LEGACY
Istraga u toku
39 odgovora885 pregleda
18 REP36%
→ Istraživač
okt 2016.
okt 2016.#1
ovako dragi moji,
u nekim napustenim kucama policija je pronasla nekoliko stabala vutre na susenju,dosli su i pokupili sve,u blizini je bio sajt pa je logicno da su pronasli i par kanti lopatica sikirica itd.ono sto je najvaznije nikog nisu zatekli na mjestu tzv zlocina.vjerovatno je neko nabasao i prijavio a mozda je nekog i vidio da se mota okolo pa prijavio policiji.ono sto mene zanima je da li oni mogu na osnovu otisaka ili slicnih stvari utvrditi ko je pocinilac ili je sad sve to pusto nagadjanje,ako neko ima slicnih iskustava volio bi da mi kaze kako postupati u ovakvim situacijama.hvala
hazeri
ZMAJ20.200 REP
hazeriZMAJ
okt 2016.
okt 2016.#2
Nemas onda brige
Da su vidjeli tebe mislim da bi vec znao.
Nije toliko kompleksno dijelo da bi radili takve radnje.
Suti,suti i nikom ne govori nista.
deraxor
LEGENDA9.460 REP45%
→ Zmaj
deraxorLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#3
reci i ti "grozno, i ti napuaeni vidia ti ata to radi"
pravi se toaa.
Jako teako nai starije otiske, tu igra i vrijeme i vlaga svaata neato.
isto bi ja sve uklonio ako bi imao iata ato me povezuje.
pa "for eni kejs badi" ato bi rekli drugovi englezi.
sad e oni privoditi i raspitivati se da nau "po
inioca"
Ako bi nedo bog doali i do tebe, znaj da e lagat kao znaju da si ti, vidjeli te i sl.
Da znaju doali bi odma.
`teta biljkica i to na suaenju, pa pucao bi iz ove moje tand~are, ato mi osta iz balkanskije protekli ratova :mad:
18 REP36%
→ Istraživač
okt 2016.
okt 2016.#4
ma najgore mi sto nisam nista osusio da imam dim za ovu god,imo 6 biljkica i sve odnijeli,i jos mi je cudno ako je neko vidio i to sve mogli su ceku napravit,cujem sad neke price pronadjeno pun k..c droge neki kriminalci ,grupa itd itd,mozda neki coban kaze da je vidio mene al ja kolko se sjecam da nikad nikog nisam vidio ni blizu 100m,bar sam toliko bio oprezan,sve u pm
čićo mićo
LEGENDA6.249 REP12%
→ Zmaj
čićo mićoLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#5
E ovo je pravi maler,doaao si do Rima a nisi vidio Papu.
Pas mater i njuakalima....:grrr:
Triptank
LEGENDA10.817 REP58%
→ Zmaj
TriptankLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#6
Samo se nemoj vraat ili obilazit mjesto "zlo
ina". Otiske ako budu uzimali s alata (iskreno ne vjerujem da e to radit), onda igra veliku ulogu jesi li ka~njavan, kad napravia kazneno djelo uzimaju otiske svih prstiju obje ruke, ako nikad nisi dao otiske svih prstiju na mupu onda se nemaa zaato brinuti.
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
okt 2016.
okt 2016.#7
Izuzimanje otisaka budu napravili sigurno, tak da vjerovatno plasti
ni materijali e na laboratorijsko vjeata
enje. Ne govorimo uzalud da se ne ostavljaju boce, alati, vreice i sli
no na sajtu. Znam de
ka kojem su naali sajt sa 170 biljaka u cvatu, on je to saznao. Pokuaali su mu napraviti sa
ekuau, al su se sjebali jer ih je on sku~io odmah prvi dan kad su otkrili i odlu
io viae ne ii tamo. Na njegovu nesreu za 7 dana mu je murija upala sa nalogom, i rezultatima analize otisaka sa boca i selotejp traka kojima je vezao stabljike. Stvar je u tome ako nikad prije nisi kazneno gonjen da niti mogu imati tvoje otiske u bazi podataka pa tu dolaze u slijepu ulicu. Ovaj de
ko je na~alost imao "pad" prije pa su lako doali do njegovih otisaka. Kako velia "nekoliko stabala", nisi baa dore
en, to mo~e biti velika koli
ina, a za to, bilo po starom ili novom zakonu oni nee tek tako zatvoriti slu
aj dok ne pronjuakaju.
18 REP36%
→ Istraživač
okt 2016.
okt 2016.#8
da pojasnim,bilo 6 biljaka,kad se to objesi sa granama izgleda ko da ima 30.nemam nikakav kriminalan dosije nit sam kad kaznjavan,uostalom sve je okolo zapusteno vlazno i u neredu tako da neznam za to vjestacenje.vec je u nekim novinama objevljen slucaj i nigdje se ne pominju imena ni inicijali ni osumnjiceni.
joca
AMBASADOR2.633 REP32%
→ Legenda
jocaAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#9
Jel padala kisa u meduvremenu , mozda obrise otiske , koliko otisci zapravo mogu vani stat da su im iskoristivi
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2016.
okt 2016.#10
bravo za pitanje, sad cemo sacekamo nekog sa kriminalistike da nam odgovori :) pa da vidimo ko ce prvi da se javi ;)
lukas
AMBASADOR2.202 REP20%
→ Legenda
lukasAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#11
neznam zbog cega se tripujes,pa u ovoj nasoj zemlji ebenoj svakodnevno se sverca na tone kokaina heroina ekstazija tableta itd,da ne govorim o ubistvima nadjenim bebama u kontejneru i svakakvim crnim naslovima po novinama,a gdje je vlada koja zivi od mortaliteta,a ti brines o otiscima sa neke lopate i par biljcica trave.mislim da toliko nisko nebi ni babe u selu se spustale,al opet kazem ovo je balkan i nasa sranja,,stej haj;)
joca
AMBASADOR2.633 REP32%
→ Legenda
Degustator
LEGENDA7.029 REP20%
→ Zmaj
DegustatorLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#13
pobrini se da nemas nista ilegalno na gajbi i izbrisi perverzne poruke iz telefona ( LOL)za sve ostalo mogu da ti siau !
Triptank
LEGENDA10.817 REP58%
→ Zmaj
TriptankLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#14
Brisanje poruka nee pomo, u takvoj situaciji se baca mobitel skupa sa karticom .ili ga barem ugasia, izvadia batzriju i daa nekome da ga pri
uva.
0 REP0%
→ Istraživač
okt 2016.
okt 2016.#15
legaton,prix samo bez panike,odma da ti kažem da onaj "čije je to misto" zasigurno je ostavija mali miljun otisaka i drugih fizičkih dokaza,ako"sorry"nije bio dostatno oprezan i šta sumnjam jer to je ujedno i prljav posao,ok.ovisno o tome kada je dotična osoba posljednji put bila u doticaju s inkriminarim djelovima,općenito,otisci mogu i ne moraju ostati ili biti ili ne biti upotrebljiv riji.naime ako je osoba doticala posude itd.s rukama volim,sigurno da, tada ovisi dali su ruke bile u ikakvih situacijama u đoticaju š masnočom bilo kakvog porijekla??,ok. ako jesu,a to ni osoba ne može sa sigurnošću reci ,jer je tu dolazila nekoliko miseci i teško je upamtit svaki dolazak,jedino ako stvarno nije non-stop bila u rukavicama,tada svaka čast .no tad nebi trebao savjet ili ovo,ok.ovako masni otisci u ovakvom slučaju i na masni način ostaju misecima jer ih sama voda ne ispite,ok.ako su otisci bili tj.ako ih ima,a običnog tj.zemljanog karaktera tada opet sve ovisi o osobi koja je pazila na higijenu; što povrća što osobnu ,jer zemljanu je lako isprati tj.sama od ciste vode,laganog dodira bilo čime ,ili pak s vremenom sama se pokora!?opet.sve ovisi o osobi ,ako ,ok. još jedna stvar,,ako je osoba poznata riji od prije ili pak od istih Prekršaja e i tu sada ovisi koliko su nàpaljeni na osobu i ako su nađeni nekakvi dokazi ,materijalni,koji bi ih upučivali na dilanje i sl.,a to opet sve ovisi... da ti zaključim ako nisi vezao što sumnjam no ipak da rezimiram;otiske mogu naći na što načina ,ako,imaju dovoljno drugog materijala ,što sam sve i naveo!! ,jer ako drugačije ne mogu povezati osobu s tim mistom tada se ne mora osoba brinuti,ali neka osoba dobro prouči što sve mora biti pokriveno da rija nebi mogla doći do iste,ok.!ako osoba nije registrirana,i to mra pripaziti,ok.!?poz.
civa st
nikopanija1
AMBASADOR2.286 REP22%
→ Legenda
nikopanija1AMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#16
Nema potrebe da baca telefon, da ga gasi ili sta vec, ako nije dilovao. Mozes eventualno da ga ocistis od sumnjivih poruka i poziva, cisto za svaki slucaj i ako imas nekog dilera upisanog u imenik, promeni mu ime, u slucajuj da ti gledaju tel da ne mogu naci nekog njima poznatog... A ako si malo pustao tu travicu onda bacaj sve ne razmisljaj uopste nego unisti i tel i karticu:D
Ihtus
ENTUZIJASTA275 REP19%
→ Poznavalac
IhtusENTUZIJASTA
okt 2016.
okt 2016.#17
..brisanje poruka i razgovora ne zna
i baa niata, jer su oni odreeno vrijeme pohranjeni kod mobilnog teleoperatera, pa ako iz nekog razloga dou to tebe, ve e to prije toga provjeriti.zato, za svaki slu
aj, privremeno koristi drugi mobitel. ako ti zasada nisu doali, vjerojatno i nee, jer i sami znaju da ako netko sazna da je "provaljen" da e uniatiti sve materijalne dokaze...s druge strane, moraju odraditi svoje dok ne iscrpe sve mogunosti, ali vrlo je vjerojatno da ih ve jesu, jer po logici stvari, o
ito su doali na temelju dojave, zaplijenili to, napravili o
evid i ako su baa neato pronaali ato bi se moglo analizirati, probat e, a da je bilo dovoljno za analizu, ve bi bili kod tebe.a, da znaju da si ti, onda bi pametnije postupili: jednostavno bi nadgledali prostor dok ne bi naiaao onaj koji bi ih zanimao....mislim da ne trebaa previae brinuti, nastavi svoj ~ivot i nemoj o tome razmialjati...osobito ako si za to samo ti znao i imao samo za svoje potrebe...i ako do sada joa nisi imao nikakav pad, onda si relativno miran. za svaki slu
aj, ipak makni sve ato bi te moglo povezati sa tim prostorom.
18 REP36%
→ Istraživač
okt 2016.
okt 2016.#18
izgleda da je prednost grovanja u outu to sto ima blata,kise,lisca,zivotinja, paucine itd, pa je lakse sakriti tragove.elem,nikad nisam prodavao nikom niti sam sta sredjivao telefonom.malo se pocasti i ode to u drustvu.nije mi zao ni sajta(za koji sam mislio da je nemoguce provalit)ali sheba me susenje u napustenoj kuci,,pas mater,a nije mi zao ni biljoza ni sto nemam dim za ovu god.vazno da sam iz svega izasao cist,pfff.opreza nikad dosta.ovaj nas sport je bas extreman i treba se dobro pazit.a nista,idemo dalje u potragu za novim sajtom sledece god sa iskustvom vise.hvala svima na savjetima i zelim svima puno srece u grovanju..pozz
Jamrock
POZNAVALAC711 REP12%
→ Ambasador
JamrockPOZNAVALAC
okt 2016.
okt 2016.#19
Samo kazes nije moje, nas'o sam :rasta:
Ako te pitaju kako mi nismo nasli pukao si :murija:
MMSplit
LEGENDA7.965 REP30%
→ Zmaj
MMSplitLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#20
Mogu samo zamislit CSI Croatia... Ovako nekako bi izgledalo... :lol:
v7acD4q0lp0
wassabi
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
wassabiISTRAŽIVAČ
okt 2016.
okt 2016.#21
Nemas brige Ali nikakve.Mog frenda su nasli usred growa,znali tko je.Lik im je uspio pobjeci.Pucali u zrak da stane.Pobjegao,poslije ga priveli,znali da je on.Drzao se price da nije bio on i nista.Ako te nisu maznuli usred grova mogu si objesit slucaj macku o rep.
okt 2016.
1 / 21
okt 2016.
okt 2016.