VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojSadnja u kukuruzu i kontroliranje sajta dronom
LEGACY

Sadnja u kukuruzu i kontroliranje sajta dronom

86 odgovora6,995 pregleda
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Pozz ljudi, imam jedno pitanje koje je već bilo davno prije načeto ali se u 10 godina dosta toga moglo promijeniti. Htio bih posaditi u kukuruz i koliko je to dobra ideja? Pošto sam početnik mislim autoflower. Također imam još jedno jako važno pitanje. Ako mislim posaditi recimo 3 autoflowera a sa obje strane njive prolazi staza kojoj ljudi šeću pse (što je dobro ako je policija napravila čeku samo se pravim da cucka vodim u šetnju) koliko vutra treba biti udaljena od te staze da se ne bi mogla namirišati (njiva je sigurno 4 do 5 hektara ali nije četverokutnog oblika) A sada odmah odgovor na jedno pitanje: Iako nisam iskusan sa uzgojem kanabisa zato se razumijem u elektriku. stoga sam napravio jedan quadrocopter. Već sam isprobavao vožnju po noći i ništa živo nisam vidio. Za početak da odmah kažem, DRONOM SE NE MOŽE KONTROLIRAT SAJT (caps lock za one koji ne žele čitati sve nego samo najvažnije). Nikako. Dron koji kupite u dućanu nije dovoljan iako košta 1000€. Iznimno spor, užasno glasan i lako se primijeti. Nosivost mu je nikakva tako da se s time možete odmah pozdraviti. Moj dron je rađen od odabranih dijelova, malo je skuplji , jako je brz, bez problema digne 4 kg tereta i svejedno ima manu, a to je da ne može letjeti po noći kao i svi ostali dronovi jer ne postoji i ne može se ugraditi oprema za vožnju po noći. A čak i ako to uspijete računajte da morate ugradit ne samo kameru s kojom ćete vozit nego i termalnu kameru da vidite jel ima koga na sajtu( takve kamere koštaju oko 5k $, imaju termalni procesor sa senzorom i ilegalne su u RH tj. može ih imati samo vojska). Normalne infracrvene kamere su prevelike za dron i dobro uočljive su jer one emitiraju spektar infracrvene svjetlosti velikog intenziteta koji tada postaje vidljivi dio spektra te sa vidi kao plavocrvena svjetlost. To znači da bi vam se dron vidio iz zraka i to jako dobro. Ako vam išta nije jasno slobodno pitajte ili se javite u PM (a toga bi moglo biti s obzirom kak sam zakomplicirao haha) Nadam se da sam vam malo pomogao oko nedoumica kako kontrolirat sajt i tih letećih pizdarija
L0oDZMAJ

jun 2015.

Sto se tice sadnje u kukuruz autoflowera... mslm da bi tu ideju trebao da preskocis,kukuruz naraste do 2m mozda i vise,tako da biljke nece dobit sunce,a ako vec budes cistio kukuruz gde budes zeleo da sadis,trebace ti malo veca cistina,sve zavisi do broja biljki,zapamti da je sunce izvor zivota nase biljke... sve u svemu sta god da odlucis zelim ti srecu ;) edit: ja nikad ne bi posadio biljke gde ima neka staza,seti se da je to krivicno delo,nazalost.. tako da sloboda je ipak sloboda peace

jun 2015.

Prije ce neko primjetiti dron kako leti nego tebe ako prodjes kroz kukuruze. Nije bas lasta dron :)
MeskalitoLEGENDA

jun 2015.

Nekako drona da maskiramo u orla ili sokola , jer ako ga maskiramo u fazana smaknuce ga neko :) Na kojoj udaljenosti mozes kontrolisati drona i primati kvalitetnu sliku sa kamere iz drona ?
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Bio sam lani u tim kukuruzima da provjerim uvjete za iata takvo i mogu ti rei da ak odea 100m unutra i raskr ia 2x2 metra ( tak na 3 razli ita mjesta) nitko ne bude sku~io. Tom stazom proe 2-3 penzia dnevno ( i to nave er kad je ve sumrak) koji proaeu psa i to je to. Nitko tko bi uope iaao u te kukuruze vidjet ata ima. Najvei mi je problem miris. Koliko metara bi trebalo biti daleko da se miris ne osjeti dok cvate? I jel da onda sadim neku outdor vrstu koja je lagana i za po etnike kad je autoflower prenizak? Ovo za dron govorim openito growerima da ne koriste jer ne valja, pogotovo po noi. Kad vidia da neato takvo leti i ispuata zvuk odmah gledaa gdje se nalazi. Ne mo~e se zbog specifi nog zvuka maskirati. Mogu ga sigurno kontrolirati do 300m, al ne mo~e letjeti po noi. Q_f4ZnNtcHs Ja imam otprilike ovakav, samo malo ja i i br~i, a zvuk koji daje je ko da ti nekoliko komaraca zuji oko uaiju (tj. zvuk je odvratan)

jun 2015.

pa sa zemlje tih 3x4m2 nece niko skuziti, najverovatnije, al budi ipak oprezan, pogotovo sa tom zujalicom. penzioneri su uvek znatizeljni :)
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Sa dronom ni ne idem blizu toga. A znam da oni guraju svugdje nos, al ne i u kukuruze koji nisu prskani protiv korova pa su obrasli ~bunjem. Nekak mi se ini da se ne bi gurali kroz 100m toga. Mo~ea li mi bolje reci koliko metara treba biti udaljeno da se ne osjeti miris dok cvate? S obzirom na uvjete zaklju io sam da je odlu ujui faktor miris koji bi se eventualno mogao prepoznati
golub miraLEGENDA

jun 2015.

ja svoje nisam nikad osjetio tek na metar, dva sve ovisi o sorti, al 10tak metara e bit ok

jun 2015.

A poslije kise ...na 50m

jun 2015.

Jel polje kukuruze tvoje ili? I obrati paznju na vrijeme berbe istog,da nebi biljoze otisle sa kombajnom.. sa zemlje buksa nije uocljiva, ali iz zraka ne moze se promasit..

jun 2015.

dok sam radio u kuruzima obicno bih isao bar 100 koraka duboko, metre nisam merio. i ne zaboravi staviti neke markere, ako te ne bude par sedmica neces sam znati gde si, ni gde su ;)

jun 2015.

...... da isto tako sam i ja razmisljo prije da bi posadio bilo di samo nek raste, al nije to tak.. i bas nije u kukuruzima dobro autoflowering jer dobro je reko narastu 2 metra kukuruzi... a i pokraj stazice nikako, reko sam i ja sam tak razmisljo ali sto dalje od ljudi i stazica to bolje... najbolje posadit na mjestima gdje jedva i ti sam dođeš npr. neka jako gusta šikara sa trnjem i svime.. da jedva ti uđeš unutra.. tako sam ja vec 2 god i na srecu niko nije ni blizu doso.. samo kaj ove nista od toga kaj sam imo :( :(

jun 2015.

Problem su staze.Uga~ene ili ne svejedno je. Ljudi imaju instiktivnu potrebu proci tamo gdje je netko vec prosao .Pa bilo to i samo jednom. Osjetih to na vlastitom sajtu :(
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Ina e, ja imam pogled sa balkona na to kukruziate i odabrao sam ga samo zato ato nema niti jedne druge kue u blizini. A dosta godina taj lik sadi kukuruze tak da znam kad sadi i kad ide s kombajnom. Kombajn uglavnom ide u drugoj polovici 10. mjeseca A ato se ti e samog utabavanja na to budem pazio iako i za to imam rjeaenje

jun 2015.

a gle ak mislis da taj lik nejde tamo prije i cesto tamo onda oke al ja bi rae naso neko bolje mjesto. mislim sigurnije.. a i da ti ima vise sunca trebo bi sa svake strane 1-2 metra ocistit. ovako nece imat cijeli dan sunca nego puno manje.. Nema potrebe citirati post iznad ;)
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

lik nikada ne ide tamo jer nije komutirao svo zemljiate tak da ne posjeti svu zemlju. Budem potra~io ali ovo mi se ini jako sigurnim i da, 100% sam siguran da nitko nema quadrocopter i da mo~e slikati iz zraka Koristi opciju Edit(uredi) nema potrebe pisati post za postom

jun 2015.

ako ti se cini jako sigurnim onda probaj.. mada ja bas i nebi ali ne znam sad kak to izgleda ni nista, sretno
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

a s obzirom da mi terasa gleda na to polja i da imam oko 300m do tamo sve vidim dobro. ve znam i tko otprilike ide i kada tak da kad nas tako malo tamo ~ivi onda nije preveliki problem
Scoot420ENTUZIJASTA

jun 2015.

Kuruza ti se sad ne sadi nego u 5mj...
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

pa to zna i da taman ovaj koji ima kukuruze je do sada ve jednom pognojio zemlju sa KAN-om i da su otprilike narasli kao i trava
Scoot420ENTUZIJASTA

jun 2015.

E pa vidim da ~ivia na sli nom mjestu ko i ja,onda lijepo zasadi na neku zapuatenu njivu,bar ih sad ima kad sve viae i viae njiva je neobraeno,a i vei e ti bit urod jer e kuruza zaklanjat jutarnje i ve enje zrake sunca,ja na tvojem mjestu nebi kompliciro s ovim dronom,~ivia na selu,odea na to mjesto jednom u 10 dana,uvjek drugim putem da stazu ne napravia,i ako se ne hvalia okolo 95% da neea imat nikakvih problema,pod tim podrazumijevam da baa nikome ne ka~ea niata u vezi toga
L0oDZMAJ

jun 2015.

sta mislis sa ovim veci ce urod biti?! Nemoj sirit dezinformacije...

jun 2015.

zemlja koja je obradjena za kukuruz ne moze se meriti ni sa jednom zapustenom njivom
golub miraLEGENDA

jun 2015.

ja bi baa sadio u tim kuruzima iz viae razloga a prvi je taj ato ti je sve na oku s balkona
StastopojoAMBASADOR

jun 2015.

Dobri su kukuruzi ali kad se sjetim kad ljeti idem kroz njih, pa se jos malo i oznojim a oni rezu i kolju ko ludi :D
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Ma nisam ja mislio niata radit s dronom. To je bio isti odgovor na sve prijaanje pokuaaje komentiranja kako pregledat sajt dronom. Ja to ne radim jer dok nisam joa imao sajt sam isprobao i sku~io da je preuo ljivo tako da sam to dao kao uputstvo growerima da uope ni ne pokuaavaju. pa to ato sa balkona imam pogled je odli no jer kada bi netko tra~io, snifao i gledao ata ima ja bi ih mogao bez problema vidjeti iz svoje sobe. na sigurnoj sam udaljenosti a imam odli an pogled. ak bi i policiju vidio da planira sa ekuau jer i oni moraju pripremit teren (a u tom slu aju im odu na gablec il ata ve imaju ja tr im, otkopavam biljku i s njom na rezervni sajt- ina e ja sam osoba koja ima plan A,B i C tak da uvijek su mi u planu 2 alternativne lokacije u blizini koje su spremne ak zatreba al nemam pogled na njih)
StastopojoAMBASADOR

jun 2015.

Ti bi stvarno trcao tamo i premjestao ih dok panduri izbivaju :whato::. Valjda nece doci do toga ali to ti nije bas pametna opcija.
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

nikad nisam vidio kak eka funkcionira, al zaato ne. pa nisu valjda tamo d 0-24. sigurno oko podnevao du kad nitko normalan tada ne bi bio u kukuruzima. ne mo~ea niata s biljkom jer se svi poslovi oko nje obavljaju popodne
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jun 2015.

Da vas malo upoznam sa policijom za narkotike ako je zbilja mal sajt, 1 ili 2 male biljke, ne prave eku, ve ih uberu, osim ako nije nareeno od aefova da se eka ipak pravi, onda prave i za 1 koja je stara 2-3 tjedna. Svaka policijska postaja ima popis ljudi (puaaa, dilera, growera) kojem nema pristup obi ni policajac nego samo ovi iz odjela, saznato koz nadzor i elektronsko pra enje, drukanje, ako si legitimiran sa osobama koje imaju neke mrlje iz proalosti vezano za vutru (posjedovanje, dilanje, uzgoj, ili osobe koje se ve nalaze na popisu, a nikad nisu pale),ako si s njima, stavljaju te u isti koa premda nemaju dokaze da si konzument, a ni netrebaju im, jer ka~e se"s kim si, takav si", mo~ea biti na popisu ako te i vide da je s tobom u autu ili pjeaice osoba koja im je poznata da ima kontakt s vutrom a da vas ni ne zaustave. Oni u 100% slu ajeva rade u civilnoj odjei i civilnim slu~benim automobilima. (popisi su dosta veliki i prili no cjeloviti, djelomi no neto ni) ako nisi nikad pao, a puaia dulje od 2 godine, velike su ti aanse da si na njemu ako se kreea sa njima sumnjivim ljudima i zovea njih ili dilere na mob, jer policija bez naloga mo~e dobiti ispis poziva (broj telefona, vrijeme, trajanje, datum), pratit facebook inbox bez naloga 90 dana (ne vrijedi brisati poruke jer face sve skladiati u data bazi). u 90% slu ajeva policija dobije prijavu od civilne osobe da je pronaala sajt, 10% su sami pronaali, ali obilaze sa psima sumnjiva podru ja blizu rijeka ili potencionalnog crpiliata vode (win-win situacija jer aeta uku i joa tra~i vutru istovremeno), to nije velik posao jer se to radi 1-2x godianje za vrijeme sezone, i podru ja pretrage su relativno mala, ve inom u blizini naseljenih podru ja i vode + lova ka druata imaju periodike seminare prepoznavanja vutre i na ina na koji se uzgaja i suai. Kada se pronae neato ili neko prijavi, tada o evidna policija izlazi na mjesto, poslika sve, analizira tragove (otisci stopala, otisci prstiju na sme u koje ostavia iza sebe, stru nost pri uzgoju), zatim se uzima popis osoba i gleda se tko sa popisa ~ivi u blizini sajta, radius (1-3 km), ako nisu uspjeli identificirati osobu putem otisaka. Selektira se tko su sumljive osobe na temelju pronaenih tragova, veli ine i tipu patika, stru nosti uzgoja, koli ine biljaka... te se doe do 1-5 osobe koji su potencionali po initelji, ili ako je na tvojoj zemlji ili u blizini tvoje zemlje, onda si ti sumnjivac, pogotovo ako si joa na popisu 98% da je tvoje. Tada se prati te osobe kako bi stekli dojam u kojem razdoblju osoba obilazi sajt (ujutro, naveer, iza ponoi), pokuaava se doi do informacija kod "informatora" (drukera) i osobe koja je pronaala sajt i osoba koje ~ive u blizini, a ne pripadaju profilu growera, jer policija je toliko dobra onoliko koliko su dobri drukeri. eka se obavlja ovisno o terenu, spremnni su na sve, vjerovali ili ne, maskiranje i sjedenje/le~anje u grmlju, pra enje sa bre~uljka dalekozorom, koriate termo kameru po noi, de~urstva obavlja 2-3 policajca, veinom nisu 24h dnevno, ve u razdobljima, prema saznanjima i logikom + pra enje potencionalnih sumnjivaca i navike radi drugi tim, takoer se i mjenjaju, malo jedan tim de~ura, pa malo drugi tim. Toliko su dobri u maskiranju da mo~ea pro i 5 metara pokraj njih i ne primjetiti ih ako ih baa ne tra~ia, ve inom ekaju dok ne doea i ne odustaju ako je tako izdana zapovjed. pa makar i 3 tjedna, ne vjerujem da dulje, premda je mogu e, zavisi od ulova. Love te kod zaljevanja, nisi kriv dok ih ne zalijea, slikaju te dok zaljevaa, ili ti jednostavno banu dok to radia ili si to napravio nekoliko trenutaka ranije, ako nisu u mogu nosti slikati. Tada nastupa privoenje... kriminalisti ka obrada, nalog za pretres doma radi prikupljanja ostalih dokaza(gnojiva, vaga, pH metar, ra unalo, literatura..., trava),... istra~ni sudac... branjenje sa slobode...sud, pravomo na presuda...uvjetna ili zatvor. To je uglavnom to... pamet u glavu. To vrijedi za Hrvatsku policiju.
DegustatorLEGENDA

jun 2015.

under,i da nije kako kazes,dobro je imati svest o takvoj mogucnosti. Hvala za post
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jun 2015.

Treba biti vrlo oprezan, jer su jako lukavi i imaju zakon napisan za sebe, ne postoji idalan sajt. najbolje je promjeniti prebivaliate, otii u drugu sredinu, drugi grad, jer popis nije na dr~avnoj razini, i raditi indoor sa filterom, ili u baai koja je skrivena od ne~eljenih pogleda.
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

jel_oni_mene_maknu_s_popisa-_kad_uhvate_mog_dilera
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jun 2015.

Ne miea se sa popisa sigurno 10 godina.
DegustatorLEGENDA

jun 2015.

u tom slucaju diler te stavlja na svoj popis :P
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

dobro da, to ato govoria je istina. a jel osoba koja ima pristup tom popisu mo~e i izbrisati ta imena? Mo~e li to bilo koji policajacc iz narkotika ili samo neki aef?
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jun 2015.

Ime mo~e obrisati policajac iz narkotika, popis se ne vodi u standardnoj bazi podataka, ve odvojeno, njemu nema pristup temeljni, prometni, interventni policajac, samo uprava i krim.

jun 2015.

pohvale za odli an tekst i trud.. zanima me kako si dosao do tih informacija. odnosno na koji na in si upozat sa postupcima policije, u tolike detalje?? i jel moze policija prisluskivat na mobitel dok nije na pozivu..zna i mobitel mi je u d~epu ili na stolu upaljen. ali nije na pozivu..??
nerpZMAJ

jun 2015.

2015. je, privatnost je odavno precenjena. Meni je drago sto ima toliko dnevnika uzgoja,jer mislim da je omasovljavanje mozda i najbolji nacin borbe protiv sistema..
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jun 2015.

Do informacija sam doaao na temelju veze i poznanstva, policijskih pria, analiza i logikom. Znam za slu aj da je jedan lik sadio pokraj svog polja, par komada, neko naaao, prijavio, oni su ekali u grmlju maskirani sa termokamerom koja nije slu~bena ve je pajkan sam platio 1000e polovnu, ka~e da je a a od lika ato je pao traktorom obraivo zemlju, proao pokraj njih na par metara i nije ih vidio. Koliko znam ne mogu te sluaati dok mobitel nije u razgovoru, ali mogu dok zvoni, znaci dok nekog zovea, a on ti se joa nije javio, oni te uju. Mogu te locirati di se nalazia samo ako je mob upaljen, dosta je precizno u 10tak metara ako hvataa 3 repetirora, ako hvataa 2 odaailja a, onda znaju na kojem si potezu od 1-2km, ak vataa 1 odaailja onda nemaju pojma di si. Sluaat te ne mogu ako nisi u pozivu osim ako ti nisu na neki na in instalirali spy software u mob (zapljenili mob privremeno, poslali putem bluethout-a ili wi-fi) ali to je o ito jer se baterija jako brzo troai, SMS poruke takoer zakonski operater mora uvati min. 2 godine u data bazi, tako da pazite ato piaete.
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Zna i najbolje bi bilo da se zna nekog u krim policiji pa da ti mo~e dojavit ak te se prati

jun 2015.

najbolje bi bilo da je sadnja legalna. nego sta sa ovom temom
BizzzoZMAJ

jun 2015.

Ako se uskoro ne pojavi nesto sto ima veze s dnevnikom uzgoja ja cu je osobno zakljucati. :djede: sto radi naziva teme, spama u njoj, offtopica i svega ostalog. Svakako ce biti brisanja i prebacivanja cini mi se.
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jun 2015.

Da, ako imaa nekog u krimu, onda si relativno siguran, ka~em relativno jer i on mo~e biti otkriven, ako je novak, starije i da su nepoateni, niko ne dira. Bizzzo, stavi moj tekst o policijskom postupanju u faq, ako mo~ea.
freelancerISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Ako sam jako dobar sa 2-3 krimovca u vlastitom gradu, a jesam, to zna i da sam relativno siguran. U pitanju je manji grad.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se