VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQKoji seed bank odabrati ?
LEGACY

Koji seed bank odabrati ?

82 odgovora12,456 pregleda
bongashLEGENDA

feb 2007.

Imam priliku naruciti sjeme od ovih seed bankova: Sensi seeds bank Serious seeds Nirvana T.H. seeds Greenhouse seed co. Soma seeds Nirvana mi se cini najpovoljnija (sve je od 25 do 55 eura). Da li su oni dobar izbor ? Ako nisu, koji seed bank preporucate ?
InqAMBASADOR

feb 2007.

Kako 25? Preko Aliena je 15 ili tako nesto mrzi me da pogledam. Inace nirvana nije nesto... Mislim da ima po forumu nesto o tome... kao nece neke vrste da klijaju itd itd... Ali za drugi grow je dobar seed-bank... A za ove ostale ne znam bas... Zna Tripco mozda... TRIPCOOOOO !!!! Pomozi coveku.
bongashLEGENDA

feb 2007.

Inace narucujem preko nekog talijanskog shopa (ne pitaj zasto), ne direktno od Nirvane. Cifre su od 20 do 35 eura, feminizirane su 75 eura. Evo moga izbora za 80 eura: Afghan 25.00 € Ak-48 30.00 € Top 44 25.00 €
EddieENTUZIJASTA

feb 2007.

Sve te sorte su uglavnom 20 e kod nirvane a kod aliena 14 e ako nisu menjali sta.
bongashLEGENDA

feb 2007.

Jbga, ovako mi je direktna isporuka, ne ide preko carine pa ne zalim platit vise.
InqAMBASADOR

feb 2007.

Tacno. Ali on rece da ga ne pitamo zasto uzima tamo gde uzima... Sve tri vrste su ti teske indice dobre za pocetnike i lake za uzgoj. Dosta ljudi je uzimalo te vrste ukucaj u search ima cela tema top44 i cini mi se afghan. Koliko ja znam te vrste od nirvane su dobre. Dobar izbor...
bongashLEGENDA

feb 2007.

Bash to. Inace volim stoned feeling ... sta se moze. :vb_kez:
EddieENTUZIJASTA

feb 2007.

Ono sto mi nije bas jasno je toliko niza cena kod aliena za nirvanino seme. Mada kupovao sam recimo racunarske delove jeftinije kod malih firmi nego sto je u maloprodajnom cenovniku uvoznika od kojih oni nabavljaju. Velikma se ne isplati da se mnogo bakcu maloprodajom a drze cene da ne konkurisu svojim distributerima. Nadam se da je to a ne prodaja bajate robe.
InqAMBASADOR

feb 2007.

Mislim da ta cena ima veze sa popularnoscu i reputacijom nekog seed banka...
cannebosanacPOZNAVALAC

feb 2007.

Opa vidi ovo:icon_lol: , ni jeli jedan moj post sli an kao ovaj od Spalata izbrisan kao da je reklama,mislim briga me nije da se ljutim sad neato ali ono pri a je bila poato je Alien sponzor za vutra.org da ne bi sad treba li da im reklamiramo druge sajtove preko njihove grba e , neato u tom smislu . Naravno nemam niata protiv da bilo ko naru uje odakle god hoe , mislim koji bi ***** bilo ko bio da ima neato protiv odabira seed banka . A i ato se ti e reklamiranja mislim da nije i neko reklamirenje bilo ni ovo a pogotovo onaj moj izbrisani post jer je bio bez slika a ovaj ve pomalo sli i na diio nekog seed bank sajta , a i ne treba njima nikakva reklama nije niko toliki papak da ne zna ukucati u google cannabis seeds bank ili maati na volju bilo ata tako pa joa kad uzmea u obzir da mo~ea ograni iti pretragu na dr~ave i itd. i tako bli~e . Btw. hvala na ovome linku ini mi se da ga joa nisam posjetio ,bar koliko se sjeam . :kenny_revenge: :icon_lol:
EddieENTUZIJASTA

feb 2007.

@Inq Kako to mislis? Meni je interesantna razlika na nirvaninom sajtu 20 na alienu isto to 14. Imaju veliki discount.
bongashLEGENDA

feb 2007.

Nije bila namjera reklamirati, tim vise zato jer se vecini ne isplati kupovati iz Italije. Ako je bad, brisem link ... ?
InqAMBASADOR

feb 2007.

Obrisah ja link... za svaki slucaj... nema potrebe da stoji. I meni je interesantno... Na alienu negde pise da kupuju na veliko i da imaju zato tako niske cene. Mada ja mislim da posto nisu nesto poznati i ne mogu imati visoke cene... A mozda je nesto skroz trece ali ne verujem da je skart roba...
TripcoPOZNAVALAC

feb 2007.

Uh, kako god okrenemo, uvek nam se nae Nirvana na putu. O.K. o njoj emo kasnije, a sad malo prvo o ovim drugima. Ograni iu se na indike (ili veinski indike koje daju solidan stone) jer je Torcida ljubitelj takvog efekta, kao i ja, takoe (ne znam, dal to ima neke veze s godinama, ata li?). Sensi. Oni su za moj pojam malo preskupi. Mislim, oni su jako dobra i pouzdana Seed Bank, ali su im cene malo povee, a neretko se dogaalo da u poreenju s nekim jeftinijim varijantama istih sorti njihovo seme ispadne manje stabilno. Poznati su po jako dobroj klijavosti semena i po jako dobrom prinosu. Moj tip - Maple Leaf Indica i Hindu Kush, obe su teake hash indike sa starovremskom genetikom (preci ovih biljaka su neke od prvih indika donetih iz Afg.). Takoe je dobra i Shiva Shanti, ali je to malo novija indika. Serious. Imaju izuzetno jake i potentne sorte. Dobar odnos kvalitet/cena. Imaju jaku prouzvodnju svojih posebnih genetskih linija. Jedino ato nemaju iste indike, ali imaju 2 sorte koje mogu da daju solidan stone - Chronic (koji je 50:50 indica/sativa) i White Russian koji je u neato veem procentu indika. T.H. Seeds. O njima malo znam, sem da zadnjih godina redovno uzmu neku nagradu na cannabis kupu. Znam da se ljudi hvale da je Chocolate Chunk ima vrlo jak stone efekat i da je jako kompaktnog rasta (kao i svi iz Chunk linije). GreenHouse. Jeste da oni redovno dobijaju nagrade, ali to je malo na staru slavu, a malo je u pitanju njihov ekonomski interes (da se ne bavimo ogovaranjima, ali svaata se pri a posle svakog kupa). Iskreno, ne znam ko im sad radi genetiku, samo znam da sigurno nemaju one motherplants koje su im nekada bile osnova za hibridizaciju. To je sve Shantibaba odneo u Mr.Nice Seeds. Takoe slabo stoje s indikama. Jedina njihova sorta koja bi mogla da ima neki stone je Himalayan Gold. Soma. Vrlo dobra genetika, ali njegove sorte nikako nisu za one koji bi ~eleli da rade dalju hibridizaciju (Soma ga zakukulji, zamumulji, pa ostavi seme na nekoj F4 ili F5 generaciji i posle ko voli da tra~i targove u tome, mo~e). Kod njega ima puno indike u veini sorti, ali opet, mislim da nema ni jednu sasvim istu indiku, nego su one na 80% ili 75%. Rekao bih da stvara sorte po logici stvaranja Northern Lights-a, tj. da pravi indike koje imaju viae sativaste, neke vone, egzoti ne arome i sa razgovetnim stone efektom. Za preporuku - Somango, Lavander, NYC Diesel i Citralah, koji mu je mo~da i najte~a indika. I najzad, Niravana. Ne znam ni sam koliko smo puta pisali o njima i koliko je re eno dobrih i loaih stvari o njima. Prvo, oni nisu jedina jeftina seed bank, tu su i KC Brains i Rastaman Seeds, pa poneke Ingemarove sorte, ali su naj eae "na tapetu". Jeste da oni prodaju jednim delom F2 seme koje vam mo~e dati biljke vrlo raznolike po izgledu i efektu i mo~e ak da se desi da u nekom paketu uopate i ne dobijete ono ato ste ~eleli i izgleda da u veini njihovih outdoor sorti ima ruderalis-a, ali imaju oni i jako dobre sorte koje su, uglavnom, sami stvorili (veinom uzimaju od drugih pa prave svoje, neato izmenjene verzije). Za indiku moj prvi tip je Aurora Indica. Vrlo jak "couchlock" stone (mada mo~e da bude malo razgovetniji, sa viae cerebralnog efekta ako se hedovi skinu sedmicu ranije). Iako je listaju kao indoor, mo~e da se odradi solidno i u outdoor-u, posebno u primorju. Solidni su im i Hindu Kush i MasterKush, naro ito ova druga (koliko se seam, jedan od favorita SLOEre). ini mi se da i NL x Big Bud ima dobar stone, mada ne znam kako ta sorta stoji sa stabilnoau. Papaya je njihova verzija KC Brains-ovog Mango-a, s tim da su oni dodali Skunk u to da skrate cvetanje. Citral bi trebao da bude ista indika (potekao od landrace Chitral), ali nije, jer u sebi takoe ima Skunk. Definitivno dobar stone, ali znam da je malo nestabilna, pa povu e na sative ponekad.
InqAMBASADOR

feb 2007.

e ovo je odgovor na pitanje u naslovu.
BossGrowENTUZIJASTA

feb 2007.

od njih sam narucio BDS special, jedna female od 10 sjemenki
EddieENTUZIJASTA

feb 2007.

buydutchseeds.com pa te prebaci na seeds-cannabis.com, po izgledu bih rekao da su ti i jos neki sajtovi u vlasnistvu istog spekulanta ali po cenama mislim da se bar tri ruke ugradjuju.
LucidDreamAMBASADOR

mar 2007.

ja preporucujem GrowShopAlien super su....
GreenManAMBASADOR

mar 2007.

Alien je sponzor ovog sajta po preporuci.A neko rece lako je ukucati u Google...Pa ukucaj pa vidi koji se linkovi pojavljuju...uglavnom preprodavci koji deru ili dobijes redirect na neki sajt itd...Kvalitetno a jeftino seme nije bas lako naci preko google-a jer treba mnooogooo vremena.Kod Alien-a postoji ogroman izbor a cene su sasvim pristupacne.
zleeqovskiISTRAŽIVAČ

mar 2007.

Serious Seeds.
StonerLEGENDA

mar 2007.

slo~io bi se sa Greenman-om no ka~em ima seedbankova koje treba spomenuti ne radi cijene nego i radi same genetike .
mr.skunkAMBASADOR

mar 2007.

Tko zna koje dutch banke salju sjeme iz npr.Belgije tako da se ukloni moguca sumnjivost posiljke. ili po vama koja je najbolja opcija kupovine sjemena da se ne vidi ono Holand ili AMsterdam.
TripcoPOZNAVALAC

mar 2007.

Mislim da Alien radi tako, ako se od njih to zatra~i.
lazarISTRAŽIVAČ

mar 2007.

A mozda, ali samo mozda ovo moze nekome da pomogne :icon_lol: Eto, ljudi su sadili sve i svasta, probali su i Nirvana, i Sensi i Th i Dutch i Greenhouse... http://www.hanflexikon.de/

jul 2008.

U cetvrtak idem u Lurd(blizu spanjolske granice). Nasao sam neki grow shop tamo pa me zanimalo ako mi neko moze preporucit vrstu za uzgo(bit ce mi prvi grow). Ja mislim odabrat nesto od ovog: Afgan Kush, Himalaya Gold, Shunh #1(< ovosu pakiranja po 10 sjemenki),White Widow, Norten Light(< ovo su pakiranja po 5 femiziranih sjemenki). Cijene ssu od 20-30 eura(ne zelim nesto skupo za pocetak).
OkiyKikuENTUZIJASTA

jul 2008.

Serious seeds

jul 2008.

U ovom shopu di cu ic serious seeds 10 komada kostaju od 70 - 80 eura a to mi je pevise za pocetak.
pozdrav_imam pitanje vezano uz sorte_koja bi bila najbolja za prostor visine 5ocm,30cm airine i 32cm dubine? da li uope postoji bilj ica koja bi se mogla uzgojiti u tako malom boxu? pls reply. pls sledeci pu postavi pitanje gde mu je mesto!!!
brendPOZNAVALAC

jul 2008.

Postoji takva biljcica za tako mali prostor,zove se lowryder.

nov 2009.

Tripco....pa ti si ovo doktoriro!!!! :clap::joint:
hall3ISTRAŽIVAČ

nov 2009.

...bilo bi lepo ako bi neko napisao rec, dve o stivama i njihovom izboru... ...kao ato je Tripco uradio za indike... ...Thx...

feb 2010.

ljudi procitao sam sve i malo mi se mijesa par tema, al mislim da je u ovoj bila banka kanabis(ono "ukrasno cvijee") i koliko sam ja svatia oni su iz hr i za nas iz hr su oni najsigurniji jel?? e i jos jedno pitanje; dal svi vi koji ste narucivali do sad i nikad niste imali problema s plavcima, dal ste pod obavezno narucivali na prijateljevu adresu ili pismo preko npr. alijena na adresu gdje growate???
taurusamstaffISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Ja sam naru io preko Aliena od Flying Dutchmana i doalo je iz Belgije,ali - sjeme nikakvo(imaa na mom postu)
amsclassicPOZNAVALAC

mar 2017.

Pozdrav svima. Procitao sam sve navedene teme i forum uzduz i popreko ali nisam naisao na odgovor. Za outdoor bi uzeo dvije sjemenke: auto orange skunk + auto lemon. Odlucio sam se za metodu placanja - cash by post. No ne mogu se odluciti preko koje seedbanke da narucim, bitno mi je da je klijavost dobra. Takoder me zanima koliko je shipping otprilike, te jesu li navedene 2 sjemenke dobre za out-grow. Unaprijed hvala!

mar 2017.

Eo ja cu ti odg.. To ti nitko neprati i negleda,tako da mos narucivat sta i kolko oces, jedino ako se bacis u poduzetnicke vode pa te pokupe pod neku ozbiljniju istragu, onda ce se gledat bankovni history..

mar 2017.

ma sve banke su sad ok, a klijavost, hebi ga, 95% uspevaju, a stize za tri nedelje max. e da, sve biljke su prvo (a vecina i sada) bile out.

mar 2017.

Meni se nekako dinafem pokazao best bbuy.. cjena/kvakiteta/sami strejnovi

mar 2017.

sensi je malo skuplji al je super i TH su odli ni samo nemoj kupovat direktno nego nadi stranice sto preprodaju mnogo jeftinije te izade.(oni valjda kupuju po 100 1000 komada pa popust imaju)
amsclassicPOZNAVALAC

mar 2017.

Zahvaljujem momci na korisnim informacijama! Odlucio sam uzeti 2 sjemenke sa seedsmana. Jednu indiku i jednu sativu (ako netko ima nekakvu preporuku neka slobodno napise ispod ili putem PM). Vidimo se uskoro u dnevnicima ;). Svako dobro.
lu&kZMAJ

mar 2017.

uzmi jack herera od sedsmana strasna sativa a indiku bluebuerry
amsclassicPOZNAVALAC

mar 2017.

Nema trenutno na lagaru blueberry-ja, a nema automatik jack herrera tj nema pakiranja od 1 sjemenke. Odlucio sam uzeti od sative - auto gouxuak, a izmedu indice se ne mogu odluciti izmedu auto sin trabajo i C4-matic auto. Sin trabajo je provjerena i par growova sam vidio na forumu, dok c4-matic me privukla jer su hedovi ljubicasti iako za nju nitko nije sadio pa sta ti mislis @lu&k i ostali. pozz
lu&kZMAJ

mar 2017.

uzmi lsd 25 ona ti ima ljubicaste headove i dark devil isto.. provjereno jaki dimovi..ako moras birat izemdu bas ta dva sin tra bajo

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se