LEGACY
Pozdrav svima
22 odgovora2,448 pregleda
Barney Stinson
ISTRAŽIVAČ73 REP15%
→ Entuzijasta
Barney StinsonISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#1
inace se predstavim kad prvi put pisem na nekom forumu,ali ovo je forum o vutri,budimo realni.....
znaci ovako,pusim vec cca.6 godina....da skratim pricu,prije pola godina sam nasao knjigu u pdf formatu na internetu o uzgoju vutre
procitao sam o svemu,uzgoj untra/vani na zelmlji/u vodi sjemenke/kloniranje musko/zensko/hemofroditi indica/sativa thc/cbd i tako dalje da ne nabrajam....
i skuzio sam da mi je puno jeftinije uzgajat nego kupovat,nabavio sam 10 sjemenki od frenda,smocio posadio....
od njih 10 dvije su prosle cjelu fazu klicanje,sadenje,vegetativno stanje,cvjetanje,susenje,pusenje,u biti isti okus kao sve do sad,nista posebno
i sad mi treba vasa pomoc,planiram naruciti sjemenje na internetu,pa me zaniaju vasi prijedlozi,sta da narucim ?
poslao sam e-mail jednoj stranici(znam da nema reklamiranja ovdje) i rekli su mi da sjemenke stavljaju u obicnu stvar tipa novcanik,sve skupa u omotnicu i to salju postom,kod njih(nizozemska) je slanje sjemenja legalno,tako da moram paziti samo na domace zakone
kakva su vasa iskustva sa narucivanjem ?
vidim da vecinu sjemenki ne mogu naruciti ispod 5 komada,a svaka daje 500g po njima,sto mi je previse,rade bi uzeo 20 komada razlicitih sjemenki pa da degustiram svaku :joint2:
sa kojim sjemenkama vi imate najbolja iskustva?
i za kraj pitanje za out growere,zivim na selu i mislim uzgajati pored kuce,dali mi je bolje da to zasadim u zemlju,ili u vazu da mogu maknut u slucaju nevremena/poplava
btw.procitao sam dosta posova o narucivanju na ovom forumu ali su dosta stari postovi(prije ulaska hrvatske u eu),pa me zanima kako je sada stanje i jeste li imali problema sa narucivanjem
topaj mota
AMBASADOR2.234 REP21%
→ Legenda
topaj motaAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#2
Ovisno o banci, mo~ea i 3 komada poru
iti. Kad ve imaa mogunost, onda vani odradi. uvaj se o
iju i pu~eva ;) Pored svega moraa imati i duha ;)
cocoxxx
AMBASADOR2.943 REP41%
→ Legenda
cocoxxxAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#3
Evo ja cu prvi, posto mi je ovo prva godina da sadim, i jos sa brendiranim sjemenkama tako da oko sadnje nemam iskustva i ja redovito pitam starije growere sto se sadnje tice, mogu samo reci ovo zadnje za hrvatsku i eu i narucivanje, jer u tom dijelu imam iskustva, bojao sam se da ce mi posta maznuti lovu koju sam slao za nizozemsku jer kod nas je to prakticki stil zivota, lapanje i capanje, ali nije tako, i mogu reci da su zakoni samo bolji, i posta preporucena brze dodje odkad smo u uniji, i gleda se uvijek na to da se mi vecim silama i uniji ulizujemo, tako da je i posta strozija i kaznjava ljude vise kao da ne ispadne covjeku iz neke strane zemlje maznuli i pokidali posiljku u hrvatskoj, pa se na to vise pazi, i ne usude se toliko krasti kao prije, ali kad sam slao pare toga sam se najvise bojao, i rekao mi tarzan ne boj se poslat ce, ne krade se u posti samo tako (nisam mu vjerovao nikako hehe) mislim da sam to postovao u temi o narucivanju, ali sad je to puno bolje, jer po zakonu preporucenu posiljku NITKO nema pravo otvoriti, djelatnik te samo moze zamoliti da mu pokazes sta ima unutri, ako mu posta izgleda sumnjivo, mene je pitala sta je unutri, rekao sam slike i da ih nisam htio kaciti na facebook, htio sam joj dati do znanja da su slike privatne i da nitko ne otvara, uglavnom sve je proslo dobro.
sad vidim da nisam prvi vec je zeleni odgovorio.
Tarzan
ZMAJ29.879 REP
TarzanZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#4
:signs046:
mozes i po komadu narucivati, ma sadi odma u zemlju imas i temu zemlja pa odma pogledaj, i budi oprezan, nadi dobro mjesto i teraj, sretno
zika
ISTRAŽIVAČ157 REP71%
→ Entuzijasta
zikaISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#5
Dobrodoaa :signs046:
pa zasada sa naru
ivanjem sve u najboljem redu najbolje bi ti bilo da sa nekog domaeg sajta naru
ia sjeme
mo~ea i po 1 sjemu naru
it sa tih sajtova, ako ea sadit vanka onda u zemlju ti je bolje.. pa imaa dosta sjemena nabolje ti je onda kombinirati okuse/mirise tutti frutti
za sada najbolja iskustva san ima sa White widow, Tutankhamon, Jack herer..
Ena&Modelsy
AMBASADOR2.500 REP29%
→ Legenda
Ena&ModelsyAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#6
Dobrodosaoo..:-) ako imas mogucnosti da biras onda bolje u zemlju..:-)
Bassman
LEGENDA8.409 REP34%
→ Zmaj
BassmanLEGENDA
maj 2014.
maj 2014.#7
:signs046:
Sla~em se s ovim gore napisanim ako mo~ea sadi u zemlju, kupi neku provjerenu i to je to.
A o sortama imas puno napisano, recimo pogledaj ovo https://vutra.org/topic/6807-iskustva-sa-sortama/
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#8
:signs046: kucaj u gugletu pick 'n' mix cannabis seeds, a to sto pise 500 gr. neka te ne brine, obicno dobijes znatno manje a to je neki plafon u optimalnim uslovima uz adekvatno iskustvo ;)
Barney Stinson
ISTRAŽIVAČ73 REP15%
→ Entuzijasta
Barney StinsonISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#9
hvala svima na dobrodoslici i odgovorima
znamimaju me vasa iskustva sa narucivanjem,dali narucujete na kucnu adresu ili ? jesu li vas ikad uhvatili ? i kakve su kazne za posjedovanje sjemenki ?
i sto se tice yield-a,pise vecinom 300g-400g po biljci sto bi bilo oko 7kg za 20 biljki tj.dovoljno za 20 godina ako pusim gram na dan :smoke18:
koliko grama da realno ocekujem ?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#10
drug, a malo citanja kad ti to vec ide od ruke
https://vutra.org/topic/1759-naru%C4%8Divanje-sjemenki-zabranjeno-reklamiranje/
https://vutra.org/topic/1870-kupovina-semenki/
ne moze ti niko da kaze nista realno, ne znamo genetiku, ne znamo uslove, ne znamo kakav si grover, ne znamo kakva ce da bude sezona... na osnovu cega da damo procenu. mani se grama, zasadi 5 fem i miran si
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#12
:signs046: ra
unaj 100tku po biljci suhog,to je dobar rezultat uz malo pa~nje.
Ako si na selu,ne mora zna
iti da e ti grow biti siguran.Komaije zure u baa
u,komainica oe vidjeti kako ti luk i krompir napreduju...a taman tu biljoze posaene,hehe
No,to su slatke muke,samo ako mo~ea doma posaditi.Lakae je kontrolirati od po
etka do kraja,tj. pristupa
nije.
A mo~ea posaditi i u posudama.
Nemoj da te zbunjuje ova koli
ina ato proizvoa
i stave kao krajnji rezultat prinosa....to ato ka~e Powerseed,mora biti sve idealno 200%.
Ako naru
ujea feminizirano sjeme,okini u kante od farbe,one od 15-20 litara ... posadi si 3-4 komada i bit e dima za cijelu godinu,tj do idue berbe.
Naravno ako si rekreativni puaa
i ako ne dijelia kapom i aakom uokolo :D ato je ujedno i opasno
Samo opuateno i dobro doaao na forum..
maj 2014.
1 / 12
maj 2014.
maj 2014.