→ Legenda
jun 2010.
AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
Krejzy
POZNAVALAC→ Ambasador
jun 2010.
Z&N
ZMAJjun 2010.
I još nešto!Kažu da je kišnica dobra i zaista,ima idealan ph,ali,ja sam imao problema zbog kišnice.Vjerojatno je onaj vulkan imao veze s tim,tako da ju više nemam namjeru koristit.
Pozzweberjohn2
ISTRAŽIVAČ→ Entuzijasta
jun 2010.
AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
Z&N
ZMAJjun 2010.
AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
Vjerovali ili ne, al imaju bar jedno 6 tjedana:)
Zasadjene u neki biokompovit (drzane pod 2 cfl-ke (865 23w +827 18w), pa presadnjene u neku zemlju iz trgovackog centra (uglavnom slicna neka prvoj)
Usljedio je odlazak na godisnji :) 2tj. , pa pomislih da ih dobro zalijem :)
Nakon 2 tjedna (kisno razdoblje), dolazim doma ova najveca je bila visoka koliko i sad :), zemlja vlazna pa ih nisam ni zaljevao ... kupio jos 2 CFL (1 x 865 23W + 1x 865 20w).
Rezim svjetla od kad sam se vratio bio je prosla 2 tjedna sljedeci : navece oko 02h na terasu (sjeverna strana), od cca 18-19h pod CFL, do 02h pa na terasu .
Tokom pretproslog tjedna presadjene po "3.put" u zemlju Terra Magma sa perlitom, u vecu teglu 4l , na dnu tegle red onih keramickih kuglica, zemlja pomjesana sa perlitom (15%).....
E sad, prilikom presadjivanja isao sam probati npr. na jednoj odvojiti korjenje na suho (bilo je mokro :( ),na jednoj sve skupa, neke probat odvojit prstima i tak.....
Uglavnom , nakon toga pustio sam ih u kutu na terasi, al je navece zahladilo pa sam ih stavio sve skupa pod 24h (+ 2 nove(1x 825 23w + 1 827 25W), a kasnije procitah da bi korjenju trebo dat malo da se razvije , pa sam im dao 4 sata mraka i vratio na 24/0, i evo ih :)
Pa sad ako imate kakav ........ savjet... :gothband:Z&N
ZMAJjun 2010.
Kao što vidiš,nije puno starije od tvojih,ali sa dobrom rasvjetom (istina,moglo bi i bolje) ovo je rezultat.
Tvojim biljkama jako fali svijetla i zato su tako tanke i ne mogu same uspravno stajati.
Isto tako,čini mi se da im i lišća malo fali-jesi ti to kido listove?Ako jesi,uz sve one promjene u svjetlosnom režimu,bit će čudo ako ispadne koja normalna ženka.Naj vjerojatnije će sve bit što moodonje,što hermići i samo muka s njima.
Ako misliš nastavit s tim biljem,preporučam LST-low stress training ,jer jedino tako će dat neki urod vrijedan truda.
Taj biokompovit,ili kako se već zove je drk od zemlje i čudim se što su uopće preživjele.Ova zadnja,Teramagma,je dobra,ja ju ne koristim,ali mnogi groweri tu na forumu je koriste i dobra im je.
Zaključak-tema ti je za qrac,kupovo bi mineralnu da ih zaliješ,a za svijetlo nemaš :ohno:AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
Z&N
ZMAJjun 2010.
AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
Avantura
ZMAJjun 2010.
AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
a ujutro s njima kraj prozora s unutranje strane terase, hladno je jos vani....
A kad sam se vratio s posla imao sam sto vidjeti :family1:
napomena na terasi imam sunca od 06h-11h otprilike, ostalo hladovina)
Rezultati terapije gnojivom po sljedecem receptu prokuhana, procijeđena voda, plantella list cijela doza, malo jamnice da popravi dozivljaj i sve zacinjeno s ph-minusom na ph 6.5
evo ih veceras, veselo drustvo :)
zatim je jedna nakon povratka s posla lagano dobila topiranje, i to najjslabija :)
p.s. topirano sa skaricama za nokte :)
a sljedeca je dozivjela amaterski LST (ajde da malo treniramo, ljepljiva traka + vezice :), izbor je bio putem eci,peci pec brojalice :) 
i nakraju evo najvece sa nedavno spustenim listovima, sa potpuno novim izgledom :)
i tako neda mi vrag mira, i odlucih da ju sljeduje LST..., i tako prilikom natezanja vrha prema dole, desilo se sljedece, zapela mi vezica na ovo :
Dal su to one prave dlacice ili to nije to ?
Uglavnom, evo nekih cinjenica :
Ova najveca bila je potpuno spustenih listova, gornji listovi bili su potpuno tamno zeleni,stabljika ljubicasta, ostale djevojcice su bile malo bljede i pokazivale su umor nakon nekog vremena provedenog pod CFL-kama (par sati),
Znale bi dici listove ali nakon par sati listovi su se polako spustili. Zemlja je bila mokra, nedavno zalivena reguliranom vodom sa ph minusom, isto stanje bilo je i prije toga
samo sto su se nakon zaljevanja listovi duze drzali podignuti.Zalivene gnojivom i eto veselog drustva.
Eto, nadam se da su moji problemi rjeseni a sad sve po starom :)
Svima puno hvala :)
I jos jedno pitanje jel mogu sad da LST-ujem ovu veliku ?AndrijaJ
AMBASADOR→ Legenda
jun 2010.
oprez
ENTUZIJASTA→ Poznavalac
okt 2012.
DJFlyHigh
LEGENDA→ Zmaj
okt 2012.
CATFISH
ENTUZIJASTA→ Poznavalac