VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQAmaterski vodič : Kada ubrati biljku kanabisa?
LEGACY

Amaterski vodič : Kada ubrati biljku kanabisa?

458 odgovora55,836 pregleda
BizzzoZMAJ

mar 2015.

Ponukan čestim pitanjima tipa "kada trebam ubrati moje biljke" te činjenicom da je postojeći "vodič" izgubio slike u istom, pišem slijedeće recenice. Jedini način za konkretan odgovor na ovo pitanje je kromografska analiza trihoma i ona kaže 30-50 prozirnih, ostalo mliječni i Amber. Jer kasna berba znaci gubitak potencije, jačine. Međutim, pogled na kanabis kroz džepni mikroskop (investicija reda veličine 5-7 €). Povećanje od 45 x je i više nego dovoljno da bez ikakvih problema dijagnosticirate fazu sazrijevanja. Najbolji način za utvrditi kada je i da li je Vaša biljka spremna za branje je da utvrdite zrelost trihoma na biljci. Trihomi su ljepljiva smola koja pokriva kako cvjetove tako i lišće biljke. Trihomi prolaze kroz tri stadija razvoja: 1) Prozirni trihomi - Prozirni trihomi su nezreli te Vas neće dovesti do HIGH kojeg ste možda planirali. Kratkotrajan nedorečen efekt koji cesto baci u paranoju, pojača lupanje srca općenito neugodan osjećaj i druge nuspojave. 2) Mliječni / mutni trihomi - Trihom je na svom vrhuncu. Potpuno sazreo THC. Biljka u ovoj fazi još uvijek raste (puni se). Puni efekt sa srednjim trajanjem. 3) Zlatni / Smeđi trihomi - Trihomi koji kreću prema kraju životnog vijeka. Ciklus zatvara preuzimajući crnu boju. Puni efekt koji Vas tjera na ležanje, spavanje, odmaranje. "Couchlook" Puni efekt svake biljke kanabisa se dobiva kada biljku skidate u fazi kada ima 50 % Mliječnih / mutnih trihoma. Napomena: kako biljka sazrijeva kroz cijeli životni vijek tako prate i trihomi što bi značilo da je nemoguće postići da 100 % trihoma bude Mliječnih / mutnih. Kod berbe uvijek ocekujte sve vrste trihoma po vašoj biljci, u različitim omjerima ovisno o starosti. Prerana berba Ukoliko Vašu biljku uberete prerano, nećete dosegnuti njezin puni potencijal kako radom tako i količinom odnosno veličinom samog Bud - a. Prozirni trihomi ne sadrže potpuno zrel THC te nisu potentni. Budite strpljivi jer u suprotnom ćete Vaš silan trud na kraju izgubiti, odnosno biti ćete razočarani. Prekasna berba Kako se život biljke bliži kraju ona će imati sve više Zlatni / Smeđi trihoma. Isti se bliže kraju životnog vijeka, kada im se razina THC lagano spušta a razina CBD povećava, te proizvode "body stone" odnosno osjećaj koji više ide na tijelo nego na glavu. Pokušajte izbjeći da više od 75 % Vaših trihoma pređe 75 % jer bi to znacilo da ste Vašu biljku prekasno ubrali. ~ Keep Growing and Smile ~
AdolfSaxISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Lepo objasnjeno, svaka cast!

maj 2015.

Svaka cast, to je to....... bravo Bizzzo bless

maj 2015.

Koliko u prosjeku treba stabiljki da izraste i da procvate?
StipeZMAJ

maj 2015.

Stabiljka ne cvjeta. Biljka raste i cvjeta a stabiljka je sastavni dio. Nema prosjeka. Ovisi sto sadis i kako sadis i na kojem rezimu i jos sto stvari. Baci se na proucavanje foruma i za 3 dana ce ti sve biti jasno.

maj 2015.

Hvala na odgovoru a pokuaavam lagano imam stabiljku od 30 cm to mi je prvi pokuaaj pa ne ~elim neato sijebat msm nije mi bitno koliko e uroda bit viae me brine da se ne razo aram hahah pa pitam kako i ato

maj 2015.

santimetri nemaju veze sa cvetanjem, moz da procveta sa 5 ili sa 150. prica je malo komplikovanija tako da bez citanja tesko da ce ici spznaja cudesnog sveta kanabisa :)

maj 2015.

Imam ja pitanje, na dosta stranica sam procito da je jedna od sigurnijih tehnika/orjentacija kad brat kad pocnu listovi na vrhu zutit? Jel to pije vodu ili?

maj 2015.

hehe, ne bas tako drug. listovi mogu da pocnu na vrhu zutiti od mnogo cega cak iako biljka nije zrela. kada je zrela listovi prakticno celi budu zuti, pogotovo veliki fan listovi. al bolje je proceniti na osnovu provere trihoma, tad znas na cemu si, a moz i da degustiras pa vidis kako ti se svidja ;)

maj 2015.

kakva sam sve +ovna u zivotu pusio , i posto nisam pusio ima vec ola la strah me i probat prije vremena da ju nebi odmah sasjeko.. Strpljenje mi nikad nije bilo pod kolumnom vrlina... :)
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Morati ea ga smisliti, nai ata god. Jedna od glavnih osobina growera bi trebalo biti stpljenje ;)
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Morati ea ga smisliti, nai ata god. Jedna od glavnih osobina growera bi trebalo biti stpljenje ;)

maj 2015.

Zato imam vas da vas maltretiram slikama da mi mozete rec kad je vrijeme berbe... :) :)
jurcaAMBASADOR

jun 2015.

dali je na svim vrhovima jednak omjer trihoma, ili se mijenja? kad provjeravate na mikroskop koje vrhove gledate? glavne ili je svejedno

jun 2015.

Ja pratim sve. Uzmem po jedan uzorak i od gornjih i od donjih vrhova.

jun 2015.

Ako smijem nadodat odgovor sto sam dobio na jednom stranom forumu nazalost pre kasno , al sam zbog njega odlucio ostavit na zivotu super hash ako treba do 100dana... Judging from your Pictures, it appears to me that you harvested a bit too early. The Trichomes were all still Crystal clear and it appeared that Pistils were still being developed. It also appeared that the leaves were also still being produced. I would suggest a bit more Patience in the future. Allow the plants to continue their LifeCycle a bit longer. The classic signs of harvest time are various combinations of the following: Lower fan leaves finally dying away, upper fan leaves beginning to tip yellow, Trichomes turning from clear to milky, even towards amber, Pistils turning amber or other Colors and for the most part not being produced anymore. Sto nazalost ovdje nisam nigdje procitao...
zlotvorAMBASADOR

jul 2015.

itam zadnjih dana o tome na stranim forumima i mialjenja su esto totalno suprotna. A ja pffff :zvezda:: Naravno, puno ovisi o sorti i o ~eljama growera. Nije isto ako ~elimo energeti an high ili kau , pa onda joa da li je indica, indica/sativa ili ista sativa.
BizzzoZMAJ

jul 2015.

Amaterski vodic. Kaze tako na pocetku a i u naslovu. Problematika je puno kompliciranija. Ovo je za ono "rudimentalno" ;)
kaktusdzekENTUZIJASTA

jul 2015.

gdje se moze nabavit ovakav mali mikroskop,super si objasnio sve u vezi trihoma i branja,,svaka cast
BizzzoZMAJ

jul 2015.

Imas u oglasniku. Kod roma na pijaci. Na kirvaju po selima. Vjerujem i kod kineza.

jul 2015.

imate na ebayu usb mikroskop 20ak dolara, Toplo preporucam..
kaktusdzekENTUZIJASTA

jul 2015.

trihomi rastu na hedovima i listovima znaci,,hocu li pogrijesiti ako budem gledao kroz mikroskop u list a ne u cvijet,,mislim sto se tice koncentracije trihoma i zrelosti,citao sam da se kasnije od listova moze napraviti hasis
BizzzoZMAJ

jul 2015.

Gledaj head. Nemoj gledati list. Na kraju krajeva neces njega pustiti. Btw, dobro si citao. Imas i tu kod nas na forumu par tema koje pricaju o tom famoznom haaiau :)

jul 2015.

Hvalevrijedan vodic samo me ubolo ono zadnje u oci... Nisam bas upoznat s medicinskim dijelom al ako se ne varam, za ulje preferiraju veci CBD a niski THC posto vecina bolesnika ne voli high od trave, zeli samo lijek. Doktore Bizzo, znaci li to da bi uzgajatelji trave za lijek trebali cekati skroz potpunu zrelost biljke?
BizzzoZMAJ

jul 2015.

Naravno.
sharpLEGENDA

jul 2015.

????????????????????????????????????? Vidio Rome tamo , ciganima nit glasa nit traga:whato::. Edit : primio obavijest , i jadno objasnjenje- "promjenio sam u rome i izbacio neprikladno...mada ima u vicevima svaki drugi je o ciganima :( " , Vic je vic, radi se o sali a ovo gore citirano nema veze s salom.

jul 2015.

Sto smo postali politicki korekatn sajt u 3pm Ovo je kao neki turbo politicko korektan forum....Nije cigan nego rom.. Jesi se ti to mozda @sharp osjetio povrijedjenim??? Sto vas rome ciganima zovemo? NE kuzim.. KAd smo vec kod toga... Sto rade 3 cigana na uglu??? SMRDE... lol!
sharpLEGENDA

jul 2015.

@DiskoKobaja , ti si jos jedan dokaz da se mozak da operirat ali pamet , nikako. Pravilnik foruma citat : [*]Zabranjen je svaki vid diskriminacije lanova i omalova~avanje njihove inteligencije ili sposobnosti, kao i uznemiravanje, pretnja, uvreda, kleveta ili sramoenje drugih lanova foruma! [*]Poatujte druge lanove foruma barem onoliko koliko ~elite da drugi poatuju vas! [*]Izbegavajte svae i prepirke, to nigde ne vodi sem iskljucivanju ucesnika sa foruma! P.S. Ja sam Albanac po nacionalnosti i ponosim se time , a da sam se rodio kao Rom isto bi bio ponosan na svoje rodoslovlje. A ti si jedan obicni ponosni univerzalni pedercic. Napomena:Molim razlikovati pederluk od homoseksualnosti.Naime, do danas je otkriveno 98 vrsta pederluka,jedna od ... se moze iscitat na postu iznad mojeg.

jul 2015.

Necu se spustat uopce na tvoju razinu...:clap:: Al ti kao tako pametan eto odmah prekrsio pravilnik.. :clap::
BizzzoZMAJ

jul 2015.

Moja namjera nije bila da se diskriminira nikoga. Nema niti smisla da se kacis sada na to Cigane ili Rome ili kako vec. Za mene su svi ljudi. Neki viae neki manje. Obrisao sam ostale postove. Obrisati cu i ovaj. Molim Vas kulirajte, tako nam se svima viae isplati. Pozitivna karma zna i viae nego sve pare ovog svijeta :)
BladerZMAJ

jul 2015.

Ispri avam se unaprijed ali ata nije da onaj koji misli da je cigan uvreda ubiti cigane smatra loaima i onda na povraini psihe ih brani... sry samo neke observacije kroz ~ivot... :D. Hendikepirane i manjine triba vrijeat ko najboljeg prijatelja e onda si tek ovjek pravi... Pobrisi i ovo molim te.... nema potrebe da stoji na ovom forumu jer nema ode diskriminacije barem stasam ja do~ivija tako da i nema potrebe za komentarima to je isto nesporazum... Viae sam ljudi usri ija sa crnim humorom nego pohvalama i to * 1 000 000. Bitna je energija ispod tih rije i a ne ono ata se govori...
sharpLEGENDA

jul 2015.

Gospodjo Oprah , moj post nisi trebala brisat , potpisujem svaku rijec koju sam napisao. Ma uostolam pisite i brisite sta hocete. samo cu vam citirat @Blade -a : Ovaj forum sve vise postaje Cuspajz-Corba
UNDERCOVERPOZNAVALAC

avg 2015.

Na mom auto AK47 su razli iti trihomi, pri dnu prozirni, a pri vrhu viae od 50% mlije ni i oko 7% crvenih. odakle uzimati onda uzorak?

avg 2015.

Pri vrhu valjda ;) 50% mljiecni nesta amber haha ti si u ciljnoj ravnini ;)
UNDERCOVERPOZNAVALAC

avg 2015.

joa u je dr~at 5-7 dana. jer pri vrhu sa sjeverne strane jedva se nae koji "amber" :D, a i taman e joa malo sazrit ovi iz doljnjeg djela. Za cca. 3 dana e joj biti 6 tjedana cvjetanja, a piae da cvjeta od 5 do 7 tjedana.
trubabubaLEGENDA

avg 2015.

ako si u mogucnosti beri u fazama.
stalkerAMBASADOR

avg 2015.

Moze li neko reci je l' pri kraju ova prva biljoza? Nemam tacan podatak kad je posadjena i kad je krenula da cveta, sorta je Chronic. Na rezimu je 12-12. Slicica je malo losija...

sep 2015.

Nadam se da nisam promasio temu, evo danas sam coknio komad s glavnog heda,pa me zanimaju vasa misljenja i naso sam jednu sjembu?!!? Jel moze bit da je tako brzo sazrijela (3dana) zbog stresa od presadjivanja?? @Stipe @PowerSeed @CilI @Smells
SmellsZMAJ

sep 2015.

Ako dobro vidim,mutno je barem 70% trichoma...ja bi ostavio do pojave prvih smeih :) pohermila je ona tebi puno prije,ako si nasao sjemenku...ne da je pohermila,nego se i oprasila :rasta:

sep 2015.

Bit ce da je oprasena al mi nije jasno kako, je da nisam ni zagledo previse al nisam uocio nigdje jajasca na njoj, mozda zbog cinjenice da je bila u outdooru pa vjetar donjeo?? Ja to skidam u nedjelju pa kud puklo da puklo..Jer sjemenka je bas onako lijpa i zrelo izgleda..Da ju sacuvam pa probam za next grow?

sep 2015.

nevidim smede a ovi su mutni ili svjetlo u njih jako bije.pricekaj barem malo smedih ljepsi ce ti high bit. a sjeme gledaj ako je sama sebe oprasila sjeme je bezvrjedno jer ce biti garantovan hermi.a ako je hermi njega onda imas fem sjeme,ili treca opcija muzijak onda su regular sjemenke.tesko je nac gdje ti je pohermila zna biti samo jedna mala kuglica u ogromnom hedu.

sep 2015.

Jednom sam ubrao u 2 etape,razlike od tjedan dana..i u tih tjedan dana ostali vrhovi na biljci su iz tvrdih budova presli u puffy(mekane,spuzvaste)..ne znam je to dobro ili nije,sam odluci..
Apsolutni sam pocetnik i zanima me da li su cvetovi za branje ? Rasla 35 dana cvetala 40 .

sep 2015.

Ja bih joa malo pustio a ti pro itaj ovu temu od po etka pa ea znati bolje sam.Jer ti vidia ono ato mi ne vidimo na slici. Nabavi neko povealo ako nemaa mikroskop i reci nam kako izgledaju trihinomi. I nema potrebe za otvaranjem teme za ovako jednostavna pitanja ;)
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

sep 2015.

Sutra cu pod lupom da slikam, nisam se setio. Ja cenim, da je na 70% do kraja .. Vi ?

sep 2015.

pre ce biti na pola puta, al nista ne vidim od listova sem da je cvet prilicno mali pa na osnovu toga i procena. nemoj da te boja pistila buni. koliko vec cveta uopste, koji je strain.
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

sep 2015.

@PowerSeed pocela je 3-4 avg. Strain je nepoznat. Ima miris skunky, vuce malo onako kao sir :D Problem mi je sto nemam nigde da kupim dzepni mikroskop da pratim situaciju.. Je l ima neka fora sa fonom da slikam macro, mozda preko lupe ?

sep 2015.

ima na forumu to za fon i makro, moras potraziti ako te zanima ili ce vec neko tutnuti link. ako je dominant sativa onda je na po puta, ako je dominant indica onda je tvoja procena priblizno ok. al kad ne znas sta je, najbolje da pratis trihome
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

sep 2015.

Probao sam cvetic, po radu bih rekao da je indica..
nikolausENTUZIJASTA

okt 2015.

kakav rad o ekivati od domaje koja je ubrana u 6. tjednu cvjetanja ? I koliko u izgubiti u koli ini na kraju ? 20 - 30 % ?

okt 2015.

mozda neces izgubiti, mozda ces dobiti. sta da ju je pojela budj pa da 70% bacis. a sta da ocekujes zavisi od toga ciju genetiku nosi. moz biti odlicno a moz biti i sipak nano sve da je zavrsila
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

okt 2015.

Ljudi treba mi savet. Ovako vec dugo razmisljam, i ne mogu da povezem nikako. Da li je "MIT" ono " Uberi, sa sve korenom i okaci naopako. E sad mene interesuje da li moze da se zaobidje to sa korenom. I lepo se odresu sve grane i okace se na susenje. Da li se gubi nesto ili ne ako se biljka ne okaci naopako sa sve korenom?

okt 2015.

to sa korenom je glupost. ;)
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

okt 2015.

To sam i ja predpostavio, nego imam problem, biljka mi ima 3 i po metra u visinu i 2 metra u sirinu, gde to da okacim xD Razmisljao sam svasta ali neam nigde toliku visinu da bih je okacio :D

okt 2015.

pa odre~ea grane, skratia po potrebi. `to bi bilo gde uguravao celu biljku.
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

okt 2015.

pa zbog toga, sto sam se naslusao prica "OBAVEZNO SA SVE KORENOM" :D Zato sam bio u nedoumici da ne napravim sranje, sta znam. Cuo sam po forumu objasnjanja, navodno biljka proizvede tad vise smole kad je sa sve korenom cela naopako

okt 2015.

lepo si napisao, navodno :) to je neki stari growerski mit a biljka se samo duze susi i ako nisu adekvatni uslovi povecava se rizik da krene budj
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

okt 2015.

Boga mi teska srca cu joj seci delove, emotivno sam vezan za tu gospodju :D Meni to nema logike, gledam po YT ovi likovi po americi, svi rezu samo grane i cao niko nece da razbija saksije, da cupa korencinu :D hahahhahaa Pocele ove kise da padaju, pa se ja bojim da ne krene budj pre klanja.. :@

okt 2015.

a ti onda sa gospodjom lezi u krevet :) al besmisleno je sa korenom vaditi i susiti naglavacke. thc-a nema u korenu niti kruzi biljkom, al zato drzi vlagu i otezava susenje biljke. pa ti sad kako zelis, tvoja gospoja je u pitanju :)
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

okt 2015.

Hahahahah imam ja gospodju za krevet, sto je najgore ova ne moze da stane u krevet pa da je trokrilni sifornjer a ne krevet :D Pusticu je jos koji dan pa cu samo grane da poskidam i to je to :D

okt 2015.

pozdrav jel mi moze netko reci priblizno koliko do beranja?20 ,6 posadjeno sjeme,presadjeno 10.7 i nisam pazio kad je pocela cvat tak da bi bio zahvalan ako bi netko barem priblizno(20+-dana)znao
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

okt 2015.

Ako nemas dobar foto aparat moze i sa nekim boljim telefonom, stavis lupu i slikas preko lupe pa gledaj tihrome. Tako je najbolje, nego mi ovde da nagadjamo.

okt 2015.

lose su fotke, tesko za proceniti. jesl to sve ista biljka
Pozdrav, jel mi neko moze reci koliko ima do berbe...Posadjena oko 1.4.....A pocela cvjetat 10.9....Koliko jos ima do rezanjaa?.evo slike drugovi..ibtw....nemam.mikroskop.i.nisam.u.mogucnosti.da.ga.imam

okt 2015.

Ima tu joa dosta, minimalno 3 tjedna. Kad po ne ~utiti liae znat ea da se bli~i berba.
HVALA.prijatelju......kad.da.flusham?

okt 2015.

tjedan dana prije branja flushas, ostavia 4 dana da se prosuai zemlja i onda 2 dana u mrak i to je to.
poslije.mraka.rezat.i.susit???a.s.cim.doprinosimo.kad.je.stavljamo.u.mrak?

okt 2015.

dvije ali iste starosti

okt 2015.

starost ne mora puno da znaci po pitanju zrelosti ako su razlicite sorte. ne cvetaju sve isto
crnorizacPOZNAVALAC

dec 2015.

Ubrao sam biljke, a da nisam bio siguran u zrelost cvjetova, joa sredinom oktobra, kad su bile svakodnevne kiae. Naknadno mi je stigao mikroskopi iz Kine pa sam sad fotografirao trihome suhog cvijeta. Jesam li trebao ostaviti joa ili sam ipak dobro odlu io?

dec 2015.

ma tu si negde, mada bih ja ostavio jos desetak dana, nekako mi najvise providnih tu?

dec 2015.

Da li si trebao ostaviti ili nisi zavisi od mnogo faktora. Mo~da si je morao ubrati (bu, loae vrijeme, otkriven sajt, ili neato drugo). Po ovoj slici moglo je joa malo, mada ovako solidno djeluje. Puaia to pa ako te fino radi i odgovara ti onda je ok. Po sebi vidia jesi li je rano ubrao ili ne.;)
L0oDZMAJ

dec 2015.

Sledeci grow,prvo sliku ovde pa onda pitaj za misljenje,dal obrati ili ne... to je obrano tu price vise nema ;)
crnorizacPOZNAVALAC

dec 2015.

*grouchy - sla~em se s tobom *Lazarus Led - dobro si pretpostavio, pola granja le~alo je na zemlji kad sam doaao pogledati, a kiaa je padala desetak dana uzastopce. Plijesan je zahvatila najljepae i najdeblje vrhove pa sam pokupio sve ato se pokupiti moglo. I da, solidan je rad. *L0od - idui put stavljam fotku prije :-)
MedinaENTUZIJASTA

dec 2015.

Mogu li biljci u outu pri kraju cvjetanja 'osisat' listove i koliko bi joj to pomoglo da bude prije gotova?

dec 2015.

a zasto bi bila pre gotova ako je osakatis, naprotiv. od listova taj cvet zivi, raste i razvija se

dec 2015.

Ako mo~e savijet kada bi mogle biti gotove cca. U vege su bile 31 dan a u cvijetaju su na danaanji dan 46 dan, pod hps 250, temp 18 no, 28-29 dan, ne znam koje su vrste :( po meni jos 3 tjedna min ali nekako su mi ove dlaice na vrhovima pre smee pa me strah da nisu pre gorene .

dec 2015.

mislim da ce dve sedmice biti dosta. pistile nisu presudne kod procene zrelosti, trebao bi pogledati trihome

dec 2015.

danas sam napravio ispiranje na oba dvije i dao im po pola doze cvene plantele svakoj. Nemam mikroskop nego slikam pa povecavam na kompu i skinuo sam app na mobu kao neki mikroskop :) pa gledam trihinome ali ne vidim smedje jer se preko kompa ne mo~e lijepo vidjeti. Bi bilo pametno pricekati da se osuai zemlja i onda joa jedno ispiranje- ekati 10 dana i mrak ?

dec 2015.

Joa 7 dana? Zalio sam je prije 3 dana samo voda, da li da je zalijem joa jednom bez gnojiva ili joa jedan put sa gnojivom i jedan put bez gnojiva pa mrak? biljka je 30 dana u vege i 53. dan u cvjetanju, hps 250. hvala

dec 2015.

dva se fenotipa, verovatno dve razlicite sorte. leva deluje zrelije al bez pogleda na trihome tesko je reci u kojoj je fazi. desnoj sigurno jos minimalno 7 dana, pa da je vidimo. za levu ne znam sta da ti kazem, skini neki manji cvet pa testiraj ;)
klada1115POZNAVALAC

dec 2015.

Na toj lijevoj koda su i pistile jos mlade i zelene u odnosu na ovu desno gdje su pistile skroz smee, mada to i nije neki pokazatelj...samo mikroskop i trihomi

dec 2015.

A lijeva je jako dobra (isprobano) a desna mi se cini jos nekako slaba. Samo ne znam da li bi se ti vrhovi jos debljali pa da je ne poberem pre rano. Na lijevoj su vrhovi dosta mekani naspram desne iako to vijerovatno ne znaci jer su razlicite vrste. *klada1115 : Vjerovatno si mislio obrnuto ? desno-ljevo ?
klada1115POZNAVALAC

dec 2015.

Obrnuto da.

feb 2016.

Napunjenija joa bar 2 tjedna a ove sativ uge joa bar 6 tjedana do kraja. Bez obzira na dane to joa nije za branje, vidi se iz aviona ;)
senorENTUZIJASTA

feb 2016.

Pozdrav ekipa! Do sada sam odokativnom metodom odlucivao o zavrsetku....Od ovog growa sam odlucio koristiti "kineza" (koji nije stigao niti nakon 36 dana....grrrr)...Pocela me pucati nervoza jer moje oci ne vide %...Pokusao sam se testirati sa slikama sa ovog forumu a i sa ostatka neta....Ne ide mi procjena- jedini zakljucak!......Moze li mi netko reci kako to izgleda u % prema ovoj slici?!.. U pitanju je Auto Super Lemon Haze.........jedan cudan grow(npr jedna bilja pocela sa rastom tek prije 10 dana...sve niknule prije 64 dana...identicni uvjeti)...... Iskoristi cu ovu (ne)priliku pa se zahvaliti svima na forumu koji pomazu tocnim informacijama!...

feb 2016.

Blizu ti je to kraju. Obi no tom autosu treba tak negdje oko 65 dana. Ja bih je na tvom mjestu stavio 48 sati u mrak i onda pod no~ ;)
senorENTUZIJASTA

feb 2016.

Hvala!Ici ce to postepeno dolje.Nastavljam sa proucavanjem materije...
Green.GrassISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Trebam sada skinuti 2 biljke dok su mi druge jos pod svjetlom, svi govore da treba 48 sati u mrak biljka ici, je li potrebna ventilacija tamo gdje cu drzati te 2 u mraku ili moze i pasivni upuh neki cisto da odstoji 48 sati bez velike ventilacije ?
mtranAMBASADOR

maj 2016.

netreba jaka ali da duva zbog ,nedaj boze,budji.
gregoriISTRAŽIVAČ

maj 2016.

E sada ovo je maksimum sta sam mogao uvecati imali neko savjet koliko je do kraja ako je moguce?(od prilike)

maj 2016.

2 puta isto pitanje u 2 teme :D ,strpljenje je najbitinije ;) kako za odgovor tako i za do ekati berbu. Na po etku ove teme je fino objaanjeno i nacrtano u kojoj se fazi bere biljka. Ovo kod tebe je tek krenilo tako da o ekuj joa mjesec dana minimalno do kraja. Ovo je naravno odokativna procjena jer se na tvojoj slici ne vidi boja trihinoma ,no pistile su prozirne ...ato zna i samo jedno. Strpljenje :D
sinisavuco900ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

valja li jel moze pod noz Koliko jos jel moze pod noz
fenomen111AMBASADOR

maj 2016.

opet...pa brate mili u 2 dana si 6 puta istu sliku stavio...??
SaphirePOZNAVALAC

jun 2016.

Pozz , biljka mi je u 78 danu, Automat je. Izgleda mi dosta zrelo vec pa ak bi mogo jos netko nabacit prognozu koliko do kraja. Nemam mikroskop :( Lia e je pocelo malo zutit na vrhovima: zaato? 1.) temp je cijelo vrijeme ista , i vrhovi su udaljeni od lampe jednako kao i zadnjih nekoliko tjedana, kad porastu ja ga snizim. 2.)`to se ti e vode , zadnje zaljevanje u subotu, razmak izmeu zaljevanja isti viae manje , koli ina vode uvijek ista, voda ista. Nikad nisam mjerio ph jer nije bilo nikakvih znakova da ne paae. 80% sje**nog lisca se dogodilo u proteklih 2 dana Uglavnom evo slike pa neka prognoza da dode ali malo bolja neg od Vakule :D:D Ova jadna grancica je bila spaljena prijenekih 2 tjedna, ali dobro se oporavila :gled: PS: dali je bolje ubrat biljku 4-5 dana ranije ili kasnije jer sumnjam da cu moc bas taj "pravi" dan:zvezda::

jun 2016.

kako mislis snizis kad vrhovi porastu. meni to bas ne izgleda dosta zrelo, koja lampa je u pitanju
SaphirePOZNAVALAC

jun 2016.

Ma mislio sam da kad se vrh izduzi/priblizi onda na seraf zategnem spagu koja drzi granu da ju snizi malo, LST jel... Krivo sam se izrazio, nije lampa , 5 cfl-ki.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se