VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQAUTOFLOWER - Pravljenje fem. sjemena?
LEGACY

AUTOFLOWER - Pravljenje fem. sjemena?

67 odgovora11,050 pregleda
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Pozdrav ekipa, evo imam dvije sjemenke autoflower blueberrya, i kako on ima relativno mal prinos, a sjemenke su skupe, ~elio bi odradit jedan grow za dobit neato malo dima i neato sjemenki, pa me zanima par stvari: 1. Planirao sam prskat jedan sporedni vrh, i uzet pelud s njega. Da li e to biti dovoljno za neku srednju koli inu sjemenki po pitanju peluda? 2. Da li se tim peludom mogu oplodit cvjetovi te biljke iste, koji nisu prskani srebrom,il bi to izazvalo herm. gene u dobivenom sjemenu na taj na in? 3. Da li konstantnom "proizvodnjom" fem sjemena oslabljuju naredne generacije? 4. Ovo mi je vjerovatno najva~nije,zna i, itao sam na stranom forumu da prskani dio biljke nikako nije za konzumaciju, da li bi se srebro moglo sprati water curingom i da cvijet postane siguran za konzumaciju? Sve u svemu moj plan je dobit pelud sa jednog sporednog vrha ,i oplodit od druge biljke 2 sporedna vrha

mar 2013.

Tesko ces kontrolirat oprasivanje te biljke na kojoj eventualno dobijes muski cvijet. Trebat ces zrtvovat jednu cijelu biljku ili napravit klona. Topiraj i kloniraj pa tog klona probaj napravit hermija.
sjeverISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Da li se mo~e klonirat automatic ?

mar 2013.

teoretski moze, prakticno nisam probao, mislim da ne bi puno toga ostalo pa sumnjam da je isplativo
maverickAMBASADOR

mar 2013.

Autoflower klon nasljeuje starost od majke i procvasti e u isto vrijeme kao ona i nee se baa razviti. Edit: Naravno ako je samo u svrhu osjemenjivanja je ok i izvedivo.

mar 2013.

Pa u ovom slucaju kloniranje nije u svrhu dobijanja majke iliti neznam kakvog uroda, vec da se na njemu dobije muski cvijet koji ce bit dovoljno daleko od tih biljki koje zeli uzgojit do kraja i samo djelomicno oprasit. Nisam ni ja to nikad radio ali ne vidim razloga zasto bi to bilo neizvedivo.
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Nije uopce problem da se cak i cijela biljka oprasi, jer ako oprasi sama sebe, hebiga,hermi ima sjemena al da se pusit sve osim tog prskanog cvijeta. Nadalje, da oprasi i cijelu drugu biljku sta, opet dobro,imam auto fem hrpu blueberrya,i mogu cim sjemenke sazriju lagano peglat novu turu koja nece bit za sjeme i to je to. Druga stvar je s ne automaticima, pa kad moras cekat 6 mj za urod itd. Kako god da ispalo bit ce dobro. Nadam se da ce ipak neko iskusnji odgovorit na ostala pitanja, hvala :)

mar 2013.

Koliko uopce treba vremena da se razvije muski cvijet nakon primjene tog srebra ako netko zna? Ikad vec pitam, da pitam i ovo. Mislim da je bila tema o tome kako napravit hermafrodita s tim srebrom al ja ju ne mogu naci pa ako netko zna da mi posta link bio bih jako zahvalan :)
Z&NZMAJ

mar 2013.

https://www.vutra.org/topic/10178-kako-napraviti-ionizirano-koloidno-srebro-za-proizvodnju-feminiziranog-sjemenja/

mar 2013.

ja se ne bih zezao kloniranjem automatika nikako, vise je razloga, ali ako ti je stalo da semena, uzmi jednu pa prskaj tim srebrom, posle oprasi i umesto te dve u sledeci grov ides sa 22 ;) i jos ti ostane. ukoliko je biljka nakon prskanja za konzumaciju, a to proveri, ostaju ti te dve i za duvku i obezbedjen si semenom za "par" narednih uzgajanja, cemu komplikovati, ne znam
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Glavni problem je konzumacija te biljke. Cak razmialjam da li da oprasim cijelu "sestru" od te ato mislim prisilno izvuc muake cvijetove, pa da se ima sjemena oho ho. Da odma razjasnim ne planiram niata ogromno radit ato se ti e growa, ve da imam za naredne growove,plus sto je blueberrya auto sam po sebi jako malog prinosa, i ako bi ih na 5 bilo nekih 150g vrh! Sve u svemu bit e sjemena. Ima li se gdje uzet mala bo ica koloidnog srebra? Ne one od litra

mar 2013.

pa naravno, ne znam sto se toliko razmisljas, oprasi jednu i obezbedi se, ko govori o necem ogromnom, sa automaticima bi se tu namucio :) ja sam mog nedavno skinutog jet-a oprasio, imao je max. 15~20 cm visine, al 30ak menki izaslo i ja sretan i spreman da probam autos u outdooru ove sezone ;)
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Mislim da se neea razo arati, od stranih outdoora s autosima u pravim uvjetima daju puno viae nego obroke,naravno. U globalu bude li novca mislim da u se osigurat ato se ti e sjemenki, uzevai 2 auto wembleya,2 auto anubisa i evo ova dva blueberrya i prikupit sjemenke za naredne growove. A od klasi nih sorti idu van 3 big banga, i early skunk, s tim da mi je upitno jel Early feminiziran, a Big Bang je fem :)
Smoke_WeedPOZNAVALAC

mar 2013.

hmm, a koji je najbolji nacin napraviti hermo od autoflower-a? Predpostavljam da menjanje rezima svetla ne utice na auto, a ne bih cupao i maltretirao biljku, pa da na kraju ne bude ni semenki ni hedova.

mar 2013.

pa najbolje je prskanje koloidnim srebrom, upravo to o cemu gardner diskutuje u temi
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Kako bi bilo fino kad bi se citalo. Power, naletio sam na uporabu salicinske kiseline, koju pronalazimo u vrbi, ili aspirinu kao sredstvo za hermafroditirati biljku. Znas li ato o tome,il netko drugi mo~da? To mi je ako mo~e tako daleko bolja solucija jer bi mogao organski to odradit.

mar 2013.

znam da se spominje u kontekstu ukorenjavanja klonova, no licno nisam probao, to za hermafroditiranje nisam znao/cuo
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Da, to znam i ja. ak neki stranci tvrde da blagi rastvor,tipa 1-2 aspirina na 4 litra vode jako dobro djeluju na biljku kad se tim prska po njoj, kako nema insekata, ja a je, superiornija uglavnom. No, za hermafroditiranje se koristi valjda na jednu caau 2-3, mo~da i 4 aspirina i s tim se prska. Bar kako ka~u. Ni jedan odgovor koji sam naaao nije potkrijepljen nekim znatno korisnim informacijama ato i kako to no, ve je netko probao, uspjelo i to je to. S tim da se navodi da malo sporije izaziva muake cvjetove. Al ako izaziva muake cvijetove, ak i sporije nego srebro mislim da je bolja opcija od srebra radi atetnosti srebra na cijelu biljku

mar 2013.

to stoji, i u tom slucaju sve se moze konzumirati sigurno ;)
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Naravno :) Ina e, imaa li kakvih iskustava u konzumaciji tih hermafrodita koji su prisilno postali takvi? I takoer, imaa li iskustvo u konzumaciji oploenih cvijetova nakon ato se sjemenke izvade? Jasno mi je da sigurno nije prinos ni kvaliteta jedna kao sensimilla , no kolika je zapravo razlika?
Z&NZMAJ

mar 2013.

Po meni je srebro prirodnije... vidio sam u bio&bio, samo se ne sjeam jel bila velika ili mala boca. Ovo s aspirinom mi je nekako okrutno prema biljci...
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Zlo kako je srebro prirodnije? Aspirin je sinteti ki napravljen spoj koji je identi an onome u vrbi ( Tu~na vrba,stablo). Plus nakon prskanja aspirinom ako bi uspjelo, dijelovi biljke se mogu konzumirat, dok nakon tretmana srebrom preporu a se CIJELA biljka ne konzumirati, ili dio koji je prskan. Mislim da to ato se mo~e nabaviti je za ljudsku upotrebu, te da ppm ne prelazi preko 12-15 ppm. A za hermafroditirati biljku preporu a se od 40-50 ppm. Ne znam, volio bi da imam srebro pri ruci, da si mogu ako ne uspije sa aspirinom popraviti to, no opet bi volio neato "prirodnije" :) Ina e, znaa li da li aspirin pali ili ne ?
Z&NZMAJ

mar 2013.

Nemam pojma jel pali. Nije me zanimalo to nikada. Dra~a mi je selekcija od manipulacije. http://bs.wikipedia.org/wiki/Koloidno_srebro http://bs.wikipedia.org/wiki/Srebro http://bs.wikipedia.org/wiki/Aspirin Ja zbilja ne bih htio radit neki offtopic ili te odgovarati, pa u se povui iz rasprave. Zapravo sam se ukljuio nepotrebno, jer me spominjanje aspirina i sli nih otrova odmah podsjeti na osobno iskustvo sa nekim od navedenih ne~eljenih efekata u lanku sa linka. Ali to nema veze sa biljkama...
GardenerAMBASADOR

mar 2013.

Ma razumijem te, ja isto osobno izbjegavam bilo kakve tablete, praakove protiv bolova itd itd. no mislio sam isto jer mi kemijski spoj koji je identi an onom iz prirode bolje djeluje nego koloidno srebro zbog kojeg se mora ukloni cijeli dio te biljke ako ne i cijela biljka ako je prskana tim. injenica je isto tako da i nemam baa previae novca da bi kupovao srebro, nit sjemenke itd. Volio bi i ja da mogu uzet 10 blueberry auto, 10 ovog, 10 onog, al na~alost ne mogu uzet 2 a kamoli 10 xD Ako se ~elia povu, tvoj izbor, al volio bi ovdje neku konstruktivnu temu posti :)
THC_powerLEGENDA

mar 2014.

Power, jesi koristio regular menke za oplodnju? Kad si poceo prskati biljku?

mar 2014.

oprasivao sam i reg. i fem. cure polenom sa pravog muskog, nisam prskao sa srebrom ako na to mislis
THC_powerLEGENDA

mar 2014.

Krivo sam razumio ocito, mislio sam da si ih prskao srebrom. Mene to sad ceka, pa me zanimaju iskustva, neki kazu da se treba spricati regular cura da bi ispalo kako treba... inace plan mi je 20-ak autosa vani da to rjesim u 3mj i ceka me jos jedna mirna zima :)
GeoAMBASADOR

maj 2014.

Poato sam se dosta muio da naem potrebne informacije oko apricanja srebrom, iako su neki govorili da je nemogue okrenut spol automatiku itd odlu io sam podjeliti svoje iskustvo s vama. Dakle naru io sam komad ~ice 20cm ".999" srebra baa za izradu kolkoidnog srebra i na~alost nije niti pribli~no isto, Nakon elektrolize voda je bila puna smea a nakon par dana voda je postala naran asta.... vjerovatno hra. Viae nisam imao vremena, para, volje niti ~ivaca da nabavljam novo srebro odlu io sam apricati s takvim kakvo je. Biljka koja je apricana je Auto purple od pyramid seeds-a, ona ulazi u cvatnju nakon 17 dana starosti tako da sam nakon dva tjedna po eo s apricanjem i to viae puta dnevno, iako su se pojavile pistilice na stabljici nastavio sam apricanje kroz mjesec dana kolko je odprilike bilo potrebno da se pojave muaki cvijetovi. Muaki cvijet bilka nije baa naj zdravija, suae se veliki listovi tako da ih skidam im procijenim da list nema funkciju, tako novoizrasli vrhovi usput dobiju i viae svjetlosti. Problem s listovima Trenutno me to ne brine niti malo, Budua majka je potpuno zdrava tako da mislim da se listovi suae zbog prskanja ;) Slika 1 Slika 2 Ako netko ima neko pitanje slobdno neka pita ;)
bratislavaISTRAŽIVAČ

nov 2014.

2 automatika, jednog tretiram sa koloidnim srebrom i dobijem polen i oprasim drugog,dace bog dobijem semenke! i pitanje ,dali ce od tih semenki isto biti automatici?
StipeZMAJ

nov 2014.

Ako je stabilna genetika mame i tate tj mame i mame....dobias sjeme automatika, u ovom slucaju tretiranja srebrom dobijes fem. automatka ;)

nov 2014.

da

dec 2014.

Pozdrav kolege, ju er uzeo bateriju 9 V, 2 ogrlice od srebra, stavio na +, - i u posudu destilirane vode ( nekih 0,4l) i drzao 11 sati, poapricano prvi put autoflower koji sam sam napravio mix autotutanamona i autoNL. U proalom growu sam imao sree jer sam na 2 tutana imao 1 jaje na svakom (kojim slu ajem ne znam). Da stvar bude joa bolja od ta 2 tutana sam imao indiku fenotip kristalni smrdljivi tvrdi vrhovi, manjeg rasta (mali prinos) i sativu fenotip izduzena v ise vrhva ali malo prazni s usporedbi s drugim koji su bili kao kamen. Uspio sam iskoristiti i jedno i drugo jaje jer sam sa strane imao 2 toNLa koji su krenui u cvatnju. Sad sjedim na oko 30 napravljenih sjemenki od kojih su 3 vec testirana od strane prijatelja. Sve tri su u prvih 20 dana poceli cvijetati. Ova moja koju sam pospricao pocela je tek nakon 30 dana. E sad spricati cu svaki dan i nadam se da sam napravio koloidno srebro da nije obi na voda xD
Alucard123POZNAVALAC

apr 2016.

da li je netko napravio dnevnik o tome kako dobiti fem.sjeme?
MadragojloziISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Postoje li neka ogranicenja po pitanju velicine srebra koje se koristi, tj srebrnih elektroda ima li razlike kada se koristi kasika recimo ili tanka zica duca 3 cm?
paswordAMBASADOR

sep 2017.

Pozdrav, na 3 automatika koja sam obrao juce nasao sam 7-8 semenki, na terasi gde je odradjen grow imam jos 2 sative koje takodje imaju poneku semenku ( konkretno 6 sam nasao na jednoj, druga nema). Automatici mogu reci da sigurno nisu pohermili, svaki dan sam ih pregledao kakvi su detaljno, ove 2 sative, takodje sam ih detaljno pregledao i nisam nasao muskih cvetova nigde, dakle postoje dve opcije..ili je negde neki muski cvetic koji ja nisam video ili je polen od ne znam ni ja sam nekako doleteo do moje terase i oprasio pomalo :) ono sto me interesuje je da li su te semenke koje sam nasao na automatima buduce automatik biljke i feminizirane? ili samo auto? ili ni jedno od navedenog? :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se