VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQCannabis - vrste
LEGACY

Cannabis - vrste

199 odgovora35,256 pregleda
GreenManAMBASADOR

nov 2005.

- Cannabis Sativa je visoka i tanka biljka,obicno izmedju 200 do 400 cm visine.Lisce je uglavnom svetlo zeleno,posto ima manje hlorofila nego Indica.Zbog toga raste i cveta duze nego Indica i potrebno joj je vise svetla.Sativa raste veoma brzo,period cvetanja moze da traje od 10 do 16 nedelja.Urod je uglavnom manji nego kod Indica,ali je vrlo jak.Vrhovi su dugacki i tanki.Miris Sative je sladak i kako se kaze fruity(sto bi znacilo nalik vocu).Dim je prilicno blag.Poreklo Sative su Kolumbija,Meksiko,Tajland i jugoistocna Azija.Sativa ima vise THC-a nego CBD-a sto prouzrokuje mozdani,energetski rad,koji moze da stimulise aktivnost mozga i da izazove halucinacije. - Cannabis Indica je niska i gusta biljka,visine izmedju 80 do 180 cm visine.Lisce je uglavnom tamno zeleno,ponekad sa ljubicastim krajevima.Potrebno joj je manje vremena i manje svetla za rast i sazrevanje nego kod Sativa.Kad pocne da cveta potrebno je 6 do 8 nedlja da sazri.Vrhovi su gusti i zbijeni,izuzetno jakog lepljivog ili skunkymirisa.Urod je veci nego kod Sativa.Dim Indica je najcesce gust,ostar i cesto izaziva kasalj kada se udahne.Indica je tradicionalni izvor hashisha,a poreklo vuce iz Maroka,Afganistana,Indije,Tibeta.Indica uglavnom ima vise CBD-a nego THC-a,tako da je rad vise telesnog tipa,tezi i jaci nego kod Sativa.Rad je opustajuci,tzv.stoney high.Zbog svojih svojstava moze se upotrebiti u razne medicinske svrhe. - Cannabis Ruderalis je treca vrsta koja poreklo vuce iz Rusije,Poljske i ostalih istocno-evropskih i srednje-azijskih zemalja sa hladnijom klimom.Jos uvek postoje neslaganja oko toga da li je Ruderalis uopste odvojena vrsta.Cannabis je klasifikovan u tri vrste na osnovu ravitka I oblika mahuna semenke i na osnovu perioda rasta i cvetanja.Ruderalis raste u hladnim predelima,sazreva brzo a ima pokazatelja da mogu biti nezavisne od fotoperioda(odnos trajanja dana i noci).Neke osobine Ruderalisa su velike semenke,niska korovasta biljka visine od 120-180 cm,a nivo THC-a je nizi nego kod Sativa i Indica. Ovo su tri osnovne vrste iz kojih su se do danasnjih dana razvile mnoge nama poznate sorte,dugogodisnjom selekcijom i ukrstanjem.Cilj selekcije i ukrstanja je dobijanje biljke koja odgovara nasim potrebama,tj. dobijanje zeljenih karakteristika.Tako sad imamo biljke koje su predvidjene za indoor,za outdoor,mozemo da biramo nivo THC-a,miris,ukus,itd.
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Vidio sam na kanabis.org sjemenke za GREENHOUSE BIG BANG (Genetika: Skunk, Northern Light, El Nino ), GREENHOUSE A.M.S. (Genetika: Swiss Sativa, Swiss Indica), LOWRYDER, LOWRYDER # 2 (Genetika: Santa Maria, Lowrider). Mene zbunjuje to sto se iz ovog teksta o vrstama vidi da su sativa i indica potpuno razlicite, a pod GREENHOUSE A.M.S. pise genetika: Swiss Indica, Swiss Sativa. Moze mi ko to pojasnit, jesu li to krizane pa je to neka biljka izmedu njih ili?

jun 2008.

@Bruno... to ti je ono sto zovu u nas hrvata GMO MARIHUANA ilitiga SKANK(po hrv.) Iako to nema veze s zdravim razumom lol!!!! Ovako ,taj mix indice i sative ti je jednostavno HIBRID tu ti igrju omjeri u krizanju kako hoces da te radi ,da ima okus ,oblik rasta ,vrijem cvijetanja i naravno kolicina... sative te uglavnom dizu i djeluju na glavu ,a indice stoniraju idjeluju i na glavu i na tijelo... i sad raznim omjerima u postotcima tip 50-50 ili 80-20 ili kako mozes zamisliti... samo jos ovo da ti kazem,vecina sjemena sto se prodaje od raznih breedera i kuca,su hibridi,a najkvalitetniji ali i najskuplji su su oni prvih generacija stabilnih linija roditelja,takozvan F1,a drugi prodaju jeftino njihove potomke koji bi trebali biti malo slabiji (sporijeg rasta itd...)te sjemenke su ti F2 ,F3 ITD... Ako znas engleski daj si vremena pa prosurfaj malo na druge sitove kao >www.icmag.com . www.breedbay.co.uk , skini si u pdf u soft secrets magazin na http://soft-secrets.com/?id=47&title=Issues , ili Treating yourself http://www.treatingyourself.com/dhtml/issues.php koji je takodjer magazin o uzgoju industiji cannabisa i ostalih relevantnih stvari oko iste... Nadam se da sam pomogao... pozzz. :mrtva_banana:
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Pomogo si, hvala.
bacalulaISTRAŽIVAČ

jul 2010.

...imam jednu biljku koja raste bolje od sviju..l.nije bas razgranata ali se u zadnje vrime pocela popunjavati sa granama izmedju internoda...listovi su joj izrazito tamne boje ali ono sto me najvise zanima je to sto joj je stabljika crvene boje...tamno crvene i skoro da se na njoj nigdi ne vidi nijansa zelene ili zute koja je uobicajena...a sada je visoko oko 160 cm...mislija san da je to neka prolazna faza dok je bila manja ali nije..cak je potamnila vise nego sto je bila prije i ta je boja izrazenija...zbog njenog ubrzanoga rasta san mislija da je musko ali je izbacila pistile i pokazala da je curica...Dakle,zasto crvena boja ??
He-ManLEGENDA

jul 2010.

Moze biti da je takva sorta, ako kazes da je s njom sve u redu i da nem nedostatke minerala. Pogledaj npr Purple Haze - Slika 1, Slika 2 Evo i tu ima par raznobojnih http://www.marijuanagenetics.com/somaseeds.html ...
bacalulaISTRAŽIVAČ

jul 2010.

...HE-MAn nisan mislija na listove i na cvit da je crvene boje nego je stabljika...ona glavna a i sve manje grane...zna san nekad imati biljku koja ima malo crvenila po stabljici ali kod ove je to glavna i jedina boja...pa je test...dva lista su pala i mogu vam reci da je vise nego zadovoljavajuce...https://forums.vutra.org/images/smiles2/smoke18.gif
He-ManLEGENDA

jul 2010.

Ma to sam ti samo stavio primjer slike da vidis kako genetika dosta utjece na izgled. Tamni listovi i crvena/ljubicasta stabljika mogu ukazivati na nedostatak fosfora (P), obicno se desi ako pH nije dobar. I biljka ti onda uspori rast i cvijetanje a u slucaju viska fosfora moze doci do lockouta cinka (Zn) i bakra (Cu). Ali problem s P nije toliko cest i nema neke velike posljedice a i kazes da ti biljka raste normalno i cak brze onda mislim da se nemas sta zabrinjavati oko toga. I ovo je offtopic na ovu temu, pa bi bilo bolje da otvoris gow dnevnik ili novu temu tako da ne spamamo u ovoj.
RemusPOZNAVALAC

jul 2010.

pre nego sto se prebacis sa teme.. ubedjen sam da je visak azota..uglavnom ih nisam djubrio oko dve sedmice i oporavile su se.. dobile na boji i znatno bolje napredovale! ako lici na tvoj problem-to je! p00z
He-ManLEGENDA

jul 2010.

Eh da stvarno, zaboravio na Dusik, moze bit onda kao sto kaze Remus od viska Dusika (N)
bacalulaISTRAŽIVAČ

jul 2010.

...oke hvala na pomoci...u stvari ja tu i ne vidin problem nego me samo zanimalo zasto se razlikuje od ostalih... a sto se tice dnevnika...mislin da je kasno sada zato sto su vec velike ali da cu staviti koju sliku...ocu....pozz
MarkerAMBASADOR

sep 2010.

dali zna tko kakvu vrstu koja naraste do pola metra max!znaci da bude nekih 20-25gr?i ime

sep 2010.

Mandala satori,mandala hashbarry,neke autoflowering.Pod uvjetom da sadia indoor.
zla zlaENTUZIJASTA

nov 2010.

Da li mozete da kazete koliko dugo mogu da cuvam semenke ne otpakovane? da li mogu da stoje pola godine?

nov 2010.

da,a u fri~ideru ili na hladnijem mjestu ....i do par god. u najboljem slu aju.
derataurPOZNAVALAC

dec 2011.

jel zna netko koja je zapravo razlika izmedju ova dva lowrydera(pakistan ryder i afghan kush ryder)...gdje god sam gledao svugdje pise gotovo identicni opis(vrijeme cvjetanja,visina,postotak thc-a,karakteristike i naravno prinos) volio bi da mi netko da kvalitetno pojasnjenje jer sam u velikoj dilemi a i u stisci sa vremenom!hvala,svaki savjet dobrodosao
Big LLEGENDA

dec 2011.

Kolko vidim, razlika je u genetici, pakistanac je landrace pakistan crossan sa ruderalisom, a ovaj drugi je landrace afganistanac crossan sa ruderalisom... I jos pise da je pakistanac ruderalis, indica/sativa, a afganistanac ruderalis/indica.... I da, afghan ima 2% vise thc-a nego ovaj (22%) A visina i to su kod svih lowrydera sli ne kolko sam skuzio (short/medium) kao i cvijetanje.... I da, nisam jos znao za ove lowrydere, ine se dosta jaki i za oboje piae "very narcotic, almost devastating"... a to osobno jako volim.. xD Uglavnom, mislim da neces fulat koji god da uzmes....
derataurPOZNAVALAC

dec 2011.

jel ti to mene zajebavas? pa rekao si sve sto sam spomenuo...i oba imaju cca 20%,i znam da nemogu fulat izmedju ovo dvoje. zapoceo sam ovo pitanje s obzirom da nisam nasao neke razlike u karakteristikama,a ti pises banalne stvari koje je svatko mogao napisat ...a ovo sa genetikom necu ni komentirat znaci ponavljam,trazi se kvalitetno pojasnjenje razlike izmedju ova 2 straina,hvala
Big LLEGENDA

dec 2011.

hahahah stari oladi malo.... ako ti se ne svia ato sam reko mozes to i na normalan nacin rec a ne se preseravat tu.... i neznam sta trazis da ti se kaze, kakve karakteristike, a i uostalom upali si google pa trazi, ima milijun tema po svakakvim stranim forumima o ovim vrstama.... pozdrav
derataurPOZNAVALAC

dec 2011.

pa daj budi dobar i potrazi mi molim te di to pise,bio bih ti zahvalan ..ja nisam uspio nac

dec 2011.

mislim da ti je sa ovim odnosom genetike sve rekao. prva ima jedan dio sative u sebi i time je druga ija, sigurno da nije isti efekt. ova koja ima sative u sebi bi te u nekim prilikama mogla bacit na smijanje da se udavia, a druga poato je ista indica zabija i lijepi za podlogu...
derataurPOZNAVALAC

dec 2011.

hvala,sta nebi trebala onda duze cvjetat od druge?posto ima sative,bez obzira sto je AF...sto se tice smijalice i AF blueberry je indica pa vuce na high? uostalom,moze neki link gdje mogu vidjet da ima udijela sative?iskreno,mislim da uopce nema sative u sebi ili barem ja nisam nigdje nasao a trazim zadnja dva dana.npr.kao sto kaze 100%indica Pakistan Ryder AKA Pakistan Valley Feminised Automatic
GreenRyderLEGENDA

dec 2011.

.....svaki AF ima udio ruderalisa u sebi a on ti je podvrsta sative......da bas cudno, vidim da pise pure indica, samo nekuzim kak kad je crossan sa ruderalisom koji je podvrsta sative...... ....pricekajmo doktora PowerSeed-a da iznese svoje misljenje.... EDIT-sad sam malo bolje bacio pogled i afgan ti je cros indica/ruderalis a pakistanac je vec cros indica/sativa krizana sa ruderalisom tako da po nekoj logici bi afgan trebao vise pucat na stoned jer ima manje sative u sebi a pakistanac bi mogao bit jedan jako lijepo izbalansiran hybrid sa vecim postotkom sative..... .....nadam se da je malo jasnije.....
derataurPOZNAVALAC

dec 2011.

Hvala,znaci pakistan mi zvuci ko bolji izbor...jednako dugo cvjetaju s tim da pakistanac ima i taj pretpostavljam energy high?definitivno pakistan :lock: p.s.ispricavam se biglu na svom preseravanju,inace sam u zivotu veliki serator al bar sutim kad nemam sta za rec(znam da si samo htio pomoc al ubuduce do kraja procitaj pitanje prije nego sto krenes odg.) peace:hippy:
GreenRyderLEGENDA

dec 2011.

......to ti je sve relativno......evo samo moj primjer.....Blueberry (80% indica 20% sativa).....pucao je totalno na high, nisam mogao bit miran na njemu, tjera te radit nesto, pricas ko navijen i slicno..... ...a sad Auto Wembley (60% indica 20% sativa 20% ruderalis) ovo malo sto sam probao totalno fino izbalansirano, ima svega al malo vise vuce na stoned.....taman nekak kak su rekli indica/sativa 60/40..... ......tak da ono, iz mojeg iskustva.....malo sative a lupalo na high i drugi put vise sative a vuce na stoned...... ....sve je relativno.....bilo koju sortu da uzmes neces pogrijesit......daj joj uvjete i puno ljubavi i vratit ce trostruko........a kad probas svoj grass udio sativa/indica ce ti igrat najmanji problem.....sretno....

dec 2011.

ajd, kad me Ivach proziva ;) mada nema tu bas puno sta da kazem. tako je to kada dve drzave dele jednu planinu :) koliko sam ja ispratio pricu o ta dva staina nekih velikih razlika tu nema, oba u osnovi imaju jaku indicu koja je ukrstena sa ruderalisom (samo sto se pakistanski landrace zove Pakistan Velley, a afganistanski Afghan Kush) i sad posto tradicionalno jedni imaju jedan a drugi drugi landrace (???) onda i dva straina koja su prakticno isto, licno verujam da niko sa foruma ne bi uocio razlike kada bi probao jedan pa drugi. ako bas tragate za razlikama trazite ih izmedju Pakistan Valley i Afghan Kush.
derataurPOZNAVALAC

dec 2011.

hahah koja slucajnost ..blubachi su pri kraju 4.tjedna cvjetanja(3.komada),wembley(1.komad) jutros sjemenka proklijala,sutra ide u zemlju i kako stvari stoje pakistanci dolaze kad blubachi odu:b_hop: ...stavit cu do kraja vikenda blubache u galeriju da nebi bilo da izmisljam(prvi grow,nisam htio dnevnik otvarat al zato cu kad krenu pakistanci). samo da te pitam vezano za wembley...citao sam u opisu da je pametno podvezat grane za stabiljku da lakse podnosie tezinu cvjetova,vidio sam u tvom dnevniku da to nije bio slucaj(odlicno izgledaju,same pohvale) sto bi znacilo da nije striktno odredjeno to podvezivanje?mozda malo glupo zvuci pitanje al nisam bas za tu tehniku podvezivanja za stabiljku kad vidim tvoje wemblije kako svaka zasebna grana izgleda kao glavni vrh(fino upotpunjen :hehe:)

jan 2012.

ljudi sta je amsterdamka jel to hibrid ili skank?
Big LLEGENDA

jan 2012.

"skank" nije sigurno.... Skunk #1 Feminised Seeds Malo ovo pogledaj: https://forums.vutra.org/obrazovanje/577-pojmovi-hibrid-genetika.html?highlight=hibrid https://forums.vutra.org/obrazovanje/1492-%9A-skank-ha%9Ai%9A-%9A-je-%9A.html

jan 2012.

Amsterdamka je kad neki seljo zapali malo bolju domaju pa je hvali na sva zvona kako je to skank, kako je prealo 5 granica i kako vrijedi svaku lipu.
proGrowerAMBASADOR

jan 2012.

imam i ja jednog takvog tu u selu.. Greenpower slazem se u potpunosti s tobom
punoglavacISTRAŽIVAČ

feb 2012.

koju mi preporucujete biljku da je autoflover npr. neki lowrider hi potent,big yeld,za outdoor,samo ne ono malo kao sladoled

feb 2012.

Onda ne automatic!
Big LLEGENDA

feb 2012.

@punoglavac probaj proguglat malo "think different"... ako me kuzis, pronaci ces ono na sto te zelim uputit.... ali nesmijem izravno radi respecta prema nasem sponzoru... ;)
punoglavacISTRAŽIVAČ

feb 2012.

i narucio sam preko sponzora,nirv.short rider,i sjaaman ingemars punch i malo kolorita sjaaman purple widow.nisam puno razmisljao i ovo narucih pa sta bude.kakve su jeli neko probao
derataurPOZNAVALAC

mar 2012.

jel se ko susreo mozda sa AUTO BOMB od GH il zna mozda koju rijec vise o istoj?
BladeZMAJ

mar 2012.

Moram priznat da nisam uo za tu Bombu :-) eto ako neko zna i ja bi volio proitat neato o njoj
derataurPOZNAVALAC

mar 2012.

nakon poduzeg mozganja napokon se odlucio koji AF za outdoor...Auto Mazar,pa ako netko ima iskustva ili zna nesto vise o samom strainu molio bi ga da to podijeli :sun2: bio bi vrlo zahvalan prvi put se upustam u outdoor i to sa automatici sto zbog paranoje,sto zbog brzine...znam da uobicajeno pise 10 tjedana od klijanja za automatike(autoBlueberry je nekih 12 tjedana bio a autoWembley je kojih 10-tak dana prije) al sam procitao za autoMazar da treba do 100 dana pa me zanima jer to neki maximum ili optimalno kao sto pise 10weeks za ostale automatike?hvala evo clanak koji je presudio u odabiru:vb_devil: New Auto Mazar world record. 350g harvest from single plant. Here is the grow diary. | Dutch Passion

mar 2012.

ma taj seymour je nenormalan... jesi vidio njegov dnevnik sa Think Different? 356 grama iz jedne biljke...

apr 2012.

Another Unnecessary Casulty of Fake Pot | Hail Mary Jane WTF??? Je l' zna neko o kakvoj sinteti koj vutri se radi? Hvala

apr 2012.

sranje neko, ko i sva sintetika Mother of teen killed after smoking synthetic marijuana http://www.nydailynews.com/new-york/legal-synthetic-pot-deadly-plague-york-city-article-1.1047957 http://www.nydailynews.com/life-style/health/york-top-doctor-issues-public-health-alert-synthetic-marijuana-article-1.1049429

apr 2012.

Pa to je obi an Spice ili kako li se ve ovdje zove.A "sinteti ka marihuana" zvu i kao Bog zna kakva hemija ili tako neato.Manipulatori...

apr 2012.

Da li je itko probao uzgajat/duvat LSD strain: L.S.D. (by Barneys Farm) :: SeedFinder :: Strain Info ? Pise da izaziva lagane tripove i da je dobra za lijecenje depresije a 3 komada fem-a su 300kn plus postarina cca, razmisljam izmedu auto BBa i LSDa, radije bih LSD. ? Edit https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/9382-l-s-d-600w-ct-grow-mr-greenskin.html Nasao rucnom pretragom, nije mi htjelo search ni lsd ni l.s.d. Hvalaaaaa :)))

apr 2012.

Uzgajala je Mrkvica i jos par forumaaa,pro itaj dnevnik uzgoja
GreenRyderLEGENDA

apr 2012.

https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/6743-3-grow-mandala-hashbarry-8-mile-high-barneys-farm-lsd-fem.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/8711-400w-indica-l-s-d-mrkvica.html

apr 2012.

Treba mi najveca moguca dostupna vrsta vure za outdoor. Nije gerila, nego outdoor domaci, znaci hocu veliku biljku da susjedi misle da je drvo a ne vutra. Htio sam uzeti Spontanicu ali ima li koja jos veca a iste ili bolje kvalitete?

apr 2012.

visina zavisi od mnogo faktora, ne samo od vrste, znaci, koliko se potrudis toliko ti izadje :) t.n.r. je takodje odlicna

apr 2012.

ako hoea neku stvarno veliku onda probaj Durban Poison, navodno mo~e do 4 metra narasti...
nemapredajeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Pozdrav najludjoj ekipi na ovim prostorima :D Naime, troumim se izmedju 3 vrste (zato se i troumim) koju da porucim. Black label Master Kush (ovaj znam koliko daje jer pise )White Label Feminised Skunk 1 (koliko ovaj daje?)Seedsman Fem Velvet Bud (koliko daje ovaj po biljci?) Koju bi iste mi vi preporucili? Nisam pro grower. :) kao sto vidite uzimam nesto sto kosta oko 20 evra. ako imate nesto bolje da mi preporucite, otvoren sam za predloge :)

maj 2012.

koju god da izaberes ne mozes pogrijesiti,svaka je dobra na svoj nacin. ja se ne bi zamarao sa prinosom jer je to relativno i ovisi od uslova,growera itd. mozes imati manje ili vise od deklaracije. mozda je bolje da krenes sa opcijom kakav joj je rad znaci sto zelis,da dize,spusta,meni je to nekakav vodic.

maj 2012.

@nemapredaje Barney's Farm-Critical Kush ina e ovde mo~ea nai info za sve sorte http://en.seedfinder.eu/search/extended/
nemapredajeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

ajoj kako je lep.......

avg 2014.

Kolege neka preporuka za neku biljcicu sa visokim thc om i obilnim prinosom,zasadio bih 5 razlicitih,indor i neka preporuka za outdor sa visokim prinosom a kvalitetno ?:)

avg 2014.

znaci treba ti nesto sa dosta thc-a, da rodi kila po biljci i da je ne prva klasa nego exstra klasa, eventualno da biljka sama sebe uzgoji, hmm, ajd da vidimo sta ce ekipa da sugerise. ja sam mislio da hoces samo nesto egzoticno pa bih u tom slucaju preporucio pineapple express od g13 labs, ovako ne znam.
FukmondoAMBASADOR

avg 2014.

golden tajger ace seeds neje za svaka pluca i mozdane vijuge hehe pa kaze Overpowering psychedelic sativa effect, dense, stimulating and very long lasting. It may be devastating for beginners. Recommended only for the harder and most experienced sativa smokers.

avg 2014.

Neee treba mi kila nemam ja toliko mozdanih celija hahah upravo citam nesto o tvojoj preporuci takodje mi je za oko zapala ova Fukmondova stabiljcica,a da se uzgaja sama ne treba uzivam ja da se cimam bude mi sladje da je spikam :D Da zanemarimo kolicinu interesuje me samo neki predolozi za egzotiku i dosta thc -a :)
ProbuxnatorISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Ima li neko iskustva sa Pineapple Kush-om? Dosta sam trazio po :google2: i forumario :read: jer mi je ovo prvi grow i prva nabavka semena! :maryjane: Ali voleo bih cuti ako neko ima licna iskustva!
KapislaENTUZIJASTA

nov 2014.

Imam jedno pitanje, izvinite unapred ako ne volite ovakva pitanja. Hteo bih da zasadim kanabis iz medicinskih razloga, za le enje tumora na oku, pa me zanima koja vrsta indice ima najvei procenat htc-a (pro itah da je ulje bolje ako ima ato vei procenat htc-a, na foru preko 90%, ato sam zapravo uo da je nemogue, ali...) i ako mi mo~ete na PP ili ovde napisati cenu i gde i kako da naru im seme, bio bih vam stvarno zahvalan. :) Ako ne uspe to onda u najverovatnije uzeti neko seme iz paketa koji naru im, pa e biti malo te~e za uzgajanje, a i loaiji kvalitet verovatno, zato ne bih to. :signs051: :) Hvala puno. Btw, ne verovatan sajt, svaka ast svima za doprinos, vrh ste ljudi. :)
KapislaENTUZIJASTA

nov 2014.

Va~i, hou. itam, itam, ali ima baa mnogo stvari za pohvatati, malo se te~e snalazim. itam na ata naletim. :D Naaao sam sensiseeds sajt, samo joa vrstu da odaberem. Hvala, bolje vas naaao.

nov 2014.

HTC - mobilna kompanija THC - tetrahidrokanabinol ovo drugo trebaa :thumb:
ludPOZNAVALAC

feb 2015.

jel ima neko iskustva sa mataro blue od kanabie banke?
TarzanZMAJ

feb 2015.

pretraga cuda radi :)
TarzanZMAJ

feb 2015.

https://vutra.org/threads/koju-sortu-izabrati.5965/page-9#post-205502 https://vutra.org/threads/koju-sortu-izabrati.5965/page-7#post-175741 https://vutra.org/threads/magloviti-foto-kutak.5111/page-13#post-215640 "pretraga" cuda radi :)
ludPOZNAVALAC

feb 2015.

jel imas koji dosije za Y GREGA od medical seed uzeo sam i nju al nemam iskustva s tim sortama?:whato::

feb 2015.

pa ti ces da nam napisas iskustva za mataro i gregu, budi pvi, sta fali ;)
ludPOZNAVALAC

feb 2015.

uh malo ce te sacekati za taj utisak,jel ja cekam out...xe xe xe :D

mar 2015.

Jel moze neka preporuka za vrstu koja daje dosta veliki prinos pod nekim normalnim uslovima,a ima dosta thca ?:)

mar 2015.

Ma da a sta ce ti takva koja puno daje i ima puno thc-a kakva su to pitanja ?? Sve daju puno i sve imaju thc-a
TarzanZMAJ

mar 2015.

gledaj da ne cvjeta predugo ako je za out, posadi, pruzi joj kolko mozes i dobro je..

mar 2015.

Ne indoor je u pitanju,nemojte lose da me shvatite nisam mislio da mi treba neka magija prosto se malo dvoumim izmedju ak 47 og kusha lsd i jos ponekih pa bih voleo da cujem predloge,za sto veci prinos,izvinjavam se ako je moje pitanje zvucalo glupo
StastopojoAMBASADOR

mar 2015.

Nije vrsta presudna, najbitnije je da joj pruzis prave uslove i onda ce svaka dati svoj maksimum, kojim bi trebao biti zadovoljan. Sve sto ti je potrebno oko uzgoja mozes procitati na forumu, ja tako radim vec duze vrijeme...

mar 2015.

Odlucih se za Barneys farm mnooogo su mi se svideli,opredelio sam se za par njihovih curica
jaime88LEGENDA

dec 2017.

ako imam male i velike posude i biljke sativa i indica, koja ide u manju a koja u veu?
h0ndaZMAJ

dec 2017.

:fuck:

dec 2017.

Sativa u manju, indika u vecu..

dec 2017.

to,... u autu indikama kopam vece rupe nego hibridima, imao sam pre neke sative i nisu isle nesto; verovatno zbog velikih rupa.
chika BikaPOZNAVALAC

jan 2018.

koja je fora s tim cbd sortama , jel imaju one thc-a u sebi , jel bi se dalo to legalno sadit , i extrahirat cbd ulje, e da i kakav je okus??? jel zna neko podatak o legalnosti cbd-a na podrucju balkana , sry na off-u pozzzzz
StipeZMAJ

jan 2018.

fora je da imaju veliki % cbd-a za razliku od inustrijalki koje imaju mali % cbd-a bez thc-a u vecini slucajeva da. zato imas 1:1 ili 2:1 cbd:thc. npr shark shock cbd ima 6% cbd-a i 6% thc-a. ne da ovisno od sorte do sorte cbd kao takav nije zabranjen. cbd biljka obicno ima vise thc-a nego sto je dozvoljeno pa prema tome nije legalno. legalno je uzgajat industrijske sorte za koje trebas dozvolu ali takve sorte obicno nisu ozbiljan izbor za cbd ulje.
chika BikaPOZNAVALAC

jan 2018.

tnx na brzom odgovoru a bas sam imo dobru poslovnu ideju :) znaci griega na par hektara i iz tog izvuc ulje a jos dobijem i terp juice gratis :) znaci mogu slobodno narucivat cbd ulje s neta bez pravnih reperkusija :) , postoji li mozda hibrid s puno cbd a malo thc manje od 0,3 % , ili 0,03 kolko je vec zakonski maksimum. hvala

jan 2018.

sve imaju thc u sebi, od 0 nesto pa na vise. samo da kazem da je ovo bila sala.
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

U zadnje vrijeme citam o GMO vrstama koje se cak navodno mogu kupiti u nekim Kanadskim seed bankama. Zna li netko vise o tome? Jer neki reklamiraju i prodaju navodno vrste koje rastu u sijeni, vrste koje nikada ne umiru itd?

jun 2018.

uu breeee, ovo dobro :D to je i moj drim, crzim je u sobi kao cvece i berem po potrebi suv i kjuran bad!
StipeZMAJ

jun 2018.

https://www.bcseeds.com/product/never-dies-cannabis-plant/ na to mislis. al to je samo zayebancija. probaj kliknut i kupit.
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

Ehe nisam kliko! Jesam ponosan sad na sebe. Guglao sam BC Strains al nista mi nije izbacivalo, ni grow reporte ni video, nisam htio ovdje spominjat kompaniju da ne bi bilo reklamiranje jel. Kazu da Izraelci najjace rade na GMO Kanabisu. Pokusavaju stvoriti vrstu bez THCa a ja se samo plasim da nam ne oprase domace djevojke ti njihovi jel
StipeZMAJ

jun 2018.

Pa industrijske sorte/hemp nemaju thc-a, a ima ih na desetke sorti. I desi se da u outdooru oprase nase thc sorte jer se zna nac tu i tamo da rastu na divlje.
dedskinAMBASADOR

jul 2019.

Koliko ja znam Canabis ne umire , vezan je za godisnja doba , ako je stalno leto ona ce stalno cvetati , ili vegetirati , postoje neke vrsste koje umiru ali vecinom ne , al eto i to ce neiskusnim growerima da prodaju za velike pare . Jos kad pocnu sa onim , kritikal dizel limun shumsko voce , buda isus muhamed , eee ... sto lepo ne napisu Vrsta - Porez na budale #2 , Porez na budale#3 , ovde bacite pare #4 Al eto , marketing mora da diRa
MaystorPOZNAVALAC

jul 2019.

Uz du~no poatovanje, IMO, prvi post je besmislen jer takozvana indica nikako nema viae CBD nego THC , i kao ato je u potpunosti besmislena podjela na sorte indica/sativa/ruderalis, naprosto iz tog razloga ato biljka Cannabisa proizvodi THC kao reakciju na UV zra enje (Mo~da je smislena nekom u nekome kontekstu, ali meni nije, bar zasad osim za potrebe grube kategorizacije ). I stoga na viaim latitudama se proizvodi manje THC nego li na tropima ili pojasu Afganistan, Maroko, Libanon itd. Ako nekog zanima (ina e zanimljiv rad) mo~e se nai besplatno na internetu rad : Possible Role of Ultraviolet Radiation in Evolution of Cannabis Chemotypes, David W. Pate, 1983, i citiram njega: " In Egypt when the Viceroy Mehmet Ali wished to create a navy, he got Cannabis seeds from Europe to obtain suitable fiber for cordage. New seed had to be brought periodically, because the hemp plants obtained soon became incapable of producing good textile fibers. On the other hand, they began to secrete abundant quantities of the inebriating resin." A i mo~e se nai video klip na jutubu kako ekipa iz GHS tra~i tu "afri ku sativu" koja proizvodi jedino THC. Dakle, ak i da imate koju god ~elite genetiku, i ukratavate ju jedino sa samom sobom, kroz par generacija dobit e te ono ato vam daje priroda kroz uv zra enja na ovom podru ju.
dedskinAMBASADOR

jul 2019.

@Maystor Druze ja sam misljenja da biljka pravi THC bas iz razloga iz kojeg poizilazi to delovanje , to je ustvari otrov , Pravi THC ne zbog UV zracenja nego kao i recimo pecurke , ukratko da ih ne pojedu odvracanje napasnika . Nije namenjeno pusenju ,kad se canabis pojede potpuno je drugi rad jaci i duzeg delovanja , i drugaciji , bas narkoza . Zato biljka to pravi , da te otruje ako je jedes . jedno je sigurno , Marokanski i ostali sto si naveo canabis nije bolji , losiji je od ovog naseg, jer oni to samo bace napolje oni ne puse jer ne moze da se pusi to njihovo , puno je semenja , THC procenat je dosta manji zbog toga , to znam sigurno mos proveriti Zato i prodaju hash ,jer ako nije onda je bas slaba losa . Inace prirodni canabis nema toliki THC % , to sto kazes moze biti tacno ,ali iz drugih razloga

jul 2019.

...why does the cannabis plant produce a psychoactive compound like THC in the first place? The simple answer is for survival. + So Why Does Weed Even Have THC? Theory 1 suggests that it serves to protect the leaves from UV exposure, which can cause DNA damage. THC has been shown to be a very effective UV blocker. Theory 2 suggests that functions more like an antibiotic. In the lab, experiments show that THC can have antibacterial effects. Theory 3 is interesting because it suggests that, in fact, the THC is there to produce intoxication...
dedskinAMBASADOR

jul 2019.

a sto je bijoza zelena je interesnantno pitanje takodje :) , by the way , ona jad i beda od menki proklija bog te , obe . Ja mislio jalovo . Pogresi covek
MaystorPOZNAVALAC

jul 2019.

Krivo sam se izrazio, vrlo vjerojatno to jest istina , da proizvodi sredstvo za omamljivanje kukaca i drugih nametnika, ali cini mi se da je vrlo vjerojatno da proizvodnja THC raste kako se spustamo na nize latitude, i to potvruje istrazivanje, jer tzv sorta ruderalis ima vrlo niske postotke THC, tu na mediteranu imamo izbalansirane THC i druge kanabinoide, i u tropima najvise THC. Oni ne puse cvijet kad u Afganistanu imas toliko cvijea da mozes dimit grumene shita od 5g u nargili :D Bili ti duvao cvijet u toj situaciji? :D
L0oDZMAJ

jul 2019.

Gledam,citam i ne verujem .... Samo da je dobrog dima i prirode... inace sve ode u materinu slobodu... pfff oooo forume kakve si izjave poceo slagat...

jul 2019.

:rofl: :lol::ajnstajn:
EaglePOZNAVALAC

dec 2019.

Da li postoje strainovi koji dobro podnose lolipop stres? Hou da budem siguran da ne bude neko jaje na granici lolipopa. Hvala unapred.

dec 2019.

U lolipopu je najbitniji tajmig kad se radi,znaci u nekih 14 dana od prebacivanja na 12-12 je pozeljno uraditi,stim da ako napravis neki koktel od roota ili nekog drugog preparata na toj bazi koji ce zastiti sami sistem bioze od stresa velika je verovatnjoca da nece ni osetiti lolipop,tako da je to sve individualno.Imaju sorte koje malo otpornije na stres to su one sorte sa stabilnijim genom ali u vecinju slucajeva ako ga odradis u pravo vreme bioze nece ni osetiti lolipop.;)
DvolicniLEGENDA

dec 2019.

Ja sam radio loli kad su procvjetale, dvije su po ele bacat jaja a dvije ne, po upo i teraj dalje. E sad dal je od tog ili nea dr, neznam.

maj 2020.

Odli an strain za stelth outdoor! hr99AyYpdaE BBPYsZXICH0

okt 2020.

Potrebna mi je pomoc. kako da pronadjem tromjesecne sorte za autdor uzgoj?

okt 2020.

}elia da ti biljka zavrai za tri meseca u outu? Onda tra~ia auto sorte, svaki breder navodi vreme cvetanja ili period ~ivota od semena do ~etve (u idealnim uslovima). Ipak, ne mora zna iti da e tako biti, desi se da omane genetika pa da se produ~i i preko 100 dana.

okt 2020.

Mislim da se ne bi trebalo desiti da toliko omane ako je kvalitetna origal sjeme... Znam da postoje neke sorte 3, 4 mjeseca i kraj...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se