LEGACY
Zanimljivo pitanje: POLEN.
28 odgovora3,547 pregleda
Trihom Hunter
ISTRAŽIVAČ51 REP1%
→ Entuzijasta
Trihom HunterISTRAŽIVAČ
jun 2012.
jun 2012.#1
Pa, imam jedno zanimljivo pitanje.
"Da li je polen kanabisa legalan po zakonima?"
Mislim, da li vas neko mo~e navatati ako posedujete polen muake biljke kanabisa? Semenke znam da spadaju pod zabranjene, ali me zanima kakav status ima polen ove biljke.
Hehehe...joa nisam
uo da je neko le~ao zbog nekoliko miligrama polena.:knockknock:
Da malo obrazlo~im pitanje.
Trenutno sedimo kod mene 5-o
lana posada "spejs aatla" :dada (...ili se bar tako trenutno oseamo) i razglabamo jednu naau lokalnu urbanu legendu. Legenda ide ovako: Lokalni poljoprivrednici koji se bave dodatnim hobijem uzgajanja jedne- dve biljke kanabisa za svoje potrebe, ve dugo godina odr~avaju ovu tradiciju. Imaju vutru uvek za sebe i za goste kad im dou. Fazon je u tome ato uvek imaju dobre vutre. Na pitanja poput, odakle seme, svi do jednog odgovaraju da se meusobno menjaju sa polenom i da se menjaju sa poznanicima putem pisma preko poate. Nekad davno su to bili hibridi "nothern lajt" "bela udovica" i "panama red" (zna
i jako davno, poato se panama red ne mo~e nai u prodaji hibrida) a sada su to neka meaavina ko-zna-
ega. Sad, da li koriste konstantno iste sorte polena (mislim: dr~e se jednog istog hibrida) ili to aamaraju jednu vrstu sa drugom, to nemamo pojma. Ali to po njihovoj pri
i tako funkcioniae i kunu se da nisu naru
ivali seme.
E...ovo je naaa spika! ...i poato nismo meusobno doali do odgovora (
ak ni pomou guglanja), predlo~io sam da ovo pitanje postavimo pravim profesionalcima sa naaih prostora: "
lanovima Vutra foruma".
Da ponovim pitanje: "Da li mogu ovi poljoprivrednici da zaglave neku kaznu ako ih navataju sa polenom kanabisa u pismu?" ...ato je realno nemogue, ali ako bi baa to tra~ili?
P.S. (za Administratore i moderatore)
Ako smo pogreaili post sa pitanjiem u pogreanu grupu, sa punom pravnom i krivi
nom odgovornoau priznajemo da nismo to mi uradili. asna pionirska!:icon_lol:
mali_1.3
AMBASADOR4.547 REP87%
→ Legenda
mali_1.3AMBASADOR
jun 2012.
jun 2012.#3
ja cu tebi postaviti pitanje
sto bi ti napravio da imas polen ? kako bi ga iskoristio ?
Mislim ako tebi od polena izraste biljka onda svaka cast
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
jun 2012.
jun 2012.#4
ne kontam sta ces sa polenom lagerovati i ako ga imas to je micro gram ko zna za to i ko da te kazni,uzmi seme,sadi i bole te k.... za polen!
izvini ali tako je
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jun 2012.
jun 2012.#5
koliko ja znam bez polena nema ni semena, tako da ja drzim do njega isto koliko i do zenske biljke, al ko voli da kupuje semenke umesto da ih sam sebi naminca, njemu fakat polen ne treba
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jun 2012.
jun 2012.#6
Jep, na krivom mjestu, al niata zato :)
Mislim da se za polen ne treba zabrinjavati, jer ko e to nai uope u pismu :) Osim toga, mislim da bi bilo malo te~e odrediti kakav je to polen, odnosno da je baa kanabis u pitanju.
mali_1.3
AMBASADOR4.547 REP87%
→ Legenda
mali_1.3AMBASADOR
jun 2012.
jun 2012.#7
sta nije ono kad ostavis biljku 2-3tj duze i onda na zenskoj biljci reagira obrambeni mehanizam koji luci polene koji pri oplodnji iste ~enske biljke (iste vrste) kad oprasis s njim cvjetove daje sjemenke koje su ~enske ? Jer ako npr imas 2 biljke od kojih jedna bude zenska i jedna muska onda ova muska oplodi ovu zensku i dobijes vrhove pune sjemena koja nisu fem
ja inace razmisljam napravit neki mini box za 2 biljke samo za proizvodnju fem sjemena
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
CATFISH
ENTUZIJASTA239 REP10%
→ Poznavalac
CATFISHENTUZIJASTA
jun 2012.
jun 2012.#9
Recimo ja bih puzao od sree po plafonu da mogu do polena od nekog automatika ili da mi netko tak poaalje da mogu dalje besplatno do sjemena.Probao sam s koloidnim srebrom,tj . joa uvijek pokuaavam na tom jednom ali joa nema rezultata koji ~elim,da pone stvarati bananice, jedino ato sam primjetio da ga svaka doza stresira i stane s rastom na nekoliko dana i sad je ve
poprilino zaostali. Ma da izbaci bananu -dvije ja zadovoljan, budui da tu gdje sam naru
io fem sjeme nema ni jedne ponude reg.auto a isto tako naru
iti iz vana za mene je nemogua misija.Drmat u ga s tom vodom do zadnjeg tjedna pa mo~da i uspije jer sad i viae nema neke koristi od njega,tj. nje ionak je ~rtvovana baa radi polena.Eh ta recesija i dr~ava u banani...
Trihom Hunter
ISTRAŽIVAČ51 REP1%
→ Entuzijasta
Trihom HunterISTRAŽIVAČ
jun 2012.
jun 2012.#10
Mali
asovi iz agronomije::watchplant:
Ako se biljka sama sebe oplodi (baci svoj polen na svoj cvet) dolazi do zakr~ljalosti gena same biljke. Ta
nije, potomci gube snagu, imunitet, potenciju... Ne radi se tu samo o konoplju. Kukuruz ima te~i polen i on pada prema dole na klipove i dobijaa zrno. Ali kad to zrno posadia, dobijea zakr~ljalu biljku koja ti nae dati ni 50% uroda.
Za konoplju znam joa i to da se industriska konoplja (sa jako malim % THC-a) dobija baa na ovakav na
in samooplodnje.
Za cinike mali up date. }ivim u podru
ju gde cveta poljoprivreda i tako da znam da poljoprivrednici i agronomi cene isto i seme i polen. Za neke biljke se
ak kupuje polen (na primer paradajz) da bi poja
ali prinose ili sami sebi ukratanjem dobili neke nove hibride.
@ CATFISH - Koloidno srebro je super stvar samo ako si siguran da prskaa ~ensku biljku pa se ona promeni u mu~jaka pod tretiranjem ove vodice. Za ovo ti je najbolje u vege fazi napraviti klonove, pa jedan klon stavia na cvetanje. Cvetanje odradia do kraja da bi video mogunost da li slu
ajno nije hermafrodit. Jer u tom slu
aju dobijaa ili fem seme ili fem seme sa rizikom hermafroda.
Stresira biljka? Ako si sam sebi pravio koloidno srebro, vrlo je mogue da si malo preterao sa elektrolizom (ja
a volta~a ili du~i period pripreme koloidnog srebra). Ako je dobar odmer koloidne vodice, ne bi trebalo da dolazi do jako bitnih ometanja u razvoju zdrave biljke.
:dadaZna
i potvrujete moje sumnje da je ovo mali propust u zakonu ako ne ka~njavaju za polen?
:ludakPitam se da li ovo mo~e da se koristi u naau korist za borbu protiv glupog zakona o ilegalnom bilju.
I pitanje koje se samo nadovezuje: Ako je ovo dozvoljeno da li mo~emo da na ovom sajtu potra~ujemo od nekog da nam poaalje polen neke dobre vrste? (Mada
isto sumnjam, ali ajd da pitam)
CATFISH
ENTUZIJASTA239 REP10%
→ Poznavalac
CATFISHENTUZIJASTA
jun 2012.
jun 2012.#11
Sjeme iz kojeg je niknula biljka je auto ,fem,ve je poela sa cvjetanjem,baca pistile, a s tom vodicom ju prskam svaki 3,4 dan..Vodu sam radio sam,litra destilirane,2 ogromne nauanice na 9v dc 8 sati.Provjereno prije kod zlatara da je srebro. Budu
i da je automatic u pitanju prvo prskanje je bilo kad je malo bolje formirala petolist,znai jako mlada al po naputku u temi za to, mislim da je Power nekome odg ako je automatik u pitanju da treba po
eti im prije zbog kratke vege.Nadam se da e uspjeti baciti koju bananu.Odoh malo u krivom smjeru u ovoj temi... I taj polen bi iskoristio za oplodnju druge auto ~enke koja je zasaena tjedan dana kasnije,samo donju granu,dvije.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jun 2012.
jun 2012.#12
Nope!
Nema ponude i potra~nje bilo kakve vrste. Bez obzira na to da li smo u pravu ili ne po pitanju polena, nastalo bi ope ~icanje po forumu :icon_lol: to nikako ne ~elimo :icon_razz:
Trihom Hunter
ISTRAŽIVAČ51 REP1%
→ Entuzijasta
3 REP6%
→ Istraživač
apr 2023.
apr 2023.#14
Mislim da je neko pobrkao lonce!
Dali zna ata je polen,i od
ega se pravi. Kakva muaka biljka. Kakav Microgram!
Ko je koristio polen zna ata je!
Tolicko
jun 2012.
1 / 15
jun 2012.
apr 2023.