LEGACY
Zarezivanje biljke
30 odgovora3,360 pregleda
morbus_roy
ISTRAŽIVAČ109 REP39%
→ Entuzijasta
morbus_royISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#1
Ovako, s obzirom da sam svje~ na ovom forumu htio bih pozdraviti vas starosjedioce i zahvaliti na korisnim savjetima na koje sam naiaao dosad.
Znam dosta o sadnji i uzgoju ove prekrasne biljke ali ima jedna stvar za koju nisam siguran a znam da sam uo da je to netko radio.
Radi se o zarezivanju stabljike u vegetativnom stanju ,otprilike 1-2 mm ispod povraine.
Navodno bi to trebalo prouzro
iti rast nove grane iz tog zareza a samim time i pogustiti biljku.
Nisam to nikad radio ali me zanima ako netko ima iskustva s time i jeli to u ope mogue.
He-Man
LEGENDA9.657 REP47%
→ Zmaj
He-ManLEGENDA
maj 2010.
maj 2010.#2
Dali mislis na topping ili na nesto drugo ?
Ako je ovo drugo moram priznati da nisam do sada naisao po netu na taj sistem s zarezivanjem.
James Bong
ISTRAŽIVAČ70 REP13%
→ Entuzijasta
James BongISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#3
cekaj neznan jesan te krivo skuzia
ti mislis ispod povrsine zemlje rezat stabljiku, ako je tako nece ti nista izrast iz toga samo ce ti biljka uvenit haha
ako san te krivo ubra nemoj se uvridit
PEACE
Krejzy
POZNAVALAC1.139 REP60%
→ Ambasador
KrejzyPOZNAVALAC
maj 2010.
maj 2010.#4
zarezat biljku 1-2mm ispod povrsine stabljike? ... al to opet nema smisla :P
vjerojatno misli na topping
morbus_roy
ISTRAŽIVAČ109 REP39%
→ Entuzijasta
morbus_royISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#5
neznam ato je to
no toping ali po nekoj logici to je obrezivanje vrhova ( hm hm XD), sam pogodio ?
Nisam mislio ni na vrhove ni ispod povraine zemlje nego baa sredianju stabljiku (eng. stalk, peduncle)
Nisam ni ja nigdje naisao ali znam da sam jednom cuo da bi se onda trebala rodit nova grana iz tog zareza. tj. kao kada gusteru zarezete rep iz tog mu pocne rast novi pa ih ima 2 , tek toliko da vizualno predocim
sad trenutno imam oko 40-ak stabljika konoplje koje mi slu~e baa za ovake eksperimente pa kada narastu cu ovo isprobat, nikako na pravoj vutri. Ako bude funkcioniralo na industrijskoj trebalo bi i na pravoj , imaju jako sli
ne karakteristike , zar ne ?
Krejzy
POZNAVALAC1.139 REP60%
→ Ambasador
KrejzyPOZNAVALAC
maj 2010.
maj 2010.#6
znaci mislis zarezat stabljiku bas ili granu?
al u svakom slucaju mislim da bi bilo negdi na netu da to funkcionira :/
upitnik???
LEGENDA5.189 REP2%
→ Zmaj
upitnik???LEGENDA
maj 2010.
maj 2010.#7
To je svakako zanmljiv pokuaaj da uradia i na industriskoj kao i na pravoj Vutrici...
Exp... i ja volim ali nikako da uhvatim pravog vremena za to kako treba...
To zarezivanje koje si ovde pokazao je kao i kalemljenje (navranje) recimo da dodaa drugu sortu na nju... (kao voke)
Ima sli
an sistem za takvo neato e sad kako e se ponaaati ona na samo zarezivanje treba da probaa svakako i bilo bi dobor ako da nove znake ~ivota na jednoj od grana...
Mogao bi se napravit malo
udni Bonsai....
ekamo tvoje nove slike i poteze s nestrpljenjem...
morbus_roy
ISTRAŽIVAČ109 REP39%
→ Entuzijasta
morbus_royISTRAŽIVAČ
maj 2010.
maj 2010.#8
OK. ali trebat e vremena industrijska mi je tek proklijala prije 4 dana i sad su visoke tek nekih 4-5 cm te imaju samo prvi par listova
euforija
AMBASADOR1.538 REP1%
→ Legenda
euforijaAMBASADOR
maj 2010.
maj 2010.#9
meni se cini da bi prije korijen izraso neg nova grana ak je zarez pod zemljom. a ak je iznad zemlje najverovatnije ce se samo zdebljat stabiljka..
4 REP8%
→ Istraživač
maj 2010.
maj 2010.#10
ej ljudi imam jedno pitanje...sta ja ovde treba da zarezujem? I nepoznato je seme! Pa da pitam dal neko zna vrstu ? xD
morbus_roy
ISTRAŽIVAČ109 REP39%
→ Entuzijasta
morbus_royISTRAŽIVAČ
jun 2010.
jun 2010.#11
Eto.. govorili ste da nema aanse da ovo uspije!!
I bili ste u pravu... :(
Ali vrijedilo je pokuaat.
Barem sam saznao da se toping mo~e raditi i na biljkama starim samo tjedan dana.
5 REP10%
→ Istraživač
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
🔒 Ova tema je zaključana
maj 2010.
1 / 16
maj 2010.
avg 2014.