LEGACY
Zasto grow box?
14 odgovora1,963 pregleda
41 REP82%
→ Istraživač
nov 2010.
nov 2010.#1
pozdrav drustvo, imam jedno pitanje..
nije mi jasno zasto mora za indoor grow biljka da se gaji u grow boxu? cemu toliko tih stvari oko osvetljenja, ventilacije, i td i td... sta bi bilo ako bi biljku jednostavno gajili pored prozora, na dnevnoj svetlosti, sobnoj temperaturi, kao svo ostalo cvece? :)
Fala ;)
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
mr.dr.SmokZMAJ
nov 2010.
nov 2010.#2
Niata nebi bilo!Jednostavno probaa pa
ea da vidia dal
ea naato da puaia i kolko
ea da puaia.A o kvalitetu toga ata
ea da dobjea(ako uop
e dobjea neato sad u zimsko vrjeme)ne
u ni da komentiramo.Ko voli nek izvoli!!
IamLegend
ENTUZIJASTA305 REP26%
→ Poznavalac
IamLegendENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#3
I da imas najveci prozor na kojemu ima bar 12 sati dnevnog svjetla, i da je to svjetlo odgovarajuce u lumenima nebi mogao nikako da se rijesis mirisa, jer ti se miris osijeti i vjeruj mi kad ti kazem da je nakon par dana dosadno objasnjavat nekome ko dode u posjetu sto to smrdi. Ako zivis u zgradi neko ce da primjeti i da te cinka odmah.
Sklepas box sa filterom i na miru si..
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
nov 2010.
nov 2010.#4
...za babino braano...
"Prolistaa" par tema na forumu i shvatia zaato...ovako...zapitaj se...:ohno:
pc.grower
ENTUZIJASTA201 REP0%
→ Poznavalac
pc.growerENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#5
a i dolazi zima tako da nema svitla... mo~ea eventualno na balkon stavit liti , al brate svatit e te i zatvorit ata da ti ka~en trava nije dekriminilizirana a kamoli legalizirana, a ostalo cvie u kui je, moa sadit one otrovne psihodeli
ne biljke ako oa niko ti nee srat zbog njih a rokaju hehehe: tipa :morning glory, coleus blumei ili ata ja znan
He-Man
LEGENDA9.657 REP47%
→ Zmaj
He-ManLEGENDA
nov 2010.
nov 2010.#6
Grow box sluzi da se biljci pruze sto optimalniji i "prirodniji" uvijeti, ako bi se moglo tako reci.
U prirodi biljka ima: veoma puno svijetla i svjezeg zraka, vecu zemljanu povrsinu, bolje "zadrzavanje" vode u zemlji, vlaznost i toplinu reguliranu prirodnim putem i sl.
U boxu to zamjenjujemo s puno zarulja za svijetlost, s ventilatorima za konstantan svjezi protok zraka, podesavanjem vlage, optimalnom kolicinom vode i gnojiva itd.
A naravno kao sto su ostali rekli i radi izoliranja od nezeljenih pogleda i sirenja mirisa svud po kuci.
Ljeti (od proljeca do jeseni), nije problem uzgojiti u pitaru na balkonu ili pokraj prozora, pod uvjetom da ima dovoljno sunca i svjezeg zraka.
Ali tu je onda pitanje koliko je to sigurno da netko ne otkrije nas novi cvijet na prozoru pa zvrcne male plave (a nisu alieni) :icon_lol:
41 REP82%
→ Istraživač
nov 2010.
nov 2010.#7
Hvala drugari, shvatio sam... Ali posto kod mene od tog grow boxa nema nista, ja cekam mart pa na outdoor :(
nov 2010.
1 / 8
nov 2010.
dec 2010.