LEGACY
Prvi LST u zivotu
26 odgovora3,311 pregleda
Vu ing.
POZNAVALAC1.144 REP60%
→ Ambasador
Vu ing.POZNAVALAC
apr 2012.
apr 2012.#1
Evo danas prvi put u zivotu sam uradio LST. Prvo sam mislio da ne diram biljku nego da je pustim da raste prirodno ali posto je ovo prvi grow i indor gde se LST (i drugi t) primenjuje reko da vezbam malo.
Evo slika
401.IPB
Jednostavno sam savio biljku i bakarnom zicom (koja ima pvc izolaciju) zakacio biljku za stranu saksije. Ako nista drugo dobio sam na visini neki cm tj. biljka je sad niza.
Kad se ovaj vrh ispravi i poraste mislim da ga isto privezem samo na drugi kraj saksije.
Svi komentari, saveti, sugestije, tipa nisi trebao tako trebao si ovako, su pozeljni.
Etajglecha
AMBASADOR2.042 REP15%
→ Legenda
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#4
Pa ono...to je to, samo mi se ini da si ipak malo stresirao viae od potrebnog. Vidim da si ju samo prika
io, a nisi na suprotnu stranu prvo privezao doljnji dio stabljike. LST je kratica za Low Stress Training pa je stoga potrebno izbjegavati bilo kakvu vrstu veeg "naprezanja" stabljike, a tvoja je dobrano napeta dole, iznad zemlje. Nee joj biti niata, ali ipak trebaa obratiti pa~nju na takve sitnice, ako ve idea koristiti ovu tehniku.
Ako ve otvaraa ovakvu temu, trebaa promisliti gdje joj je mjesto. Kako si u nedoumici i o
ito je da tra~ia savjet i drugo mialjenje, trebalo je otvoriti u FAQ forumu. Premjeatam tamo, jer ne vidim slinu temu, izuzev dnevnika i tutorijala, pa nee i ova u groblje :)
Vu ing.
POZNAVALAC1.144 REP60%
→ Ambasador
Vu ing.POZNAVALAC
apr 2012.
apr 2012.#5
Fala prijatelji na podrsci. Sad sledeca slika: evo kako sam uspeo da biljku uvezem u cvor :-)))
Razmisljao sam o tome ali je stabiljka dosta debela pa sam mislio da joj ne treba...kako da kazem...kontra veza u drugu stranu i da ce moci da izdrzi. A i naso sam neki snimak na YouTube gde lik samo lepljivom trakom zalepi vrh lista za stranicu saksije.
Pa sad sam stvarno promislio za razliku od prosli put i mislio da ide u:
Unutraanje Uzgajanje
Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutraanje uzgajanje.
Valjda ce da bude treca sreca :-)
MarcoPolo
LEGENDA9.777 REP48%
→ Zmaj
MarcoPoloLEGENDA
apr 2012.
apr 2012.#7
poanta je u tome da uz smanjivanje visine same biljke, vezivanjem grana i listova osuncas i one skrivene pupoljke koje se nalaze u sjeni...i kako zlo kaze...obavezno ucvrsti stabljiku da ne smrdas korjen
lijepo ti to ide...sretno dalje
Jojoman
ZMAJ46.169 REP
JojomanZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#10
Pozdrav ekipa, trebao bi mi savjet vezan za moju biljčicu auto ww.
Stara je 22 dana,odradio sam joj toping iznad druge interiode, zatim moj prvi LST u životu, dobro se razvija mislim,LST je odrađen 18 ti dan, na slikama mi možete reći koliko je to dobro napravljeno i koliko se razvila u iduća 4 dana. Mislim da dobro napreduje, međutim baš zbog tog divljeg rasta imam odjednom dosta velikih listova koji zaklanjaju sporedne grane pa me zanima da li ću jako usporit razvoj biljke ukoliko otkinem te listove i da li je to uopće pametno radit ili postoji drugi način s manje stresa. Također na posljedoj slici možete primjetit nekakvu tekućinu koja se pojavljuje po listovima, s tim se susrećem prvi put, pokupio sam sve salvetom ali dva sata nakon slikanja opet se pojavilo ovo što se vidi na slici, a prije brisanja bilo je toga dosta više, kao da plače, o čemu je rječ?
Zaista bi mi savjet dobro došao jer imam još jednu auto bublle gum 10 dana mlađu u posudi od 1l koju tek trebam presadit a prostor mi je 0.6×0.5, s tim da je ww u posudi od 15l, i ovim tempom imam osjećaj mi neće ostat mjesta za bublle gum.Znam da sam to morao planirat prije ali do sada sam samo jednu ww izgurao indoor ali bez topiranja i po tome sam se ravnao i mislio da imam mjesta za dva autosa
Isprike ako sam postavio pitanje na pogrešno mjesto, zaista ne znam gdje je mjesto ovoj temi
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#11
Ne kidaj niata,po
etak je tek :) e je 100-ti dan :D
Za drugu nemaa mjesta.
Ili seli u vei box.
WW izgleda :thumb: ,mada si trebao pustiti bar joa jedan nod.
Barbarossa
ZMAJ120.253 REP
BarbarossaZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#12
Super je to. Samo pi
i. :) poato je autos nemoj viae niata reckati, samo savijaj po ~elji.
Umesto ove teme mogao si dnevnik da otvoria i uzmea mentora u Mentorskom kutku pa tamo pitaa ovakva pitanja i sli
no.
Sreno dalje.:razvaljen::
Jojoman
ZMAJ46.169 REP
JojomanZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#13
VenloNL mo~e li 250w CLF(100w 6400kv+ 150w 2700kv) odgojit 2 autosa ako prebacim u vei prostor?
Barbarossa nekako mi je nezgodno otvarat dnevnik, ne osjecam se baa sigurno, mada bi volio i dosta sam razmialjao o tome. Imam iza sebe 1 indoor, takoer ww, iskustvo iz kojeg sam dosta nau
io i bolje se pripremio u smislu zemlje, svjetla, prehrane..svega u biti. Imam ina
e veliko iskustvo u outdooru s domajom, a i ovdje sam dugogodianji
lan,Zato mi mentor nije pao na pamet.Samo ato mi je prosla tura bila bez LST I topiranja, prehrane i ostalog, pa mi se
ini da e ova biti duplo vea a na to nisam ra
unao.
Ako mi netko jos samo moze rec kakva je ovo vlaga koja se pojavljiva po listovima jer doslovno sam ve 3-4 puta na par listova naaao velike kapi neke tekuine, nisu to male kapljice.
Oprostite ato gnjavim i hvala vam svima na ljepim ~eljama.
apr 2012.
1 / 14
apr 2012.
mar 2017.