LEGACY
"Prohod" kroz Ljubljanu za growere i ostale
66 odgovora18,890 pregleda
Tropico
LEGENDA12.891 REP79%
→ Zmaj
TropicoLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#1
Dakle,
Ovaj post radim za ljude koji ce mozda posjetiti Sloveniju i Ljubljanu te koji
ce svoj boravak kod obitelji, prijatelja itd iskoristiti i za usputnu nabavku opreme
i ostalih potrebatina za svoj grow room itd.
Prvo i osnovno, VELIKA ZASLUGA ide SLO-ERI bez kojeg se sve ovo
nebi realiziralo, koji je pomoga svojim znanjem, iskustvom i uputija nas na
prava mjesta, a da ne govorim o tome koliko nas je voza gore dolje, ljevo desno i
koliko je velik domacin.(ukoliko se zateknete u ljubljani nemojte doslovno shvatiti i
smarat covjeka da vas voza tamo amo kao ato je mene ;D).
Prvo emo krenuti od centra i najbli~eg duana sa opremom a to je
BAZAR
Ulica: Trubarjeva cesta 16, radno vrijeme od 08:00-20:00, Subota i Nedjelja NE RADE.
U trgovini se moze pronaci prete~no roba, nakit itd indijskog ira, a meu ostalim
i neato opreme za grow tipa balasti, priguanice, ~arulje itd. Takoer dr~e i sjemenke,
prete~no Green House i dutch Passion ali nije neki izbor. Kad sam ja bio tamo, radila
je jedna cura, koja je ok i sve to, uslu~na bla bla bla, meutim ukoliko je po
nete
propitkivati o tehni
koj strani grow ostat ete pomalo "razo
arani".
Ocjena: 3/5.
Zelena `tacuna/ Maia Tchai
Ulica: Trubarjeva Cesta 47, radno vrijeme od 10:00-18:00, Subota i Nedjelja NE RADE.
Na prvi pogled nisan baa pogodija trgovinu ali cim sam vidio ulazna vrata od shopa
zna sam da je to to ;D.
Momak koji tamo radi je jako susretljiv i ku~i se u sve ata vas zanima. Od pustih savjeta
koje sjeme izabrati, ato sve ima kod sebe itd....ma prva liga!
Od sjemenja drzi poprilicno sve kao sto ima i onaj ducan u mariboru(imaju svoju stranicu
ali zbog reklame necu stavljati link) medutim neki povezuju ovaj shop sa onim u mariboru
medutim to nisu ti ljudi vise, bar su mi oni tako odgovorili u mailu.
Znaci drze Green house, Berneys farm, joint doctor, dutch passion itd...Cijene se ok, kao
i svugdje drugdi skoro. Znaci drze apsolutno sve od sjemenja, opreme itd a sve ata vas zanima
a nemaju naru
it e ;D.
Ocjena 4/5.
Hannah Biz
Ulica: Voanjakova 5, radno vrijeme 10:00-19:00, subota 10:00-14:00, nedjelja NE RADE
Duan za koji nisam zna da postoji dok me Era tamo nije odveo. Momak koji tamo radi je jako
suretljiv.
U duanu zbilja ima svega. Od robe: majice, kape, jakete, torbe,kaiaa, rukavica itd itd itd,
stvarno nema kraja, a sva ta roba i odjevni dodaci su naravno od konoplje.
Takoer imate i kozmetiku na bazi konoplje Extravaganja. Rizle, i sve ine mine koje idu uz to.
Od sjemena isto tako imaju dosta toga: GHS, Berneys farm, dutch passion,Mr. Nice itd itd...to je
ono ata sam uspija "pohvatati". Od teh. robe za grow mislim da nemaju niata ili neato malo, jer kad sam
ju
er htio uzeti CT reka je tip da nemaju ali da se mo~e naru
iti.
Cijene sjemena su ok kao i svugdje drugdje.
Ocjena 4/5.
E da, takoer u Trubarjevoj ulici poslije Zelene atacune imate i Trgovinu Extravaganja
koja prodaje kozmetiku na bazi konoplje. Ulazio nisam, samo nako u prolazu sam pogledao.
Era bi ovo moga bolje znati i malo nadopisati.
I to je to, viae manje. Neznam dal postoji joa koji shop a ako postoji nek netko nadopuni.
POZNAVALAC926 REP36%
→ Ambasador
#34POZNAVALAC
mar 2010.
mar 2010.#2
Brao brao nema ata :)
ja neam za putovanje do ercegovine vi me sad tjerate da odem do Ljubljane :D
bruka i sramota
svaka
ast ozbiljno
Meskalito
LEGENDA8.982 REP40%
→ Zmaj
MeskalitoLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#3
I ja moram da pohvalim naseg DJ-a na svom trudu u potrazi za novom dostupnom genetikom .
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#4
Ako govorimo o pravoj grow trgovini,toga zapravo joa nema!!! ili je to mesano :head shop sa grow opremom ili hemp... Naravno se mo~e prije sve naruit po tel.. i onda do
i uzet... Kad ve
idete i kupujete za prijatelje.. ako uzmiate vise
znham,da otvara jedan de
ko novu samo grow, u samom centru-o tom potom :)
zla zla
ENTUZIJASTA235 REP9%
→ Poznavalac
zla zlaENTUZIJASTA
mar 2010.
mar 2010.#5
Daj ne pricajte da u LJubljani postoje radnje u kojima se legalno moze kupiti seme marihuane?? Da li je ono kvalitetno koliko ono iz holandskih seed bank-ova???
LJUDI TO ZNACI DA NE MORAM DO AMSTERDAMA ZA SEME??????
Tropico
LEGENDA12.891 REP79%
→ Zmaj
TropicoLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#6
LOL...pa da sjeme i 0prema za uzgoj su legalni... Seeds bankove imas kao i u amsterdamu, Green house seeds, dutch passion, berneys farm, mr nice itd itd itd....i da stvarno je sjeme legalno, jer ne sadrzi nista thca jedino je uzgoj zabranjen ;D
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#7
oprema za uzgoj, ne mo~e biti zabranjena,sta ako gojim krastavce,paradajiz,filozofe...
seme sadr~i nejvise nesnasi
enih masno
a... -zna
i spada u prehransku dopunu!! :))) sve ostalo je dosta nedore
eno,kako koji inspektor -tuma
i....
ali polako se zaba dere :)))
zla zla
ENTUZIJASTA235 REP9%
→ Poznavalac
zla zlaENTUZIJASTA
mar 2010.
mar 2010.#8
A zna li neko hocu li imati problema oko prenosa preko granice, sto se tice semena? Da li su cene iste kao u Amsterdamu? Da li mogu da se oslonim na one cene koje vidjam na netu po sopovima u Amserdamu?
Tropico
LEGENDA12.891 REP79%
→ Zmaj
TropicoLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#9
da vise manje su iste. Oces li imati problema oko prelaska granice? KAKO DA TI MI NA TO ODGOVORIMO??? uhh sta me neki ljute....ovisi o mnogo faktora, o tebi, o njima, o ovom kurcu o onom itd itd itd....uglavnom neces imat problema ukoliko zabijes sjeme u gace i "uredno" izgledas...pod tim se podrazumjeva da neide 5 pubertetlija sa rasta kapicama itd itd itd....i da naravno, ukoliko u autu nemas nista sta bi te povezivalo sa uzgojem i slicno nevidim razloga da te idu skidati gologa da bi nasli par paketica sjemenki....HAHAHAHAHA..opusteno!
neo
ISTRAŽIVAČ192 REP95%
→ Entuzijasta
neoISTRAŽIVAČ
dec 2010.
dec 2010.#10
pozdrav nasmejani narode,zna li neko od vas sto je vec bio da li u ljubljani ima seed shop koji se bavi prodajom mandalinih proizvoda,treba mi sadhu hasbery i satori pa ako neko zna ima li mandae u ljubljani nek javi......naime nameravam direktno otici a necu da mi bude e nemamo mandalu imamo ovo drugo a ja ocu bas mandalu.neka adresa bilo kakva pomoc dobro dosla
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
dec 2010.
dec 2010.#12
Na~alost moja greaka zahvaljuju
i njegovoj,nije potra~io temu a ja san spojio njegovu novu s ovom bez da mu diram post.
neo
ISTRAŽIVAČ192 REP95%
→ Entuzijasta
neoISTRAŽIVAČ
dec 2010.
dec 2010.#13
ma brisite nije problem,mislio sam na internet adresu.......ne ulice
7 REP14%
→ Istraživač
nov 2014.
nov 2014.#14
Pozdrav i prije svega isprike radi podizanja ove prastare teme, ali imam pitanje vezano direktno uz nju.
Interesira me osobna kupovina sjemenki u Sloveniji i stoga mi je ova tema jako dobro doala, meutim niti iz uvodnog posta niti iz googlanja okolo 3 gore navedena shopa nisam doaao do definitivne informacije da li ti shopovi uvijek imaju sjemenke u duanu (barem neke sorte) i mo~e ih se kupiti u bilo kojem trenutku ili je potrebno prvo naru
iti i platiti pa tek kad stignu doi po njih u shop.
irieman
ZMAJ59.543 REP
iriemanZMAJ
nov 2014.
nov 2014.#15
ao , imaa u gornjem levom uglu baner Hempatia pa samo klikni na njega i uglavnom shopovi imaju sve sta ti treba pa kupis odmah ,mada se to lako da proveriti ;)
7 REP14%
→ Istraživač
nov 2014.
nov 2014.#17
Sorry, ali nisam shvatio kako se to
no zove taj shop u Ledina centru?
EDIT: Aha, vjerojatno ne smijea rei.
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
Kanabis_kid
AMBASADOR1.664 REP5%
→ Legenda
Kanabis_kidAMBASADOR
mar 2015.
mar 2015.#21
Mogu li se kupit pojedinane sjemenke ili samo paket od 3, 5... kom
9 REP18%
→ Istraživač
mar 2016.
mar 2016.#23
Zdravo,moze li mi neko reci kakva je sada situacija u Ljubljani da li se mogu pronaci semenke,da li treba prvo poruciti ili samo mogu da odem i izaberem.Video sam na greenhouse sajtu da saradjuju sa nekim slovenackim prodavnicama,medjutim kada sam trazio na google-u te prodavnice nigde ni traga ni glasa od gh.Ima li jos negde u regionu gde se moze pazariti,ne mora biti samo slovenija.Vidim da su svi postovi dosta stari,pa ako je neko skoro imao nekih iskustava...
Green.Grass
ISTRAŽIVAČ57 REP5%
→ Entuzijasta
Green.GrassISTRAŽIVAČ
sep 2016.
sep 2016.#24
Moram i ja ozivjeti ovu temu.
Uskoro idem u Ljubljanu pa me zanima kakvo je stanje sada sa sjemenkama, gdje se moze pronaci od dutch passiona think different ?
Hvala unaprijed
wuvuzela
AMBASADOR4.982 REP99%
→ Legenda
wuvuzelaAMBASADOR
sep 2016.
sep 2016.#25
Mo~ea pronai u grow shopu.
Pogledaj malo sponzore foruma , i pogledaj malo prvi post ove teme i ostale naravno
pozdrav
15 REP30%
→ Istraživač
feb 2017.
feb 2017.#26
Mog'o bi neko da nas prosvetli sa novim updejtom kroz Slooveniju, proalo 7 dina
35 REP70%
→ Istraživač
maj 2018.
maj 2018.#27
Evo update od juce ...Iako skepticna, odlucila sam se da ustedim i vrijeme i kintu pa umjesto Amsterdama, ovaj put sam zapucala u Ljubljanu i to u Snail, zato sto mi se ucinilo da imaju naraznovrsniju ponudu od svih dobavljaca u Slo. Jedan telefonski poziv, cisto da potvrdim lokaciju, decko mi je rekao da provjerim stanje sa ponudom na sajtu i to je bilo to. Nasla sam ih bez problema, iako sam prvi put u Ljubljani i prilicno su "zavuceni" ali par konsultacija sa prolaznicima i op ...Nadjeni! Decko koji mi je dao info preko phona je i radio i bio je extra...Hvala mu i ovako. Odgovorio je na sva pitanja, sve sto me zanimalo i ponudio mi je zamjenu za ono sto nisam nasla od RoyalQeen-a (moj bad jer nisam provjerila iako mi je bilo receno) a sve ostalo sto me je zanimalo sam i uzela. Cijene su iste kao i u Holandiji ali ako ste od onih koji po sjeme idu licno, a sa "nasih" krajeva ste, troskovi i puta i smjestaja (ako se odlucite da ostanete kad ste vec tu) su mnooogo, mnooogo manji a i ja licno sam se odusevila sa Ljubljanom. Eto ...nadam se da sam nekom bar malo pomogla
35 REP70%
→ Istraživač
sep 2019.
sep 2019.#28
Pozdrav za sve vutrase, moj prvi post... spremam se lagano za moj prvi indoor i bio sam u mariboru u nabavci sjemena...partizanska 30 headgrow shop...nalaze se na cannabijinom sajtu kao distributeri njihovog sjemena i kao takvi bi trebali imati 30% jeftinije cijene do 23 septembra ili ti rujna...i poklon pakete tipa 2 sjemenke +ovo...ono... istina je, usluga katastrofa, snizenja nigdje i poklon paket na upit...jedna sjemenka gratis na racun od 110 eura...znam da nije ljubljana ali cisto da kolege znaju sa cime imaju posla...
Martovskoljeto
ENTUZIJASTA255 REP14%
→ Poznavalac
MartovskoljetoENTUZIJASTA
feb 2023.
feb 2023.#29
Pozdrav
Oprostite sto podizem staru temu,ali s obzirom da su mi sjemenke "pale" na carini,spremam se u pohod u Ljubljanu,medjutim koliko mogu vidjeti ni jedna od pomenutih radnji ne radi subotom i nedjeljom.. Zanima me da li iko zna neki shop koji radi subotom jer tokom sedmice nikako nisam u mogucnosti doci u Ljubljanu.
DjedMraz
ENTUZIJASTA210 REP3%
→ Poznavalac
DjedMrazENTUZIJASTA
feb 2023.
feb 2023.#30
poz, zao mi je cuti , ako si u Hrv pogotovo, naruci od 3 ponudena na stranici ,Soma npr ce ti stici 100%...nemas potrebe ici u Slo...
Martovskoljeto
ENTUZIJASTA255 REP14%
→ Poznavalac
DjedMraz
ENTUZIJASTA210 REP3%
→ Poznavalac
DjedMrazENTUZIJASTA
feb 2023.
feb 2023.#32
odlicno., javi se u chat room .Soma Seeds podrska..dobit ces odgovor brzo...dostavljaju po BIH bez problema
Martovskoljeto
ENTUZIJASTA255 REP14%
→ Poznavalac
MartovskoljetoENTUZIJASTA
feb 2023.
feb 2023.#33
Ne bih da rizikujem vise sa narudzbom sa neta. I sa ove stranice mi je do sada prolazilo,a ovaj put eto ipak nije
mar 2010.
1 / 34
mar 2010.
feb 2023.