imam 5 biljki u big tower PC kućištu, ali zbog prostora želim odrediti spol biljki, da ne trošim prostor na muške biljke
dakle.. koja je najbolja metoda za određivanje spola uz što manje stresa, pa vraćanje u vegetaciju?
možda već postoji tema, ali nisam uspio naći
hvala :sun2:
edit: znam da se nakon nekog vremena u vegetaciji pojave muški ili ženski cvjetovi, ali bojim se da mi ne prerastu box dok se ne pojave... visok je 60ak cm
a ne znam jel može ta metoda utjecati na pojavu hermafrodita?
čitao sam na nekom stranom forumu da se moža jedna grana biljke prekriti nečim što ne propušta svjetlo na 12 sati svaki dan, pa da ta grana pokaže spol...
ne znam što od toga da odaberem, ovo drugo mi se čini prezahtjevno, morao bih biti doma češće nego što jesam
Možeš uzeti klon i kad pusti korenje stavi ga na 12/12 dok je biljka od koje si ga uzeo i dalje u vegetaciji pa ćeš vidjeti spol ;)
Nije veoma praktično, pogotovo ako nemaš drugi boks...možeš recimo ako si svakog dana kod kuće da vadiš taj klon iz boksa pa da ga stavljaš na mjesto bez svjetlosti...u ormaru recimo.Ak radiš CFL grow bit će malo teže pogotovo ako nemaš žarulja crvenog spektra... Čisto ti dajem ideju.Ono sa prekrivanjem sam i ja nekad sreo da se spominje...mislim na rollitup-u, al nisam čitao da je neko to radio...jedino se sjećam ove metode sa klonovima...Ma uglavno zanimljiva tema :) Sad si me natjerao da mislim, možeš se slobodno osjećati kriv što neću moći da spavam ove noći. Ti si monstrum! :rofl:
ahahaha baš sam okrutan :D
dobra ti je ideja s klonovima, ali radim neki stealth u PC boxu pa ništa od toga
prelijen sam za ovo prekrivanje grana, pa sam jednostavno stavio režim na 12/12 pa šta bude
pozdrav ekipo!!
jeli iko cuo za ovo?? ili probao???
uglavnom evo link cijele stranice, taj post je 2 od kraja!!
http://boards.cannabis.com/hydroponics/146800-how-long-bubble-clone.html