VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaIndustrijska konoplja špricana sintetikom?Nova tura u BGu mi je mnogo sumnjiva
LEGACY

Industrijska konoplja špricana sintetikom?Nova tura u BGu mi je mnogo sumnjiva

73 odgovora3,050 pregleda
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Pozdrav narode, pre par dana nabavih nesto sto je navodno trebalo da bude nesto brutalno, kida, kurci palci ovo ono, organizujem stvari, nabavim i probam i ode sve u 3 lepe. Pre svega bih rekao da vec godinama konzumiram svakodnevno, imam izgradjenu toleranciju, ali na ovaj otrov nikako. Puls mi skoci za jedno 50, cudan osecaj, napad anksioznosti, nista mi ovo nije strano, ali nikada ni priblizno u ovoj meri od ovako male kolicine. Posle drugog pokusaja i istog iskustva sam bacio u kantu i povukao skroz drugu semu, da bih dobio apsolutno istu stvar. Zanima me samo da li je jos neko imao slicnih iskustva u zadnje 2-3 nedelje, da je nabavio istu stvar i primetio da ima 5 puta jace dejstvo od bilo cega drugog? Da li je ovo pomesano s necim drugim? Nisam paranoican, nemam takvih misli, cak ni pod dejstvom ovoga, samo me fizicki rasturi do te mere da se zabrinem oko zdravlja. Sve u svemu, veoma neprijatno iskustvo. Poznanik koji je nabavio istu stvar mi je preneo manje-vise isto iskustvo. Dobro mozda jesam malo paranoik, ali me zanima koliko je cesta pojava da ovi nasi mesaju sa ko zna cime i truju nas? Gledao sam podforume i nisam bio siguran da li sam na pravom mestu, ako nisam, modovi molim vas uputite me na tamo gde treba da pitam.
DjedMrazENTUZIJASTA

feb 2024.

Nerazumljiv tekst., ne razumijem sta zelis? Napisao si zbrda zdola kako se kaze, nismo ljecnicka ustanova, ne shvati krivo., kanabis je lijek za sve., samo vutra i no vori
RAOZA.ZMAJ

feb 2024.

Standard joa prije 3 godine je bilo toga tu kod vas u BG kad je i kod nas isto sranje dolazilo iz EU. Mrva razvali kao da si stavio 5gr u trubu :D Imam frenda u BG pa mi je pri ao joa prije 3 godine. Nekad bude ok, ne rijetko kad se sve vrati jer ekipa ne mo~e da duva (neko se zeza pa stavi viae od preporu ene doze u prskalicu) kasnije su nabavili svog "Pikca" koji proba.... (Djeluje smijeano ali stvar je vrlo ozbiljna) Ja sam probao svega 1gr nije bila toliko jaka, kao i haaia... Dok sledeu turu nisam htjeo puait jer ne duvam uli no niata samo svoje al tad sam htjeo to sranje da probam. Sledea tura je bila blijede face :) Pro itaj ovdje ovaj text, mo~da pomogne. https://www.vutra.org/threads/vejp-sa-thc-hhc.21671/page-4#post-786455 A mo~da si samo naletio na ja u vutru koja te oprala ili vutru koja je prerano obrana pa zna izazvati anoksiznost, paranoju i sli no...
MeskalitoLEGENDA

feb 2024.

Vecina nas i gaji svoje bas zbog visestrukih neprijatnih iskustava sa ^ulicnom travom^
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

U sustini zanima me koliko vutre koju nabavljamo je cista vutra bez ko zna kakvih aditiva Posle ovog teksta me strah da probam bilo sta. Ima li neki metod kojim se moze proveriti da li je stvar cista? Znam ali sta biva kada, ne daj boze, te komsija prijavi policiji i oni banu na gajbu? Ne bih da kenjam, stvarno se ne razumem, pa zato pitam
RAOZA.ZMAJ

feb 2024.

Vutra se gaji pod led lampom. Imaju hemi ari koji daju hranu i sve ato im treba nema da fali niata jer to su profesionalne hale za uzgoj CBD biljke. To su biljke koje zavrai manje viae proces kao kod svakog indoor growera samo ato oni to nakon suaenja voze dalje na prskanje sa sinteti kim THC. Evo ako naea razliku javi. (Fotke su iz 2021/2) Miris i izgled je super kao i kod svake dobro uzgojene vutre. Dok je haaia dosta tvri i kad se pali druk ije se rasipa i nema toliko haaast miris kao kod klasi nog haaiaa. Kod ovakvog haaiaa se pojavljuje ote~ano disanje. To ti niko nee znat rei. Kako komaija zna da gajia? Ne znam da je iko ovdje pao jer je komaija vidjeo kroz zid ata se deaava kod tebe u sobi/ormanu :D Dvije poslovice zlatna vrijedne: Jedna osoba kad zna malo je dvije kad znaju puno je. Riba nikad ne bi bila ulovljena da nije otvorila usta. ;)
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Pa ne znam, po ovoj prvoj slici je tesko zakljuciti, ali izgleda veoma slicno. Uzimao sam CBD sto prodaju po trafikama, ne lici uopste na ovo, vec je jednobojne blede zelene boje.
RAOZA.ZMAJ

feb 2024.

Razlika je od straina do straina... Šta da ti kažem drugar ako možeš skupljaj novac za opremu. Kad držiš jezik za zubima nećeš imat nikakvih problema. Box 1m² će ti možda dovoljan biti za 250w MH i HPS lampu od 400w, ako želiš nešto bolje da uz malo prakse i truda vadiš preko 300gr (ekipa vadi i preko 500gr) uzmeš Lumatek ATS 300 W PRO LED. Dok skupiš novac bi dosta naučio na forumu čitajući teme i indoor dnevnike. Imaš sponzora gore naručiš sjeme. Đubrivo kupiš organsko i duvaš cvijet kojeg na ulici nikad nećeš moć okusit i uživat u tako finom radu. :thumb:
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Voleo bih da imam prilike za ovako nesto, ali zivm u zgradi, koliko znam, kada se biljke uzgajaju, miris je prepotentan i vrlo brzo bi komsije skapirale sta se desava. Imam prozor koji je na metar od njihovog maltene. Osim toga zivim kao podstanar, a miris se lepi za zidove, po ovome sto citam, mislim da mi to nije realna opcija u ovom trenutku.
RAOZA.ZMAJ

feb 2024.

Ne moraa citirat post iznad kad odgovaraa. Zeznuto da ali svi se ovdje uspjeano bore sa mirisom. Za to postoji dobar carbo filter koji sav miris ukloni + dodatni neutralizator mirisa, mirisni atapii, ona gel i sli no ako je potrebno obi no kad vadia biljku van boxa... Odvla~iva vazduha van boxa e za par sati sredit miris kad vadia biljku van boxa ili kad ulazia u box da je zalijea, nahrania, da radia trening, da je pregledaa itd... Proljee kad doe svakako kre ia zidove :D Ali ti najbolje znaa, ali sve se da sredit da ostane stealth. :)
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Zvuci lepo ta prica, kad bih znao da konzumiram 100% pravu stvar, a ne neku zlu sintetiku posle koje ne znam da l cu da preteknem. Ipak nije izvodljivo, gazda stana moze da bane u svakom trenutku da pregleda stan, tesko da bih to mogao da sakrijem negde, a ne daj boze da me provali neko i prijavi, mogu da zamislim koje su posledice kad te uhvate sa biljkom.
RAOZA.ZMAJ

feb 2024.

Pa ako ne budea sam sebi prskao sintetikom vutru ond ea znat da duvaa pravu stvar :p Ako gazda bane u stan non stop onda treba odustati... U drugom postu sam ti odgovorio na ovo... A sad ako si mislio da ti neko provali u stan dok ti nisi tu haha o tome nisam nikad razmialjao ali kamera mo~da mo~e pomo da ti na mobitel poaalje fotografiju (stavia kameru ispred ulazni vrata tako da fata kutak samo ulaznih vrata), bolja vrata ulazna pa se dogovoria sa vlasnikom stana lafo da te neko provalio da ~elia bolja ulazna vrata pa da ti kupia, a on da ti odbije od stanarine. Ali kamera svakako da odbije lopova, ali i da br~e reagujea. Ne znam kakve su posljedice u SRB ali ako nisi diler sa jednom biljkom ne bi trebali biti puno rigorozni opet zavisi i da li si osuivan itd...
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Nisam mislio da ce iko da upadne u stan, ali ako komsija provali miris i prijavi policiji, mislim da je to dovoljno za nalog za pretres. Iskreno me zanima koje su posledice ako bi me uhvatili sa jednom biljkom, da li zatvor, uslovna ili samo novcana kazna, kao kad te uhvate sa malom kolicinom na ulici

feb 2024.

Za miris postoji filter, ima ovde kolega koji gaje po stanovima. Zakon u SRB ne prepoznaje razlike poput male koli ine, za li nu upotrebu i tome sli no - krivi no delo je isto za sve: proizvodnja i stavljanje u promet Nebitno je da li je jedna biljka ili 500, 1 gram ili pola kile kupljene na ulici, da li si ti kupio ili prodao - predviena kazna zatvora je ista (3-9 godina ako se dobro seam), jedino ato se ostavlja na proceni sudije i tu~ioca (ato je uvek lutrija, ima ih razumnih, ima ih koji nisu) U suatini za gajenje gotovo sigurno ide zatvorska kazna, na~alost. Mo~e se izvui uslovna sa dobrim advokatom, ako je prvo delo, ako sudija razume razliku izmeu jedne i pedeset biljaka, ali to je sve "ako" Postoje samo tri pravila u ovom hobiju koja se nikako, nikada ne smeju zaboraviti i ignorisati: - No smell - No tell - No sell I to je to :)
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Ne burazeru, ide oportunitet prvi put, placa se kazna i to je otprilike to, kako sam cuo iz vise izvora. Pricam za manje kolicine, zanima me sta biva kada te uhvate sa biljkom koja ima 100+ grama.
DjedMrazENTUZIJASTA

feb 2024.

Dobro,. To zna svaka. budala, manje vise sve receno,, stay high :rasta:
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Pa za biljku ne znam, pitam, nov sam na forumu, a vi trolujete
DjedMrazENTUZIJASTA

feb 2024.

Ne nego ti trolas, a mi rolas

feb 2024.

Va~i, "burazeru". Ti si uo, a ja ti ka~em ata je provereno, no dobro. Mi trolujemo? Samo strpljenje su kolege pokazale do sada koliko vidim, a ti polako ve postajea i bezobrazan.. Ja ti lepo i iskreno ka~em ata je i kako. Oportunitet mo~ea eventualno izvui za paket, dva kupljeno na ulici, ovde imaa ono ato u medijima taguju kao "laboratorija za proizvodnju opojne droge" tu oportuniteta gotovo sigurno nikad ne bude, le~e ljudi po tri godine za par biljaka u dvoriatu posaenih...a da li je pet ili pedeset biljaka, to je pred zakonom nebitno, zavisi od sudije
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

"Nebitno je da li je jedna biljka ili 500, 1 gram ili pola kile kupljene na ulici, da li si ti kupio ili prodao - predviena kazna zatvora je ista (3-9 godina ako se dobro seam)" Ovo si napisao, dakle 3-9 godina za jedan gram, tj jedan paket. Ili te ja nisam razumeo?
DjedMrazENTUZIJASTA

feb 2024.

Poz

feb 2024.

lZgzsJGpzFg :mario::

feb 2024.

Odli no si razumeo. Krivi no delo je isto - proizvodnja, dr~anje i stavljanje u promet. Gram, pet, pedeset, kilo, tona, nebitno je. Odgovaraa za pomenuto krivi no delo, gde je predviena kazna zatvora (opet, ako se dobro seam) 3 - 9 godina. Na tu~iocu je koliko e da tra~i (za paket ne tra~e maksimum, ako si klinac i prvo je delo, mo~da se izvu ea sa uslovnom ili oportunitetom), na sudiji ata e da odre~e Kad je gajenje biljaka u pitanju, gde imaa full opremu - u o ima tu~ioca i sudije nije isto kao kad padnea sa paketom. Tu veli ina biljke, ili koli ina, ili broj biljaka ne igraju nikakvu ulogu, uglavnom tra~e zatvorske kazne Naravno da nije isto hiljadu biljaka u komercijalnoj postavi, i mali aator u sobi - ja pri am o zakonu, i o sudiji koji odreuje visinu kazne. Za njih je potpuno isto. Da li e ti se smilovati, ili te rebnuti zatvorom - to je do sudije ali PO ZAKONU ima puno pravo da te poaalje na robiju Ako mislia da se ovim bavia, prostudiraj tri pravila koja sam ti oka io. Niata viae. Deset godina ve gajim, doduae prvo sa prekidima, ali poslednjih etiri - pet ne stajem, nikada nikakav problem, a brda komaija oko mene. Zaato? Zato ato pazim na filter i luftiram prostor Zato ato nikada nikome nisam rekao (zna samo najbolji drugar, i supruga) Zato ato nikada nikome ne prodajem I puaim top kvalitet, svoj uzgoj, ne razmialjam o ulici :)
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Ok, onda te ipak nisam razumeo, shvatio sam te da i klinac koji je otisao da zavrsi gram dobija zatvorsku kaznu. Nesporazum s moje strane, izvinjavam se.

feb 2024.

Ne, upravo suprotno - MO}E da popije zatvorsku kaznu, niko ne garantuje da nee. To ato pune bud~et novcem oportuniteta, to je delom i zato ato su krcati zatvori, sa tim se ne treba igrati, na to ne treba ra unati! Ta no, u tim situacijama o ekivano je da se dobije uslov, ali ne mora! Bude i zatvora! Te pri e 'mala koli ina, li na upotreba' to su gluposti, toga kod nas nema!!! Zavisia isklju ivo od sudije u njegovog raspolo~enja!

feb 2024.

Nisi na pravom mjestu,tj fulao si cijeli planet! Koji dio ti nije jasan "uzgoj za vlastitu potrebu"?? `ta nas ovdje briga, ato se prodaje na cesti? Odea na Facebook i tamo ea na grupe u koje spada,tvoj post! Bez uvrede...
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Forum je samo za uzgajivace? Ok, izvinjavam se jos jednom, hvala svima na informacijama i izvinite svi vi koji ste bili uvredjeni bilo cime sto sam napisao. Produzicu dalje.

feb 2024.

Nije samo za uzgajiva e,ali nije ni za savjetovanje oko takvih stvari. Da si pro itao pravilnik,znao bi o emu govorim. Scrolate, itate samo naslove i mislite,kako ste naali mjesto gdje e ti netko ponudit,tj prodat ono ato na cesti ne mo~ea nabavit! Ako mislia da si jedini,odi u groblje ovakvih tema,sve e ti biti jasno.
AlohaVerkaISTRAŽIVAČ

feb 2024.

Ne sumnjam da dolaze ljudi masovno i traze semu, ali ako procitas moje postove, mislim da ces videti da sam dosao ovde cisto radi informisanja. Nadao sam se da je ovo mesto gde ljudi koji konzumiraju, bilo da sami uzgajaju ili nabavljaju sa ulice, dele informacije jedni s drugima, promovisu oprez i mogu da podele po neki pametan savet. Jos jednom, izvinjavam se, ne znam cime sam izazvao ovakvu reakciju nekih od vas, ali vidim da mi nije mesto ovde. Svako dobro.

feb 2024.

Ka~e lepo kolega, svaki dan po jedan se pojavi, pita gde da kupi, da mu neko proda, gde mo~e da nae i tako....ja ne znam evo, koji mozak moraa da budea pa da pitaa online javno da ti neko zavrai/prosledi broj dilera Mnogo smo alergi ni na takve stvari ovde, mrzimo dilere, mrzimo uli ne kombinacije - otud takve reakcije. Ovo mesto postoji toliko godina upravo zbog toga, zato ato se maksimalno trudimo da ne upadamo u o i policiji, da i njima bude jasno da su ovde ljudi koji ne prodaju, a svako malo neko doe i tra~i Pa onda ovi ato ih mrzi da itaju oko gajenja, nego ako mo~e neko u pet re i da im prepri a, a idealno neko umesto njih da gaji I sve tako. Nov si pa ne razumea, ali videea posle nekog vremena koliko takvih pacijenata bude...i lud ovek opet poludi sa njima :) Ovo je prevashodno forum za razmenu informacija oko GAJENJA, ne za dilanje, cene, kvalitet na ulici i sli no :) tu je nesporazum izgleda
jesamZMAJ

feb 2024.

iako nije u duhu foruma da raspravljamo o "ulici" , tema ostaje jer je informativna, aktualna i osobno iskustvo lana viae puta sam ula, itala, a i ovdje ima postova na temu o industrijskoj konoplji apricanoj sintetikom mislim da je to realnost i razlog viae za vl. uzgoj tko si ga mo~e priuatiti jer fakat viae ne znaa ata mo~ea dobiti

feb 2024.

Krivo me shva aa,jer me ne poznajea. Svi smo kupovali s ulice i osobno nemam niata protiv nikoga,ako mogu pomoi kao i mnogi aktivni lanovi,dapa e ... Stvar je u tome,da je tebi dan savjet viae puta za uzgoj vlastite vutre i ti uvijek naea razlog,kao domino se poslo~i. Ovdje ima puno ljudi,koji su podstanari,gazda dolazi nenajavljen,ali jednu,dvije biljke mo~ea uzgojit bez problema! Danas postoje legalne sinteti ke droge. THCP+ je jedna od njih 30 puta ja a od THCa
ĆyroZMAJ

feb 2024.

Izbacio sam kolegicin viae jer smatram da ljudi koji puse vutru s ulice u biti ni nemaju pojma sta je prava vutra koju si uzgojis doma.
puffed chefENTUZIJASTA

mar 2024.

BIlo je toga i kod nas vidis ono lijepi cvijet lijepi se za prste kazes sebi kako je dobar kida Ostrosa mi a ono brate moj prskano gelom za kosu.......Neki su u hitnu zavrsavali zbog toga. Ako se lijepi za prste a ne vidis da se djelovi cvijeta ne odvajaju onda je sprej takodje neki stavljaju medicinski Aceton da pojacaju jacinu. Pazite sta unosite u svoj mali organizam
GuerillaWarriorENTUZIJASTA

mar 2024.

Europsko trziste je preplavljeno sa cbd vutrom koja je spricana sintetickim thcom iz kine. Mozete i sami naruciti te u uputama pise da se moze spricati i da se moze potapati cicak i tako dobijate od cbd ko fol thc vutru e sad svasta se jos radi al ovo je najcesci slucaj. Vamo imate vise o tome: fSjzOYmFIsg Nadam sse da ne krsim pravila foruma objavom ovog videa, ako da slobodno obriste objavu, Svako dobro zelim i pazite sta unosite u sebe!
sergio11AMBASADOR

apr 2025.

Mislim da ovdje kod kolege ne postoji ona minijaturna doza optimizma, vec velika doza pesimizma.Ljudi prave boxeve od svega, PC kuciste, ormar itd Ako zivis s roditeljima i oni su protiv toga, razumijem, ali ako zivis sam ili sa curom, mislim da se moze spakovat jedan box u ormar. Sto se tice mirisa, danasnji carbon filteri su toliko dobri, da nema sanse da ce itko skuzit po mirisu, znam iz iskustva. Svakako bolja opcija ustedit i napravit nesto svoje, makar kretao sa 100-150w u boxu nego bacat lovu na ulicarke. Ne znam kako je kod vas, ali znam da su kod nas podigli cijene nenormalno po pricama kolega, ja cekam svoje i ne kupujem vec dosta dugo bas zato jer je smece, kao i ljudi koji je donesu. Tako da opusteno i baci pogled na grow stranice, vidi sta ti pase i sa dobrom ventilacijom nemas brige

apr 2025.

Ovo je totalno krivo ili si pro itao,nisi shvatio ato se tu to no radi i zaato se to radi. skoro pa organski uzgojena,zljepljen sam cijeli,pa......?? Piaete gluposti,niata osobno..... postoji lak za kosu bez miris i okusa,koji se nekad davno stavljao,radi te~ine i to je proalo mo~da jednom,dva puta,sve ostalo su babske, neprovjerene pri e. Ve ina dilera su leainari i pokuaat e bilo ata,da bi dobio ve u zaradu. Ve inom uzgajiva koji prodaje,takve stvari ne e radit sigurno! Samo sam se htio javit vezano za ovaj post,jer koja trava se ne ljepi za prste?? To je onda bimba.. To je najbolji pokazatelj,da urednik posta nije puaio niata osim Albanke. Svi koji uzgajamo,znamo da ato je biljka ljepljivija to bolje. Samo netko tko nikad nije dr~ao kvalitetan vrh u ruci,to ne mo~e napisati,ato nije sramota,nisam ni ja puaio neato bolje,ali skunk koji smo uzimali,ato je masniji,ljepljiviji,to je svje~iji. Sramota je pisat takve stvari,a nije probao neato bolje.

24. avg 2025.

poenta je da ne budes pickica za pocetak sve ostalo ide lako sportski pozdrav..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se