LEGACY
Ovlaživač zraka
38 odgovora2,365 pregleda
Farmer
LEGENDA5.307 REP3%
→ Zmaj
FarmerLEGENDA
nov 2016.
nov 2016.#4
Vjerujem da ima regulaciju na sebi da stelas jacinu kojom isparava ? Napisana snaga (1000w) je maximalna deklarirana snaga kad je odsarafljen na 100%. Usput receno jesi siguran da ima toliko snage ?? Men malo to previse zvuci, normalni kucni ovlazivaci ma 20-30w vrh, nekakav industrijski pro isto max 100-150w , da se nisi ti zabunio malo ? Ili si mislio na ODvlazivac ?
Kako god, nastelaj i testiraj dok ne dodjes do zeljene relativne vlage zraka , palit / gasit na slijepo kad ti pukne nema smisla.
trubabuba
LEGENDA7.982 REP30%
→ Zmaj
trubabubaLEGENDA
nov 2016.
nov 2016.#5
neznam kako 1000W kad ni ovi jaci ODvlazivaci nemaju toliko a u njima je kompresor i sta ti ja znam.
ovlazivac imam onaj iz kucne radinosti (foger) sa 3 jedinice. mislim da to nesto sitno trosi.
montirao sam ga sa onim senzorom vlage i on mi pali gasi kako namjestim.
@piton, ako imas ventilaciju kroz box, sto mislim da bi trebo, onda ti nema koristi samo malo palit ovlazivac jer ce odma fanovi to povuc van. treba smanjit fanove za isis na min koliko ti treba da odrzavas protok zraka i temperaturu i onda namjestit ovlazivac da ti odrzava vlagu. nebih preporucio preko 60% da ne rizikujes sa pljesni.
Space_Lulu
LEGENDA8.947 REP39%
→ Zmaj
Space_LuluLEGENDA
nov 2016.
nov 2016.#6
1000W????:zvezda:: Ne razumem se posebno, ali logika mi govori da nema aanse da toliko troai.
Sada sam pogledala na mom (neki obi
an), piae da je od 23W. Tako da osim ako taj tvoj nije tipa veli
ine slona, sumnjam da je od 1000W.:D
Neea nai propisano pravilo kako koliko da ga dr~ia uklju
enim, jer niko ne zna u kojim vrednostima ti se kree RH koja zavisi od mnogo faktora (tipa biljaka, veli
ine, vrsta supstrata, veli
ina boxa, ja
ina svetla, godianjeg doba, ventilacije, itd itd itd).
Kada je svetlo isklju
eno, RH e biti malo viaa nego kada je uklju
eno. Tako da samo vidi da ti vla~nost bude u preporu
enim vrednostima i na osnovu toga zaklju
i kada ga trebaa dr~ati uklju
enog, na kom podeaavanju i sl.
Vegetacija 40-70% RH
Cvetanje 40-50% RH
Kraj cvetanja <40% RH
Isklju
i ga kada isklju
ia i svetlo, proveri RH par puta, i na osnovu toga uskladi rad ovla~iva
a za sledei dark period. A dok je svetlo uklju
eno gotovo sam sigurna da e ti trebati, posebno ako si u vegetaciji.
Sreno!
Space_Lulu
LEGENDA8.947 REP39%
→ Zmaj
Space_LuluLEGENDA
nov 2016.
nov 2016.#9
"Pa~nja! Vrua para"?
Ako ovo radi po principu starijih ovla~iva
a koji prave paru tako ato zagrevaju vodu vodi ra
una koliko e ti to dii temperatutu u box-u.
Sada uglavnom rade tako ato ultrasoni
nim frekvencijama prave paru odnosno "maglu".
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
nov 2016.
nov 2016.#11
1000w je deklarirano i to je njegova potrosnja i isplati ti se stavit ga u ormar i kupit drugi jer ovaj ce ti pojest struje za mjesec dana u vrijednosti drugog....imas ovlazivace na ultrazvuk koji trose jako malo ali moras imat demineliziranu vodu ili RO a to vjerovatno ti nije trenutno isplativo zato trazi malo po forumu ima kvalitetnih tema o tome pa ces vidjet sta i kako jer nemam sad vremna da ti pojasnim svu tematiku
DiskoKobaja
LEGENDA8.122 REP31%
→ Zmaj
nov 2016.
1 / 20
nov 2016.
maj 2018.