Pozdrav svima
Ovako, pratim vutra.org najmanje 6mj , imam sate i sate citanja iza sebe ,zanimljivo kako se svi osvrcete na svakakve gluposti ,kemije, trosite novce uzalud..to po meni ima vise smisla za indoor, to outdoor uopce nije potrebno ! koliko sam skontao ima samo nekoliko pravih growera ovdje koji znaju sta rade od pocetka do kraja al i vi malo previse eksperimantirate nekad ! :D
uglavnom moja iskustva su ogromna, znam sta je ova nasa biljka od o kojoj se diskutira cijelo vrijeme od svoje 7 god valjda ..
prvi put sam se odlucio igrati cvjecara u 5tom osnovne ,oko 11-12 god al naravno nisam imao pojma o vremenu, posadio u 7 mj valjda tak da od tog nije nis bilo :D
drugu godinu sam bio zreliji i napravio sajt , sve isplaniro , proucavo knjige i mislio da sve znam,o kemijama sam jedino znao sta je otrov za parceve i pantakan bijeli prah za buhe i sve te bubice ..nikad nikog nisam nista pitao o sadnji niti bilo cemu, nitko nije znao uopce da ja ta pokusavam pa je bilo tesko jbg.
uglavnom da skratim pricu, tek trece godine je bilo ploda , al jbg mi smo pusili i lisce, klinje jbg :D
puno toga se ucilo bilo godinama, prvih 6-7 god sam samo domaje uzgajao a onda sam poceo nabavljat sjemenja izvana i bilo je svakakvih cuda :) uglavnom sada imam 21 god i u recimo desetak godina zajebancija sa ovom biljkom sam uzgojio puno toga , a kasnije cu vam opisat na koji najjednostavniji nacin, a i najjeftiniji,
indoor nikad nisam probao najvjerojatnije ni necu nikad , jer to nije moj ir.. znaci samo fotoperiodne biljke sam uzgajao , nikad nisam automatike , ali ove godine hocu, da i to probam :)
eto kako ja to radim uspjesno bez ikakvih komplikacija godinama
1. morate imati sajt di ima sto manje zivotinja , di nema puno vrsta bilja, po mogucnosti da NIJE jako blizu vode , tj neke rijeke potoka il takvih stvari cega ima u guerilli.
2. najbolje vam je da nadjete neki ogroman grm i unutra sve izkrcite i unutra pocupate korijenje i sve dobro izorete sa stihacom i nabacate nekog djubreta , ja koristim od koza , tj jarica od nekog lika sto ima manju farmu pored koje prolazim kad idem na sajt , pa malo posudim usput :)
jbg ja se sad raspisao.. ovo uopce ne ide u ovu temu al stas sad , uglavnom bit ce vam od velike koristi pa tako da nemojte se ljutit :D
3. ja nadjubrim oko dva-3mj prije sadnje
4.ja nabacam medvjede dlake, od tigrova, i pitaj boga cega , oko cjelog sajta , brijem da to tjera sve grabezljivce, neka fora od obiljezavanja prostora, al brijem isto tak da policijski ker to sve lakse nanjusi al me boli k. za njega..
nikad nisam tamo u blizini vidio , samo fazana kojeg , a malo dalje ima svega, jednom me divlja svinja malo ganjala al necemo o tome , bit ce da moj sistem funkcionira sa dlacicama. :)
5. bitan je znaci sajt i okruzenje, da ima svjetla , oko zemlje se morate malo potrudit, daje puno vise doprinosa na kraju,okolo sajta znaci sa unutrasnje strane ,oko grmlja skroz u krug , treba pospricati sa puuno pantakana, i necete imati nikakvih musica ,pauka i tih gluposti, to ponoviti nakon svakih par kisnih dana,stavite u male posudice otrova za miseve i malo zrna kukuruza pomijesati s time, to postaviti na par mjesta uz sajt s unutarnje strane, ako dodje koji fazan .. jednom su mi unistili par biljcica , od tad to postavljam na svaki sajt i od tad ih nema.
6. to je to sto se tice sajta i okruzenja, samo zaljevate sa bunarskom vodom,izbjegavati vodu iz potoka i rijeka, jedino ak bas se mora i ak je dosta cista, jer u vodi ima svakakvih zivotinjica koje ni ne vidimo i hoce se prenijet na biljku ponekad. ja koristim za gnojidbu -samo govanca od golubova, u 10l vode, oko 1kg govanca se stavi i mjesa i mora stajat par dana dok ona pjena se ne nestane. e sad ja uvijek imam oko 10-15 biljoza , ja to podijelim na sve njih svakih 5-6 zaljevanja , zaljevam svaki 3 dan , a po vrucinama svaki drugi dan , ako su jako velike vrucine NE koristiti puno tu vrstu gnojiva.nekih 3 tj pred branje - nije potrebno gnojit jer nema nikakve svrhe koliko sam skontao.
I to vam je ljudi moji to. tako radim 5 godina i nikad mi se nije ni jedna biljka osusila ili posmedila ili napale buhe ili tako nesto, zuti listovi su manje vise normalni pred pred berbu ili ako fali vode..
jos za dodati sam zaboravio , oko stabljike stavite neku mrezicu ili nesto celicno da vam misevi ne mogu grickati drvence :D
nadam se da sam pomogao nekome :) pozdrav