VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQSoma Sacred Soil / Soma DIY Set
LEGACY

Soma Sacred Soil / Soma DIY Set

243 odgovora14,979 pregleda
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Pozdrav Vutro! I eto tako, ima nastavak cijele price u biti. Evo ukratko ono sto su moji zaklju ci. Velika vecina Vas je vidjela koja kolicina trave izadje iz mog boxa. I sad, vjerovali ili ne, ja to sve popusim. Sam. Da bi to sve popusio potrebno je stvarno dosta vremena kojeg provedes puae i. Najcesce odnosno 99,9 % opet sam. Na balkonu. I sve to provedeno vrijeme kontam, imam gore 20 i kusur boca gnojiva koje sipam biljkama. I onda na kraju to sve sto naspem i popusim. I kontam, pa jesi Bizz stvarno konj. Medjutim, sta je alternativa? Alternativa je organik/ organsko uzgoj i bacanje skoro svih tih boca u smee. Ili podijeliti, medjutim ispada da uope ne bi nekome uslugu napravio :) . I krenuo je Bizz itati i prou avati tu pri u ima sigurno 2 godine i ja e. Medjutim dodjes u situaciju gdje neznas ni sam sta i kako i koliko i gdje kupiti a da je pouzdan izvor. I odustanes. Cega pitate se? Evo ovdje je recept koji Soma vec 20 godina ne sakriva i dijeli ga d~aba! Preraevina crvi vreca od 50L 3 x 50L crnog treseta 50L organske zemlje za saksije 3 x 50L vreice Bio Bizz Light-mixa 2 kg Guano Kalong 2kg DCM organsko gnojivo 7-6-12+4Mgo 1/3 vreice perlita od 30L (10L) 2 kg Maerl (morska kreda za PH) I sad krenio Bizz naci sve sastojke, pa onda ne treba mi toliko nego manje, pa koliko mi treba ako hocu 20 litara ili ako hocu 40 litara i tako dalje. Kontate me? I tako, Soma (Tko je Soma?) zove da dodjem, i ka~e ima rijeaenje za moje probleme? Kakvo rijeaenje? Evo rijeaenje. Svi sastojci iz recepta gore dehidrirani i odmjereni za jednu vrecu zemlje. I ja gledam i ne vjerujem. Trenutno dostave Soil-a obustavljene za Srbiju. Registracija proizvoda u tijeku! Za Bosnu dostave moguce. 1) Od po etka do kraja samo voda 2) Nema kontrole PH 3) Molim? Da ne duljim dalje evo ukratko o samom proizvodu. Ja sam zamjeaao prvu vrecu zemlje. Krecem grow u 80x80 jedna biljka 30 litara zemlje. Pa cemo imati direkt prezentaciju. Do tada cu Vam pokazati kakve su do sada Soma i njegova ekipa imali rezultate. Osim Sacred Super Soil, Soma im jos jedan proizvod. Radi se o Soma Sacred aju. O njemu u posebnoj temi. Na slici je Lavander. 59 dan cvjetanja. `to se ti e mijeaanja Soma Soil Mixa, snimio sam video. 25 minuta traje i nema zvuk jer nisam jos naraciju napravio i ubrzao nebitne dijelove. Biti ce u slijedecim postovima u ovoj temi. U nastavku ukratko o samom proizvodu. Prijevod sa slu~benog weba. Uskoro ce kompletna stranica biti prevedena na naa jezik! Sva pitanja koja imate slobodno postavite ili ovdje dole u temi ili na slu~benom Discord kanalu Soma seeds DISCORD LINK ZA UKLJU ITI SE NA SERVER https://somaseeds.nl/product/organic-diy-soilles-soil-mix/ Organski DIY Soilles Soil Mix unapreuje Vaae tlo, osiguravajui sna~an rast u vegetaciji te bogato I bujno cvijee. Koristei ovaj Soil Mix eliminirate potrebu dodavanja(gnojenja) hranjivih tvari ili umjetnih poja iva a rasta  Dovoljno je samo zalijevanje obi nom vodom! Potrebni sastojci su: 1x 40 litara nekog Light mixa kupovne zemlje (Preporuka BioBizz Light mix, Plagron Light Mix, 1 x Soma DIY Soilles mix set 1 l vode(cca) 6 jednostavnih koraka pripreme: 1. Temeljito izmijeaajte gore navedene sastojke a zatim zalijte s vodom toliko da masa ne bude mokra nego lagano vla~na. 2. Vratite smjesu u vreu I stavite na toplo mjesto (15-25c). Nakon 2 tjedna smjesa se ohladila I spremna je za sljedei korak. 3. Sve joa jednom promijeaajte. Dodajte vode(Ili Soma Kompost aj) po procjeni da smjesa bude vla~na a ne mokra. Ostavite je na toplom mjestu joa 10 dana. 4. Ovaj mix je prejak za mlade biljke klijanje iz sjemena, tako da za mlade biljke preporu ujemo prvi period u Light Mix zemlji koju ste koristili za pripremu Soma Soiless Mix-a. 5. Sad stavite vaau biljku koja je spremna za presaivanje u veu posudu u kojoj je pripremljen Soma mix. Prije prebacivanja na cvjetanje preporuka je 7 dana vegetacije kako bi biljka razvila sto vei korijen I prilagodila se novoj okolini. 6. Zalijevajte Vaau biljku po potrebi. (u treem ili petom tjednu cvjetanja za gladnije biljke je preporuka top dressing sa sastojcima Soma Mixa. Soma savjeti " Moja preporuka je pot minimalno 30 litara. Pot te veli ine osigurava velikoj veini biljaka ostvarivanje punog potencijala genetike te iskoristivost samog Soma Soil Mix-a " Odr~avajte vase tlo ravnomjerno vla~nim kako biste osigurali idealne uvjete za razvoj bakterija. " Soil Mix mo~ete koristiti i zamijeaati kao hranu I povrainski ili ga upotrijebiti kako biste iskoristili tlo od vaaih prethodnih uzgoja. " Bacite pogled na naae compost ajeve. Ovi ajevi savraeno nadopunjuju I obogauju mjeaavinu tla I pridonose razvoju idealnih uvjeta za stvaranje I odr~avanje bakterija u tlu. oMklhCmbVJk poseban kod za Vutra organizaciju za 30 % popusta vutra30 I eto, Soma je tu. Citati ce i ovu temu i sve ostale teme koje ce biti otvorene a vezane za njega. Ako imate pitanja pisite slobodno.
SomaseedsAMBASADOR

feb 2022.

APPROVED :)
FatOneZMAJ

feb 2022.

Djeluje vise nego odlicno. Imam 2 pota od 50L u jednom su s ovim super soil mixom i samo voda, u drugomcisti potH i bio canom gnojiti. Presadio bih negdje oko 40-50. dana vege ipak samo 2 biljke na tu povrsinu traze svoju vegetaciju. Vege bih odradio u potgroundu, i super soil mjesam sa istim. 20l iskoristim za punjenje vege pota, ostalo zamjesam s ovim setom, ako cu ovo prvo radit amogao bih, onda ce bit lavander u pitanju. Ajme Bizzo, bas si mi nasao zanimacija za sljedecih skoro pa 2 godine growa, ili moram povecat kapacitet :DD Sto se tice popusene kolicine ja mislim da sam meu onim clanovima kojima je jasno. Meni nikad dosta koliko god izvucem iz growa jer srtean sam dok razvucem do sljedeceg harvesta, mozda bi kila na svakih 4-5 mj ispunilo moju potrebu, ali i bolja polovica je tu pa opet nebi bilo dosta haha :razvaljen::
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Biti ce prejaka kombinacija SuperSoil i PotH&mogue da bi neke sorte i podnijele, medjutim, biljke je mogue pregnojiti i u organskom uzgoju. Vise ih se aokira i izvitoperi nego sto pokazuju standard znakove pre-gnojavanja. Ono sto mo~ea sigurno je samo pot h za prvih 20 dana i onda presadis u SuperSoil. Taman stignea topirati prije presadjivanja i to mo~da i dva puta :) kad presadis u Super Soil, pratia kao i do sada kolika ti biljka treba. 50 dana vege je stvarno dosta :) cemo da vidimo prvi Grow u Super Soil uskoro na forumu pa cemo znati iz prve ruke vise, a ne da ja ovako itam druge dnevnike i prenosim iskustva :) U svakom slu aju, vec kad tipkam, video je editiran. Ostalo je jos dodati naraciju i pozadinsku glazbu. Text sam za naraciju napisao ali nisam mogao naci gdje sam mikrofon ostavio. :) Uglavnom biti ce, pa da i Bizza vidite napokon :D
FatOneZMAJ

feb 2022.

Bas sam zato i rekao 40-50 dana vege. S nekih 40 dana biljke u poth postaju gladne, doduse automati. Nek foto krenu oko 30 presadim par dana vege i flip ;) Mozda mi regiraju malko na taj jaki mix, ali nakon 2 zaljevanja bi trebalo bit sve oke. Svakako ubacujem malo kokosa u substrat do 20%. A hrane ako krenu traziti s organicom nastavim. Sto je s klasicnim enzimima ili mirkorizom korisno ili suvisno? Veselim se iskreno i dnevniku s super soilom i sljedecih 10 reguraliki da vidim kako idu :)
PalmaLEGENDA

feb 2022.

Osim ato je ogranik, svia mi se i jednostavnost uzgoja na ovaj nacin, pogotovo ako ste pocetnik. Mozete se fokusirat na treniranje biljke i pravilno zalijevanje, umjesto na miksanje 6 razlicitih preparata i doziranje.

feb 2022.

Napokon! :D Velika podraka svima koji se odlu e growati bez kemije i gnojiva u bocama ::listomahanje:::clap::
FatOneZMAJ

feb 2022.

Lagano pripreme krecu tokom dana :) ::listomahanje::
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Hvala Fat u Somino i u moje ime :) Video je pripremljen, medjutim povelik pa je potreban YouTube. Nadam se da ce biti dovoljno dobar da ga Genjo stavi na vutra kanal :)
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Sacred Soma aj je gotov nakon 50 setak sati grgljanja. Uhvatila se gore pjenica vec nakon 24 sata cca. Nakon 14 dana na vrhu vree ovako izgleda Sacred soil. Korisne gljivice pretpostavljam, s obzirom da nema zemlja nikakav dodatan miris od seta koji sam zamjesao. Nalio sam u manju vreicu u kojoj je zemlja za start cca 4 deci aja i dobro zamjesao. Ostatak od cca 1.7 l sam nasuo u kadicu skupa s zemljom. Zemlja je malo vla~nija nego je bila kad sam tek otvorio kupljenu vreu. Nakon zalijevanja sad je dobila dodatno vlage, medjutim i dalje ne curi kad uzmem u aaku i stisnem. Ovo ce biti ideala ini mi se. Ovako sve zamjesano jos 5-7 dana na tavanu! :) Vidimo se u dnevniku uskoro :D

mar 2022.

Da! Brada Dede Mraza, "Santas beard" je zovu neki :let: Edit: ozbiljno. Pitaj Somu :djede:
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Evo video kako smiksati. Nije drama :) oMklhCmbVJk

mar 2022.

Tko nema vodu iz odvla~iva a,mo~e i kupovna voda iz boce? Re eno mi je,da voda iz klime nije dobra,a odvla~iva imam preko klime. Odli an video :thumb:
FatOneZMAJ

mar 2022.

Ima u lidla 7kn 5l demineralizirane vode, ja sam s njom prije par dana zalio. Najbitnija stavka je da nema klora koji ubija dobre bakterije.
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Moze. Medjutim niti one nisu sve jednake. Marac, ako ti klima klimatizira prostor u kojem nema teakih metala, mo~ea i tu vodu koristit. Ka~u da je ta voda od klime opasna kad recimo filtrira prostor gdje se rezu kojekakvi teski metali, nemetali i tako to. Pa onda to preko kompresora kondezira skupa s vodom. E sad, ako ce biti ova iz trgovine, bila bi mislim najbolja ona destilirana za pegle i to :)
Z&NZMAJ

mar 2022.

Ili kupia reverse osmosis sistem ;)
BizzzoZMAJ

mar 2022.

To je definitivno najbolje opcija sto se tice udaranja muhe odnosno 2 muhe jednim udarcem. RO voda je odlicna za pice. Bubrege, PH tijela, bla bla bla. Plus vole ju bijke. Jedino sto eto ja pokusao zeni prodati tu foru, da nam radi toga treba RO filter, medjutim nista. Bez grca na licu "de dobro je" :D Tako da ja nastavljam s vodom iz odvlazivaca. Ako je nece biti dovoljno, imam pumpu za zrak. Kanta i nek pumpa. Napraviti ce bolju vodu za 12*-24 sata sigurno, nego sto stize iz Vodovoda :D @beatija mi je dijelio detalje nedavno. Nisam siguran da li je kupljen RO filter, medjutim biti ce uskoro. Mislim da je @FatOne rekao da trenutno koristi neki, medjutim da ce mijenjati. Ajde, ljudi, ovdje info na sunce! :D

mar 2022.

Fun fact: humic acid neutraliae hlor ovde ka~e i vitamin C radi posao (i za chloramine koji se sve viae upotrebljava, ver i kod nas) :) ako bude baa stani-pani, mada ne sumnjamo u tebe :D Naravno, ako postoji opcija za RO, to je najbolje glede ppm i bla-tru Sretno Bizzzo, masno da bude ovo se ne propuata!

mar 2022.

Tako je uskoro cu ga kupiti, odustao sam od kompletnog uredaja i odlucio se za filter. Princip je isti samo ne izvuce sve minerale iz vode sto je opet za ljude bitno. https://aquarius-prolife.com/de/trinkwasser-filter/34-mms-water-filter-set?wt_mc=AQ01DACH&utm_source=SEA&utm_medium=cpc&utm_term=ShoppingAd&utm_campaign=Google-Adwords-DACH&wt_mc=AQ01DACH&utm_source=SEA&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=Google-Adwords-DACH&gclid=CjwKCAiA9tyQBhAIEiwA6tdCrCphHQbXxjYYlWf1ttC5tJdnGC86PZ_cv1C7q-hcOm4ouSctKAHK3xoCpd0QAvD_BwE
PalmaLEGENDA

mar 2022.

Ja bi ti preporucio da ipak uzmes pravu osmozu i da gledas da ima barem po jedan sedimentni i ugljeni filter. Sto se tice minerala, postoje mineralizatori koji se spoje na osmozu i nisu skupi (100tinjak kuna). Gledaj takoer barem 500 litara dan, jer na ovim slabijima ode brze membrana. Ja ne vidim koja je razlika u kondenzatu nastalom od klime ili odvlazivac s kompresorom. Mislim da je sasvim dovoljno vodu ostavtii da odstoji, a postoje i ovakvi preparati. https://aquashop.hr/proizvod/easy-life-aquamaker-20000579/

mar 2022.

Isti ovakav filter imam u firmi gdje je tehnicka voda, znaci samo za ruke prati ali iza ovog filtera normalna za pice. Nemam potrebe za 3 filtera, ovaj pusta 8L u minuti sasvim dovoljno.
PalmaLEGENDA

mar 2022.

Ma daleko je taj filter od loseg, evo ja imam 2 osmoze kuci i stoje mi u podrumu jer mi ih je tlaka koristit i ima puno otpadne vode. Samo ti zelim reci da ipak sto se tice kemije, pa na kraju i kvalitete vode osmoza je u prednosti u odnosu na taj filter.
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Ukoliko postoje vlasnici Grow shopa koji ~ele mo~da imati nesto ovako u ponudi, znaci Soma Soil ve smiksan i odradio, mo~e se dogovoriti isporuka po nardu~bi
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Bilo je pitanja do sada sta je u kojoj od vrecica koje dodju u Soma setu. Evo da ne bude zabuna ili nekih teorija zavjere, Soma soil set je dobio svoju deklaraciju. Prirema se uvoz u prvom koraku u Crnu Goru, u drugom koraku iz Crne Gore za Srbiju, Republiku Srpsku, Federaciju, Makedoniju.
SomaseedsAMBASADOR

apr 2022.

You won't regret trying this method of growing. Very nice great tasting flowers. And it's very simple.
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Lavnesia, SomaSeeds. Ovaj pot je kao 20l. Bez nabijanje stalo i Presadjena u 30l cca Soma Soil-a. Mo~da i 35. Soil Odradio jedno 30 dana dobrih. :) Samo odr~avan vla~njikavim. Dodana mykoriza.

apr 2022.

Drago mi je da si napisao koliko je stalo, identicno je bilo kod mene, ca 35L zemlje ide u njega bez problema. Potcina a ne pot, kad se lavnesia ukorijeni ima da pojede boks.
PalmaLEGENDA

apr 2022.

Evo nakon dvadesetak dana stajanja u vreci sam bacio oko. I kod mene se fino nahvatala ta kao bijela paucina.

apr 2022.

To je mycelij! Mykoriza u druga ijem obliku,ali uglavnom to se tra~i :thumb:
PalmaLEGENDA

apr 2022.

Marac hvala na informaciji, narokao sam ja i mykorize da se nae. Vidit cemo sada sta kaze ovaj organic grow
BizzzoZMAJ

maj 2022.

Pozdrav svima. Naime, imamo nove provjerene informacije vezane za slanje ovog proizvoda za Bosnu. @kiseonik @Brrrrrr su kontaktirali carinsku sluzbu. Odgovor je slijedeci. "Predmeti do 300 KM vrijednosti kupljeni s internet trgovine ne podlijezu carini ni pdv-u, predmeti do 600 KM koje prevozite sami preko granice ne podlijezu carini ni PDV-u." Soma DIY set koji se salje za Bosnu na sebi nece imati naljepnicu. Zajedno s Soma DIY setom ce se printati Tehnicka lista koja navodi sastojke samog Soma DIY seta (deklaracija) + racun. U slucaju da se desi da carina trazi neovisnu toksikolosku analizu proizvoda(iako je napravljena i ispintana na tehnickoj listi), kupac bude obavijesten i u mogucnosti je odbiti testiranje. To je dogovor sa Somom. U tom slucaju, Soma ce poslati narudjbu opet ili vratiti novce.
BizzzoZMAJ

jul 2022.

Pozdrav. Evo, prva biljka odradjena u Soil. U to ime, pa da probamo reciklirati zemlju odnosno koristiti jednu te istu zemlju, pa da vidimo dokle ide :) Uglavnom, Skinio sam komplet zemlju s manjim korjenom od glavnog korjena. Cca 20 l. Dodao sam 20 litara Soma Soil-a. Ostalo mi zamjeaano od prvog mijeaanja. Stajao u vreci od zemlje, malo vla~an ne mokar. Mislio sam dodati perlita i da ce nedostasjati, medjutim, dovoljno ga je tako da sam nisam vrecu ni otvarao. Poklopio sam ovu kadicu u kojoj sam zamjesao sve skupa s malo Mykosa (s obzirom da ima korjena podosta u recikliranoj zemlji) daskom, i u podrum. Do pocetka 9. mjeseca, kad ce i ovaj soil jedna biljka. Direkt od starta. Hranjenje nakon toga samo cajem. }ivi bili pa vidjeli!
ĆyroZMAJ

avg 2022.

Oi ekipa! Evo i ja se spremam kako je FatOne rekao, uplovit u ovu sominu organik renesansu. :) Drugi grow, 4 djevojke stavljenje na klijanje, sad su evo u maramicama jer su se danas otvorile. SoPurple jos nije, ali cini mi se da je malo zmirnuo i da bi mogao provirit do sutra. jucer sam zamjesao 3x po 50 litara Plagron Light mixa s tri Soma Super Soil seta. Svaka vreca po dvije litre vode koja je stajala da klor ode nekoliko sati. I evo sad cekamo. Nema nazad. A osjecaj je ajme, vraca se ono grow uzbudjenje, jedva cekam da krenu i da vidim na sta ce sve ovo licit :) doci ce i dnevnik kroz koji tjedan naravno. Cim se sve zahukta :)
BizzzoZMAJ

avg 2022.

Eto. Odradio si 80% growa :D Kasnije da nema tog caja doslovno bi me malo i savjest grizla da s toliko malo truda takvi rezultati :D

sep 2022.

Mix je spreman i nek odradi carolija svoje.
BizzzoZMAJ

sep 2022.

Kakva ce ovo biti predstava u 9. i 10. mjesecu :D doslovno skoro svi Somini strainovi, a soil svaki trei Grow :) jedva ekam da probate rezultate. Nist drugo :D
MravakLEGENDA

sep 2022.

Spremanje za predstavu :rasta: dodao sam i 4ml NeemOil-a
BizzzoZMAJ

sep 2022.

Novi Sad + Beograd. Rezervacije od danas mogue :D
ĆyroZMAJ

sep 2022.

Ja vec znam sta me ceka ako sve bude kako treba, zato i jesam na iglama haha :p
goran641AMBASADOR

sep 2022.

Evo i mene kao novog lana Soma familije :banana_rasta: Po elo je jako dobro. Isporuka relativno brza a u paketu svaata i iznad o ekivanja par poklon ia. Svaka ast, tako se radi posao i gradi poslovni odnos !! Za par tjedana kreem sa jednim growom ali ii e i za druge biljke u kui koje su mi jako bitne a imaju problema sa gnojenjem i rastom. O svim rezultatima ispostavim vam izvjeataj. Za sada joa samo pratim vas koji ste ve krenuli i lagano vam zavidim ato moram joa malo ekati sa uzgojem.
BizzzoZMAJ

okt 2022.

Reciklirani soil rezultati! Znaci svakoj biljci je sjelo cca 10 litara u pocetni pot recikliranog Soma soila od proslog growa. Ima par postova iznad detalja sta sam napravio. Zalijevao sam prva 3 puta samo vodom, jednom Soma ajem. 22. dana i 5 topiranja nakon ovo je rezultat. Presadjene u 20 l potove 100 % Soma soila :) Kod presadjivanja sam koristio 15g/l Soma aja. Zaliveno poslije presadjivanja. Biljke uopce nisu skuzile i samo nastavljaju dalje! :) n18uv9

okt 2022.

Jutro.... Vidio sam na početku ove teme da diskutirate o vodi. Kolega beštija je naručivao neki filter preko 200€. Pa me zanima dali ??? Obična Brita od oko 20€ ne bi odradila taj posao. Ipak ona ima filter a aktivnim ugljenom (kojeg svi koristimo za zrak). Da ona izfiltrira i bitne stvari. Ali njih se poslije s zalijevanjem biljke ubacuje u nutra. Brita cca 20€ i 3 filtera 10€. Čak sam razmišljao da od toga napravim ispuh. Volio bi čuti vaše mišljenje. PS Već kad sam usto, ode zapalit. Veseli, zdravi i napušeni bili. Živjeli
MravakLEGENDA

okt 2022.

Sta Brita makne, makne zauvjek jer ostane u ugljenu a koliko se sjecam ona mice i minerale... nepotrebno filtrirati za soil vodu na taj nacin... Treba ukloniti klor, kloramin i teske metale iz vode za pripremu soila a kasnije i za zaljevanje.... a to se radi sa sredstvom za kondicioniranje vode za ribice 0.25ml/l vode i cekas 15-20min ...to je sve, nakon toga zaljevas vodom ili "kuhas" tj bubblas caj 24h i zalijes biljku... To je sva mudrost. :rasta: Edit: Doza za kondicioniranje vode ovisi o proizvodjacu kao sto je naveo kolega Cyric... Pise na ambalazi :D
ĆyroZMAJ

okt 2022.

Htjeo sam nesto slicno pisati, ali nisam skroz siguran pa nisam :) Ja koristim Aquasanu, ide 10ml na 250 l vode, ja na 10l stavim (iako bi islo 0.2) neka 2ml. Grgljam, probam, zaljevam <3

nov 2022.

De mi recite voda iz suailice rublja ne prolazi??zbog deterd~enta i ostalih gluposti jel :D
BizzzoZMAJ

nov 2022.

Radije ne bi. Iako ja skupljam vodu gdje se vea suai. Dva odvlazivaca, Jedan kod boxa jedan kod veaa u podrumu. Nisam primjetio da im ta voda smeta iako imao malo mirisa tog od detergenta.

nov 2022.

A niata onda, neu riskirat iako mislim da bi nju soil regulirao po svome :D budem Onda danas definitivno kupio dieklor 
BizzzoZMAJ

nov 2022.

Svakako deklorinator nemoj izbjegavati, nema smisla. Svima se dogodi da nemaju vode kad treba. Ovo ti je doslovno osigura :D plus, veina ih u sebi imaju vitamina D koji takojder biljke vole.

nov 2022.

Opet ja sa tupavim osmijehom :D ,danas sam napravio smjesu za kulenei kulenove Seke pa eto da podijelim sa vama.stavio sam 45l zemlje special mix Lighta i to sam pomijeaao sa soma diy setom. Zatim sam to sve dobro promijeaao i nakon toga zalio sa 1,5l vode u koju sam prethodno dodao 0,8 ml Aqua Safea od Tetre i opet dobro sve promijeaao,nakon toga sam smjesu vratio u vreu i ostavio da se kr ka pa je budem otvorio tamo za 2 tjedna :rasta:taj Mix od 45l u podijelit u 2 pota od 20l i to je to a kad doem do aja budem se javio:Dzivi i zdravi bili::listomahanje::
RAOZA.ZMAJ

nov 2022.

Danas sam i ja pripremio Soil koji mi je @Somaseeds poslao da probam hvala još jednom. Pošto sam ja iz Bosne i nemamo grow shop ima neki lik preko pika prodaje opremu za uzgoj ali nema zemlju light mix, a ništa ni za prehranu biljki (ima plantella cvijet/list) i slično pa sam morao u Hrvatsku da odem i kupim. Naručio sam od sponzora Hempatie 2x 20l Biobizz light mix. Dogovorio sam sa njihovim timom preko e-maila da mi pošalju na meni najbližu Hrvatsku poštu i da ću ja pokupiti čim stigne. Da ne bi imao trošak veliki i gubljenje vremena, dok nađen stan pa na adresu stana da naruči oni su stavili POST RESTANTE tako da čim je stiglo ja sam sutradan otišao i podigao paket. Naravno bilo je tu još stvari nije samo zemlja. Ja sam gledao u Bosni se može naći zemlja Substrat organski Floragard Floradur Block Bio koja je izgleda još blaža od BioBizz LM-a, a i organska je. Jedino što nema preliti ali imaju u ponudi Zeolot. Perlit se može naći 0.50€/1l. Imao sam čajku kašikicu Mykosa i cca 15 grama Biotabs mycotrex i to sam ubacio. Ostali proces znate :) Svezano lijepo i staji u podrumu kraj centralne peći. U podrumu je temperatura 17-22°C. :rasta: Za 15 dana bi mogao dodati Neem Oil čisto preventivno protiv ličinki male crne mušice. Ako neko ima iz BiH da zna gdje se ima za kupit nematode neka javi, ja nisam uspio naći.
ĆyroZMAJ

nov 2022.

Divotica :) ja Nematode narucujem preko Amazona. Neznam kako je za Bosnu, meni dodju za tjedan i pol cirka.

dec 2022.

Htedoh da pohvalim soil. Isproban ove godine outdoor sa Lavnesia strainom. Umeaao sam 50l mog komposta i 10l kokosa sa soil mixom i ostavio vla~no u d~aku u hladovinu nekih 3-4 nedelje. Kasnije je to podeljeno na 2 biljke uz dodatak od 20l komposta u svaki pot. I to je to. Zalivanje vodom i negde od 4. nedelje su dobijale fpj svako drugo zalevanje, isto radi bakterija. Razlika izmeu Lavnesie i okolnih biljaka koje su bile u samom kompostu ogromna. Dugo je tebalo da po~uti neki list, ak i kad sam kasnio sa zalevanjem. @Somaseeds great product! :clap::
toccENTUZIJASTA

dec 2022.

Koja je cjena za vrecu?
BizzzoZMAJ

dec 2022.

@tocc cijena se formira na osnovu broja vreća. Ako želiš detalje ostavi neki mail u privat ili nesta pa se može u detalje. Prodajna cijena vreće sad u AM je 49€ cca.
toccENTUZIJASTA

dec 2022.

Zahvaljujem
BizzzoZMAJ

jan 2023.

Stare biljke zavraile. Uklonjen korijen, zamijeaana 2 Soma seta, 5 litara vode i paketi nematoda. NEK le~i jedno 2 ili 3 tjedna, pa u dodati joa litru ili dvije aja, pa tako spremno eka slijee koljeno :D ove vree Light misa su soma soil koji lezi ve cca 150 dana. Ostalo viska od proalog growa. Dodajem svaka 2 mjeseca litru vode i promijeaam.

jan 2023.

Bilo bi interesantno, eksperimenta radi, da si ostavio jednu saksiju sa biljkom i samo top feeding odradio. Da se koren lagano raspada dok ova sledea raste. Mojih ~60 litara stoji sa panjem ve par meseci i kontam pored samo dodati sledeu na prolee. Znam da tvoje nemaju to vreme ali ipak bi mi bilo interesantno videti kako bi se ponaaala biljka u tom slu aju, naro ito uporedo sa ostalima.

mar 2023.

Mo~da ovde nastaviti raspravu? Jedan od razloga zaato je udna situacija oko cele pri e sa Somom je baa ovo ato Opa ka~e - previae si to uzeo li no, Bizz. Nekako se svi problemi turaju pod tepih. Od klijanja do soila i aja. Ve mi je par njih reklo da nee da pri aju puno ali da su imali problema sa klijanjem. Kako je doalo do toga da ljudi izbegavaju kritiku proizvoda... Gore sam opisao svoje iskustvo sa soilom. Voleo bih da je umesto 70l komposta bio neki light mix pa da mogu bolje oceniti. Ta biljka je takoe imala 5 puta vei pot od ostalih. aj nisam probao ali fpj koji sam spomenuo koristim kao ubrivo za sve i znam da super radi. Ja se nadam da e biti joa eksperimenata sa Sominim proizvodima i pratim svaki grow da vidim kako to ide. Na ~alost, moram rei da ja ne mogu preporu iti proizvode jer, kao ato sam spomenuo ve, klijavost semenki mi je bila 25% i nisam dobio nikakav odgovor od @Somaseeds u vezi toga, iako sam im 2 puta pisao.

mar 2023.

Treba nam Soma na forumu,pa neka nam objasni u cemu je poanta i kako uzgajati u tom miksu...uopce ne mislim da se ne moze,ali mislim da se treba nesta mjenjati. Bizo ja sam te upoznao na hesi-ju i budcandy booster-u ..nemam pojma zasto ti smeta hesi i zasto si se okomio na taj proizvod,a siguran sam da ga imas na stalazi :)

mar 2023.

Ono sto mene jos zanima konkretno za tvoj zadnji uzgoj,koliko bi mene izaso taj tvoj grow da idem sve to uzeti kod some?
ĆyroZMAJ

mar 2023.

Pratim ovu temu svakako. Mogu se samo nadovezat na Himalayin upit; Soma Super Soil mix za 50litara zemlje kosta 42€. -30% Kila caja je 15€. -30% Mislim da kila nije dosta po biljci. Boca melase je 4.20€ -30% Klijaci potovi iako mislim da nisu nesto bitni su po 4.20 € -30% Treba rijesit i neki mykos. Plus moram reci da uvjek ima fino gratisa. Moja zadnja narudjba gratis je bilo 12 regular Elemental menki i dvije feminizirane SoGouda. Zelim reci i za potencijalne probleme s klijanjem, meni nisu klijala dva True Og i jedan 5g i jedan SoPurple. Evo ovaj grow izklijalo 10/10 Somango auto. (Podavio sam ih 5 jer nisam izbusio rupice pa su bile u blatu i vodi). Uspjesno izklijao 5g, dva Nycd u proslom growu. Poklonio sam kolegi 5 menki nedavno, eno 4 biljke mu rastu, jedna nije klijala. Neznam koja. Neznam jel pocetnicka sreca ili ne al nisam nekog misljenja da mi je klijavost Sominih sorti bila neki problem. Bez obzira cija genetika, zelim imati ujednacen start pa mislim da cu u buducnosti klijati po menku vise na svaku sortu koju zelim u growu. Ali opet, nije bilo narudjbe a da nisu poslali bar menku vise od narucenog. Ovo je neki moj dojam.

mar 2023.

znaci oko 150 eura za 4 biljke+ melasa+mykos :)
BizzzoZMAJ

mar 2023.

118e -30%. Plus svaki drugi soil imas djaba aj. Plus svakih 50e sjemenka djaba. Koja je poanta pitanja, to mene zanima? Jer cijene i popusti i sve piae na webu, nisu tajna. 2 soila, 2 kg aja i melasa su https://somaseeds.nl/product/organic-diy-soilles-soil-mix/ kod je vutra30, pa probaj ako ne vjerujea :rasta:

mar 2023.

Daj se opusti..pitanje je vjerovatno zbog usporedbe:)
BizzzoZMAJ

mar 2023.

Lako za moje upustanje :) sve piae na vise mjesta, pa mi je pitanje udno, niata drugo.

mar 2023.

Pa valjda mogu znati koliko bi me izaso test grow eura? Ili je to zabranjeno? Znam da si reko da njegove sjemnke kupuju samo oni koji imaju para,kad sam rekao da su mu skupe menke kao zlato :) Daj nemoj zajebavati da soma prodaje eko posudice bez rupa? :eek: Sta ti je cudno? Sta ja znam koliko tu cega ide,al koliko vidim ni vi jos ne znate neke tocne omjere? Znaci soma je trebao napisati na tim proizvodima beta ili test&takvo sta se x puta salje ljudima da testiraju free :)
PalmaLEGENDA

mar 2023.

Evo da se i ja nadove~em kao netko tko je probao i mo~e prenijet iskustvo iz prve ruke. Prvi grow somango u 50l potu ( stalo je oko 65l zemlje) poato je soma uletio neplanski miksao sam light mix, all mix, pola soma seta, pa kasnije top feedao, uglavnom lovio u mutnom i tako je i zavrailo, kao moj najgori grow, gori od prvog sa hpsom u ormaru i gnojivom iz Peveca( ograden list i cvijet). Drugi grow napravio sve po uputstvima i to je ve bilo zadovoljavajue, koli inski nije kao s npr hesijem i plagronom koje sam prethodno koristio, no opet bilo je biljaka i na hesiju koje su dale manje nego ove na somi, ali to je opet do mojih greaaka, genetike, uvjeta i svega ostaloga sto nije isto kao u ovome growu da bi rezultati bili usporedivi. Kolega je uzgajao iste somine sorte na biobizzu i koli inski je bilo bolje nego na soma soilu. Mirisi najbolji koje sam imao, terpenski profil odli an, ali bilo je i biljka na drugim gnojivima sa niata loaijim terpenima. `to se klijanja ti e, somango,lavnesija, buddha sister i lavander og 100% klijale dok true og nije klijao uope( dogaalo se i s drugim bankama), no tu ne mogu niata zamjeriti jer sam svakako dobio 2x sjemenki nego sam platio i za ove koje nisu klijale su ponudili da mi se poaalje ponovno. Ono ato me na prvu privuklo tom uzgoju, je jednostavnost koja se promovirala, zamjesas soil i pustia ga da odstoji zabijea biljku i ona sve dalje radi sama, na kraju to nije bilo baa tako. `to se ti e aja, to mi je na kraju nije uope sjelo, jer trebaa tempirat 24/48 sati ranije da ga stavia kuhati kako bi ga imao spremnog onda kada biljku trebaa zaliti, a kada si u gu~vi i imaa vise biljaka koje nemaju isti ritam zalijevanja imaa problem. Trebaa dekloriranu vodu, pa onda stavljat caj u filtere ili kasnije procijedit to sve kroz gazu , pa prat posudu u kojoj si kuhao, pumpa za akvarij ronda( problem ako nemaa grow room), aeration stone se po epi i tako. Meni osobno jednostavnije podic pot, otici do kupatila sipat vodu u kanister, uzet bocu-2-3 s police sipati u kanister i pljusnut u kalic. I naravno, kod boca imaa ipak veu kontrolu nad nutrijentima.
BizzzoZMAJ

mar 2023.

I poslano je u prvom orderu svima.

mar 2023.

Nemojte se zavaravati ,ne postoji takav soil,medij,ili kako vec. U indooru su biljke pod presingom ! Najmanje sto mozete napraviti za svoju biljku je dobar i kvalitetan medij. edit Plagron ima Royal miks,ali trazi jedno presadjivanje....dva:)imamo i clana koji je doveo grow do kraja sa tim miksom...na cistoj vodi. Tako da i nije bas najtocnija info da ne postoji,postoji,ali ne bas ..zabi menku i bez brige. d@ni

mar 2023.

U organskom uzgoju vrijede drugačija pravila,da se tako izrazim! Sa nazovimo ga umjetnim gnojivom,zemlja mora biti suha do novog zaljevanja,dok u organskom zemlja se ne smije osušit,jer biljka ovisi o bakterijama u zemlji! A ovo,da super/living soil samo zaljevaš,možda u outdooru,jer ja tako uzgajam Chilli i paradajz. Znam,da nije isto,jer ja na jesen,zakopam u gredicu poluraspadnuti kompost koji se preko zime razgradi i cijelo ljeto samo dajem kišnicu! Ali tu idu gnatovi,gliste i sl.insekti što baš nije za indoor. Somin kit je ista stvar,samo tretirana i bez nametnika! Onaj Jeremy Silva iz Buil a soil stalno napominje,da u organskom uzgoju,treba biti veči pot(40-50l),on koristi one velike 120×120(oko 80 galona) i 4 biljke u istom potu,svaka vuče koliko joj treba i frajer napuni box 10×10 i samo glavne vrhove skida. Napravio je razliku između manjih i velikih potova i ogromna je razlika.Stabiljke su puno deblje,fun lišče mu ide do 11 krakova,što je najviše u indooru što sam vidio i u vegetaciji nema nekih problema,problemi dolaze početkom cvata,kad treba dodat hranjiva,koja onda bakterije i gliste razgrade,da biljka može absorbirat hranu! Neču ljepi video sa YouTubea,pošto je tema od Some,pa neka tako i ostane. Ako nekoga zanima,"Build a soil" je ime kanala! Ja sam imao samo dvije sjemenke Somanga i obje su proklijale i rasle kao da su klonovi! Kod klijanja,velikom večinom smo sami krivi,što zbog nestrpljenja,što iz neiskustva,uz to one moraju proči dostavu,a tko zna kako su bile skladištene!? Još nisam probao Somin soil,ali siguran sam da budem. A za njegovu genetiku nisam toliko stručan,da bi dao ikakvo mišljenje,ja mislim,da su u samom vrhu! Financije mi nisu dopuštale,da peglam karticu,ali polako se vračam na staro,jbga ovo sa ranom mi se oduljilo i imam dvije linije (AN i Hesi) koje moram barem prepolovit. Namjeravao sam promjenit svjetlo,ali nekako mi je glupo,kad sve radi,pa napravit naruđbu kod Some:)

mar 2023.

Mozda je to rijesenje za somin miks...nekoliko dobro tempiranih presadjivanja u vece potove:)ako vec nije "pravilno"dodavati ..nesta ozbiljnije

mar 2023.

Ja sam za ubrenje soila koristio fpj (fermented plant juice) od koje ega iz baate bez ikakvog aeera i to je funkcionisalo super. Prvi put sam dodao kad je liae krenulo ~utiti i vratla se zelena boja svuda sem gde se ve suailo. Ne znam kako se to poredi sa Sominim ajem ali ovo svi mogu napraviti za d~. Takoe ga koristim za sve ostalo u baati. Evo i sad sam istim tim ubrio ovu biljku ato imam. A stoji od letos u flaai. Samo sam osve~io to sa aakom suvog liaa cannabisa, malo koprive i trulog liaa iz aume. Jedina mana je miris. :D

mar 2023.

Takve stvari ako ne smrde i ne valjaju ;)

mar 2023.

Zanimljivo Jolly :thumb:nego ima li gdje to za naru iti ??:D
ĆyroZMAJ

mar 2023.

Ja mislim da to Jolly radi doma sam. Kao kompost neki. Ide usitnjene koprive, valjda luka i svega zivoga u kantu pa to stoji fermentira i tako..to mi prijatelj radi za vrt svake godine. Smrdi kao smrt :D

mar 2023.

Verovatno ima ali iz dosadaanjeg iskustva mogu rei da i to ato sam napravia bude skroz ok. Budem napisao malo viae ali u nekoj drugoj temi. ;) Edit: @Cyric luk nisam stavljao iako ne vidim zaato ne. Stavim dosta biljaka sa dubokim korenom jer kontam da vuku stvari iz dubine do kojih ostale ne dobace.
PalmaLEGENDA

mar 2023.

@opa cupa rekao mi je Stipe ve za to, evo ja upravo testiram plagron royalmix sa guanokalong gnojivima. Za sada kombinacija tekuih i solid i ako se pokaze dobro idua tura ide full solid gnojiva i top feed po potrebi. Mo~da sam se malo krivo izrazio, nisam o ekivao da bas niata ne radia niti mi je to cilj, jer gdje je onda prostor za igranje jer ipak ovo je hobi.
noela420ENTUZIJASTA

okt 2024.

kuha se kuha ::listomahanje::
Johnny666AMBASADOR

nov 2024.

Da li je ovo dosta za 2 pota od 39 l? Ako sta fali ili je viska moze savjet, da ne narucujem naknadno.
BizzzoZMAJ

nov 2024.

2 seta za 2 vrece ~eljele i Jedan Set da imaa za top feed. treba ti samo jedna melasa.
Johnny666AMBASADOR

nov 2024.

Ok. Hvala! Narucujem, pa krecem u 1. Mjesecu
BizzzoZMAJ

nov 2024.

Taman da se do tad kiseli. Kad budea mijeaao soil slovodno stavi da se kr ka 3-4 litre aja. Kako budea sve mijeaao dodajea caj na te dvije vree cirka 4 litre. Ne pretjerano smo iti nego onako fino. Ima gore u prvim postovima.
Johnny666AMBASADOR

nov 2024.

Narucio u nedjelju danas stiglo!!! :respect::respect::respect: Jedina zamjerka da od ovoga nista nije bilo
BizzzoZMAJ

nov 2024.

Jbg, moj post je od prije skoro 2 godine. Prvih godinu i jace se dijelilo `akom i kapom + svi koji su dobili su javili meni broj ordera Pa da idem tamo moliti :rasta: biti ce u slijedeoj kontam. :)
Johnny666AMBASADOR

nov 2024.

Nije problem, naisao sam na to dok sam citao.Ostalo mi u glavi pri narucivanju. Usluga brza i vrhunska.
Johnny666AMBASADOR

feb 2025.

Ako moze pomoc oko zaljevanja,molio bih par savjeta. Godinama radim sa Hesi proizvodima i ovo mi je prvi organic sa Soma soil kitom. Muci me taj intezitet zaljevanja, nemam predodjbu kada tocno je idealno zaliti. Po cemu da se orijentiram, kako sam citao zemlja se ne smije kao sa mineralnima osusiti , kako kolonije bakterija ne bi umirale. Opet ne vjerujem da treba biti stalno bas mokra. Jel se moze po WC % zemlje orijentirati. Ja sam se uhvatio toga kao neke smjernice. Zalijem kada padne na nekih 17-20%. Biljke su 22 dana stare i izgledaju zdravo, u 25 l potovima,ali sada ce polagano poceti vise piti. Ako je pitanje u pogresnoj temi, prebacite
BizzzoZMAJ

feb 2025.

Ne brini, gledaj da se ne presuae potovi. Ako se i presuae, svakim ajem obnavljas bakterije tako da nema zime. Ne pretjeruj sa zalijevanjem svakako jer hoe gnatovi onda. Normalni interval kao sto bi i ina e imao.
Johnny666AMBASADOR

feb 2025.

Ok, hvala.
Johnny666AMBASADOR

feb 2025.

Opet ja, nadam se da ne spamam ovu temu, jer slicne nema, sto se tice soma soila, a mozda ova pitanja daju i odgovor nekom u buducnosti ko bude pocinjao sa Soma soilom. Procitao sam mislim svaki dnevnik u Soma soilu, ali svejedno neke stvari nisam uhvatio. Zanima me kako odrediti kada ide prvi top feed? Najbolje kroz dnevnike je to opisivao @yro i hvala mu na tome. Iz njegovih dnevnika sam naucio puno o Soma soilu i Guankalog linijom tako da ih i sam ovaj grow koristim,ali on je radio sa fotoperiodnim tako da vremenski nisam to mogao usporediti.Ja sam ovaj put stavio auto sorte u 25 l potove, inace kada bih radio sa automatima ne bi hranio do preflowera uopce. Da li je to slucaj i kod sporopustajucih gnojiva? Moje biljke ce uskoro 25 dan , sacekati preflower ili vec sada lagano top feedat? Jbte sta sam ja sve ispisao za jedno pitanje. @Bizzzo procitao sam i tvoje dnevnike, ti si radio sa automatima, ali nisam uhvatio kada se hrani. Btw ja dajem caj svako zaljevanje.
ĆyroZMAJ

feb 2025.

Opce nije spam, svakako vrijedi da informacije ovako ostanu za growere nakon nas koji ce isprobat SomaSuperSoil. Bizzo je imao dosta autosa u SomaSoilu, ja nisam nego jednom samo. Ja tako, kao sto si vidio, dajem svaki neka dva tjedna, do 17-18 dana najdalje. Ali za fotose. Svakako pricekaj bizin odgovor i savjet prije nego im das, kao i koliko da im das. Ovako na prvu, ja bi rekao, posto su moji potovi duplo veceg volumena od tvojih, rekao bih da je svakako vec vrijeme za prvi top feed ako su u 20+ dana. Ja sam davao 300grama soil seta s malo caja i guana. U tvom slucaju bih dao mozda nekih 100-120-130g soil seta. Uvjek imaj na umu da je SomaSuperSoil-u potrebno nekoliko dana dok ne pocne bit dostupan biljci, kada ga bakterije krenu razgradjivat, dok su proizvodi od Guanokalonga, bar pepel i powder, odmah dostupne biljci. Odmah po zaljevanju. Ali svakako pricekaj bizu da snimi objavu pa ces dobiti info iz prve ruke bez greske. Ovo gore je samo moja pretpostvka generalna. Ne mora bit pravilo. Taggam ga i ja pa nek mu skacu notifikacije hehe @Bizzzo @Bizzzo @Bizzzo Bubimir Bubimir Bubimiiiiir :lol:
BizzzoZMAJ

feb 2025.

Ovisno kakav automat. Veem dajea top feed nakon 25 dana vege, pa 2. Tjedna cvjetanja i pratia. Kod Somanga recimo nisam dao uope top feed, kod Amnezije 2x. Takodjer esto aj. Svakako 25. Dan cirka mo~ea dati top feed i gledaj. Ako ti se razvija velika biljka, poja aa. Takodjer, mo~ea dodati i soma mix-a u aj kad se grglja. :rasta: U 5. godina nisam uspio pregnojiti, tako da slobodno uvedea i freestyle :D
Johnny666AMBASADOR

feb 2025.

Hvala momci, zamjesat cu nesta pa da vidimo. Ovaj grow mi je ionako test, ali svejedno bi volio da uspije. :razvaljen::
BizzzoZMAJ

feb 2025.

65-70% si odradio kad su doale u soil. :rasta: ostatak ide kroz too feed i aj. aj si rijeaio, znaci na 85% si vec. :D tako da uspjeh vec sad ini mi se :D
goran641AMBASADOR

feb 2025.

Da se i ja malo uklju im, u tu pri u sa Somom sam uletio kada i gore spomenuti a ovaj grow su me potrefili automati. Kako sam stigao do 49.dana mo~ea nai u @Bizzzo mentorski kutak a ostalo u Fotogaleriji sa komentarima. }ao mi ato nisam po eo dnevnik od 49.dana jer se uvijek pojavi neato ato mo~e drugima koristiti. Prvo, sa ovim sistemom se teako prehrani biljka, nisam vidio da je netko uspio, jedino u ranom periodu, prva 3 tjedna, se mogu malo spei listovi. Ja sam slu ajno stavio sjemenke u baa prejaku zemlju , dvjema sortama je malo spr~ilo listove, jednoj nije smetalo, naprotiv. Po Sominoj listi, nadam se da si je dobio, ako nisi izvedem nekako da je objavim, u 5.tjednu se daje dodatno guano (ja sam stavio GK powder) i poja ava melasa sa male ~li ice na veliku. Melasa je izuzetno bitna, nalazi se u skoro svim pripravcima za cvjetanje. Tu poveanu koli inu melase dr~i se 3 tjedna i vraa na malu. Tu negdje u 8.tjednu (kasnio mislim 7 dana) dodao sam bierin (uputstva su na talijanskom) Palm tree asha. On se daje na 14 dana. Kod Gorilla Cookies auto dodao sam joa jedan bierin palmiog praha nakon 14 dana kada sam shvatio da prije 13. a mo~da i 14. tog tjedna nee zavraiti cvjetanje. Palmin prah ima veliki udio fosfora ato biljka treba u cvjetanju. Vjerojatno sam dao i viaka, isto mislim i @yro i to mi se jako svia kod ovoga na ina ato ne mo~ea viakom hrane uniatiti biljke. Drugo, broj prihrana zavisi od sorte i fenotipa biljke. Kod Somanga Auto bila je samo prva prihrana. Stvarno nije bilo potrebe za viae. Kod Amnesia auto bi, u principu, bile potrebne dvije prihrane. Piae da je za nju potrebno ak i viae od 12 tjedana. No kada sam je trebao prihraniti u 8.tjednu vidio sam da je blizu kraja. I bila je gotova 70.dan Da li je neki fenotip u pitanju ili ak i genotip, nisam pametan. Kupio sam sjemenke na brzinu od meni nepoznatog dobavlja a. Stvarno se ne razumijem puno u automate ali iz ovoga iskustva jedna prihrana sigurno treba a druga zavisi od sorte.. U sadaanjem mome slu aju sam dvjema koje idu na 12-14 tjedana dao i drugu prihranu. Tree, jako bitno izgleda da sam uspio ovim sistemom iz njih izvui maksimum. Dvije Amnesie su dale 235 grama i 35 grama trima. NorthernLigts e ii na 150 grama po biljci a Gorilla Cookies mo~da i preko 200. Ka~u da automati unutra daju od 75-150 gr po biljci. Prema tome samo opuateno. A ja se vraam na fotoperiodne. Viae mi odgovara i svia se uzgoj.
Johnny666AMBASADOR

feb 2025.

Tu Sominu listi nisam vidio, ja rokam dvije velike zlice melase svaki put :). Hvala svakako na opseznom tekstu.Iz svega se moze nesto nauciti. Evo skoro 10 godina uzgoja i ja ko pocetnik ispitujem po forumu.
Johnny666AMBASADOR

feb 2025.

Bas sam bio na sominoj stranici ,pogledat neke sjemenke pa sam vidio da je neki Sale. ako netko misli narucivat
Johnny666AMBASADOR

mar 2025.

Da li je netko koristio set sa Canna terra professional plus? Imam neiskoristene dvije vrece. U njoj sam imao dobre rezultate. Prvi soma soil mix sam koristio biobizz lightmix za sada sve po spagi.Pa sad neznam za iduci da probam cannu ili opet biobizz.
Johnny666AMBASADOR

apr 2025.

Evo da dam neko svoje misljenje o Soma soil mixu, nakon uspjesnog odradjenog growa. Gledajuci u ovoj temi unazad 2-3 god. Bilo je ralicitih iskustava, sto dobrih sto losih, a naslo se i neodlucnih. Ja sam naime do sada uzgajao samo sa Hesi mineralnim gnojivom. Ovo mi je prvi organik i mogu reci da sam iznimno zadovoljan. Posadio sam 2 biljke iz kojih sam dobio preko 400g suhog, radi se o 25l potovima. Sami uzgoj je poprilicno jednostavan,nema regulacije PH, ja sam koristio kao i drugi sredstvo protiv klora za ribe. Jedino di ima posla je priprema kompost caja, ali moze se i bez toga. S obzirom na cijenu od 40 eur za mix ( na dan pisanja je akcija od cca 30eur mislim) koji je dovoljan za 50 l zemlje, mislim da je vise nego fer. Znam da postoji opcija da se sve kupi zasebno i miksas sam ali posto zivim u stanu,nemam mjesta za 10 vreca naokolo. Tako da je meni cjenovno grow izasao 55 eur za zemlju i mix + 20 za alge i 13eur guakalong guano powder.( S tim da alce i powder imam za iduci grow dalje) Dao ukupno jedan top feed i biljke zavrsile sa skoro zelenim listovima. Ako nekog od pocetnika zanima ovakav nacin uzgoja, probajte bez straha. Jednostavnije ne moze, je neko moje misljenje. Ja se definitivno ne vracam na mineralna gnojiva i vec sam nakupovao mixa po ovim povoljnijim cijenama za iduce avanture.
ĆyroZMAJ

apr 2025.

Opa! SomaSoil radi, tko bi rekao?!?! :thumb::thumb::thumb: :D :D
BizzzoZMAJ

5. jul 2025.

Samo da dodam ovdje da je napokoj odobren Payment provider za kartice na www.somaseeds.nl Tko do sada nije ima nacina, evo jos jednog. Cheers :rasta:
BizzzoZMAJ

22. jul 2025.

Pazi sad ovo. Vrea vec zamjesanog Sacred Soila spremnog za upotrebu :D ima 2 tjedna vege i 8 tjedana cvjetanja snage u vrei + aj jednom tjedno. Za vee biljke top feed + aj :rasta: ide proba i test kraj 9. Mjeseca :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se