VUTRA
ForumMarihuanaUpotrebaPljuga me ne radi kada koristim ulje?
LEGACY

Pljuga me ne radi kada koristim ulje?

84 odgovora5,352 pregleda
nerpZMAJ

nov 2015.

Da podelim nesto sa ostalima.. Indike samo imam. Imam cudan problem, ali i verovatno logican. Naime, ulje koritim 7 dana, uvece u 22h, 3 pirincane doze. Sutradan ulje prestane da radi, i kada hocu uvece da zapalim pljugu, jednostavno se ne desava nista, bez obzira na dobro napakovanu dzidzu. Ali nista, kao da sam cist duvan sam pusio. :) Cenim da je to od konzumacije ulja koje drugacije radi i oralno uzeto zna da ostane u krvi danima. To mi jedini logican razlog zasto me sprava ne radi vise. Pre ulja nije bilo tako, jox me je radio kako treba, 1gr me drzi 3 sata popusim sam i kez ne skidam. Pred spavanje sam uzimao i vise od 2gr dnevno bez problema. Evo ne pusim 7 dana, a veceras necu ni ulje uzeti. Jel imao neko slicno iskustvo?

nov 2015.

jeli moguce da je druga sorta vutre?
StipeZMAJ

nov 2015.

3 zrna je vec poprilicna kolicina thc-a i tijelo ti je razvilo toleranciju. Tako da taj jedan joint dodje ko kamilica na kraju :) ....moje misljenje koje ne mora biti tocno :D Vidjet ces sad nakon odmora kak ce bi

nov 2015.

nakon ulja nisam 2 tjedna ni osjetio pljugu. kao ato stipe ka~e, tolerancija sko i u nebo, nemoj bacati vutru bezveze... :)

nov 2015.

tolika tolerancija za 2. nedelje,ja pljugam 5 godina aktivno i primecujem toleranciju al i dalje umem da se unistim... ulje nisam koristio... i takooo odo ja u off...:razvaljen::
nerpZMAJ

nov 2015.

O da, pusio sam 8 meseci svakodnevno, ali otkad sam poceo da uzimam i ulje, pljugu ne osetim. Tako da cu da batalim neko vreme..

nov 2015.

ne vidim problem, namazi dzox :D
changadmtLEGENDA

nov 2015.

Probaj da promenis strain, kad dugo pusim istu travu kao da me slabije radi,mozda moze biti i do toga...

nov 2015.

to ovisi o strainu, neki ne stvaraju toleranciju tako brzo. ne znam zaato ali tako je, zanimljiva pojava. no u ovom konkretnom slu aju nije do toga, kolega se aokirao uljem koje druga ije djeluje i iji se efekti osjeaju joa dan-dva kasnije, a tolerancija se ne spuata malo dulje pa bar 10 dana nema smisla puaiti.

nov 2015.

Mene je domaica iz outa na po etku pravo dobro pucala. Kako su dani prolazili ja sam poveavavao broj buksni sa 2 na 3 pa na 4 - 5. Sve mi je trebalo viae, jer me sve manje pucalo. Na kraju sam smanjio i koli inu duhana u joji, gotovo da su bili istaci. Tolerancije se i pored toga poveavala. Sino sam ispuaio 3 komada sam. Prvi sam ko i osjetio, ali od druga dva me samo glava zabolila. Mislim da je razlog ato se puai ista ia, jer kada sam neki dan presjekao sa okoladim skankom pravo me je opralo i mozak kao da je utrnuo. Mislim da se i pored tolerancije ovjek navikne na isti osjeaj napuaenosti (isti strain), tj. postane ti normalno da si u takvom stanju. Mislim da je vrijeme da se malo povu e ru na, samo jedan mali oks prije spavanja.:D
xcxAMBASADOR

nov 2015.

Moje iskustvo; jedno 40-tak minuta nakon uzimanja ulja zapalim i to me uauta dok ulje po ne djelovati, nakon toga tulum :let: Par puta sam se zeznuo i zapalio kad me ulje ve pralo. To je bilo... :let::drull::udarac::makaze::mario:::zvezda:::banana_rasta::)
nerpZMAJ

nov 2015.

3 dana nisam uzimao ni ulje ni pljugu, i danas sam zapalio, radi kako treba.. cisto da javim :) Definitivno kada sam redovno uzimao ulje me pljuga nije radila (neovisno o sorti). Ne znam, mozda je kolicina ulja unesena oralno bila poveca (uzimao sam i po 4-5 zrna pirinca bez problema uvece pred spavanje), i mozda tako nabio tolernaciju na THC? :whato::

nov 2015.

normalan covjek jedva podnese jedno zrnce tako da vjerujem da si ojaca toleranciju mnogo.
nerpZMAJ

nov 2015.

Ali ja nisam normalan :D Salim se, pa poceo sam sa jednim zrnom, ali tamo nakon par dana te jedno zrno jednostavno vise ne radi..

nov 2015.

nisam jos nigdje citao sta bude kad se pretjera.osim losine i povracaja

nov 2015.

Nije to nista pratio sam lika koji nikad u zivotu nije zapalio i u 3 tjedna je dosao na gram dnevno bez da ga je ijedanput razvalilo( da nisam gledao svojim ocima nebi vjerovao)....neki ljudi sami po sebi imaju puno vecu toleranciju od drugih
WhoopexISTRAŽIVAČ

nov 2015.

Tako je tolerancija ,a ako vec radis pauzu imam ti prijedlog da si uzmes u ljekarni tablete s ugljenom one vezuju THC i tjeraju na mokrenje to uzimaju ljudi kad ih zove murija da daju uzorak za test na THC kupe tablete i piju za tjedan dana su isti kupi tablete pij ih 3 dana uz to da niata ne pljugas ni ne trosis ulje i 4. dan raspali po jointu pa nam reci jel proradio e da btw ako vec pauziras a dodjes u napast da uneses THC-a u tjelo bolje to napravi s jointom nego sa uljem na oralnu konzumaciju znaci ulje izbjegavaj malo vise
nerpZMAJ

nov 2015.

Temu sam pokrenuo, ne zato sto imam strah ili neki problem, vec kurioziteta zasto me pljuga ne radi kada koristim ulje. To za aktivni ugalj recimo nisam znao, probacu nekad cisto iz razloga da ce bolje da me razavali kada zapalim posle krace apstinencije. Tnx na tipu ;) Inace, moram da priznam da me ulje prijatno iznenadilo, jer mnogo vise relaxira, a psihoaktivan ucinak izostaje (ili postoji u jako maloj meri, vise kao pripitost). A ponajvise mi prija kada ga sipam u vreli kakao napitak, tada mi je ucinak najlepsi. Za razlika od klasicnog guranja zrna u grlo, nema onog suvoparnog i gorkog osecaja na nepcu, a i raspolozenje se malo vise digne.

nov 2015.

Nisam apstinirao, ali sam sam uveliko smanjio ve nekoliko dana. Samo jedan mini jokson pred spavanje. Sino sa drugom zapalim malo veu buksnu i baa me je puklo da nisam mogao vjerovati da je ista vutra upitanju. Neko vrijeme u puaiti samo nave e i to samo par dimova, a svakih nekoliko dana kada proe sebi dam malo viae oduaka. Za sada mi je ovako ok pa emo vidjeti.:D

nov 2015.

Pozz ljudi :D dobih od prijatelja malo RSO ulja, i sta cu napravim si dva joxa tako sto sam uzeo cigaru otkinuo joj filter i premazao je uljem poprilicno dosta i umotao u rizlu, zapalio sam, malo ruzno za pusiti, ali me odradilo pravo, na kraju zaspao ko beba, je li safe ovo sto sam radio, prijatelj kaze on cesto sebi na cigaretu nama~e, 100% safe? I ima li netko slicno iskustvo?
SuperflyAMBASADOR

nov 2015.

Pljuga ti viae ne aljaka jer si razvio toleranciju.Ako baa ho ea da te kresne razma~i ulja po papiru od pljuge sa toplim no~em, promjeni filter za onaj od jointa poduvaj to i i mislim da bu te fino puklo....:)

nov 2015.

ovjek ka~e da ga je odradilo pravo a ne da ne aljaka.:D Edit: Ima li iko ovdje da nije naduvan kao ja??? Ali i ja u joa malo jedan mali.:razvaljen::
nerpZMAJ

nov 2015.

Pali to sto pre, da ne budes u manjini :D :rasta:
SuperflyAMBASADOR

dec 2015.

K'o prvo naravno da je safe....sigurno.....to je u principu jedini nain koji ja prakticiram kada duvam (na~alost jako rjetko) ..mislim da i drugi tako puae ulje...jedino te zeznulo ato si predebelo namzao cigaru sa uljem pa te puklo ali i uspavalo....ne volim shit ni spominjati ali znaa da se nejga manje stavlja puno jer je viaa THC koncentracija a u ulju od 3 do 4 puta viae THC-a....napravi malu pauzu....nama~i si laganini na jutarnji pa da vidia kako e te odraditi.....na lulicu joa par dimova nekog dobrog skunka i raketa si....:puuuh:: U~ivaj...
wuvuzelaAMBASADOR

dec 2015.

Totalno ti je safe druze ,samo sto ces morati naci svoju mjeru. Mozemo ti mi govoriti ovako onako ,imas ljudi ovdje kojima gram bude 5 dana a imas ljudi kojima treba 5 grama dnevno koliko god puno zvucalo. Samo se opusti ...
SekachAMBASADOR

dec 2015.

To definitivno... Ja se jako brzo naviknem na jedan strain...vec nakon tjedan dana skoro pa imun i onda presjeces s necim drugim i ne mozes vjerovati koliko malo ti treba... Tako da preporucam svima da probaju imati bar dva izbora...

dec 2015.

Joj boze koliko je rso zakon :D Vec u par navrata sam radio istu stvar na cigaretu sa manje ulja, znaci high mi bude pretezno cisto body, nmg se kau a da se pomjerim 'couchlock' jebeni xD, a head high ili ga nema ili je blag, muzika mi je jako dobra, sve je smijesno a bilo sta da pogledam bio to mini video ili film ja ne mogu da skontam jebote haha, uglavnom jaka stvar. Imam jos rso zaliha bar do proljea onda kreemo sa automaticima napolje! gl meni a i svima vama!
nerpZMAJ

dec 2015.

Apsolutno se slazem, s obzirom da nisam hedic zapalio, ne secam se otkada.. pa ima 20 dana :D Samo ulje uvece, ponekad namazem na papiric pa ga nalepim na cigaretu ako mi se bas pusi.. Nema kasljanja, miris 10x manji, totalni relax

dec 2015.

A da li si uzimao rso oralno? Meni su dani prenatrpan vazda :D tako da nemam vremena da budem stoniran vise od 5 uri :D da li je razlika velika kada uzmem kao cigaretu i kao 'edible' osim sto orlano znatno duze drzi?
nerpZMAJ

dec 2015.

Oralno uzimam uvece ulje, radi nesanice. A edible radi kao pljuga, samo duze :D

dec 2015.

A daj mi jos savjet jedan, da li da nabavim vaporizer za rso?
nerpZMAJ

dec 2015.

A ti si jutros jos okacio u 2 teme sliku vaporizatora i taman krecem malopre da ti pisem PM "da li moze ulje na taj vap" i vidim ovu tvoju poruku. OK, sada znamo sta cemo da zazelimo od Deda Mraza :D

dec 2015.

Naru it u neato zajebano :D a lud sam za psihodelijom i dobrim smijehom da li e mi to rso u vaporizeru pruziti to, zelim da mi muzika bude 'enhanced' i na kraju da me lijepo uspava kao bebu, mislim pitam iz tvog iskustva i znam da je rso napravljen cisto od indike, ne zelim uvjek pure body high xD

dec 2015.

Kakav mi vaporizator savjetujes da nabavim?

dec 2015.

Mozete li da mi pojasnite razliku izmedju atomizera i vaporizera? Cuo sam da su green lantern vaporizeri odlicni za male pare a kada sam ih pronsao na alibaba.com stoji u opisu atomizer, prikladan za tobacco, oils, herbs
winergy2013AMBASADOR

dec 2015.

Ne znam, mene prva pljuga uvijek pukne da ne znam di sam, onda me opali glad , najedem se i umoran sam, ne mogu gledat vise, onda uleti jos jedna i ne znam, ne budem vise umoran i onda ih bez problema popusim jos 3-4 i nema sanse spavati... tako da cu konzumirati samo pred spavanje

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se