VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQSuper Skunk fem. na 12/12 od starta
LEGACY

Super Skunk fem. na 12/12 od starta

42 odgovora7,389 pregleda
Rijamu DuvaAMBASADOR

jul 2011.

Pozdrav ljudi naime sad u boxu imam jednu sativu i jednu indicu... sativa je bila oko mjesec dana na veg, pa sam prebacio na cvjetanje (bile 4 ostala samo 1 zenka) ... da bi zatim na taj 12/12 rezim ubacio jos 4 od koje je opet samo 1 bila zenska (2 muske, 1hermi) trenutno ova indica koja je na 12/12 od starta je tako opasna i tako debele hedove ima (uslikacu danas) i visine je oko 60-70 cm sa ogromnim top cola hedom. posto ce ove dvije rasti jos najmanje 15-20 dana (sativa je skoro pa gotova, a u indike (12/12) tek juce se pojavila prva dlaka smedja), uradicu slijedece: staviti jos 5 super skunk FEM odma sa ovima na 12/12 ne mogu da vjerujem da su nakon 40 sati proklijale svih 5 (sensi seeds sjemenke) i cekacu do veceras da dvije jos malo puste korijen pa cu ih ubosti. saksije su od 6 litara, imam perlita, imam terramagma. znam da sam trebao ubosti 2 koje bi drzao mjesec dana u vegi uz LST ali vjerujte da mi se neda cekati jer ce mi u 9tom mjesecu doci jos 5 komada koje ja izaberem u sensiju. sta mislite hoce li bar 50 grama biti po jednoj biljozi ?? ako je tako onda 250 grama skunka je ludilo a bice gotovo cirka 3 mjeseca
PunxerENTUZIJASTA

jul 2011.

Čekaj ti to ideš 12/12 od početka zato što ti se neda čekati ili zbog skučenosti prostora? Može slika koja boxa i biljki? :)
Rijamu DuvaAMBASADOR

jul 2011.

pa glavni razlog je to da sto prije napunim stash pa da tek onda krenem lagano sa normalnom vegetacijom. jer izbor mi je 2 normalno da popune box uz lst, ili 5 komada na 12/12 box je 90x60x160, 400w mh/hps, CT. nije sad da mi se neda cekati, ali kad mi vec za 3 mjeseca dolaze sjemenke po izboru zelio bi ovih 5 SS Fem. da sto prije dobijem kakve halve za variti, a ako bude kako treba bice odlicne halvice. naravno da ce vecina reci pa sto to radis stavi na vegetaciju bar 2 sedmice itd.... ali ako mi ova sad odlicno izgleda koju sam drzao od pocetka na 12/12... ovo je malkice starija slika ove 12/12 sad duplo deblja... kad dodjem kuci uslikacu ti je pa da vidis http://imageshack.us/photo/my-images/233/30062011301.jpg/ zelio bi da probam sta ce se desiti ako ove kvalitetne budem pucao na 12/12, zato sam Vas kao iskusnije growere pitao :) Long live Super Skunk
BladeZMAJ

jul 2011.

(sensi seeds sjemenke) najbolje su,ja osobno bi puknuo bar mjesec dana veg.fazu ali svako zna svoje,pratim,mislim da nećeš dobit 50g ali želim ti da dobiješ.
tinitusENTUZIJASTA

jul 2011.

ja bi reko da sa 12/12od pocetka nema sanse da bude 50g. prije 20.
Rijamu DuvaAMBASADOR

jul 2011.

ne znam stvarno koliko cu dobiti ali bas iz razloga sto cu dobiti jos 5-10 kvalitetnih sjemenki ubrzo zato i radim ovu vrstu testa, kako ja vidim, manje struje cu potrosit, prije ce mi harvest biti... nebih da zapocinjem ovdje neku vrstu prepirke samo zelim da mi neko pomogne oko ovoga, ko zna mozda i bude nesto. kao sto sam obecao, evo biljoze koja je od starta na 12/12 stara skoro 2 mjeseca, slikano prije 10 minuta! sta mislite koliko ce bit grama kad se osusi ova? pitam iz razloga jer mi je ovo prvi put da se susrecem sa ikakvom vrstom growanja :) ja sam lagano ubo 5 SS fem u saksije i ubacio u box da lagano izadju i da nastave sa radom! pa sta bude bude ;)
Rijamu DuvaAMBASADOR

jul 2011.

bump??! :) ni ovaj forum nije ono sto je bio prije 3-4 godine Samo da prijavim da sam ubo' 5 superskunk fem i svih 5 su hvala bogu nikle i imaju po 2 cm visine (2 dan). Naravno ovih 5 ce ic na 12/12
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

kolko ti je visoka biljka na slici ? tnx na odg
Rijamu DuvaAMBASADOR

jul 2011.

ova 12/12 je 60cm, stara oko 2 mjeseca! već su joj počele dlake crveniti i svako jutro sve vise trichoma eh kad bi mi ovako narasli ovi skunkići...
Rijamu DuvaAMBASADOR

jul 2011.

drugovi ja sam skinuo ovu biljcicu!! dobio sam tacno 47 grama suhe tvari :) a kako klepa ... ? necu se ni zamarati reci da jednostavno UBI ČOEK' :) :) 5 Super Skunkova fino raste, danas 8mi dan izvjestavacu vas sa s vremena na vrijeme o njihovom napretku, a do tada klepat' ću se sa ovom drugom
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

Posto sam se isklepao sa onom, vrijeme je da vam pokazem obecanu sliku ovih zenica... da stvar bude smjesnija dao sam im imena koja su meni strasno smjesna....radi lakseg prepoznavanja Zuhra Šaćime Nedžada Munire Šefika hahaha, don't judge me :) Šaćime je nesto zakrzljala naspram ovih seki, i čudan izgled lista ima, nekako šaren i hrapav, wtf? iako su svih 5 isti strain - super skunk from sensiseeds NL Ali Munire (gore lijevo) je niska i toliko velike listove ima, ko' ruka moja! stare su 22 dana na HPS 400w 12/12 cujemo se opet za par dana.
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

POzdraV ekipi, ja ne znam jesam li se sa nekim zamjerio na ovom forumu pa nema komentara ili pak ljudi na godisnjem pa nit citaju ovaj forum vise... bilo kako bilo evo novi update slika od 5 žena... Zabrinjava me samo jedna stvar, kako su ovako razlicite kao da sam uzeo 5 razlicitih strains!!! kad sam ih poredao po visini, ispali su ko braca Dalton iz Lucky Luke :) ta skroz desno je pocela cvjetati pravo kvalitetno 29. dan od kako su nikle, 12/12 sistem

avg 2011.

Ma ne brini sto nitko ne pise. Uzivaj u svome radu, valjda ce ga netko prepoznati s vremenom. Uglavnom to radis za druge da vide ljudi kako se to radi. Ali koliko sam ja skuzio vrte se jedno te isti ljudi po forumu pa se neda svima bas sve gledati... Rijetki su ti, kao ja npr. Svidjaju mi se tvoji skuknici :-))) Sretno ti bilo na 12/12 rezimu, ja vec trecu turu radim na 12/12 zbog malog prostora... A to sto su razlicitih visina i oblika, ovisi o mjestu u boxu, ali najvise o genetici bez obzira sto su sve isti strain. Zna se naci u istom paketu sjemenki da cak neke (iako su fem.) ispadnu muske ili hermici... Tako da, bez briga. Ja ti to gledam tako, ona koja je na pocetku najmanja i nikakva ona ce na kraju ispasti najbolja i najkvalitetnija. Tako ti je s mojim domacicama uvijek bilo. Ona najmanja je na kraju bila odlicnaaaaa. Sretno ti bilo!

avg 2011.

Dakle BTBG, ti navijas za Sacimu. Meni je najsladja druga s leva na prvoj fotki odnosno dole desno na drugoj, al' ne vidim ime :( Bude to OK, samo cool.
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

to mi i mlada moja kaze, Šaći' ce bit najjaca ... ali nadam se da nece bit, jer ipak ove ostale bi bile slabije :( Dzaba mi mala ta, nju cu izvariti kroz 3 dana ne znam kakva da je haha : )) jedini razlog sto se javljam i postavljam slike je ta da nisam bas na nasoj vutri puno nalazio tema 12/12 sa razlicitim strainovima... a u jednu ruku se na ovaj nacin zahvaljujem kompletnoj ekipi vutra.org, jer od vas sam i na naucio ono sto znam To be continued... P.S. PowerSeed Ona grozna niska rocanka ti je Munira hahahahaha
SenzaPietaPOZNAVALAC

avg 2011.

Dobro izgledaju,mada po mom misljenju trebao si ih topirati i na taj nacin ih jos malo razgranati,skunk je i vise nego zahvalan za to. Mislim da ima par dnevnika 12/12 tu,al verovatno ne sad u zadnje vreme. A sto se tice tog sistema svetlosti 12/12 nisam bas neki fan istog,jer nisam ogranicen boxom,a i volim malo vise vegetacije u kojoj se biljci lepo moze pomoci u napredovanju,a i tacno se moze upoznati sa njom. Sve u svemu samo nastavi... Enjoy
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

Sta mislis jel sad kasno da ih topiram ?? danas je 30ti dan i sve vec cvjetaju, neka vise neka manje :)
SenzaPietaPOZNAVALAC

avg 2011.

Ma koje topiranje sad kad su u cvetanju :) Nema sta,ostavi ih tako,jedino mozes hraniti nekim dobrim gnojivom za cvetanje i nadati se sto boljim hedovima :)

avg 2011.

Go Munira, GO!!! :icon_wink:
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

hranim je pomalo sa GROGREEN - Fruit 10:10:40
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

vutroljupci evo nove turice slika... sad pravo cvjetaju ;) PowerSeed, Munira ce biti UBICA ... toliko hedova ima a tako je niskaa nisam ih redao kao na prosloj slici. 35ti dan od kako sam iz zasijao cujemo se za 4-5 dana
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

Evo nove turice slika :) na slikama su zedne, 5 dan od zadnjeg zalijevanja, nisam bio tu.... a ne vjerujem nikome! zalio sam ih par min prije slikanja! 43. Dan Jos 31 dan do Skidanja! Go Go Go! sve su ok osim Šefike, stvarno je otisla u visinu i uvjeren sam da nije do manjka svjetla jer nju sam uvijek najvise izlagao svjetlu bas zbog te visine, i po svemu sudeci njoj ce trebati najvise vremena da sazrije! Do slijedeceg puta, VutroLjupci!
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

Evo jedna makro slika .)
KneLLeENTUZIJASTA

avg 2011.

Brate, samo ti sledeci grow pukni (VEGETACIJU) bices vise nego sretan... Vise ti na pamet nece pasti da uzgajas na 12/12 od starta osim autoflower i one cak budu na 20/4... Poslusaj ljude sta ti govore u vezi toga jer da je 12/12 boli urod svi bi tako uzgajali... Pukni 30 dana vege sa lst ili ako treba vise i onda rukni 12/12 Imaces pun box TRAVE :)

avg 2011.

Ne sjecam se tocno da li je imao feminizirano sjeme i neda mi se na pocetak da procitam, ali ja osobno stavljam od pocetka na 12/12 bas iz razloga sto neznam koja ce biti zena jer imam regularno sjeme. Ovako bih bacio mjesec dana u vjetar (i struje i volje i energije). Kad bih imao fem sjeme nikad ne bih odmah od pocetka na 12/12 stavljao NIKADA jer znam da je urod manji i biljka je "jadnija".
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

:) ljudi pa kao da ja nisam razmisljao o tome, ali pajdo mi dolazi za mjesec dana i donosi FEM MIX od 25 komada, pa sam naspio da napravim bilo kakav stash dok ove cure ne krenu prema zimi ;)
Rijamu DuvaAMBASADOR

sep 2011.

Evo nove turice slika :) Nedzada Munire Zuhra Šaćime Šefika mi je nejasna, pod istim svjetlom je bila ali otisla u nebesa :) Međutim i ona isto sad cvjeta nenormalno brzo Na slikama su zedne, zalijevam svaki 3 dan kad sam siguran da su zedne... i to zamislite kiša pala prije 2 sata i nije stajala pa sam nakupio drage kisnice! Zivili ljudi

sep 2011.

lepo, lepo, super se drze, samo furaj. a ta zgoljava izduzena shefee, neki izrod kanda, nju prvu zduvaj kad ih poskidas
Rijamu DuvaAMBASADOR

sep 2011.

kako je krenulo ta visoka ce zadnja iz boxa izaci!!!

sep 2011.

Lijepo, lijepo! :-) Fino se kristale... Ja sam navijao za onu najmanju (najmanju na pocetku). Koja je sad to?

sep 2011.

:clap: he, he, b_t_b_g, moj favorit takodje od pocetka, mislim da je malena Munira i koliko vidim odlicno se drzi
Rijamu DuvaAMBASADOR

sep 2011.

Da to je ona Munire sto je bila bushy na pocetku, a sad je pravi mali grm pun hedova, ne mogu docekati! Zuhra je bukvalno izrasla kao munire, niska i jako bushy ali rijedje nije kao Muny girl! Nedzada ce prva pod noz kako je krenulo jer je vec 20% smedjih dlaka...a ona dugacka Šefika ce izgleda zadnja ali bice hedova covjece mislio sam da ce bit mrva. a ona najmanja Šatćime, sto ste spomenuli da ce bit najludja, 10000% ste u pravu... poseban izgled, drugaciji izgled heda, vise kristala, bice jedno 10-20 grama. Kupio sam 5 tegli koje se hermeticki zatvaraju pa cu posebno svaku biljku spakovati i onda svaki dan mjenjati Žene haha Sad cu kad se upali sijalica uslikati malo detaljnije muniru pa cu postati ;)
Rijamu DuvaAMBASADOR

sep 2011.

Evo Munire iz par uglova i odozgo Uploaded with ImageShack.us Odozgo

sep 2011.

zanimljiv strain taj super skunk, skunk je u originalu Afghanistan x Mexico x Colombia, dakle indica + dve sative, a onda to ukrsteno sa Afghani cistom indicom, dobijes hibrid koji dole ima listove u indica fazonu a kako raste gore su sve vise "sativasti", odlicno izgleda cura, bice to dobar dim. "The crop of this strain is very high" "The weed is very strong and long lasting." "Super Skunk gets 7.75 of 10 possible Points in the average!"

sep 2011.

Stvarno je lijepa. :icon_lol: Svidja mi se kako raste bez obzira sto je od pocetka na 12/12. Istina, bilo bi mozda vise hedova da je bila nekih 3 tjedna vegetacija, ali i ovako je ispala predobro! Svaka cast. :-) I, koliko je sad visoka?
Rijamu DuvaAMBASADOR

sep 2011.

nisam mjerio ali sva 4 komada osim one visoke su oko 60-70cm Za slijedecu turicu tacnije za neki 30 dana cu staviti 6 ovakvih samo sa nekih 2-3 sedmice vege! Ova jedna vec ima sigurno 30% dlaka smedjih a kristali su po svim svaki dan sve više primjetni. NAPOMENA: ja sam početnik, ovo je moj može se reći prvi pravi grow... a swe sam naucio od vas :D znaci mala preporuka ovakvim pocetnicima, NABAVITE PRAVU OPREMU ili se patite i izmisljajte toplu vodu
bud_manENTUZIJASTA

sep 2011.

super izgleda :DD svaka cast ! :)
Rijamu DuvaAMBASADOR

okt 2011.

Pozdrav ljudi, da sumiramo sve do sada jer sam zavrsio sve. Trajalo je tacno 2 mjeseca i 8 dana (nedzada je bila bukvalno gotova za 1 mjesec i 27 dana - prejako mirisala na limun, 3 ostale su negdje nakon 7 dana isto tako 1 mirisala na limun a druge dvije onako blaze, a MUNIRA tj. peta je zadnja, ona skoro pa i nema miris kad je ovako mirisis, ali dok krenes na rolanje osjeti se uh... a tek ukus nemam komentara). Slike od ove cetiri prve necu biti u mogucnosti da prikazem jer sam ih skinuo jednu za drugom i vario do besvjesti, sto dao burazu malo, pa pocastio....znate vec kako to hoda :) E sad ono bitno, od 5 Super Skunk Fem. sjemenki gdje pise da je ona 80% indica... samo je 1 biljka tj. Munira ispala kao prava indica (niska nabijenih gustih hedova), dok su ostale ostale 4 sve vise vukle na sativa gene (visoke sa totalno drugacijim hedovima - nisu onako gusti kao kod ove). Ja kad sam kupovao sjeme od sensija, nisam obracao paznju te sam uzeo White Label, iako je to skoro pa ista firma....jer se kupuje sa iste stranice! Malo sam istraživao ovo i naletio sam na par foruma gdje ljudi spominju istu stvar, od 5 komada 1 ili 2 samo ispale prave indice. Taj isti lik kaze da je drugi put isao od SENSISEEDS a ne White label, te da mu je od 5 komada 4 bile ludilo, pa cu sad morati to odraditi kako bi se uvjerio da je to. Evo slike od zujalice, sinoc zapalio nisam mogao vjerovati kako me sklepala!!! Zaključak: Meni je ovaj fazon odličan, oko 2 mjeseca treba da bude gotovo, 12/12 struja samo to govori manje potrosnje i manje ofiranja!!! Eto ljudi nadam se da sam bar nekom pomogao sto se tice 12/12. Sve najbolje, cujemo se u novoj temi sa mozda drugim strainom....a mozda istim!?
zuz1AMBASADOR

okt 2011.

bravo! Uf kako su se zakristalile bit ce ovo bomba :)

okt 2011.

Jebate, kad ovo gledam, obecajem sebi da vise nikad necu uzgajati domacice, ne zato jer su lose nego jer me privlace ovi kristali i kompaktni hedovi (sto u ni jednom growu do sad nisam imao). Svaka cast za grow, a sad uzivanje! :-)
Rijamu DuvaAMBASADOR

okt 2011.

evo drage Munire u rastavljenom fazonu, nemam vage nazalost, ali ne dilam tako da mi i ne treba :) no more domacica za mene, ljudi mozete li mi pomoc da izaberem strain koji ce imat jaci gen INDICA za next turicu Nije mi jasno, kako kad sam kupovao piše 80% indica gene da ima.... a ono zicagu samo 1... Iako ove 4 one lupaju to bez daljnjeg... (tacnije lupale su haha). Razlika je brate kad ti u grinder stavis onaj spuzvasti hedić, okrenes jednom i to je to... a ova sativa moras se bas naraditi da je izmrvis! Volio bi ovakvih 6 dobiti više nego ne znam šta... :) ???
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Kako MASNO :D joj odlicno , svaka cast, ovaj hedic na upaljaču odmah u pajp :D
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Ma neeeeeee...ovaj skroz desno odma u pec i trci na dimljak :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se