VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQpomoc pomoc pomoc... oko boxa
LEGACY

pomoc pomoc pomoc... oko boxa

22 odgovora2,214 pregleda

feb 2017.

Ovaj relativno sam nov u svemu ovome,naravno sto se tice kucnog uzgoja a sto se tice druzenja dugo se druzimo ja i marija,nisam znao dje sa otvorim ovu temu,lutao sam lutaooo i odlucio se ovdje da je otvorim,ne znam da li je to zabranjeno,ako jeste molio bih da me ne kaznite zbog mog neiskustva sa forumom i naravno da mi ne izbrisete post dok ne dobijem sve odgovore na moja pitanjaa,unaprijed zahvalan..... zelio bih da pocnem da se bavim uzgojom kvalitetnih hedova,naravno za licnu upotrebu tu par buksni dnevno,zanima me vishe pitanja pa ne znam od kojih pre da krnem.. Vidio sam na forumu ima prijatelj hempatia.si i malo sam gledao gledao i ima dosta zanimljivih stvari za kupiti,malo me bunijo jezik pa nisam uspeo sve dobro pohvatati,inace da jesam ne bih duzio ovoliko. Zanima me grow box sto ima sa se kupi kod njih neki pristojni za pocetak na primer,jel to samo konstrukcija ili za opremom,posto predpostavljam da je konstrukcija,zamolio bih vas da mi na tom sajtu nadjete sve sto mi je potrebno da kupim od opremee,naravno nesto pristojne cijend, cisto za dve tri biljkee da imam za sebe. Zamolio bih jos jednom da mi nadjete ili samo napisete pa cu ja pokusati da pronadjem,al opet ponavljam buni me jezik,sve sto mislite i znate da mi je potrebnoo za vec navedeno od boxa pa nadalje sve,da to bude pristojan box, ako vam je muka to da trazite jednostavno mozete da mi kazete koliko eurica ia treba da pripremim da bih otpoceo sve to,i da mi napissete sta trebaaa....Nadam se da mi necete uskratit to zadovoljstvoo da i ja pocnemm da pusim hedove koje sam samo do sad gledaoo u Amsterdamu i tako slicnim mjestimaaa.. Hvala unaprijed ljubi vas brat xD
Bob_Marley62ENTUZIJASTA

feb 2017.

Imaa na vrhu stranice odabir jezika.treba ti nekih 300-400 eura

feb 2017.

Hvala ti brate,taj odgovor mi je donekle dovoljan... znaci za 400 e dobijem sve sto treba kompletan box ? Naravno da ga sastavim ja predpostavljam? Znaci na sajtu ima bas bas sve sto je potrebno?
Bob_Marley62ENTUZIJASTA

feb 2017.

Da,imaa gotove komplete od 250,400,600,1000 w.ovisi ata tra~ia.A mo~ea i sam kombinirati opremu.naravno da ga sam sastavljaa.prvo malo prolistaj dnevnike uzgoja,oprema se lako naru i.

feb 2017.

Ja bi radije kupioo sve saatavljeno,nego spajao i prskao ja.. procitao sam dosta dnevnikaaa o unutrasnjem,samo neke rijeci ne razumijem sto pisu ljudi,al ima vremena dok vajnsko sam radioo dva putaaa solidno.... e molim te objasni mi sto ti je to 250,400 itd. Mn treba box za 2,3 biljkee od jedno tri eto recimo? Tnz

feb 2017.

250w je snaga ~arulje i ona je za box veli ine 60x60x200cm(airina, dubina, visina). Mo~e oko 4 biljke u njega. 400w je za bow 100x100x200....u ovog mo~e 7-8, kako kojih vrsta jer postoje male vrste(do 60cm visine unutra) a postoje i velike vrste koje narastu preko 150cm unutra.

feb 2017.

Konkretan odgovor nema sta,zahvaljujem na tome... i koliko bi me kostao box sklopljen sa 250w na primer. Mislim na kompletan box sa ventilacijom,zaruljama kako vi kazete ja bih rekao sijalicama,i nzm sta je jos potrebno mjerac toplote,za zemlju da se mjeri ph nzm kako se zove konkretno to,al da se nabacit i u crnu goru to,al ovo sto me zanima da kupim sa ovog sajta je zklopljen box sa sijalicama i ventilacijom ostalo manje vise mogu kod mene da nadje... evo ovaj naso sam super box.za 250 e sa lampom 250w ventilatorom i cijevi onom pomogli ste mi mnogo da svatim ove najosnovnije pocetne stvari,ali kao da nije to sve sta je mn jos potrebno od opreme,osim kabla za ventilator i mjeraca za temperaturu i vlagu
TriptankLEGENDA

feb 2017.

Treba ti joa: provjerena zemlja, neko gnojivo, sjeme, potovi (vaze) Ako ~elia joa malo novca ulo~it mo~ea uzet ph metar. Sa tim stvarima + box i lampa sa priguanicom, dva ventilatora ( jedan koji puae po biljkama u boxu i jedan za ispuh- neka turbina) si kompletan i komotno mo~ea po et uzgajat lagano. Dobro bi bilo da si nadjea mentora za prvi uzgoj da te savjetuje https://www.vutra.org/forums/mentorski-kutak.60/

feb 2017.

Nema aanse da ea bilo gde nai ve sklopljen box .Poenta pri e je da to bude nevidljiva/stealth varijanta i da ne sazna svaki komaija kad ga unesea u kuu. (zamisli da ti poatom sti~e ve razvu en aator?! ) Uzmi papir i olovku lepo pa popiai cenu opreme ,nemoj da si lenj. Ne znam gde ~ivia ali ako naru ujea opremu preko poate iz druge dr~ave razmisli o plaanju poreza i carine i koliko ti se stvarno isplati da naru ujea opremu na taj na in. Ima vodi a na forumu za totalne po etnike ,tu ti piae kako sve od starta da uradia ,najprostije mogue.HPS/Metal halide sijalice koje se naj eae koriste u uzgoju ne rade same od sebe ve im trebaju u kompletu starter(upalja ) i balast(priguanica) .Sve se to vezuje kablovima ,trebae ti reflektor ili cooltube sa sijali nim grlom ,ventilatori ,filter ,a kasnije za biljku kvalitetna zemlja ,gnojiva i tako dalje a sve ti lepo piae po forumu samo treba neko ko je voljan da pro ita .

feb 2017.

Hahah hvala momci,znam ja sve dalje sto treba kad nabavi box,procitao sam mnogo,mnogo stvari na forumu,moja jedina manaa je sto ne znam da napravim box kompletan,ostalo bi se sve snasao i naravno da cu da uzmem mentoraaa cim nabavim svu pratecu opremu.... al hvala dosta ste me stvari posavjetovali
TriptankLEGENDA

feb 2017.

Onda kreni u nabavku opreme. Kad kupia box dobit ea upute za slo~it ga i to je jako jednostavno. Ako budea imao problema sa spajanjem kablova lampa-reflektor-priguanica samo slikaa opremu ,postavia pitanje i lanovi foruma e ti objasnit kako ata spojiti. Nije neka mudrost i kada nabavia opremu shvatit ea da je jednostavno sve slo~it. Mo~ea i ovdje stavit linkove za dijelove opreme koje ~elia kupit pa emo ti pomo u odabiru.

feb 2017.

Ukucaj u gugletu :D grow box complet 250w sunmaster, to ti je skoro pa montiran box samo treba u struju da ga uklju ia.Box ti je dimenzija 60x60x160cm i staju 2 biljoze, koata 38 000din, plus menke, zemlja, dodatna oprema, struja otprilike 50e mese no, ne isplati ti se uopate, nadji lampu pa pali kvalitet

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se