LEGACY
Foto vs Auto iskustva
47 odgovora3,475 pregleda
Misko21
AMBASADOR4.940 REP98%
→ Legenda
Misko21AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#1
Pozdrav svima,interesuje me razlika izmedju foto I auto.Slabo kapiram engleski ,a kako nisam nasao to ovu temu reko ajde da otvorim I naucim nesto.
Prvenstveno sto me zanima su vasa iskustva I poredjenje jedne I druge sorte pod istim uslovima (prinos,kvalitet hedova,tezina uzgoja).Teorijski delimicno razumem kako ide uzgoj automata, zanimaju me I razlike u uzgoju.(tipa citao sam da se kod automata ne radi Loli tj da nije potrebno ne znam iz kojih razloga)
Jojoman
ZMAJ46.169 REP
JojomanZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#2
Manji
I jedno i drugo ima i svoje prednosti i mane ali to je samo u teoriji mogue dobiti odgovor u jednom postu,puno je postova na tu temu napisano i jednostavno ne vjerujem da to nisi mogao ovdje pro
itat,nije crno bjelo sve i takav odgovor nees naa u jednom postu ve u studiranju foruma, iskustva itd., ako te to stvarno zanima onda es do do odgovora ali sam es morati do do konkretnih zaklju
aka. Ina
e pitanje ti je puno preopairni, nisam siguran jel to
no ovako kao ti netko pitao ali puno je rasprava i iskustava iskusnih growera na tu temu,a ako o
ekivaa neki konkretan odgovor onda budi konkretniji s pitanjem,preciziraju ato te i zaato zanima, zbog
ega uope otvaraa ovu temu,planiraa grow pa se ne mo~ea odlu
iti ili tipkaa samo.....onako . Ako trebaa savjet dobit ea ga,samo preciziraj jer se knjiga mo~e napisati o tome ato si pitao.ako ~elia o brojkama onda ne trebaa otvarati temu ve pitat Google, mozda je lakse do do cvjeta s autoflowerom,ali za iskoristiti puni potencijal trebaa uz teoriju iskustva prakti
nog,"lakae" es dobit 5g cvjeta,a za 50 ti treba priprema mo~da i vea nego za foto, ato se ti
e kvalitete nekog straina foto vs auto, takoer vrijedi isto,ja mogu iz svog iskustva re da uope to ne mo~ea shvatiti iz teorije dok sam ne iskuaaa desetak sorti foto vs auto,
Mislim da se nisi potrudio prostudirat koliko si to pokuaao do
arati ili si samo imao potrebu neato napisati, evo za konkretna pitanja ja ti stojim na raspolaganju iako sam novi
lan imam neato malo iskustva da uleti s ponekim korisnim savjetom no ne vjerujem da ea htjeti sluaati nekog s 20 postova
Evo konkretno,ne radia Loli jer ako znaa svrhu toga treninga i neku veli
inu prosje
nu autoflowera, shvatiti ea logikom da i najni~a grana,prvi kat na automatu dobiva dovoljno svjetla,a Hst e ti na autou u
initi viae atete nego koristi,jbt ne mogu dalje,neka netko nastavi ako ima volje "zaato" . ::ludak:::confused:
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#3
https://www.vutra.org/threads/cannabis-vrste.322/
https://www.vutra.org/threads/treniranje-automatic-kanabisa-super-topiranje-by-cili.10974/
I tako krenea po temama, na
itaa se gluposti i debilana, usput nau
ia neato i shvatia zaato kolega @Jojoman viae ne mo~e :D
čapo_
AMBASADOR4.369 REP82%
→ Legenda
čapo_AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#4
@Jojoman ne bih se slozio sa tobom u kvalitetu, autosa sad ima cak i boljih od foto. S kolicinom takodje, normalno da ce autos kome vega traje 30-35dana da da manje suvog na kraju od fotosa ako se drzi u vegi 2meseca, ja sam radio fotose mesec dana vegu i na kraju ista kolicina kao kod autosa, ista oprema isti box. Autose berem u 80tom danu, a fotose u 110-120 sve zavisi od cvetanja. Po meni bolje da se rade autosi, moje misljenje.
Misko21
AMBASADOR4.940 REP98%
→ Legenda
Misko21AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#5
Too capo napokon jedan konstruktivan odgovor da cujem,je li koliko je pustis u visinu od korena do vrha kod foto,a koliko narastu automati ?
I meni je nesto govorilo koliko sam citao dnevnike da ce automati dati priblizno istu kolicinu kao I foto sa kracom vegetacijom recimo nekih 40 Dana.Meni u proslom growu 2 biljke 20L pot, lampa 300-350w led ,120x120 box ,nekih 75 dana vege ,lst-toping,od korena do vrha 40cm visina ,box 70% pun, rezultat 275g .Grow pre toga 4 biljke,12L pot ,box 120x120,lampa 400-450w, nekih 80 Dana vege,visina od korena do vrha 110-120cm,toping-fim,box 100% popunjen,rezultat 420g.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#6
A sunce ti ~arko, pa ata vi radite?
Stavim foto na 12/12 od starta i berem prije tebe koji si stavio automatike + manje struje potroaim :(
Autosi koje sam radio u indooru su cvjetali rano i brzo, ali su bili patuljci i rekao sam samom sebi, neea viae.
Za skriveni terasa grow i sl. duau dalo, ali u box nikako.
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#7
mislim da je prica sa autosima mrvu kompleksnija.
nije uvijek pravilo al ako pogledate brojku koliko treba autosu i koliko je yield, obicno bude proporcionalno. dulje "cvjetanje" = veci yield.
sto je Zlo reko, postoje i ti midgeti brzocvjetajuci autosi koji krenu cvjetat a nemaju ni 2 grane kak treba. naravno da ne mozes ocekivat velik yield pa makar i pod 2kW rasvjete stavio.
sad kolko vidim vecina autosa dosta dugo "vegetira" prije nego krenu cvjetat i prakticki izgledaju kao foto biljke i u praksi bi trebali imat veci yield nego ekvivalent fotosa cisto jer im mozes dat vise od 12h svjetla.
ima onih koji tvrde da ce autos isto dat ispod 10h i ispod 20h svjetla, al ja u to ne vjerujem ni grama. pod pretpostavkom da grow ide normalno i da je biljka sposobna za to.
tako da sad imamo cijeli spektar automatika, od quick patuljaka pa do superautomatika koji cvjetaju dulje od fotoperiodnih. barem je tako bilo u pocecima superautomatika pa su vecinom sve bile sative..... i tesko je onda generalizirat dal su autosi brzi ili vise daju od fotosa.
kako kada, kako ko
desilo se hrpu puta da ekipa pikne autosa(obicno je pocetnicima to primamljivo) a ne prilagode uvjete pa im se biljka kilavi i onda pocne cvjetat a biljka velicine upaljaca. kako to spasit? pa na kraju trose struju 2-3mj za 10g trave.
dok kod fotosa mozes ozivljavat i popravljat i vegetirat dokle god imas zivu biljku i dokle god drzis fotoperiod u vegi.
to nije kratka vegetacija. kratka vega je 2 tjedna.
pa sta radis ti sa 75 dana vege :D u 100 dana od sjemena do kraja mos foto biljku odradit da popuni cijeli box.
ja da pustim 75 dana vegu, biljka bi mi kroz dimnjak kuce izasla
jel ja to nes krivo razumijem ili? 80 dana vegetacije? to nes ne valja.
sve u svemu uz tolko puno vremena i svega, sa ledom si skinuo manje od 1gpw. ak pogledas da sa e27 idu preko 1.5 a sa brendiranom ledom i 2.7gpw.
u usporedbi sa hps om u 120 120 i 600w hps, 3 tjedna vega, 8 tjedana cvjetanja sa 4 foto biljke.... cca 1.1g/w sto je ok brojka za hps, al ne za led.
čapo_
AMBASADOR4.369 REP82%
→ Legenda
čapo_AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#8
Pa dobro ima tu svega, samo dobar lst i da se izvuce 10ak vrhova, kazem sve zavisi od sorte do sorte... vec par grovova radim Double Kush cake auto i za 80od semenke do harvesta skinem 60gr sa biljke ubacim 4kom u box.. oko 230-240suve na kraju sa 225w leda... ova sorta krene da cveta sa nekih 35-40dana. Bas brzo cveta, ima 21%thca.. i stvarno je kidalica bolja od mnogih foto koje sam radio, sve je stvar prakse... moje misljenje.
Misko21
AMBASADOR4.940 REP98%
→ Legenda
Misko21AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#9
Strowberry diesel 75dan,pot h zemlja ,120x120 box ,150w leda,brojke oznacavaju visinu vrhova.Ne znam kako tebi toliko narastu ,sigurno da nisam toliko rastegao biljku vrhovi bi bili visi za 10cm
Jeste capo , sigurno da iskustvo ima veliki uticaj na prinos,eto kod tebe 2 autosa pod 220w leda dobijes skoro kao ja sa 2 foto biljke pod 300-350w
Imaju ti autosi potencijala samo je do growera da li zna kako da je maximalno iskoristi sto verujem da je teze nego kod foto
Jojoman
ZMAJ46.169 REP
JojomanZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#10
Ako dobro razumijem,navedeni autoflower zavrai cvjetanje za manje od 6 tjedana,40 dana i u 40 dana napuni 60g ? Daj ako mo~ea nabaci neku sliku . Moj maximum na automatu je bio 90 i neato g suhog cvijeta i to kad sam radio supertoping+lst i samo lst ista sorta, topirana je po
ela cvjetati negdje 43,45 dan ali trajalo je predugo,110 dana otprilike, dok je ova bez topiranja bila gotova to
no 87dana od klijanja,no na njoj je bilo jedva 40 i neato g.
ekaj frend, ovo je foto ili ?
Misko21
AMBASADOR4.940 REP98%
→ Legenda
Misko21AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#11
Hahahaha jeste foto
Jojoman,koliko ih stavis u boxu ,koju lampu si koristio
čapo_
AMBASADOR4.369 REP82%
→ Legenda
čapo_AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#12
Evo prosli grow, 10 dana pred branje 70ti dan od semenke. Ona je cak spremna i 75ti dan za branje ali volim da ima vise ambera pa je pustim do 80og. Samo LST. i uradim lagani loli ponekad.
Jojoman
ZMAJ46.169 REP
JojomanZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#13
Fino fino, nisam siguran da smo se razumjeli, ispada zbog mog prvog posta da sam popljuvao automate ali ja sam shvatio da kolega pita auto vs foto u smislu auto verzija nekog foto straina, npr LSD barnyev vs LSD auto, i u takvom dvoboju pobjeuje foto verzija,od kvalitete preko kvantitativne pa do ekonomi
nosti,
@Misko21 ako mislia na automate spomenute gore od 100 i neato dana, kombinacija svega, cfl prvih petnaest dana,zatim led e27, zadnjih mjesec dana pridru~en HPS 250, konkretno tad su bile 2 ww auto od dinafema i Bubblegum od 00seeds,
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#14
Svasta citam ovdje :)
Imam u boxu 2 automatika i 2 fotoperiodne.
Vise ce biti na automaticima :)
30 dana na 18/6... sve ostalo na 12/12.
Kod automatika sve ovisi o vrsti.
Nemozemo usporedjivati npr auto Dark Devila sa auto Blue Mammoth.
Devil je prcoljak rastom a Mammoth prava biljketina.
Blue Mammoth pocima preflower 15 tog dana :D
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
jul 2021.
jul 2021.#15
:banana123:::banjahanje::
Ja sunce mu poljubim umalo baci na groblje,dok ne vido do kog ste lvl izgurali igricu :D
Mene autose pojela kornjaca(zamisli kornjaca)
A jel ovo spika koja se odnosi unutra ili napolje... ili je ovo jednostavno sve generalizovano... :razvaljen::
Ako je generalno... onda bi i ja dodao koje napucavanje za levelovanje...
Elem uporedit autosa i fotosa... pa isto kao da uporedjujes divlju macku sa tigrom... tako negde... i samo se zapitas ko je pobednik u kavezu :))
Misko21
AMBASADOR4.940 REP98%
→ Legenda
Misko21AMBASADOR
jul 2021.
jul 2021.#16
Poenta teme je isti uslovi,prostor,lampa,hrana..itd
Naravno popunjen box,sto bi kod foto biljke za 120x120 bilo 4 biljke 20L pot ,nekih 45-50 dana vege,kod autosa vec ne znam predpostavljam 7-8kom nekih 12L pot ,mada vidim da ih neki rade u 20L potove mada ne znam sta ce im toliki kada imaju nekih mesec dana vege
Tako I ja mislim Venlo treba 40+ dana vegetacije za foto da bi nadmasila autos u prinosu,sve ispod moze se meriti sa autosima ili cak biti I slabiji
MisterGreen
POZNAVALAC1.377 REP86%
→ Ambasador
MisterGreenPOZNAVALAC
apr 2023.
apr 2023.#17
Zbog nemogucnosti nabavke Automatika i narucivanje istih razmisljao sam da pokusam sa semenkama iz ulicne vutre
Interesuje me bas ovo sto si napisao,posto cu indoor,kako da iskontrolisem da vege traje sto krace? Odnosno sto manja biljka manji prinos ali manja vege faza,kako postici ovo? 12/12 od starta? Da li bi uspelo sa ulicnom vutrom,nece valjda biti 60+ vege na 12 12 od pocetka ?
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
apr 2023.
apr 2023.#19
@Sjaj o
iju
@MisterGreen
Zavraeni unutraanji dnevnici. Slike u starim temama fale na ~alost, ali teksta ima.
Ukratko, sve isto kao da si stavio na 18/6. Nema filozofije. Meni su u pravilu uvijek za manje od 30 dana procvjetale.
0Marac0
ZMAJ74.634 REP
0Marac0ZMAJ
apr 2023.
apr 2023.#20
Tra~io sam ovu temu,jer sam tu pro
itao kako su Dark devil auto maloga rasta,a tko me zna,zna da cijelo vrijeme uzgajam fotoperiodne biljke. Na drugim forumima(stranim) sam dobio tip,da se automatike u po
etku ne dr~i na prejakom svjetlu i da im topanje u pravo vrijeme paae itd.itd. sve se pokazalo manje,viae da je do genetike i samog uzgajiva
a!
I najiskusniji ponekad prezaliju,ato zaatopa biljku,tako da mislim kako kod automata nema nekog pravila!
Sve u svemu,ato se uzgoja ti
e,jedan od lakaih i bez ikakvog tretiranja,osim ato je jedna jednom topana,druga dva puta i drugi put je bilo nepotrebno,ali nisam puno izgubio,ako iata.....
Svakako
u ih opet uzgajat,stavit,samo me zanima ja
ina dima,jer radi toga ih nisam prije uzgajao!
Ne
u ljepi slike,jer
u pojest cijelu stranu. Na slikama su Auto Dark devil od Sweet seeds,a slike su prije flusha. Nove
uvam za dnevnik:)
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
apr 2023.
apr 2023.#21
Ja sam vec dugo u autosima i nekoliko stvari je jako vazno
Presadjivanje autosa nije problem,ali vrijeme presadjivanja bi moglo biti...Vazno je da biljka ne zavrti korijen oko dna pota !! Ako se mora..presadjuje se vec nakon 5/6 dana !
HST je glavni krivac za dodatnih 14+dana....mogao bi se kladiti da se nista ne dobije vise osim dodatnih dana...probao sam svasta i sve je to lila..lst je :thumb::thumb::thumb:
Stres na bilo koji nacin..gnojivo,temperatura,voda..bez vode..sve to pamte i vracaju tako sto ce im trebati vise vremena.
Foto ne reagira tako jako na stres kao auto.
Uglavnom lst trening,malo gnojiva ,puno svjetla...veliki pot 12+ i nema neke velike razlike foto/auto !
Proslo je vrijeme lowrider/a ...evoluirali su autosi :)
Mozda auto sorte traze malo vise paznje,ali i na vise su svjetla,pa je to i logicno.
High je kraci nego kod foto dima,ali je onaj prvi kick znatno jaci !! Terpenski profil je uvijek na strani autosa,ali je to i dobar povod za raspravu,pa ovo shvatite ....subjektivno:)volim autose
Lesa23
ENTUZIJASTA244 REP11%
→ Poznavalac
Lesa23ENTUZIJASTA
1. jul 2025.
1. jul 2025.#23
jel ok da presadim iz saksije nakon 14 dana napolje auto ili da cekam jos pa tad? og kush auto je u pitanju a saksija mala od litre, dve mada biljka tj listovi ne prelaze rub saksije.
Ćyro
ZMAJ67.043 REP
jul 2021.
1 / 25
jul 2021.
2. jul 2025.