VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQPravljenje sjemena!!! Outdoor.
LEGACY

Pravljenje sjemena!!! Outdoor.

56 odgovora3,946 pregleda
travar12ISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Ovako na jedno pitanje vec dugo trazim odgovor i nema ga nigdje.Na godinu pravim outdoor i zanima me koliko daleko mora biti muzjak da nebih oplodio zenku jer zelim proizvesti svoje sjeme za iducu godinu jer mi je svarno tesko nabaviti ga ,a usput zelim imati i ciste hedove.hvala unaprijed i nov sam na forumu pa ako sam nesto pogrijesio nemojte zamjeriti.
StipeZMAJ

dec 2016.

Sto dalje to bolje. Uz jak vjetar, polen moze putovati kilometrima, cak i desecima kilometara. Nekih 2km bi ja minimalno odvojio musku od zenskih... ako je moguce Prati kad se pocnu otvarati cvjetovi na muskoj da cim prije poberes polen i posjeces biljku da nebi nekom drugom oprasio biljke ;)
travar12ISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Stipe hvala na brzom odgovoru:),tako sam i mislio. Ja cu posaditi muzjaka oko 4 km zracne linije juzno od onih cistih jer kod mene najcesce pusu sjeverni i zapadni vjetrovi,a ako bude par sjemenkica nije neki problem. P.S.kako skupiti polen/pelud sa muzjaka. Da odmah otkinem granu i u vrecicu ili kako?:respect:
StipeZMAJ

dec 2016.

Kad se otvore jaja, gurnes granu u vrecicu i otreses. Vidjet ces zuti prah. I to je to. Tu biljku likvidiras i odes do zenskih biljaka sa stapicem za usi ili nekim kistom i namazes granu/pistile koje oces da ti daju sjeme. Kroz nekih 3-4 tjedna, ako se ne varam, bi trebao imati zrelo sjeme.
bosccoAMBASADOR

dec 2016.

Ako imas u dostupan sajt onda ne treba saditi razdvojeno. Muzjaka mazes primjetiti u ranoj fazi kad zapocnije raditi jaja, odmah ga likvidiras i uzmes kuci par grana koje stavis u vodu, u vodi ce otvoriti jaja i mozes uzeti polen sa kojim oprasis zenke na sajtu...
travar12ISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Sigurnije mi je dr~ati ih razdvojeno. A kad metnem u vodu i jaja se otvore kako iz vode izvadit polen?Pliva li ili tone? Koliko mo~e pelud stajati i kako ga skladiatiti,hoe li biti dobar za sljedeu sezonu
bosccoAMBASADOR

dec 2016.

nece ti polen plivati u vodi, grane stavis u casu vode na isti nacin ko cvije e u vazu. Kad otvore jaja polen potreses u vrecicu...
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

Dali zna itko onako otprilike ako su uvjeti idealni koliko Ce oprasena biljka dati sjemena a koliko trave. Onako pribli~no
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

to zavisi koliko je oprasena, ako hoces svesno ti da je oprasis onda polen nanosis na donje popcorn cvetove i dobices dovoljno semena a ostatak je bez semena i to dimis
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

A ako ostavim jednog muzjaka da on oprasi kakav Ce omjer biti
L0oDZMAJ

apr 2018.

Koban po cvetove,a zadovoljstvo za biljku... omer ce biti 1/10000000000000000000 (cvet/seme)
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

ne razumem zasto bi to radio...dobices brdo semena (regular) verovatno nepoznatog porekla i vutru loseg kvaliteta na svim zenkama koje su u blizini
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

A kako da to izvedem da neoprasim sve jer nemam mogucnost odvojiti muzjaka negdje dalje
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

majstore procitaj ovu temu od pocetka...sve ce ti se samo kazati, odgovor imas vec napisan par postova pre tvog prvog na ovoj temi ::poguzi::
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

Pa Nez kada tocno ubrati musku granu
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

i to je isto napisano, samo malo vise citaj ;)
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

Pa citaj ti da sam napisao da nemam mogucnost odvojiti muzjaka
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

brate nista ne odvajas, ne selis ne nosis nego kad se otvore jaja istreses polen u kesu a muzjaka izvadis i BACI`, ne treba ti vise uopste kad si uzeo polen...sa tim polenom posle oprasis jednu granu na zenki i to ti je dovoljno...stvarno ne razumem koji deo ti je nejasan
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

Pa koliko onda muzjak ranije procvate
dulelfcPOZNAVALAC

apr 2018.

muzjak uvek procveta pre nego zenka...koliko pre ne znam tacno (zato sto sadim iskljucivo feminizirano seme) ali cim otvori jajasca ti skupis polen, uglavnom to je pre nego sto zenka krene u cvat
Spiderman666ISTRAŽIVAČ

apr 2018.

To zvuci dosta dobro probam to ove godine hvala na odgovoru. Peace

maj 2019.

Kad se opraai cijela biljka i pobere sjeme na kraju, jel ostane imalo tehacea u budovima za haa i maslac i sli no?

maj 2019.

naravno da ostane,malo je slabiji potencijal ali radi.

maj 2019.

Ma ok, puaio sam metar puta budove u kojima je bila sjemenka ili dvije, ali sam mislio mo~da kad ih planski napraaia daju viae sjemena i samim tim manje tehacea. Imao tricu iz biologije, jedva.

maj 2019.

postotak thc je ista ako ne i veca slabija je kolicina u smislu sto vise sjemenki manja kolicina vrh na koji je kristal i smol pa samim time manje kolicina ali ne i postotak znaci ako biljka ima cca 20tak posto thc onda ce i ostat 20 posto thc ali ce bit razlika je oprasena biljka ce dat tip100 g vrhova i 30 grama sjemenki dok ce neoprasena dat 150 g cistog vrha i naravnoda kolicina ulja/haaiaa necebi ti ista a maslaca ces dobit manje od oprasene ili ako stavis istu kolicinu maslaca na obije biljke onda ce umaslacu od oprasene bit slabija koncentracija al pobogu zasto bi prasio cijelu biljku u out koji k ce ti milion sjemenki :D dosta oprasit jednu jaku granu i to je vec bar 100+ menki

maj 2019.

Imao tricu iz biologije, jedva.
TrulyoZMAJ

jul 2020.

Evo nemam pojma gdje da pitam, glupo pitanje vama, meni isto, ali moram. :D Dakle ako je ~enska biljka zdrava, bez ikakvog stresa itd itd - dok ju uberea u njoj ne bi trebalo biti niti jedno jedino sjeme? Mislim ako je tako, koliko potencije gube neki manji oblici hermafrodizma? Recimo skinea biljku, i naea 10-tak sjemenki, a vutra udara i dalje.

jul 2020.

ako nesto i gubi, to neces osetiti ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se