Kakva je razlika nemam pojma i ima li je uopće, mada znam šta si htio da pitaš ipak moram malo da ispravim ovo u tvome pitanju :
1. Biljka se ne feminizira stresnom kemikalijom nego se stresnom kemikalijom proizvodi hermafrodit(dominantno muški ,dakle koji ima pretežno stamine(muške cvjetove),a manje calyxa s pistilama(ženskih cvjetova),iz toga hermafrodita dobije se polen kojim kada se opraši normalna ženka ista dadne samo žensko sjeme procenti su veliki neki kažu čak i 100 % .Moglo bi se npr. reći da se biljka herminizira ili hermićinizira :icon_lol:, mada nisam čuo ni za jedan od tih izraza,sad mi padoše na pamet, ali reći da je hermić dobijen feminiziranjem nije ispravno i nema logike .
2.Hermafrodit ili dvospolac ili u našem slučaju dvospolna vutra nije dobivena feminiziranjem nego npr. stresom ,zatim tzv.svjetlosnim trovanjem ili npr. kao što Soma radi , ako je istina ono što sam čitao o AFT-u (Age Feminization Technique) .
Nije da se pravim pametan i ne želim da te izrugivam ni u kom slučaju , nego čisto da ne bi neki drugi isto počeli koristiti riječ feminiziranje za nešto čemu ta riječ ne služi .Mislim da je to u redu i naravno nemam ništa protiv da i mene neko ko skuži da sam napisao nešto besmisleno ispravi i objasni mi o čemu se radi.
Što se tiče razlike u metodama dobivanja hermića kažem nemam pojma kakva je razlika osim da kod ovih koje koriste ove kemikalije treba da se pazi dosta i biti oprezan ko što je već zleeqovski napisao , preveo nije bitno , koristiti naočale rukavice i masku .U biti ovaj isti post iz koga je ovo prevedeno(mada ne u potpunosti malo ga je sažeo zleeqovac,nije preveo dio u kome je opisana detaljna metoda kako se koristi ovaj srebrni thiosulfat,ali nema veze , za prvi post odličan (5)),...,ovaj isti post ima i na na još jednom forumu osim ovoga gore što je Inq dao link ,pa ako se zleekovski kroz neko vrijeme ne potrudi da ga u cjelosti prevede , ja ću .I što se tiče ovih slučajno dobijenih hermića ne znam da li su upotrebljivi ili ne .A ova metoda trovanjem svjetlošću je teška jebada kao i sve ostale metode u kojima se igraju sa svjetlošću da bi se postigao određeni rezultat .
Uglavnom kod svake ove metode,osim AFT-a cilj je isti dobiti od prave ženke muški dominantnog hermića koji daje polen koji je takav da kad se njime opraši prava ženka dobije se samo žensko sjeme , može se oprašiti ženku koja je iste vrste kao što je i ona kojoj je namjerno promjenjen spol ili koristiti isti taj polen na nekoj ženki druge vrste da se dobije onda hibridno feminizirano sjeme .
Što se tiče ovog AFT radi se o tome da je navodno Soma skužio da u stvari od bilo koje ženske biljke(genus=vutra naravno:icon_lol:) bez ikakvih stresova i otrova, tiosulfata ,giberiličnih kiselina itd može napraviti hermafrodit. E kako?
Tako što se biljka uzgajana vani ili unutra (nebitno),sinsemilla jednostavno pusti cvjetati par sedmica duže od normalnog cvjetanja i onda ona sama izbaci nekoliko muških cvjetova( dakle u ovom slučaju se ne radi o muški dominantnoj biljci,nego o ženski dominantnoj tj. koja je sa samo nekoliko grančica na kojiama je muški cvijet) .Koliko sam ja skužio iz te priče o AFT-u stvar je u tome da svaka ženska vutra ima u sebi neku vrstu genetskog mehanizma koji je na kraju natjrera da baci i poneki muški cvjet i onda tako samu sebe opraši,sve radi produženja vrste.
Ovo o tome prirodnom mehanizmu, u neku ruku zvuči nevjerojatno.Hoću reći,kako oni misle da ta biljka na kraju dadne sjeme jer bi je lako mogla uhvatiti zima , a recimo da je cvjetala od polovine 8 mjeseca nekih 8-9 sedmica i onda bacila par muških cvjetova kojima opet treba par sedmica da dozriju i dadnu polen i onda nakon toga još nekih 4 sedmice da dozrije sjeme,8-9(cvjetanja)+2-3(za muški cjet da se razvije)+4(da sazrije sjeme) =14-16 sedmica,znači polovina 8. mjeseca plus 4 mjeseca dočekaše i pravoslavci novu godinu brate a i snjegovi su već pali većinom.
U biti kad se radi unutra onda i nije nemoguće a i vani recimo mogla bi se biljka zaštiti staklenikom nekim malim , ono što ja u stvari ne kužim otkud ta osobina,mehanizam, biljci u prirodi,moguće,ako je ovaj Somin AFT način istina ,najvjerojatnije da je ta osobina iz toplijih krajeva,gdje zima i ne dolazi rano kao kod nas , odakle sve vrste vutre u stvari i potiču.
Polen iz muških cvjetova dobivenih na taj način,u feminiziranju se koristi kao i ovaj dobiven pomoću ostalih metoda hermiziranja , tj. uzme se taj polen s hermića i onda se,..., evo jedan način opisan u postu iz kojeg je zleeqovski ovo preveo;
Uzmu se zreli muški cvjetovi(koji samo što nisu počeli izbacivat polen) sa tog hermića dobijenog na jedan od načina i ubace se u plastičnu kesu npr. kao one za pakovanje mesa po mogućnosti što duža.Protresu se u kesi dok ne izbace izbace polen,prazni cvjetovi se izbace iz kese , i onda se plastična kesa u kojoj je polen navuče na jednu od donjih procvjetalih grana(koja je bar 2 i po sedmice u cvatu, tako da se ima šta oprašiti) , kesa se navuče tako da u njoj ostane i zraka da grana može distati i onda se sveže za početak grane uz stabljiku zato je potrebna što duža i veća kesa da se sve skupa nebi usparilo unutra ili bolje koristiti bijelu kesu da odbija svjetlo i toplinu , kesa s polenom drži se 4-5 dana dok se polen ne primi na ženske cvjetove i onda može da se pažljivo skine tako da možda nešto preostalog polena ne bi palo na ostale cvjetove koji mogu da se puše kad sazriju . U biti cjela ova zajebancija s kesom i jeste zbog toga da se ne bi oprašili cvjetovi koje bi željeli ostavit za pušenje , jer oprašeni i osjemenjeni cvjetovi i nisu nešto za pušit čak ni kod jačih vrsta i pogotovo ako su pravo osjemenili, manje je THC-a u njima i drukčije su arome i kad se očiste od sjemena.
Ja osobno kad bih radio feminizaciju odabrao bih neku dobru biljku koju ću okrenut u hermića i njezin polen onda iskoristio tako što bi ga prosuo po cjeloj isto tako nekoj dobroj probranoj ženki i bila stvar ,šta se imam jebavat sa kesama i gušit granu itd., i evo ženskog sjemena kroz mjesec dana , normalno koristo bih prostoriju izoliranu od ostalih biljaka. Ili npr. onom četkicom slikarskom (kistom) bih nanio polen na ženske cvjetove. A što se mene tiče sve ovo su ionako do daljnjeg su samo pusti snovi. Grow room prije svega.