VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQKako da kupim sjemenke? - Soma Seeds -
LEGACY

Kako da kupim sjemenke? - Soma Seeds -

313 odgovora15,047 pregleda
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Pozdrav. Ovdje ujedno mo~ete i pitati ako ste negdje zapeli. @Somaseeds i njego tim su tu ako je nemam/neznam odgovor.
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Popust od 30% KOD: VUTRA30
SomaseedsAMBASADOR

apr 2022.

If it's not possible to make a banktransfer you could send us also a Wester Union payment.
kiseonikPOZNAVALAC

apr 2022.

@Bizzzo hvala za upustvo Narucio sam sjemenke preko soma shopa 30.3. placene bitcoinom, sve kao u upustvu popunite polja koja su obavezna i odradite placanje. Soma poslao sjemenke 31.3. i danas stigle u Bosnu nekih cca 13 dana iako strajkuje uprava za indirektno oporezivanje. od herbies posiljka stigne za BiH u roku od mjesec do mjesec i po tako da @Somaseeds pomjera granice :D shelth je odradjen na dosad ne vidjen nacin za mene (10tak min je trebalo da izvadim sjemenke iz sadrzaja koverte) :respect::respect: @Bizzo and @Somaseeds thanks for everything :D

apr 2022.

Kako mogu vestern unionom poslati novac za nabavku sjemena?
BizzzoZMAJ

apr 2022.

@noviclan89 Poslao sam ti sada Ime i Prezime na koje uplacujes novce. Procedura je da na webu napravis narudjbu. Odaberes placanje direktnim bankovnim transferom. Kada imas broj narudjbe i iznos, odes u WU i uplatis na ime koje sam ti poslao u privatnoj poruci. Kada uplatis, posaljes meni odrezak iz WU. Na njemu pise PIN. Proslijedim SOMI pin, on ode u WU, pokupi novce. Spakuje narudjbu i posalje :) Poruka s imenom poslana.

apr 2022.

Bizzzo, vidio sam poruku ali nemam mogucnosti da ti odg, ne znam kako uopste i dje da ti posaljem potvrdu o uplati, ne znam kako ti ne stizu poruke u onaj privatni chat dje smo prije komunicirali.
BizzzoZMAJ

apr 2022.

@noviclan89 Nismo prije komunicirali privatno. To ti s ucinilo jer smo bili sami u Soma podrska chat sobi. https://www.vutra.org/chat/room/soma-seeds-podr%C5%A1ka.6/ Ovdje u sobi mi mozes poslati samo broj narudjbe tvoje i MTCN broj nakon uplate. Ne moze nitko iskoristiti ove podatke zloupotrijebiti. Ti radis narudjbu na www.somaseeds.nl, dobijes broj narudjbe i koji je iznos. Odes u WU i uplatis novce na ime koje sam ti poslao u privatnoj. Kad uplatis, posalji meni broj narudjbe i MTCN broj. Ostalo rijesavam ja, odnosno javljam Somi da ode po pare. Kad digne pare, slaze ti narudjbu i salje na adresu koju si unio kad si radio narudjbu.
ReadycoolPOZNAVALAC

apr 2022.

Evo moje drugo iskustvo sa @Somaseeds Naru io sam ponovno jer sam prvi put jednostavno bio oduaevljen :D. Ovaj put Somango Auto 3 kom ali naravno da sam dobio 4 :D i Somango Pineapple Auto. Naru io 3 dobio 5 komada ::listomahanje:: Uz sve to sam dobio tacnu kao poklon uz dosta naljepnica, postera, rizle itd. Umjetnik iza svog artworka je Mossy Giant. Veliki respect za cijelu pri u i suradnju. Cijeli proces ne mo~e biti jednostavniji, odnosno im napravite order on je poslan istog dana kad je i plaen. Ukratko od sada, samo @Somaseeds :gled: Thank you guys once again I would order again just for the fun of opening and anticipation of what's inside the box. I'm very surprised with everything I found inside. Keep it green :D
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Samo da dodam da su rizle 99.8% hemp Made. Konopljine jel. Kad ih otvoris, imaa unutra flokove, plus mali ~lijeb koji sluzi za motanje :D kad iz budea prvi put koristio, javi dojam :)
Malo povoljnije cijene sjemenki i ostale opreme za uzgoj Javi te se slobodno i ne obavezno. Poma~em ljudima rado.SomaSoma skup si ko apoteka dru~e,ok zarada ali ato je mnogo mnogo je
ĆyroZMAJ

apr 2022.

Ja te rizle jos nisam probao. Nekako mi zao :p
SomaseedsAMBASADOR

maj 2022.

@Readycool Anytime. Was our pleasure. Lets see the plants grow , @Cyric try them. There is more :)
VETARRISTRAŽIVAČ

maj 2022.

@Bizzzo Pozdrav bizzzo, evo da ti dam mtcn broj 1920854893, broj narud~be 2693 ini mi se da sam uspeano to uradio Poslao na novi Hvala tebi. Sve najbolje
BizzzoZMAJ

maj 2022.

@VETARR mo~ea li molim te uslikati potvrdu i poslati sliku na [email protected]? Ja javljam odmah, medjutim da ima i od tebe sliku potvrde. Ok. Sad cu ga pitati da li je dobio mail. Uglavnom, to bi trebalo biti to. Dobijea info kad ti krene narudjba, provjeravaj mail, dobiti ea i upute gdje su sjemenke skrivene u slu aju da kad stignu ne mo~ea sam naci :) Odlicno. Hvala jos jednom. Dalje upute slijede od Some. Zivio!

maj 2022.

Pozdrav svima, treba i meni mala pomoc oko placanja narudzbine kod @Somaseeds Direct bank transfer, onaj primer sa uplatnicom, jel to nije primer za placanje preko WU, ne znam zasto mi je sve ovo zapalo toliko kompikovano, hteo sam direktno da platim online, ali to izgleda nije moguce, iz Srbije... @Bizzzo hvala unapred na pomoci!
BizzzoZMAJ

maj 2022.

@dibi89 Visa plaanje je jedino koje nije mogue (ban od strane Vise radi prodaje sjemenki). Opcije su: 1. Plaanje internet bankarstvom na IBAN 2. Plaanje kryptom (visom se kupi kripto) 3. Slanje para u koverti 4. Western Union (poslati meni poruku ili napisati ovdje u temu) 5. Kreditnom karticom (na zahtjev dobijete link)

jun 2022.

Da li se mo~e platiti mastercard karticom, ako ne mo~e kako onda da platim western unionom?
BizzzoZMAJ

jun 2022.

Pozdrav @hashish_aga Moze se platiti karticom. Klinki dole na link. Kad napravis narudjbu, imas total iznos. Ovdje uplatis isti i posaljes mail na [email protected] https://revolut.me/gijsbecgx U napomenu uneses broj narudjbe. Western Union podatke sam ti poslao u privatnoj poruci.
ZlatnikLEGENDA

jul 2022.

@Bizzzo odradio sam kupovinu, poslalji mi samo podatke za west.union i ako stignem sada uplacujem ako ne ujutru i saljem ti potvrdu
BizzzoZMAJ

jul 2022.

@Zlatnik poslao sam ti podatke u inbox. :) Hvala PS. Kad uplatia, poaaljea sliku MTCN broja na [email protected] u medjuvremenu mo~ea klikom na ovaj link https://www.vutra.org/chat/room/soma-seeds-podr%C5%A1ka.6/ doci na Soma chat tu kod nas na forumu, pa da mi daa broj narudjbe, da ubacim napomenu da podebljaju sjemenke :)
ZlatnikLEGENDA

jul 2022.

Hvala ti, sutra ujutru cim se probudim idem da uplatim, jbg veceras treca smena Pisem cim zavrsim to

avg 2022.

@Bizzzo pozdrav. Poslao si mi ime pre par meseci, da li je joa uvek isto ime za slanje preko WU? Njega upisujem umesto Direct Supply? Jos jedna stvar - iban i swift, koji dobijem kada napravim onlajn porud~binu, koristim za slanje preko WU? Hvala unapred
BizzzoZMAJ

avg 2022.

Ne upisujes direct supply. Poslao sam ti ime i prezime i drzavu. WU to trazi i to i dajes. :) @Vegeto

avg 2022.

@Bizzzo Danas uplaujem novac, i aaljem sliku MTCN broja i broj porud~bine. Reci mi gde da ti poaaljem, poato ne mogu u PM. Na neki mejl, ili da postujem ovde?
karci5ISTRAŽIVAČ

avg 2022.

Pozdrav drugari.Odlucio da narucim semenke od Soma.Jel po vama oni najbolje sakrivaju seme? I koja je sansa da budem osumnjicen ako na carini nadju nekim slucajem? Pa me prijave.Za pretrs pretpostavljam treba vise dokaza od semenki? Izvinite na mojoj paranoji.
BizzzoZMAJ

avg 2022.

Osobno se pobrinem i provjerim svaki stealth paket koji ide za Srbiju i Bosnu. Za sada nemoze netko svjedociti s problemima jer ih nije bilo. Desilo se da DPD odnosno kurir izgubi paket, medjutim blokade na carini ne.
SurgeonistAMBASADOR

nov 2022.

Pozdrav vesela raja Planiram indoor grow, a poato nemam prakti nog iskustva osim sati i sati informisanja po netu i forumu, pala je odluka da za po etak bude neki automat od Some. Odradio sam narud~bu, dobio order no., i hou da platim preko WU. itajui po forumu o toj tematici, @Bizzzo ili @Somaseeds mi mogu pomoi da realiziram uplatu.
BizzzoZMAJ

nov 2022.

@Ljubo420 svaka ast. Potruditi cu se da ti ubace i neki gratis :) upute sam ti poslao u privatnoj poruci. Ako zapnea, ovdje slobodno Tipkaj ili dodji kod Some u Telegram grupu. Tamo direkt mo~ea dobiti odgovor live. Skeniras ovo na telefonu i trebalo bi te automatski pitati ~elia li uci u grupu.
SurgeonistAMBASADOR

nov 2022.

Hvala buraz na brzom odgovoru.. i za gratis ako ga bude Tek je mnogo stepenica preda mnom, ali step by step. Svakako u gledati da vodim dnevnik i postavim koje pitanje, jer bie ih. Ii u na stealth grow do maximuma. Bie to fun journey, naravno ako menke stignu i ne zavraim u uzi lol
ĆyroZMAJ

nov 2022.

Neka ti je sretan pocetak ovog preljepog hobija Ljubo. Za cuzu se ne brini. Samo nikome ni rijeci za grow i nemas opce brige ;) sa Sominim sortama ces bit zadovoljan siguran sam :)

nov 2022.

pozdrav, naruceno preko soma seeds sjeme.. stiglo je, trazio sam stealth paket.. stiglo je kartonsko pakovanje 8 komada ne ega, kao sta ja znam u bojama, ne mogu naci sjeme unutra, probao sam ih rastaviti da nije nekako zagurano, ali zasad nista.. molim savjet :D edit: pronaaao, bome dobro skriveno..

nov 2022.

E ovako ekipa,naru io sam sjemenke od some brata,ovim putem bih zahvalio bizzzu bratu na svemu jer realno niata nisam znao dok mi on nije objasnio i naravno opet ne znam :rasta: :respect:Al pomalo sve sjeda gdje treba.naru ivanje sam obavio putem direkt bank transfera sa kartice moje regularne jel:Dpar dana je trebalo da bratu somi sjednu pare a ja viae uzbuen nego napet jer ovo mi je ujedno i prvo naru ivanje van hrvatske i to prvo pa direkt Nizozemska::listomahanje::cca 10dana od naru ivanja do dostave na kuna vrata:) i sad ovako.naru io sam od sjemenki lavander x 3 i lavnesiu x 3,2 startna pota,soma molases,super soil mix & aj a dobio sam ovo ::ludak::soma brat zna hrvatski jer o ito je pro itao da soma sjemenki ~elim u staklenki:rasta:::volimj::na poklon sam dobio sljedee: Lavander ~naru io 3 menke a dobio 4 :eek:Elemental Seeds na kutijici piae 5seeds a unutra 6seeds gratis sve, joa da ka~em kako Elemental nema za naae tr~iate ve US a braa koja su ga puaila ka~u da je top::ludak:::banana_rasta: i tu nije kraj sto se ti e sjemenki jel:D Lavander OG 2 komada braco moj ..dobio ja 9 komada gratis ni oro ni kopo ato ka~u ljudi.i tako naru ia 6 menki dobijea 15 ::listomahanje:::spliff:.naravno da tu nije kraj sa poklonima,vise sam poklona dobio od some brata nego kad sam se ~enio :lol: Ovo e se itati dok se prvi Grow bude kr ko a ovo e se ljepiti po boxu jer je to sad IN nego de mi recite jesam li ja to dobio i miris za auto:lol: :bocni::Uglavnom prekrasno je putovanje bilo ovo naru ivanje sjemenki i otsad pa ubudue nemam ata razmialjati sto se ti e toga jel tu je brat soma koji ima ljude koji znaju neke ljude :respect:soma seed its ALL we(ed) need ,~ivili
BizzzoZMAJ

nov 2022.

Fijuuuuuu. Neato si mu se svidio izgleda :D Svaka cast i jednom i drugom! :)
ĆyroZMAJ

nov 2022.

Vec sam pisao negdje, a stavit cu i ovdje. Jucer stiglo, sjemenke gratis plus naljepnice. :) jos samo nekakve stolove malene ili nesto slicno izbrijat da ne lomim kicmu dok vezujem i ceka se da dozrije sto sad raste i picimo punom parom! ::volimj::
SurgeonistAMBASADOR

dec 2022.

Pozdrav raja. Zna li neko koji je estimated time delivery za somaseeds, s obzirom da je proalo ja e od 2 hefte i joa niata.. a nije baa da se shippaju iz Kine.:kafa:
BizzzoZMAJ

dec 2022.

@Surgeonist Mozes li molim te napisati broj narudjbe? eta je 7-24 dana. Ovisno o periodu godine.
SurgeonistAMBASADOR

dec 2022.

#3077 Dr~im fige da je ve stiglo u glavnu poatu pa da aalju odredianoj poati, ili kako ve funkcionira sistem..
BizzzoZMAJ

dec 2022.

Joa 10 dana ka~u pa mo~emo provjeravati s DPD. Nema trackinga pa nije jednostavno. Uglavnom ide. Krenulo je prema tebi 17.11.
SurgeonistAMBASADOR

dec 2022.

The package has arrived :) Let the game begin :puuuh::
Chilliman420AMBASADOR

dec 2022.

Stiglo ju er, sve savraeno, osim postupanja sa paketom, to je do DPD-a, ali ni drugi nisu niata druga iji, pa se ne ~alim, jer je ipak uredu sve ato je unutar paketa...  :rasta:
BizzzoZMAJ

dec 2022.

Poznati su po rukovanju s paketima. Pogotovo u 12. Mjesecu :( kako god, bitno da je sve na mjestu. :) sretno u pustolovinama sa soilom! :D :rasta:
Chilliman420AMBASADOR

dec 2022.

Ma dobro je sve, sve dok ne doe rastrgan ili razbijen dio unutraanjosti paketa, i to mi se desilo, naravno da kad sam se ~alio trgovini, oni ka~u samo nije do nas (naravno kad niata od toga nije njihov proizvod, ve sve preprodaju), ka~u mi smo lijepo spakirali, ~alite se dostavnoj slu~bi, a kod njih dobit nekog osim dostavlja a lutrija, tako da po dosadaanjim iskustvima ovo je super proalo, iako vjerujem da se tako neato desi da bi Soma imao razumijevanja, pa malo podebljao iduu narud~bu, jer se vidi da ~eli da svi prepoznaju njegove proizvode, koji su mi se svidjeli na prvu (po dnevnicima), iako ih joa nisam probao, ali evo kroz dan-dva bi trebao soil na kuhanje, pa da avantura zapo ne...

jan 2023.

Pozdrav, da li moze nekako paket da se ne poruci na kucnu adresu nego na primer u postu ili tako nesto? hvala

jan 2023.

Mozes,naruci na susjeda! Kad vidis da je paket stigao odes kod njega u kucu i otmes mu paket iz ruke i izadjes iz kuce

jan 2023.

hahhahahah pa dobro pazi to stoji kao opcija ali zvace posta da potpisem da sam preuzeo

jan 2023.

Za pocetak ovo! https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/ Nakon toga malo procitaj teme o sjemenkama pa mozda i nadjes odgovor A ako nastavis ovako kako si krenuo neces se dugo zadrzati na forumu,jos jednom pitaj za opis pakovanja letis instant s foruma!

jan 2023.

Ja nisam bukvalno pitao kako je zapakovano nego kako stize u kom obliku kao pismo ili kao kutija, i ne razumem sta sam lose uradio sa ovim pitanjem?

jan 2023.

[bez sadržaja]

jan 2023.

Pa dobro ja sam ovde redovno i ovo je medju prvim pitanjima koje postavljam , u pravu si lose sam se izrazio ali pitanje je bilo u smislu kogerte ili kutije a ne u sta je zapakovano itd.

jan 2023.

Opet ti kazem,upoznaj se sa pravilima i sa forumom,ovaj spam cu obrisati!
StipeZMAJ

jan 2023.

btw... za sve koji zele podic posiljke u posti pise se "Poste restante" pod primatelja.... adresa i grad postanskog ureda primjer Stipe Vutri Poste restante Ulica grovera 69, 69420 Vutrograd Hrvatska
monografPOZNAVALAC

jan 2023.

Zaato kad izaberem bosanski jezik viae ne nudi mogunost odabira somango pineapple autoflower, a kad izaberemo engleski onda daje mogunost izbora?
BizzzoZMAJ

jan 2023.

Hvala za prijavu bug-a. Somango Pineapple auto je dodan nakon sto je prijevod radjen. Potrebno je odraditi prijevod stranice pa ce se pokazati i na Bosanskom. Biti ce u ubrzo!

feb 2023.

Pozdrav svim ljubiteliima ovog dara::volimj:: prirode. Napravio sam porud~binu kod "Soma Seed", a ~eleo bih platiti preko WU iz Srbije, itajui po forumu rekao bih da mo~e ali ne nalazim precizne infomracije. Bio bih zavalan na nekom pojaanjenju. Hvala

feb 2023.

@Smoki...ng sa ekaj da ti @Bizzzo poaalje u inbox ime i prezime na koje aaljea WU i to je to otprilike. Slikaa MTCN broj obavezno Pazi ata je ime, ata srednje ime a ata prezime isto, doe tu ponekad do zbrke :) Dobro nam doaao i sretno!! :wave:
BizzzoZMAJ

feb 2023.

Hvala @Wendigo. @Smoki...ng Podaci poslani.

feb 2023.

Pooslao i na mail Hvala

feb 2023.

Hvala brate Bizzo! Sve stiglo 1/1, kreativnost za 10:clap:: Komsinica pokupila od postara i donela na vrata :) hvala i na poklonima! Plan je pocetkom da aprila ide u zemlju dok se oslobodi box, pa bude i mozda neki dnevik. :joint: Puno pozdrava
BizzzoZMAJ

feb 2023.

Dobar si. Zadnja dvojica mi se sprdala kao, sta su ovo poslali. :rasta: jedan od njih u kompletu odustao mislio spa ka neka. :rasta:
ĆyroZMAJ

feb 2023.

Moram se i ja opet upisat, jer red je sta je je. Soma Seeds su pokazali veliko povjerenje iako se znamo tek online i to niti godinu dana. Znaci slozi iro narudjbu, ima tome oko nove godine, mislim da sam stavio 6 Somango auto, kilo caja, bocu melase, soil set i 6 start potova. Tad me uhvatilo da cu posadit 10 Somanga (par menki sam imao). I javim Albertu da mi ubaci jos start potova, jos jednu melasu i kilo caja. Kazem mi da mi izracuna koliko moram sve skupa uplatit, i prodje jedno dva tjedna, paket stigne, unutra gratis caj, melasa i mykos. Opet trazim da mi da cjenu da uplatim, a on meni kaze uplati koliko je prvo pisalo na narudjbi pa reko ali caj&melasa&start potovi? Kaze Marry Xmas uplati samo prvo sta je bilo& i jos me zove na video poziv pita jel mi dosta caja melase itd..? Reko ma je brate ne treba vise nista&hvala ti. I ja blento zaboravim platit& jednostavno mi preslo preko glave& propadoh u zemlju od srama.. i to nebi skuzio da nisam krenu Albertu nesto pisat jedan dan i mjesec dana nakon sto je grow vec i poceo& propado u zemlju& trci sutra u banku i uplati plus nesto malo baksisa jer mi bilo bas muka.. a ovaj me zove da ce mi vratit taj baksis nazad.. reko nemoj bgti daj dobro je sve..i nekako se dogovorismo da ce mi uvalit neki gratis na iducoj narudjbi& meni su oni nevjerovatni& prvo pola paketa sta sam narucio gratis, kao Bozic, pa onda jos na to melasa i caj gratis.. nisam moga virovat&svaka im cast sta je je. Nemam rjeci. Hvala na povjerenju, @Somaseeds :ljubav: ja cu vam bit kako mi se cini, vjecna musterija :D
ĆyroZMAJ

mar 2023.

Evo da se upisem jos jednom :) prvi put moj post ipod mog posta hehe :p Narucio, stiglo jucer, za dva tjedna,(cak sam vec i platio :D ) i ja spreman za iduci grow. Mozda ce mi zafalit kilo dva caja al lako za to, to cemo po putu. Znaci peti ili sesti put pre zadovoljan sa @Somaseeds. Narucio sam 6 start potova, 5 kg caja, 5 super soil setova, dvije bocice melase i 3 sjemenke SoGouda. Dobio gratis 2 sjemenke SoGoude i 12 komada Elemental regular dTo me sad cacka da mjenjam plan ali necu, ide feminised grow a poslije toga ce definitivno past moj prvi regular grow sa Soma Seeds Elemental i Bizzo Seeds Ak47. Samo jako decki curke! :) :wave:
BizzzoZMAJ

mar 2023.

Na~alost, od danas je i WesterUnion blokirao poslovanje preko njih tako da su od sada uplate mogue samo navedenim na inima na web stranici. Preporuka tko stvarno nema na ina da plati bankarstvom ili u banci ili kryptom da smota pare u kovertu i neku estitku i posalje preporu eno s trackingom na adresu koju vam izbaci kad napravite narudjbu. Cca 5 dana treba koverti da stigne u prosjeku. Jedini Plus sto je jeftinije nego provizija u Western Union. Je da je metoda od prije Krista, medjutim eto za Bosnu izgleda ne aalje vise nitko& :( Opcija koja takojder funkcionira je Revolut koji radi i u Bosni i u Srbiji.

mar 2023.

Meni na sajtu izgleda drugacije, ide prvo Ime i prezime, Street address, town, district... nigde nema to za primatelja, mozda sam ja pogresno razumeo, da li samo stavim za adresu, adresu poste?
BizzzoZMAJ

mar 2023.

Probaj prvo promijeniti dr~avu gdje paket ide. Komplet forma se promijeni. Medjutim svakako ne biraa post restante, nego ga odredjujes tako sto unesea adresu kao sto ti je Stipe napisao. Ako ti i dalje nije jasno, kucaj u Google, ima u detalje objaanjeno.
LunnamoonLEGENDA

apr 2023.

Pozdrav druatvo, reaio da se posle du~e pauze ponovo malo aktiviram, odlu io se da poru im neato od Some i vidim da se ovde poma~e oko naru ivanja i plaanja. Platio bih preko WU i pitanje prvo je ata da stavim u porud~benici na sajtu kao na in plaanja? Srbija je u pitanju. Hvala unapred, pa kad naru im javljam se za dalje instrukcije

apr 2023.

Ajd pro itaj 3 posta,iznad:)
LunnamoonLEGENDA

apr 2023.

Thx ne znam kako ovo ne pro itah, ili nisam konstatovao uopate... Aj videu kako Revolut funkcioniae...
ZlatnikLEGENDA

apr 2023.

Ima neko meil na koji da posaljem somi podatke i slike od uplate i kod za pracenje posiljke ?
RAOZA.ZMAJ

apr 2023.

@Zlatnik https://somaseeds.nl/customer-service/ [email protected] [email protected]

apr 2023.

E ljudi, ako se uplacuje preko banke na firmu traze fakturu za robu koja se placa, jel moze na neko ime da se uplati?
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

apr 2023.

Pozdrav ljudi odlucio sam da narucim sa some, posto prosle godine nisam bio u mogunosti da li jos uvek @Heretik mozes da mi ucinis da mi ove godine soma ubaci neku menku preko
BizzzoZMAJ

apr 2023.

JaVis broj narudjbe pa u zamoliti. Ne mogu garantirati medjutim normalno nije problem i aalje svima tako kako ka~ea.

apr 2023.

Lijep pozdrav.Narucila sam jutros po prvi put sjemenke od Some i odabrala bankovni nacin placanja.Vidim da je moguce i platiti preko WU pa ta bi mi opcija vise odgovarala ako moze neko da mi pomogne bila bih jako zahvalna.
ĆyroZMAJ

apr 2023.

Mislim da je putem WU nemoguce platiti od neki dan, nazalost. Jedine opcije su bankovni transfer i cash in envelope. Ako se varam, @Heretik ce ti reci tocno.
BizzzoZMAJ

apr 2023.

+ Revolut + krypto
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

apr 2023.

Juce sam poslao pare u koverti i zena u posti mi nije rekla da postoji mogucnost preporucenog pisma gde mogu da pratim posiljku.Sad ne znam koliko vremenski treba da dodje ako sam poslao kao obicno pismo.
RAOZA.ZMAJ

apr 2023.

@Vasilije222 Nisi je mo~da pitao, pa joj nije naumpalo :D
BizzzoZMAJ

apr 2023.

To je do usluge poste. Uglavnom, nista du~e nego s praenjem. Slijedeci put dhl ili gls ili neka kurirske slu~ba.
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

apr 2023.

@Heretik kako cu znati da su pare legle,poslao sam pre 5 dana.Mozes ti da ga pitas ako ti nije problem.Broj narudzbine je #3462
BizzzoZMAJ

apr 2023.

Kako si poslao? [email protected] je mail, slobodno poaalji i pitaj detalje direktno njima. Ako zapnea, zovi pa asistiram.
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

apr 2023.

Poslao sam pare u koverti.Hocu hvala
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

maj 2023.

[bez sadržaja]
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

maj 2023.

@Heretik pitao sam somu da li je koverta stigla on mi je poslao samo payment reminder.Proslo je 15-ak dana od kako sam poslao novac i ne znam sta se desava dal je stiglo uopste posto mi nisu nista javili.
BizzzoZMAJ

maj 2023.

Vjerovatno nije stiglo, javili bi. Payment reminder se ne aalje ru no, aalje ga sustav u pozadini, mo~ea to ignorirati. Normalno payment reminder ide samo kad odaberea plaanje karticom, kad odaberea kea, ne aalje. Kako god, poaalji mail na [email protected] i provjeri direktno s Njima.
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

maj 2023.

@Heretik ne znam sta vise da radim,poslao sam im poruku u petak rekli su mi ce mi odgovoriti u roku od 2 dana,jos uvek niko nista a proslo je mesec dana, ne verujem da novac nije stigao.
BizzzoZMAJ

maj 2023.

koji ti je broj ordera?
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

maj 2023.

maj 2023.

Ja sam slao sjemenke za Sloveniju,pa je netko ukrao sjeme i pismo nikada nije stiglo na adresu! (Imam video kako bacam pismo u sandu i) Zaato mislia,da onda novce nebi uzeli? Najvjerojatnije ju je pokupila ~enska u poati,uljepaao si joj dan:) Novce kradu i zato se aalje sa tracing numberom i tako se poata prati i u slu aju da neato nestane,zna se gdje je to no bilo i tko je baratao s njom! Ja isto tako ne vjerujem,da su novci poslati,a ti se nadaa da e ubacit koju free:) `ala,ali....
Vasilije222ISTRAŽIVAČ

maj 2023.

Sve profi sad su mi poslalo poruku,verovatno su slucajno obrisali moju poruku.Poslali su ove nedelje posiljku.Hvala @Heretik na cimanju. Otvaram dnevnik cim menke stignu:).

maj 2023.

@Bizzzo Pozdrav druze, da li je aktuelan Revolut jos uvijek za placanje? :)
BizzzoZMAJ

maj 2023.

@JohnnyBGood Evo link. https://revolut.me/gijsbecgx

jun 2023.

Pozdrav, Uplata preko Revolut nece da prodje. Da li neko zna da li je neki trenutni kursluz i hoce li proraditi kasnije? :) Svi koraci ispostovani iz ranijih postova, provjerio dva puta.
BizzzoZMAJ

jun 2023.

Da li postoji greaka koju ti izbacuje? Ja probah sada i ne vidim error.

jun 2023.

Da. Prodjem sve korake, stavim koliko novca, stavim #order, popunim tamo sva polja i dobijem:
BizzzoZMAJ

jun 2023.

Sad e to Albert kreirati privatni zahtjev ako si mu to ti mail poslao. Nesto ne atima medjutim vrlo vjerovatno do browsera. Akd da pri ekamo njega pa da vidimo.

jun 2023.

Pita me koji je moj Revolut acc? Saljem mu ovaj iznad jel tako? Sorry na postovima jedan-po-jedan. EDIT: Zavrseno. Hvala Bizz. Odradicu jos svoj dio kasnije i to je to.
BizzzoZMAJ

jun 2023.

Kad se logiras na svoj revolut, piae ti tvoj account direktno. Ovo gore je njegov account. Idealno bi bilo da kucaa u Google pa da ti slike poka~e gdje vidia account + kako se aktivira account ako nije aktivan joa uvijek, iako bi trebao biti s obzirom da imas sredstva na njemu.

jun 2023.

Pozdrav.Interesuje me da li postoji mogucnost da ti uplatim pare preko westerna za semenke,bez porudzbe na sajtu?Ili mora ici zvanicno preko sajta?
BizzzoZMAJ

jun 2023.

Nazalost je i Western Union blokirao Somi uplate. Od opcija placanja je ostalo sto spominjemo gore iznad: 1. Kes u kovertu 2. Revolut 3. Kripto 4. Bank transfer 5. Wise Visa ih je banala, Paypal ih je banao, WU ih je banao. Ne zele imati posla a ocigledno mogu saznati o cemu se radi. Soma i ekipa rade na tome da se osigura neki "payment" provider, medjutim s obzirom da Soma nije Megakorporacija i promet mu je mizeran, tesko je naci providera koji ce omoguciti placanja Visom i ostalim karticama. Onaj tko nemoze nabaviti Somine sjemenke s njegove stranice www.somaseeds.nl moze naci sjemenke kod nekih poznatijih banaka, ne smijem spominjati koje jer nisu sponzor, medjutim postoji opcija jel.

jul 2023.

Pozdrav svima koliko vas ima :) Pitanje za raju koja inace narucuje od Some... Posiljka je u tijeku vec 20+ dana, da li ima indikacija da posiljka nije prosla slucajno, neko iskustva sa cekanjem ovoliko? :) Nisam nestrpljiv niti ista, samo pitam... Ceka me odlazak van drzave skoro, pa ne bih da bude return to sender varijanta :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se