VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojMoje cure :))
LEGACY

Moje cure :))

52 odgovora4,443 pregleda

jun 2010.

2010 Pozdrav ljudi!! evo da i ja neato podijelim s vama,i da pitam neato pa i da mi dajete nekoliko savjeta... evo ovako: proale godine s frendovima smo se napuaavali i probali razne vrste trave,neka je bilka domaca neka je bila posebno dobra.. I ona trava koja nas je najviae razveselila :icon_lol: od nje sam spremao sjemenke,dakle skupljao sam razne sjemenke i pa cemo vidjeti ata ce biti :) evo kako je to pocelo, pa negdje kraj 3 mj, po etak 4,(ne sje am se baa, pitam se zaato?? :icon_lol:) izgledalo je to ovako: dakle kad su sjemenke proklijale stavio sam ih u aaicu i nakon nekog vremena presadio u ve u teglu.Kao ato se vidi i na slici (razlika izmeu ovih u aaicama i u tegli je pa negdje dva tjedana) Imao sam neki mali problem a to je da mi se jedna biljaka nije baa dobro razvijala.vidjet cete na slici da mi je dole pri zemlji bila jako slaba.po ela se uvijati i mislio sam da joj nece biti spasa.al sam je presadio u drugu teglu i pocela se jako lijepo oporavljati :) znaci sve te mlade biljkice sam dr~ao na prozoru a kad je bilo lijepo i suncano vrijeme stavio sam ih na balkon neka se pacaju na suncu.mada kraj jeseni-po etak proljeca nije bio bok-zna ata.bilo je hladno i kiaa je zezala al biljke su se super razvijale :)) joa je k tome i stari pripomogao dok sam radio,ako je bilo neko ru~no vrijeme stavio ih je unutra sa balkona ... sve u svemu za prvi grow,po etak za mene je super po eo!!! doalo je i vrijeme da ih punem van,(po etak 5mj) pa sam uzeo humus,vode,biljkice i krenuo na site gdje cu ih posaditi,ali prije toga sam dosao do toga site i napravio rupe tj. ocistio sam malo prostor oko njih od suhe trave,granja i ata ja znam kaj sve ne....iskopao sam rupe tako da sam malo zraka dao zemlji a i bilo je nekih korenja tako da sam ih po upao iz zemlje i sve pocistio....kad sam ih sadio izmjeaao sam humus s postoje om zemljom u omjeru 50:50... biljke su se pocele fino razvijat,zadovoljan sam bio mada nisam znao kakve trebaju jer nisam imao iskustva.. prije dva tjedana sam poceo zalijevat s plantela listom( ko god da je to izmislio di~em kapu) jer bilje su pocele rasti ko lude.evo danas sam posjetio site i malo sam se razo arao..danas ujutro je bilo nevrijeme tu kod mene vjetar je puhal ko luak neki i 3 biljke koje su bile slabije su se savinule,jedna je pukla prilikom vezanja.al nema veze joa 4 su lijepo ostale itave i evo nekoliko slika od njih: pa imam pitanje: dal je to normalno da su donji listovi ~uti? dal da ih poskidam da sva energija ide prema gore a ne prema tim listovima ili da cekam da sami padnu?? evo joa dvije slike pa mi recite dal vi ata vidite tu? dal se ata vidi ili je joa prerano.... Ovo su dvije razli ite biljke..... pozdrav! :sick::sick:
ZOKIAMBASADOR

jun 2010.

zadnja slika je zensko... lepe su tako su i moje . potpuno iste.. cak i ti donji listovi zute .. mo samo ti to ostavi da samo raste bice ok. gnoji po uputstvu sa punom dozom i nemoj preterivati .. ako pada mnogo kise mozes i malo vise tj. ceste gnojiti jel kisa dosta gnojiva ispere.. samo guraj pozdrav
optimus_crimeISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Oh, lijepo su se ispru~ile tako e imati dovoljno svjetla i vjerovatno mastne vrhove :) SRETNO!
weed smokerISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Moram primjetit da si ih dosta rano posadio, jer ipak tek negdje 20.8. ce one uc u cvijetanje (correct me if i'm wrong, ali tek tad je dan-noc 12-12), a vec su sad dosta velike :D sta je naravno jako lijepo za vidit, samo sta se nadam da je sajt dobar, i sakriven jer ocekuj OGROMNE biljke, 2m sigurno (ako ne i vise)! Sretno i cuvaj se!

jun 2010.

moram i ja sam priznati da su jako velike i sna~ne...sunca imaju dovoljno a bogami i vlage jer je ovih dana kiaa padala ko luda. Evo sad se o ekuju sun ani dani i vjerujem da e biljke podivljati tj rasti e. bilo sam neki dan kod sajta i malo sam slo~io gnjojiva (lagana mjerica gnjojiva) i zalijao makar jer dan prije padala kiaa a i poslje toga zalijevanja je padala kiaa,jer mi je ovo tek trece zalijevanje s gnjojivom (Plantela list). ak sam uzeo sa sobom malo apage da ih save~em jer je u zadnje vrijeme tu kod mene poceo puhat jak vjetar pa sam se bojao da ih vjetar ne potrga... eto to je to za sad od mene,na sajt cu otici negdje pod kraj tjedna pa vam se javim koje su promjene i te sheme....
Midnight_TokerISTRAŽIVAČ

jun 2010.

bravo, dobre su, samo se joa kasnije pobrini da im osiguraa nekakav potporanj jer ova jedna je baa jako visoka a za cvjetanje ne brini, po et e i ranije cvjetati, bit e masti i prije 20.8. kontam samo naprijed, brini o njima, imaju potencijala :D
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

jun 2010.

Ljepe biljke....i super sto si ih podvezo.....meni su se bile srusile za vrijeme nevremena...ali sam ih spasio...nadamo se nekih slikama ubrzo....peace

jun 2010.

evo danas sam bio kos sajta i sve je ok. :))) prvo da po nem : prije malo manje oko dva tjedana prilikom vezanja jedna biljka mi je "pukla" nije doslovno pukla ali se presavinula i bojao sam se da e uginut.prijelom nije bilo lijepo za vidjet i ata sam napravio?? ?? uzeo sam tanku apagu i svezao sam je za jedan potporanj ( neku aibu) svezao sam je ispod savinu a i ispred savinu a i mogu reci da biljka za sad nije to ni osjetila,joa je narasla al ne pokazuje spol...a sad,mo~da je do~ivjela stres pa mo~da dou jaja to ni ja neznam a samo mi ostaje da se joa viae brinem o njoj i vrijeme ce pozkazati svoje....( nemam slike od nje jer je slab fotic tj ponio sam slabe baterije i slike nisu bogzna ato :(((. ) evo nekoliko slika koje se dobro vide i vidi se da su biljke zdrave i da ih niata ne napada i fino se dr~e... :) sad cekam da i ostale biljke pokazu spol al sunca je jako malo ovih dana viae je sljinavo nego sun ano.. i evo na kraju slika od moje prve cure :)) pa da vas pitam ato mogu u initi za nju da bude imala puno vrhova?? s frendom sam doaao na jednu temu da je probam saviti da mi izrastu novi vrhovi..ili da ostavim tako kako je??
FlipsilonENTUZIJASTA

jun 2010.

Mo~ea da im uradia LST mada se to praktikuje na mladim bilj icama. Ove su ve u punom mahu tako da moraa da pazia da stablo ne pukne na pola. Ako pukne onda to viae nije LOW stress :) Ovde imaa sliku moje biljke sa odraenim LST-om, ali to sam radio joa dok je bila visoka 20ak cm i dok je imala savitljivu stabiljku. Nisam nikad radio sa ovolikim biljkama. U principu mo~ea da probaa, ali ka~em, budi pa~ljiv.

jun 2010.

uuuuuuuuu predobre su ti..skidam kapu svaka ast trudio si se al ono fullll :) da sad je u punom mahu i velika je..mada mi je to prvi grow neka onda ona tako i ostane,,,neka priroda radi svoje a ja u pomo i koliko znam i umijem :D

jun 2010.

pozdrav pipol :) evo danas bio kod sajta,komarci su me ~ivog pojeli,dosadni su ko *** ne mo~ea ni na miru da radia oko biljki... evo danas poslikao s malo boljim fotiem,zalio s vodom (bez gnjojiva).. evo da stavim prvo slike one biljke di mi je napukla.... ono debelo na stabljici se vidi kako je dobro zarasla i da se dobro dr~i. ovo i ostalih slika 1, 2. 3. ova je malo slabijeg rasta pa cemo videjti kaj e biti s nje 4. i na kraju curica :DDD ako imate kakve komentare ili primjedbe ili ti savjete slobodno napiaete ... pozz

jun 2010.

Stvarno su ti lijepe biljke.Zanima me kolko su ti visoke?Poato su i moje ve sada dosta visoke a sadili smo skoro u isto vrijeme... Pratim napredak, ~elim ti svu sreu i ato viae curica:sun2:

jun 2010.

prelepe biljcice svaka cast,i nek je sa srecom,ja imama 16 komada i sve su zenkice uskoro cu postaviti slike pa da cujem misljenje....

jul 2010.

~enka je visoka negdje oko 80-90 cm,dvije su visoke oko 120-130cm a ostale su manje,oko 60 cm evo slika pa mi recite dal vidite dal pokaziva spol... 1. 2. 3. 4. 5. evo i zenske koje se ne mogu nagledati :D ( ovo smee je neku suhi list od nekog drveta)

jul 2010.

~enka je visoka negdje oko 80-90 cm,dvije su visoke oko 120-130cm a ostale su manje,oko 60 cm evo slika pa mi recite dal vidite dal pokaziva spol... 1. 2. 3. 4. 5. evo i zenske koje se ne mogu nagledati :D ( ovo smee je neku suhi list od nekog drveta)
SvetilistPOZNAVALAC

jul 2010.

na etvrtoj biljci se vide pistle i 100% je ~enska a osale biljke baa se i nevidi ina e sve super :)

jul 2010.

imam jedno pitanje..poato jedanputa tjedno zalijevam s Plantela list a izmeu s obi nom vodom ..zanima me ove koje su pokazale ~enski spol dal da po nem zalijevati s Plantela cvijet ili da joa malo po ekam??
TripENTUZIJASTA

jul 2010.

Mozesh i ne morash, pre gledaj da uradish jedan dobar flash posle 30 dana. I nadam se da ne zalivash sa punom dozom :)

avg 2010.

Negdje sredinom 6 mjeseca jedna biljka je pocela da cvijeta,i evo proalo je dva mjeseca i dobio sam od jedne biljke top,pa me zanima dal je to spremno za berbu ili da joa malo ekam???
NoTrippinAMBASADOR

avg 2010.

ekaj joa jedno mjesec mo~da i ipo, pusti ih neka se nadebljaju gude
sensimanISTRAŽIVAČ

avg 2010.

najbolje ako imas mogucnosti da svakih 7 dana proveravas boji trihoma, to su ti oni kristali po cvetu, kada pocnu da rumene vreme je za berbu i sjaj u ocima ;-) ako nemas mikroskp moze da ti posluzi obican dvogled, samo ga okrenes naopako, tj onaj deo koji inace ide do ociju okrenes ka parcencetu heda koji si otkinuo za proveru, stavis sa strane neki izvor svetla i priblizis dvogled veoma blizu, da bi imao efekat da uvecava, ma shvatices kako treba, nisi glup. kada vidis da su trihomi porumeneli berba. i pazi, ako imas vise biljaka one obicno ne zrele istim tempom,a ako sacekas da uzrele do samog kraja imaces vrh kvalitet, rad ce biti best of ikada. veruj mi da i par dana ako ranije uberes moze da predstavlja razliku u kvalitetu.

avg 2010.

hey hay :) imam nekoliko pitanja.. sinoc sam bio kod sajta i kod ove biljke je bilo puno zasuaenih listova..neki su se sroz posuaili a neki su samo po~utjeli.to sam sve uklonio...inace sam prije cvijetanja koristio Plantela list,proalo je oko mjesec dana kaj nisam zalijevao nikakvim gnjojivom i sad sam prije 6 dana zalio s Plantela cvijetom ali sam kao prvi puta napravio slabiju dozu..pa me sad zanima zaato ti litovi se suae?? dal je to normalno?? i dal da uopce zalijevam s tim gnjojivom tu biljku ili je dovoljno samo da zalijevam obi nom vodom?? ajde da se pohvalim da imam 5 cura od 7....dvije sam morao odstraniti jer su kod sajta doala neka komplikacija.bile su ogromne biljke...oko dva metara a do prije 5 dana od tih dvije mi ni jedna nije pokazala spol..tako da sam je morao iscupati jer su stvano bile ogromne i baa bi se full primjetile..inace sam jako zadovoljan makar mi je to prvi uzgoj, ak sam isprobao jedan manji vrhi od ove gornje biljke i mogu se pohvalit da je vrlo kvalitetna biljka..nas 4 smo se baa ugodno osjecali...tak se ne osjecamo kad popuaimo 3 frule... :)) evo to bi bilo to za sad....idui puta kad idem do sajta poslikam sve biljke pa uplodam...samo kad cu imati vremena igrati se Lupina :)) pozdrav!
SvetilistPOZNAVALAC

avg 2010.

bez brige budi to ti e sasvim normalno da stari i veliki listovi ~ute kada biljka cvjeta, svu svoju snagu je usmjerila na pravljenje i debljanje budova a iz lia a uzima sve ata joj treba i odbacuje ih prihranu stavi po volji a ne da pre eraa i mogo bi koju koru od banane da posusia, smeljea i stavia kraj korena jer je bogata kalijem a te dvi ateta ata si ih posjeko, trebo si da uradia kakav LST ili da ih istopiraa na visini koja ti odgovara ali dobro sada je kasno za takve zahvate :) ina e ljepa biljka i samo dr~ do kraja i bi e mota mota hehe aj sretno i pametno

avg 2010.

imam pitanje... mama kupila banane :) i sad kad imam kore od banane zanima me koliko da stavim toga k biljci?? znam da moram pomijeaati sa zemljom al neznam koliko da toga stavim?? ako previae stavim dal u uniatit biljku?? i dal je pametno kada stavim smljevenu koru k biljci zalijevati s gnjojivom (Plantela cvijet) ???

sep 2010.

prokleta kiaa!!!! netreba nam..OEMO SUNCEEE!!! :) sad kad nam najviae treba sunce sad sere ta kiaa..... :@ imam pitanje...jedna biljoza je recimo za berbu i sad me zanima dal bi je mogla ta kiaa uniatiti?? jer nisam joa brao a ocu da bude im viae toga..znam da mo~e dati joa viae... nisam bio kod sajta tjedan dana,a kad sam bio gore onda sam stavio suaene kore banane...sad me zanima da da berem?? ili dapustim joa malo do 01.10??? dal je mo~e ta kiaa uniatiti (dobiti pljesani i te sheme) ?? evo slika od prije tjedan dana
GanjaPowerENTUZIJASTA

sep 2010.

Kolega, svi smo mi zabrinuti po pitanju padavina. Ako je u prilo~enoj slici biljka koju spominjea za berbu, grjeaia. Nije spremna, treba joj joa vremena ne ~uri se. Izgubiea viae finalnog produkta zbog nestrpljenje, itaj preuranjenog branja, nego ato bi ti pljesan(bu) mogla uniatiti. Jedini savjet ti je da je posjeujea siteove ato eae si u prilici i ''drmaa'' hedove. Protresi ih tako da voda isprae iz njih. To je najbolje ato mo~ea u initi, osim ako ne bi nanosio nekakve fungicide kao prevenciju pljesni. Iako li no to nikad ne bih prskao po hedu. Peace Ganja

sep 2010.

evo slika od jedne biljoze za koju nisam suguran dal da berem ili da ostavim joa malo...ka~u da e se ljeto opet vratiti i bit ce topliji dani pa mislim krajem mjeseca napraviti berbu pa kuda puklo-puklo :)) evo slika pa molim za vaa savjet i mialjenje... hvala

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se