VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQBerba / harvest - procjena
LEGACY

Berba / harvest - procjena

8048 odgovora475,313 pregleda
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

Nakon mnogih problema, te ostanka bez skoro svih listova nakon obilnog zaljevanja bio plantellom-bio insekticid, djevojke su vec duze vremena u cvjetanju sto aktivno, sto pasivno :) Uglavnom radi se o zatvorenom balkonu sa 2-3 sata direktnog sunca, te nocima obasjanim javnom rasvjetom narandj.boje nedaleko od balkona, di ces gore pozicije :(, al ajde bar je zatvoreno. Posto zbog svega toga, a i promjenom boje kod pistila u vecem broju u kratkom vremenu, te nepronalaska povecala 30x, nisam u stanju prosuditi dal su spremne da krenu na zasluzeni odmor, na jos jednu gnojidbu, flush.... Pa bih Vas zamolio da bacite pogled .. 1. ova je najbrze procvjetala, ima dosta smedjih pistila sto se na slikama bas i ne primjecuje eto galerija, posto mi nije uspjelo staviti sliku a da nije prevelika http://img823.imageshack.us/gal.php?g=dsc06338e.jpg 2. ova ima nekak male hedice, al puno malih.. http://img836.imageshack.us/gal.php?g=dsc06186v.jpg 3. ova raste u nekoj losoj zemlji , biokompovit ili nes slicno http://img413.imageshack.us/gal.php?g=dsc06254c.jpg Neki prijedlog za dalje, gnojiti, zaliti, flushati ... unaprijed hvala
CheechPOZNAVALAC

okt 2010.

I meni se ovo isto pocelo desavati, ja mislim da je do nedostatka vazdahu ili svijetlo nije dovoljno jako, sada cu ubaciti mali ventalitor i jacu lampu pa ti javim ako sta pomogne. Uglavnom identicne su nam biljke i moja umire ko tvoja :)
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

hehe, nebi reko bas da moja doslovno umire .... :) Pokusavam se ravnati po polozaju pistila, usprkos boji trichoma koje bas nemogu uvecati). Ukupno gledajuci po slikama cijeli hed, po polozaju pistila nisu gotove, al ono 6.10 je temperature padaju.... A nikako mi neuspjeva naci sliku neke slabije razvijene poput mojih 2 tjedna prije kraja i prije berbe za usporedbu. Nemam zutih listova sto bi isto upucivalo na neki kraj, novi hedici rastu ko ludi., po svemu ovome gotov sam oko nove godine :) Temp. na balkonu mi je otprilike 3C veca od vanjske tako da zasad ne brinem previse ali.... gdje je kraj
SulundarAMBASADOR

okt 2010.

ima da se ceka bar tri sedmice...i to da bi dobio na kolicini i kvalitetu naravno. Trebale bi da pregrme i 3-4 stepena. bice tesko,drzi dok izdrzi.
SiDAMBASADOR

okt 2010.

upravo to... biljke ti NE UMIRU to mo~ea bit miran, ali vjerovatno ea morat brat malo ranije nego ato bi trebalo... ali u svakom slu aju bit e nea za zapalit, za sada izgleda fino, samo naravno to ea morat dr~at u zemlji joa barem mjesec dana... nee im niata biti, vrijeme je za sad kolko tolko OK, o ekuje se joa sun anih dana... sretno ti bilo do kraja Andrija, izdr~i to pa poslije u~ivaj :thumb: edit: izvjeatavaj nas da vidimo kak napreduje... jer ne izgleda loae, nadasve izgleda obeavajue, samo malo kasne, to je problem!
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

A sto rec, nakon zaljevanja bio plantellom najmanje mjesec dana su bile u soku, ni makac. Onda su dosle k sebi pocele brzinski cvjetati, onda se desila drasticna promjena temperature, pa su pistile krenule naglo smedjit i kao susit se, a u isto vrijeme su poceli mali hedici rast ko ludi..... npr. kod 2. - hedici na ove 2 vece grane su kao mirovali 2-3 tjedana a ovi mali hedici su se poceli pojavljivati i rasti ko ludi, a veci hedici ni makac, samo posmedjivanje kod 3. - glavni vrhic je ono bio pun bjelih pistila, a onda su se kao pocele skupljati, smdjiti a u isto vrijeme su rasli posvuda mali hedici... kod 1. - ta je oduvijek bila najveca i takodje je sve preusmjerila u razvoj malih hedica, samo sto mi se cini da na njoj ima njamnje trichoma p.s. imam jos 2, jedna grm koja je prije 2-3 tjedna tek pocela cvjetati masovno, a druga koja mi svako malo vuce na hermica :) tak da ce se pusit pa makar stabljiku popusio :) Realno mislio sam ih drzat sto duze mogu, temp na balkonu mi je kao sto sam nave 3C veca od vanjske sa malo odskrinutim prozorom, tako da vjerujem da ce jos najmanje 3 tjedna izdrzat ako ne i duze. A sad im sljedi gnojidba :) Mada mi se nekak cini kad ih zalijem bilo vodom, bilo gnojivom, bilo vodom s peroksidom(ph 6.5 reguliran sa PH- za akvarije), bilo da voda pocne curiti na dnu, bilo tek tolko da ih malo namocim, kao da naprave neku pauzu na par dana, tjedan sa razvojem a nikakvih extra desavanja po listovima, susenja,, zemlja je cijelo vrijeme vlazna cca.tjedan dana, tegla teska a onda u 2-3 dana se osusi a za ta 3 dana rastu ko lude i tak ukrug..... A nis vidjet cemo :)
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

eto mali update : 4. hermic - dosta je osakacen bilo skidanjem muskih dijelova, bilo cjelih grancica, il malih cvjetica za probu :) ostatak u galeriji : http://img145.imageshack.us/gal.php?g=dsc06592i.jpg - njega sam flushao u petak, zalio sa medovacom ;), tako da mu ubrzo sljedi susilica, posto mi se vise neda istrazivat dal ima kakvih novih organa po njemu 1. mali update , svi hedovi su bili polegnuti, tako da sam manje malo podigao/usmjerio , a veci nisam htio puno natezati, dobio je samo sigurnosnu zicu od ispod da se ne presavine previse. ova dva najvisa vrha su dozivjeli malo ispravljanje ovaj desno grmic je ustvari polegnuti glavni vrhic : ostatak 1. u galeriji : http://img534.imageshack.us/gal.php?g=dsc06722o.jpg Sto se tice temperature situacija kad je je vani 6C, kod mene u zatvorenoj basti na balkonu 12C , tako da sto se tice temperature trebale bi izdrzat jos neko vrijeme po potrebi :) S obzirom da u prvom postu nisam bas dao dovoljan uvid u stanje 1., pa ako netko primjeti stogod po pitanju zavrsetka slobodno dopuni prognozu kad bi mogao usljediti flush :)
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

mali update :) dok ih nisam pregledao slike, nisam primjetio bas tako lose stanje velikih listova na 1. ... uglavnom sve su nakon slikanja flushovane pa kolko izdrze, ako vec za neke nije prekasno (na 2. su calyx-i u gornjem djelu poceli crniti to bi znacilo ?) . Ni na jednoj, bar ja nisam primjetio neku promjenu u boji trihica..... 1. veliki listovi su bice u nekim problemima, flush ce to valjda rjesiti galerija : http://img7.imageshack.us/gal.php?g=dsc07391a.jpg 2. bice valjda za 1 frulu :) galerija : http://img541.imageshack.us/gal.php?g=dsc07363r.jpg 3. crni vrhovi calyx-a ? galerija : http://img530.imageshack.us/gal.php?g=dsc07540v.jpg Sto se tice 1. i razlicito okrenutih vrhova, cini mi da su promjenili zarulje od ulicne rasvjete posto m je na balkonu skoro dan, valjda nece u vegetaciju (susenje listova ?) Nadam se da ce se naci koja dobra dusa da malo baci i prokomentira ove slicice :)

apr 2011.

Poatovanje groweri! Nemam potrebnu opremu za prepoznavanje da li je spremna za havrest pa evo nekoliko slikica: http://i1203.photobucket.com/albums/bb391/ssspookyyy/4-1.jpg http://i1203.photobucket.com/albums/bb391/ssspookyyy/3.jpg http://i1203.photobucket.com/albums/bb391/ssspookyyy/2-1.jpg http://i1203.photobucket.com/albums/bb391/ssspookyyy/1-1.jpg Otprilike je 25% dla ica smee. Koliko sam primjetio u zadnjih tjedan dana se nije debljala, i dalje sam ju hranio kao i prije. Ve mi vrhovi ulaze u CFL-ke i bojim se da ju cijelu ne spr~e, jednostavno ju viae ne mogu obuzdati... Mislim ju sada par dana zalijevati samo vodom i onda ostaviti na 48h u mraku. Molio bih vaae cijenjeno mialjenje, je li spremna?

apr 2011.

Nije ....ima joa da ~ivi .
slobodanAMBASADOR

apr 2011.

takodje mislim da ima tu jos vremena do harvesta... sad im pojacaj pk da ti se ti cvetovi lepo formiraju i ugoje... a kasnije kreni sa flusom i citom vodom

apr 2011.

Thanks people! :thankyou: Tako ce i bit! :respect:
Nick PraskatonISTRAŽIVAČ

apr 2011.

pa jel vam nije proalo pet mjeseci od tih slika? one su vjerojatno spuaene joa lani
bvanaPOZNAVALAC

maj 2011.

radio sam vege oko mesec dana ,scrog , 12/12 vec neko vreme :D nisam hteo da gledam na kalendar jer sam vec par puta skinuo pre vremena evo par slika pa ko moze nek pomaga pocheli su listovi da mi zute pa se plashim shta moze sve da se desi
dr.manijakAMBASADOR

maj 2011.

Kolji definitivno. Jako lep rod., Svaka ti dala
alex994ENTUZIJASTA

avg 2011.

Pozz,zanima me koliko jos do harvesta ,koliko bi mogo dobiti grama na kraju,dal mi je bilj ica zdrava i dal bi mogo nesto napraviti da povecam urod na krau. Biljku sam zasadio 10.05 u kupovnoj zemlji u pitaru od 0.5l (prije 3 tjedna presadio je u pitar od 5ll. Nisam je od po etka pa do otprilike 2 tjedna nicime gnojio (gnojio sa gnojivom od zamorca i stavio kore od VOCA.) Pukla mi je prije par dana grana puna hedova pri pokusaju lst grane. Molim za mialjenja. Evo jedne slike bilj ice slikane prije par dana: http://imageshack.us/photo/my-images/593/19082011grow.jpg/ Stavit cu jos slika za dan-dva.
SvetilistPOZNAVALAC

avg 2011.

ma kakvi pri kraju hehe to tek poinje da puni ! neznam zaato si je toliko o erupo :) stvorio si joj nepotreban stres + presaivanje na tebi je da ekaa a ata se tie koli ine nebua dobio bog zna koliko al nije to niti bitno, bitno je da je tvoj vlastiti dim :icon_lol:
alex994ENTUZIJASTA

avg 2011.

Imas pravo Svetilist...hvala na odgovoru.
BachaISTRAŽIVAČ

avg 2011.

e ovako,upravo sam dosao sa sajta i sretan sam ko beba...imam 4 biljoze,visoke oko 45 cm i imam pitanja u vezi njih. 1.bijoza: 45 cm,8 internoda,pistile od 4. pa na gore,mali headi 1x1 cm na vrhu(svjetluca se i ako bi netko pitao,siguran sam da nemam crvenog pauka-->dakle definitivno zensko e sad krecu pitanja: 2.biljoza: 50 cm,8 internoda,isto headic mali 1x1 cm(svjetluca se)nema pistila jos ali kod internoda imaju ili pistillate primordia ili staminate primordia(ili muski ili zenski preflower) ali posto je rastvoreno i nesto pocinje izlazit zakljucujem da je zenska isto...ako sam u krivu ispravite me. 3.biljoza: e ovo mi je fakat cudno...45 cm visine,8 internoda,nema pistila,na vrhu se nalazi nesto ''kao head''...izgleda kao da je netko ogulio bananu,sredina ide u vis a sa strane kao kora da se savija prema dolje...mozda su to tek listovi te mora da raste u vis jos...ponovo,ispravite me ako sam u krivu... 4.biljoza : nista posebno,jos nema ni hedica ni nicega... dali je moguce da head naraste prije pokazivanja spola kao kod 2.biljoze ???i koliko jos otprilike moram cekati da sazriju?? nisam nestrpljiv ali bi htio da uspije... p.s. slike cu postat posljepodne ako budem u mogucnosti a do tada cjenim bilo kakvu pomoc.tnx
Z&NZMAJ

avg 2011.

Dok ne stavia koju sliku, teako da e ti netko moi pomoi. Do tada pogledaj malo ovaj lanak: https://forums.vutra.org/content/554-muska-ili-zenska-biljka.html

avg 2011.

Daj fotke sto pre, a po pitanju sazrevanja, racunaj da ti je neki minimum za outdoor 50~60 dana za indika dominantne sorte, a moze da se razvuce i do 3~4 meseca kod sativa, pa sad proceni, mada sve to zavisi dosta i od objektivnih okolnosti u kojima rastu. Nemoj biti nestrpljiv, nema razloga da ne uspe, i daj sto bolje fotke da vidimo te devojcice, ako moze neki makro da vidimo i te "kao hedove", sretno.
BachaISTRAŽIVAČ

avg 2011.

sada sam prili no siguran da su 1. i 2. ~enke,nek one uspiju i ja sretan...za 3. emo vidjet...e sad jel mogu ja uploudat slike na forum direkt ili moram preko photobucketa ili rapidsharea? je,1. i 2. su definitivno zenske...tnx...
hazeboyENTUZIJASTA

avg 2011.

3 Billjka po tvom opisu je muska.ta banana..mozda se varam kad nevidim.mozes ja mislim uploadat i prek foruma al neznam kako.ja uploadam prek image shacka.a ako kazes da je banana otvorena to znaci da ti vec oploduje zenke odnosno ispusta polen.AKO je muska.
BachaISTRAŽIVAČ

avg 2011.

da ali ta banana je samo na vrhu...a na internodama se tek neato razvija tako da nisam siguran sta zapravo je... Uostalom,zar nebi bilo prerano za oprasivanje...jos su premlade...a uostalom slika govori 1000 rijeci :)

avg 2011.

Raspravljati bez slika je jako teako. Riskiraa krivi odgovor i sporije dobijea pomo. Ali tvoje su biljke... Spojeno ovdje u postoje u temu s konkretnim naslovom
BachaISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Aha...dakle ako netko nije u poziciji slikat ili nema sredstva,mogu nosti itd. nemoze postavljat teme kako bi saznao sve sto moze da bi osigurao opstanak svoje biljke jer su to pre ''delikatne'' stvari...gle,znam da je pomalo besmisleno bez slike,ali mozda netko ima sli an problem pa zna i ovako,ako nista drugo covjeku je utjeha i barem otprilike zna,ali ajmo bubnut te teme u groblje gdje niko negleda pa nek on ostane popiaan. Nista osobno,ali u pravilniku pise da damo svoje ideje i razmisljanja kako postat bolji...pa eto

avg 2011.

Hehe hajde vra am i bez slike. Ti za svoje biljke riskiraa mo~da pogreane odgovore. Joa malo e svaki upalja imati kameru pa se zamislim...niata straano. Bilo bi dobro da se raspravlja sa slikama ho u re i jer br~e dobijea odgovor i to nije a onda je i forum jasniji. Ti opisujea biljke na jedan na in ali mi ih mo~da zamialjamo druga ije. Netko pri a da su po eli pistili a ima mudonju u tre em tjednu cvijetanja itd. Tvoje biljke, gradia svoju reputaciju growom i prezentacijom...

sep 2011.

Kona no sam naaao pravu temu, dakle jedna od biljaka po inje sazrijevati, pistile po inju smeiti lagano na vrhovima. mo~e molim vas procjena harvesta, prvi put uzgajam i nov sam totalno, ali mi se ini da lijepo napreduju. zahvaljujem unaprijed :D evo slike Imageshack - dsc01531copylarge.jpg Imageshack - dsc01532copylarge.jpg Imageshack - dsc01533copylarge.jpg Imageshack - dsc01535copylarge.jpg Imageshack - dsc01536copylarge.jpg Imageshack - dsc01538copylarge.jpg
herb-o-logistENTUZIJASTA

sep 2011.

Imaa joa vremena do harvesta. Stignu se hedovi joa napunit.

sep 2011.

o da, lepo izgleda ali moras jos cekati, ako znas kada je procvetala racunaj bar 50~60ak dana cvetanja, a u zavisnosti od sorte, vremena, itd. moz' da bude i vise, samo strpljivo
tinitusENTUZIJASTA

sep 2011.

@mota na dobrom ste putu i ti i biljkice, redovno gnoji nekim gnojivom za cvjetanje i pazi da ne pretjeras s tim, ni kolicinom ni koliko cesto, pa za 2-3 tjedna upet nakaci slike
GreenRyderLEGENDA

sep 2011.

......kako decki kazu, redovito gnoji gnojivom za cvjetanje i uzivaj u punjenju plodova....a ima ona sigurno jos mjesec dana ako ne i vise, izgleda mi kao na pola puta al na dobrih pola puta.....:-)

sep 2011.

Pocela je s cvjetanjem oko 1. 8., ja sam mislio da je ona ve za branje :D gnojim ih 1 tjedno. hvala vam na odg, sa ekat u joa pa opet stavit slike kakvo je stanje. fala jos jednom :D

sep 2011.

bro, pa to nije ni 40 dana cvetanja, ne zuri, strpljivo i ima da te nagradi, budi siguran, peace
chelloISTRAŽIVAČ

sep 2011.

[bez sadržaja]

sep 2011.

jel moze neko da mi kaze za koliko ovo da uberem i koja je ovo vrsta bio bih puno zahvalan..... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

sep 2011.

[bez sadržaja]

sep 2011.

[bez sadržaja]

sep 2011.

[bez sadržaja]

sep 2011.

To kao da je tek po elo da cvijeta. Od oka si miran 40-50 dana do berbe. Trebaa brati hedove a kao ata vidia nema ih baa a ne ea lia e puaiti. Zalij malo, izgleda ~edna.

sep 2011.

da li mislis koji strain ili da li spada u sativu ili indicu, za strain ti niko na forumu ne moze reci koji je, to jedino ako narucis brendirano seme pa dobijes sa njim "papire", a za pricu o sativa/indica moras dati fotku cele biljke, pa mozemo pokusati da procenimo, mada kako obicno kazem, najcesce su hibridi u pitanju, pa se eventualno moze govoriti o tome sta je dominantnije (i to samo po pitanju fenotipa). cela prica o hibridima svodi se najcesce na to da npr. dobijes sativu obucenu u indica fenotip, tako da recimo dobijes tipican sativa "hihgh" efekat dok pljugas, a biljka moz da izgleda nisko i prilicno indica like, da ima kraci period cvetanja kao indica itd. znaci, pored fenotipa kranji sud donosis i kada je probas, peace i daj eventualno jos koju ostriju fotku cele biljke, a za berbu budi maksimalno strpljiv i nemoj da te buni taj ljubicasti ton na hedu, to jos nije zrelo.

sep 2011.

brateeeeeeeeeeeee, to ti je purple haze, ata ne vidia na cvjetovima kakvi su? al ea je se na ekat, morat ea po snijegu do nje da je uberea kad bude zrela... zajebavam se, ali koliko vidim, pistile su stvarno ljubi aste...
SiDAMBASADOR

sep 2011.

dada, za ovu ea se na ekat... moja iskustva sa farbanim sorticama su uvijek bila JAKO DUGO CVJETANJE .. ( out ) - joa ako je hejza malo unutra, zbilja ea ju morat brati po snijegu :icon_lol: :icon_wink: samo ekaj, ovo za snijeg je aala.. ali ja sam ih znao brati sredinom - krajem 10. mjeseca... plus k tome, ato je vani hladnije biljka je viae ljubi astija, a ove imaju potencijala biti ljubi aste

sep 2011.

ma, ljubicaste pistile imas na gomili hibrida al' dobar ti fazon skroz, jos da je purple haze x thai, onda bi se zaista nacekao, jer doticni strain bude u cvetu od 16 do 20 nedelja, da odlepis, goru nisam sreo... definitivno nije za nas outdoor ma kakva sala, spomenuti purple haze x thai dozreva krajem 12 i prva polovina 01 meseca, covece, no u pravu si za boju kada krene mraz, ali do mraza jos ima a ova je farbana u startu, bas me zanimaju fotke za mesec il dva (ako je sativa), samo strpljivo darko, moze da ispadne jako zanimljivo uz adekvatno odrzavanje
madballISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Pozdrav svima, Nikad prije nisam gajio ovu prekrasnu biljku ,ali ove godine sam se odlucio za outdoor .Bilo je komplikacija raznih al eto na kraju se sve polako privodi kraju i bli~i se berba.Krajem treceg meseca posadio sam neko seme iz vutre koju sam kupovao,nekoliko vrsta razlicitih hibrida....uglavnom neka ne baa dobra vutra,tipi na uli arka. Iz nekih li nih razloga nisam bio u mogucnosti ici na sajt od 1.8. pa do ju er biljke nisu bile zalivane a samo je jedna kiaa pala u tom periodu.Ju er doem i naem 4 biljke visine od 180-220 cm pogoene suaom.Ovo veliko liae je otpalo skroz ,joa su ostali ~ivi samo oni manji listii koji rastu iz hedova.Hedovi joa nisu za branje treba im bar joa 2 tjedna minimalno.Uzeo sam sa svake biljke po jedan hed i stavio u papir te stiskao peglom za kosu i na brzinu osuaio i preeeeeeeeezadovoljan sam radom.Ja i frend nepomi no le~ali sat vremena nakon sto smo zapalili.Takoer sam fasciniran opojnim mirisom i time kako su lepljivi hedovi.Koda ih neko umo io u smolu.Sad me zanima,budui da je liae opalo a ostalo samo to sitno oko hedova dal da upam biljke ili da ostavim joa.Definitivno trebaju joa stajati,ali problem je taj sto nema velikog liaa pa neznam jel bez njega hed onako sam s onim malim listiima mo~e upijat svetlost i ima li koristi ostaviti joa biljke u takvom stanju.Mogu li biljke izvui puni potencijal ako ih ostavim do kraja iako nemaju velike listove ?????Nadam se da ste svatili pitanje ,malo sam naduvan pa te~e ide,znate kako je . Ovom prilikom se zahvaljujem vutra forumu i svim lanovima jer sve ato znam o growu tu sam nau io.
BladeZMAJ

sep 2011.

Priroda radi najbolji posao to nam je svima jasno. Kad biljka cvijeta pod normalo je da liae ~uti i pada,ja sam jedne godine imao biljku krajem 9 mjeseca koja nije viae imala ni jedan list sam hedove i stvar je radila,samo ostavi biljke vani da sazrije to kako treba.Bilo bi dobro da u vodu zamutia neku prihranu i roknea to po njima. Na kraju ea biti zadovoljniji nego sad :-)

sep 2011.

ne brini ti za nju, samo je ostavi... neki ljudi namjerno sijeku veliko liae, ostavljaju gole hedove samo sa tim malim listiima jer navodno onda biljka svu svoju energiju usmjerava u hedove... ja sam isprobao na jednoj biljci i nema primjetne razlike, ak je mo~da malo mraavija nego one koje imaju liaa no nema to veze... uglavnom, samo zalijevaj biljke, daj im jednu dozu gnojiva za cvjetanje i gledaj kako se hedovi joa viae pune i maste... sretno! uvaj se i pamet u glavu!
madballISTRAŽIVAČ

sep 2011.

metalmaniac i Blade hvala vam puno na savjetima...odlu io sam danas otic do sajta i dobro zalit i prihranit biljke.Kupio sam Plantella Cvet tekue gnojivo.Na uputama piae da se dozira na nacin da se 15 ml plantele pomijeaa sa 2 litre vode.Biljke nisu prihranjene jos od 15.7. kad su dobile posljednju dozu Plantella organic s NPK omerom koji pogoduje vegetativnom delu rasta.Od tada nisam nicim gnojio.Nazalost nisam mogao dolazizit na sajt.Sad planiram da svakoj biljozi dam duplu dozu gnojiva i dobro zalijem vodom. Nadam se da im dupla doza nee naatetit i da e se hedovi napumpat i zamastit kvalitetno iako sam vec sad prezadovoljan. `to mislite jel pametno sada dati duplu dozu gnojiva za cvetanje.Planiram ih joa drzati na zivotu bar 20 - 30 dana.Svi odgovori i mialjenja dobro doali. Pozdrav svima !!!

sep 2011.

Evo ja se javljam nakon malo viae od tjedan dana s novim slikama kako ste mi rekli. unaprijed se ispricavam sto su mutne, ovdje pada kisa vec par dana. a mislim da je ova cura spremna za hervest, rekao bi da je vise od 70% pistila smee. na donjim hedovima su skoro sve pistile smee, a pri vranim hedovima ima viae bijelih pistila. koje je vaae mialjenje? i da se zahvalim joa jednom svima, svaka vam cast na znanju. ne bi ovo mogo odradit kako treba bez vas :) http://imageshack.us/f/687/dsc01561large.jpg/ Imageshack - dsc01563large.jpg Imageshack - dsc01566large.jpg Imageshack - dsc01573large.jpg Imageshack - dsc01570large.jpg

sep 2011.

ja to ne bih dirao bar do kraja meseca
SiDAMBASADOR

sep 2011.

^ najmanje...
SpongeBongENTUZIJASTA

sep 2011.

alo ekipa,da pitam kad bi ovo moglo bit zrelo za branje,po mojoj procjeni jos nekih mjesec dana je nebi skidao,ali vrijeme je doslo neko sj*bano,temperature su pale za par stupnjeva i kisa pada i oblacno je nonstop,gotovo je ljeto :ohno: tako da sam mislio da ih uberem nest ranije,neznam recite mi vi ja nisam jako iskusan ovo mi je 1. grow btw.. i da,na ovim malim sporednim hedicima na dnu gdje rastu iz stabiljke,sa svake strane su se pojavila ko neka mala jaja,nez mozda vise lici ko neki pupoljak,neka su jos zatvorena a iz nekih izlaze ko neke smedje 2 pistile,da nije slucajno hermic,poludio bih.to nisam uspio slikat jer mi mob ima losu kameru,no da vas ne zamaram tu su slike: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting eto znam da nije neki urod al ja sretan za 1. put,bar nije totalni fejl :banana_rasta:

sep 2011.

zeleno, frenda, zeleno, ne diraj

sep 2011.

spongebong ne beri brigu, ako iz tih kuglica izlaze pistile onda nisu jaja, to su samo malo vei kalyxi...
SpongeBongENTUZIJASTA

sep 2011.

sta su kalyxi ako smijem znat?:D

sep 2011.

to su ~enski cvjetovi, tj. izdanci iz kojih izlaze one dla ice karakteristi ne za ~enski cvijet, pistile...
GreenRyderLEGENDA

sep 2011.

....ovo..... EDIT-kolega me pretekao:-)
sharpLEGENDA

sep 2011.

Berba hoces neces Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
sharpLEGENDA

sep 2011.

pola grane od 1,5 m duzine ostat ce neiskoristeno, headovi se jos nisu razvili tako da se ne isplati snjima za..ti i susiti ih. inace cijela grana bila dugacka 2,5m. jucer cijeli dan padala obilna kisa i pukla najdeblja grana(najbliza korijenu).

sep 2011.

Ima li netko od stru njaka mialjenje o ovome ... ima li smisla ekat ili ne.... nemam pojma kad je procvala ni kada je posadjena. Hvala na odgovorima

sep 2011.

Dobra slika. :thumb: Ali ja po njoj ne mogu nista zakljuciti. Bilo bi cool ako bacis sliku cijele biljke jer ovaj vrh izgleda prejebeno! :-)
SekachAMBASADOR

sep 2011.

Cija je biljka onda?

sep 2011.

pa nisam pratio niti vodio neki dnevnik sa datumima ili to.... izraslo .... ali nije nitko odgovorio na pitanje.... dali da se bere ili ne joa? ovo je druga

sep 2011.

Ja neznam. :ludaci_lol:
sharpLEGENDA

sep 2011.

ostavi jos 15-20 dana, trebala bi biti jos jedna eksplozija cvjetova iz headova. prije 20 d. na mojoj biljci su headovi tako izgledali, i ja mislio da je vrijeme berbe . ostavio iz znatizelje, headovi jos rastu tako da sam odlucio ostaviti ju do 10-10. e sad tvoja biljka tvoja odluka...... ako te ne preduhitri neki John Doe .

sep 2011.

ma ostavit u ja kako ka~e sharplaninac.... pa da vidimo ija majka crnu vunu prede
SpongeBongENTUZIJASTA

sep 2011.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting alo dečki mi možete reć zašto mi lišće na dnu ovako žuti i pada,mozda premalo sunca,jer kao sto vidite gore je zdravo i zeleno.ugl kad bi najranije mogao napraviti harvest jer ljudi ruše šumu oko mog sajta,pa ne želim da nitko ne naiđe tu..
marica-maraISTRAŽIVAČ

sep 2011.

to je normalno da listovi zute i otpadaju u cvijetanju..ostavi jos rano je..ako nemas kako vidis kad ti pistile posmee na pola!!!!imas jos vremena!!!!

sep 2011.

Ovo su moja prva dje ica, zanima me dali su spremna za konzzumaciju??
FunkFreakISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Lijep ~bidelj...ima joa 2-3tjedna da odradi svoje najmanje...
FunkFreakISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Lijep ~bidelj...ima joa 2-3tjedna da odradi svoje najmanje...:sun2:
sharpLEGENDA

sep 2011.

vrag nikad ne spava Uploaded with ImageShack.usmislio sam da imam perfektan site za uzgoj biljke.3 strane zid visok 2,5m, 4 stranu pokriva kuca. i bio je do prije 2 dana. e jbga, kucu koja je dobrih 7 godina bila sagrdjena a neuseljena(gastarbajteri) i ciji se prozori vide na slici, prekjucer poceli pripremati za useljavanje.kuca je trokatnica(visoko prizemje+2kata) i normalno ,kad se popnu na krov ,biljku vide ko na pladnju a visoka je dobrih 3,5m. inace vec 10-9 mj. sam mislio da je vec za branje ali sam ju ostavio iz znatizelje ali ovo cudo cvate i dalje, ahedovi bubre. imam utisak da ce cvjetati dok god je vrijeme lijepo. smedji pistila ima kojih 30%. e sad sta mi je pametno raditi, odpiliti ju ili ostaviti josh 20-ak dana ili do prve kise?? ma nije problem da oni rade samo u prizemlju nego kad se penju gore. vec danas su drkali nesto po krovu .zato se biljci nisam priblizavao da im ne bi privukao paznju. ??? STA DA SE RADI ????

sep 2011.

pa, za narednu sezonu dozidaj jos koji meter zida :icon_wink: sta sad gundjas, i tako si je hteo skinut

sep 2011.

Mislim da ce tjedan dana biti cisto dosta. Vidjet ces i sam ako se hedovi jos uvijek pune ili sada samo sazrijevaju... O kojoj se sorti radi?
sharpLEGENDA

sep 2011.

hehehehehe tek cu onda biti sumnjiv.dogodine ide grow tu: Uploaded with ImageShack.us na 2000metara nadmorske visine(novi eksperiment). inace headovi ovako izgledaju Uploaded with ImageShack.us,zeleno jel da??

sep 2011.

s obzirom kakva je fotka, tesko za proceniti, bolje se vidi ona daska nazad, kako to ne fokusiras na hedaru neg na pozadinu, ajd' mozes ti to bolje, pa digitalac sve sam odradi
sharpLEGENDA

sep 2011.

e jbga, ovaj moj je kupljen na akciji za 40 eu i fokusira ono sto se njemu svidi a i ja kad slikam(oko 5h pp) puse vjetar lagano i ....soryy

sep 2011.

Neznam koja je sorta, sjemenke sam dobil na poklon. Najviae me zanimalo kad ih mogu po eti suaiti, novi sam u tome!!!
DrGreenISTRAŽIVAČ

sep 2011.

nije joa spremna, ekaj joa barem 2 tjedna da po ne dozrijevati i onda odlu i... uzmea uzorak, osuaia i vidia kakva je. ako hoea ja i stoned onda ostavi joa du~e barem 3 tjedna!
sharpLEGENDA

sep 2011.

jedine 2 ciste slike snimljene prije 12 danaovo sam danas ujutro slikao jos kad bi mi neko s iskustvom, na osnovu cvjeta i lista znao rec koja je ovo vrsta ...

sep 2011.

pa kako te druze nece te fotke, ne mogu da verujem... a kako si uspeo one dve super odraditi, a ostalo ni za... ne kontam? a za nagadjanje o vrstama smo vec negde pisali, ako nisi kupio brendirano seme gde ti pise sta je, ni extra lab ti ne bi mogao reci sta imas, jbg. u moru razlicitih strain-ova nemoguce je na osnovu fenotipa ubosti bas sortu, moz' samo da se prica da li je indica like ili sativa like inista vise. a velika (najveca) je verovatnoca da imas neki hibrid

sep 2011.

Misljenja, sugestije, kad, sta, kako itd. ako su ikako moguca. Aparat mi je smece nevidjeno, al' evo par slika, ( jedna biljka je morala da se sece pre vremena, neka zivotinjica je slomila :S). I ako neko moze da mi kaze koliko je optimalno dana susiti, meni se cinilo da je ova biljka suva posle nekih 30-ak sati, uostalom pogledajte slike pa prokomentarisite ;) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

sep 2011.

previae je to naga~eno u teglu, uhvatit e ti se plijesan iliti bu... rastresi to po stolu da se prozra i pa ih rasporedi u 2 tegle
DEDEPOZNAVALAC

sep 2011.

Pozz Skidaj to jos danas jer ako dodju kerovi po tebe ima da prodjes kao tvoj avatar ;)))

sep 2011.

evo nekih slika bit ce ih jos.... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Ne bih znao re !

sep 2011.

biljoza ti odlicno izgleda, ali em radis po marku em ne fokusiras kako treba. ako si citao po forumu mogao si da vidis sugestije da je najbolje pogledati stanje lupom, sto jacom. e sad u suprotnom pridji biljci po danu i napravi neki makro snimak heda, npr. ovako kao sto ti kacim, onda mozemo pricati, ovako se zaista ne vidi najbitnije, kako proceniti (ovu moju sa fotke jos ne skidam) da, sad vidim da si je fotkao telefonom, al opet, daj bar dnevnu fotku (sto blize a da je ostra) ako nisi u mogucnosti za neki bolji makro, inace, ako je sativa dominant (a lici) mozes sacekati do sredine 10 meseca, bude to odlicno

okt 2011.

evo moja mala ljepotica je trenutno 64. dan cvjetanja, gledao sam trihome i ini mi se da je za branje al mi je osvjetjelje na mikroskopu dosta loae a i prvi mi je put pa ne mogu nikako procjenit kak treba. mo~e vaaa procjena? Imageshack - 1larged.jpg Imageshack - 4largel.jpg Imageshack - 14larges.jpg Imageshack - 15largeb.jpg Imageshack - 19largey.jpg Imageshack - 25large.jpg

okt 2011.

ostavi to joa tjedan dana pa ea vidit ata e bit od nje...
crookrutniENTUZIJASTA

okt 2011.

Brat bratu bie tu za puait !

okt 2011.

zna i dobra je? fala, baa ste me obradovali :sun2: ekat u onda joa tjedan dana pa pod no~. ne mogu do ekat viae

okt 2011.

daj jel moze neko da proceni ovu moju umrijeh cekajuci... :) ako ne valja slika napravit cu novu al evo jedna pa probajte da ocenite..... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

okt 2011.

evo je ljudi moja devocica u malo boljem i jasnijem izdanju....ja neznam koja je ovo vrsta jer sam seme uzeo iz paketica trave pa ako neko zna voleo bih da mi kaze a najvise me zanima kada da berem ovo ja sam mislio za 10 dana al se boim da nije rano a ne mogu da nadjem nigde mikroskop da to sam ocenim a znam da ima ovde iskusnih koi ce to da procene dobro....i jos da kazem da ima kristala u hedovima dosta i da bas ima neki jak miris.Evo nekih slika danas su slikane..... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

okt 2011.

I ja sam bio neiskusan i onda sam krenuo itati forum.... post po post.... i nemo~ea vjerovat.... sve piae.... ako ve slikaa s digitalnim aparatom uklju i makro i stavi na najbolju rezoluciju... pribli~i aparat ato bli~e, namjesti oatrinu i slikaj.... na pc-u otvoria fotografiju i uveaa je oko 100 puta i dobit ea ovo:
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

@Darko140288 NEmogu bas tako dobro vidjeti, ali hah, neke ti jesu a neke nisu za berbu, npr ovaj s prve slike cini mi se da je, dok ovaj s zadnje slike nije, ako vidis da ti mozda plijesni , te uberi, a donje jos ostavi, nebi bilo dobro da npr gornje ostavis jer cekas donje, pa ti gornji odu u k. Uglavnom nije ti gotovo, ne jos ,sve.

okt 2011.

hala ljudi na savetima,slikano je sa telefonom al cu naci digitalni i probati ovo....ja cu pobrati ove vrhove sto mislim da su sazrenuli a ovo ostalo mozda bude bolje napredovalo tada pa i to brzo posle tog da uberem.....i da kazem samo da sam je vec proba i mogu vam reci da je predobra radi ludo po 7-8 sati te drzi bas je top.... :)

okt 2011.

onda si na pravom putu
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

7-8 sati ? Da mi je to sada imati... Rjesim 1 i miran sam :D

okt 2011.

o da, poslednji put kada sam probao cist list moje thai/haze, zapalio oko 10 pre podne i osetio sam je jos u 16 popodne, predivno, samo treba cekati da dozre hed. tad jos nisam znao ni da li je musko/zensko, na svu srecu sve devojcice :) trenutno pravim hash od trimovanog lisca, obecava :) vidim, postao sam prijatelj foruma, hvala svima! heh, mogao bih da castim?
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

I ja to primjetih PowerSeed, svaka cast lega :) i da naravno..castis :D
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Stari moj, pa kolko lud je taj Thai/haze :D ja sam gledo bio vec tu sortu i nes sam se bio zainterisiro, ali mislio sam da mi nece to uspjet zbog duzeg razdoblja potrebnog i sl stvari. A ti jos sada i hash od njega :) Kolko ce to ubjat da mi je znat, javi molim te :) cestitam za prijateljstvo D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se