VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQGledanje trihoma kroz kineski mikroskop
LEGACY

Gledanje trihoma kroz kineski mikroskop

82 odgovora12,005 pregleda
doKurcaISTRAŽIVAČ

okt 2012.

Drug trenutno u outu ima 6 biljaka, random semena. E sad ja sam nabavio neki kineski mikroskop 60x zoom i prvi put sam gledao kroz njega ove biljke. Pregledao sam svih 6 i na svim vidim isto, tacnije na svima su beli i nigde ne vidim crvene/braon. Jel moguce da su svih 6 biljaka kasne sorte il sam ja lud ili sta? Slike biljaka nemam trenutno al mozda ih nabavim za koji dan. edit: Zaboravio sam da napomenem da je jedna muska ostala neko vreme, tacnije nije primecena pa je dosta oprasila ovih 6 zenskih :/
MarcoPoloLEGENDA

okt 2012.

pa da nije to crno-bjeli mikroskop? u kineza je sve moguce ;-)
doKurcaISTRAŽIVAČ

okt 2012.

Ovaj 1429.IPB Jel bas toliko los ili sta? Inace jedan drugar ima onaj usb mikroskop sto ima jako velik zum, sto koriste za elektroniku pa ako treba taj cu pozajmiti :)
macedoniaENTUZIJASTA

okt 2012.

probaj na nesto drugo dfa pogledas jel ima color da se uveris da radi kako treba
GewindENTUZIJASTA

okt 2012.

Tema ko naru ena za mene xD Ja ga danas uzeo. Isti taj, 60X zoom. Budzaato doe... I jako je sitan o.O Sjeb'o sam se kad sam izvadio iz koverte :D Treba ti mikroskop da ga vidia xD .... S jednim mikroskopom gledaa KROZ njega da vidia trikome :ludaci_lol: hahahah :navandu: ... Nego, gdje sam stao... Eh, ja sam ga danas uzeo i ovih dana u da idem da vidim... A iskreno kad sam ga vidio, poskepti io sam se xD :lol: Malecki je i sav je nekakav 'fali an' xD ... Ali dobro, mooOOOo~da mo~e biti da su svi joa bijeli :abducted::b_bow: ... Ja u javiti (ne)djelovanje ovog mog xD
MarcoPoloLEGENDA

okt 2012.

ljudi ja se zahebavam...kakva crno bijela slika...pa nije to monitor ;-) obicna optika...ja inace imam nekakav sa ebaya od par dolara sa povecanjem 160-200x sa led osvjetljenjem i fino se vide glave trihoma neznam kak je s tim od 60x al vjerujem da se dobro vide
pecurkoPOZNAVALAC

okt 2012.

Ma to je skroz pristojan microscop za ove namene... @dokurca- koliko dugo cvetaju biljke? :bananabang:
GreenRyderLEGENDA

okt 2012.

.... i ja imam bas takav mikroskop al moj ima povecanje od 45x.......trihomi se vise mozda slabije nego kod onog koji ima povecanje 200x al se vide dovoljno dobro.......sacekajte da biljka sazri pa ce te i preko tog microskopa moci vidjet smede trihome...
doKurcaISTRAŽIVAČ

okt 2012.

Ma kakav crno-beli, u boji je :) Ne znam koliko dugo cvetaju jer nisu moje biljke vec od druga. Ja sam samo hteo da ih pogledam kroz mikroskop posto sam ga nabavio. Svejedno mozda cak sutra cu pozajmiti onaj usb mikroskop, mozda koju sliku okacim.
GewindENTUZIJASTA

okt 2012.

Radi mikrosop ali je i kod mene cca
doKurcaISTRAŽIVAČ

okt 2012.

Ma taj mali sam nabavio na brzinu al vidim da od njega nema leba. Evo bas sad gledam sa usb mikroskopom i evo slike... 1432.IPB E da smo znali da je ovako drug bi ranije skinuo i stavio na susenje al sta sad. Drugi put ce biti bolje :)
GewindENTUZIJASTA

okt 2012.

Pa dobro, nema hljeba ali ima kifla xD ... Slu~i ovaj mali svrsi... Skontat e ovjek jesu li trikomi mlije ni ili naran asti... A ne znam ato bi ranije skidao, meni se ovo ini kao 50-50% granica :)
doKurcaISTRAŽIVAČ

okt 2012.

Ovo je idealno, nego je on hteo cak i ranije zato sto je imao problem sa mestom za susenje. Uglavnom sad je sve u redu. Btw, thx na odgovorima. A ja cu za moju sledecu sezonu nabaviti neki bolji mikroskop sa vecim zumom posto na ovom malom se jako slabo vidi.
GewindENTUZIJASTA

okt 2012.

Evo samo ubacim ovde svoju misao (za budue itatelje) da je kroz ovaj mikroskop bitno gledati po dnevnoj svjetlosti, jer se po noi dosta naran astih trikoma ne vidi od prejake bjeline koju bacaju LED lampice koje su na mikroskopu... -Provjereno u praksi.
pljuga2ENTUZIJASTA

avg 2013.

nista taj je igracka bolje se vidi golim okom ;)

avg 2013.

Ja imam taj mikroskop i predobro se vidi 60x zoom. Kad gledaa prst ruke, vidia brazde od ko~e. Neznam kakve ste vi to kupili. Ako kome treba imam joa jedan pa se javite u inbox.

avg 2013.

ja imam mikroskop iz DX-a za 3 dolara, 60X poveanje (navodno, al ne ini mi se kao da je) i vidi se sasvim dobro, mo~e se bez problema razlikovati mlije ne od amber...

sep 2013.

Ako prislonia neki digitalac ili mobitel na taj mikroskop, uspjet ea joa i okinut sliku i stavit ovdje na forum. Napraviu to u svom dnevniku kad bude blizu harvest

sep 2013.

Evo kao ato sam i obeao slike od tog jeftinog mikroskopa 60x uveanje: Ina e radi se o mojim Skunkovima koje uzgajam.

dec 2014.

jel ko ima ovakvog, danas mi je stigao ja se ne snalazim ni malo. Gore je dole, dole je gore, lijevo je desno a desno lijevo, valjda neka opti ka varka valjda radi udaljenosti lee od lee. I ta opti ka varka mi ne dozvoljava nikakvo manevriranje, ono uspijem uhvatit par trihoma na stotinku i opet ih izgubim a neeema aanse da ih opet naem. Uglavnom kad uhvatia, dobro se vidi ali je jaaaako teako za uhvatit, nemoa ni dr~at na jednom mjestu jer i blago drhtanje ruke ve distorzira sliku. Ima neki trik za kojeg ne znam? odgovorite mi pliz nemojte bit lijeni, svaka pomo e dobro do.
TexPOZNAVALAC

dec 2014.

Ima podeaavanje koliko da uvea,stavi ga na najmanje i probaj da smiria ruku ato viae,kasnije ea moi i sa veim uveanjem da gledaa
t@maraZMAJ

dec 2014.

Ma mo~ea ti podeaavati koliko hoea ali opet nia od toga :) kinez glupi. Najlakae ti je da upnea malo trima i na stol sa njim i kineza gore.Eto bar sam ja tako uspjela :)

dec 2014.

baa to, evo baa sam pred pola sata pokuaao to, malo je lakae. sve u svemu izgleda da u se morat nau it radit s tim i amen. Korisni e, ti koji ovo itaa, evo ti savjet vrijedan 120kn: nemoj kupovat kineske d~epne mikroskope, loae postavljene lee ti daju zrcalnu sliku + fokusiranje je grubo (jeb*mti krv) + (u mom slu aju) eka se 8 dana -.-
t@maraZMAJ

dec 2014.

A nemoj sad pretjerivat nije baa 120 kn prije 40 haha :) ili te kinez usput i oplja kao haha Malo se aalim ali naravno da za te novce nemo~ea dobiti kvalitetan mikroskop a ja sam isto kasno sku~ila da sa jednim mobitelom kvalitetnije kamere u makro modu dobijea puno kvalitetnije informacije i airu sliku trihoma.Tako da je i moj zaklju ak da je to bacanje para ali za prvu ruku ako baa nemaa za niata bolje malo strpljenja i mirna ruka pa ea neato i vidjeti :)
Z&NZMAJ

dec 2014.

Meni to sasvim ok aljaka. ak sam i slike uspio izvu s njim :) Nije neato, al vidi se bitno ;)
t@maraZMAJ

dec 2014.

Baa je dobra slika,ja sam isto probavala ali dosta loaije je to izgledalo.Stvarno imaa mirnu ruku :)
trubabubaLEGENDA

feb 2015.

ako nekome zatreba. standardni mikroskop, al ima poseban nastavak (stipaljku) za zakacit na mob. http://www.ebay.co.uk/itm/261520722183?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_sacat%3D0%26_nkw%3D261520722183%26_rdc%3D1
trubabubaLEGENDA

feb 2016.

nakon sto sam isprobo nekoliko vrsta mikroskopa (cajniz, pa onaj veci iz hempatia-e, elektronski za USB) ovaj mi se cini najlaksi i najednostavniji za koristit. samo treba imat mirnu ruku da se vide trihici dobro: http://www.ebay.co.uk/itm/New-40X-25mm-Mini-Jeweler-Eye-Loupe-Magnifier-Magnifying-Glass-with-LED-Light-UK-/161659735184?hash=item25a3abcc90:g:XRwAAOSweW5VFRYb
StipeZMAJ

feb 2016.

Ja imam 2 ebay kineza oba rade odlicno. Ovaj drugi je mozda nesto precizniji.
trubabubaLEGENDA

feb 2016.

stipe koliko je povecanje na tom drugom. meni je problem kad je puno ko na onom kinezu. previse se tresu ruke i onda ne uspijem vidjet dobro.
StipeZMAJ

feb 2016.

Mislim da je isto 60x sto je i vise nego dovoljno. Ovog prvog su svi popljuvali da nista ne vide, a u biti ne znaju koristit. Nabije se vrh doslovno na stalko i onda gleda a ne na pola metra :D (to tipkam za ove kaj ne znaju mikroskopirat budove heheh) Pa nemas parkinsonovu jbte :D zabij bud na staklo pa ako se i trese, trest ce se sve zajedno i sve ces vidjet :P
trubabubaLEGENDA

feb 2016.

nevolim uznemiravat topove sa mikroskopom :bocni::. volim malo na daljinu :D

dec 2017.

Bok ljudi, ja imam ovog: https://www.aliexpress.com/item/Portable-USB-Digital-Microscope-1000X-8-LED-2MP-Digital-Microscope-Endoscope-Magnifier-Camera-Lift-Stand-Calibration/32790894041.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.eDlsNl&aff_platform=link-c-tool&cpt=1514128588476&sk=uR7uBY3Rz&aff_trace_key=d3e0c97c4ab0409fb2d78ffe30114a50-1514128588476-06058-uR7uBY3Rz&terminal_id=d33089f0e4cb46faa8acb5ecc44fd564 ali prosle godine izbacio cd iz laptopa i ubacio ssd pa ne mogu instalirat sofware. Driver se uspjesno instalirao cim sam ga spojio ali nemam programcic. na aliju nije prodavac stavio nekakav link di bi mogao skinut. Pretpostavljam da ne mora bit program bas za ovaj model, nego da bi radio i neki drugi program? moze neka preporuka?

dec 2017.

probaj sa oasis

dec 2017.

Bas nasao tog i jos neki yawcam. Kasnije cu malo slikat biljoze pa cu vidjet koji mi vise pase...

dec 2017.

Nezgodno ovo slikat iz ruke. Mislim da mi je samo jedan od 50ak slika ispala jasna. Kako vi ovo slikate, jer ovako iz ruke meni djeluje nemoguce
iLakiISTRAŽIVAČ

feb 2019.

Ima li neka preporuka u 2019 god Sta uzeti?

maj 2020.

https://www.igrow.com.hr/shop/mjeraci/mikroskop/ Valja li ovo iata?
Grow85AMBASADOR

jul 2020.

Pozz, pitanje jel netko mozda koristio ovaj mikroskop i ak je jel mi moze rec valja li ista? Ak sam fulo temu sori admini

jul 2020.

Imam neki slican platio ga par eura od kineza, mislim da je i taj sasvim ok..
Grow85AMBASADOR

jul 2020.

Hvala

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se