju problem uzgojit, a i da se nabavit u ajotekama, ljekarnama i tome sli no. Inae biljka je vrlo ljekovita kad se konzumira u aju i koncentiranim uljima, nema otrovne sastojke... a ja se nadam da se ni pri gorenju ne stvaraju neki osobito atetni plinovi.
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2010.

Ja sam bas o tome razmisljao.....cak sam jedno vrijeme trazio da nadjem Tibetnasku metvicu da je gajim zbog caja,ali nisam je uspio naci......morat cu probat sledeci puta sa gandzom pomijesat i zarolat....
euforijaAMBASADOR

maj 2010.

haha duvo sam tu mentu.. onak fora mi je bilo prvih par puta al brzo dosadi okus.. neznam nekak mi najbolje duhan pase, trebalo bi neki domaci medicinski uzgojit8)
TuxISTRAŽIVAČ

maj 2010.

aj od mentola je sasvim okej, ja ga znam nekad puaiti. Okus je okej ako se puai povremeno, a ako redaa jednu za drugom, to viae nije to, jednostavno se izgubi taj okus. Sve je dobro konzumirati u umjerenim koli inama :)
BeyondLEGENDA

maj 2010.

Mislia biljku mentu valjda, nemoa mentol puait. Treba se priviknut, ja sada motam samo s njom i dobro mi je, viae niti ne obra am pa~nju na okus. Generalno gledano svima je podnoaljivo s mentom, ali puaa ima je naravno bolje s duhanom, dok je nepuaa ima bolje s mentom.
TuxISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Ma mislim na aj od mente/mentola, ato mo~ea kupiti u svakom duanu i napravit ga doma za popiti. Jednom mi je bilo dosadno doma pa sam to probao puaiti, na kraju je ispalo super :D Naravno, pomijeaam s malo duhana. Jednostavno dobije onaj neki okus, pro isti te iznutra, osjeaa se sje~e :) Ostali ajevi smrde, aj od mente je joa najbolji :D
SuperAngelPOZNAVALAC

maj 2010.

Znam jednog starog koji je ~estoki protivnik duhana pa frule mota s liaem od trima. Doduae samo haa puai;)
KrejzyPOZNAVALAC

maj 2010.

ufff... al trim je navodno gadan za pusit :/ nisam nikad probao s mentom nego umjesto duhana koristim knaster ali nije bas nesto posebno dobar, treba vremena da se priviknes jer pece malo za grlo u pocetku
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2010.

Meni je liae gadno za puait, baa ima neugodan i jak okus. Mo~da kad bi se ostavilo u vodi neko vrijeme pa osuailo bi bilo bolje, mo~da ne bi bilo loae probat u lakoholu ostavit i onda to procijedit i osuait, poato alkohol dosta klorofila i sve izvla i, sad mi to palo napamet i morat u probat kad budem u mogunosti
KrejzyPOZNAVALAC

maj 2010.

al bi onda bez klorofila ostalo suho lisce bez ikakve arome osim mirisa koji ce vjerojatno ostat od alkohola... :/ al probaj pa stavi neki report, pa ako se isplati, zasto ne :pat:
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2010.

Pa materijal koji gori a da je bez arome bi bio super, onda bi se samo vutra osjetila, a alkohol se ne bi smio osjetiti ako se ispari kako treba
KrejzyPOZNAVALAC

maj 2010.

nisam mislio tako nego ne znamo tocno koja je kvaliteta listova ( sposobnost gorenja, brzina gorenja itd. ) nakon ekstrakcije, pa je moguce da bude kao da zapalis suho lisce cak :/ ali u svakom slucaju treba probat pa vidjet :pat: probao sam malo googlat ali nigdje nema prikaz ili opis karakteristika listova nakon ekstrakcije al trazit cu i dalje, ako nadjem stavit cu ovdje
ZOKIAMBASADOR

maj 2010.

sa mi napadne nesto kad osusis tako kako sto ste gore rekli da ce to goreti brzo mozes medom malo kao ovlaziti al u malim kolicinama ja to radim za nargilu kad pravim sebi duvan..
KrejzyPOZNAVALAC

maj 2010.

dobra solucija ako postane presuho, a i dodaje okus :) ... nakon podosta googlanja dosao sam samo do toga da se dosta spominje kako je trim cak prilicno dobar kao supstitut za duhan, a osim toga ljudi se vecinom okrecu listovima caja kao sto je Weedran dao primjer ili jednostavno ne koriste duhan nego motaju bluntove ili bongaju :pat:
dr.greentumbISTRAŽIVAČ

maj 2010.

e cuo sam dosta prica o tome da menta djeluje nepovoljno na reproduktivne organe...nisam stru njak, al ja sigurno nebi duvo s mentom, makar bile i glasine, ne ~elim izgubiti najvrjednije (poslije biljaka xD) ...ugl bong rullz 4eva!
Bob _MarleyENTUZIJASTA

maj 2010.

da ako nisi ovisnik o duhanu jedan BLUNT ce ti dobro doci ako nisi duhanski tip,onda frci i isprobavaj tvari sa biljne baze poput cajeva sve dok nenades svoj odgovarajuci okus,no menta nije los prijedlog -ko voli nek izvoli! :) :rasta1:
BeyondLEGENDA

maj 2010.

ja da sam sluaao glasine, danas bi bio vjerojatno okorjeli protivnik vutre i ata ja znam ata sve ne. puno je dezinformacija okolo, djeca vole pametovat jedni drugima i izmialjat pri ice da ispadnu kul, zato treba sve provjerit, hvala bogu imamo internet pa se mo~e provjerit i sve saznat.
KrejzyPOZNAVALAC

maj 2010.

i ja sam cuo za to da menta uzrokuje impotenciju i to u kontekstu cigareta s mentolom i onda upalio komp, otisao na net, malo googla-o i .... http://www.godlikeproductions.com/forum1/message907284/pg1
BeyondLEGENDA

maj 2010.

e tako ve viae volim, neki link za potkrijepiti tvrdnju... ok, joa neki link na slu~bene studije bi bilo joa bolje Sjetio se ja sad da dok sam ja bio klinac i furali se na cigarete isto su svi govorili kak e ostat sterilan zbog puaenja cigareta s mentolom ( a baa su bile fora tih dana). Evo sad ja googlao malo pa naletio na ovakve tekstove: "The rumors about menthol cigarettes causing impotence are completely false. The rumors about cigarettes causing impotence are completely true. These rumors have existed for a number of years but there has never been any evidence to show that menthols are more likely to cause impotence than regular cigarettes. Smoking constricts blood vessels, which can impede blood flow. This poor blood flow can lead to more serious things than impotence but it can cause impotence. A study published in 1994 in the American Journal of Epidemiology claimed that 2.2% of non-smokers experienced impotence while 3.7$ of smokers experienced impotence. There is also research to show that smoking lowers a mans sperm count, again menthol cigarettes will not lower a mans sperm count to a greater degree than regular cigarettes." "No, menthol doesn't cause impotence or whatsoever but yes, all tobacco-containing cigarettes cause impotence. It's the tobacco, not the menthol." "Menthol is a natural compound that is found in the mint herb. It is used in medicines, sweets and candies, toothpaste, cigarettes and so on, in addition to being a popular constituent of numerous foods. For all practical purposes, it can be considered harmless and free of serious side effects. Thus smokers of mentholated tobacco need not be concerned about the former, but should certainly worry about the latter." Dakle ipak jest mit to da mentol uzrokuje impotenciju i sterilnost, vrlo svjetski raairen mit kojeg djeca vole airit okolo i pametovat drugarima koji puae cigarete s mentolom... ali ne udim se viae jer kakva sam sve sranja pro itao o vutri to je stvarno nehumano. Menta je znana kao ljekovita biljka: Most of us are familiar with only the refreshing part of it, but it has much more to offer than just that. Here are some benefits... Digestion: Mint is a good appetiser and promotes digestion. It also soothes the stomach in cases of inflammation. The aroma of mint activates the saliva glands as well as glands, which secrete digestive enzymes, thereby facilitating digestion. Nausea and headache: The refreshing aroma of mint is a quick remedy for nausea. Smell the oil of mint or crushed fresh mint leaves to feel better. Mint balms and mint oil, when rubbed on the forehead give quick relief from headaches. Respiratory disorders: The strong aroma of mint is very effective in opening up congestion of nose, throat, bronchi and lungs, giving relief from respiratory disorders. It also gives relief from cough. Asthma: Regular use of mint is very beneficial for asthma patients, as it is a good relaxant and gives relief from congestion. Skin care: Mint juice is an excellent skin cleanser. It soothes the skin, cures infections, itching and is also good for treating pimples. It can also be used for treating bites of insects like mosquitoes. Female sterility: Now, there is a mixed opinion about this. Some say that prolonged use of menthol may cause sterility and induce inability to conceive. It is also heard that men who smoke menthol cigarettes are more likely to suffer from impotency than those who smoke normal cigarettes. It is not certain whether it is due the tobacco alone or mint has anything do with it. While another group suggests that mint may be used to treat sterility in females. Oral care: This is a well-known property of mint. Being a germicidal and breath freshener, it takes care of oral health by inhibiting harmful bacterial growth in the mouth. Cancer: Current researches show that certain enzymes present in mint may help cure cancer. E sad... menta se kao aj smije konzumirati u ve im koli inama to zna i da se tako unosi i mnogo mentola u organizam, a nikad niko nije imao problema zbog toga... tako da jaaaako sumnjam da bi puaenje tvari s mentolom imalo neke posebnije utjecaje na organizam, pa puaenjem samo udahnea neat mentola, zanemarivo manja koli ina ue u organizam nego ona koju uzimaju ljudi ispijanjem aja i ulja. seraaj u google "menthol sterility" i "menthol impotence" pa ea vidjet da ne postoje znanstveno potkrijepljene tvrdnje, bar ja nisam naletio.
M_tinaISTRAŽIVAČ

maj 2010.

menta rlz ) odkad motam sa mentom (doma eg seoskog uzgoja)m osije am se tako dobro hehe,, i dim mije ooodli an, tako lagan,, gotovo ga i neosijetim, a i kad udjem u sobu,, sad mi soba miriai po menti, makar prije, bio je baa guat u u sobu i ono soba po ~itu miriai hehe,, ali sad po menti ato je baa osije~avaju e, i da, postalo mi je teako puait sa duhanom, cigaretni duhan, ajme meni, imam osje aj da e mi grlo otpast, onda se pravim fina i odbijam puait, (neda mi se patit, radije smotam sa mentom hehe) a s duhanom u vreici je malo lakae (ovisi koji je) , ali svim nepuaa ima , gens sa mentom je oodli no sjeo, , dok su se puaa i ~alili kak neosije aju okus ~ita, kak im to nije to, bla bl abla,,, makar kolegica mi je preporu ila joa i kamilicu, ona je upotpunosti neutralna, ali sa njomje problem, jer nju treba samo povremeno puait jer ima ta neka sranja kad sagorijeva koja sad ja neznam a i neda mi se tra~it koja, dok sam i probala kao profy zamjenu za duhan, frend je u londonu kupio Honeyrose Special Smoking Mixture ,, ali ono, LO`E!! jako je, teako se mota (poato ja nekak volim motat duga ke i tanane) dim je nekak jak, nije lagan,, i slatkasto je podosta jest da fino gori,,, ali nekak, NE , otkako sam otkrila mentu moj ~ivotse promijenio, viae nemam problema sa ki mom, ma ka me sluaa ,, hehehe, ~ivot je naprosto ljepai, ali to nije sve, joa s njom mo~ete i aj skuhati!!! i to nije sve, i zdrava je !!! hehe ma juj, eto to je to ukratko :) i love menta :)
KrejzyPOZNAVALAC

maj 2010.

Jako je dobar taj godlikeproductions forum bas zato jer potkrijepe tekstove koje stave, sa profesionalnim misljenjima i studijama i jako su raznoliki, sve u svemu jako dobar info source :pat: i znaci nema straha za mentu :sun2: moram onda do ajoteke jedan dan, pa da i to probam :pat:
TuxISTRAŽIVAČ

maj 2010.

aj od kamilice dobro gori ali smrdi ko vrag, barem meni. Probajte :) `umsko voe, aipak i ti voni ajevi ne gore. Zeleni aj i nije neato. Mentol je super, s malo duhana naravno :) Joa jedna ideja mi je pala na pamet i to sam probao. Stavite malo cimeta na duhan i onda to zarlojalte. Ima fora okus :D
Kanabis_kidAMBASADOR

maj 2010.

Je li itko od vas probao puaiti neato drugo osim mente.npr.kadulju ili tako neato sli no.
TuxISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Ne, samo ajeve :D
BeyondLEGENDA

maj 2010.

probao sad nedavno mentu iz vrečica (ovi standard čajevi koje ima za kupit svugdje) i nije mi baš nešt, drugačiji je okus, neprijatniji, mentol je jači, a i previše mi je to nekak u prah usitnjeno. Uglavnom ove mente u rinfuzi su dobre, ima u npr. bio&bio trgovinama za kupiti, 30g pakirano u kutijicu, oko 1,5€ probao sam još matičnjak, ali loše gori i nije mi dobar okus. Za kamilicu kažu da ima prolaz ali kao ima neke kemikalije koje se nebi smjele puno koristit. Ovi ostali standard čajevi mi ne djeluju kao nešt pušljivo, eventualno možda zelini al i ja sam čuo da nije baš.
dr.greentumbISTRAŽIVAČ

maj 2010.

ja sam jednom bijeli aj iz vreice stavio...i nije bio los miris niti okus... al nakon nekih 12 sati sam poeo povraati ko kreten te dobio u~asni proljev i gr eve u stomaku, tak da neam baa dobra iskustva s ajem =/ ...
euforijaAMBASADOR

maj 2010.

e vidis u tom je meni problem bio! preintenzivan okus.. probat cu nac il nabavit ovu domacicu pa dat ponovno priliku.. al mi se i aamanova ova cini oke, napravit ulje a s ostatkom mjesat gandzu.. sigurno se isprobava ove god
Midnight_TokerISTRAŽIVAČ

jun 2010.

metvica mi zvu i jako zanimljivo, to u isprobati svakako, imam kod kue, raste kao luda :D sa trim liaem sam puaio, nikako nebi preporu io nikome, bilo je odvratno, dim je te~ak, re~e i ima odvratan okus, a da napomenem, ina e sam strastven puaa duhana takoer, kupujem duhan u vreicama i motam, jako rijetko puaim cigarete

jun 2010.

probajte mijeaati sa aromatiziranim duhanima, black devil je ok, aroma okolade i vanilije, nije niti pretjerano jak i sporije te ravnomjernije gori, nikako ne koristiti shag duhane, esto su jaki i ube ti plu a
TuxISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Cigarete Ronhill Ultima su toliko slabe, da mi nije jasno da to itko normalan moze pusiti. Cigareta kao da i ne gori, vu ea zrak. Pa eto, pala mi ideja na pamet. Ako ste nepuaa i, smeta vam duhanski dim, svakako probajte s ovim cigaretama. Duhan normalno gori, ali niata se ne osjeti (barem ja imam osjeaj kao da nisam ni upalio cigaretu). Link: http://www.tdr.hr/srbija/proizvodi/ronhill_ultima.htm

jun 2010.

Mislim da je to opet duhan kao i svaki drugi.Tu se pri a o alternativama zna i da NIJE duhan. Bla~i je za puaenje jer ima vjerovatno dupli i poja an filter kao i ostale light duvaljke,kad ga rastvoria opet si gotovo na klasi nom duhanu.
Z&NZMAJ

jun 2010.

Zeleni ne valja.Ne gori dobro...zapravo,uope nee gorit.Menta je odli na,samo ova kupovna (ne u filter vre ici-rinfuza) je malo jaka,ali meni to ne smeta.Ve sam navikao :icon_lol:
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2010.

Ja kad imam para kupim si kutiju toga ultra lighta, tj sadaanji ronhill ultima i stvarno je najbolje u usporedbi s ostalim cigaretama, svi puaa i ina e ne vole te cigarete. U zadnje vrijeme esto se nema duvana i onda prijatelj uvijek ima drine jer mu to mater kupuje, a drina je neato najgore na svijetu, par serija jointa s time i osjeam bol u pluima u~asno neato. Probao sam nedavno kadulju puait, sam dim je lagan i ne grebe ali je malo bed ato hrpu okusa u ustima ostavlja, ali u usporedbi s drinom stoput bolje.
Kanabis_kidAMBASADOR

jun 2010.

pa jesi li probao sa filterom,on ti smanjuje taj intenzivan miris
He-ManLEGENDA

jul 2010.

Hmm... a koju mentu zapravo je dobro mixati s vutrom ? Ja imam par vrsta po vrtu pa nisam siguran koja je zapravo ova sta se prodaje po trgovinama. Ova http://en.wikipedia.org/wiki/Mentha_spicata ili ova http://en.wikipedia.org/wiki/Mentha_longifolia ??
BeyondLEGENDA

jul 2010.

a probaj s jednom i drugom i trećom pa odluči s kojom ti je najbolje, ove standard mente u prodaji su paprene mente, ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Mentha_×_piperita

avg 2010.

Tako smo i mi jedno vrijeme mazali pljugu sa medom....kao sporije gori,bolji okus....u kona nici nemaa pojma o ni emu...:joint2::joint2::joint2:

dec 2010.

Drago mi je vidjeti da je ova tema otvorena jer vec duze vrijeme me muci kako izbaciti duhan i naci alternativnu zamjenu ali do sada se nisam pomaknio od same ideje pa mi je svaki joint borba sa duhanom kojeg nikako ne podnosim a opet ne zelim se odreci tog (po meni) posebnog gusta rolanja jointa pa koristenje raznih sprava za konzumaciju ne volim. Zanima me jedna stvar a vjerovatno ste upoznati sa tim a cudi me kako nitko ne spominje to. Radi se o sastojku koji se nalazi u onim velikim zdjelama u caffeshopovima u Amsterdamu(zapakirani kao secer u kaficu) i koristi se kao zamjena za duhan, ne pece, nema neku aromu jednostavno koristi samo kao pomoc pri sagorjevanju. Probao sam naci na googlu ali nigdje niti rijeci o tome, mislim barem ja nisam nasao, vjerovatno ima... Pa eto ako netko zna vise o tome ili je sposobniji naci neko objasnjenje na netu neka postavi link.
vladozenISTRAŽIVAČ

dec 2010.

Ovo sam probao neki dan i fakat nije loae - naturavitin aj od cvijetova i liaa sljeza sa plodom komora a (ve je u aju)-jako fini okusi ,treba se samo sve samljeti u grinderu .Meni ima bolji okus od mente,malo slai .Pomalo i udara u glavu,ali fakat neprimjetno,komora pucketa i dimi se jako dok gori i ima hladei u inak.

dec 2010.

Ja sam nesto cuo da i lisce od persuna (zelen) isto nije lose za mix,jel probao neko?

maj 2011.

heheh bas citam i trazim jer jos ko ovako pusio :)))...meni je sa medom extra...ali nikad ispusiti do krajaaa... heheheh :)

maj 2011.

interesuje me dali se moze nesto ubaciti u joint dok se moga kako bi se onako ajmo reci aromatizirano,npr da iam ukus vanilije,mente ili slicno ?
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

Nema smisla da neato ubacujea u d~ok kad ve postoje rizle ili blunt s nekom aromom za kupiti.
SulundarAMBASADOR

maj 2011.

..ako je vec ukus opor,tezak iliti gadan:)...koristim mix od zenskih cigara..npr Monus grozdje ili jabuka..razlika je ogromna.
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Ja nekad iz zabave pomijesam sa aromatiziranim duhanom za nargile(naravno i pusim kroz istu), to ti je jako vlazna i ljepljiva smjesa inace...polako gori, a ima jako lijep okus i miris... Samo sto ti u jointu to ne bi proslo... :P
Bob _MarleyENTUZIJASTA

maj 2011.

Postoji vec takva tema https://forums.vutra.org/threads/6899-Materijal-za-motanje-frula-kao-zamjena-za-duhan pretrazi malo prije neg zapocnes temu...
SmehENTUZIJASTA

avg 2011.

ljudi moji to sa mentom je prica za malu djecu...oduse mozete ostat sterilini ali cak nakon 5 godina intezivnog pusenja svega sto se tice mentola...tako smo bar ucili u skoli

avg 2011.

bolje duhan nego menta

avg 2011.

ja mislim da je najbolja opcija pusiti cistake, kad ti vec ne odgovara mjesavna :D XD ZASTO SE TOGA NIKO NIJE SJETIO??

avg 2011.

Nisi itao temu od po etka :P Ljudi dokazali da je to auplja oko sterilnosti :) Ina e, probala sam sa mentom i nije loae, ali ipak duhan je duhan iako ne puaim cigarete. Ovo sa medom bi trebalo probati :banana_rasta:

avg 2011.

cistakaaaaaaa.....

sep 2011.

e ljudi koje cigare su po vama najbolje za mix?malboro,lucky strike,winston?sta vi mislite?

sep 2011.

najbolji ti je duhan za motanje, Golden Virginia ili Karelias. duhan iz punjenih cigara je smee i samo kvari okus ~ike, a ato je joa gore izaziva mu ninu i grebe grlo, probada plua...

sep 2011.

Probao bih tu mentu sto kazete.Samo mi recite jel lepo gori?da ubacim malo duvana u dzok za svaki slucaj?ne bih da upropastim vutru,pa zato pitam
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Ja ak ne s duhanom, pomijesam s ukrasnom koprivom, probao sam s mentom ali zesce je za grlo, tako da nista od toga, posadil bum mozda klip daggu i probat cu s tim, ali inace, Cistakaa rules ;)
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Lucky Strike bez puno razmisljanja..nekako mi slatkast :D
Z&NZMAJ

okt 2011.

Ajde sad svi lijepo pro itajte naslov teme! Ne konzumiraju svi duhan i svakako nije NAJBOLJE duhan, tako da se molim vas lijepo suzdr~ite od komentara ako nemate pametnije ato za rei. Za sve ideje kako ZAMJENITI duhan u jointu, slobodno ih ovdje istresite :) :signs053: Odakle si ti sad ispo :icon_lol: Ajde uzgoji prvo neato, pa u te pitat jel se to da istaka puait :icon_razz: Ovo sijeno s ulice se ne ra una :icon_lol:
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Ispricavamo se :P Ja koristim nargilu kad sam bolestan jer tad teze disem pa imam paranoju da ce me duvan dodatno zacepit, onda nargila dode na svoje, najvise jabuka flavor..nekako mi najbolji jer se najmanje osjeti miris :)
herb-o-logistENTUZIJASTA

okt 2011.

Menta je meni definitivno najbolja zamjena za duhan. Joa je i bolja nego duhan. I po mirisu dok gori i nije teaka za grlo kao duhanski dim. Ne znam... Meni je menta super blaga. Govorim za domae uzgojenu mentu. Oni ajevi od mente nisu ni sli ni domae uzgojenoj i oni paraju grlo kad se puae. I joa sadr~avaju dodatnu kemiju kao poja ava e okusa i ko zna kakvih joa sr*nja. Tako da ako puaite s mentom nikako nemojte koristiti onu kupovnu iz ajeva, samo e vam upropastit pljugu.
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Ma joj herbologist i ja sam koristio domacu mentu iz vrta, nebrini ja nikad nekupujem cajeve od ljekovitog bilja, sam ih radim, eo upravo za vikend pobro 2 pune kosare mente(divlje na polju) i sad susim, ali meni jednostavno to nepase za sitpu, sta ces :S

okt 2011.

nije svaka menta dobra za puaenje... ako je paprena metvica onda nije udo ato ne valja, ona je odvratnog okusa, ne mo~e se koristit ni za aj a kamo tek za puaenje...

dec 2011.

Ja sam prestao pusiti i ne svidja mi se mijesanje sa duvanom. Menta je najprihvatljivija, a mogu se koristiti i cigarete za odvikavanje od pusenja. One su na biljnoj bazi, herbalete se zovu ili tako nekako, u svakom slucaju i one sadrze mentu u sebi i ima ih kupiti u svim apotekama.
bozgaLEGENDA

dec 2011.

Probah mentu mijeaati ali je katastrofa...prvih par dimova kao neko oduaevljenje, a na kraju pljuge grozota. Nema do domaeg duhana - nit se ne osjeti, pepeo bude prakti ki bijel i pljuga je super. U Amsterdamu imaju neku mjeaavinu bilja po kofiaopovima kao zamjena za duhan, ali nemam pojma kaj je unutra... probao sam, to je valjda bila jedina ok zamjena za duhan, a ato je unutra nemam pojma :/

dec 2011.

zato je najbolje istaka puait, samo je problem ata ako treba jako malo vutre onda ne mo~ea smotat pljugu...
DEDEPOZNAVALAC

dec 2011.

Potpisujem Kada koristis duvan iz cigare on obicno ima filter a ti u dzokavcu nemas filter zato uvlacis vise otrova. Ako vec moras koristiti duvan onda je bolje uzeti duvan za motanje a najbolje cisto. Ako ti negori kad koristits cisto nesto nije uredu (susenje prskana ). Zato je najbolje svoju koristiti ( ko moze ) jer onda znas kakva je i naravno odradis sa sto manje otrova ( gnoiva ).

jan 2012.

Metvica je definitivno najbolji izbor. Imam na dvoriatu Mentha longifoliu i ta se pokazala kao (dovoljno) dobra. Raste ko korov i ne zahtijeva neku posebnu pa~nju. Dobro gori i ima ugodan "smrad", koji se nakon izvjesnog vremena viae ni ne osjeti. (Ali ako se nema, dobra je i kupovna u rinfuzi). Otkad sam prestao puaiti mrzim duvan, i to je bio razlog za prijelaz na drugu opciju. Bilo je to prije viae od godinu dana i do sada nisam imao nikakvih negativnih iskustava (povraanje, mu nina itd.)

feb 2012.

Menta mi nikako ne odgovara za mix, tako je isto i sa nekim vrstama cajeva...pa me zanima sta bih mogao koristit za mix, a da nije duvan ??
peskafondo_420ISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Probaj naci na ovoj stranici Erowid

sep 2012.

Molim pomoc!Jel mogu pusit sa cajem od brusnice tj ocel bit pravo sranje il se da pusit?Imam oko 0,6 g pa mi se ne mota 1 cistaka.Normalno nemam duhana. Ipak nemoze.Imaju neki bijeli klistali u vrecici a neda mi se pusit svakakva sranja tako da odo cistaka srolat pa na tarasu :dada

jan 2013.

Za vikend sam prvi put smotao sa mentom i kao sto je neko vec napisao prvih par dimova super, slican ukus kao zvaka. Ali posle sam hteo da umrem koliko sam kasljao...
HljebbAMBASADOR

jan 2013.

Preporucujem Cherry duhan ako vam je pristupacan ,jako je lijepo za mixa ! :)

jan 2013.

U jednom selu di sam bio ovjek kadulju puai...Osobno nisam probo al mislim da nebi trebalo bit problema s puaenjem kadulje, ima intenzivan miris a liae joj je debelo i meko... :)))
Kanabis_kidAMBASADOR

jan 2013.

Probao sam kadulju,nije loae okus je lakai od mente.

jan 2013.

I ja sam skoro ostavio duvan(posle 23 godine) i bas bih da izdrzim a nije lako,posebno kad popusim 3-4 jointa sutra mi samo cigara u glavi,odlucio sam da smanjim i duvanje na kratko i upravo pripremam 2 fem semke orange bad pa se setio ove teme,nazalost nista novo.Jel postoji neka tehnika susenja lista marihuane pa nju koristiti za mix sa hedovinom?Kontam da je los trim najjednostavniji nacin,ali predpostavljam da bi se i ostalo lisce moglo iskoristiti za ovaj problem.Znao sam da kad kupim takav ket ili me mrzi da ono bas lepo osisam svoju,sve lepo isitnim i motam bez duvana.Bilo je i situacija u outdoru da jedna biljka bude u fuulu masna ukus miris izgled savrseni a ne lupa uopste(2 velike tegle hedova strasno iskustvo) a druga ubica al loseg smeka strasno....mix je bio bombonica. zakljucak Mogla bi se uzgojiti neka ultra slaba sorta i nju koristiti umesto duvana...spojiti lepo i korisno hahahaha savrsenstvo......garant imate neki predlog za sortu koja bi bila pogodna
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Ja radije uzgojim sve neke ultra jake sorte pa ih motam umjesto duvana, malo ove malo one ... but that's just me :bong7bp:1717.IPB

jan 2013.

nadji cist ruderalis. thc mu je ~4%, retko ide preko 5 :)

jan 2013.

hahahah i ja to volim,al jednosed smotati od ultra jake sorte je umetnost,cuvena iglica,inace u Sremu se pusi samo cist e to je cirkus kad nam dodju Sremci a imaju neke "ultra jake sorte" HE-MaNE ovde smo vecina kao ti hahahahah
boli me ufoENTUZIJASTA

jan 2013.

koristite one herbalete-"cigarete"
nox1cousENTUZIJASTA

feb 2013.

Ovo nije bas za ovu temu, al je dovoljno blizu. Znaci zanima me koji je najslabiji duhan sto se kod nas u hrvatskoj na tisku moze nas. Ne pusim duhan pa se ni ne razumijem, al zelim neki naj slabiji za motat frule. Sad imam domingo svijetlo plavi, dost je lagan, al neznam jel mozda ima neki i slabiji.

feb 2013.

uzmi ovaj bali shag white,on je dosta lagan duhan tj laganiji od ostalih,samo uzmi u obzir da ti je duhan za motanje jaci od cigareta koje se prodaju u kutijama,
boli me ufoENTUZIJASTA

feb 2013.

jel probao ko ovo http://greengo.co.uk/tobacco-substitute/ plus + ne sla~em se sa konstatacijom da je duhan ja i od cigareta...pogotovo ne ovaj bali...~ivjeli

feb 2013.

da li znas gdje toga ima za kupiti? izgleda mi zanimljivo i rado bi probao
nox1cousENTUZIJASTA

feb 2013.

Ja si narucujem ovo http://www.thebackyshop.co.uk/products/honeyrose-honeyblend-farmers-herbal-smoking-tobacco-tobacco-free#
crunkisiLEGENDA

feb 2013.

Najbolja zamjena za duhan je vise vutre :D
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

Evo ja narucio sa frendom 2 vrecice ovog: http://www.thebackyshop.co.uk/products/honeyrose-honeyblend-farmers-herbal-smoking-tobacco-tobacco-free# Kad stigne napravim smoke report, sigurno jos nekog zanima :D

mar 2013.

slazem se,ali treba nekad i lajtera smotat :D
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

Evo stiglo pakovanje honeyblenda. Smjesa je dosta vlazna, ima jako intenzivan miris, intenzivniji od trave. Motanje sa njim je lakse nego sa duhanom za motanje, a za pusit PRAVO olaksanje, naspram duhana. Znaci od prvog dima potpuno blag okus, ne osjeti se ni slicno kao miris, okusa skoro da ni nema, jedino se malo osjeti neki slatkast okus ponekad, al je smooth as fuck. :D Takoder gori dobro i ravnomjerno. Preporuka svima koji se ne zele trovat duhanom

mar 2013.

odlicno,hvala ti za recenziju :thumb:

mar 2013.

Ko ne ~eli da se truje sa malo duhana u trubi nek se truje sintetiom i kemijom koj je "kao" zamjena za duhan. To su sve gluposti, kakve zamjene. Isto kao i Amsterdamski coffie shopovi ato su zabranili duhan pa stavili ono njesra ko da sa ajem motaa pljugu, pa rae u puaiti sam svoj k.... nego te otrove.
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

Vjerovatno nemas pojma o ni jednom sastojku u tim smjesama, ili sastojku ovog sto sam ja reko, a glavno da pljujes i seres po necemu bez da znas ista o tome. U ovom mixu se nalaze sljedece biljke: http://en.wikipedia.org/wiki/Trifolium_pratense http://en.wikipedia.org/wiki/Althaea_officinalis I ru~e Onaj mix sto se koristi u nekim coffe shopovima takoder nije nikakva sintetika i po drugim forumima cujem da je isto odlicno. Njihov sastojak je sljedeci: Hazel leaf Papaya Mint Eucalyptus Uostalom, jel ti znas kolko drugih kemikalija ima u preraenom duhanu, uzgajanom za masovno trziste, a tek kolko u cigaretama? Ti se slobodno truj sa cim oces, al nemoj pljuvat po tudjem bez da ista znas o tome

mar 2013.

znam koliko u duhanu ima, viae od 100-tinjak samo kancirogenih spojeva. kad bi tako razmialjao onda nebi ni imao niat za pojest a kamoli popuaiti, jel se trujea sustavno i sa hranom i sokovima i svime moguim, tako da me malo duhana nee ubiti. sa tim zamjenama za handu pljuga nije istog okusa, pa neu sa ru~om i eukaliptusom puaiti sigurno.
MalawiENTUZIJASTA

mar 2013.

Zanimljiva tema, ato jest, jest. Da skratim, frend se ostavljao duhana a nije se ~elio ostavit vutre pa je od nekog travara dobio Podbjel, (lat. Tussilago farfara, bjelokopitnjak, konjsko kopito, lepuh, lepuk, podbjelek, podbilj) jiz porodice Asteraceae. Navodno je zdrav za plua izgleda kao zeleno-siva sia s nekakvim bijelim pamu astim mrvama. Za puait je super lagan i bez nekakvog velikog okusa. Za ljude koji sjede kraj tebe smrdi jako i udno, kao nekakav pale~.. eto probaj pogotovo ako je ljekovit za plua a ne za ~eludac kao metvica.
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

@No Joke Ja ti kazem da se okus uopce ne osjeti, nema nikakvog okusa, mozda jedino blago slatkastog zbog meda. Nece te malo duhana ubit, istina, al samo malo duhana ti zatvara disne puteve i JAKO steti plucima. Prvenstveno sam ja ovo uzeo ne zbog zdravlja vec zato jer mi je duhan pre jak, re~e u grlu, zna me presjec u plucima kolko grebe, nemos mi rec da je to dobro za tvoje grlo i pluca. A kod ovog mixa, mogu povuc kolko hocu, na grlu ne osjetis nista, al bas nista naspram duhana
imenjakENTUZIJASTA

mar 2013.

nau ite se raditi tanke jointove i nema problema viae :smoke18: ja ne podnosim duhan, ali ne ~elim niti druge gluposti stavljati, tako da sam nau io raditi razne debljine, ovisno o potrebi... i mogunostima :rasta1:
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

Kolko god tanko mislio, ispod nekih granica nemozes, jer se nemoze ni motat ni pusit, ako stavim 0.2 grama u frulu, sad ti meni smotaj sa tih 0.2 cistu. Nece ic
s0vaAMBASADOR

mar 2013.

ja sam pokusao da uradim ovo, i uspelo mi je. uzeo sam tih ~0.2 i uzeo komadic papira za motanje i upakovao unutra kao bombonicu malu i onda to uvio na pocetak frule tako da je iza "prazna cev" nesto ovako...nije Bentli ali radi :P Samo moras lagano da vuces da ti ne implodira frula.

mar 2013.

jao genijalaca, a niste razmialjali o tome da kupite bong ili pajp? :rofl:
s0vaAMBASADOR

mar 2013.

Ja imam lulicu, i bong se da napraviti, ali to je generalno kucna garnitura...ovo je na terenu :joint:
imenjakENTUZIJASTA

mar 2013.

ja takvih problema nemam, ne ostavljam sie, neg sve natrpam da nemam kasnije takvih problema.. :smoke18: al deaava se esto da mi ostane sitno al se smota neka tanka i kraa du~inom.. za grama~u nemam pojma koliko bi to bilo, nikad se nisam optereavao brojkama :smoke18:
nox1cousENTUZIJASTA

mar 2013.

Imam ja bong, al nekad volim bas smotat si frulu samo za sebe, a motat 0.2 0.3 grama nema smisla cisto :)
NakazaISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Iskreno, odlicna zamena za miks jeste kamilica. Kupovna ona iz kesice za caj. Probao sam, nije teska za pluca kao duvan, a daje izvrstan ukus. Naravno sve zavisi kako je uzgojena ta kamilica ;) :vb_smash:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se