VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQrezanje gornjeg vrha
LEGACY

rezanje gornjeg vrha

12 odgovora2,076 pregleda
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

znam da sam to vec negdje citao al mislim da nije bilo konkretnog odgovora. Mene dakle zanima rezanje gornjeg vrha kad sazrije i ostavljanje donjih vrhova da sazriju do kraja. Dali je to neko radio. Dali bi biljka izdrzala jos 15 dana dodatno bez gornjih vrhova. I normalno zbog cega bi se to radilo dali bi kolicinski nesto dobio. Ajmo ljudi sta vi mislite ZIVJELA - VUTRA.ORG
#34POZNAVALAC

nov 2009.

Ak sam dobro skontao, pitaa da li valja da capnea ve sazrelu kolu(ili vei cvjet) te da ostavia ostale da se debljaju joa par dana dobijajui viae svjetla...da valja! Ja svaku biljku berem u okviru od 2-3 tjedna. Samo pri prvom indooru sam capnuo itave biljke i joa uvijek mi je ~ao ato se nisam sjetio toga. Ak nisam dobro skontao te pitaa da li valjda FIM i topping u kraju cvjetanja-ne, ne valja. Edit: Nakon rezanja tamo gdje si rezao mo~es staviti vosak da bi smanio stres(biljka ne gubi vodu...tj dehidratacija je puno manja ak je uope ima). U dobro opskrbljenim vrtim centrovima prodaju i specialnu plastiku(rastopia pa isto ko vosak stavia na ranu ato si napravio rezanjem) za to, al meni ispalo neisplatljivo...vosak i se ini bolje reaenje.
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

dobro si me skontao. pa baa sam se mislia za vrijeme proalog grova to radit ali bilo je lito i vru ine su me tjerale da ato prije zavraim. a ovaj put cepam vrh po vrh.

dec 2009.

Imam jedno pitanje i molio bi da mi date konkretne odgovore. Kad posadim biljku jel mogu da joj sije em vrhove da ne naraste u visinu nego bi ~elio u airinu jel imam problem sa prostorom gdje e biljka stajat? Hvala!

dec 2009.

A ovako neato... http://f.imagehost.org/view/0280/lst8
mali.medoPOZNAVALAC

dec 2009.

mo~ea.. ..ali ima i joa na ina da biljka neide u vis eto heze dade neato od mogu ih komb.

dec 2009.

hvala ljudi!!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se