LEGACY
Prvi grow - autoflower - pitanj(e)a
22 odgovora3,558 pregleda
IndicaLover
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
IndicaLoverISTRAŽIVAČ
apr 2017.
apr 2017.#1
Pozdrav ljudi, evo spremam prvi grow kroz par dana.
Box - 100x100x200 (mogao sam i nizi jer su autosi, ali mozda nekad dodje red na feminizrane obicne)
Sijalica - HPS 400w (reflektor+tajmer)
Ventilacija - ne znam tacno ali bice, vidjecu sta mi u smartshopu preporucuju uz box.
4 biljoze, NL i Amnesia Haze, autofloweri - banka RQS.
Citajuci forum skontao sam da su to neki optimalni uslovi za pocetak.
Naravno imam par nedoumica pa nadam se da sam odabrao dobar thread.
1) Kolike saksije da uzmem? Isao bih prvi put bez presadjivanja, sa jednom saksijom do kraja.
2) Kad malo porastu, kontao sam staviti CFL sa strane da malo pripomognu. Kontam da u kombinaciji sa HPSom ne bi trebao biti problem?
3) U zadnje vrijeme citam da sa autosima idu od pocetka do kraja sa istim rezimom. U shopu mi rekose cak 20/4, od pocetka do kraja?
4) zalijevanje - nigdje ne uspjeh pronaci neku "semu" za autose, pa ako moze pomoc. Kontam da na pocetku treba samo malo da se "prsce" ali svi savjeti u vezi toga kad/koliko/nakon koliko vremena su dobrodosli.
5) Od gnojiva imam Plagron Alga bloom i Plagron Green sensation. Iskustva?
Mislim da je to to sto se tice nedoumica, kroz dva/tri dana bi trebao krenuti s tim. Ako imate jos sta da predlozite, rado cu cuti svaki savjet.
hvala!
Blader
ZMAJ27.296 REP
BladerZMAJ
apr 2017.
apr 2017.#2
Pozdrav!
1. moj izbor bi bio od 12-18 l tako da potrosis jednu vrecu od 70 na 4. Mo~ea i vee ali nema potrebe.
2. dobro je dodatno svijetlo sastrana ali ra
unaj da e u cvjetanju ve vrue biti vani tako da ea morat provjerit temperaturu prije. Npr ja imam dobru ventilaciju boxa ali ta prostorija se ne hladi najbolje tako da mi je prevrue za dodatne CFL-ke.
3. mo~ea 20/4, ka~u da se malo br~e biljka razvija ali opet to ti je viae struje i vea toplina, ali ako to nije problem slobodno 20/4.
4.dok klica ne proviri samo malo poprskati zemlju da se ne osuai, ali nakon ata izae dan dva kada se poka~u prvi listii slobodno dobro zalij onako u krug oko biljke. Ka~u da se tako bolje korijen airi, a i da ne otkopaa biljku. Kasnije je najbolje zalit tako da malo iscuri dolje i onda samo zapamtia koliko ti zemlja optimalno pije (3-4) l po saksiji...
5. za ta gnojiva ti ne znam. I probaj sada nadalje za dodatna pitanja o detaljima pronai odgovarajuu temu da ne spamamo forum. Najbolje ti je otvorit dnevnik i nai mentora ako si po
etnik. A malo i bacit oko na tue dnevnike.
Sretno :thumb:
IndicaLover
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
IndicaLoverISTRAŽIVAČ
apr 2017.
apr 2017.#3
Hvala Blader !
Pomogao si mi oko zalijevanja, mozes li mi samo reci koliko cesto? S obzirom da su autosi, ne bih na pocetku odma da pretjeram.
Sto se tice dnevnika otvaram ga sigurno ali prije nego sto sam krenuo samo da skontam neke basic stvari koje mi fale. :joint:
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
apr 2017.
apr 2017.#4
radio sam amn-haze auto
11 l posude
12-12 re~im HPS 400W
ispalo ok
otrimane:lijevo i sredina AH ,desno Jack H auto
tako da,sla~em se sa Blader
IndicaLover
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
IndicaLoverISTRAŽIVAČ
apr 2017.
apr 2017.#5
Ljepota za vidjeti VenloNL! :)
12-12 si ih drzao cijelo vrijeme?
RQS sjemena? Koliko im je trebalo od pocetka do kraja i koliko si dobio u prosjeku po biljozi? Meni da bude upola prvi put, sretan :)
Blader
ZMAJ27.296 REP
BladerZMAJ
apr 2017.
apr 2017.#6
Odlicno ispalo VenloNL , a skoro sve no
na tarifa struje i dok su temperature ni~e. Tako cu ja sada fotoperiodne isto od pocetka na 12/12 zbog topline.
`to se tie zalijevanja ja ti provjeravam sve dizanjem saksija jer zaboravim kad sam zalio, podatke dr~im u glavi :D . Ako osjetim da je baa ono lagana tek onda zalijem. A kad zalijem, zalijem dobro i onda ne diram po 5,6,7 dana ovisi o veli
ine saksije i biljke. Ako imas amo rei od 12l zalijes sa 2 l i ne diras sigurno 5 dana prvih 15-ak dana. Kasnije ofc kad biljka bude velika mozda budes trebao svaka 2-3 dana ali samo prati biljku ali ato se tie po
etka manje je viae i kako ka~u da naju
estaliji problem je u
estalo zalijevanje...
I joae jedna star kad zalijevam, zalijevam u par navrata sa pauzama od koju minutu. Bolje ti zemlja popije vode i bolje se raairi pogotovo ako je suha.
IndicaLover
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
IndicaLoverISTRAŽIVAČ
apr 2017.
apr 2017.#7
Zna
i iskustvo
ini
ovjeka :D
To mi je drago, da nije sad to neka matematika silna, na kraju krajeva to je samo biljka. Mislim da neu onda imat problema jer e mi baka pomagat oko growa s obzirom da je cijeli dan po kui i nema pametnijeg posla, a cijeli ~ivot gdje god se okrenea neko cvijee i baata :D
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
IndicaLover
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
IndicaLoverISTRAŽIVAČ
apr 2017.
apr 2017.#10
Predivno @VenloNL :) vidim da si na pocetku koristio cfl ili je to odvojeni box?
ja bi imao prostora za jos jedan box, razmisljam mogao sam jedan sa hps-om, drugi sa cfl-om.
za 4 autosa takodje, 1 x 1 x 1.5, 500w na 5-6k K za pocetak?
bigeskalibur
ZMAJ24.708 REP
bigeskaliburZMAJ
apr 2017.
apr 2017.#11
Video je odlican, impresioniran sam iskreno trebalo je to vremena da se sve izmontira i sta vec.Muzika je odlicna.Od mene druze samo duboki naklon...:clap:::clap:::respect::respect::respect:
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
apr 2017.
1 / 12
apr 2017.
apr 2017.