VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQSadnja u krivo vrijeme
LEGACY

Sadnja u krivo vrijeme

38 odgovora4,349 pregleda

jul 2015.

Kao ato sam naslov govori, ono ato ete moi pro itati ovdje su upute za djelovanje onima koji su prerano (odnosno prekasno) po eli sa uzgojem. Lijepo molim bez ru~nih komentara, piaem ovo radi nas koji smo u tome pogrijeaili i svoje (pozitivno) iskustvo na temu. Dakle, ovo je bila moja druga biljka koju sam posadila (prva mi je uvenula jer su ju napali crvi i pojeli joj korjen  RADI PREVI`E VODE!), a trea je bila muako pa sam se toga rjeaila. Posadila sam ju u 10. mjesecu isto iz znati~enje. Bez obzira ato sam podstanar i ato se gazda redovito aee ispred mog ulaza (dijelimo vrt) uvjeti u stanu su mi takvi da mogu posadit ato god ~elim, tako da mi je ova ilegalna biljka teako mogla stvoriti problem. Mogao ju je lako primjetiti, ali je previae cool da bi zabadao nos u tua posla. S obzirom da je u 10. mjesecu bilo dosta sun ano brzo se krenula razvijati. Posadila sam ju u manju teglu s novom zemljom (zemlja za cvijee-Aro. Mislim da im ta zemlja dosta odgovara radi pH-a) i dr~ala na prozoru. Stan mi je vrlo svjetao i jedan cijeli dio stana je u staklu, okrenut prema suncu tako da je, u to vrijeme, biljka dobivala puno sunca. Ono ato ~elim naglasiti jest  NEMOJTE previae zaljevati jer to nije potrebno. Tak sam se zeznula s prvom biljkom. U vremenima kada nema puno sunca jednom tjedno je dovoljno. Uglavnom, vrijeme je prolazilo, doala je zima. Biljku sam i dalje dr~ala kod prozora radi svjetla. Ono ato je potrebno napraviti (a ato ja nisam) je prebaciti ju u ormar ili neki box sa svjetlima. Nisam to napravila jer nisam niata o ekivala od bilj ice pa nisam htjela ni troaiti na opremu. Takoer, dr~ala sam ju na istom mjestu jer biljke openito ne vole seljenja. Proalo je tako jedno 5 mjeseci sve dok nije uala u fazu cvjetanja. To nije, kako je dolazilo ljepae vrijeme, dolazili su i headovi ato me jako razveselilo. Biljka je pre~ivjela cijelu zimu, dapa e, razvila se u ono ato je i trebala i ato ja nisam o ekivala. Dolaskom sunca i toplijih dana dr~ala sam ju vani, direktno na suncu. Po noi bi ju stavila u kuu jer mi je vrt pun pu~eva. I tako svaki dan. Nakon 9 mjeseci starosti primijetila sam da je prestala rasti. Bila je visoka 65cm (dio s materijalom, ne i du~ina stabljike od zemlje do prvih grana), sa veelikim vrhom punim materijala i desetak grana s dodatnim headovima. Par puta sam odrezala neke vrhove i osuaila jer me je jako zanimalo kakva je... Suaila bi te komadie oko 4 dana (vrijeme suaenja ovisi gdje i kako suaite). Mogu vam re da je mali ka izvrsna s obzirom na to kaj je proala! Uglavnom, ono ato je bitno, nakon toga ato sam primijetila da je prestala rast, nisam ju krenula suaiti ve sam pustila da vidim ato e se dogoditi isto radi novih informacija. Dogodilo se to da je nakon cca tjedan dana po ela naglo rasti, tj. nove grane su se po ele formirati. Iako su dla ice na njoj ve u potpunosti poprimile smeu boju, ja sam ekala (ato je bila velika pogreaka) i pustila da se te grane malo formiraju. Primjetila sam nakon par dana da su se headovi krenuli suaiti, tako da sam odmah preala na suaenje jer je*ea nove gran ice ako mi se dragocjeni materijal po ne suait.... Tako da je ona sada u ormaru, visi naglava ke :) Fala bogu pa imam nove 'nade' koje sam ovog puta posadila na vrijeme. Iako e mi nedostajati moja biljka, tako mi je dobro doala sada pred ljeto, kad sam u besparici. Naputak: vjerujem da veina ljudi, koja posadi ovako neato bez planiranja, zapravo nemaju uvjete za dr~anje.. tako da bi voljela napomenuti da to ni ne po injete jer jednom kad posadite, bit e vam ~ao rjeait je se, a mo~da ete morati. Za one koji imaju uvjete, pro itajte si malo teme o indoor ili outdoor uzgoju da mo~ete na vrijeme svojoj biljci omoguuti uvjete za pravilan rast. Vjerujte mi, ona e vam sve to vratiti! Super je to ato ova biljka zapravo nije zahtjevna ve ju posadia i pustia (ako omoguia prave uvjete). I posljednje, niata straano ako posadite u krivo vrijeme. Iz mog primjera mo~ete vidjet da se sve mo~e desit! Najbitnije je da se na vrijeme informirate! P.S. slike nisu ureivane, i biljka je slikana dok je visila. Listovi su podrezani prije slikanja.

jul 2015.

ako sam dobro shvatio 10 meseci si gledala tu biljku, kad je krenula revegetacija ti si je skinula i to je to na fotkama sto vidimo... 6 mecesi treba da skines dobru biljku u outdooru a 3 meseca u indooru. ko ima zivaca moze da je gleda i 10 meseci :) osusi kako treba i uzivaj zasluzeno, ipak si na to cekala skoro pa godinu dana, a toliko ces i zaokruziti ako budes radila curing :) obzirom na pricu biljka solidno izgleda, samo jos da si skunula pre nego je zahvatila revegetacija. drugi put bude bolje, sad imas neko iskustvo ;)

jul 2015.

bilo bi super da sam je ranije skinula, da... nadam se da e bit dobra! :let:

jul 2015.

citao sam ali sam se zbunio u pola posla haha nadam se da su mljecni trihomi

jul 2015.

Nebih zelio bit bezobbrazan al nije mi jasna svrha ovog posta?? Imamo vodic za pocetnike ako nas zanima sta i kao se radi, ovo mi lici ko da dodjes na studij rezije i ti sad ovima sto su diplomirali pricas kao brucos kako si ti ne/snimila svoj prvi film?!?!?!'?
brdo420AMBASADOR

mar 2016.

bok ljudi imam jedno pitanje,odlucio sam se ponovo da outdoor ove godine pa bi htio neki savjet kad je pravo vrijeme za to (frend mi je reko da je treba sadit kad je u 2 ujutro 4 stupnjeva ) pa ako mi mo~e pomo neko nek se javi.Pozdrav :gled:

mar 2016.

Pozdravi frenda i reci mu da ne sere previse a ti se baci na citanje i manje slusaj frenda ako mislis uzgojiti nesto
brdo420AMBASADOR

mar 2016.

ma ne slusam ga ja mego sam pitao jel to istina. jel mi ti mo~ea re kad bi se trebalo sadit ?

mar 2016.

na 10 ce "rasti" ispod 10 hibernira a kada se zaledi umire.(mislim na nocne temperature)
brdo420AMBASADOR

mar 2016.

hibernira? mo~ea mi pojasnit ato je to?

mar 2016.

ne umire ne raste jednostavno stoji u vremenu dok ne dodu povoljniji uvjeti
brdo420AMBASADOR

mar 2016.

aha hvala,jel ima netko tu ko ove godine radi outdoor?:puuuh::

mar 2016.

svi XD hahaha ja pocinjem sada indoor dok ne naraste na nekih 15-20cm onda ide na site taman bi trebalo do tada otoplit kod mene
brdo420AMBASADOR

mar 2016.

hahahh kaj sadis ove godine? ja sam si narucio 5 menki Special Kusha i 1 sjemenkz Afghan Skunka

mar 2016.

Sadi u 2:22:22 ako promaaia sekundu ode mast u propast :fuck::D

mar 2016.

postoji vec jedna tema sadio je momak u 8 mjesecu ja mislim dobio je biljku od 15-25 cm minijaturna mali head na njoj
BladerZMAJ

mar 2016.

Mogu ti rei da sam proale godine zabio u zemlju tek 20. 7. biljke stare 20-ak dana i iznenaeno su se izvukle, ali ii od sjemena u 8 je ja mislim ipak kasno...

mar 2016.

Super iskustvo,s obzirom kako je pri a krenula nisam o ekivao "happy end" na kraju,ali eto baa mi je drago da je biljka zavraila ciklus na najbolji mogui na in...

mar 2016.

To je to. Posadia fotoperiodnu polovicom sedmog i u biti ti ispadne ko automat ato se ti e perioda od po etka do kraja ;)

mar 2016.

https://www.vutra.org/threads/outdoor-8-mesec-domacica-prvi-grow-by-wed.14462/page-3 mogu ti reci ekstra izgleda da je malo bacio treninga i 20tak dana ranije bilo bi nesto od nje

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se