VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPomoć oko outdoor
LEGACY

Pomoć oko outdoor

9 odgovora2,205 pregleda
CannaVutraš420ISTRAŽIVAČ

mar 2019.

Ovo mi je prva sezona da uzgajam van Imam 10sjemenki Special Queen RQS Znam da one polovinom avgusta cvjetaju i to .. Zbog odlaska na put krajem avgusta nece se imat tko starat oko njih .. Moj nekakav plan i pitanja su .. U planu sam polovinom 3mjeseca ih stavit da proklijaju onda bi ih drzao 4 i 5 mj indoor(HPS-noc) outdoor(sunce-dan) Zatim bi ih prebacio krajem 5 mjeseca i početkom 6 na režim 12/12 da počnu cvjetati i onda bi ih odnjeo na sajt(šuma,livada).. Moje pitanje je oće li one nastaviti cvjetanje zbog fotoperioda(dan duzi od noći) njima bi ostao 6/7/8mj za cvjetanje tako reći..znam da necu moc izvuci max iz niih al bolje išta nego ništa i propustit cijelu sezonu .. I hoće li uopšte preživjeti zbog promjene smjene dana i noći(12-12) pa onda (18-6) a bit ce im vrijeme cvjetanja.. Da li ste imali iskustva sa ovim ??
StipeZMAJ

mar 2019.

ne. vratit ce se u vegu. tzv, revegetacija i to radis samo kad ne znas spol biljkama. posto imas fem sjemenke onda nema smisla to radit drzi ih u boxu na 18/6 i u 5. mjesecu ih prebaci van a kad odes na put biljke ce se same brinut o sebi. do tada pripremi velike rupe sa kvalitetnom zemljom. ako ti se ne svidja ovakav plan onda naruci automatike ;)

mar 2019.

@CannaVutraš420 Ako sam dobro shvatio, zelja je da se do kraja avgusta biljke poberu? Sa fotoperiodnim to nece ici vani, Stipe ti je objasnio, i nekako se namece logicko rjesenje da ih drzis pod sijalicom do kraja. Ako si u mogucnosti mozes odmah staviti sjemenke na klijanje, pa ih krajem 4og mjeseca prebacis na 12/12 i drzis dok ne zavrse. Imace mjesec i po vegetacije i 3,5 - 4 mjeseca da cvjetaju. Pretpostavljam da si ostale sezone gajio indoor i da ti nije problem odraditi ga opet, jer za prvi out kockice ti se nisu poklopile.
Axall123ISTRAŽIVAČ

apr 2019.

Uzeo sam djubre NPK 23:5:5 da li mogu da stavim to i koliko po biljci izvinite nov sam hvala unapreeeed!

jun 2020.

Uzeo sam Femi semke prvi put uzgoj outdoor u optimalne uslove u genetikama ove vrste max do 1 kg, koliko vode bi bilo potrebno oko cjeli proces zato sto nije mi blizu teren dostupna voda pa mislim da stavim neko bure veliko dali je to izvodlivo?

jun 2020.

Zamisli da smo u 1969. godini, mjesec juli, dan 20i. Na TVu iscekujemo prenos slijetanja Apola 11 na mjesecevu povrsinu, sa sve ljudskom posadom. Vratimo se u "danas" 51 godinu poslije, u kojoj nam postavljas ovakvo pitanje: Aj' budi drug pa citaj malo po forumu, malo se druzi sa nama, nista previse obavezno, tek onoliko koliko ti vrijeme dozvoljava i garantujem ti da ces steci bogato iskustvo.

jun 2020.

Ne mislio sam neko da ne ima iskustvo i dali je neko uradio takvo nesto do sad zato sto vreme mi ide a jos su u saksije od 3kg a mjesto nije pogodnom vodom zato sam pitao.

jun 2020.

Sad mi je mnogo jasnije :) Izvodljivo je!

jun 2020.

Koliko vode bi potrosio u cjeli ciklus primer:100 litara voda po biljka otprilike? To sam zelio da pitam
PablitoLEGENDA

jun 2020.

Toliko ces da potrosis za 4-5zalivanja kad biljka bude imala 2-2.5meseca u outdooru. To ti niko ne moze kaze, ako bude susa piju vise ako bude kisa ne treba da ih davis s vodom... zavisi od svega, sta radis in ili out dal ti je direkt u zemlju ili u saksiji, ja se secam kad sam polivao biljku u augustu morao sam 2 puta nedeljno po 20l... i posle 2 dana kao da nisam sipao ni kap ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se