VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQKloniranje - Vodič
LEGACY

Kloniranje - Vodič

347 odgovora48,148 pregleda
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2012.

Oprema potrebna za kloniranje (+ jedna čaša destilirane vode, ako nemate voda sa slavine isto može) U ovom postupku za sadnju je korištena kamena vuna ali možete saditi i direktno u zemlju, coco, ili sa sistemom aeroponike. Ali prvo je potrebno podesiti pH na 5.8, zato smanjite pH na 4 - 4,3 i ostavite odprilike 24 sata. (U vodu možete dodati i Rhizotonic ili sličnu tekućinu za poticanje rasta korijena) 24h kasnije Klonove uzmete s majke ili biljke koja se nalazi u vegetaciji. (na slikama je bonsai Jack Herer majka stara nekoliko mjeseci) Postupak uzimanja klonova. Škarama odsjecite klonove veličine od 4cm do 15cm i odmah ih stavite u čašu vode da ne dođe do ulaska zraka u stabljiku. Nemojte uzimati klonove veće od 15cm, što su veći to im više vremena treba da razviju žile. Ali nemojte niti premale jer što su tanji i manji to su slabiji i više im vremena treba da se udebljaju. Otprilike 7 do 8cm bi bilo idealno. Ostavite samo 3 do 4 "sprata" listova, ako su puno veliki skratite ih jednu trećinu dužine sa makazicama, ostatak odsjecite. I odmah ih stavite u vodu ! Za zakorijenjivanje možete koristiti Clonex Gel ili Prah Clonex Gel 1) Namočite stabljike klonova u Clonex Gel, do otprilike 2cm visine stabljike. 2) Zatim stavite klona na čistu dasku/površinu i odsjecite skalpelom pod kutem od 45° (u koso). (Neki kažu da sa gelom nije potrebno sjeći, jer klon upija gel. Za mene posle neznam koliko testova, ipak vidim razliku kad osječem ili ne.) 3) Stavite klona u supstrat koji ste izabrali. (kamena vuna, zemlja ...) Hormon u prahu 1) Stavite klona u prah, 2 cm dubine, isto kao za gel. 2) istresite višak praha što ima. 3) Zatim stavite klona na čistu dasku/površinu i odsjecite skalpelom pod kutem od 45° (u koso). Ako ne odsječete može se skupiti prah, i klon će vam uvenuti, neće moći voda da prolazi. oko tog se svi slažu. Stavite klonove pod neonke/CFL 7 do 20 dana ovisno od uvijeta koje imate, svakih 2 dana poprskajte s Rizhotonic-om ili nekom sličnom tekućinom za razvoj korijena. Također svaki dan poprskajte malo i s vodom, vrlo je važno da imaju puno vlage! Uvjeti: Temperatura: od 22° do 26° celzijusa Vlažnost: od 75% do 90% - ovo je vrlo važno! Režim svijetlosti: 16/8 do 18/6 (16/8 je bolje ali može i 18/6) 10 dana kasnije Gel: svi klonovi su pustili korijenje Prah: sorta Jack Herer - svi su pustili korijenje sorta A.M.S. - dva tri dana kasnije svi su pustili korijenje
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2012.

REZERVIRANO He-Man
BladeZMAJ

mar 2012.

:clap: rep+ od mene :thumb:
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2012.

Hvala! nisam jos sve zavrsijo, imam jos nekoliko slika i informacija da dodam. bilo bo dobro ako moderatori bi mogli staviti slike na ovaj sajt, ako ostanu desu nestacu za par meseci....
Star-FuckerISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Rep ko kua i od mene, baa sam tra~io kako se to radi.
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

E jel si probao da kloniras na ovaj nacin https://forums.vutra.org/blogs/bjelac/23-kloniranje-na-jedan-drugi-nacin.html I zanima me da li je obavezno da se koristi gel ili neko drugo sredstvo za ukorenjavanje? Jel moze bez toga i koliki je % uspesnosti?
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2012.

poznajem taj naci, na francuski se kaze ''macrottage'' vec sam uradijo nekoliko klonova tako, ali ovaj naci koji sam stavijo puno je bolji i za vise razloga! sa tim nacinom ''macrottage'' ja sam stavijo gel... neznam da li bi primili svi da nisam stavijo ''hormon''. ako oces bez icega, mozes! ali puno manji ces imatim uspeh. ima jedan naci koji daje dosta uspeha, neznam kako da kazem na nas jezik^^ kad budem imao vremena stavicu slike.. sa samom vodom i sa pompom vazdusnom.

mar 2012.

odlican tutorijal.
He-ManLEGENDA

mar 2012.

Malo sreeno i poslo~eno, slike postavljene na sigurno. :icon_wink: Svaka ast na uputama i slikama :thumb:
KanabalkanENTUZIJASTA

apr 2012.

Super! hvala ti, puno je lakse za citati. imam nekoliko stvari koje bi hteo dopuniti, stavicu ovde pa kag budes imao vremena dopuni u tekste. dopune stavicuji u crveno, tako da bude lakse za tebe... ako vidis da pisem naopako^^ popravi.. EDIT: Dopunjeno, p.s. slika ona ne radi, postavi je opet
StyxAMBASADOR

mar 2013.

predobra tema!

maj 2013.

Extra hvala na uputama :D
weedoyeLEGENDA

maj 2013.

Ima 2 pitanja, zar nije bolje da prvo odsecemo klona pod uglom od 45 stepeni pa tek onda da umocimo u Kloneks nego obratno i jel moze 24/0 svetlo, cuo sam da je tako najbolje?

maj 2013.

ja ih secem normalno, onda obradim i umocim u hormon, tada u zemlju i pokrijem... nisam nikada drzao 24/0, obicno ih uglavim u vege pc-box uz nesto drugo, dakle stoje na max 18/6... sigurno da cela prica moze na vise nacina evo sve to i u fotkama
iprezimeAMBASADOR

maj 2013.

stvarno dobar tutorijal, ako smijem pitat, ja sam mislio zadnji tjedan vege ih napraviti, i staviti u manji inprovizirani box dali oni mogu izdrzati u vegi toliko dugo dok mi ostale biljke neprodu fazu cvjetanja, hvala

maj 2013.

pa ima da budu u vege dok god ih drzis na 16~18 sati svetla, ako ih drzis u boxu gde su ti i biljke koje treba da procvetaju ondak ne valja, moraju imati 18 sati svetla, neko drzi i na vise, al ne smeju biti na 12
iprezimeAMBASADOR

maj 2013.

ma ides onda cemo kemijati
loopAMBASADOR

maj 2013.

mali dodatak http://www.youtube.com/watch?v=jT_c-NH22Do J.C. ka~e treba ih recnuti malo (listove) jer se onda smanjuje transpiracija,a samim tim poveava (i ubrzava) verovatnoa puatanja korenja... a i ovo,kad blago pree no~iem preko stabljike i o isti od onih vlakana...hmm... nisam ovo ranije viao,moram probati-po meni stres,ali ako J.C ka~e :D onda valjda valja a ko voli da eksperimentiae,eve gi joa jedan klip interesantan http://www.youtube.com/watch?v=xjC9aybFA5s
mar1oPOZNAVALAC

maj 2013.

Potvrujem br~e se zakorijeni 4-5 dana

jun 2013.

Pozdrav raja,imam pitanje posto sam novi i sad zanima me oko kloniranja biljke imam jednu koju bi uskoro klonrao al problem je u tom sto nema (rockwool ili nesto slicno) jel bi mogao uzeti nesto u zamjenu nekakvu vatu,jedino za vatu i mislim la nezz hoce li korijen moci se razvit jer je gusta dosta,Hvala unaprijed uzivajte ;)
CreativeLEGENDA

jun 2013.

A .zasto jednstavno nestavis u casicu zemlje ?
SikSTiENTUZIJASTA

jul 2013.

Palo mi je na pamet, jedan tjedan recimo prije uzimanja klonova, da se isti topiraju, pa nakon sto 2 nove granchice pocinju izbijati, cap klona dole i dalje kako vec ide... Jel bi s time dobio/izgubio sta...? ...Ako ne gubis nista, cini mi se kao dobra ideja za uzgojiti nisku biljku, vec "spremnu" za LST i/ili SCoG... Ili...? :)
KanabalkanENTUZIJASTA

jul 2013.

prije svega izvinjavam se na moj Srpsko Hrvatski jezik kako ga pisem... mozda posle ovoga ljeta bolje cu ga pisati posto idem, ili se vracam tamo nekoliko sedmica.. ako ti se svidja da ga prvo odsijeces na 45° mozes, pas ga staviti u klonex. Ali primetijo sam da ipak na velikim kolicinama imam vise uspeha kako sam napisao. Ako je prah, puno vise ces imati uspeha ako ga osjeces posle, jer prah imace da se skupi i klon nece moci upijati vodu, i osusi ce se. Sto se tice svijetla, 24/0 ili 18/6 itso je, nema skoro nikakve razlike, samo sto ces vise potrositi struje^^. 18/6 ili 24/0 to ti je da ti biljka raste a 16/8 bijlka ti skoro nece rasti ali razvija ce corjen ''zile''. ja stavljam i sa 18/6. nisam siguran da li sam razumjeo, ako mislis da kloniras biljke prije nego sto pocnu da cvijetaju, pas da i sacuvas dok zavrsis cvjetanje, mozes. Ali tako ti genetika biljke propada... Ako oces da sacuvas dobru genetiku, moras da imas majku. na to pitanje Power Seed ti je odgovorijo, prije nego sto si postavijo pitanje ^^ nisam te razumjeo, nije samo da pisem lose, nego i citam lose^^
GrowByLudakENTUZIJASTA

okt 2013.

hvala onom tko je onako ljepo i slikovito objasnio kloniranje mislim da se bacam na uzimanje klonova....i imam jedno pitanje malo glupo al aj pati me: ovako odsjecem umocim u gel osjecem (i sta cu ondak posto nemam onaj prasak) mogu opet u gel ili? i zasto nebi mogo osjecem umocim i ondak u vunu oce se primit tako :spcartmanmad: :D
M a n d o rAMBASADOR

okt 2013.

pa tako i treba gdje si pro ito da se odsje e klon pa umo i pa potom odsje e umo eno...lol tako umo en klon pik u zemlju i peglaj :)
GrowByLudakENTUZIJASTA

okt 2013.

izgleda da sam pomjeso gradivo to much :smoke18: :smoke18: :smoke18: hhh :rofl:
VesperianENTUZIJASTA

jan 2014.

pozdrav svima.. imam jedno pitanje sto se tice kloniranja.. imam propagator, danas sam stavio klonove u njega, on ima vodenu pumpu koja baca vodu na casice sa kamenom vunom u kojoj se nalaze klonovi.. znaci: rezanje klona, umakanje u clonex i rez pod 45 pa u kamenu vunu.. pitanje je: da li je problem ako je kamena vuna stalno mokra? znaci da pumpa radi 24/0 i da namace vunu ili bi bilo bolje u intervalima? ako da, kojim?
mičurinLEGENDA

jan 2014.

Nije potrebno neato posebno komplicirati... va~no je da je vlaga vea,stavi na intervale od 3 h da malo apricne i to je dovoljno. mo~da ak i rijee
VesperianENTUZIJASTA

jan 2014.

ok, napravit cu tako, hvala..
M a n d o rAMBASADOR

jan 2014.

znaci: rezanje klona pod kutem od 45 pa onda u clonex pa u vunu... ;) ako su ti klonovi u nekoj kutiji koja bi trebala propustat blago svjetlo al ne i previse zraka,ja koristim bjele suskave vrecice iz ducana,tada jednom kad namocis medij nemoze se osusit lako jer vlaga nemoze puno isparavat u zatvorenom prostoru a vrecica ujedno prigusuje svijetlo pa ujedno moze i pod hps,...ustvari vlaga ce isparavat sve dok se prostor ne ispuni 100% vlagom al tad drasticno padne njeno isparavanje a klonovi imaju vode u zraku i vise nego dovoljno za daljnji razvoj...obavezno prozracivanje jednom dnevno zbog svjezeg zraka.... evo ja vec 7. dan ne zaljevam nit vlazim pa cak ne koristim ni clonex i sve stima :)
VesperianENTUZIJASTA

jan 2014.

napravio sam kako si napisao pa da vidimo..hvala..
dk1litkAMBASADOR

jan 2014.

Ja kloniram ovako : https://vutra.org/topic/11402-green-house-2013-4-ru~e/?p=268216 Do sada se je sve primilo 100 %, bez clonexa ili sli nih preparata. Jedino ato je kod mene malo neobi no je "prostorija" sa vrlo visokom vlagom.
GreenRyderLEGENDA

jan 2014.

.....ja sam probao na posve jednostavan nacin, posudu, u nju klonove koji su u casicama sa zemljom i posudu prekrio prozirnom prijanjajucom folijom, naravno da ima sto vise vlage.... .....koristio plantela rizoton II, klonovi skinuti 11.dan na 12/12......jednom dnevno sam provjetrio i pospricao klonove a zemlja je cijelo vrijeme mogao bi rec bila natopljena....... .......ocekivao sam da ce im trebat neko vrijeme da se vrate u vegetaciju al zacudo prvi klon je pustio korijenje nakon samo 8 dana, isto tako skinuo sam klonove sa cure 20 dana na 12/12 i jedan se klon primio nakon 11 dana drugom cini se nema spasa........... ....evo moj home made klone box........
VesperianENTUZIJASTA

feb 2014.

pozdrav, evo da javim.. napravljeno po tutorialu i danas sam presadio klonove..svi su pustili korijenje..
vukvuckoISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Pozz svima!Imam problemcic,klonirao sam uspesno nekoliko puta i klonovi "sljonu" onako ali vec posle nekoliko sati se podignu sto nije sada slucaj.Evo su u boxu vec 24h i poneki je i dalje sljonuo.Koristio clonex,voda sa podesenim ph,zemlja.Hoce li se oporaviti ili da skidam druge?

mar 2014.

a neka fotka da skontamo sta je "sljonu"
vukvuckoISTRAŽIVAČ

mar 2014.

losa mi je kamerica ali sljonu (padnu),ranije se posle par sati podignu sada sam morao malo da ih privezujem.Mozda od tereta posto su im liske vece neam pojma.Evo fotkice http://s27.postimg.org/uzp5r4dnn/Picture_21.jpg

mar 2014.

skrati malo te vece fan listove... inace mi deluju ok
vukvuckoISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Pretpostavio sam ali rekoh da se konsultujem sa tata-matama :D Thank*s
VesperianENTUZIJASTA

mar 2014.

ja ne radim tako..kad ih ja uzimam rezem ih tako da ide 2-3cm u zemlju i oko 2cm iznad zemlje tako da listovi leze na povrsini casice....uspjesnost do sad mi je 100%..
vukvuckoISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Moguce da je bolje ali mi se cini da su mali klonovi.Ja volim da skidam klona izmedju 8-10cm.Prvi put sam skinuo tako male klonove i trebalo im je duze vreme da se primi ali tada nisam bio u mogucnosti da im odrzavam vlagu konstantno pa je to verovatno razlog duzeg cekanja za korencic.Skoro sam skinuo dva klonica za experiment neki i stavio sam ih u kamenu vunu.Posle nekoliko dana cekanja gurnuo sam ih u zemlju i krenuo sa zalivanjem ph vode 6.5 i posle dva dana se javljaju problemi.Novi izdanci su skroz deformisani i osteceni kao da im fale komadi lisca.Jel to razog sto je u kamenoj vuni okorenjen pa stavljen u zemlju ili je nesto drugo u pitanju?
VesperianENTUZIJASTA

mar 2014.

ne..prvi put sam i ja napravio u kamenoj vuni i isto su se svi primili a nakon toga sam presadio u zemlju.. stavi sliku pa ce biti lakse rec u cemu je problem..
vukvuckoISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Ma ja sam pukao,poremecen ph zemlje zato su deformisani.Cim sam vratio na 6.5 zivnuli su.
VesperianENTUZIJASTA

mar 2014.

:) bitno da je u redu..
KanabalkanENTUZIJASTA

apr 2014.

Ima puno sto pitaju da li treba da se secu po uglom kad se koristi gel ------> odgovor je da nije potrebno. jer vodic upija gel, i nece se osusiti ''ali sa tim, da je ve osecen po uglom''. Kad se koristi prah ''ormona'', tada treba. Jer sa prahom moze da zabusi vodic, i on ce se osusiti i uvenuti. zbog toga je bolje ga oseci pouglom posle praha.

apr 2014.

pozdrav.mozeli mi neko reci dali je OK uzeti klon od klona i da se racuna na isti ili dobar kvalitet?

apr 2014.

mo~e se, nema gubitka na kvaliteti.

apr 2014.

Yoou Rasta ! A da li bi neko mogao malo opsirnije sa napise o majci, cuo sam da jedna majka moze da traje i do pet godina, ali kako??? Kada je pravo vreme za klonove? Da li mogu da se skinu klonovi ako je biljka vec pocela da cveta, koliko je opasno po genetiku biljke ako klon daje klona itd???? Ako vec ima neka takva ili slicna tema na forumu molim za link, unapred hvala! P.S. Sasvim slucajno sam naleteo na ovaj forum i citam polako redom, a to sam bas trazio i nisam uspeo da nadjem. Imam "malo" iskustva kako u pusenju tako i u uzgoju, ali o kloniranju bas nista neznam.

apr 2014.

https://vutra.org/page/articles.html/_/strane/food/kloniranje-marihuane-r44 https://vutra.org/page/articles.html/_/strane/vutra-home/kloniranje-na-jedan-drugi-nacin-r65 https://vutra.org/topic/2833-kloniranje-uz-pomoc-vrbinog-hormona-rasta/ https://vutra.org/topic/6045-kloniranje-detaljno/ https://vutra.org/topic/8896-kloniranje-u-fazi-cvijetanja/ https://vutra.org/topic/122-kloniranje/ koristi pretragu foruma

apr 2014.

pozz.. evo imam jedno pitanje, sto se tice kamene vune za klonove dal moze ic ona obicna kamena vuna sto se koristi za izolaciju, dal je netko probo??

apr 2014.

nema druga ije kamene vune nego za izolaciju, barem ja nisam vidio da postoji... :)

apr 2014.

nema druga ije kamene vune nego za izolaciju, barem ja nisam vidio da postoji... :)

apr 2014.

topirani vrh zaboden u terramagmu + hormon incit2

maj 2014.

evo koliko je trebalo, majka taman juce presadjena out ;)
lejtonISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Ni dobio ni izgubio, mozes istu stvar napravit nakon sto se klon ukorjeni, a sta se tice bilo kakve kontrole klona prije nego sta je uopce odrezan, jedino sta mi pada na pamet je uzet klona sa cvjetajue biljke, samo da mu stabljika nije tvrda i drvena, stavis na vege rezim svjetla i iz cvijeta ti pocnu izbijat novi listovi i grane, samo rastu puno guae i viae se granaju nego majka s koje je odrezan. Progooglaj par sli ica o monster croppingu i sve ce ti bit jasno. Znam da je post prastar, al eto, cisto informativno I evo kako izgleda to u mene u boxu, kad je pustila korijenje i tjedan i pol +LST nakon, bacila je puno ovih listova sto imaju kao samo ovaj jedan prst, pa to sad izgleda vise ka neka salata. Izgledalo bi to joa guae nego sam otrimira bar 10-ak listova
Legalizacija2013ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Izvinite ako postavljam ovo pitanje a vec ima odgovor na forumu... Interesuje me kada kloniram biljku da li klona mogu da stavim napolje na suncu normalno ili moram u grow box ???

jun 2014.

nemoj na sunce dok ne pusti koren, ne mora ni box, moze da stoji i pod kesom u prozoru
StipeZMAJ

jun 2014.

Evo pitanje za sve koji su klonirali. Ovo je bio pokusaj cisto iz zafrkancije. Znaci bez hormona. Ovo je bila proba sa medom i kasnije zaljevanje sa vrbinom vodom. Lisce sam posjekao i ostavio samo ovo gore. E sad....posto se nisam prije informirao da klonovi zahtjevaju vlaznu mikroklimu, ja to nisam nist radio nego je ovako stajalo na prozoru(pretpostavljam da su se zato i listovi skupili ko borove iglice :) ), To sad stoji vec mjesec dana i vise...ne pamtim vise kad sam je piknuo.....neke pistilice-stipulice (kajgot to je) raste tamo di sam cepnul listove i stabiljka se malo deblja....al nist dalje. Kaj da ja sad radim stime??? :D Dal da to sve bacim u PM ili kaj :D Imam jos dva malo manja "klona" koja isto stagniraju...isto neam pojma kaj stime.

jun 2014.

Jel to pod atednom/neko svetlo ili danje svijetlo? Ja ti se ne ku~im u to ali je nebi bacio ako stoji ve mjesec pre~ivjeti e joa pa ko zna. "Gran ica" baca cvijet to je meni egzotika ve :)
StipeZMAJ

jun 2014.

Ma i meni je egzotika....vidio sam te fore sa medom i sa vrbinom vodom...pa reko nista me ne kosta capnut pod 45 namazat medom i pikut u zemlju. al neznam kaj sad dalje :D Ne stoji pod lampom...na pocetku sam bio stavio pod cfl al su klonule odmah, pa sam ih maknuo i opet su se vratile u normalu. sad su na prozoru ispod najlon vrecice i drzim zemlju zasicenu vodom konstantno. Neznam, mogo bi probat opet pod cfl.

jun 2014.

primilo se to, il pod lampe il pod sunce. to na pocetku su klonule pod lampom jer nisu imale koren a nisi ih prekrio kesom. ako su to novi izdanci primila se 100%
StipeZMAJ

jun 2014.

Ne izgledaju bas ko izdanci nego pistile i stipule. Ok...idu onda na sunce pa cu pratit kak ce se ponasat. izgleda da med i vrba radi svoj posao :) puno ti hvala ;)

feb 2015.

ako kloniram na 18/6 i klonovi se uhvate, prebacim na 12/12 da odrasle biljke procvjetaju, klonovi pre~ive i nastave se razvijati kada vratim na 18/6 ili ginu?

feb 2015.

pa ako ti prezive onda ne mogu da uginu. sta zapravo pitas, sta od toga drzis na 12/12 a sta na 18/6, objasni malo bolje

feb 2015.

niata joa nisam ni zasadio, za sada se raspitujem zasadio bi sjemenke i dr~ao na 18/6, kada dovoljno narastu, klonirao bi ih i dr~ao joa na 18/6 dok se klonovi malo razviju i onda bi promjenio na 12/12 da mame procvjetaju, a klonove bi ostavio u istom boxu, pa me zanima kako bi na to reagirali nadam se da sam dobro objsnio

feb 2015.

Isto kao i mame ..procvjetali bi ;)

feb 2015.

mali sa tek razvijenim korjenjem? ata na njima ima cvjetat?

feb 2015.

probaj pa ces vidjeti :) Ako je u zemlji i ako se primio ..procvjetat ce kao i odrasla biljka. A koliko ce dati to je vec drugo pitanje ;)

feb 2015.

a ako ne ~elim da procvjetaju, ako ih ~elim sa uvat za sljedei grow, ata da radim sa njima? imat u samo jedan box

feb 2015.

Glupo pitanje ortak . Baci ih , ili probaj da ih zaledia kao u nekom sf-u pa nam reci jel uspelo :D

feb 2015.

glup odgovor ortak ja pitam ljude koji znaju viae od mene da mi pomognu savjetom, da sam htio da me neko vrijea jer znam manje od njega o nekoj temi iaao bi u ured bilo koje dr~avne institucije

feb 2015.

Bez prepucavanja molim !!! Ortak !!! itanje je majka znanja !!! Ovdije sve ljepo piae a i svaka tema je obraena viae puta.Tako da ea 100% na i odgovore za svoje nedoumice.A kad se budea odlu io neato radit.Onda se pripremia i krenea,a mi emo ti svakako pomo u tvom poduhvatu.Al da joa nisi ni zapo eo a tra~ia ovdije da ti se dr~i nastava a nisi ni doma i napravio. No,no !!! Sory !!!

feb 2015.

Hajde biu ozbiljniji . Nije mi bio cilj da te vream , ali dobio si odgovor na svoje pitanje iznad od jednog od najiskusnih ljudi ovde . Okrenuo sam na aalu , a to ata ea raditi je samo tvoj problem . Ova tema se zove kloniranje vodi ,a ako imaa probleme postoje druge teme za to . No hard feelings , izvini ako sam te povredio . Preduhitrio me je malo dr. Smok sa odgovorom ...

feb 2015.

ok, idem napravit domai :sun2:

feb 2015.

prati malo logiku i sve ce biti ok, sta hoces da cveta drzi na 12/12, sta neces da cveta drzi na 18/6. ne mozes i jedno i drugo u istom boxu. bem ga ako tu nesto nije jasno, moras odvojiti ako hoces tako kako hoces il drzi mamu u vege dok klonovi dovoljno ne porastu.

feb 2015.

to mi je jasno ali htio bi znati da li mogu klonirati mame, dr~ati klonove sa njima u boxu na 18/6 i kada su mame spremne za cvjetanje i kada prebacim na 12/12 sa uvati te klonove nekako za sljedei grow? ako ih ostavim u boxu cvjetaju, ok, a ako ih maknem negdje van boxa, poato e biti samo jedan, da li e pre~ivjeti dok mame zavrae ciklus da ih onda vratim u box na 18/6 da nastave vegetaciju? izgleda da ne znam baa postavit pitanje kako treba, jebat ga, i nisam vidio da se o tome pri a negdje na forumu, mo~da zato jer nema smisla, ali ne znam dok ne pitam

feb 2015.

kako klonovi da ti prezive dok mame zavrse ciklus, jel znas koliko prosecno traje cvetanje. di ce da cuce dva meseca, na prozorskoj dasci. to mozes tako da izvedes jedino kad budu uslovi da klonove prebacis u outdoor, ovako il dva boxa (il jedan al da nekako pregradis ako mozes)

feb 2015.

Sta tebi nije jasno cijelo posljepodne...ako su na 12/12 procvjetat ce a ako su na 18/6 nece i sta tu nije jasno Ako ga mislis sacuvati da ne procvjeta onda si napravi jos jedan box i vegetiraj klonove.

feb 2015.

sad mi je jasno, ono ata sam ja zamislio nije izvedivo, nemojte se ljutit :sun2:

feb 2015.

:zvezda::
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2015.

12/12 sati neprekidno mraka = biljka cveta ''a ne 12 sati svijetla da ce bilka da cveta''. 18 svijetla i 6 sati mraka biljka ne cveta, nego raste. 16 svijetla i 8 sati mraka biljka raste polako i razvija visé zila, ali ne cveta. posle odprilike 3 dana 72 sata sa 12 sati mraka, pocinje da ulazi u prvu fazu cvetanja, rastezanje ''stretch'' 1-3 sedmice, pas faza pre cvetanja de pocinju glave da rastu i zadnja faza gde se lave razvijaju . kad bilka vec cveta ''12 sati mraka'', moze da se prekine, ako se povrati na 18/6, ali to nista ne znaci.
TexPOZNAVALAC

mar 2015.

Slabo ja shvatam ata si ti napisao matori :)
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2015.

To me ne iznenauje :), Nije mi lako n'a naa jezik pisati a cak ni pricati :) "pardon". `ta ta no nisi razumeo? "Platicea mi to mali! Sto me zoves matori!!!" ;)
TexPOZNAVALAC

mar 2015.

Matori je izraz kod nas,a teako da mo~ea da me zovea mali. Nisam mislio niata loae,opuateno i sve najbolje
KanabalkanENTUZIJASTA

mar 2015.

Zezam se.... Znam za taj izraz :)

maj 2015.

danas odradjen topping biljaka u out-u ;) idealna prilika za fotke u ovoj temi :)
smileeeeAMBASADOR

maj 2015.

Videh na internetu da se umesto skupe hemije za kloniranje moze koristiti i vodica od zalosne vrbe (willow tree). Ima iste hormone kao i hemija, a dzabe je. Evo link: http://deepgreenpermaculture.com/diy-instructions/home-made-plant-rooting-hormone-willow-water/

maj 2015.

da si potrazio preko pretrage to bi video i na nasem forumu, tema otvorena 2008 godine https://www.vutra.org/threads/kloniranje-uz-pomoc-vrbinog-hormona-rasta.2833/
smileeeeAMBASADOR

maj 2015.

Tacno. U pravu si da sam mogao, ali ovo je tema o kloniranju i ova informacija treba da se nalazi ovde. Ko prvi put klonira treba to ovde da vidi a ne u nekoj temi iz 2008. Peace..

maj 2015.

vidim da si raspolozen da me ucis gde sta treba da ide na forumu. nije neka tema iz 2008 nego tema na nasem jeziku o kloniranju uz pomoc vrbinog hormona koja je tada jos pokrenuta, poslednji post je iz 2014 godine koliko vidim a da je tvoj stavljen na pravo mesto, to jest u pravu temu kako bi trebalo po pravilniku onda bi tvoj tamo bio poslednji sa sve danasnjim datumom. dakle nisi u pravi i shodno tackama pravilnika ide opomena. uz to link je na tekst koji je na engleskom jeziku pa je kao takav mogao biti i u podforumu za tekstove na engleskom jeziku ako vec nisi bio voljan da ga prevedes. peace 9. Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu 6. Izaberite relevantan forum/temu za svoju temu/post
silverlungsENTUZIJASTA

jun 2015.

reci mi power...ovo belo su vlazne maramice ako se ne varam,da li si sa time posadio ili si skinuo?

jun 2015.

ma biljke su mi na ~20km pa sam samo obmotao da drzi malo vlaznost, secnuo sam ih par sati pre nego sam ih kuci zabo u zemlju. jednu sam ja zezno, ostale 4, vise nisu ni pod kesom, povremeno orosavam i da budem iskren, ne znam ni sta cu sa njima, cuce za sada u prozoru

jul 2015.

Stara je tema. Al pitacu ovde pa ko zna nek pomogne. Napravio sam box. Sve kao sa slika, sve po uputstvu ali problem imam temperatura mo je oko 33 stepena celzijusa. A vlaznost nemam s cim da izmerkm, al box je u boxu i lepo moze da se kondenzuje vlaga. Zanima me da li je problem ta temp?

jul 2015.

frend, moze da bude jer se mogu bukvalno skuvati, jedino sto granicu izdrzljivosti zaista nisam testirao. ova moja 4 sa fotke su pre dva sata iseljena sa prozora i bude tek sutra presadjeni, jbt. sad tek videh datum tog posta, sramota me :) al svi zivi, zdravi i vedri, ne stigoh fotkati

jul 2015.

Da ugasim onda jednu neonku? Jebem li ga skinucu onda sa strane prozore da bi imalo cirkulaciju vazduha i manju temp. Valjda se nece skuvati do sutra

jul 2015.

do sutra se nece skuvati, al sto uopste turas u box, dovoljne su dnevne temperature i da vidis kondenzaciju, ja sam one iz posta #84 ozilio u sobi na prozoru, nikav box nikakva lampa, a imas gore datum posta kada je radjeno ;)

jul 2015.

A ja kad sam te pitao rekao si ne moze kod prozora. Sad sam se dzabe cimao

jul 2015.

kada si me pitao, u kom kontekstu, ne secam se zaista. pusti pp da ne spamamo ovde ako je dijalog u pitanju
tttPOZNAVALAC

jul 2015.

Malo glupo pitanje al skinuo sam 2 klona prije 3-4 dana i zaboravio sam odrezat pod kutom stabljiku prije nego sam stavljo ga u zemlju,pa ato mi preporu ujete dal da ga is upam i odre~em il ima aanse da se i ovako uhvati,nisam niata koristio osim zemlje i vode...
StipeZMAJ

jul 2015.

Ostavi ga tako kako je. Taj rez se radi da bi povecao povrsinu reza, sto bi znacilo veca povrsina za korijen. Odrzavaj zemlju mokrom i prskaj biljke sto cesce.
tttPOZNAVALAC

jul 2015.

Nadam se da bude neato,ovaj desno dolje e uginut sigurno jer je star 1 dan a ve je po eo smeit,al nema veze treba mi 1 klon il mo~da bi mogo 2 ugurat u box pa 12/12 da prije zavrai :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se