VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQVredi brati ili ne?
LEGACY

Vredi brati ili ne?

67 odgovora4,031 pregleda
ZlochikaLEGENDA

avg 2016.

Pozdrav svima na forumu, ja apsolutni newbee imam pitanje za airi auditorijum... Na njivi, ali baa na njivama daleko... daleeeeko od sela, u manjim ~bunovima raste neato samoniklo Sve je u prirodnom okru~enju, o igledno da nije saeno - jer niko nije po upao muake. Vredi brati ili ne? A pitanje je, poato su sve opraaene i headovi su puni semenki, da li je neato u njima ostalo i za u~ivanje?

avg 2016.

ja bih ti mozhda i odgovorila ( ok..vjerojatno bih ti odgovorila )... kada bi mogla otvoriti sliku..a da pritom ne moram ukucavati svoj gmail. btw. shto raste ? samoniklo ..ali shto?? kod mene npr. rastu samonikle shparuge..

avg 2016.

ne diraj tue to je neka industrijalka,niata od toga nema
ZlochikaLEGENDA

avg 2016.

Eno ispravljenih linkova ka slikama...
klada1115POZNAVALAC

avg 2016.

Probaj sam...uzmi malo i osuai i vidjeti ces jel sta dere...al vjerojatno konoplja industrijska
ZlochikaLEGENDA

avg 2016.

Ma probao bih ja, ali outdoor joa uvek nije za branje... zeleno joa... treba sa ekati do kraja septembra ili sredine oktobra... Ali tu su svuda okolo kukuruzi i ~ito, teaka posla da je neko tu sejao industrijalku, to je odmah pored reke - plodna zemlja. Ovo ato sam slikao je na mei izmeu dve njive, a ima i odmah pored kolskog puta, u nekim koprivama i sl.
xcxAMBASADOR

avg 2016.

Pod obavezno se javi kad probaa:)

avg 2016.

prije ove kulture se sadjena na tom mjestu industrijalka, i sjeme je palo i niklo, a oni promjenili kulturu.
t@maraZMAJ

avg 2016.

Ako ubere i proba i joa tu objavi....onda je po meni zaslu~io do~ivotni ban ;) Ljudi...ne dirajte tue biljke ma kakve one bile. Nije neka fora ;)
H2O888LEGENDA

avg 2016.

meni to ne lici na industrijsku vec na oprasenu sativcugu,to je netko posadi i prepusti prirodi:sun2:
golub miraLEGENDA

avg 2016.

zaboravi da si ih upate vidio i sam se ti tuda muvaj, muvaj
xcxAMBASADOR

avg 2016.

Industrijska je, ka~e i sam da posvuda raste, vjerojatno samoniklo ili kako bi kolega rekao, jel divlje ili konoplja:)
hazeriZMAJ

avg 2016.

Ne diraj tude,karma ce da te snade.Pusti,netko se trudio za to,izrezao ruke,pa komarci...ufff muke.Zato rade pusti tude. edit, Ne vrijedi brati.

avg 2016.

Kakva god da bila - ne dirati tudje! Kraj price.;)

avg 2016.

vidim da vas panika lupa no da pojasnim, podru je slavonije u hrvatskoj i s druge strane maarske airoko podru je i daleko prema sjeveru je ve nekoliko godina pod nasadima industrijske konoplje, kad se kultura promjeni rubni dijelovi polja se ne izoru uvijek svuda do kraja i sjemenke niknu...nije to ni ije specijalno, i po zakonu u RH je ilegalno takoer ako nemaa dozvolu za sadnju ili neki oblik hendlanja s time...mislim da ako proba nee biti nikakva kraa... uz jako puno kilometara ceste uz koje se nalaze poljane se to nalazi, samo smireno...:vutra:
hazeriZMAJ

avg 2016.

Ok.Bio sam ja na nasadu ind. konoplje od nekih 15 hektara ako ne i vise.Sve jasno sto si napisao ali sam mu napisao u slucaju da je neciji rad.Ako se netko mucio sa biljkama onda stvarno nije u redu uzimati.:thumb:
Rope73ZMAJ

avg 2016.

A mozda je neko vidio Tebe kako se sunjas daaaaaaaaanima oko njih, slikas... pa ih nije vise obilazio i muski ostali pa sad orgije. I sad se neko javi... "Moje je to" , a ti :murija:... Edit: Sad si me toliko naljutio da bih te banovao i nogama i rukama.
ZEUS+ENTUZIJASTA

avg 2016.

WHAAAAAT THE FUCK!!! :udarac::udarac::udarac: Zbog cega bi se covek banovao! ako pita shta je to i dali valja ako ima semneke!!! Naravno da se iz aviona vidi ocigledno da je idustrijalka, znam tu gamad na prvi pogled!!! ima je kod mene na tone cak sam vec pominjao u jednoj temi.... kako mi upropashtava svaki normalan growerski poduhvat bash zbog tone mushkih biljaka koje se josh iz doba Tita same oprashuju i rasadjuju!!! policija uopshte ni ne obraca paznju na njih jer se vec godinama zna da raste i da onoj stvari ne vredi!!!! @Zlochika druze ako hocesh ti probaj ali nema tu leba od nje!!! VERUJ MI! jedino bi mozda moglo da se proba da se napravi ulje ili ko ima zivaca da uzme sito i proba neki hasis da iztamburaiz nje pa da nam javi shta je bilo!!! recimo ja cu sigurno ove godine probati i jedno i drugo cisto sebi da ubijem svaku pomisao na nju i da za sigurno kazem da nevredi se zezati preterano sa tim! a inace ind konoplja sadrzi tako malo procenat thc/a od prilike o,o3 ili o,3 sad neshto nisam bash siguran oko te jedne nule ali jako malo i isto negde mi u glavi zvoni podatak da ako ind konoplja raste godinama sama postoi mogucnost da tezi prema tome da povrati svoj prvobitni procenat thc/a jer je ind konoplja stvorena namenski sa tako malim procentom istog tog nama dragog thc/a JBT al sam se raspricao (kako volem dobru sativu pa to je S T Rashno) :joint2::let::joint2:

sep 2016.

Iskreno....ne diraj tue... si ul za guerrila grow i to ? :)
napalmLEGENDA

sep 2016.

Kasna sativa (muska i zenska) ... (* muska ) Nije to ni ije, a ako bi bilo to "ne ije", treba ga kazniti :bocni:::razvaljen::
TriptankLEGENDA

sep 2016.

A mo~da vlasnik biljana ima profil na vutri i upravo gleda fotke na forumu pa odlu i da te sa eka i zasko i :sesir: To bi bila idealna kazna. Ako je pualjivo, nemoj sve pobrat, pusti bar jednu biljku onom ko ih je posadio da se mo~e smirit od aoka kad vidi da je oplja kan. :joint2:
ZEUS+ENTUZIJASTA

sep 2016.

A shta ako nekom treba za lek!??? :idea:
GreenlandLEGENDA

sep 2016.

Ju ju ju, ja bih ovu temu stavio pod katanac. Svako ko misli da treba da unisti tudj rad, dal majke prirode ili covekov, ne zasluzuje da bude clan ovog foruma. Jednog dana ce vama neko provaliti sajt, ko zna sta moze da se desi. Od pandura do ocerupane biljke...
xcxAMBASADOR

sep 2016.

Daj pojasni boldano molim te.
GreenlandLEGENDA

sep 2016.

To majke prirode se odnosi na ono sto je napisao da je godinama na tom mestu, pa da nije seme od prosle samoniklo. Ovo "boldano" ne razumem.
xcxAMBASADOR

sep 2016.

Zna i ako tu raste svake sezone(a nije ovjek zasadio) ne smije brati? Boldano je boldano
GreenlandLEGENDA

sep 2016.

Nije rec u tome dal sme ili ne sme, nego da li je to u redu ili ne. Zao mi je ne znam sta znaci... I kako ce on znati da li je covek zasadio ili ne? Spamujemo za dzaba, svakako ce uraditi kako zeli.
GafPOZNAVALAC

sep 2016.

Dali vredi to brat, pa najbolje ces znati, uzmi 20 velikih sjemenki, druge g.iskopaj 20 rupa, obavezno da budu metar sa metar, 2 metra duboke, ispuni ih sa kvalitetnom zemljom, kupi od cane, hesia ili tako neku paletu brendiranih gnojiva, ph, ec metar pod obavezno, imas jos ovih malo skupljih stvari koje bi ti mozda trebale, pa i njih kupi, i jednostavno druge godine nam javi kako(industrija)radi.Malo ces se istrositi i namuciti, ali ces bar znat kaj te zanima, ja mislim da sam ti sve reko, ali mozda se kolege sjete jos necega pa nek dodaju?:crazyd:
Jack's IcePOZNAVALAC

sep 2016.

citam i ne vjerujem :( kako itko moze savjetovati nekome drugome da otme/uzme/opljacka nesto sto nije njegovo i da je to ok? nebitno jel biljka industrijalka ili ne, nije njegova, ako ce je pobrat, nek to napravi, ali da mu netko to ide predlagati, a i sam radi, pogotovo outdoor mi stvarno nije jasno :( da je 'naisao' na vase biljke, jel bi mu isto savjetovali da svakako proba, pobere sve, ali ostavi za frulu i slicne pametne ideje? oteto - prokleto :)
TriptankLEGENDA

sep 2016.

Kao prvo, ovjek je planirao pobrati ako se mo~e puait, tako da ovo ato ljudi pri aju u stilu - ne diraj ako nije tvoje- sigurno nee utjecat na njegovu odluku. Ja sam bar pokuaao u ovjeku probudit malo savjesti, da pusti onom ko ih je posadio jednu biljku da se ovjek mo~e smirit.
Jack's IcePOZNAVALAC

sep 2016.

znam, ali ukrasti 90% biljaka ili ukrasti 100% biljaka, ne mijenja cinjenicu da si u oba slucaja lopov. Mislim, nebitno, ionako ce on napraviti sto hoce, ali barem na ovom forumu se ne bi nadao da ga netko u tome ohrabruje. Jel bi isti savjet dao nekome da je nasao tvoje biljke i zasto ne? :D
TriptankLEGENDA

sep 2016.

Pa naravno, u tom slu aju htio bi da mi pusti bar jednu biljku da se tjeaim. Ti bi radije da ti pobere sve ili da ti pusti neato?
Jack's IcePOZNAVALAC

sep 2016.

jbte, jesi ti u HDZ-u? :D to nije neki izbor, ima mogucnost i ne ukrasti nista, zar ne? ako je u redu krasti necije biljke, onda je ok i krasti opcenito, da ja dodjem sad i 'nadjem' tvoj auto i ostavim ti mirisni bor s retrovizora to bi bilo ok? ili da ti 'nadjem' stan i ostavim otirac? Ako nije njegovo, a nije, nema je sta dirati i to je jedini savjet koji bi dao svakome u takvoj situaciji. Pa ako ce me poslusati ok, ako nece, njegova stvar, ali mu nikad ne bi preporucio da ju uopce dira zbog nikakog razloga. kuzim sta zelis reci, ali postoji i opcija da ostavi nesto sto nije njegovo, zasto bi izbor bio samo obrati sve ili obrati sve osim jedne biljke?
xcxAMBASADOR

sep 2016.

Sve je ve napisano, pokreta a teme nema a vi i dalje...
StipeZMAJ

sep 2016.

Ja mislim da ova tema nema nikakvog smisla.

🔒 Ova tema je zaključana