LEGACY
Kombinacija outdoor/indoor
26 odgovora2,413 pregleda
portoriko
ENTUZIJASTA295 REP24%
→ Poznavalac
portorikoENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#1
Pozdrav svima! Imam savim specifi
an problem. U dvoriatu kue imam staru gospodarsku zgradu koja sad ima samo zidani dio,krov (tavan) je sad presje
en,sasvim otvoren sa jedne,i to baa sa ju~ne strane. To moram tako i tako zatvoriti,pa me sad nekako vu
e da bih to pretvorio u neki greenhouse. Prvi problem,sa
ime zatvoriti? To je nekih 12 m2,prvi par rogova je malo uvu
en,pa e biti kosina nekih 60 stupnjeva. Materijal mora sprije
iti znati~eljne poglede,deka je na visini od 3m,bo
ni zidovi su rupi
asti (nekad se tu suailo zrnje),visoki 1,2 m a vrh roga je na 2,5m. Polikarbonatne plo
e bi pobudile sumnju,neato tako luksuzno na straaru, mo~da neke folije,ili kombinacija ne
ega. Problem bi mogla biti temperatura, ali je vrlo prozra
no i uvijek mogu staviti ventilator (?!). I na kraju, mu
i me ato uraditi sa mirisima,prvi susjed je nekih 7,8 metara daleko. Ima li kakva biljka(cvijee) koje bi nekako neutraliziralo miris,posadio bih u dvoriatu? Ili za vrijeme cvatnje grow sasvim ograditi i staviti odvod zraka sa filterom? Izvana to mora i dalje izgledati zapuateno,bez prevelike buke.I,na kraju, growao bih neato za dobivanje ulja(a bie neato valjda i za koji dim),zasad je u igri White Widow i Mazar. Molim mialjenja,komentare,prijedloge...
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#2
a kakve veze ima ta prostorija koju spominjes ako bi sadio u dvoristu... ako hoces da zatvoris tu prostoriju imas u ovom postu predlog https://vutra.org/topic/11473-outdoor-uzgajanje-tavan/?p=270949
ImbraGrabarić
LEGENDA14.664 REP97%
→ Zmaj
ImbraGrabarićLEGENDA
jan 2014.
jan 2014.#3
........recimo da sve uspijea sredit.....da se ne vidi a opet da ima :sun2: jel bez :sun2: ne
e......i da ti izrastu prekrasne ljepotice koje bi prerasle i taj tavan.....od pocetka ili sredine devetog mjeseca kad cure zamiriae......mislim da ti nebi pomoglo ni more lavande po dvoriatu......ili da palia gume svaki dan pomalo...pred ve
er kad zae sunce a lagani povjetarac dune prema susjedu.......ima da u dnevnom boravku pita ~enu...kaj opet motaa :joint: ???? baa fino miriai :maryjane: mogla si ju bar malo u mikrovalnu, a ne ovak friaku.....
a onda dr~ ga
e..... :kauch a paranoja na miljardu :signs051: ......a curama treba joa jedno bar dva tjedna da se napune i zdebljaju za kolinje... a ti na sto muka.....klati ili ne klati....pa kolko joa.... :watchplant: .......ne znam za ekipu doma ali i njima bude miriaalo isto :dada
sve u svemu....vrlo visoka razina rizika
pa ti vidi
a kaj se tie prijedloga...ewo jedan.....
ak je za nekog ili nekaj lje
it....onda napravia izvanrednu sjednicu doma, sve okupia na hrpu....imaa materjala i svjedo
anstva o medicinskim efektima ulja......objasnia situaciju i okolnosti i krenea s podrumom ili apajzom ili jednostavno napravia ili nabavia box.....imaa ovdje dnevnike....... u 3 mj od sjemenke do harvesta......tu si bog i batina i sve kontroliraa i jako brzo si gotov...ako je brzina bitna, a za lje
enje bi trebala bit bitna
a za van......do
etvrtog ili petog mj nai neku dobru vukojebinu ju~no orjentiranu.....za detalje proui Vanjsko uzgajanje
i rizik je stvarno minimalan koliko mo~e bit.....
Ak sve napravia kak treba nagrada slijedi i za tebe i za druge :leafblunt:
portoriko
ENTUZIJASTA295 REP24%
→ Poznavalac
portorikoENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#4
Ne bih joa odustao od ove ideje. Dakle,ako ujesen sasvim zatvorim prostor,sve
etiri strane,bio bi to kao neki ovei box,dali bi karbonski filter uspio to rijeaiti ili neki neutralizator mirisa kupljen u nekom shopu,dosta se toga reklamira, nemam dovoljno iskustva ato bih odabrao. To bi ve sada izgledalo kao neki sasvim zatvoreni balkon,zimski vrt sa elementima indoora...
doc_doc
ENTUZIJASTA496 REP74%
→ Poznavalac
doc_docENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#5
jesen je vec prosla, a do sljedece jeseni imas vremena smisljat. ja ti mogu predlozit ona reflexivna stakla sto odbijaju dio svjetlosti i kroz njih se onda ne vidi, znam da nisu skupa, a ti sad prouci jel ti to sta valja ta ideja. umedjuvremenu si mogao napravit indoor lp
portoriko
ENTUZIJASTA295 REP24%
→ Poznavalac
portorikoENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#6
Hvala,doc,ideja ok,izguglao sam i refleksivne folije, najjednostavnije rjeaenje - stavljaju se na prozore da nitko ne vidi unutra,ima ih barem 50 vrsta, velik korak naprijed. A ato se ti
e indoora,bie i to,imam ve i HPS 150W,ali trebau dosta ulja pa moram jednokratno napraviti i taj malo vei grow. Joa uvijek sam otvoren za savjete...
2 REP4%
→ Istraživač
jan 2014.
jan 2014.#7
Ovak...lipi moj...ako sam dobro shvatila...ta tvoja "straara" je vila Propuh, jelda? I nemaa ~elju obnoviti je za "turisti
u namjenu" :) Osobno, ne vidim razloga zaato bi razmialjao o ustakljivanju, ili
emu ve, ako na prvu i dalje mora ostati izgledom "zapuateno", k tome joa ~elia da to bude ZIMSKI VRT...
moj prijedlog... zatvoria to sve s materijalom koji je ve koriaten pri konstrukciji susjednih dijelova (izaziva najmanje sumlji
avih pogleda)... prekroji ako treba...unutra aibnea box u kojemu ea samostalno stvarati mikroklimu...odnosno, zaboli te, da li si na ju~noj il sjevernoj strani, da li si gore il dolje...
iskrojia ga od usb plo
a, oblo~ia fasadnim stiroporom i obu
ea ga u reflektirajuu foliju...ostatak love (koja ti je ostala, jer je nisi ulupao u zatvaranje "rupe", nego si iaao linijom najjeftinijeg rjeaenja) pametno iskoristia za nabavu kvalitetne opreme (filteri, ventilatori, tajmeri, lampe (hps 400w dual spectrum), digitalni mjera
i, ph metar, po potrebi grijalica....niata te ne smije iznenaditi :D).
E sad, jedini problem - struja!
Najbolje ti je, kod takvog growa, do
epati se autoflowera... vrijeme od germinacija do finiaa ti je samo 9-10 tjedana ... jedan takav zimski grow godianje i nemaa potrebu za sadnjom outdoor... jednostavnije nemre bit! :) Al naravno da posadia i vani, ipak smo svi botani
ari u duai ;)
`to se ti
e mirisa....hmmm imamo isti problem :) ... i moji susjedi su na istoj udaljenosti, ali sa sve tri strane :D .... koristim Odor sok air filter...ne znam kako e se pokazati...ali mogu ti javiti ;)
Je da sam te malo odmaknula od prvobitne zamisli, al meni se
ini kao idealno rjeaenje.
portoriko
ENTUZIJASTA295 REP24%
→ Poznavalac
portorikoENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#8
Tnx na prijedlozima,svakako me zanimaju iskustva sa filterima i sl.,javi. Dakle, onu rupu moram svakako zatvoriti,odnijet e mi vjetar cijeli krov,zasad je u igri refleksivna folija.Plan je tada u 6 mjesecu nalo~iti ljepotice (ato kasnije,da ne budu giganti) i za vrijeme cvatnje skupiti ih i ograditi na nekih atajaznam kvadrata,izgledom bi podsjealo na zimski vrt,staviti filtere,neutralizatore mirisa(?),
ekat berbu i na zimski san. Indoor e biti u podrumu,ali moram ga prije temeljito renovirati, i za neke druge namjene,pa je ove godine out. Kako zvu
e ovi grubi obrisi growa?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#9
cime mislis da ih ogradis... ako planiras bilo kakav filter koristiti biljke moraju biti potpuno zatvorene, moraju biti u boxu a ne u vili propuh il sta ja znam cime ogradjene u sta ja znam koliko kvadrata... imas 5 meseci, razradi ti malo pricu al prvo se sa sobom dogovori da li ce biti napolju ili bilo gde u nekom boxu i koje sve alternative imas
portoriko
ENTUZIJASTA295 REP24%
→ Poznavalac
portorikoENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#10
Lp.Dakle, o
iaeno od postova slijedea je pri
a: Potkrovlje moje dvoriane zgrade sa ju~ne strane zbog nekih radova ostalo je sasvim otvoreno. Zatvorio bih ga sa refleksivnom folijom,propuata sun
eve zrake a ne vidi se unutra. Sad u toj vili propuh nalo~iti 5-6 bilj
ica, zbog o
ekivanog brzog rasta ato kasnije,u 6 mjesecu. Maziti ih i paziti(hladiti) do po
etka ispuatanja mirisa, a tada ih skupit ato viae u sredinu ,koliko e se dati.Oko njih napraviti tri stijene (vanjsku imam),to bi bilo nekih(procjena) 4 m2,to je 10m3 prostora,materijal - neka folija ili sl. samo da dobro dihta i nema viae vile propuh. Iz tog ograenog prostora obasjanog suncem odvoditi i filtrirati zrak. Pobrati i osuaiti hedove i napraviti barem 150ml ulja, a neato hedova ostaviti i za duge zimske noi. MIslim da pri
a sad pije vodu,a ako se ata da joa poboljaati ...
0 REP0%
→ Istraživač
mar 2014.
mar 2014.#11
white widow ti je pun pogodak :3 imam i ja slicnu pricu kao tvoju samo sto je meni lokacija na placu zarasle napustene kuce dok je moj plac vikendice odma pored :D
portoriko
ENTUZIJASTA295 REP24%
→ Poznavalac
portorikoENTUZIJASTA
mar 2014.
mar 2014.#12
Samo naprijed! Uspio sam zatvoriti,ispostavilo se da je najbolje zatvoriti sa profi folijom za plastenike (najbolja je Clarix-blue), a ako je potrebno (a veinom jest), staviti joa i obi
nu zavjesu sa unutarnje strane i sadr~aj je apsolutno zaatien od znati~eljnih pogleda. A ima i puno objekata okolo gdje su isto tako rupe (novogradnja-prozori i sl.) zatvorene najlonom,tako da nije upadljivo .. I, mislim,da ne treba nikako ~uriti sa stanarkama, mogle bi stvarno prerasti sve gabarite. Sretno,lp
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
Legalizacija2013ISTRAŽIVAČ
sep 2014.
sep 2014.#13
Mislim da je ova tema najbolje mesto koje sam nasao da postavim svoje pitanje, ja sam pocetnik ove godine sam zasadio svoj prvi outdoor i dobro mi ide...
Ovih dana sam razmisljao puno o tome da pokusam da biljku zasadim u Grow 40 dana pre nego sto se sade biljke u outdoor-u... ja bih pustio biljku u svoj grow 40 dana sa MH400W za vegetaciju 18/6 Dan/Noc i posle 40 dana rasta u grow-u kada vec pocnu topliji dani ja bih je prebacio u outdoor-u tako da bi moja biljka bila za berbu pre vremena i naravno dobila bi na visini... Sta vi mislite o ovom pokusaju ako ste me dobro razumeli, mozda sam se mnogo raspisao jer sam napusen kao svinjaaa...:D
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
sep 2014.
sep 2014.#14
Pa nebi bila prije za berbu kad sve fotoperiodne cvijetaju u isto vrijeme, otprilike kad se dan po
ne kratiti na manje od 13,5 sati, ato ti doe po
etkom do polovice osmog mjeseca. Ako nisi primjetio, a trebao bih, da velika veina nas radi in pa kad oja
aju izbacuje u out, tako da nisi otkrio toplu vodu. ak ni sa autoflower sortama je to neizvedivo jel bih ti u tih 40 dana ve debelo procvijetala a onda je kasno za mrdanje, tako da nia od toga.
jan 2014.
1 / 14
jan 2014.
sep 2014.