VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQGubljenje tezine nakon branja
LEGACY

Gubljenje tezine nakon branja

137 odgovora29,868 pregleda

feb 2009.

Kolko se gubi na tezini od kad se biljka ubere do trenutka kad je potpuno suva i spremna za upotrebu? Posto sam cuo da se gubi oko 50% tezine.
bongashLEGENDA

feb 2009.

Tako nekako ...
BrenerPOZNAVALAC

feb 2009.

Ja bi reko i 70%
FukmondoAMBASADOR

feb 2009.

a ostane negdje 0,33...malo pifo u biti:bis:
hirnISTRAŽIVAČ

avg 2009.

A da kazem ja sam isto susio i merio tezinu pre i posle ovaj i negde oko 65-70% a i verovatno zavisi od uvjeta u kojim se susi i koliko se dugo susi
Kreso1988ENTUZIJASTA

nov 2009.

koja god biljka da se PRAVILNO susi izgubi 70% (sada ako si pohlepan lerdi onda ces manje susiti da dobijes na masi)
nEphNiOISTRAŽIVAČ

mar 2011.

a koliko prosje no grama (za puait) dobijea od jedne stabljike?
euforijaAMBASADOR

mar 2011.

Negdje izmeu 4-369g suvog

mar 2011.

Sorta, indoor, outdoor, briga, vremenski uvjeti, voda.... I jos mnogo toga je faktor za krajnju kolicinu. CITAJ!!
slobodanAMBASADOR

mar 2011.

mislim da ti na to niko nece odgovoriti,posto na to jedno tvoje pitanje bi trebao da odgovoris na prethodnih 10...recimo za pocetak, zamisli sad one koji uzgajaju u pc kucistu cija je biljka visoka svega 30,40cm i one koji rade outdor cije su biljke visoke i po nekoliko metara... imas temu dnevnik uzgoja pa malo prelistaj i nacices odgovor... ali je sigurno da gubis nekih 70% od tezine edit:born me preduhitrio... :))
grasshoper031ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Evo praktican primer: imao sam dve biljke u ormanu 50*60 cm i radio sam ih sa 10 CFL- ki ukupno oko 200 wati. sorta snowwhite i jedna mi je dala oko 30gr suve a druga preko 50 gr tako da zavisi i od same biljke a ne samo od uslova. Sa druge strane, jednom sam sinuo neku domaju napolje i dala je oko 150 po slobodnoj proceni. pozdrav
BladeZMAJ

jul 2011.

60%-70% se ziher gubi
hazeboyENTUZIJASTA

jul 2011.

Evo ja imam sada onaj vrh u sredini veliki na vrhu.tezio je ubran frisko 32g?nakon 2 dana susenja dosao je na 25,nakon jos dva dana na 17 i sad cekam.skoro je suh al nije jos.susi se na oko 21 stupanj i 50%vlage.slikao sam ga u ruci i nakon 2 dana kuzi se da mu se smanjio volumen.previse to pada s tezinom ja mislim.

jul 2011.

ma neka gubi koliko hoce samo nek je dobar dim.
EtajglechaAMBASADOR

avg 2011.

ja volim kad je skroz suva, da se rasprsne kad je mrvis, onda mi lepse i dimi, a ne kad donesu ortaci od sugavih lerdija koji uopste ne suse vutru, samo cap cap i bam u pakete...mater im kolko ih mrzim. a vutra smrdi na onaj hlorofil ili kako se vec zove, a kad zapalis, pa vise mi dimi duvan nego vutra, ma uzas!!! zato lepo osusis skroz i uzivas hehehe a tu ti tezina nije ni bitna :) ae pozz

avg 2011.

zdravoo..evo odlu io se na prvi post makar kaj sam sa vama tu ve par mjeseci, samo akicam iz kmice :).. zanimalo bi me to pravilno suaenje, na koji ju na in najkvalitetnije osuaiti prie paljenja? ito sam forum al na to nisam naletio nigdje O.o

avg 2011.

https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/1695-susenje-i-curing-metoda.html Jeli to lo~ia vatru a zec u aumi?:icon_lol: Nisi naletio jer nisi tra~io. Pro itaj pravilnik;)

avg 2011.

:/ nisam listo joa do tamo.. ma neato tako, pripreme su mi za proljee ako skupim muda, pa upijam sve informacije :) f
hazeboyENTUZIJASTA

avg 2011.

Treba bit onak suha,al ne da se raspada kad mrvis nego da je kompaktna.kad rastrgas vrh da nije mokra neg masna onak.ja sam svoje susio maksimalno po uputama i mogu rec da takvu travu nikad nisam dobio od nekoga.il je bila mokra il onak dehidrirano suha.od tad sam skuzio da je fakat bitno susenje i da puno popravi okus i miris.

avg 2011.

ajde kevice vam se nayebem slasno moderatori naci cete me vi mene moj qurac nesposobne debele gejcine evo ti i moja ip adresa smrade debeli 192.168.1.1 ako me nades ja ti i beznin platim pick@ li ti corava bas bi voleo da se sastanemo pa da popricamo u tri oka ima da ti ga izbusim srafcigerom mater li ti yebem mrtvu debele pick3tine do tipkanja...

avg 2011.

sad sam se zapitao,dali da radim LST ili da je prebacim u aumu da raste u visnu? ato je bolje za veci urod? inace biljka je sad u PC boxu visoka 15ak cm...
dupla-stotkaENTUZIJASTA

sep 2011.

ako imash strpljenja da chekash nosi to u shumu... ako hocesh shto pre svoju ganju cepaj LST :) mada najbolje bi ti bilo da prenesesh u shumu, a usput opet obnovish PC dok chekash to iz shume da imash neshto za pushiti... ;) ja bi tako uradio :D

okt 2011.

Pitanje za malo iskusnije growere.Kako dobiti granje, bez sjemenki(naravno da sjeme nije feminizirano, tj, savrseno)? iako svake jebene god, od 1,7. pa negdje do 15, 20.7. svaki jebeni dan cucim i pazim, i prije povadim muzjake, ma sve..al jbg, evo, peta god, ima ih manje dosta ali opet....ili je jednostavan odg..feminizirane sjemenke...ali ja volim ovo nase granjeee...laganoo...:))))))
popajISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Ako je tako ,"neko" sadi u blizini tvoje biljke(neznam koliko polen leti cini mi se oko 500-1000m)pa zakaci malo i tvoju zenkicu(ili ocupas muzjake i bacis ih blizu biljke,oni ti:bananabang: mene jednom ... ) !Probaj sa nekom fem. sortom ...
grassISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Kad piae da biljka ima prinos npr 600 grama, jel se to misli dok je joa zelena ili nakraju kad se osuai.

okt 2011.

ja mislim da je to gramaza kada je biljoza fresh, but, nisam siguran 100%

okt 2011.

Ni ja nikad to nisam uspio dokocuti jer nikad nisam kupovnu sadio, ali mislim da je to kad je svjeza... To su iste finte ko i kod obicnih reklama za kavu npr... najbolja, najfinija, zavodi zene, muskarce, a ono na kraju smece, gore od francka. Tako je i kod toga, treba i tu malo sliku uljepsati i ne dati sve van... Pa onda ti vidis vau, dobit cu 600g za pusenje kad na kraju kulja... Marketing je ja mislim tocan naziv za to sve :-)

okt 2011.

a mozda se i razlikuje u kontekstu outdoora (tamo se spominje neki prinos po m2) i indoora, i dalje nisam siguran ali malo mi puno za indoor da bude npr. 600 gr. suve, to znaci da se skida preko 2kg sveze po biljci? ima li jos neko misljenje po ovom pitanju... inace nisam opterecen gramima pa te detalje i ne gledam, a i garant se odnose na optimalne uslove holandskog staklenika :) koji izgleda ovako:
herb-o-logistENTUZIJASTA

okt 2011.

Prinos na m2 vrijedi samo kad se sadi sea of green metodom uzgoja (osim ako seedbank ne navede druga ije).(https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/8083-treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-data-sid.html#post156538) Tako sam barem dobio dojam dok sam avrljao po seedbankovima. Ne znam, ako grijeaim nek me neko ispravi.
hazeboyENTUZIJASTA

okt 2011.

Npr na GHS stranici pise za out 800g per plant,a za in 600g per m2.al onda dolje odvojeno god for sog i scrog.a na nekima to ne pise al ipak pise gramaza.ja isto mislim da se to odnosi na mokro,jer ne susi svatko isto..pa jel itko dobio bar priblizno onolko kolko deklariraju.a to per m2 za in se mozda odnosi na cca na 4 biljke.jer ja nikad nisam dobio ni priblizno suhog kolko tamo pise,a uvjeti mi nisu losi.
kholagrowerISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Kad se prica o sog (seeofgreen) to ti znaci da imas od 15 do 30 bijke na 1 m2.Moje iskustvo je,da na takav nacin mozes doci do 300-600g/m2 suvog.Nravno to sve zavisi od sorte i od uslova.
shtef25ISTRAŽIVAČ

avg 2012.

pozdrav nakon 4 dana suaenja u kartonskoj kutiji sa ventilatorom ini mi se da sam presuaio vrhove,temp je bila oko 25C i kutija se nalazi na mra nom mjestu nemaju viae onu masnou kao kad su ubrani a povraina je baa jako crispy,miris bezvezan kao neko suho sijeno ni blizu kakav je bio na dan berbe,danas sam ih stavio u papirnati akarnicl kroz par dana idu u staklenke jeli ovo uobi ajen tok stvari ili sam neato gadno zeznuo? hoe li vrhovi nakon nekog vremena opet postati "masni"?
CreativeLEGENDA

avg 2012.

stavi ih u teglice da malo povuku vlage nazad i povremeno ih provjetravaj....po ovakvom vremenu vec nakon 3 dana su suhi ko barut....a jasno ti je da gubis 70 do 75% tezine.

avg 2012.

u staklenci e dobiti orginalnu aromu,ne sekiraj se...
shtef25ISTRAŽIVAČ

avg 2012.

hvala na savijetu,da ra unao sam da ce se sve to smanjiti(ato i je) neznam za grame jer nemam vagu ali nije mi to problem nego sam se bojao da sam presuaio idu odma onda u tegle nadam se da povuku neato vlage nazad jer imam osjeaj da bi se vrh da ga sada izmrvim pretvorio u prah hvala na savijetu creative, i venlo na onom ato sam ~elio ut:)
BladeZMAJ

avg 2012.

Ako si presusio mo~ea headove staviti u teglu zajedno sa korom od naran e npr i zatvorit na dan dva,trebalo bi da omekane
blankerENTUZIJASTA

okt 2013.

Potvrujem gubitak od 70% !!
Legalizacija2013ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Dobar dan ljudi... moj trud se ove godine najzad isplatio malo... prekljuce sam skinuo moje prve 2 biljke odgajene u out-u danas im je 2 dan susenja, i probao sam jedan hedic ali jos je vlazna i mnogo lepljiva ali me je jako malo uradila, INTERESUJE ME! Da li ce se vutrin rad pojacati kada se potpuno osusi prirodnim putem?

okt 2014.

Hoe malo, nezamjetno. Ali probaj ostaviti u teglama 4 mjeseca bar pa budea vidio kak e onda da ameka i fino da vozi ;)
Legalizacija2013ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Stavio sam ih na susenje 9.10. ali ukljucio sam ventilator da rasteruje vlagu i non stop duva, pa bih zato susio kraci vremenski period. susi cu ih jos jedno 5-6 dana i to je to... nemora 15 dana da se suse, mislim da ne bi imalo potrebe toliko...
SensiSkankISTRAŽIVAČ

dec 2015.

a na seedsmanu sto pise 300g po bilji jel to sveze ili osusene

dec 2015.

zavisi, da li je auto ili fp, ako pitas za tvoj nik, moze se dobiti 300 grama suvog, ali to posle dobre vegetacije i dva meseca kjuranja.
TarzanZMAJ

dec 2015.

indoor kolicina ovisi o opremi i jacini lampe, duzini vegetacije itd itd a outdoor dobra priprema start na vrijeme i odrzavanje biljke do kraja kako treba. ukratko i najprostije receno. grouchy ne pricaj gluposti, kakve veze ima kjuranje s kolicinom??! i naravno da sensijev skunk moze prebaciti tih 300gr, a mozes dobiti i 3gr. od njega.. neznam stvarno kako ste vi to zamislili, uzmes sortu za koju pise npr. "yield 800gr" i to je to, ostaje samo posadit i cekat 800gr suhoga jel?? :fuck:

dec 2015.

sta vam je bre??? ako poberem kilo i po hedova, susim, kjuram, bla, bla, ser ser, kenj kenj, za dva meseca imam 300+ grama suvog fino iskjuranog i ukusnog dima.

dec 2015.

Uffff...neznam odakle ti bre ta matematika da izgubia pet put na te~ini od svje~eg tek ubranog??? Daj link di si to pro itao ili to pri aa iz vlastitog iskustva???

dec 2015.

Kila mokrog=300gr suhog+- koji gram ;)
TarzanZMAJ

dec 2015.

da otp 70% ode, a grouchy je napisao kila i po :)
StipeZMAJ

dec 2015.

Pa sto nije 70% vec poznata brojka kod kvalitetnog susenja? Tj. 30% ti ostane
TarzanZMAJ

dec 2015.

je

dec 2015.

tih 70% +- neki% je samo pod uslovom da je grow bio u najidealnijim mogucim uslovima, bez raznih stresova po biljku, napada insekata, budji... i da su hedovi napunjeni 100% i tvrdi kao kamem. sve to utice, kako na kolicinu, tako i na kasnije degradiranje u kolicini/tezini; neke vise gube, neke manje. i jesam ja rekao 1.5kg ali isto tako i 300+g sto moze biti i 25% suvog to kazi mami, ovo je forum i mozes napisati da nisam u pravu ili da gresim, stagod... gluposti i slicne stvari ostavi za kod kuce i/ili za drugare. da dodam i ovo ne, uzecu ono gde pise da je yield 1000+ a pobracu bar pola kile i na kraju cu imati 150g duvke.
StipeZMAJ

dec 2015.

[*]Zabranjen je svaki vid diskriminacije lanova i omalova~avanje njihove inteligencije ili sposobnosti, kao i uznemiravanje, pretnja, uvreda, kleveta ili sramoenje drugih lanova foruma! 25 k-plus bodova

dec 2015.

@grouchy Smiri se malo,Tarzan tebe nije vredjao niti ti pominjao majku,ja li no ovakve detinje prozivke ne toleriaem.
SensiSkankISTRAŽIVAČ

dec 2015.

ok,znaci sto pise yield 300g,to znaci svezih ne suvih hedova :D
StipeZMAJ

dec 2015.

Ne ! Ako pise po biljci, u vecini slucajeva se misli na outdoor ili prinos automatika. Suhe otrimane mase. Neki breederi navedu i indoor po biljci ispod tolko i tolko wata. Obicno je to 600w ili 1000w. Za indoor se misli na m2. Obicno sog ili scrog metoda. Takodjer suhe otrimane mase u idealnim uvjetima ispod 600 ili 1000w.
t@maraZMAJ

dec 2015.

Misli se na kona an suhi proizvod i ina e bude "malo" napuhano. Ubiti reklama :) A kako je Stipe ve rekao,vjerovatno su brojke dobivene u outu ili in dooru sa jakim lampama i u idealnim uvjetima :)

dec 2015.

ja od Purple ryder auto izvuko 460 gr mokrog i oko 145 gr suvog, a tamo piae: [*]Yield: up to 60 gr.... tako da, nisu se neato izreklamirali :)
t@maraZMAJ

dec 2015.

Ma reklamiraj odmah...nek ti vrate novce :D
StipeZMAJ

dec 2015.

Za cbd shark shock pise 500g/m2....i to se vrlo lako probije :) Sa 600w. Automatici outdoor takodjer dosta cesto probiju kolicinu deklariranu od breedera.
BIG DEVILAMBASADOR

jun 2016.

Zakljucak: od 20% do 30% ti ostane suvog, zavisi od sorte ;)

dec 2016.

Po mojim procjenama do sada 75% ode pa ti vidi:objesen:
StipeZMAJ

dec 2016.

@totalnimaler BIG DEVIL, Jun 14, 2016
nesalaLEGENDA

avg 2017.

Jel ko imo lsd od bayners farm? Pise 700g/m2 Kolko bi mogo dobit ispod 600w da bude sve ok? Na 4-5 biljaka. Suhog Dvoumio sam se da stavim 4 ili 6. Kkntam da cu 5...taman jednu u sredinu...

avg 2017.

Ta u sredini ce biti visak prije,ili kasnije. 700g/m2,ali u idealnim uvjetima !!
L0oDZMAJ

avg 2017.

A na susenju budes izgubio.... pfff a nisi pita kolko ces izgubit...:razvaljen:::fuck::vozdra:

apr 2018.

Isto i kod Chemdawga od Bulk Seedsa, ja sam baa bio upratio da proali urod osuaim pod malo oatrijim uvjetima: 10 dana u black roomu, 35% vlage, joa sam svaki dan vadio aator, pa pustim maainu onu ato kupi vlagu, da sve izvu e iz sobe na jedno 2h, provjerm onda ponovo vlagu, koja padne i do 25-35% i opet vratim box unutra, i tako 10 dana zaredom.. Curing sam radio po istoj methodi, u apajzu 35-45% vlage, a temperatura 20-24 negdje oko 2 nedelje sa boveda 62 packovima, na kraju sam od npr chemdawga (mokro bili oko 600g) negdje oko skoro 100g dobre (popcorn budove ne ra unam, njih je bilo 30-40g suhih, ali to ne puaim, to dijelim rodbini/druatvu), stvarno extra osuaene i izjkurane gand~e izvukao, i meni je dovoljno bilo.. ma high class kvalitet.. skoro nikakve razlike nema izmeu mog osuaenog i izkjuranog shita i izmeu npr ovih cbd sorti ato sam kupovo po avicarskoj, zna i isti kvalitet bude nakon suaenja.. P.S Najbitnije je da ne suaite pomou tamo silnih ventilatora, to samo pretvori vutru na kraju u barut, hedovi se mrve im ih dirnea i meni to npr nikako nije good... ventilacija da, ali ne u tom cilju da ventilatori udaraju non stop u biljku na najviaoj snazi... ono skroz malo da pirla iz oaka, nikav bed, ali da direktno udara po biljci, to se meni li no ne svia, vutra nakon toga ispadne puno smeija, pistili se osuae, headbud na kraju izgleda ko arapa od beskunika..
meinkampfENTUZIJASTA

okt 2019.

meinkampfENTUZIJASTA

okt 2019.

Dru~e ja sam u sred grada sadio na terasi i bila mi je femili opraaena,to Ti je dovoljan odgovor!Dru~e zamisli u sred grada na terasi,imao sam 24.seed!Ali nije seme niata izgubilo,mogla je da je opraai i Helens(industrijska biljka)seme je dalo narednih evo ve 5.godina penal Ruderalis Indicu.Samo sam se zaje..o ato sam jednu godinu presko io i od 20-tak seed 1 je proklijala i vidia je kolika je!

okt 2019.

Taj post je iz 2011. godine :)A Popaj je zadnji put bio na forumu 2016.
PablitoLEGENDA

okt 2019.

Teleportovao se u proslost :mario::

feb 2020.

Koliko dugo susite i u kakvim okolnostima?Ja moram u veci karton susit , necu imat gde na drugo mesto.Mislio sam izbusit sa strana rupice kroz koje cu provuc kanap gde ih mogu kacit.Ja sam prosli grow susio u sator jedno 11 dana na temp 20.Malo se je vise osusio pucala mi pod prste , mogo sam je dropit bez drobilice.

feb 2020.

evo batice...sve ima na forumu. :thumb: https://www.vutra.org/threads/su%C5%A1enje-i-curing-metoda.1424/

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se