VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQSjemenke iz fem. sjemena
LEGACY

Sjemenke iz fem. sjemena

92 odgovora7,067 pregleda
_Ja_Go_lipo_POZNAVALAC

avg 2017.

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje jer u glavi ne mogu naci bas logicaan odgovor.. Imao sam 2 biljke fem. lemon skunka i kada sam ih ubrao,osusio i izgrindao poceo sam nalaziti sjemenke( iz tih sjemenka izlazi klica kada se stavi u vodu) . Sad me zanima sta se desilo?

avg 2017.

desilo se da ti je biljka oprasena od strane druge biljke ili da je oprasila sama sebe ukoliko je hermafrodit. skoro tri godine si na forumu, ako bar malo citas morao bi znati koji su uslovi da se formira seme.
_Ja_Go_lipo_POZNAVALAC

avg 2017.

A mogu li ja te sjemenke posaditi i sto mogu ocekivati od njih ako su od lemon skunka? Jer trenutno nisam bas u financijskoj mogucnosti da kupujem brandirane sjemenke, a izgledaju odlicno i klijaju skoro svaki put kada ih stavim u vodu.. nadam se da pitanje nije glupo :) .

avg 2017.

mozes posaditi naravno, a sta ces dobiti zavisi od toga da li se radi o hermafroditu ili je biljka oprasena "sa strane". kako god imaces bar ~50% genetike lemona
SpanjoAMBASADOR

avg 2017.

Od njih mozes ocekivat muske i zenske biljke jer nisu feminizirane , dobro je sta klijaju i mozes ih sadit odma , racunaj da ce ih bit muskih pa odmah posadi koju vise , .. ako su bile indoor vjerojatno su hermatofrodit u outu je moguce da ih je i oprasilo , ko ce ga znat ...

avg 2017.

Ja sam jedno imo amneziu auto i u njima svega par sjemenki i probo sam posijati to ma nula ni kvaliteta ni kolicina
PrculaAMBASADOR

avg 2017.

Proale godine sam zasadio 2 feminizirana semena opiuma i desetak semena od proalogodianjeg ( feminiziranog skunka zna i reprodukciju ) . Ove 2 feminizirane su bile OK. Dok od ovih 10 kilavo je sve bilo od samog po etka isterale su oko 7 komada i na kraju je samo ta jedna bila ~enka. Bili su "traavi" badovi, miris fantasti an skoro kao i originalno feminizirano seme, masni isto kao i originalno seme ali rad ni blizu. Rad je kao neka slabija domaja, eto. Dakle naravou enije " Ako kania pobjedit, ne smijea izgubit" :) Ako imaa muda, mesto i vremena za grow, ne treba ti zajebancija i trud u neato ato ti se nee svideti/isplatiti. Btw. neki ka~u ako imaa p elara u blizini, pa p ela sleti na nekog jebenog mu~jaka pa na tvoju ~enku, mo~e biti sranja. Meni se to isprva inilo bezveze dok nisam uo da je p elin radius 5km. Pa ti eto razmisli i o toj mogunosti ;)
SnuffAMBASADOR

dec 2017.

imam slicno pitanje, imao sam tri fem. autosa van, sve tri biljke imaj semenke ne puno ali ih imaj nek bude da je na tri biljke bilo oko 100 semenke, konta da je negde u blizini bio muzijak, e sad zanimame dali su te semenke sad fem. autosi?

dec 2017.

Ako ih je opraaila neka nepoznata muaka biljka onda se nezna kakvo je sjeme, a ako je neka od te tri bacila bananice radi stresa ili ne eg drugog i opraaila sebe i te druge dvije onda je sjeme auto fem.

dec 2017.

ako je bio muski negdje onda nisu fem niti su vise autosi ako je bilo jaja po zenkama i prasile su same sebe onda su fem i autosi na tebi je da posadis pa da vidis sta ce da bude :D

dec 2017.

ono, jedan u milion, nemaju pcele bas nesto sa nasim biljkama.
jaime88LEGENDA

dec 2017.

s naaim medom
StipaZMAJ

mar 2018.

Polovicna informacija. Posto mi otac ima pcele a ja imam biljke znam iz prve ruke. U outdooru pcele i ostali oprasivaci npr. bumbari jako vole doci do nase biljke i na njoj se zadrzavati. Problem je sto velika vecina nas koristi pesticide na bazi neonikotinoida koji je izrazito stetan za pcele i ostale oprasivace, a o tome malo vodimo racuna. Ako vise godina za redom koristis isto mjesto za sadnju i prekomjerno pesticide naravno d neces imati pcela. To je zato sto si ih prvu godinu otrovao sa istima one dosle do kosnice, prenijele informaciju drugima i umrle od otkazivanja zivcanog sustava. Nem sanse da ce druge pcele iducih par godina ici na taj prostor u oprasivanje.

mar 2018.

P ele i bumbari esto posje uju i masline dok su u cvatu pa jesi ikad uo za med od masline? Na biljci konoplje nema ni ega ata bi p ela iskoristila direktno za proizvodnju meda. Skupljaju p ele i pelud i neke smole ali niata od toga ne ulazi u sastav meda.
StipaZMAJ

mar 2018.

Nisam cuo za med od masline, ali ni za med od konoplje, ali svaki outdoor vidjam pcele i bumbare kod svojih biljki i oko cvjetova. Ne moraju ih oprasiti, dovoljno je da slete na njih a vlasnik biljki ih je prekomjerno spricao s pesticidima. Pcele iz te kosnice koje su primile informacije od pcela koje su bile u kontaktu, ne idu vise na to mjesto. Naravno to se ne odnosi n druge kosnice i njihove zajednice.
StipaZMAJ

mar 2018.

Evo odlomak teksta iz strucnog casopisa BILJNI LEKAR kojeg izdaje poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, a tekst uredjuje dr. Rodoljub Zivadinovic. ... NA IN TROVANJA Odvija se na tri na ina: dodirom, preko organa za varenje i preko organa za disanje p ela. Kontaktni pesticidi deluju preko hitinskog omota a. Barice rastvora za tretiranje ispod voaka ili na mestima gde se sredstvo meaa sa vodom, zna ajan su uzrok trovanja. Tako su p ele izletnice prve na udaru. Ali, strada i leglo, gde je glavni uzrok trovanja polen, koji p ele unesu u koanicu. Primenjeno sredstvo se lako vetrom prenosi na susedne povraine

mar 2018.

da, ali to su najverovatnije ose ili neki slicni osicavi insekti iz te vrste, koje se hrane biljnim vasima ili nekim drugim sitnim insektima sto zive na vutri, pcele privlaci nektar koji nasa biljka ne proizvodi, samim tim nema ni meda od trave.
StipaZMAJ

apr 2018.

Evo u tom slucaju jedna prigodna...

apr 2018.

Ja samo vidim p ele koje vole ganju :) O ito su tu bile ve prije pa znaju zaato su se vratile ;) Zbog meda nisu sigurno :)
StipaZMAJ

apr 2018.

Nije rijec o medu, vec zadrzavaju li se na kanabisu ili ne. Cim se zadrzavaju mogu bit u doticaju s pesticidima.

apr 2018.

Ako je biljka neposredno tretirana vrlo je lako mogu e da su konzumacijom toga ne eg unjele neato i tog pesticida. Da li to utje e na p ele tj kako neznam ;) Ovisi o otrovu,i na inu djelovanja. Edit; ali koliko ja znam, nitko ne aprica direktno hedove...tj cvjetove....sa pesticidom jer se to ne radi tako. I ako se radi o outu...neznam na sta ciljaa ?
StipaZMAJ

apr 2018.

Procitaj cijeli razgovor gore ako nisi. Dakle rijec je o tome imaju li pcele veze s nasom biljkom ili ne. Ja tvrdim da imaju. Druga stvar je ta, mogu li se zaraziti pesticidima u doticaju s biljkom ili ne. Ja tvrdim da se neodgovornom upotrebom pesticida mogu zaraziti. Za to sam zalijepio i odlomak clanka, doktora poljoprivrede iz Novog Sada. Ne znam radis li outdoor ili ne, ali u outu pesticidi dodju u kontakt s cvijetom.

apr 2018.

Jesam dru~e, akicnuo sam ;) Ja bi rekao da imaju veze kao suputnici u smislu da staju na canabisu ali neke konkretne koristi nemaju. Mogu e da se zaraze, ali sve ovisi o otrovu odnosno gdje su taj otrov pokupile. `ta bi trebala zna it neodgovorna upotreba pesticida ? I zaato baa na cannabisu ? Otkud znaa da prije nije svratila kod bakice a bakica ubila bilje biootolom...npr..ili nekim gorim otrovom... Procitao sam i taj odlomak, i koliko znam svi ti pesticidi imaju grupaciju... Neznam kakva ti je okolina no ima li zaista potrebe za takvim pesticidima u tvojoj okolini ? Pitanje je da li se p ele zazaraze konkretno na canabisu, i koji je to otrov koji se koristi vani a da je bas u tolikoj mjeri otrovan tj poguban za pcele...a da se aplicira na cannabis...
StipaZMAJ

apr 2018.

Neodgovorna upotreba pesticida je ono tipa: "Ma stavit cu cijeli cep, ko ga jebe, bolje ce sve pobit" Puno ljudi na forumu koristi npr. Actaru. Actara je insekticid iz skupine neonikotinoida koji dokazanu stete pcelama. Njegova doza je gram na litru ako se ne varam, da sad ne trazim po netu. E sad se vracamo na ono gore navedeno. Vecina ljudi koji rade outdoor ne nose vagu na site ili ne vazu dozu prije polaska na sajt. Dodje na sajt pa stavi od oka i jos malo pojaca za svaki slucaj. Eto to je primjer neodgovorne upotrebe pesticida. Ne znam jeli se pcela prethodno zarazila kod neke bakice, ali cinim sve da se ne zarazi kod mene. Ovo sve proizlazi iz Grouchyjeve izjave da pcele bas nemaju nekakve veze s kanabisom, a ja zelim skrenuti pozornost na to da imaju. Svi mi znamo da nema meda od biljke, ali cim nema meda ne mora znaciti da pcele nemaju veze s njom. Pesticidi imaju grupaciju, to dobro znas. Znaju to i drugi, ali sam kroz par godina ovdje na forumu, skuzio da masa ljudi koristi raznoraznu kemiju u outu a da veoma malo ili nista o tome znaju. Meni je to struka i samo zelim skrenuti pozornost na to kad vidim da ljudi polovicno znaju.

apr 2018.

i dalje stojim pri tome da kanabis ne privlaci pcele. kao sto i sam znas pcele skupljaju nektar koji ih privlaci, a njihovim muvanjem po cvetu se desava oprasivanje (prasnici, tucak, biologija 5og razreda) ovde nema nektara! tacka. druga stvar je, a verovatno je tako, da neki od tih pesticida sadrze secer ili neki drugi sastojak koji ih zbuni pa dolaze tu, kao skuplaju nesto, a u stvari se u vecini slucaju otruju. evo meni bas procvetal breskva, pocele i pcele da dolaze, i ni na kraj pameti mi nije da je prskam dok svi cvetovi ne otpadnu, znaci tek za desetak dana, sve u cilju da meni budu opraseni cvetovi, a one imaju hranu. i ta slika sto si postavio, tvoja? plus to meni lici na indor, ili bar plastenik?
StipaZMAJ

apr 2018.

Cekaj Grouchy, ti sad meni zelis reci da pcele (koje imaju slozenu hijerarhiju i drustvene odnose medju sobom) samo skupljaju nektar i oprasuju. Ja ne kazem da one oprasuju kanabis, ali su u doticaju s njim i dolaze na vrhove. Nitko ne tvrdi da one oprasuju, skupljaju nektar sa kanabisa.

apr 2018.

ok
StipaZMAJ

apr 2018.

@grouchy Slika je od Francuza koji proizvodi med od kanabisa. Nazvao ga je kanamed. https://net.hr/danas/svijet/kanamed-covjek-smislio-nacin-kako-napraviti-med-iz-kanabisa/

apr 2018.

Aha, zna i on je napravio med od vutre koji niko nije probao niti analizirao:zvezda:::fuck: Svatko je slobodan na netu pisat svakakve gluposti... Edit: Imam ja sjeme od vutre sa 50% thc ali nedam nikome ni sjemenkesmiley9934
StipaZMAJ

apr 2018.

Da nebi mislio da sad ja tvrdim da je to tako. Zalijepio sam odakle je slika i clanak odakle meni slika, posto nisam mogao naci pa sam se danas sjetio. A cuj Panta, svijet nikad nije vukla skupina ljudi koja nesto osporava, vec pojedinac. Tesli su isto rekli da je lud kad je predstavio camac na daljinsko upravljanje. Tvrdili su da unutra sjedi covjek i pokrece ga. S druge strane dijelim tvoje nisljenje o testiranju proizvoda, a i kanabis i med postoje tisucama godina pa se nitko nije sjetio spojiti to dvoje. Mozda zato sto je nemoguce a mozda zato sto nismo znali kako... Dok se ne utvrdi da je ovaj clanak 100% istina slazem se s tvojim misljenjem ali bi volio i da uspije ovaj eksperiment.

apr 2018.

Tri generacije p elara u mojoj obitelji, nije da neznam poneato o tim stvarima ali neznam za nijedan mehanizam po kojem bi p ela smolu i kanabinoida ugradila u med.
StipaZMAJ

apr 2018.

Kod mene je slicna situacija...:) Evo u ovom clanku malo detaljnije je to opisano... http://www.magicnobilje.com/vesti/alternativna-medicina/253695/smirio-me-je-med-od-kanabisa
Space_LuluLEGENDA

apr 2018.

Po onome ato sam itala (jer jelte nemam iskustva u radu sa p elama) jeste da je diskutabilno koliko je cela ta pri a sa p elama koje skupljaju nektar kanabisa i prave med bogat THC-om. Ne ka~em da med bogat THC-om ne mo~e da se nae, ali je pitanje da li se to dobija baa kako su predstavili. Mislim da pri aju pola, ili manje, pri e kako taj THC zaista zavrai u medu, i da u danaanjem vegan-glutenfree-pesticidefree-organic hype dobu ovo ima i te kakvu prou. Niko se nije setio da spoji kanabis i med skupa, iako oba postoje hiljadama godina, jer se priroda nije "setila" da ih spoji. Kako se kanabis poleniae putem vetra, mo~emo da pretpostavimo da nije p elno-orjentisan kao biljke koje zavise od p ela. CannaHoney, koji mislim da je poznatiji brend, na svom sajtu ka~e: "CannaHoney is all-natural, unprocessed wildflower honey made by honey bees who have collected nectar from various "wild" flowers." I pritom ata ta no misle pod "wild" nisam sigurna, i ovakvo predstavljanje proizvoda nije ohrabrujue.

apr 2018.

Tebi lajk za p elarenje:thumb:, a za lanak tvrdim da je hrpa gluposti i da ga je pisao neko ko nema pojma o p elama i p elarstvu.

apr 2018.

mislim da smo vec pisali da je to fejk na nekoj od tema. postavljen je, kako clanak, tako i klip sa tjuba sa jednog od travarskih sajtova, gde se vidi/objasnjava, da je taj lik prvo prskao hedove nekom "secernom vodicom" da napravi te slike, i kasnije slozio tu pricu. nektar na vutri? evo odakle je to krenulo https://greenrushdaily.com/bees-making-honey-from-cannabis/ https://www.mirror.co.uk/tech/canna-bees-trained-produce-honey-7491696 ta slika je odavde O8Sj2xMV09g M-Uq93vijjI

apr 2018.

Mislim da je vrime da zaklju imo tu pri u, jer nije niata drugo nego pri a. Osim naknadnog dodavanja smole s kanabinoidima u med ne postoji prirodni na in da ih p ela Iskoristi za proizvodnju meda, kategori ki tvrdim. To ka.
hazeriZMAJ

apr 2018.

`to napisati o medu a da ve mogue niste uli? Prije otkria penicilina med i njegova svojstva su se koristila u cijelom svijetu. Da ima antibakterijska svojstva ve i lastavice na grani znaju. Da ima protuupalna svojstva uvjek se sjetite bar onda kad obolite. Sve vei broj lje nika danas viae ni ne osporava njegova svojstva pa se on polako vraa na svoje zaslu~eno mjesto kako u prehrani tako i medicini.Konoplja je poznata kao biljka za proizvodnju vlakana od prije oko 5 000 godina. Poznato je i da neke vrste kanabisa CBD , THC , CBG i duge imaju neka svojstva koja ljudima u njihovoj bolesti uvelike olakaavaju ~ivot. Osim upotrebe puaenjem koja je mo~da i najpoznatija, isti se koristi i preko najrazli itijih pripravaka npr za povrainsku upotrebu. Ako se proizvedu i upotrijebe ispravno navodno mogu utjecati preko ko~e na ~iv ani sustav.Naravno kako o svemu tome sami pojima nemamo, na lanak smo naiali preko weba i smatrali ga kao zanimljivu informaciju te bez obzira na kod nas razli ita mialjenja i stavove izgleda ako niata onda kao zanimljiv lanak za pro itati.U nekim dr~avama, mo~ete pronai mjeaavine marihuane i meda ve pripremljene i upakirane za prodaju, kod nas joa uvijek to nije slu aj tako da ne morate odmah pohitati u obli~nju trgovinu.Ako bi kojim slu ajem sami pokuaali sami spremiti tako neato, dakako ako pribavite legalno sve potrebne komponente za tu mjeaavinu, morate biti svjesni injenice da sam kanabis kao takav nije topiv u medu. Prvo se iz njega sprema tinktura pa se zatim nakon ato je ista zavraena umjeaava u med pritom dakako nee se u svaki med jednako umjeaati. Koristi li se alkoholna tinktura umjeaavanje je olakaano a laganim grijanjem po potrebi alkohol ispari. Unato moguem gubitku nekih hranjivih tvari za vrijeme grijanja, ~eljeni antibakterijski u inak u takvom se procesu nee izgubiti. Grijanje je najbolje obaviti na pari ili sa posudom koja ima dvostruke stjenke. Preuzeto sa stranice.....
AtoxLEGENDA

maj 2018.

Bez uvrede drugari, ja sam dosao ovde da vidim sta kazete o tom semenju od fem biljke jer sam i ja prosle god radio prvi grow u zivotu i iz 2 fem biljke sam dobio semenke(ne mislim ono full samo semenke nego se nadje po koja nekad), a siguran sam da u okrugu nije bilo muzijaka ni nista, a biljke su izbacile pistile i Cili mi je rekao da veruje da sam dobio fem semenke a i ja verujem donekle jer mislim da su oprasile same sebe, a onda prebacim na drugu stranu teme i nacitam se o pcelama i medu.. Nemojte off :)

maj 2018.

:) ako su oprasile same sebe onda je hermi ;) ti si dobio par semenki koje svaka biljka izbaci i one su regular, a sad kad ih grovas pokazale su se i samo si imao srece da su fem.
ZlocinacISTRAŽIVAČ

maj 2018.

Gledao sam na netu emisiju gde celo selo se penje po liticama negde u aziji i sakupljaju med koji razbija a svuda u okolini raste vutra a to radi posebna vrsta pcela! U svakom slucaju pcela oseca miris cannabisa i dolazi na njega bez obzira na nektar nogama pokupi polen sa muzijaka i sleti na zenku i eto semena. A takodje velika je verovatnoca da vetar nanese polen kao i da jedna od biljki baci tri cetri bananice i oprasi sebe i druge zenke. Na toj biljci koja je izbacila bananice se nalazi seme koje je naj verovatnije hermafrodit a na ostalim zenkama je fem.:banana_rasta::banana_rasta::spliff::djede:

maj 2018.

kako mislis svaka biljka izbaci? ne izbaci svaka biljka semenku, dve il pet. i ne moz biti regular ako nema muskih hromozoma u blizini ;)
AtoxLEGENDA

maj 2018.

Ajde pow kazi mi ti onda, jel ce mi iz tih semenki izaci zenke ili hermi? Cili mi je rekao da izlazi fem ali ajde da pitam jos nekog jer jedan kaze ovo, drugi ono..
EasygoerAMBASADOR

maj 2018.

Ako je bilo puno semenja po biljci, a biljka fem, imao si hermija, i biljke iz tog semena e biti ~enske ali e biti hermii takoe, ato ne zna i da neea imati za dim ako ih posadia. Ako je polen sa strane o ekuj degradaciju genetike, ako je taj polen od industrijalke. Naravno ako je neko sadio regular Durban pa vetar doneo polen onda super hehe. To je naravno malo verovatno. Ako je bilo po jedno - dva semena po biljci onda imaa selfi i to seme je fem i o ekuj sli an prinos. Imao sam par Black Domina proale sezone u autu i svaka je imala po jedno seme. Naravno da u da ga posadim, zajedno sa klonovima majke idu na isto mesto. Selfing rade i banke semena, samo prvo hemijski izazovu muaki cvet na majci kojim opraae istu tu ~enku pa to seme kupia kao fem. Ako nemaa ove sezone uslova da kupia seme sadi to ato imaa pa nas obavesti ata se deaava. A to ea najbolje da u inia tako ato ea ovde da otvoria dnevnik koji emo pratiti.
AtoxLEGENDA

maj 2018.

Pa nije bilo previse nesto, a nisu ni bile dve tri semenke po biljci.. Tako cu da uradim, otvoricu dnevnik jer za ovu godinu imam samo jedno fem seme i te semenke iz proslogodisnjih biljaka..

maj 2018.

ono sto sam ja primetio do sada je da, ako je cura bila hermi, nastavlja hermi genetiku i seme je za baciti. kod normalnih cura koje bi izbacile par semenki dobijao sam cure. upravo mi rastu dve biljke iz takvog semena. par semenki se kod zenskih biljaka najcesce formira ako se promasi harvest time, odnosno ako se cura pusti da cveta duze nego sto treba, ponekad i ako je u fazi cvetanja pregurala neki stres. u tom slucaju ne radi se o genetskom hermafroditizmu i trebalo bi u nekih 95% slucajeva da dobijes curu. regular seme mozes dobiti jedimo ako muska biljka oprasi zensku, jer muski nose xy hromozome a cure imaju xx
AtoxLEGENDA

maj 2018.

evo mozes da bacis pogled na moj dnevnik, one su bile cure, kupljene fem semenke.. ne ide mi u glavu da su bile hermi jer su izbacile dlacice.. sto se stresa tice moguce da su dozivele stres neki jer nisam iskusan, a moguce je i da sam kasnije malo obrao jer nisam imao mikroskop

maj 2018.

verovatmo je ovo u pitanju, ja bih to seme iskoristio, velika verovatnoca je da je xx :) "Another common mixed-gender plant is known as bananasthese are elongated, yellow pollen sacs that will grow from the centre of the buds on a distressed female plant. These often grow in clusters that resemble a bunch of bananas. When bananas appear, they dont necessarily burst in order to spread pollen as a regular pollen sac would. Bananas begin manufacturing pollen immediately and will seed nearby buds even if they are removed quickly after discoverythus being more difficult to control than actual pollen sacs. Female plants that are allowed to grow too long past the ideal harvest time will sometimes produce bananas within their buds in an attempt to self-pollinate and create seeds for next years crop. This is not quite as destructive to a crop as hermaphroditism, as it occurs only after plants are past the point of optimum harvest."

maj 2018.

ne mislim, nego kod mene u zadnjih par godina ama bas na svakoj biljci nadjem bar 20 semenki, biljke su relativno velike, sve oko 2m tako da se nisam zamarao s tim, a seme sam bacao jer sam utripovao da su regular. sad cu ih cuvati pa da vidim naredne sezone, ako je procenat feminizma kao kod kupovnih, preko 90% onda super

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se