VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQZasto grow box?
LEGACY

Zasto grow box?

14 odgovora1,963 pregleda

nov 2010.

pozdrav drustvo, imam jedno pitanje.. nije mi jasno zasto mora za indoor grow biljka da se gaji u grow boxu? cemu toliko tih stvari oko osvetljenja, ventilacije, i td i td... sta bi bilo ako bi biljku jednostavno gajili pored prozora, na dnevnoj svetlosti, sobnoj temperaturi, kao svo ostalo cvece? :) Fala ;)

nov 2010.

Niata nebi bilo!Jednostavno probaa pa ea da vidia dal ea naato da puaia i kolko ea da puaia.A o kvalitetu toga ata ea da dobjea(ako uop e dobjea neato sad u zimsko vrjeme)ne u ni da komentiramo.Ko voli nek izvoli!!
IamLegendENTUZIJASTA

nov 2010.

I da imas najveci prozor na kojemu ima bar 12 sati dnevnog svjetla, i da je to svjetlo odgovarajuce u lumenima nebi mogao nikako da se rijesis mirisa, jer ti se miris osijeti i vjeruj mi kad ti kazem da je nakon par dana dosadno objasnjavat nekome ko dode u posjetu sto to smrdi. Ako zivis u zgradi neko ce da primjeti i da te cinka odmah. Sklepas box sa filterom i na miru si..
Z&NZMAJ

nov 2010.

...za babino braano... "Prolistaa" par tema na forumu i shvatia zaato...ovako...zapitaj se...:ohno:
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

a i dolazi zima tako da nema svitla... mo~ea eventualno na balkon stavit liti , al brate svatit e te i zatvorit ata da ti ka~en trava nije dekriminilizirana a kamoli legalizirana, a ostalo cvie u kui je, moa sadit one otrovne psihodeli ne biljke ako oa niko ti nee srat zbog njih a rokaju hehehe: tipa :morning glory, coleus blumei ili ata ja znan
He-ManLEGENDA

nov 2010.

Grow box sluzi da se biljci pruze sto optimalniji i "prirodniji" uvijeti, ako bi se moglo tako reci. U prirodi biljka ima: veoma puno svijetla i svjezeg zraka, vecu zemljanu povrsinu, bolje "zadrzavanje" vode u zemlji, vlaznost i toplinu reguliranu prirodnim putem i sl. U boxu to zamjenjujemo s puno zarulja za svijetlost, s ventilatorima za konstantan svjezi protok zraka, podesavanjem vlage, optimalnom kolicinom vode i gnojiva itd. A naravno kao sto su ostali rekli i radi izoliranja od nezeljenih pogleda i sirenja mirisa svud po kuci. Ljeti (od proljeca do jeseni), nije problem uzgojiti u pitaru na balkonu ili pokraj prozora, pod uvjetom da ima dovoljno sunca i svjezeg zraka. Ali tu je onda pitanje koliko je to sigurno da netko ne otkrije nas novi cvijet na prozoru pa zvrcne male plave (a nisu alieni) :icon_lol:

nov 2010.

Hvala drugari, shvatio sam... Ali posto kod mene od tog grow boxa nema nista, ja cekam mart pa na outdoor :(
NumBdoTENTUZIJASTA

dec 2010.

jaga vise neam feals bad man.....:crash:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se