LEGACY
Pitanje
14 odgovora1,286 pregleda
Kingstonn
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
KingstonnISTRAŽIVAČ
dec 2015.
dec 2015.#1
Pro
itah negde pre nekoliko meseci da aeer obara high pa me zanima koliko je to ta
no? Na netu nisam naaao niata o tome :ajnstajn:
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
dec 2015.
dec 2015.#2
Pa neznam baa da se netko totalno otpuaio od aeera, odnosno ne
eg slatkog. Druga stvar kad toliko poduvaa da ti bude loae, onda poma~e da nadoea, bilo ata slatko, od obi
nog aeera, nekog bombona ili
okoladice. Unoaenjem aeera dolazi do niza kemiskih procesa u organizmu a i istog trenutka ti dolazi do poveanog lu
enja adrenalina i noradrenalina uz podizanje krvnog tlaka. U medicini je poznato da adrenalin "di~e i konje iz mrtvih" ato bi rekla moja baba, a puaenjem se su~avaju krvne ~ile i pada tlak. Tako da se mo~e svakako rei da je slatkia za smokere uvjek dobro imati pri ruci jel mo~e izbalansirati tlak, prokrviti organizam ato bi se reklo, a uz sve to slatko poti
e i ~ljezde na poveano lu
enje sline pa samim time je i rijeaen problem suhih usta. Dvije muhe jednim udarcem ;) . Ja uvjek u d~epu imam tubicu Werther's bombon
ia za nedaj bo~e :D.
Ajme meni
AMBASADOR1.503 REP0%
→ Legenda
Ajme meniAMBASADOR
dec 2015.
dec 2015.#3
Ja se sa vrimena na vrime dobro priiden slatkim kad sam high i i dalje sam high narednih sat-dva. Tako da bi reka da je to ata si pro
ita teaka glupost. :D
Otto Grunf
LEGENDA7.374 REP24%
→ Zmaj
Otto GrunfLEGENDA
dec 2015.
dec 2015.#4
Kod mene high obara aeer, ali podi~e apetit.:)
U ovo da aeer "trijezni" ne vjerujem.
Retro
ISTRAŽIVAČ192 REP95%
→ Entuzijasta
RetroISTRAŽIVAČ
dec 2015.
dec 2015.#5
`ta znam... mene svako "~dranje" nakon konzumiranja ispravi... izbegavam da iata jedem nakon ato se navarim...
Jamrock
POZNAVALAC711 REP12%
→ Ambasador
JamrockPOZNAVALAC
dec 2015.
dec 2015.#6
Secer ti uvek dobro dodje kad hoces malo da se dignes iz mrtvih :D slazem se sa kolegom uvek treba imati kod sebe nesto slatko za svaki slucaj :rasta:
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
dec 2015.
dec 2015.#7
Ja skonta pitanje u ovom pogledu...
Pitanje ima smisla ali se odnosi na ae
er koji sama biljka sebi proizvodi za hranu a ne konzumni ae
er koji jedemo. Tokom noi biljka ae
er koji proizvede preko dana seli iz listova (i cvetova) prema korenu, tako da u gornjem delu biljke ostaje mala koncentracija ae
era. Zato i Cervantes preporu
uje berbu pred jutro,prije nego proizvodnja istog ne po
ne u gornjem delu a razlog je taj da ve
a koncentracija ae
era u osuaenom cvetu menja temperaturu gorenja i samim tim se dekarboksilacija ne odvija kako treba i gubitak thc-a je ve
i.
dec 2015.
1 / 8
dec 2015.
dec 2015.