VUTRA
ForumUzgajanjeUzgoj FAQpocetak indoor pa presadit vanka - Ako moze savjet :)
LEGACY

pocetak indoor pa presadit vanka - Ako moze savjet :)

36 odgovora3,493 pregleda

jan 2010.

znaci evo 1 mjesec je... za 2 mjeseca u isto ovo vrieme cu poceti saditi outdoor... mislio sam vas pitati dali je moguce da mjesec dana prije pocnem indoor i da mi biljka naraste indoor pod nekim svjetlom i to i da prebacim na outdoor... tj. presadim u outdoor zemlju... i htio sam vas jos pitati dali moram outdoor zemlju mijesati s humusom i kupljenom zemljom ili mogu normalno samo iskopati i posaditi sjeme? hvala respect :)

jan 2010.

Po itaj o pripremi zemlje u vanjskom uzgajanju i baziraj se na itanje vanjskog uzgajanja kad ve ekaa to. Mislim da nema potrebe da je dr~ia indor jer vani ima i previae vremena da naraste preko 2 metra i da dobijea gomilu hedova:) + nije lako premjeatati to.
CAMENTUZIJASTA

jan 2010.

mozda treba klonove, mozes LST-ovat unutra mjesec dana da ti se izra va biljka, da dobijea vise glavnih grana, najbolje ako sadia vani nakon toga , zasadia u vreu(indoor) ato je najjeftinije,kad ides outdoor probusis dno da bude rupi asto, iskopas samo malo zemlje stavia u rupu i sama e pustit korjenje u zemlju dalje tvoj posao je obavljen, osim gnojenja ili zaljevanja da se nadovezem... jel mogu flowering u proljee u plasteniku.... izjedna avanje 12 12 ide tek kasno.....
iwentgoISTRAŽIVAČ

feb 2010.

jedno pitanje u vezi outdoora... recimo da ona nikne, krene rast normalno i sve i onda dode neka jaka kisa... dal ce ju kisa unistit?? kolko joj treba da ojaca i da joj kisa ne smeta... na ljeto sam imo 2 male vcelike 10 cm s 2 listica... pala je kisa od njih nije ostalo nis o0
NoTrippinAMBASADOR

feb 2010.

Kad im o vrsne stabljika nakon 10ak dana im kiaa nemo~e naatetit, zato i ljudi sade prvo u aaice pa onda presauju vanka jer su najosjetljivije prva 2 tjedna.
iwentgoISTRAŽIVAČ

feb 2010.

hvala :)
SiDAMBASADOR

feb 2010.

kao kaj sam ve i reko nekome vezano za outdoor sadnju, ja radim sljedee: posadim ih u teglice (po jednu u svaku, nemoj stavljati viae sjemenki u jednu posudu) ostavim ih da narastu i da o vrsnu i kad su cca 40cm - pola metra, sve prebacim van u zemlju, takoer napravi kako ti je Greenpower1 rekao, pro itaj sve o pripremi zemlje jer ti to jako puno igra ulogu, kiaa im nemo~e niata kad one o vrsnu i osmamostale se, to ti nije puno posla a puno ti pomogne (saenje prvo u teglice) trebalo bi biti sve ok ako ovo odradia kako spada! ekamo neke slike :))
iwentgoISTRAŽIVAČ

feb 2010.

hh pod 1 jako strava slika 2 ja sam u kuci s starcima tako da je najvisa visina indoora sta ce tu dostic 10 cm xD neam privatnost neku 3 ako uspije slike su tu
semena prezive zimu i sneg ,znaci na mestu gde ti je rasla biljka i opadalo semenje sledece godine nikne biljka. iz toga izvlacim da treba sejati jako rano tj vec sada direkt u zemlju pa sta bog da ...jbg dosta semena propadne al ta sto niknu daju preko pola kile hedova , jako velike budu za nepoverovati . jer valjda seme oseti kad treba da proklija pa ga trba vec sad ubaciti i nek nikne kad misli . ja imam iskustva .dali se jos neko slaze samnom ?
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2010.

Mo~ea ii tom logikom ako si spreman posijati hrpu biljaka i onda da ti hrpa i propadne, jer tako e to u prirodi funkcionirat. Ali ako ~elia da koliko posijea biljaka toliko i odradia do kraja onda neea i u ovo doba (osim ako si negdje di nema mraza).
SiDAMBASADOR

feb 2010.

dada, mogue je to da ti niknu ispod mraza, meni se jednom desilo da sam posadio u teglice, ostavio sam ih vani i onda je snijeg sve zatrpao, mislio sam kao "ove godine niata od sadnje", i kada se snijeg otopio, biljke su lijepo niknule, samo je bitno da NE niknu prije nego snijeg zavrai svoje, ako snijeg padne na niknute biljke onda teako da e iata biti od toga, straano me zanima vrijeme u 3. mjesecu, najavljivali su joa neki snijeg sredinom 3. mjeseca, pa ja nemogu vjerovat, do kad e trajati ova zima...

feb 2010.

http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam&param=Hrvatska&code=14240
delboyLEGENDA

apr 2010.

itati i itati ,sve ti piae na forumu. Ali evo nisam bio dugo na forumu pa u odgov. mozes zapo eti indoor ( ak ti je to preporu am viae od drugih metoda) pa onda odnesi na sajt. Vanjsku zemlju bi mogao promijeaati sa humusom,ubrom,stiroporom, vermikulit kombiniraj! jer od vanjske zemlje bez i eg ea imati problema. Mora biti lagana prozra na zemlja, i kvalitetna sastavom za ato bolji rast- normalno! :P
delboyLEGENDA

apr 2010.

itati i itati ,sve ti piae na forumu. Ali evo nisam bio dugo na forumu pa u odgov. mozes zapo eti indoor ( ak ti je to preporu am viae od drugih metoda) pa onda odnesi na sajt. Vanjsku zemlju bi mogao promijeaati sa humusom,ubrom,stiroporom, vermikulit kombiniraj! jer od vanjske zemlje bez i eg ea imati problema. Mora biti lagana prozra na zemlja, i kvalitetna sastavom za ato bolji rast- normalno! :P

apr 2010.

Kao prvo, pozdrav svima! itam ve nekoliko dana i pro ital sam pun kufer toga ali se opet nameu pitanja. :D Naru io sam sjemenke prekju er, danas mi doale. Htio 8mh, nije bilo -> dobil 20 sjemenki Safari mix-a. Takoer, danas sam tra~io sajt. Imam 2 mogua mjesta za saenje. Prvo je blizu mene (zapuateni "trnac" = vo njak). Mali problem je kaj ga je po el susjed kr it ali po mojem mialjenju nebu viae. Stvarno je zakr en, prakti ki sam puzal (imam ak sliku pa mogu uploadat). Mislil sam tu 4-5 stabljika, onak, da se ima. Drugo mjesto je dalje, kraj vinograda. Ima nekoliko parcela kaj su zapuatene (mislim da je ak jedna naaa). Stvarno je teako prohodne, tipa ljeanjaka visine do 2m. Tu i tam ima neka ~ivotinjska staza i to je to. Nema ni eg ostalog. To je sve pod brijegom, te koliko sam uo od ljudi, ilova a. Tu mislim ostatak. Nebu toliko udno moje odla~enje jer vinogradu ima stalno posla. Drugi set pitanja :-) Mislim sadit tako da ostavim sjemenje u vodi 12-24 h pa direktno na lokaciju. Prvotna zaatita boce kao ato je napisao mislim buzga napisao. Zanima da li mogu stavit kod pripreme sajta cca 1 vile stajskog gnoja na dno rupe pa mjeaavinu zemlje, humusa i stiropora gore te na kraju sjeme u to (nakon odstajanja u vodi)? Usput, zanima me vaae mialjenje jer vidim da ovdje ima ljudi koji stvarno znaju znanje! :costumed-smiley-027 Imam joa hrpetinu pitanja ali polako :sun2:

apr 2010.

Kao prvo, pozdrav svima! itam ve nekoliko dana i pro ital sam pun kufer toga ali se opet nameu pitanja. :D Naru io sam sjemenke prekju er, danas mi doale. Htio 8mh, nije bilo -> dobil 20 sjemenki Safari mix-a. Takoer, danas sam tra~io sajt. Imam 2 mogua mjesta za saenje. Prvo je blizu mene (zapuateni "trnac" = vo njak). Mali problem je kaj ga je po el susjed kr it ali po mojem mialjenju nebu viae. Stvarno je zakr en, prakti ki sam puzal (imam ak sliku pa mogu uploadat). Mislil sam tu 4-5 stabljika, onak, da se ima. Drugo mjesto je dalje, kraj vinograda. Ima nekoliko parcela kaj su zapuatene (mislim da je ak jedna naaa). Stvarno je teako prohodne, tipa ljeanjaka visine do 2m. Tu i tam ima neka ~ivotinjska staza i to je to. Nema ni eg ostalog. To je sve pod brijegom, te koliko sam uo od ljudi, ilova a. Tu mislim ostatak. Nebu toliko udno moje odla~enje jer vinogradu ima stalno posla. Drugi set pitanja :-) Mislim sadit tako da ostavim sjemenje u vodi 12-24 h pa direktno na lokaciju. Prvotna zaatita boce kao ato je napisao mislim buzga napisao. Zanima da li mogu stavit kod pripreme sajta cca 1 vile stajskog gnoja na dno rupe pa mjeaavinu zemlje, humusa i stiropora gore te na kraju sjeme u to (nakon odstajanja u vodi)? Usput, zanima me vaae mialjenje jer vidim da ovdje ima ljudi koji stvarno znaju znanje! :costumed-smiley-027 Imam joa hrpetinu pitanja ali polako :sun2:

maj 2010.

[QUOTE=Caruji
dr.greentumbISTRAŽIVAČ

maj 2010.

ja bi na tvom mjestu izabrao mjesto sa viae sunca, jer po mom mialjenju to je nekako klju no, jer se zemlja mo~e popravit, zagnojit, raslinje odrezat, ali ako nemaa sunca onda ti aba, tak da tra~i mjesto sa ato otvorenijim nebom x)
SiDAMBASADOR

maj 2010.

nemoj to radit, premale e bit da idu na tako divlji sajt, prvo neka niknu, onda ih presadi u aaice od jogurta ili neato sli no, kada o vrsnu onda ih prebaci na sajt! Mo~ea, ali pazi da ne stavia previae gnoja dok su male!! ja ak i nebih na po etku nego tek kasnije, takoer kada o vrsnu! - makar stajski gnoj je puno sigurniji od kemijskog! -> nije loaa ideja, ali mo~da ne odmah! pazi ti s tim vinogradom, da te netko ne vidi, pa da ti ne pobere sav tvoj trud kada to dozrije, ili u joa gorem slu aju da te ne do ekaju momci u plavom! ako se radi o zagorju, pazi, jer zagorci vole zabiti nos u tue stvari i jako su "savjesni" kada se radi o kraenju zakona, vjeruj mi istina je :icon_lol: i joa jedna sitnica, po~uri s tim saenjem!! :icon_lol: sretno !!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se