gadno se varas to sto ti govoris to je u americi tako , al u nizozemskoj ti je cak i prodaja ilegalna , provjeri po netu ako mi nevjerujes , tj siva zona , policija zatvara oci na prodaju do 5 g , ima cak i jedan shop dosta poznat u amsterdamu grey area se zove :)
od cini mi se 2011 do 2013 nisam siguran sto posto ali se u 3 juzne pokrajine provodio jedan projekt "wietpass" gdje nije bilo dozvoljeno turistima kupovat gras , cisto jedan pokusaj da se vidi kako bi to funkcioniralo , ali je propalo jer su se pojavili ulicni dileri itd... posto dosta njemaca francuza i belgijanaca svakodnevno dolazi u nizozemsku po gras , inace maastricht jedan od gradova sa najboljim cofeeshopovima i dalje provodi wietpass znaci prodaju samo clanovima svog shopa , preduvjet je da ste nizozemski drzavljanin ili imate stalni boravak u nizozemskoj....tj imate wietpass.
sve sto se prodaje u amsterdamu ti je sa crnog trzista smiju imat do 300 g u shopu i prodat max 5 g po osobi i jako su nabrijani ako pokusas recimo nakon 10 min kupit od istog prodavaca opet 5 g , pod uvjetom da te zapamtio kako izgledas nece ti prodat jer moze izgubit licencu. neznam odakle ti ovo da shop moze nadzirat i posjecivati svoju buducu "robu" , posto sto posto iz prve ruke znam da je uzgoj vise od 5 biljaka ilegalan...
da je tako kako ti velis nebi bilo lose trave u nizozemskoj al vjeruj mi da ima jako puno fusheva , neisprane , nekjurane vutre pogotvo u damu , mada se zadnjih godina zatvorilo puno shopova sto drzavnom regulativom sto utjecajem konkurencije , sad ih ima manje trava je kvalitetnija ali i puno skuplja , morate znat da je tamo strasno puno turista kojima je lako uvalit bilo sta pod dobru vutru i naravno da se neki bogate na tome. sve sto pisem pisem iz iskustva i prve ruke ,da nespominjem sad gdje sam sve bio i kolko je to shopova i gradova al uglavnom jako puno, razgovora sa ljudima iz shopova i vlasnika , plus proucavanja zakonske regulative ... znaci prodaja je siva zona , ilegalno , al policija zatvara oci do 5 g , a uzgoj takoder ilegalan , osim do 5 biljki za svoje vlastite potrebe , a te price nije to balkan i to haha tamo je malo zesci kapitalizam i vlasniku cofeeshopa se j... kakva je vutra sve dok ju moze dobro prodat... ne otvara on shop da bih ja pusio kvalitetnu travu nego da bi zaradio :)
u amsterdamu postoji cannabis info centar di se mozete informirati koji su najbolji cofeeshopovi itd i donjeti uzorak trave na testiranje , puno testova se pokazalo naspricani s jwh 0-18 itd pune spider mitesa...jbg turisti dodu nikad nije vidio travu u zivotu i onda im uvaljuju svasta , jer je na dobroj lokaciji di prolazi puno ljudi itd... evo jedan link pAZ3sl0gIvQ na njemackom ali ima i dio na engleskom di lik objasnjava , recimo kako su se trihomi smezurali od inseekticida itd , ugl znaimljivo
evo ovdje jedan klasicni grow u nizozemskoj wQPfV8-4Yio , znaci odma iz cuttinga na cvjetanje sto krace sto brze sto manje prostors sto manje problema tokom uzgoja , nemojte me krivo shvatit nije losa trava tamo ali morate znat odabrat inace cete dobit sranje , tvrdnje da je to tamo strogo regulirano i da je sva trava vrhunska jednostavno nije tocno , ponavljam sve sto pisem govorim iz prve ruke. pozz svima