VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQKako napraviti ionizirano (koloidno) srebro za proizvodnju feminiziranog sjemenja
LEGACY

Kako napraviti ionizirano (koloidno) srebro za proizvodnju feminiziranog sjemenja

396 odgovora49,586 pregleda
SekachAMBASADOR

jul 2011.

Kako napraviti ionizirano (koloidno) srebro za proizvodnju feminiziranog sjemenja Prvo s nekim osnovnim informacijama, a zatim i malo detaljnije kako napraviti to sto nam treba... ;) Sto je koloidno srebro? Koloidno srebro je cisto srebro(element), u cesticama od 15 atoma ili manje, svaka sa pozitivnim elektricnim nabojem. Te nabijene cestice srebra su eksremno male, u prosjeku izmedu 0,001 do 0,01 mikrona u promjeru, te se zadrzavaju u deioniziranoj vodi. Snaga elektricnog naboja je jaca od sile gravitacije, tako da se srebrne cestice zadrzavaju u vodi umjesto da se taloze na dnu. Kako se pravi koloidno srebro? Jednostavno se pusti slaba struja kroz destiliranu vodu koristeci elektrode od cistog srebra. Unatoc opcem vjerovanju, destilirana voda ce provoditi malu kolicinu struje, dozvoljavajuci kreiranje mikrocesticnog koloidnog srebra. Kakve to ima veze s kanabisom? Koloidno srebro koristimo za proizvodnju feminiziranog sjemenja koje nam kasnije daje biljke iskljucivo zenskog spola(u 99% slucajeva). Osnovna ideja je da s vremena na vrijeme spricate koloidno srebro po zenskoj biljci, tjerajuci ju tako da izbaci muske cvjetove. Tu pelud koristimo da bi oplodili drugu zensku biljku(ili cak i tu koju smo hermafroditizirali) i rezultat su sjemenke koju su feminizirane jer je pelud dosla sa zenske biljke umjesto s muske. Takoder postoje druge supstance koje se koriste u istu svrhu kao srebrni tiosulfat i giberilicna kiselina, ali koloidno srebro nije otrovno, lako, sigurno i jednostavno je za napraviti kod kuce i ne zahtjeva posebno kemijsko znanje ni posebne kemikalije. Koloidno srebro se moze i kupiti na raznim mjestima(koristi se u medicini), ali u puno manjoj koncentraciji koja nama treba. KAKO NAPRAVITI GENERATOR KOLOIDNOG SREBRA? U staklenu ili plasticnu posudu nasipajte destiliranu vodu. Nemojte koristiti neku drugu zbog necistoca koje imaju u sebi. Uronite dvije srebrne elektrode(mozete koristiti srebrne vodice, srebrni pribor za jelo ili neki drugi izvor cistog srebra) u destiliranu vodu tako da im dio viri iz vode(kako materijal kojim spajate elektrode na izvor ne bi dodirivao vodu i time poremetio sastav koji trebamo. Spojite plus i minus izvora na dvije srebrne elektrode. Najjednostavnije je da koristite takozvane krokodilke za spajanje elektroda sa zicama izvora. Nije vazno na koju spajate plus/minus. Najboljim se pokazao izvor od 9V istosmjerne struje koji daje otprilike 600mA. Nije striktno odredeno, ali probajte biti sto blize tim vrijednostima. Mozete koristiti baterije, punjace mobitela, punjace akumulatora i sl... Ukoliko ste dobro sve napravili, trebalo bi vam izgledati nesto slicno ovome: ili ovako Zatim samo ukljucite izvor i ostavite da radi 7-8 sati...mozete ostaviti malo duze, time ce te dobiti vecu koncentraciju srebra u vodi. Nemojte pretjerivati sa vremenom elektrolize jer mozete dobiti prezasicenu koncentraciju...12 sati max. Tekucinu cuvajte u tamnog boci(od piva moze posluziti).. Koristenje koloidnog srebra za proizvodnju feminiziranog sjemena Pocnite spricati svoju biljku tekucinom nedugo prije ju stavite u cvjetajuci rezim i nastavite spricati svakih par dana. Prekocimo strucne termine i biologiju iza ovog postupka, krajnji rezultat ce biti da vasa zenska biljka pocinje praviti muske cvjetove(pelud), Pokupite tu pelud i iskoristite za oprasivanje druge zenske biljke. Mozete pustiti i da biljka oprasi samu sebe, ali sjeme dobiveno na takav nacin ce imati vise hermafroditskih svojstava. ------------------------------- NE PREPORUCUJE SE ispijanje koloidnog srebra kucne radinosti, jer kolicina srebra u toj vodi je puno veca od one koju mozete kupiti. Prevedeno i prilagodeno by Sekach

jul 2011.

sta rec neg dobro da je tebi dosadno u zivozu :vb_kez: evo ti repi +

jul 2011.

upravo tako weed,hehe.....ustvari,ja sam prelijen za takve akcije :)
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Mnogo zanimljiv post,bas sam razmisljao kako bih mogao dobiti feminizirane semenke

jul 2011.

Sjajno!, baa sam se pitao kako prave te semenke. Imam tu sreu da ve posedujem aparati za koloidno s. Radi na tri bat. od 9V, i ima tester kvaliteta vode. Hvala na veoma korisnom postu.

mar 2012.

Kada da tretiram kolonoidnim srebrom autoflower biljku koja raste 9 tjedana ? Nebi uzimao polen nego da sama opraai ove druge. Molio bih nekog za odgovor.

mar 2012.

krenes cim ona kene sa cvetanjem, nemas sta cekati kod automatika
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

A da li se moze ovo primeniti kod sadnje napolju, i da li valja da se na muzjaka ili hermica stavi kada krene da cveta nekakva kesa i uvije kraj za stablo da ne izlazi polen? Tim polenom bih posle sam oprasio biljke onoliko koliko ja hocu.

mar 2012.

Kad pocne da cveta krecu velike vrucine a kasa na biljci tad je ubistvo biljke
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Pa zabole me uvo ako se i osusi. Meni je samo vazno da polen ostane u kesi.

mar 2012.

prvo moze a drugo ne valja

mar 2012.

Po eo bi ju poslje 3 tjedna tretirat, jer sam pro ito da kad se opraai da sjemenki treba mjesec dana da sazrije a sad neznam kada bi mogao po et skupljat polen. I joa neznam kolika koli ina vode ide uz gore navedeni postupak.
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Svaka ast na temu. Uvek sam se zapitivao sa kojim vragom se igraju banke semena da bi dobili femke. Dobio si repu sa plusom i :clap:.
nevaljaENTUZIJASTA

jun 2012.

Ja se unapred izvinjavam, znam da sam citao o tome ali ne mogu da nadjem po forumu. ovaj serch ne kapiram nikako :( moje pitanje je: Imam narucene feminizirane semenke hymalaya gold, od doticne fem biljke sam uzeo klona i uspeo se primiti.zelim ga staviti na 12/12 i tehnikom colidol srebra naterati da izbaci polen i oprasiti neku od fem hymalaya sto rastu. Buni me sledece da li ce ovako uzet polen i oprasena biljka biti feminizirano seme, posto sam citao da tehnika RODELIZACIJA moras da odgajis biljku koja njije fem. https://forums.vutra.org/blogs/parazyd/121-dobivanje-feminiziranog-sjemena-metoda-rodelizacije.html Nadam se da razumete moje pitanje. jos jednom sorry. Unapred hvala

jun 2012.

uhvati se ti itanja malo bolje... ako iz feminizirane biljke napravia hermia i onda opraaia drugu feminiziranu biljku, iz tih sjemenki dobit ea samo hrpu hermia, niata drugo... to je tome tako jer su feminizirane biljke ve dobivene opraaivanjem od strane hermia, pa sad ako ti iz takve biljke napravia novog hermia i opet opraaia fem biljku, gotovo sigurno da e ti iz tog sjemena opet ispadati hermii... (molim vas, ispravite me ako sam u krivu ali tako mi logika i zdrav razum govore)
QuixISTRAŽIVAČ

jun 2012.

grijeaia. evo ti s jednog stranog foruma Any seeds from a herm female will be female. Some say that those seeds will have a tendancy to become a herm plant as well. I definately wouldnt say that's always true or even normally true. In fact from my experience I would say the opposite is true. I've grown alot of seeds over the past years from herm plants and ended up with 100% healthy female plants. From my experience, Herm plants don't fertilize the entire room. Usually they only fertilize itself and a few plants close to it. If you do have a herm I suggest you move it away from the other plants and dont have a fan blowing on it unless ofcourse you want alot of female seeds.
nevaljaENTUZIJASTA

jun 2012.

e to sam i ja procitao negde, pa rekoh da pitam ovde dal neko zna sta da radim, zeleo sam da ne kupujem vise seme. da li jos neko moze potvrditi ili ne?
$DoLaR$POZNAVALAC

jun 2012.

metal da nisi pomjeaao ako hermi opraai sam sebe ta sjemena e bit 99,9 posto hermiji kad naraste biljka jel.......ili drugog hermija.....ali ako opraai bilokakvu ili regular ~enu ili feminiziranu onda e sjemena bit feminizirana....barem meni jesu kaj su mi proali hermiji opraaili normalne i samo sam od tih "normalnih" uzeo sjeme....

jun 2012.

mo~da ste i u pravu, nisam probao pa ne mogu tvrditi. samo mi logika govori da ako hermi opraai fem biljku (koja je ionako ve nastala od hermia) postoji jako dobra aansa da sjeme budu hermii. druga stvar je ako hermi opraai "normalnu" biljku koja je prirodno ispala ~enska i u tom slu aju se dobiva feminizirano sjeme...
hazeboyENTUZIJASTA

jun 2012.

quix je dobro napisao.ja sam isto to vidio par puta negdje.imam cak doma sjemenke.himalaya gold hermic oprasio fem white widow.treba probat..

jun 2012.

ne preostaje drugo nego da isprobamo, jedino tako emo sigurno znati (i tek tada u ja povjerovati)... :dada
QuixISTRAŽIVAČ

jun 2012.

naravno da ce bit femi sjeme ako ukrstimo zenskog hermija i zensku biljku bez obzira posadimo li regularno sjeme ili femi. hermafrodija se ne prenosi u peludu nego ostaje u samoj biljci.licno imam u basti hermija kojemu svaki dan cupam jajca a dobio sam ga tako sto sam mu poremetio svjetlosni ciklus
$DoLaR$POZNAVALAC

jun 2012.

da nisam napisao da kad sam izvadio sjemenke....moralo ih se i testirat...10 je ialo na 12/12 odmah a 10 vega tri tjedna pa topiranje pa odmor 14 dana pa cvijetanje....svih 20 mi je ispalo ~enske....valjda je onda to to :)

jun 2012.

e to dollars, to sam ekao, provjerene i isprobane informacije tj. iskustva iz prve ruke... probaj i ti pa da vidimo jel iznimka ili pravilo...
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Mo~ea opraaiti ali ne isti gen. Dakle opraai neku drugu biljku a ne onu sa koje si uzeo klona (majku klonova) ili klonirane potomke biljke sa koje si uzeo klona i napravio mu~jaka. To nisu biljke prvo koleno, ve "ISTI GEN". To ti je isto ko da si ostavio hermia u boxu. Seme nee valjati. Iz ovog semena imaa samo gubitke u sledeim potencialima: 1. THC- znatni postotak gubitka potencije THC-a u biljki, 2. Zdravlje- ova biljka ima jako slab imunoloaki sistem za bolesti, temperaturu, vla~nost, ph, nutriente... 3. Koli ina- od ovakve biljke mo~ea dobiti ak 50% manje uroda na te~ini, 4. Stres- ..., i ako se to ne primeti na njoj vizelno, dodatni stres poput presaivanja, topinga... bi je u veini slu ajeva ili ubio ili stopirao na du~i period. Radije sa uvaj polen i opraai neku sledeu biljku. I DA VAS SVE ISPRAVIM! Ne dobija se treta~om koloidnig srebra Hermafrodit ! ! ! Dobija se polen od tog gena. Gen nema veze sa muako-~enskim polom. NE ME`AJTE OVE STVARI U JEDNU VREU! Koloidnim srebrom ste naterali da biljka postane mu~jak i da zadr~i osnovu na nasledni gen da ne bude mu~jak (imunoloaki sistem gena). Primer: Sa svetlom mo~ete uticati da promenite pol biljkama i tako dobijete mu~jaka. Kada sa polenom od tog mu~jaka opreaite sledee biljke, one e biti ili muake ili ~enske biljke. Kad sa polenom od koloidnog mu~jaka opreaite ~enku, dobijate 100% fem seme, jer se gen joa uvek bori protiv muakog gena. Nadam se da sam bio jasan. DA NAPOMENEM JO` JEDNOM: NE ME`AJTE BABE I }ABE! Kanabis je biljka hermafrodit u razvoju i u doba sazrevanja ako oseti da ima odgovarajue uslove, ona se menja po potrebi na muako ili ~ensko.

jun 2012.

A kolko dugo se polen moze cuvati?

jun 2012.

isto kao i sjemenke, ako je pravilno skladiaten mo~e izdr~ati i nekoliko godina...

jun 2012.

Sad cu opet postaviti glupo pitanje ali radije cu pitat nego da userem. Pravilno skladistenje polena znaci? Staviti u neku vrecicu, istisnuti zrak i skladistiti u mracnom i suhom prostoru?
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Ne moraa u kesu i istiskati zrak, jer bi verovatno na taj na in i polen izduvao. Dakle, mo~ea u bilo ata da stavia samo da je suvo, i tamno mesto. Na primer u staklenku (staklenu teglu) i zatvoria. Kad koristia, uzmea kist ( etkicu) i pokupia malo polena na etkicu i opraais hedove.
nevaljaENTUZIJASTA

jun 2012.

sad jos jedno dodatno pitanje :) znachi, sa ovakvim dobijenim polenom mozemo da oprasimo i zenku iz fem semena i zenku iz regularnog i isto ce dobijeno seme biti feminizirano? Ja mislim da dalje vise nece biti pitanja :leafblunt: peace
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Malo sam se bacio na literaturu i guglanje i doaao do zaklju ka koji sam i pre toga smatrao adekvatnim: - Ako poprskaa regularnu ~enku dobijaa fem seme. (90-95% fem seme) - Ako poprskaa ~enku iz feminiziranog semena, dobijaa fem seme vrstog stabla. (100% fem seme) Ina e ovakvo seme se prodaju u shopovima. Ovo mi je i nekako bila karika koja je falila u logi nosti gena. Ta nije: dva gena sa imunitetom na transformaciju muake biljke daju 100%-tnu sigurnost u dobijanju fem semena. `to mi nekako nije bilo logi no da se dobije 100%-tno seme iz meaavine koloidnog gena (100% fem) i regularnog gena (50% fem i 50% male) ...ima joa po nekoliko zanimljivosti ato se ti e gena ove biljke, ali ovo nije tema za (de)gene kanabisa. Joa samo neato za budue hibridare: Kri~anjem se dobijaju nove vrste, ali samo sa vrhunskom opremom mo~ete znati da li ste unapredili gen ili unazadili. Iz 1000 kri~anja, samo 20 do 50 su uspeana. Ta nije "gube se potenciali biljke". Nije to da odmah izgubite na svim poljima potenciale: thc, koli ina, imunitet..., ve gubici su jako mali i primetni su samo ako uporeujete to sa mati nom biljkom sa koje ste uzimali seme. To zna i da ako bi ste ovo ponavljali jako dugo, izgubili bi ste dosta kvaliteta na vaaim biljkama. Ovo se odnosi samo na tretmane koloidnim srebrom. Ako vam se svia hibrid koji ste napravili i zeleli bi ste ga zadr~ati, potrebno vam je da napravite "regular" posle toga. ...i... (ve mi je ualo u naviku da stavljam napomenu) NAPOMENA: Ne znam zaato ali auto flovering hibridi i koloidno srebro se ne podnose baa najbolje. Dakle, rubialis ne voli da bude tretiran sasrebrom i doaao sam do podataka da je svaki auto flover femin seed dosta osiromaaeniji od njeenih braa a pogotovo sestara koja se dobijaju regularnim putem.

jul 2012.

ti ustvari kazes da fem seme pravis od dve fem biljke? ili sam nesto pogresno razumeo (pitanje je ustvari da li moze od dve fem biljke) i jos jedno pitanje, upotreba koloidnig srebra, prska se po biljci ili se biljka zaliva u kojoj kolicini i u kom vremenskom intervalu?
THC_powerLEGENDA

avg 2012.

oprostite sto otvaram ovu temu nakon duzeg vremena, al nigdje nisam nasao neki deblji komad srebra kao no~ ili vilicu, pa bili ja ovo mogao obaviti sa nekim nauanicama, ogrlicom...? i dali je va~na debljina puno hvala

avg 2012.

mo~ea al e ti trebati puno nakita :icon_lol:
THC_powerLEGENDA

avg 2012.

pa koliko se to srebra skine s tih elektroda ? jel mi mozete preporuciti neko najjeftinije rjesenje, po oglasima imaju samo stari srebreni beateci i to ato mi je preskupo...
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Pa evo ovako... Ima nekich ra unica koliko treba srebra u kubnim mikro metrima ali poato ga neemo koristiti za ljudsku upotrebu, ne moramo da se pridr~avamo najsitnijich detalja, ali biemo pribli~ni. A evo i sajta gde mo~ete pogledati detalje za pravljenje koloidnog srebra za ljudsku upotrebu, ili ti za le enje: Proizvodnja koloidnog srebra Evo i video: moj stroj za koloidno srebro - YouTube Uglavnom 6h na 9v i srebrne elektrode... ini mi se po nekoj logici da e pomoi i nakit ali e se nakupiti na jednu elektrodu dosta oksidanata tako da bi bilo po~eljno da se na svaki sat zameni polarizacija (}ica sa plusa se prebaci na minus a sa minusa na plus) Guglajte malo pa ete nai. Na ponekim sajtovima se koriste dosta teake formule ako se ne razumete u njih. Ako imate mikro vagu, potrebno je da se skine sa srebra 5 miligrama na 1 l. vode. Pokuaau ovih dana da poguram literaturu pa vam javljam ta ne detalje kako napraviti koloidno srebro za biljke i za ljudsku ishranu...a dotle idite u apoteku i kupite jednu bo icu ovog magi nog napitka, koji je jako koristan za iaenje tela od THC-a i raznih drugih elemenata, bakterija, virusa... ...i ako se tano po propisima napravi koloidno, dobili ste neku vrstu eliksira ~ivota.(ali sa time se NE ZAJEBAVAJTE! ! ! Nemate opremu da bi ste to propisno odradili)
THC_powerLEGENDA

avg 2012.

ja sam nasao zicu od srebra cistoce 99.999% za izradu koloidnog srebra, pa cu je kupiti sto se tice vrijednosti odnosno koncentracije srebra u vodi (ppm) za ljudsku upotrebu iznosi 10-20ppm, a za biljke najmanje 40ppm, a 50ppm bi bilo po~eljno sto se tice ove tvoje sheme dolje, jako je jednostavna i jeftina, kad to kupim poslikat cu vam sve u koracima jer se razumijem u elektroniku koliko-toliko
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

avg 2012.

E hvala prijatelju. Gde si naaao ~icu i koja je cena?
THC_powerLEGENDA

avg 2012.

9999 silver wire | eBay evo pa biraj

nov 2012.

mali prilog temi
doKurcaISTRAŽIVAČ

nov 2012.

E zanimljiva tema jako. Treba uskoro da mi stignu 5 komada fem. Mislio sam da probam napraviti mali box i da stavim 1 biljku koju bi prskao sa ovim i jednu koju bi kasnije oprasio da bi dobio dosta vise semena. Mislio sam odma na 12/12 kao sto je rekao Dolar. Nego koliko vremenski treba za ovakvo oprasivanje? Negde sam procitao da treba seme da se razvije kad se biljka oprasi al ne mogu nikako da se setim gde...

nov 2012.

ne kontam, oprasivanje traje koliko traje, par sekundi ti treba da nabacis polen na cvet;) i naravno da ce seme da se razvije kada se biljka oprasi, to je i funkcija oprasivanja, sta zapravo ti htede reci tj. pitati
doKurcaISTRAŽIVAČ

nov 2012.

Hteo sam tacnije da pitam kad bi krenuo sa cvetanjem (verovatno bi odma krenuo sa 12/12), jel bi morao da cekam 2 meseca ili koliko vec da biljka zavrsi skroz sa cvetanjem ili mogu i ranije da prestanem da je drzim u cvetanju i ranije da vadim semena iz tih oprasenih cvetova?

nov 2012.

pa seme vadis kad bude zrelo, nista ranije, pusti da to sazri kako treba, znaci kada biljka sazri i kada je skines, skidas i seme ko covek i nema jeda, svako cupkanje ranije je rizicno

nov 2012.

a dali kad opraaimo automatik sa polenom od biljke koja nije bila atomatik, dali e na bijlci automatica izai sjeme automatika? i dali se biljka mora im izae iz zemlje prskat ili kad pome cvjetat sa ovom srebrenom tekuinom? dali trebamo zaljevat sa srrebrenom tekuinom? eto par pitanja, nadam se da nisu glupa :ludaci_lol:
crobiggENTUZIJASTA

nov 2012.

Meni je uspjelo ovo bez problema ikakvih. Nakon prskanja kroz par dana sam vidio jajca, jajca se prate svaki dan iduih cca 7 dana dok se ne pojave "bananice". Te bananice su osjetljive i puataju pelud, polen. Uzmete jako malo, vrh a kalice je dovoljan(!!) i stavite na pistile. Kroz par dana e se vidjet nabreklost a kroz joa tjedan dana se ve vidi i sjeme. Ovisno od sorte, ali u principu treba oko 30 dana da sjeme sazrije. Znai najbolje na po etku cvjetnje opraait. Sjeme e samo ispast bez problema kad je sazrijelo, ne trgati niti ga na silu upati. Poato je bila zima tada, ostavio sam vani zamotano u alu foliju na mjesec dana i onda tek koristio sjeme, 6 sjemena dobio, 4 proklijale odmah i sve 4 ~enke :) @Nike, nisam siguran za automatik sa ne automatikom, zato na to ne mogu odgovorit. -Kad po ne cvjetat se prska, recimo tjedan dana kak je u cvjetnji se prska, ja sam malo prskao( svega par puta u 2 dana) i dobio sam par bananica (jaja) ato je i previae, jedno jajce ti je dovoljno za 10 do 20 sjemenki po mom mialjenju. -Ne zaljevaa srebnom vodom, samo prskaa granu, preporu am neku malu i sporednu koja e ti dat jajca, ostale nemoj da ih ne zeznea, pa onda imaa posla sa prekomjernim kastriranjem.

nov 2012.

@nike1, crobigg ti je lepo odgovorio, prskas tek kada si siguran da imas curu (nema svrhe prskati musku biljku), nema potrebe prskati celu biljku (sporednu granu il dve) i nema potrebe zalivati sa tom vodom, najnormalnije zalivas kao i da ne radis taj tretman, sto se tice oprasivanja, to nisam radio (radio sam obrnuto) ali mislim da ces u f1 dobiti automatika
Smokey McPuffAMBASADOR

nov 2012.

Evo da malo pomognem sa laganim objaanjenjem i aemom. Kada se prebacuje svjetlo na 12/12 po inje se peridom od 2 tjedna uredno jedanput dnevno prskati odabrana }ENSKA biljka, koja e nakon toga po eti stvarati muake cvjetove, koji e biti puni ~enskim peludom, ukratko, i s time se opraai druga ~enska biljka da se dobije ALL FEMALE SJEME! : Sve nacrtano i objaanjeno. Peace

nov 2012.

hvala svima na odgovoru sad mi je puno jasnije, iako joa nisam ni prvu svoju biljku posadia ja ve o razmno~avanju:bananabang: joa itam i ucim

nov 2012.

samo uci, tome forum i sluzi

mar 2013.

Pozz svima, odlucio sam napravit tutorial kako dobiti fem sjeme jer znam da to dosta ljudi zanima iz vise razloga,od ustede novaca pa do krizanja biljaka i radjenja svog straina pa eo da podjelim malo sta sam saznao dok sam krenuo istrazivati. KAKO FUNKCIONIRA? Postoje razni nacini za dobivanje fem sjemenki, mozemo stressat biljku dok ne postane hermi zatim se razviju vrecice polena iliti muda koja oplode biljku i dobimo sjeme koje bi trebalo biti feminizirano ali se zna desit da u procesu stressanja biljka prenese svojstvo hermija na sjeme pa ce i to sjeme biti hermi, a to ne zelimo. Mozemo koristit i koloidno srebro koje se dobiva zapravo vrlo jednostavnim procesom elektrolize bakinog srebra koje stavimo u casu vode i spojimo na bateriju od 9-12v.Koloidno srebro ima svojstvo da mijenja tretiranu biljku ili izoliranu granu biljke na nacin da razvije vrecice polena muda te oprasi biljku. Zdravim razumom mozemo zakljucit da je tehnika sa koloidnim bolja jer ne stressamo biljku. Dok sam istrazivao na koje sve nacine mozemo dobit fem sjeme naisao sam na proizvod, zove se Tiresias Mist i po mom nagadjanju vjerojatno funkcionira po principu koloidnog srebra makar nigdje nisam to uspio potvrditi uglavnom ima isti efekt samo sto je sigurnije jer je proizvod isproban i eto ljudi pricaju da stvarno funkcionira.Ako vas zanima malo proguglajte po ostalim slicnim forumima itd. da se sami uvjerite.Za razliku od koloidnog bakinog srebra Tiresias Mist je napravljen da nemoze unistiti biljku jer je radjeno u kontroliranim uvjetima. Kada tretiramo biljku koloidnim srebrom ili Tiresias Mistom dobivamo vrecice polena koje ne sadrze musku genetiku,logicno zapravo jer biljka nije silom sama sebe pretvorila u hermija koji ima muskih gena ili hermi gena koji se prenose na sjeme.(moj osobni zakljucak ako sam u krivu neka me neko ispravi) Ako zelite sami isprobati metodu elektrolizom dobivenog koloidnog srebra ovo bi bio odprilike proces: 1.uzmite neku posudu i nasipajte unutra destilirane vode 2.uronite 2 komada srebra (mogu se koristiti srebrne zlice,vilice itd.) tako da vrhovi vire iznad vode 3.na vrhove koji vire izvan vode spojite 2 zice 4.zice koje ste spojili na srebro spojite jednu na + a drugu na  izvora,kao izvor mozete koristiti bateriju od priblizno 9-12v 5.pustite neka se proces elektrolize obavlja nekih 9-12 sati max da ne dobijete previse srebra u vodi 6.dok prekinete proces prelijte tekucinu u neku bocu koja je po mogucnosti tamna,mozete bocu obljepit izolirkom ili cim vec TRETIRANJE BILJKE 1.izolirajte biljku koju cete tretirati od biljaka na kojima ne zelite dobiti sjeme,polen lako nadje put do zenskog cvijeta 2.biljka koju planirate tretirati bi trebala biti minimalno 2 tjedna u fazi vegetacije (ovisno o strainu) prije pocetka procesa, idealno bi bilo tretirati biljku odprilike 5 dana prije nego ju prebacite na cvijetanje 3.odaberite jednu zdravu granu i pocnite spricati tekucinu uzduz cijele grane (jako bitno),proces ponovite svaki dan i tako odprilike 21 dan 4.nemojte panicarit kada vidite da su se svejedno pojavile samo znakovi da je cura na grani koju ste tretirali, vrecice ce se pojaviti cak i uz zenske pistile samo sto ce vjerojatno kasniti vremenski. 5.pustite biljku da raste i polen koji dobijete mozete skupiti u neku papirnatu vrecicu (postoji negdje tutorial i za to sigurno na ovom forumu) ili ostavite jednostavno da se biljka sama oplodi 6.cekajte da sjeme sazrije dovoljno i poberite ga ako ste se odlucili spremiti polen mozete experimentirati i oprasit neki drugi strain pa vidjeti sta se sve moze dobit :D Nadam se da vam je ovaj tut pomogao ili barem razjasnio neke stvari,ako se neko odluci isprobati gore navedene tehnike neki feedback bi bio super, uzivajte,pozz. :)
CreativeLEGENDA

mar 2013.

https://www.vutra.org/topic/7302-kako-napraviti-ionizirano-koloidno-srebro-za-proizvodnju-feminiziranog-sjemenja/ procitaj temu od pocetka do kraja ima puno interesantnih podataka i na 2 strani vezano za tvoju temu ;) lijepo je znati da ovakav sprej postoji ali nije morala nova tema za to ;)

mar 2013.

ups sad vidim da, moj bed al ajd bar ovo sa sprejom mozda nekom bude od koristi
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Ekipa, itam na stranom forumu da prskanje koloidnim srebrom je super za natjerati biljku da izbaci muske cvjetove,ALI da taj prskani dio se nikako ne smije konzumirati. Imam 2 blueberrya i nikako ih ne ~elim usrat, pa me zanima da li bi mo~da water curing rijeaio taj problem? Jer nije baa da mi se baca ijedan dio sa ionako malog autosa. Danke :)
GedžaPOZNAVALAC

jun 2013.

zanima me da li moze da se prska samo jedna grancica i da samo ona izbaci prasnike, a da ostatak biljke ostanu normalni hedovi
SkyHighatristPOZNAVALAC

jun 2013.

Da.
pecurkoPOZNAVALAC

jul 2013.

Haug sa pitanjem... :smoke18: GH Cheese je skoro gotov, a jedna ~enka se sprema da cveta. Planiram da skinem sa cheesa glavne hedove, a da ostavim par donjih grana i da njih tretiram koloidnim srebrom. Da li je kasno da se na kraju cvetanja po ne sa tim? Mislim da li e se razviti jaja, obzirom da je neki 60-ti dan cvetanja? Takoe da li je o.k. koloidno srebro koje sadr~i 15 ppm srebra?

jul 2013.

kada se cvetanje produzi (il oduzi) cesto se desi da biljka izbaci bananice, cak i da nicim ne prskas ;) mislim da nista ne gubis ako probas, naravno, i obavestis nas o ishodu ak nije problem ;)
pecurkoPOZNAVALAC

jul 2013.

Hvala Seed, od sino je krenulo prskanje, obaveatavam o napredku :ljulj
pero123POZNAVALAC

avg 2013.

kako je proalo ?
pecurkoPOZNAVALAC

avg 2013.

E baa sam se logovao da javim da na kraju cvetanja nema pojma da promeni pola... Prskao sam dve nedelje- dva puta dnevno, osam cvetova koje sam ostavio i ni jedna banana da se pojavi... Sad sam ih poskidao, valjda e valjati za puaenje :read:
pero123POZNAVALAC

avg 2013.

bas pitam jer sam i ja poceo da prskam , nadam se bananama, cvijetovi mi tako ruzno izgledaju , dlacice se osusile .. neznam vidjet cemo , koliko sam procitao po netu nepreporucuje se pusenje hedova tretiranim koloidnim srebrom :\
Naduvani_ZekoENTUZIJASTA

avg 2013.

Zanima me kako znat da je srebro odradilo svoje .Jel mjenja voda boju ili sta? Slika na 1 strani ne radi(bar je ja nisam mogo otvoriti)
pero123POZNAVALAC

avg 2013.

je , prepozna se razlika .. probaj vidjet ces .. ja sam na punjac od akomulatora stavio srebrenu zicu na 12v i 8h u destiliranu vodu od 1l .. a jednu na 12h .. i vidi se razlika daltonist sam tak da kaj se tice boja nemogu ti reci tocno koja je .. al razlika je .. :D
kokomarinAMBASADOR

nov 2013.

Nakon procitanog dodoh do ovog zakljucka Ako tretiram automatika i njen polen upotrebim za oplodnju bilo kakve vrste Dobijas automatike Polenom regulara oprasen automatik daje Daje fotosenzitivne biljke.

nov 2013.

pa nije bas tako jednostavno, ako automatikom oprasis fotoperiodnu, dobijas fotoperiodnu, ne mozes u f1 odmah dobiti automatika
SLO-EraLEGENDA

nov 2013.

Sa koloidnim srebrom nisam radijo ali kot giberelina ne prskas biljku, vec namo ia seme,pustia odstajati,obrises i stavia klijati.
littleGreenENTUZIJASTA

nov 2013.

Ve u f2 se mo~e dobiti automatik, u f1 se mo~e javiti krae vrijeme cvijetanja kod nekih fenotipa. Giberelinska kiselina se obi no koristi za starije i/ili uspavano sjeme, kako bi ga se potaknulo na klijanje.

nov 2013.

ne znam za f2, ja sam moju auto brasil dobio u f5
SLO-EraLEGENDA

nov 2013.

Upravu si,koriste se za bolje klijane-prekinitev dormance ali se koristi iza jacanje rasti stabla,prelazak iz juvenilne uodraslu fazu,incijacija cvetanja i dolu ivanje spola,nastanak ve jih plodova...
kokomarinAMBASADOR

nov 2013.

Ok.dakle ,ako zelim auto sjeme najbrzi i najsigurniji nacin je tretirati automata i njenim polenom oprasiti drugu auto biljku ,em je auto,em je fem i sve ostaje u okviru sorte jer su sestre.sve ostale kombinacije zahtjevaju mnogo vise vremena

nov 2013.

pa ne moraju biti sestre, al u nacelu to je to ;)
kokomarinAMBASADOR

nov 2013.

Thanks bogi :) nadam se da ce mi uspjeti .
ExtraPOZNAVALAC

feb 2014.

Vidi cuda, slucajno naletio na ovu temu kad ono o ioniziranom srebru, e sad zasto sam se tu javio pa zato jer se time bavim i proizvodim to vec preko 2g. ali za lijecenje kod ljudi oralnim postupkom i spricanjem izvana. Imam stvarno jako puno iskustva oko toga, napravio cca 350L ioniziranog srebra od 5-25ppm za razne namjene, takodjer posjedujem i digitalni TDS mjerac tako da sam siguran u proizvodnju odredjene jakosti, a imam i 99,99% srebrne zice posebno naruceno samo za to a da ne govorim koliko sam dao truda u sklop za napajanje tog uredjaja, nije tako bas jednostavno kako se to cini ovdje... :dada ! Ako nekoga nesto zanima u vezi toga neka slobodno pita... rado cu pomoci...! Takodjer cu s vremenom i sam probat dobit FEM sjemenke, kad krenem javim ovdje rezultate...! Pozz !! :wave:

feb 2014.

pa ako si se vec ukljucio u temu i bavis se time, napravi tutorial kako ti pravis koloidno srebro i spomeni sta su po tebi greske u nacinu koji se ovde spominje, npr: https://vutra.org/topic/10178-kako-napraviti-ionizirano-koloidno-srebro-za-proizvodnju-feminiziranog-sjemenja/?p=198274 https://vutra.org/topic/10178-kako-napraviti-ionizirano-koloidno-srebro-za-proizvodnju-feminiziranog-sjemenja/?p=228062 https://vutra.org/topic/10178-kako-napraviti-ionizirano-koloidno-srebro-za-proizvodnju-feminiziranog-sjemenja/?p=208590 ne vidim bolji nacin da nekom pomognes, a ne da cekas pitanja, s tim sto naravno pricamo o "srebru" za proizvodnju semena, dakle treba da bude prakticno, jednostavno i efikasno, a ne da se od toga pravi nuklearna fizika ;)
ExtraPOZNAVALAC

feb 2014.

Ok, ma novi tutorial stvarno ne treba jer vidim da ima lijepo i skoro sve objasnjeno na nekoliko mjesta sto ste vas trojica postavili... :thumb: Evo jedino mogu dodat da nikako nemojte pravit s bestekom (vilica,zlica...) a takodjer niti s raznim kovanicama ili nakitom pogotovo, zato jer to nije dovoljno dobra cistoca srebra to je vecinom sve oznake 925 sto znaci 92,5% srebra a ovaj ostatak su ostali metali npr. olovo,cink,bakar...a oni nikako ne bi trebali bit u upotrebi, koristite samo 99,9% cistoce srebro i nista drugo !! I jos bi mogao dodat za upotrebu koje destilirane vode, ako zelite imat pravu kvalitetu i cistocu ionskog srebra trebate koristit destiliranu vodu zvanu "Aqua Purificata" koja se koristi u medicini i za lijekove onda znate koje je cisoce ta voda apsolutna nula 0-PPM i TDS uredjaj tako i pokaze, dok sve destilirane vode po trgovinama imaju barem 3,4 ili cak do 12 ppm sto znaci da to nije to onda jer vec necega imate u toj vodi. A ova "Aqua Purificata" ima je u Zg. za kupit 1,5kn/1L... ako netkom treba broj moba od te firme dam mu na PM. Ne znam dali bi bilo dovoljno ovih 5-15ppm sto ja najcesce pravim za ljudsku upotrebu a da to isto koristim i za tretiranje biljke za dobivanje FEM sjemenki ?! Evo toliko za sada i pozz ! :icon_wink: Edit; Zaboravio sam rec da struja kojom se pravi ionsko srebro ne bi smjela prelazit 1mA u prosjeku, jer vecinom srebrne elektrode (u homemade izvedbi) nisu duze od 150mm x 2mm fi, tako da se na to treba pripazit jer se u suprotnom nece dobit zeljena kvaliteta, tocnije dobiju se koloidi srebra a nama trebaju pozitivno nabijeni ioni srebra...!! Eto jos jedna jako vazna stavka koju sam zaboravio rec napocetku !! :wave:
mičurinLEGENDA

feb 2014.

Srebro se u HR mo~e kupiti u http://www.rafinerijaplemenitihkovina.hr/ 99.99% istoe, u obliku ~ice debljine 2mm. Radim isklju ivo za svoje potrebe fem sjeme ve du~e vremena i sam radim koloidalno srebro.Nemam ppm metar koji pokazuje tako male vrijednosti,a na netu nisam nigdje uspio pronai neke konkretne podatke o koli ini vode,srebra itd. Najbli~e ato sam naaao je podatak da 0.9V treba pustiti preko noi,tj 12h maksimalno. Vrijednost bi trebala biti 40-50ppm,mo~da neato malo viae.Jednom sam probao sa 5dl vode,a jednom sa 2dl. Razlika je bila jako velika. Opcija sa 2dl je bila prejaka,ali sam isto odradio prskanje 21dan od trenutka prebacivanja na 12/12 i dobio jako puno bananica. Primjetio sam da sa ja om koncentracijom srebra ima manje polena u bananicama,ali isto funkcionira. Uglavnom najbolje mi se pokazalo cca 8 sati u 3dl destilirane vode.Va~no je da nakon 21 dan biljku ili odabranu granu nije potrebno viae prskati. Oraaii bi ve trebali izai na vidjelo. koliko postotak giberali ne kis. imam 3% i ako je ok,koliko vremena treba sjemenke namakat? Koliko sam informiran,kod sativastih se zna estio dobiti hermi,a kod indica dominant rijetko..
ExtraPOZNAVALAC

feb 2014.

Takodjer sam i ja kupio u toj firmi "Rafinerija plemenitih kovina" platio 160kn, 2komada zice 150mm x 2mm fi, cistoce 99,99% Ag, a sto se tice mjerenja PPM-a zvanog TDS metar, digitalni naravno, na e-bay ti kosta 7-8$ to je stvarno povoljno a jako koristan uredjaj... :icon_wink: Ja se osobno nebi previse oslanjo na ovu racunicu od 0,9v kroz 12h rada, jer iz iskustava ti govorim da su velike razlike u pravljenju sto se tice koju destiliranu vodu koristis, zatim temperatura vode s kojom pravis a da ne govorim struja koja prolazi kroz te srebrne elektrode koja je tebi velika nepoznanica osim ako nisi mjerio s ampermetrom (reda mA), koja treba u vecini slucaja bit oko1mA, to ti je puno vazniji podatak nego na koliko ce VOLTI radit taj uredjaj... I normalno da se dobije razlicita koncetracija srebne vode, gledano u ppm-ima, ako se radi s razlicitim kolicinama destilirane vode, zato jer srebrna elektroda treba puno vise vremena da bi ispustila istu kolicinu srebra (ppm) u vecoj kolicini vode u odnosu na manju !! Zato i kazem da ovo gore nije pouzdan podatak sto se tice tih 0,9v kroz 12h rada jer ovisi o kolicini dest. vode, ja uvijek pravim u posudi od 1L ! Pozz ! :wave:
mičurinLEGENDA

feb 2014.

Evo prilike da pomognea :) Imam "punja " od 1000mAh http://www.gitec.ge/en/p/9423/bandridge-ac-dc-1000-ma-be1000ec-regulated-adapter ,i njega koristim. Imam Ec meter http://www.hannaservice.it/balkans/?rt=products&prd_code=HI%2096304. Na koji na in da dobijem 50ppm,koristei ovaj EC meter? Odnosno na koji na in,koliko volti,obi ne kupovne destilirane vode i vremena trebam potroaiti da bi dobio izmeu 40 i 50ppm? thnx
ExtraPOZNAVALAC

feb 2014.

Mozes koristit taj punjac od 1000mA samo moras ogranicit struju na 1mA i stavis na 12v. To ogranicenje mozes obavit s jednim otpornikom ! Nemoj koristit obicnu destiliranu vodu iz trgovine, zato jer takva voda ima u sebi vec cca od 5-15ppm i vise pa onda ne znas gdje si. O vremenu ti nemogu tocno rec jer tu ima puno faktora koji utjecu na samu proizvodnju, a to su temperatura vode, koja voda i kolike velicine (kvadrature) srebrne elektrode koristis, to mi nisi reko...? Evo ti tablica sto si pito kako koristit EC metar (µS/cm) u odnosu na TDS metar (ppm) ! Tvojih 1000 µS ti iznosi 640 ppm a treba ti cca 75-85 µS za tih 40-50ppm ! 3029.IPB
mičurinLEGENDA

feb 2014.

ova tablica mi treba..super :) hvala
THC_powerLEGENDA

mar 2014.

Pozdrav Ja sam odlu io isprobati ovu metodu, spojio sam 2 punja a u paralelu i dobio 10V i 700mA (idealno 600). Na benzinskoj sam uzeo destiliranu vodu te u 2.5dL uronio 2 ~ice od srebra 9999 (10cm svaka i oko 1mm debela) i priklju io na prije naveden izvor struje te ostavio 7h. Nakon nekog vremena sam primjetio da mi se na jednoj elektrodi pocinju nakupljati "balon ii", pa sam se poradovao da radi, ali poato nemam ppm metar baa sam skepti an u vezi moje vodice. Prije 5 dana sam po eo apricati jednog autoflowera po imenu northern lights i ju er je po ela sa cvatnjom. itao sam da bi se kroz 14 dana "trebao" pokazati kur i, a ja sam malo skepti an oko svega najviae jer mi to pravljenje srebra ne izgleda tako lako, mislim da ima veze i debljina ~ice, temperatura vode, kolicina vode, kakvoca dest. vode i jakost struje. Znam vec da mi je greska sto nisam mjenjao polove tjekom procesa proizvodnje koloidnog srebra. Inace apricam ih 3 puta dnevno i biljka ce razvija u prekrasnu curu, a nadam se da ce uskoro u muakarca :maryjane: :maryjane: :maryjane:
ExtraPOZNAVALAC

mar 2014.

Zasto si spojio dva punjaca u paralelu ? S takvim nacinom spajanja se dobiva na amperazi (struji) a tebi to u ovom slucaju ne treba vec ti treba veci napon a to se dobije spajanjem u seriju i ovih 700mA je jako puno za ionsko-koloidno srebro treba ti barem 100x manja struja... tocnije oko 1-2mA... malo me to sve zbunjuje kod tebe... !? To sto ti se javljaju baloncici to ti je dokaz da imas veliku struju (amperazu) i ti zapravo vrsis elektrolizu vode, odnosno vodu razdvajas na kisik i vodik a to ti ne treba... moras dobit laganu maglicu i sivilo oko jedne elektrode, ajmo rec to je jedan dokaz... !! :icon_wink:
mar1oPOZNAVALAC

mar 2014.

Mo~da glupo pitanje ali mo~e li se ovo upotrijebiti poato joj je sastav 99.9% Pure Silver?
TantorAMBASADOR

mar 2014.

Imate ljudi za kupit umjesto da se zezate....
ExtraPOZNAVALAC

mar 2014.

Bez obzira sto je to 99,9% cisto srebro ne moze se to upotrijebit za pravljenje koloidnog srebra, to je tekuce srebro za elektroniku i upotrebljava se za krpanje napuklih vodova ili povezivanje istih te jos dr. stvari... :cool44: PS; sad sam tek vidio detaljnije link, to je termalna pasta za CPU ali takodjer se ne moze ni to upotrijebit !!
THC_powerLEGENDA

mar 2014.

Meni i jest bila namjera da dobijem na ampera~i jer sam na nekoliko foruma i na pocetku ove teme procitao da se koristi 600mA i 9V, pa sam ja napravio priblizne uvjete i dr~ao sat-dva krace da se ne napravi prezasicena otopina. Baloni na jednoj elektrodi moraju biti i oni prestavljaju vodikove atome i zato se mjenjaju polovi svakih sat vremena da se ne nakuplja na jednoj elektrodi. Neznam baa kako bi ispalo sa 0.07A
ExtraPOZNAVALAC

mar 2014.

To ti je skroz kriva informacija u vezi velike amperaze (struje), s jakom strujom ti se otapa srebro s prevelikim cesticama a to ne samo da onda nije dobar utjecat na biljke nego je i stetno i za njih i za nas ljude a uostalom i stim gubis jako na trosenju samih elektroda jer se otkidaju veliki komadi srebra (podrazumjeva se, na mikroskopskoj razini !). Ti mozes dobit istu kolicinu PPM-a (mjereno s TDS uredjajem) s takvim nacinom pravljenja s velikom strujom ali se zapitaj dali si dobio ionsko ili koloidno srebro ili sasvim nesto trece od srebra... Za proizvodnju ti treba napajanje od 12v/1mA mjereno na samim elektrodama i koristi destiliranu vodu pod nazivom "Aqua Purificata" i ne mozes fulat a to ti je provjerena metoda i ako ne znas sve te informacije i detalje oko pravljenja istog bolje saslusaj iskusnije i dobit ces sta si htio od proizvoda...!! ;) Ovo sto si napisao da baloni moraju bit tokom proizvodnje to je apsolutno netocno jer ako vidis te balone znaci da vrsis elektrolizu vode (a to se dogadja zbog velike struje) a tebi trebaju pozitivno nabijeni ioni srebra (Ag+) koji se dobivaju s jako slabom strujom reda 1mA, prouci malo detaljnije oko toga pa ces vidjet o cemu ti ja ovdje pricam... Samo da dodam kako se stim vec bavim preko 2g. i to proizvodim u velikim kolicinama, napravio preko 350L s uredjajem kojeg sam napravio sam i podesio da radi prema provjerenim parametrima... :cool44: Nemoj mislit da ti pametujem vec samo zelim da napravis ono sto zelis i to na pravi nacin...pozz... :wave: PS; tih 0.07A sto si pitao je 70mA a i to je puno, treba ti kako sam vec par postova prije reko, barem 100x manja struja od tvojih 700mA znaci 0.007A (7mA) a i manje priblizno 1-2mA a to sve zavisi od kvadrature srebrnih elektroda !!
THC_powerLEGENDA

mar 2014.

Hvala na odgovoru Ja sam svakako pocetnik u tome i tu sam postavio pitanje u svrhu informiranja. Kakav bi izvor struje trebao za to? Sve sto gledam je omjer struje i napona slican, ne znam sto je sa baterijama i koliko one imaju ampera ? Najveci problem mi je sto nemam taj ureaj za mjerenje, pa ne znam kako bih. Dali postoji neki izracun gdje bi uvrstio povrsinu zice, vrijeme, napon, struju i kolicinu vode? Nekako gledam za kolicinu vode nitko ne piae, svi koriste elektrode od svakojakih stvari, a samim time i drukcijeg presjeka. Gdje ima kupiti tu vodu, ja sam koristio najobicniju sa pumpe jer nije bilo druge. Hvala
mičurinLEGENDA

mar 2014.

Kako onda meni uspjeva sa 600mA? Ispravlja od nekog starog moba sa regulacijom na 9V. Tako sam radio dok nisam kupio TDS metar...
ExtraPOZNAVALAC

mar 2014.

Dobijes uvijek srebrnu vodu i to sa svakim ispravljacem i svakom vodom ali ja stalno naglasavam, sta se dobije to je jako upitno... ?!! :icon_eek: Koliko PPM-a dobijes i za koliko vremena s tim ispravljacem od 600mA/9v ? Meni uredjaj bude ukljucen skoro cijela 2 dana (cca 40h) da bi napravio 7-8 ppm a puna 3 dana pa i vise sto ovisi i o temperaturi vode, da bude 13-15 ppm koju koristim za vanjsku namjenu sa rasprsivacem-pumpicom. Svaka kvaliteta zahtjeva i vrijeme proizvodnje a ne ono brzinski sto ljudi pricaju da naprave za 2-3 sata i manje, pa to mi je presmijesno i ne zelim uopce oko toga raspravljat i vise komentira... :ohno: Dobro istina je da ja to gledam na kvalitetu i za ljudsku upotrebu mozda i ono "ofrlje" brzinski napravljeno funkcionira na biljkama, nisam probao direktan ucinak na njima za FEM sjeme pa necu ni ulazit dalje u raspravu... Ovo sve sto sam dosad komentiro govorim iz vlastitog iskustva, znaci ne da sam negdje procito i nekom povjerovao... Pozdrav ekipi !! :icon_wink:
ExtraPOZNAVALAC

mar 2014.

Postoje tablice o proizvodnji i svim parametrima ali to toliko odstupa od stvarnosti da bolje ni ne trazis te tablice... Isprobao sam te mjere prije 2-3 g i ima strasnih odstupanja... Nabavi si TDS metar na eBay kosta 7-8$ (45kn) i rijesio si se muka !! A vodu imas u Zg firma zove se DEMI-94 a voda se naziva "Aqua Purificata" sa 000 ppm-a ko stvorena za to. Ako ti treba broj moba posaljem ti na PM jer ne znam jel smijem ovdje postavit, evo bas drzim u ruci njihovu vizitku... :icon_cool: !
mičurinLEGENDA

mar 2014.

POatujem kad se neato radi kako treba i uope ne sumnjam u ovo ato si napisao,samo sam naveo da meni ve godinama uspjeva na taj na in i da dobivam fem sjemenke!A sad kako se zove ta tekuina nemam pojma?!?!? Iskreno,ne optereujem se time,jer je moja misija da napravim fem sjemenke izvraena i trenutno imam bar 20-tak sjemenki u zrenju ;) Koristim destiliranu vodu iz trgovine,najjeftiniju srebrenu ~icu iz rafinerije plemenitih kovina i ispravlja koji sam spomenuo. apricam jednom dnevno 15 min prije nego palim svjetlo 21 dan od kada ih bacim na 12/12 i sve 5
ExtraPOZNAVALAC

mar 2014.

Ako uspjesno dobivas FEM sjemenke to je za svaku pohvalu i za to dizem palac :thumb: ... Nadam se da ce i meni, uskoro kad krenem s growom, poci za rukom dobivanje fem sjemenki s mojom tekucinom od 15-tak ppm ! Ako nije bed de mi reci koliko pravis ppm-a za fem sjeme pa ti uspijeva ? :icon_wink:
THC_powerLEGENDA

mar 2014.

50ppm se preporuca
mičurinLEGENDA

mar 2014.

Koliko sam itao od 30ppm do 80ppm prolazi,ali 50ppm je kao idealno!?!? Ja ga do sada nisam mjerio,ali na jesen kad budem neato kri~ao u mjeriti i ii na 50ppm
lejtonISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Zna i da bi dobia feminizirano sjeme, uzmem klona od ~enske biljke, njega prskam koloidnim srebrom, skupim pelud i opraaim par cvitova od majke? Jer pro ita san maloprije da sjeme od hermija koji je oplodia sam sebe nije feminizirano, po nekakvoj logici onda ne bi bilo feminizirano ni sjeme s majke opraaeno tim klonom s obzirom da je klon ima iste gene ka i majka, ili sam u krivu?

mar 2014.

ja bih ti samo savetovao da ne oprasusjes mamu nego drugu zensku biljku https://www.youtube.com/watch?v=2mviqTxjZpU
mičurinLEGENDA

mar 2014.

Pusti hemije u ovoj pri i... Napravia kao ato si napisao,i onda opraaia po mogunosti drugu biljku,tj. npr imaa dvije ~enke white widow i s jedne uzimaa polen,a opraaujea onu drugu. Joa bolje je ako imaa srodnu vrstu od razli itih breadera. Duga je to pri a,moraa malo viae :read:
lejtonISTRAŽIVAČ

mar 2014.

mi urin hermiji* ne hemije :D Power Seed znaci kad bi oprasia mamu tim klonom ne bi dobia fem. sjemenke? Tako san i mislia, fala na pomoci.

mar 2014.

nisam to napisao, samo sam savetovao da ides na fem. f1 i morao bi bar 85~90% cura da imas

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se