VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQPrepoznavanje muske/zenske biljke i hermafrodita
LEGACY

Prepoznavanje muske/zenske biljke i hermafrodita

6524 odgovora577,262 pregleda
GreenManAMBASADOR

feb 2005.

Muaka i ~enska biljka Zbog mnogobrojnih pitanja na naaem forumu. Zelimo da razjasnimo svima razliku izmedju muake i ~enske biljke. Muaka biljka je veinom malo vialja, ne grana se toliko i procveta nekoliko dana prije.Pojave se kao dve bunkice(kasnije lici na grozdove). Kod ~enske se pojave 2 tanke niti - kao dve bele vlati.I uvek malo kasni za muakom - priroda se uvek pobrine za sve. Zato je potrebno biti vrlo pazljiv i obazriv kad doe vreme cvetanja.To je kod indoor-a im preklopimo svetlost na 12/12 svetlost/potpuna tama. Kod outdoor-a je to period kad dan postaje kraci,a noc duza.Kraj Juna i pocetak Jula je najcesce vreme kad pocinje cvetanje. MUSKI IZBLIZA: ZENSKA IZBLIZA
SLO-EraLEGENDA

feb 2005.

Muska biljka je vecinom malo vislja, ne grana se toliko i procveta nekoliko dana prije.Pojave se kao dve bunkice. Kod zenske se pojave 2 tanke niti - kao dva svetla lasa.I uvek malo kasni za muskom - priroda se uvek pobrine za sve.Zato je potrebno vrlo pazljivo, paziti kad dodje vreme cvetanja.To je kod indoora cim preklopimo svetlost na 12/12 svetlost/potpuna tama.
GreenManAMBASADOR

feb 2005.

Kod outdoor-a cvetanje teorijski moze da pocne posle 21.Juna tj. kad dan pocne da se skracuje a noc se produzava.Ali iskustvo govori da cvetanje najcesce pocinje (bar u nasim krajevima) sredinom Jula ili cak i pocetkom Avgusta (kad je odnos dana i noci otprilike 12/12).Ovo ne mora da bude pravilo ali uglavnom tako biva,mada je bilo slucajeva da vec sredinom Juna biljke pocnu da cvetaju.I naravno i u outdoor slucaju muzjaci procvetaju pre zenki.
SLO-EraLEGENDA

mar 2005.

Sta ti duvas brate- :pivo ja stvarno ne znam dali se salis ili mislis...... ali ajde, fin sam ja ~) prijatelju nije to odvisno od vrste: zenski spol - muski spol, samo u tom je rec.Reprodukcija........... ali treba nam samo cvet/zenskog spola. Da bih biljka ulozila sto vise enrgije u proizvodnju thc/rast, ne dozvolimo joj SEX sa muskim spolom.Onda bih oplodjen zenski cvet/ cela biljka- svu hranu trosila na reprodukciju.../SEME. MUsKA BILJKA JE CESTO VISLJA, MANJE RAZVIJANA,NUTRA JE TO MALO LAKSE VIDETI. Jer kad das na 12/12 svetlost-mrak, biljka pocinje cvetati.Muska najcesce prva procveta(priroda za sve brine, muski cvet koji oprasuje i ne treba grane-radi to vetar.., prije procveta je mora biti spreman na SEX.............. :pivo
SLO-EraLEGENDA

mar 2005.

ne nije mi glupo!!!!!!!! zato i jesam ovde, da podelim svoje iskustvo. SAMO TI OPUÅ TENO PITAJ
SLO-EraLEGENDA

mar 2005.

prvo se registruj prijatelju!!! ako nameravaš postavljati više pitanja Rasveta nije samo sijalica, pored ide i balast, starter i reflektor- koji se mora podizati tokom rasta biljke. raste to bukvalno pred tvojim oèima. razdalja je odvisna koliko je jaka sijalica 250w, 400w,600w ili 1000w. Na samom poèetku je biljka vrlo osetljiva i mora biti malo višlje.Naprimer 400w ima u fazi kad je biljka veè nekoliko razvijena oko 40-50cm.Prije svega ti treba dobar termometar jer moraš konstantno pratiti temp.A i topli zrak se mora odvajati... postoji i cool tube, koji avtomatsko odvodi topli vazduh. Što se tièe jaèine svetlosti, prvo reci na kolikom prostoru želiš gojiti.......... To je vezano na uzpostavljanje optimalnih uslova za rast...... temp, vlaga, CO2....... sve je to usko povezano. malo opiši prostor, ornmar...... gde misliš to gojiti pa èu ti moèi reèi više. :pivo
SLO-EraLEGENDA

mar 2005.

to je cool tube. ne bih bilo teško napraviti kuèi,da imaš simax extra light staklo.Naime, obièno staklo upija svetlost i time gubimo........mora podnositi visoke temperature. ali tebi ne treba to, ako misliš raditi u tolikom prostoru.Trebaju ti jaki ventilatori koji èe duvati topal vazduh dalje od biljki.Ima li taj podrum kakv prozor ili otvor gde èeš, dovoditi svež vazduh,odvoditi... A ako stvarno misliš 25m2 -onda prijatelju 1000w na 2m2, i tako.Ako misliš stvarno napuniti iz prve 25m2-trebaèe ti nešto novca- da sve to središ. a onda uzgoj clone........ Ako to još nisi radijo, prvo ti uzmi manji sistem,recimo 1x600w ili 2x600w ili 3x400w da probaš i stekneš praksu.E onda.....
SLO-EraLEGENDA

mar 2005.

SKRENUSMO MI SA TEME OVOG TOPICA!!!!!!! prijatelju nisam ja tako mislijo !!!! nego uzmi ti jedan sistem od 400w ili 600w i za poèetak, probaj sa 4-5 biljki.Kad stekneš praksu onda preði na toliku površinu. U 25m2 stane par 100 bijlki ~) ~) CLON- to je slièno- kad tvoja baba, oderže granèicu sa ruže i stavi u vodu, da pusti koren. Kad smo dobili biljku koja nam se sviða po ukusu,kolièni THc, ima dobar prinos....... Oberemo urod ali pazimo, da što manje oštetimo biljku.. Stavimo je pod neonku/ cool white....- režim svetlosti 24h svetlosti.Kad se biljka oporavi -odrežemo granèicu i stavimo,da pusti koren.... Tako imamo uvek sve ženske biljke a znamo i karakteristike...... NAPISAÈU OBŠIRNIJE O KLONIRANJU, KAKO SE TO RADI......

mar 2005.

Tema i pitanja su skroz poucni,samo nastavite,ukljucicu se i ja kad stignete do dela koji me interesuje jer i sam imam neka iskustva sto se tice uzgajanja,mada ocigledno nedovoljna. Mogao bih cak i odmah da pitam sta me trenutno najvise muci,zemlja. Jel ti slo-ero meris ph vrednost zemlje?? Da li je bitna ph vode kojom zalivas? Kakvom vodom zalivas??
SLO-EraLEGENDA

mar 2005.

pa ako imaš iskustva slbodno ih podeli. PH VREDNOST JE OSNOV!!!!! PH tester ili barem ph listièe je potrebno nabaviti prije svega ostalog. cannabis voli ph vrednost od 6,4 do 6,8max da redovito pratim ph kako zemlje, vode i posebno kod hranjenja... uravnavanje ph možete regulirati sa ph up ph down ako tog nemate u trgovinama onda to možete èiniti calcijevim carbonatom šota(pogledat èu kako se kaže srbski)od iglavca se dobija
GreenManAMBASADOR

jun 2005.

Evo slika muskih biljki :
korisnièko vimeENTUZIJASTA

jun 2005.

koliko je minimalna visina,starost, ili ata je ve klju no za smanjivanje svetla tj. podsticanje cvetanja? Pitanje je kada je ustvari biljka zrela da po ne da cveta? Znam da to zavisi i od vrste. Ja valjda imam neki skunk.
GreenManAMBASADOR

jun 2005.

Kod outdoor-a priroda resava to pitanje,a kod indoor-a ,bar prema mojim saznanjima,mozes biljku da pustis da cveta vec negde posle 2-3 nedelje.Naravno sve zavisi i od vrste,uslova i toga sta hoces.Koji kvalitet i koliko urod.Ako je biljka mlada i slaba rodice manje nego ako je pustis da ojaca.Princip je da treba da oponasas prirodne uslove,samo sto kod indoor-a to sve ide malo brze.Najbolje je da eksperimentises malo,tako ces najbolje provaliti sve sto te zanima. :)

jan 2007.

Iznikla mi je samo jedna biljka i izgleda da ce biti musko. Žao mi je baciti(to mi je 1 biljka)... Da li musko sadrži bar malu kolièinu THC?

jan 2007.

pa malo sigurno po mome mkisljenju...mada sam nedje procitao da u pocetku dok je biljka jos mlada...da muzjak ima vise thc-s od zenke rekoh nedje sam citao i to nedavno...pokusacu naci link
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

pa nemoj je bacati ako nemas zenki i ako ne planiras uskoro da stavis na klijanje nove... neka je pa se malo uci na njoj oko djubrenja,zalivanja.....
GreenManAMBASADOR

jan 2007.

E ovo ti je dobra ideja.Inace moze se desiti da i muzjak dobro pukne ali to je redak slucaj,a i jako malo materijala bude za pusenje.Ali poslusaj neznalicu,malo treniraj,bar ti nece biti zao ako zajebes nesto. :wink:
InqAMBASADOR

jan 2007.

experimentisi kao sto su ti rekli... I cuvaj ga sto duze mozes. Vremenom ce i on nakupiti nesto THC-a. Ali vrlo malo i posto pretpostavljam da je domacin (muska verzija domacice) imace oko 0.2 - 0.5 % THC a ako imas srece i nesto vise... Ali to je i dalje vrlo malo...
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

smanjio sam svjetlo na 11 sati htio bi vidit sto cu ostavit jer im je prevelika guzva zanima me nakon koliko pokaze spol, hocu li to iti malo ubrzat smanjivanjem sati svjetla steti li im previse ako ih stavim 5-6 dana ispod 12 pa kasnije vratim
5ARPOZNAVALAC

jan 2007.

stavi ih na 12-12 ako misliš da im je dosta vegetacije,jer budeš li se igrao svjetlom dobit æeš hemafrodita
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Posluaaj ti 5ra a to o emu ti pri aa je otprilike sli no tzv. genefinder method ali jebo to zajebavanje sa svjetlom . Ja bih isto radije radio veg dokle mi prostor dopuata i onda okrenuo na 12/12 . Jer puno mi je tu onog pali Meho gasi Meho , ja bih radije navio timer pa neka on radi posao , a kod ove spomenute methode ni s timerom nisi miran .
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

ma imam tajmer, sve to ok ali pazi slucaja imam 5 biljki i gurao sam skoro cijelu veg 24-0 zadnjih 6 dana stavim na 18-6 i 7. dan dok im je gorilo svjetlo namjestim da im sljedeci period mraka traje 14 sati nakon samo tih 14 sati mraka pokaze se da su 4 zene a 1 on odmah vratim na 13sati mraka, 11svjetla, pocnem sa cvjetanjem od tada je proslo 4-5 dana i nisam dobio nista novih pistila ono sto su pokazale nakon 14sati mraka ostalo je isto nisam dobi ni jednu novu "dlacicu" a biljke su nastavile s rastom kao da su u veg iako im je odnos svjetlo-mrak 11-13???

jan 2007.

Moze li mi neko reci, da li postoji nacin da se pre cvetanja biljke, odredi njen pol?! I ako postoji, u kom periodu?
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Teako osim ove genefinder metode ali to ti je zajebancija velika moraa ih ubacit par dana u 12/12 da pokrene hormone u biljaka da cvjetaju pa ih onda opet vratit vegetacijsku fazu 18/6 na taj na in ~enke poka~u samo malo pistila ili muake poka~u male kuglice internodima(koljencima,mjesto na stabljici odakle izlaze listovi i odakle se biljka grana). Ali to je jebada teaka od metode . Bolje ti je ili uzet feminizirano sjeme pa imat ~enke sve u 99.9 % slu ajeva . Ili joa bolje kloniraj , odradia jednu turu s obi nim sjemenom i prije cvjetanja s biljaka uzmea po nekoliko reznica , zabilje~ia sve koja je s koje biljke , reznice(klonove) stavia u vegetacijsku fazu a ove biljke s kojih si uzeo reznice kad budu dovoljno velike,ovisi koliku sobu imaa i kolike biljke hoea, stavia u cvjetanje.Onda kad se ove prve poka~u muake ili ~enske , bacia muake i bacia klonove koji su obilje~eni da su uzeti sa tih koje su se pokazale muake . One prve kad zavrae osuaia i puaia , a dok one zavrae od preostalih ~enskih klonova ea ve imat dovoljno novih gran ica da uzmea nove reznice koje mogu biti samo ~enke , i onda tako vrtia nekoliko generacija , mo~ea i cijeli ~ivot ali sam uo da nakon 10-15 generacija klonovi po nu gubit svojstva roditelja , ali to i ne mora bit istina ,bar ne za svaku vrstu. Ustvari najbolje od ovih prvih klonova ~enki uzmea samo jednu koja ti se ini najbolja i onda nju dr~ia za majku ,tj. biljku koju non stop dr~ia na 18/6 i nokad ne cvjeta samo ti koristi da s nje uzimaa reznice nakon nekoliko generacija dobijea mali grm s glavnom stabljikom debelom do 2 cm iz koje svako mjesec , dva skidaa nove reznice za kloniranje.Ostale od prvih klonova ~enki gurnea u cvjetanje , reznice se uvijek uzimaju prije cvjetanja ina e teako e da puste korijen nisam uo joa da je nekome reznica od procvale biljke pustila korjenje ,a nema ni smisla to raditi sve i da hoe pustit korjen jer bi dobio par grama na jednoj maloj ~goljavoj gran ici koji nemaju ni kvalitet ni niata. Ka~em ne mora biti istina ovo o gubljenju svojstva kod klonova nakon viae generacija jer znam jednog iz vana lika gajio je Skunk #1 od Dutch Passiona , kloniro ga 9 ili deset puta sa jedne te iste majke i uvijek je imao iste kao ato je majka normalni zeleni skunk#1 i zadnji taj 9 ili 10 put je ustvari je doalo do promjene u izgledu na kraju cvjetanja , ali je dobio joa luu i bolju biljku listova neke lude boje ,neato izmeu smeeg i ljubi astog , i to on ka~e da sumnja da je to bilo do generacije prije misli da mu se to desilo zato jer je temperatura, danu(dok su lampe bile upaljene), zadnjih par sedmica bila ni~a nego ato bi trebala da bude, neato je pojebo s klimom ne znam u detalje .Uglavnom dobio je joa bolju stvar imam i slike. Evo jedne manje od njih ,kad sam prvi put ovo vidio ja mislio da je Lavender od Some,jer sam ve vidio skoro identi nu sliku Lavendera od nekog drugog growera,a ovaj mi ato je napravio ovu ka~e da je to zato ato Skunk#1 ima u sebi dosta gena od Lavendera,pa onda nije jasno je li do temperature ili do genetike i generacije klonova, ali u svakom slu aju odli na slika za desktopa:icon_lol: :
cannebosanacPOZNAVALAC

jan 2007.

Ima joa jedna caka ali ne mislim da je 100% sigurna. Kao ato se vidi gore na slikama muakih i ~enskih ,u muakih listovi ne rastu u parovima iz internoda kao kod ~enki nego su viae razmaknuti,a to sam i ja sam primjetio par puta kad sam vani uzgajao . U stvari i kod muakih i kod ~enskih u po etku rastu u parovima ali kad odrastu malo vee npr. preko 50 cm kod muakih se listovi na veim internodima po nu odvajat iz parova i rastu odvojeno kao na slici .I kod ~enskih doe do tog odvajanja ali dosta kasnije i razmaci su dosta manji nego kod muakih do 3 cm najviae u vrhu biljke ,a prema zemlji su sve manji i to samo na nekoliko gornjih internoda od 14-pa naviae(to kod xy vrste koju sam ja uzgajo) koliko se sjeam, u mene je tako bilo ve su bile dosta odrasle oko 1 m i 60 cm otprilike i tad je ve bilo muakih koje su se pravo pokazale i bile su po upane na vrijeme . A par sestara od tih ~enki kod kojih su se listovi po eli rasparivat su ve pokazale dosta pistila i kroz par dana su se i ostale pokazale kao ~enke . Kod svih ~enki su iznad 14-15 koljenca bili po eli razmaci izmeu listova , i narasle su joa nekih 20-ak cm od prvih znakova pistila . Uzgajao sam iz sjemena koje sam pokupio iz jedne iole dobre vutre , bez mnogo sjemenki 7-8 krupnijih sjemenki u cvjetu od grama otprilike, pretpostavljam da je bi neki hibrid uzgojen vani,ali ne sa puno pa~nje sigurno ih je bilo mnogo pa nije moglo da se pazi na svaku da bude kako treba, vutra nije bila loaa, ali je moja uzgojena iz tih sjemenki bila sigurno i duplo bolja , ja sam ih imao samo 9 ~enki . Mislim da je bila prete~no sativa jer su otiale dosta u vis , a u stranu skoro i da nisu iale , jedino prvih nekoliko donjih koljenaca je imalo neato tanjih gran ica od po 50-cm najdonje pa onda sa svakim sljedeim koljencem prema vrhu su se bile krae po 10 cm i bile su siromaane pistilama , pa sam sve te gran ica sa prvih 5,6-7 koljenaca od dna posjeko uz samu stabljiku pazei da ne oatetim koljence i dobio samo po jedan top od oko 1 m na svakoj,zna i 6,7-8 koljence(kako na kojoj biljci) iz kojeg su po injali prvi cjetovi da rastu uz stabljiku prema gore bilo je na nekih 80 cm visine. Od indice je jedino imala osobinu da su listovi bili airoki, i to malo neato gran ica u stranu ato rastu , koje i nisu bile prave grane kao kod indice ato budu prirodno.Hou rei , nisu bile prave grane jer su bile dosta tanke u odnosu na stabljiku . Stabljika debela 2 cm do 1,5 cm gledajui od dna prema gore na mjestima odakle su izbijale te nazovi grane koje su bile 3-4 mm debele uz samu stabljiku i imale su samo male listove .
shcISTRAŽIVAČ

jul 2007.

evo link sa nekim slikama za pomoc. http://www.marijuana-seeds.net/malefemale.htm

jul 2007.

Pistili na vidiku, devojcice u outdooru krecu sa cvetanjem.

avg 2007.

Pozdrav svima. Znam da ste stavili mnogo mnogo slika s prepoznavanjem ali meni bi i dalje dobro doslo strucno misljenje...Nego izrasla mi u tegli biljka, sad vec ima oko 5 mjeseci, raste na prozoru, na normalnim vanjskim uvijetima...Pocela je cvijetat oko 13.8 i zanima me dal je biljka uopce upotrijebljiva ili ne i dali je muka ili zenska...Hvala unaprijed! http://rapidshare.com/files/49787910/IMG_1606.jpg.html http://rapidshare.com/files/49788179/IMG_1607.jpg.html
NarquilaENTUZIJASTA

avg 2007.

Nazalost muska:ohno:

avg 2007.

Prvo pa muako :vb_whip:
LucidDreamAMBASADOR

avg 2007.

ako neko moze da mi kaze da li je muska ili zenska?

avg 2007.

na koju foru mislia da to neko mo~e da provali sa ovakve fotke a nije po ela ni da cvjeta ? itaj malo
bozgaLEGENDA

avg 2007.

Ta biljka izgleda kao Sativa. Mraava, visoka, prozra na, oatri listovi...Sative su dosta osjetljive na svjetlo i u principu po inju cvjetati kad se odnos dan/no promijeni na 12/12. To je jesenski solsticij 23. 9. Zna i lako je mogue da tvoj biljka po ne cvjetati sredinom 9. mjeseca. Pri ekaj joa koji tjedan, dva - tri pa ea vidjeti. Samo strpljivo. Boz:sun2:
GizmoBlazeISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Samo me zanima jel kasno presuditi mu kada izbaci ovolike loptice ili jos nije poceo bacati polen??? hvala

mar 2008.

Nije bilo niti jedne sjemenke, znaci nije bilo kasno... Ali bilo je blizu (na guz) :vb_kez:
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

maj 2008.

Imam dvije biljke stare mjesec ipol dana 30tak cm i na jednoj i drugoj sam primjetia neke dla ice u paru dali to znaci da su zenske??
gargamelPOZNAVALAC

maj 2008.

mogle bi bit. imas sliku?
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

maj 2008.

http://img291.imageshack.us/my.php?image=dsc00099wq3.jpg http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc00100ra7.jpg evo slike... a jesu li i ovo dvije razlicite vrste,jer ova staje vise razgranata joa nista ne mirisi i ima tamnije listove nego ova druga koja nije toliko razgranata ima svjetlije listove (manje krolofila) viaa je i ima neki intezivan slatkast miris(mljac,mljac) jesu li razlicite iiiiiiii da li su curice?
Nameless_OnePOZNAVALAC

okt 2008.

Po onome sto se da videti na ovim slikama mislim da je mushka biljka u pitanju ali nisam 100% siguran iz tog razloga sto mi biljka josh uvek nije na rezimu cvetanja ( josh na 18/6 rezimu). Evo slika: Komentari dobrodoshli :) Poz ppl!!!!
vandalxENTUZIJASTA

okt 2008.

@nameless to ti je mudonja,dok vidis jaja bolan :D @svira truibe mogo bi dat kakvu sliku sa strane,mjesto di se granaju grancice,al mislim da se tu jos nista ne vidi

okt 2008.

daj sad sam procito ovu temu i kontam da cu postat slike sutra ...moja je taman u pubertetu ...al jos neznam sta je ....nema pistila a nema ni kuglica , samo se nazire nesto na interodama al sta bumo vidli ....! na 12/12 je dva tjedna cfl 4x 23w
Nameless_OnePOZNAVALAC

okt 2008.

Opet mi je potrebna vasha pomotj ljudi, jer mi se chini da mi je i ova druga biljka muzijak: na cvetanju je tek 3.dan Aj recite sta je u pitanju? hvala :)
BrenerPOZNAVALAC

okt 2008.

Meni se cini kao mudonja, nazalost. Na drugoj slici na maloj desnoj grancici se vidi kao kuglica. men's :violent018: :D

okt 2008.

jbg brate ....vise srece drugi put ....ili u shoping po fem sjeme.... ja sam za tu opciju!

jan 2009.

Dali je on ili ona? ili je ono?.. hehehe Glavni: ..:
GreenManAMBASADOR

jan 2009.

Koliko se vidi lici da je zenska.
BrenerPOZNAVALAC

jan 2009.

Meni ovo lici na hermicha :( Na trecoj slici se fino vide (s desne strane internode,kata) muski cvijet. Za 2-3 dana ces znat sigurno kojeg je spola.
GreenManAMBASADOR

jan 2009.

Nije bas sigurno da je to muski cvet.Meni vise lici na semenku.Vidjali ste to verovatno nekad da se jedna-dve semenke formiraju,da kazemo,ispod cveta.Onako same za sebe.Koliko sa slike vidim vise mi na to lici.Mada nesto jebe,ne mogu da otvorim sve slike da se bolje vidi.Jedino sto mogu sa sigurnoscu da tvrdim je da je sve moguce :).

jan 2009.

vidjet cemo onda za 2,3 dana ;) javim..

jan 2009.

saznat ces uskoro .... ali da te pitam dali ti je takva sittuacija kod svakog cvjeta ili samo na tom jednom ???

jan 2009.

samo na dva kata.. na jednom je ko jedno jajce,a na drugom je ova slika gore sto sam stavio,3 komada mislim..stavit cu sliku za 2 dana pa cemo vidjet ;) --sad sam skuzio tek da je vec 8 dana drzim na 13 sati dan i 11 sati noc... pffff, valjda joj se nije sad nesto poremetilo...vracam na 12/12 pa ce mozda prije pokazat spol makar je vec trebala..

jan 2009.

nezelim bit negativan ...ali smrdi na hreminhosa... nadam se da ce bit sve ok...ali ako se situacija pogorsa moj prijedlog je da skines muske cvjetove... ili se raspitaj kako napraviti fem . sjeme... U svakom slucaju SRETNO!!
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

ostavi ju koji dan jos,ako bude musko napravi juhicu od njega =)

jan 2009.

hermos je...ali doro na cijeli stabljici su samo 4 sjemenke tako da nie neki bed..skinem ih..

maj 2009.

Moj decko i ja smo biljku zasadili u oktobru (da,znam) ... I pored te greske, evo prilozicu sliku pa ako neko strucniji moze da proceni da li je biljka muska ili zenska, ja bih bila mnogo zahvalna. http://www.sendspace.com/file/32tob5
BeyondLEGENDA

maj 2009.

Ta ka biljka mora cvjetati da bi se otkrio spol. Samo nemoj sad pitati kako ju natjerati na cvjetanje. itaj forum, to su neke bazi ne stvari.

maj 2009.

kad bih imala digitalni fotoaparat poslala bih ti sliku onoga sto mislim da pocinje da lici na cvet..nije da se tripujem ali pojavilo se nesto sto ima mnoooogo tanke bele niti..ali jos male..e sad ja ne znam da li je to najraniji pocetak cvetanja ili nastajanje listova ali ako je biljka zasadjena u oktobru (jbg tad smo se setili da je zasadmo) , da li bi trebalo uskoro da pocne da cveta? izvini ako su pitanja besmislena ali stvarno, bio je pocetak oktobra..ima oko 8meseci..
BeyondLEGENDA

maj 2009.

uj o tome ti govorim, neznaa osnove uzgoja. Nije bitno koliko je stara ve kakve periode svjetla-tame ima. Ne o ekuj da e ti cvasti ovako, treba 12h svjeta i mraka, tek onda e cvasti. Sumnjam da ova tvoja biljka ima ikakve znakove cvjetanja, makar mogue jer pitaj boga kakav period imaju, ako se pokazuju te tanke bijele niti onda je biljka ~ensko, ali nee ti se niata razviti iz te biljke za puaenje ako ne pro itaa malo forum o uzgoju.
ilija9ISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Izvinjavam se sto ovako upadam u postove ali, imam jedno pitanje ,malo sam se zajebao kod sour jacka ostavio sam ga mesec i po dana na vegetativnoj fazi i tek sad sam ga prebacio na 12/12 jel sam sjebao nesto ili nisam ?

jul 2009.

e pozdrav! ja sad nisam sig jel mi je jedna biljka musko, a mislim da je, ali me muci jer ima i one niti i ono okruglo... pa sad ko mi moze rec sta je na kraju??
krasta-zgPOZNAVALAC

jul 2009.

hermic-dvospolac :)

jul 2009.

ma narasle su mi tri i ove dve koje su tako lijepe velikeee sad nisu za upotrebu , a ona jedna mala ipak curica.. ajoj.. jos imam neke mladje pa cu vidit jel bude bar nesto od njih :) a tak bi kolace htjela probat.. hehe

nov 2009.

m ili ~????
upitnik???LEGENDA

nov 2009.

Ja mislim da je isto rano rei jeli m ili ~ i joa je slika dosta loaa ali bez obzira !!!! I joa mislim da ovoj biljki neato fali ili ima viaka vode !!!!!
mjesecarLEGENDA

nov 2009.

slikaj vise puta bilju pa da vidimo nekako mi cudno izgleda
mali.medoPOZNAVALAC

nov 2009.

@upitni e..zaato mislia da joj neato lifa il ima viaka?? ja vidim samo da joj fale donji listovi koje neznam zaato je odjebbbo... a za spol bua malko po akal...

nov 2009.

dobio sam za poklon teglicu i nemam pojma o pojmu,a nemam ni vremena u iti sve. ugl, slikat u joa pa stavim, neraste ravno nego je stabljika nekako pofrkana,koncima su ju zavezali nekak ma nemam pojma...ugl re eno mi da zaljevam 2 puta tjedno vrlo malo, lampu neku imam i to samo raste,ja to nit diram nit iata...svjetli stalno za sad.... evo ljudi slikica,pa dajte savjet ak vam se da da u inim neato dobro za ovo dobro bie :))) http://img43.imageshack.us/img43/1556/dsc02574l.jpg http://img214.imageshack.us/img214/4810/dsc02576j.jpg http://img138.imageshack.us/img138/8874/dsc02579.jpg http://img509.imageshack.us/img509/5564/dsc02577a.jpg
upitnik???LEGENDA

nov 2009.

Neznam nekak mi ima slabu boju kako bi rekao blagu e sad koji je razlog tom neznam jeli vrsta ili je neato.... A evo i sam on ka~e da mu je nekako ugli... hehehe,ali kad pogledam ove dvije slike bez obzira ato joj je osjekao dojnje listove trebala bi se razvijati u ljepu stabljku....

nov 2009.

e i s obzirom da je tako mala,koliko treba da to naraste otprilike i koliko e narast uope? jel treba kupit neke salame za to udo?
mjesecarLEGENDA

nov 2009.

sve sto te zanima koristis google recimo vutra unutrasnje uzgajanje pa trazi sta te zanima,ako bi ti ekipa odgovarala na sve sto te zanima gdje bi nam bio kraj,uglavnom tako se snalazi ako ti nesto nije jasno onda pitaj..ok i sretno,ako je taj konac stegao biljku moj ti je savjet da ga popustis jer ce se ona jos debljati i nece moci cirkulisati sokovi,a rasti ce onoliko koliko joj ti budes dozvolio...ukratko ti si joj bog ona sve radi sto joj kazes

dec 2009.

Ovoj tvojoj netreba salame ...treba joj kulena! Odi i kupi joj plantelu list i zali sa 1/3 preporu ene doze . Nemoj zaljevat dok se zemlja skroz ne osuai. I pro itaj sve , ali baa sve ovdje . Imaa 30min vremana da ovo proitaa?? , ako nemaa baci biljku i uatedi sebi i nama , a i toj bebici mnogo muka.

dec 2009.

hvala ljudi
seximilijanISTRAŽIVAČ

feb 2010.

U boxu imam vise biljaka. Sada sam druga nedelja cvetanja (12/12). Pocinju da se pokazuju polovi. Muske biljke vadim. Hteo bih da oprasim samo jednu granu na jednoj zenskoj biljci. Moje je pitanje dokle da drzim musku unutri, tacnije koliko vremena treba da sazri pelud da ga mogu skinuti i oprasiti zenku.
mjesecarLEGENDA

feb 2010.

vadi je odma,netreba joj puno vremena neznam tacno par dana mozda manje,nije sigurno cim vidis jaja kill kill

feb 2010.

Najbitnije da ih fizi ki odvojia potpuno. Pro itaj ove metode ata je kolega #34 pisa pa izvuci ata ti najviae paae. https://forums.vutra.org/group.php?do=discuss&discussionid=11

feb 2010.

4 biljke u boxu, sve muske??? ja nevjerujem.... evo slika pa mi recite da nije tako! 1. http://img705.imageshack.us/img705/6613/48300610.jpg 2. http://img237.imageshack.us/img237/9376/11647584.jpg 3. http://img11.imageshack.us/img11/752/63116517.jpg 4. http://img145.imageshack.us/img145/9476/44224218.jpg
SocratENTUZIJASTA

jun 2010.

Ej ljudi, dajte mi rijeaite dilemu u glavi (jer bu mi ina e nea glupo palo na pamet, kao klavir XD)!!! Kaj bi bilo prilikom prepoznavanja muake biljoze kad bi se svi znakovi "muakarca" uklonili, zna i upanje jaja, sjemenka u obilatim koli inama i svega vezano uz muake!!! (da nemaju koga i s ime opraaiti) Dal bi se pretvorila u kakvog transvestita, otiala kod doktora u ugradila si CVIJET? I mo~da jednog dana napravila head veli ine ~enskih? Ak me ku~ite!

jun 2010.

zanimame trebali uklonit jaja s biljke pocetnik sam pa me sve zanima moze detaljano objasnjenje puno bi mi pomogao . unaprijed hvala

jun 2010.

Treba ukloniti cjelu biljku ...iliti cjelog biljkana. https://forums.vutra.org/content/156-Muska-ili-zenska-biljka
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

jul 2010.

koja je najbolja metoda da dobijem sjemenke, jedna biljka posebno zenska, a druge dvije neznam kojeg su spola pogledat cu. ako bude koja muska ili obe mogu li cim kasnije sa stapicem od uha oprasit zenku (cim kasnije zbog uroda) tako da dobijem malo sjemenki i da ne zeznem grow. Cuo sam od nekih na forumu da neoplodena zenska moze dat par sjemenki????? jeli to istina, jer me trta narucivat sjemenke prek neta, pa da imam par kom. Molim odgovorite

avg 2010.

pozz svima , Zanimaju me 2 pitanja , 1 . Jeli moja biljcica musko ili zensko ? da je pocupam ako nije zenkica 2 . Da li mi preporucujete da je presadim u dublju saksiju , posto ova i nije nesto preterano duboka :/ ako neko moze da mi odgovori , ali me zanima vise jel zenka to mi je naj bitnije posto ja neumem da prepoznam to. evo slike , http://img23.imageshack.us/img23/2930/biljcica.jpg pozz :)

avg 2010.

ovo ti je zenkica :)

avg 2010.

bas sam srecan onda ako je tako :D , zasadio sam samo jednu i eto srece :)) , hvala na odgovoru puno

avg 2010.

Girlice,po emu vidia da je ~enka?Prosvjetli me:) Lerdi,nije bilo potrebe da otvaraa novu temu,bilo je potrebno da si daa 5 minuta vremena.Next time.
4herbsPOZNAVALAC

avg 2010.

Nije ti to ~enkica, barem na toj slici nemo~ea prepoznati ali ja ti dr~im pal eve da bude cura a ti ganja girl de objasni po emu si zaklju ila da je ~enka???baa me zanima isto hehehe
He-ManLEGENDA

avg 2010.

Ma to vam je ~enska intuicija :icon_lol: :respect:
sknkISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Otvaram temu sa nekoliko pitanja ovako mene zanima dal biljka kad pocne cvjetat formira kif na vrhu? pa onda se pocnu stvarat kifovi na doljnim granama itd... jer imam 3 komada i na sva 3 komada gore na vrhu mi je ko neki kif mali pa me zabrinjava da nije musko, ali malo gledam na mjesta di bi trebala spol pokazat i nista nevidim...(trebao sam slike stavit ali cekam frendov digitalac jer sa mobitelom se nista ne vidi.... i sad me zanima sljedece ako je muska dal bi ju ja mogao pospricat sa necim drugim? kao sta se i tu sprica, recimo sa dspee ili necim i dal ce onda to zabijat nekako ili nece nikako? dal ko zna kad se spricaju biljke sa ostalim?? molim vas odgovorite mi na ova pitanja jer sam sad u dilemi, posadjene su polovicom sestog mjeseca, dal je moguce da su zenke ali da su pocele cvjetat? molim vas treba mi odgovor bar na neka pitanja dok ne stavi slike....
EspritISTRAŽIVAČ

jan 2011.

Po svemu sudeci da je decak u pitanju. Molio bih vas za hitan odgovor. Hvala http://img140.imageshack.us/i/p1060271x.jpg/ http://img266.imageshack.us/i/p1060272s.jpg/ http://img692.imageshack.us/i/p1060273e.jpg/
SiDAMBASADOR

jan 2011.

Gazi...

jan 2011.

Mene isto zanima ovaj problem kao kod esprita, i nemogu nigdje nac koji je postotak THC kod hemofrodita
xxrobixxAMBASADOR

jan 2011.

Je, de ko je u pitanju.

jan 2011.

Pozdrav svima evo par slika boxa i prve biljke, trenutno nema ventilacije sta ce se pripremit za sljedeci grow ( toplina je na pocetku stvarala ozbiljnih problema), komentirajte/savjetujte. A mene zanima : ovo je znaci muaka biljka? ima li joa aanse da postane hermofrodit? ima li uopce thc-a muako bilje a koliko thc-a imaju listovi i grane na ~enskoj biljci ? http://img545.imageshack.us/i/dsc00011fo.jpg/ http://img402.imageshack.us/i/dsc00013dk.jpg/ http://img190.imageshack.us/i/dsc00012bi.jpg/ http://img80.imageshack.us/i/dsc00014sc.jpg/ http://img821.imageshack.us/i/dsc00015fs.jpg/
LegalizeITISTRAŽIVAČ

jan 2011.

eeeee j****a koja shteta, ovo je bash fina biljka ali mudonja... Batali ti to, zasij novih desetak komada, pusti da narastu desetak centimetara, prebaci ih na 12/12, pusti da pokazu spol, mudonje pobacaj, zenjke kao i u zivotu---> njeguj :D... Moja preporuka ti je da to ne konzumirash znachi, ali ipak, evo odgovorit ce ti neko i iskusniji valjda... Ae' osjecaj se pozdravljeno ;)

jan 2011.

Banana, ata si ekao do sada, registriran si viae od 3 mjeseca a nisi naletio na temu spola? Zasadi uvijek duplo od ciljanog broja, neke propadnu, neke budu kao u tvom slu aju muake. Bolje imati koju ~enku viaka pa izbaciti one najslabije ili ako je mogue dati ih van na random place pa ato im bog da a pa~nju usmjeriti na potentnije ~enke. Nema smisla ~abe razbacivati struju i vrijeme te se dovesti u hladan tua situaciju.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se